Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2020 09:08
Sara609

XXX.XXX.152.182

Zdravím, slyšela jsem že pro pejsky je dobrá i rybička. Dneska jsem koupila, asi, nějaké lepší. Jsou to kostky aljašské tresky od Mylord premium. 400g mě vyšlo na 104 Kč. Údajně bez kostí, chemie a přidané vody. Výlov je někde na území Ruska. Beringovo moře.
Štěně má 3 měsíce. Minule jsem se ptala na brambory, zjistila jsem, že je papat můžou. Tak jsem si říkala, že udělám rybku s brambory. Samozřejmě rybu radši ještě "rozeberu", kdyby tam náhodou nějaká ta kost byla.
Akorát jsem se chtěla zeptat... Jak to mám připravit? Asi smažení na másle je hloupost, že? Nejlépe uvařit? Jak dlouho? Děkuji moc. Pejska mám poprvé. Tak se ještě učím, kde se dá Ale zvládáme to skvěle zatím, krom zlobení, žádný problém Ale to se u štěňat musí počítat. A samozřejmě, jsem s tím počítala
Moc děkuji a budu ráda za každou odpověď

17.4.2020 09:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Nechcete mě adoptovat?
Nebudu vůbec zlobit, a na tu tresku na másle si donesu i svoji vlastní misku 🍽️

17.4.2020 09:47
Sara609

XXX.XXX.152.182

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Nechcete mě adoptovat?

Je toho dost. Já rybičky moc nejím. Tak klidně přijeďte

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2020 09:49

Já bych zase přišla na hovězí steak, jestli můžu, přílohu si klidně donesu vlastní.

Sara609

XXX.XXX.152.182

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych zase přišla na hovězí steak, jestli můžu, přílohu si klidně donesu vlastní.

Ten teď nemám 😂

Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Super👍
Klidně umyju i nádobí!

17.4.2020 10:39
Sara609

XXX.XXX.152.182

Nechcete mě adoptovat?

A pejsci to teda můžou? Popřípadě nevíte, jak upravit?

17.4.2020 10:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Sara609 napsal(a):
A pejsci to teda můžou? Popřípadě nevíte, jak upravit?

Jj, můžou - ideál je syrový, ale spousta psů syrovou rybu nechce, tak pak je to smažení na másle dobrá volba

17.4.2020 10:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Tresku můžete syrovou nebo pokud štěně ještě nic syrového nemělo, tak krátce povařit. Žádné máslo ani tuk není třeba, zrovna tak není třeba řešit ty měkké pidikostičky.

17.4.2020 10:52

Přijde mi docela divný ptát se na internetu, jak mám krmit štěně. Asi z internetu nějak zázračně zmizely všechny odborný zdroje a taktéž všechny knihy o krmení psů zmizely v černý díře. Co když vám tu někdo poradí nesmysl a vy to nebudete vědět, protože nebudete vědět, kdo vám to radí

17.4.2020 11:03
Sara609

XXX.XXX.152.182

Přijde mi docela divný ptát se na internetu, jak mám krmit štěně. Asi z internetu nějak zázračně zmizely všechny odborný zdroje a taktéž všechny knihy o krmení psů zmizely v černý díře. Co když vám tu někdo poradí nesmysl a vy to nebudete vědět, protože nebudete vědět, kdo vám to radí

Já právě koukala, jenže dost zdrojů psalo, že vařené to pro ně není úplně ideální. Že prý kosti jsou pak pro psy škodlivé nebo tak něco. Pak zase psali, že dávají vařit normálně i kosti. Takže já se v tom nevyznám. Ono to asi taky záleží na člověku. S dvěma veterináři jsem řešila i ty brambory. A jeden mi řekl ano a druhý ne. Takže... To aby se v tom člověk vyznal to samé jako názor na granule. Někdo vám řekne, že krmí pouze granulemi, protože obsahují všechny živiny, které pes potřebuje. Někdo zase říká, že to je fuj že krmí jen masem. Já momentálně taky přecházím na to maso :) granule si občas taky vezme. Ale to už musí fakt být
Kapsičky a konzervy neee. Maximálně konzervu od britek. To ještě sní, ale kouká na mě, jak kdybych ji tyrala
Od chovatelé byla zvyklá na granule. Jenže teď za sebe můžu říct, že po masu roste daleko lépe. I srst má lepší. Takže za mě to masíčko

17.4.2020 11:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sara609 napsal(a):
Zdravím, slyšela jsem že pro pejsky je dobrá i rybička. Dneska jsem koupila, asi, nějaké lepší. Jsou to kostky aljašské tresky od Mylord premium. 400g mě vyšlo na 104 Kč. Údajně bez kostí, chemie a přidané vody. Výlov je někde na území Ruska. Beringovo moře.
Štěně má 3 měsíce. Minule jsem se ptala na brambory, zjistila jsem, že je papat můžou. Tak jsem si říkala, že udělám rybku s brambory. Samozřejmě rybu radši ještě "rozeberu", kdyby tam náhodou nějaká ta kost byla.
Akorát jsem se chtěla zeptat... Jak to mám připravit? Asi smažení na másle je hloupost, že? Nejlépe uvařit? Jak dlouho? Děkuji moc. Pejska mám poprvé. Tak se ještě učím, kde se dá Ale zvládáme to skvěle zatím, krom zlobení, žádný problém Ale to se u štěňat musí počítat. A samozřejmě, jsem s tím počítala
Moc děkuji a budu ráda za každou odpověď

Já bych ty kostky nechala jak jsou... prostě rozmrazit a dát s vařenou přílohou, nijak neupravovat. Naši psi to takhle taky jedí odmala a nikdy žádný problém. Ryby jsou tak lehoučký maso, že i kdyby ještě nebyl zvyklý na syrový, tak mu ryba snad nemá šanci nijak s trávením zamávat...

