Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ZinaO5

17.4.2020 16:35
ZinaO5

XXX.XXX.45.76

Řešili jste prosím někdo přesun psa z domu na zahradu? Moc si to neumím představit. Pes je celkem zavislák... U manžela se bohužel zhoršila alergie. Před pořízením psa jí netrpěl. Bere léky, ale pes mu způsobuje astma. Psa milují i děti ...je to clen rodiny a chceme si ho ponechat. Zkouším ještě přípravky na srst, které by měly odstraňovat alergeny, tak uvidím. Urcite psa nechci ubytovat ze dne na den v boudě a přeji si pro něj šťastný život. Nevím jestli by mu to pripadne usnadnil psí parťák. Spíš mě napadají komlikace...

17.4.2020 18:32
Sara609

XXX.XXX.152.182

Tady se na to raději neptejte. Tady vás akorát každý pošle do p*dele. Vlastní zkušenost. Tady člověk pomalu nemůže ani napsat, že má psa

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2020 18:50

ZinaO5 napsal(a):
Řešili jste prosím někdo přesun psa z domu na zahradu? Moc si to neumím představit. Pes je celkem zavislák... U manžela se bohužel zhoršila alergie. Před pořízením psa jí netrpěl. Bere léky, ale pes mu způsobuje astma. Psa milují i děti ...je to clen rodiny a chceme si ho ponechat. Zkouším ještě přípravky na srst, které by měly odstraňovat alergeny, tak uvidím. Urcite psa nechci ubytovat ze dne na den v boudě a přeji si pro něj šťastný život. Nevím jestli by mu to pripadne usnadnil psí parťák. Spíš mě napadají komlikace...

Jaké je to plemeno a kolik mu je? Pejskovi tedy samozřejmě, ne manželovi

ZinaO5

17.4.2020 20:47
ZinaO5

XXX.XXX.45.76

Psovi je rok. Je to labradorsky retrivr. Nechci ho udat. Doufám že to nějak půjde zvládnout ke spokojenosti psa i nás... myslím jen, že do stejne situace se dostane víc lidí, tak třeba bude mít někdo zkušenost..

17.4.2020 21:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Zahrada je u domu?

ZinaO5

17.4.2020 21:04
ZinaO5

XXX.XXX.45.76

Psovi je rok. Je to labradorsky retrivr. Nechci ho udat. Doufám že to nějak půjde zvládnout ke spokojenosti psa i nás... myslím jen, že do stejne situace se dostane víc lidí, tak třeba bude mít někdo zkušenost..třeba i s úspěšnou léčbou alergie. ...pořád jsem optimista a věřím, že to nějak půjde. Pes byl dlouho plánován a máme pro něj dost času i dobré podmínky...

ZinaO5

17.4.2020 21:22
ZinaO5

XXX.XXX.45.76

Ano. Zahrada je u domu.

17.4.2020 21:45
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Naši psi si sami mohli z domu vybíhat ven, kdykoli chtěli.
S příjemným počasím se venku zdržovali víc a víc.
Jednotlivě. Vždy jsme měli jednoho psa.
V létě nechtěli domů ani na noc a tak sami plynule
přešli ven. Sledovali cvrkot za vratama, pohyb na zahradě,
kočky, slepice, králíci.
Nebojte se, neměl by to být problém.
Bytoví se z nich stali až ve stáří.

18.4.2020 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Začala bych psa zvykat postupně, teď už je teplo, tak by to to mělo jít v pohodě. Nejdřív ho nechávat přes den, být tam s ním, postupně to protahovat, až tam jednou prostě zůstane i v noci. Případně by šlo ho třeba na noc brát do chodby možná ne?

Bude dost záležet na konkrétním jedinci. Já mám třeba psy, u kterých si myslím, že by to trochu problém byl.

Nicméně pokud je pes přátelský k ostatním psům a doma mu udělá psí kámoš radost, tak bych o tom uvažovala. Ale zase musíte promyslet, zda je dobré pořizovat druhého psa, když je muž alergik, to je těžké no.

A co se těch alergií týče - mám známou, od mala alergik, ale pořád měli psy. Venku. Doma měli nějaká společenská plemena, nelíbající a jejich srst jí nevadila. Když se pak odstěhovala od rodičů, tak si sama pořídila několik psů (postupně) línajících domů a i když ze začátku trochu trpěla, tak potom se jí to srovnalo a už je to v pohodě.

Další kamarádka s alergií má doma maltézáčka, ten jí taky nevadí. Vždycky když jezdila k nám, tak se dopovala práškama - máme hladkosrsté línající psy. Ale čím víc sem jezdí, tak tím je to lepší, občas i přespí a v pohodě. Ale s těmi alergiemi to bude dost individuální...

18.4.2020 13:01
18.4.2020 13:11
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Zkuste ještě nějakou dobrou čističku vzduchu

ZinaO5

19.4.2020 09:15
ZinaO5

XXX.XXX.45.76

Děkuji za reakce. Muž pracuje na podpoře imunity. Třeba se to časem zlepší.... zatím je to jednou dolů, jednou nahoru... Čističku vzduchu má v ložnici. Určite nebude problém dát psa pak případně na noc do chodby. S kočkou to děláme také, když chce domů, může do zádveří. Na ní má manžel alergii také, přestože měl vždy kočku i v posteli, tak tato nová konkrétní mu hodně vadí..Teď jsme všichni víc na zahradě, tak si snad postupně zvykne být víc venku.