17.4.2020 11:50
Sara609

XXX.XXX.152.182

Atheira napsal(a):
Já bych ty kostky nechala jak jsou... prostě rozmrazit a dát s vařenou přílohou, nijak neupravovat. Naši psi to takhle taky jedí odmala a nikdy žádný problém. Ryby jsou tak lehoučký maso, že i kdyby ještě nebyl zvyklý na syrový, tak mu ryba snad nemá šanci nijak s trávením zamávat...

Říká se, že 10 dnů by se měla nechat vymrazit kvůli parazitům. Ale tohle je mražené už jako koupené. A datum výroby 2019. Tak si myslím, že není šance, aby tam něco bylo

17.4.2020 11:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sara609 napsal(a):
Říká se, že 10 dnů by se měla nechat vymrazit kvůli parazitům. Ale tohle je mražené už jako koupené. A datum výroby 2019. Tak si myslím, že není šance, aby tam něco bylo

To vůbec ne, když kupujete rybu už mraženou, tak bych se toho fakt nebála. Čerstvá by byla asi něco jiného... Ale naši psi se fakt už nažrali takového filé...na sto způsobů... s bramborem, batáty, dýní.... Už fakt odmala a nikdy z toho nic nebylo.

17.4.2020 12:02
Sara609

XXX.XXX.152.182

Atheira napsal(a):
To vůbec ne, když kupujete rybu už mraženou, tak bych se toho fakt nebála. Čerstvá by byla asi něco jiného... Ale naši psi se fakt už nažrali takového filé...na sto způsobů... s bramborem, batáty, dýní.... Už fakt odmala a nikdy z toho nic nebylo.

Já mám právě v plánu brambory a tu tresku dneska. Ráno měla ještě zbytek panenky s rýží. tak na oběd filé.

17.4.2020 12:50
janaa

XXX.XXX.149.26

Tak hlavně začněte krmit tak,jak by potřeboval pes,ne vy. Takže vnitřnosti, pajšl,ořezy, kosti, dršťky....z panenky a filé si moc pes nevezme a štěně potřebuje kosti a vápník,aby mohlo růst a vyvíjet se

17.4.2020 12:51
Sara609

XXX.XXX.152.182

Tak syrová neee. Ale na másle už jo když měla porci brambory a syrovou rybu, tak snědla jen ty brambory. Teď jsem ji trochu osmažila a to už snědla

Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):
Tak hlavně začněte krmit tak,jak by potřeboval pes,ne vy. Takže vnitřnosti, pajšl,ořezy, kosti, dršťky....z panenky a filé si moc pes nevezme a štěně potřebuje kosti a vápník,aby mohlo růst a vyvíjet se

Tak... V rybě je vápníku a fosforu hodně

Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):

A samozřejmě vnitřnosti dávám také. Srdíčka, játra a podobně

17.4.2020 12:55
janaa

XXX.XXX.149.26

Kde je prosím ve filé bez kostí vápník? Srdíčka nejsou vnitřnost,ale sval....chce to něco maličko nastudovat

17.4.2020 12:57
Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):
Kde je prosím ve filé bez kostí vápník? Srdíčka nejsou vnitřnost,ale sval....chce to něco maličko nastudovat

Srdce je sice sval, ale pořád se řadí mezi vnitřnosti 🙂 zkuste si raději nastudovat něco vy stačí do Googlu napsat "srdce vnitřnost"

17.4.2020 12:58
Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):

A taky zkuste "ryby vápník" 🙂 děkuji.

17.4.2020 13:02
janaa

XXX.XXX.149.26

Na to,že máte prvního psa jste docela vtipná doufám,že alespoň nemáte velké plemeno,které byste tímto stylem krmení dost poškodila ale určitě si něco vygooglím po 25 letech krmení masem to mám zapotřebí

17.4.2020 13:19
Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):
Na to,že máte prvního psa jste docela vtipná doufám,že alespoň nemáte velké plemeno,které byste tímto stylem krmení dost poškodila ale určitě si něco vygooglím po 25 letech krmení masem to mám zapotřebí

Když myslíte. 🙂
Kosti by se taky neměly ani dávat. To mám potvrzené přímo od různých chovatelů. 🤷🏻‍♀️
Chrupavky dávám, ale kosti ne. Navíc vápník není jenom v kostech. Učivo chemie asi už budete dlouho ze školy
Tak... Vy si krmte čím chcete. To mi je upřímně jedno. Jsou to vaši psi. Já si před podáním čehokoliv vždycky zjistím, co všechno to obsahuje. A ryby jsou dost bohaté na vápník a fosfor.
Navíc vápník sám o sobě vám je úplně k ničemu. Musí být i fosfor, aby se dokázal správně vztřebat. Ale to jistě víte, když krmíte už 25 let

17.4.2020 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sara609 napsal(a):
Když myslíte. 🙂
Kosti by se taky neměly ani dávat. To mám potvrzené přímo od různých chovatelů. 🤷🏻‍♀️
Chrupavky dávám, ale kosti ne. Navíc vápník není jenom v kostech. Učivo chemie asi už budete dlouho ze školy
Tak... Vy si krmte čím chcete. To mi je upřímně jedno. Jsou to vaši psi. Já si před podáním čehokoliv vždycky zjistím, co všechno to obsahuje. A ryby jsou dost bohaté na vápník a fosfor.
Navíc vápník sám o sobě vám je úplně k ničemu. Musí být i fosfor, aby se dokázal správně vztřebat. Ale to jistě víte, když krmíte už 25 let

Když jste toho toliko nastudovala, měla by jste i vědět, že pro psa je hodnotná celá kořist. Kuře s drobama se už moc nenosí, ale tak třeba alespoň to kuře rozflákat dle velikosti psa na menší kusy a dát. Kosti se psu dávat nemají? Pes je šelma, je normální, že žere kosti, nikdo mu to v přírodě neobere, nebo myslíte, že je takový dingo plive?

17.4.2020 13:35
Sara609

XXX.XXX.152.182

lesnížínka napsal(a):
Když jste toho toliko nastudovala, měla by jste i vědět, že pro psa je hodnotná celá kořist. Kuře s drobama se už moc nenosí, ale tak třeba alespoň to kuře rozflákat dle velikosti psa na menší kusy a dát. Kosti se psu dávat nemají? Pes je šelma, je normální, že žere kosti, nikdo mu to v přírodě neobere, nebo myslíte, že je takový dingo plive?

To je fuk. Hádat se nejdu. Taky jsou jiné věci, odkud čerpat vápník. Například tvaroh, sýr a podobně. Ne kosti.

17.4.2020 13:40
Andrýsek3

XXX.XXX.242.23

Proč mu nechcete dávat kosti? Pes musí taky pořádně žvýkat, jezení kostí je taky dobré na zuby a uvidíte jak prckovi bude šmakovat třeba takové kuřecí křídlo nebo skelet. Kosti v tresce jsou taky fajn, přece to nebudete psovi obírat.. Pokud to teda nejsou kdovíjake velké tvrdé kosti, což nejsou.

17.4.2020 13:41
Sara609

XXX.XXX.152.182

Andrýsek3 napsal(a):
Proč mu nechcete dávat kosti? Pes musí taky pořádně žvýkat, jezení kostí je taky dobré na zuby a uvidíte jak prckovi bude šmakovat třeba takové kuřecí křídlo nebo skelet. Kosti v tresce jsou taky fajn, přece to nebudete psovi obírat.. Pokud to teda nejsou kdovíjake velké tvrdé kosti, což nejsou.

Dávám sušené vepřové uši. To má na žvýkání

17.4.2020 14:01
Terven

XXX.XXX.110.191

Sara609 napsal(a):
To je fuk. Hádat se nejdu. Taky jsou jiné věci, odkud čerpat vápník. Například tvaroh, sýr a podobně. Ne kosti.

Tvaroh tedy opravdu ne, obsahuje třikrát víc fosforu než vápníku, takže krmit ho jako zdroj vápníku je vysloveně nevhodné.

17.4.2020 14:03
Sara609

XXX.XXX.152.182

Terven napsal(a):
Tvaroh tedy opravdu ne, obsahuje třikrát víc fosforu než vápníku, takže krmit ho jako zdroj vápníku je vysloveně nevhodné.

Tak... Samozřejmě nedávám celou kostku. Mám malé plemeno, takže každý den spíš jen takovou "kuličku". Jen na chuť. Ne jako hlavní jídlo nebo příloha. Spíš jako pamlsek. To samé se sýrem.

17.4.2020 14:06

17.4.2020 14:17
janaa

XXX.XXX.149.26

Kosti se nedávají a vápník se dotuje tvarohem tak jooooo

17.4.2020 14:19
Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):
Kosti se nedávají a vápník se dotuje tvarohem tak jooooo

Můžete si najít i případy, kdy pes zemřel. Při jezení kostí. Stačí to špatně nalámat nebo pes to blbě pokouše. Takhle zemřel pes od bývalé spolužačky na základce. Momentálně mi to napsal i jeden pán ve Facebookové skupině

17.4.2020 14:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Sara609 napsal(a):
Tak... V rybě je vápníku a fosforu hodně

Štěně těch minerálů potřebuje pro tvorbu kostry hodně - tam se bez kostí (např. křídel, skeletů apod.) neobejdete.
Nebo je můžete nahradit komerčními vitaminy - např. Junior Cal od Beapharu nebo něčeho v tom stylu.

17.4.2020 14:52
Sara609

XXX.XXX.152.182

Štěně těch minerálů potřebuje pro tvorbu kostry hodně - tam se bez kostí (např. křídel, skeletů apod.) neobejdete.
Nebo je můžete nahradit komerčními vitaminy - např. Junior Cal od Beapharu nebo něčeho v tom stylu.

Tak samozřejmě. To ale třeba i stačí jedna, dvě porce granulí denně, ne? Já právě uvažuju že bych to začala nějak kombinovat 🤔 například ráno granule, později nějaké to masíčko, opět granule a večeře maso.

17.4.2020 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sara609 napsal(a):
Můžete si najít i případy, kdy pes zemřel. Při jezení kostí. Stačí to špatně nalámat nebo pes to blbě pokouše. Takhle zemřel pes od bývalé spolužačky na základce. Momentálně mi to napsal i jeden pán ve Facebookové skupině

Jo, jo a Saudek se zadusil kotletou. Víte, existuje x možností, na co vám umře pes, či na co umře člověk. Ale jídlo jako takové, je v tom výčtu opravdu jen vyjímečně

17.4.2020 15:06

Sara609 napsal(a):
A taky zkuste "ryby vápník" 🙂 děkuji.

tak taková treska má cca 6 mg Ca a 180 mg P /100g
no pro psa zcela boží......

"Štěně těch minerálů potřebuje pro tvorbu kostry hodně - tam se bez kostí (např. křídel, skeletů apod.) neobejdete.
Nebo je můžete nahradit komerčními vitaminy - např. Junior Cal od Beapharu nebo něčeho v tom stylu."

ale nevyřeší to nadbytek fosforu

a ne, jedna či dvě porce granulí ke svalovině, tvarohu či rybám to nevyřeší

ještěže to je malé plemeno (pokud nějaké....)

17.4.2020 15:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

"Štěně těch minerálů potřebuje pro tvorbu kostry hodně - tam se bez kostí (např. křídel, skeletů apod.) neobejdete.
Nebo je můžete nahradit komerčními vitaminy - např. Junior Cal od Beapharu nebo něčeho v tom stylu."

Ten Junior Cal má právě správný poměr Ca x P - je to dělaný přesně pro tento účel

17.4.2020 15:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

to bude asi rodná sestra scarlet a tý další, co si zaplať pánbu nepamatuju

17.4.2020 15:12
Sara609

XXX.XXX.152.182

Nemáte náhodou problémy s paranoiou? Ano, pejska mám 🙂 proč bych se jinak ptala? Opravdu nechápu.
Když jsem bydlela u rodičů, tak jsme pejska odchovali úplně normálně. Bez kostí. 2x denně granule a jinak maso s rýží například. Neřekla bych, že teď nějak strádá 🤔

17.4.2020 15:12
Sara609

XXX.XXX.152.182

Ten Junior Cal má právě správný poměr Ca x P - je to dělaný přesně pro tento účel

Můžu na to kouknout. Děkuji

17.4.2020 15:14
Sara609

XXX.XXX.152.182

Nevím no... Podle mě se to někdy až moc řeší 🤷🏻‍♀️ dítěti taky nerozpočítáváte, kolik vápníku a železa mu dáte.

17.4.2020 15:15
Sara609

XXX.XXX.152.182

lupus4 napsal(a):
to bude asi rodná sestra scarlet a tý další, co si zaplať pánbu nepamatuju

Co je Scarlet? 😅

17.4.2020 15:18
Sara609

XXX.XXX.152.182

Je to pouze sušené mléko a Kvasnice... To můžu přidávat do stravy i normálně a ne kupovat nějaké doplňky zvlášť 🤔
Proto říkám, že vápník je v mléčných výrobcích. Které podávám. Nechápu, co se vám na tom nelíbí 🤷🏻‍♀️ je to úplně to samé, jako tenhle doplněk. Pivovarské kvasnice dávám v tabletách...

17.4.2020 15:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Sara609 napsal(a):
Je to pouze sušené mléko a Kvasnice... To můžu přidávat do stravy i normálně a ne kupovat nějaké doplňky zvlášť 🤔
Proto říkám, že vápník je v mléčných výrobcích. Které podávám. Nechápu, co se vám na tom nelíbí 🤷🏻‍♀️ je to úplně to samé, jako tenhle doplněk. Pivovarské kvasnice dávám v tabletách...

Napsala jsem to jen jako alternativu pro lidi, co nechtějí dávat kosti - o tom, že dáváte pivovarské kvasnice nevím, a přiznám se že je mi to, čím krmíte celkem fuk, jen o tu tresku na másle bych se klidně rozdělila...

... ale adoptovat už tolik nechci🤔

17.4.2020 15:38
Sara609

XXX.XXX.152.182

Napsala jsem to jen jako alternativu pro lidi, co nechtějí dávat kosti - o tom, že dáváte pivovarské kvasnice nevím, a přiznám se že je mi to, čím krmíte celkem fuk, jen o tu tresku na másle bych se klidně rozdělila...

... ale adoptovat už tolik nechci🤔

Nabídka pořád platí ještě máme dost

17.4.2020 15:51

Sara609 napsal(a):
Nevím no... Podle mě se to někdy až moc řeší 🤷🏻‍♀️ dítěti taky nerozpočítáváte, kolik vápníku a železa mu dáte.

Zato kupovat psovi nóbl tresku a smažit mu ji na másle je úplně normální

17.4.2020 16:00
Sara609

XXX.XXX.152.182

Zato kupovat psovi nóbl tresku a smažit mu ji na másle je úplně normální

Tak lepší si připlatit za něco kvalitního. Než kupovat nějaký pangasius naplněný "antibiotikama". Nevím, co je na tom špatného 🤷🏻‍♀️ zavidite, že pes si žere líp jak vy? 🙂

17.4.2020 16:01

Sara609 napsal(a):
Tak lepší si připlatit za něco kvalitního. Než kupovat nějaký pangasius naplněný "antibiotikama". Nevím, co je na tom špatného 🤷🏻‍♀️ zavidite, že pes si žere líp jak vy? 🙂

Ne vůbec mu nezávidím, jednak ryby nemám ráda a jednak mi je toho psa spíš líto, že z něj někdo dělá víc než psa. Pokud tedy existuje
Samozřejmě je super, že ta nóbl treska je zcela bez jakýchkoliv škodlivin, protože jinak by to nenapsali na obal

17.4.2020 16:07
janaa

XXX.XXX.149.26

Sara609 napsal(a):

Jenže pro psa je kvalitní právě ten eklhaft,ze kterého se vám dělá špatně, ne panenka a treska bez kostí
Btw ten Junior cal (byť nejsem obecně zastánce žádných premixů) rozhodně není sušený mlíko a kvasnice, to je přídavek k těm minerálům,které vašemu psovi budou těžce chybět. Asi jste si to špatně vygooglila

17.4.2020 16:07
Sara609

XXX.XXX.152.182

Ne vůbec mu nezávidím, jednak ryby nemám ráda a jednak mi je toho psa spíš líto, že z něj někdo dělá víc než psa. Pokud tedy existuje
Samozřejmě je super, že ta nóbl treska je zcela bez jakýchkoliv škodlivin, protože jinak by to nenapsali na obal

Jak ste si asi nevšimla, tak jsem psala "údajně". Takže fakt nevím, co tam rvali nebo nervali. Ale není to z Číny. Nebo kolem území Číny. Moře je u aljašky a ruska. (z toho název aljašská treska, pro ty méně bystřejší 🙂)
Jakoby nechápu, co je na tomto krmení špatně. Mám ho nechat zdechnout hlady? Když granule nežere? Kapsičky vůbec. To už je poslední možnost. To samé jako konzerva. A to až potom, jak zjistím složení. 🤷🏻‍♀️ No jo, chudák pes no... Denně čerstvé maso. Strašný chudák. Není náhodou taky tyráný? Že ho krmím masem?

17.4.2020 16:08
Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):
Jenže pro psa je kvalitní právě ten eklhaft,ze kterého se vám dělá špatně, ne panenka a treska bez kostí
Btw ten Junior cal (byť nejsem obecně zastánce žádných premixů) rozhodně není sušený mlíko a kvasnice, to je přídavek k těm minerálům,které vašemu psovi budou těžce chybět. Asi jste si to špatně vygooglila

Složení je sušené mléko a kvasnice. Které obsahují tyto minerály... To je opět učivo chemie... Možná i biologie... A ve zdravovědě se to probírá taky 🤔

17.4.2020 16:13

Sara609 napsal(a):
Jak ste si asi nevšimla, tak jsem psala "údajně". Takže fakt nevím, co tam rvali nebo nervali. Ale není to z Číny. Nebo kolem území Číny. Moře je u aljašky a ruska. (z toho název aljašská treska, pro ty méně bystřejší 🙂)
Jakoby nechápu, co je na tomto krmení špatně. Mám ho nechat zdechnout hlady? Když granule nežere? Kapsičky vůbec. To už je poslední možnost. To samé jako konzerva. A to až potom, jak zjistím složení. 🤷🏻‍♀️ No jo, chudák pes no... Denně čerstvé maso. Strašný chudák. Není náhodou taky tyráný? Že ho krmím masem?

Jakoby nechápej dál

17.4.2020 16:16
Sara609

XXX.XXX.152.182

Jakoby nechápej dál

No nechápu 😂 momentální poměr vápníku je podle mě dostačující. S tím sýrem. Až bude přezubovat, tak teprve začnu něco řešit. 🤷🏻‍♀️ Teď to ani nemá nějaký extra velký smysl.
Nevím no. Je to věc názoru. Někdo krmí obyčejným propeskem a pes žije 17 let. Vlastní zkušenost. Akorát to teda nebyl můj pes.

17.4.2020 16:17
janaa

XXX.XXX.149.26

Sara609 napsal(a):
Složení je sušené mléko a kvasnice. Které obsahují tyto minerály... To je opět učivo chemie... Možná i biologie... A ve zdravovědě se to probírá taky 🤔

dobrej troll

17.4.2020 16:21

"momentální poměr vápníku je podle mě dostačující"

poprosím o vysvětlení - jaký poměr vápníku? dle čeho dostačující?
a jak je to s tou treskou, tam je to (co?) také dostačující?

17.4.2020 16:22
Sara609

XXX.XXX.152.182

janaa napsal(a):
dobrej troll

Nechápu, proč by tohle měl být troll. Učila jsem se jako kadeřnice. Tam tyto obory byly. A minerály a vitamíny jsme probírali koncem třetího ročníku 🤷🏻‍♀️ najdete si potraviny s obsahem vápníku. Uvidíte, že to nejsou jen kosti. Což, jak se zdá, nedokážete pochopit.
Jediný, kdo tady trollí si myslím, že ste vy. Protože, jak už u chovatele nebo ve fb skupině se stejným plemenem, které vlastním, se dalo úplně normální domluvit. Dokonce 95% kosti nedává. Ani žádné doplňky 🤷🏻‍♀️

17.4.2020 16:23
Sara609

XXX.XXX.152.182

"momentální poměr vápníku je podle mě dostačující"

poprosím o vysvětlení - jaký poměr vápníku? dle čeho dostačující?
a jak je to s tou treskou, tam je to (co?) také dostačující?

Dle jejího věku. U přezubování ještě nejsme. Nepotřebuje nějaký extra velký přísun vápníku. A ten který teď má (sýry, jogurty) stačí 🙂 to vám potvrdí i chovatelka, od které pejska mám. Tak snad musí vědět. Když se tomu věnuje už dobrých 15 let

17.4.2020 16:25

Sara609 napsal(a):
Dle jejího věku. U přezubování ještě nejsme. Nepotřebuje nějaký extra velký přísun vápníku. A ten který teď má (sýry, jogurty) stačí 🙂 to vám potvrdí i chovatelka, od které pejska mám. Tak snad musí vědět. Když se tomu věnuje už dobrých 15 let

A proč se teda na tresku ptáš tady, když máš podle tebe lepší zdroje informací?

17.4.2020 16:26

och, děkuji za opravdu konkrétní odpověď na konkrétní otázky. Již tomu rozumím.

17.4.2020 16:28
Sara609

XXX.XXX.152.182

och, děkuji za opravdu konkrétní odpověď na konkrétní otázky. Již tomu rozumím.

Ne bavíme se tady o velkém plemenu, jak už jsem řekla. Velké plemeno určitě potřebuje ten vápník. Rychleji roste.

17.4.2020 16:30
Sara609

XXX.XXX.152.182

A proč se teda na tresku ptáš tady, když máš podle tebe lepší zdroje informací?

Sto lidí, sto chutí. Odpověď na tresku jsem již dostala. Teď se tady řeší úplně něco jiného. Co ani s tématem nesouvisí. A moje chyba to není.

17.4.2020 17:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já hlavně nechápu proč to řešíte tady když máte tak skvělé vzdělání a praxi a jistě i perfektní chovatelku ..................
a další úžasné rádce na fb

17.4.2020 18:14
Sara609

XXX.XXX.79.65

GAELLE napsal(a):
já hlavně nechápu proč to řešíte tady když máte tak skvělé vzdělání a praxi a jistě i perfektní chovatelku ..................
a další úžasné rádce na fb

Řešila jsem pouze tresku. To, že tu někdo začal řešit vápník není můj problém 🤷🏻‍♀️ já se ptala jen na tresku. Ne vápník a fosfor a jak mám psa krmit

17.4.2020 18:19
Sara609

XXX.XXX.79.65

Člověk se tady na něco ptá a všichni hned, že jsem troll. To ste vzali odkud? 😂 A vůbec nechápu, proč se tady řeší úplně jiné téma.
A samozřejmě, že se budu bránit. Vím co psovi dávám a vím v čem je vápník. Opět... Učivo základní a střední školy 😂 nemusíte mě tu hned buzero*at. Že napíšu, že psovi dávám panenku a ryby. On totiž žere jenom tohle no. Každý den ryby. A druhý den panenku. Nic jiného. A pak zas rybu. Někdy prsa kureci. Jinak nic. Bez přílohy a zeleniny

17.4.2020 18:40
arosek

XXX.XXX.60.11

Sara609 napsal(a):
Tak... Samozřejmě nedávám celou kostku. Mám malé plemeno, takže každý den spíš jen takovou "kuličku". Jen na chuť. Ne jako hlavní jídlo nebo příloha. Spíš jako pamlsek. To samé se sýrem.

Ehm - Vase sebevedomi bych vazne cjhtela mit, mela bych vyrazne jednoduzsi zivot.

Precetlajsme vsechny Vase dotazy a odpovedi a uprimne - mate nastudovane tak akorat hovadiny. Zda od chovatelky, nebo z nejakych chytrych diksuznich for na netu, to uz je asi jedno.

Rozebirat vsechny kraviny co tady vydavate za dogma asi nema smysl, pac by z toho byl roman. Tak jen tu jednu, kterou cituji.

Ono je uplne sumak, jeslti psovi date tvaruho pul kila nebo jen kulicku. Ona premira fosforu oproti vapniku je tak nejak zastoupena v celem tom tvarohu, ne jen v nejake casti.

Tudiz dotovat vapnik steneti ze zdroje, kde je vyrazne vic fosforu (kolik jiste vite sama, kdyz jste tak chytra) je asi stejne chytre, jako doufat ze kdyz sezere jen trochu strychninu, prezije to.

Mozna ano, mozna prezije. Jen mozna bude mit trvale nasledky.

17.4.2020 18:52
Sara609

XXX.XXX.152.182

arosek napsal(a):
Ehm - Vase sebevedomi bych vazne cjhtela mit, mela bych vyrazne jednoduzsi zivot.

Precetlajsme vsechny Vase dotazy a odpovedi a uprimne - mate nastudovane tak akorat hovadiny. Zda od chovatelky, nebo z nejakych chytrych diksuznich for na netu, to uz je asi jedno.

Rozebirat vsechny kraviny co tady vydavate za dogma asi nema smysl, pac by z toho byl roman. Tak jen tu jednu, kterou cituji.

Ono je uplne sumak, jeslti psovi date tvaruho pul kila nebo jen kulicku. Ona premira fosforu oproti vapniku je tak nejak zastoupena v celem tom tvarohu, ne jen v nejake casti.

Tudiz dotovat vapnik steneti ze zdroje, kde je vyrazne vic fosforu (kolik jiste vite sama, kdyz jste tak chytra) je asi stejne chytre, jako doufat ze kdyz sezere jen trochu strychninu, prezije to.

Každý na to má jiný názor. Proč když tady byl dotaz ohledně toho tvarohu (už stará diskuze, ale když použijete Google, tak najdete), tak vetsina říkala že ano. Ono je akorát problém u toho, že když je toho hodně, tak může dojít k "odvápňování" údajně. Ale to je podle mě z chemického hlediska taky blbost. Spíš se vápník bude ukládat do jater a ledvin.
A ano, vím, že je poměr vápník a fosfor asi 1:3. Jenže taková kulička nemůže nic udělat. Ne při dlouhodobém "užívání". Takhle čas od času to akorát pejskovi prospěje.
Nemůžeme se tady hádat, protože každý říká něco jiného. A jak říkáte vy svůj názor, tak já si taky za tím svým stojím. A se sebevědomím to nemá vůbec absolutně, co dělat. To si asi pletete pojmy s dojmy.
A k tomu "Možná přežije", tak si taky můžu říkat ohledně kostí. "Dám psovi kosti... Možná to dobře pokouše, možná přežije. Ale možná taky to špatně pokouše. Možná mu to roztrhne střeva..." nemá to absolutně vůbec žádnou logiku. 🤷🏻‍♀️
Kdysi se psi krmili vajíčkama, tvarohem, starým chlebem. Teď ne. Teď je všechno špatně

17.4.2020 19:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Sara609 napsal(a):
Každý na to má jiný názor. Proč když tady byl dotaz ohledně toho tvarohu (už stará diskuze, ale když použijete Google, tak najdete), tak vetsina říkala že ano. Ono je akorát problém u toho, že když je toho hodně, tak může dojít k "odvápňování" údajně. Ale to je podle mě z chemického hlediska taky blbost. Spíš se vápník bude ukládat do jater a ledvin.
A ano, vím, že je poměr vápník a fosfor asi 1:3. Jenže taková kulička nemůže nic udělat. Ne při dlouhodobém "užívání". Takhle čas od času to akorát pejskovi prospěje.
Nemůžeme se tady hádat, protože každý říká něco jiného. A jak říkáte vy svůj názor, tak já si taky za tím svým stojím. A se sebevědomím to nemá vůbec absolutně, co dělat. To si asi pletete pojmy s dojmy.
A k tomu "Možná přežije", tak si taky můžu říkat ohledně kostí. "Dám psovi kosti... Možná to dobře pokouše, možná přežije. Ale možná taky to špatně pokouše. Možná mu to roztrhne střeva..." nemá to absolutně vůbec žádnou logiku. 🤷🏻‍♀️
Kdysi se psi krmili vajíčkama, tvarohem, starým chlebem. Teď ne. Teď je všechno špatně

bože můj. ryba a panenka. to bude asi ten minijorkšír že? Většina psů žere kosti - krky, skelety atd. a nevím o žádném kterému to roztrhlo střeva.
A ano dřív se psi krmili zbytky z kuchyně a byli na řetězu. K tomu se snad vracet v dnešní době nechceme.................to už snad lepší dávat mu granule než ta vaše rádoby "dieta" (libové maso, žádná příloha, žádné kosti, žádná zelenina) Je to PES ne dítě !!

17.4.2020 19:22
Sara609

XXX.XXX.152.182

GAELLE napsal(a):
bože můj. ryba a panenka. to bude asi ten minijorkšír že? Většina psů žere kosti - krky, skelety atd. a nevím o žádném kterému to roztrhlo střeva.
A ano dřív se psi krmili zbytky z kuchyně a byli na řetězu. K tomu se snad vracet v dnešní době nechceme.................to už snad lepší dávat mu granule než ta vaše rádoby "dieta" (libové maso, žádná příloha, žádné kosti, žádná zelenina) Je to PES ne dítě !!

To ohledně té přílohy a zeleniny byla ironie, pokud ste to nepoznala... Přílohy dávám normálně. Rýži, brambory, těstoviny, někdy ovesné vločky. Zeleninu taky dávám... Nejčastěji teda mrkev.
A případy roztrhnuti střev z vlastní zkušenosti vím u bernského salašnického a westíka.
A ne... "Mini" yorkshire to není... Mám střední plemeno...

17.4.2020 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

arosek napsal(a):

Bože, konečně to někdo napsal polopaticky a snad to slečna konečně pochopí...anebo taky ne Aha, dočetla jsem, takže asi ne.

17.4.2020 20:42
arosek

XXX.XXX.60.11

Sara609 napsal(a):
To ohledně té přílohy a zeleniny byla ironie, pokud ste to nepoznala... Přílohy dávám normálně. Rýži, brambory, těstoviny, někdy ovesné vločky. Zeleninu taky dávám... Nejčastěji teda mrkev.
A případy roztrhnuti střev z vlastní zkušenosti vím u bernského salašnického a westíka.
A ne... "Mini" yorkshire to není... Mám střední plemeno...

ono se rika "chytremu napovez, ..."

Vas nejlepe flaknout palici po palici, mozna Vam to dojde.

Skladba Vaseho jidelnicku:
panenka, treska, pocitam i dalsi masa budou ciste masa nejvyssi kvality. K tomu srdecni svalovina (juj, proc se to asi jmenuje srdecni svalovina?), jatra, mozna nekdy kousek plic (nebo nejak nevim, ktera vnitrnost se zahrnuje do "a podobne"). K tomu ryze, brambory, testoviny, nekdy ovesne vlocky. Jo a mrkev. Obcas tedy asi i jinou zeleninu, ale hlavne mrkev. Tu a tam kulicku tvarohu nebo syru a nejakej ten jogurt a mame super vyvazenou stravu pro psa.

Takze tuna bilkovin, tuna fosforu, tuna sacharidu, sem tam nejakej ten vitamin (pokud si vzdelana panicka precetla jak tu zeleninu pripravit, kdyz uz nedava zelene drstky), ale zadna slava. Vapniku vcelku poskrovnu, ale cert to vem - je to jen stredni plemeno a jeste neprezubuje. Az zacne ... no, mozna uz pak bude pozde.

No, tak byt Vama, tak se na to s prominutim vyseru a koupim radsi kvalitni grancle.

Za me asi jedine - zaplat buh za to, ze nemate muj odchov. By mi jeblo mit takovehleho majitele.

17.4.2020 21:06
kashttan

XXX.XXX.60.115

Zaujalo mě, že je tady 70 komentářů jen hádek.

Ta věc, kterou se tady snažíte řešit se jmenuje BARF a jedná se o krmení, které se snaží vrátit k nějakému původnímu způsobu stravy pro psy. Zkuste si koupit knížku nebo něco načíst na webu.

Ke kostem:
Kosti se mohou mnoha začínajícím BARFařům zdát jako problém a neumí si představit, že by jejich pes dostával kosti. Již dlouhodobě se traduje, že podávání kostí psům je nebezpečné a skončí v lepším případě průjmem nebo zácpou, v horším případě až operací. Pravdou je, že pokud dodržujeme základní pravidla tak je podávání kostí naprosto bezpečné. Vždy podáváme kosti v množství 20-30% krmné dávky, kosti musí být syrové a obalené masem. Na kosti musíme pejska zvykat postupně po menších dávkách a to až ve třetím týdnu při přechodu na BARF.

https://www.barfclub.eu/barf/problemy-pri-barfu

BARF se snaží nahradit psovi celou kořist = syrové maso, veškeré(téměř) vnitřnosti, kosti vždy syrové (měkké obalené masem na sežrání, velké na okus), povařená zelenina (imitující natrávenou stravu býložravců). Takže vlastně maso + veškerý "sajrajt". Takže velké kusy čistého "kvalitního" masa paradoxně nejsou vhodné.

17.4.2020 22:21

V první řadě jde o poměr vápníku a fosforu, jak už tady zaznělo. Takže př. tvaroh jako zdroj vápníku není žádný šlágr, právě naopak. Buď doplňky, nebo kosti. Svému psovi musím př. křídla rozmlátit, protože je to blbec hltavý a polyká velké kusy. Nemám s tím problém, ale denně to dělat nebudu, jen když zpracovávám celou drůbež v rámci domácího vaření. Jinak mletiny krůtu nebo kachnu s kostmi - konzistence paštiky, běžně v barfshopech, kde můžete koupit i krevety nebo klokana, když vám tolik záleží na "něčem lepším", což je ale ve finále psovi dost jedno, mletá křídla, mleté skelety, celé ryby... Při vaření odevzdávám podíl většiny vhodných potravin, samozřejmě syrové, bez soli v úpravě na páře nebo prostě uvařené, takže panenka běžně, občas má i svíčkovou, tygří krevety... Jenže to není základ. Tam má kromě svaloviny vnitřnosti, kosti apod. Ve vhodném poměru. Přílohu sušenou - zelenina podle obsahu vitamínů, minerálů, vlákniny a tak, bylinky, lněné semínko, ostrostřepec, jako pojistka Ca mleté paroží. Váš možná na monotónní nevyvážené stravě přežije, ale jeho potřeby jsou jiné. Já mám svého psa ráda, kromě toho sportuje, tak se ho snažím krmit tak, jak jako pes potřebuje, ne podle sebe - není to člověk.

Mmch, víte, jak vypadají potraviny z barf shopů? Kdyby neměl v mrazáku svůj šuplík, tak si budu myslet, že ta makrela je moje a hodím si jí na gril. Naštěstí pro sebe kupuji čerstvé, tak se nespletu.

17.4.2020 23:21

Ty jo, u nás novinka. 2 ks hlav sumečka afrického za 48 káčé. Akorát jedna má 0,5 kg, na to mám malého psa, jinak jako zpestření beru. I když on hází ksichty i na tu makrelu, jídlo je o vdechnutí, ne o požitkářském vychutnávání při žvýkání. Malý sleď je ideální, ten jde rovnou polknout.

18.4.2020 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):

Ajaj, asi jsem taky špatně studovala . Já srdce počítám taky do vnitřností . Dávám 20-30% dávky buď srdce, plíce, játra, žaludky, dršťky - střídám to. Takže srdce bych měla počítat normálně do "svaloviny" a ještě k tomu dát jinou vnitřnost?

18.4.2020 09:42

Fakticky vzato - i ty zaludky jsou svalovina

Jatra, slezina, ledviny, plice, vemeno- to jsou zdroje min.latek a vitaminu.
Neprane drstky jsou plnidlo a vlaknina.

18.4.2020 09:48
marcelaamax

XXX.XXX.245.166

🤔

No musím ještě studovat 😁

Ledvinky taky dávám, na ty jsem zapomněla, vemeno máme také, ale ještě jsem ho nevyndala.

Dá se po čase nějak poznat, zda krmim ve správném poměru? Z krve třeba?

Teď jak brali krev psovi kvůli otravě, tak vetka říkala něco v tom smyslu, že výživově dle krve je na tom výborně, ale to byl na mase cca měsíc, tak nevím, zda už by to bylo znát a jak moc je to z té krve poznat.

18.4.2020 09:52

Srdce a zaludek ma tusim taky neceho vice nez jina svalovina - zeleza, horciku?
Ale porad je to vice svalovina obsahove.
Ty ostatni vnitrnosti maji uolne jine slozeni a doplnuji peave to maso, aby nic nechybelo.

Krve nedelam kvuli krmeni. Jednou jsem to zkusila kvuli steneti a Ca a ne, nemaka to, nic to nevypovi.

18.4.2020 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Ajaj, asi jsem taky špatně studovala . Já srdce počítám taky do vnitřností . Dávám 20-30% dávky buď srdce, plíce, játra, žaludky, dršťky - střídám to. Takže srdce bych měla počítat normálně do "svaloviny" a ještě k tomu dát jinou vnitřnost?

I žaludek je svalovina, která se ovšem bere za vnitřnost Myslím, že to je prkotina, kterou se ani není třeba zaobírat. Holt někdy bude mít vnitřností míň, někdy víc, někdy žádné. Já krom těch srdcí(která dostává sušená) nedávám vnitřnosti už žádné, páč psu to nechutná.
Aha, teď jsem dočetla, Petra mne předběhnula nevím, z krve vet poznal jen to, že je pes(ač vychrtlý) zasádlený Jinak při posledním rozboru(vloni) říkal, že kdybych já měla takové hodnoty, jak můj starý pes, tak si můžu gratulovat Moc se toho zřejmě nepozná, dle mě takřka nic, páč kámoška dělal celkové podrobné rozbory a fena jí za dva měsíce umřela na rozsáhlý nádor střev

Přidejte reakci

Přidat smajlík