19.4.2020 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ZinaO5 napsal(a):
Děkuji za reakce. Muž pracuje na podpoře imunity. Třeba se to časem zlepší.... zatím je to jednou dolů, jednou nahoru... Čističku vzduchu má v ložnici. Určite nebude problém dát psa pak případně na noc do chodby. S kočkou to děláme také, když chce domů, může do zádveří. Na ní má manžel alergii také, přestože měl vždy kočku i v posteli, tak tato nová konkrétní mu hodně vadí..Teď jsme všichni víc na zahradě, tak si snad postupně zvykne být víc venku.

K té imunitě. Ono to není úplně dobré, podporovat imunitu, protože alergie ,,léčíte" tím, že imunitu blokujete. Muž měl alergii na něco kvetoucího na jaře(některý ze stromů ) a pak trávy v létě. To bylo v době, kdy většinu života trávil v autě a kanceláři. Když jsme dostavěli dům, založili zahradu a začal tam chodit, tak klasicky kýchání, tečení z očí atd, ale nedusil se, ani myslím nekašlal(už je to dlouho, úplně si nepamatuju) Doktor mu dal klasicky léky na alergii. Když si přečetl, jak to funguje, nikdy si to nevzal. Tím, že byl pak v zahradě takřka každou volnou chvilku, další rok už byla alergie mírnější a další už nebyla. Je to skoro 15let a je bez projevů alergie, dokonce se mu ztratila i elergie na sezam, která se mu jednu dobu objevila. Imunitu nijak cíleně nepodporuje(nepije ani různé kopřivové čaje apod. jako já) ale také nejí vůbec žádné léky, nikdy.
Tím jsem chtěla říct ještě to, že zvířata si dávkovat mírně a pomalu, třeba na té zahradě, držím palce, ať se srovná.

19.4.2020 12:49

Když mu zajistíte kotec a zateplenou boudu, tak by to neměl být problém. Jen třeba pár dní bude večer výt a štěkat, že chce domů, ale to musíte překonat, on si zvykne. A kvůli manželovi ho vůbec nebrat domů, ale čas se psem trávit jen venku. "Normální" psy jsou zvyklí na život venku, to jen lidi z nich udělali domácí křehké gaučáky. A členem rodiny zůstane i tak. Je zbytečné, aby se muž musel zbytečně ládovat chemií. 😉

19.4.2020 14:00

Promiňte...mimo téma, ale prostě mi to nedá.....sice nemám za určitých podmínek nic proti "venkovním psům" a ani tady zadavatelce nebudu nasazovat "psí hlavu" a označovat jí za tyranku zvířat, že chce chudáka psa "vystěhovat" ven, ale musím to napsat..

"Normální" psy jsou zvyklí na život venku, to jen lidi z nich udělali domácí křehké gaučáky.

Moji "nenormální" psi nevěřícně kroutí hlavou, proč by jako měli být zrovna teď venku, když panička je doma ......a můj "křehký gaučák" alias fena psí říká "tak ať mi to přijde říct do očí, mu předvedu křehkýho gaučáka, že se nestačí divit.... "

Takže pro mě je naopak "normální" mít psy doma....

K zadavatelce, pejsovi určitě vybudovat venku odpovídající zázemí, co nejblíže vchodovým dveřím. Myslím, že teď když je hezky, je nejlepší čas, udělat z něj "venkovního" psa, navíc děti nechodí do školy, tak s ním můžou trávit čas venku...on si zvykne, jen teda moc nesouhlasím s tím
Jen třeba pár dní bude večer výt a štěkat
to bych ho raději ze začátku brala na noc do chodby.

ZinaO5

19.4.2020 14:21
ZinaO5

XXX.XXX.45.76

Já žila vždy v bytě a psa jsme měli vždy u sebe. Později jsem je brala i do práce a na téměř všechny aktivity. Ale ne všichni to tak mají a ne vždy to jde. ... V rámci naší smečky preferuji všeobecnou spokojenost. Psa jsem dlouho plánovala ...čekala az děti povyrostou. Myslím že se to povedlo a dobře mezi nás zapadl. Tak se to doufám zlepší. Uvažuji i o vybudování zimní zahrady, kde bych si udělala pracovnu, když by to v domě nešlo a na zahradě náš rozmazlenec strádal. Manžela nechci zdravotně odpravit.

19.4.2020 20:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Promiňte...mimo téma, ale prostě mi to nedá.....sice nemám za určitých podmínek nic proti "venkovním psům" a ani tady zadavatelce nebudu nasazovat "psí hlavu" a označovat jí za tyranku zvířat, že chce chudáka psa "vystěhovat" ven, ale musím to napsat..

"Normální" psy jsou zvyklí na život venku, to jen lidi z nich udělali domácí křehké gaučáky.

Moji "nenormální" psi nevěřícně kroutí hlavou, proč by jako měli být zrovna teď venku, když panička je doma ......a můj "křehký gaučák" alias fena psí říká "tak ať mi to přijde říct do očí, mu předvedu křehkýho gaučáka, že se nestačí divit.... "

Takže pro mě je naopak "normální" mít psy doma....

K zadavatelce, pejsovi určitě vybudovat venku odpovídající zázemí, co nejblíže vchodovým dveřím. Myslím, že teď když je hezky, je nejlepší čas, udělat z něj "venkovního" psa, navíc děti nechodí do školy, tak s ním můžou trávit čas venku...on si zvykne, jen teda moc nesouhlasím s tím
Jen třeba pár dní bude večer výt a štěkat
to bych ho raději ze začátku brala na noc do chodby.

No ty časy, kdy byli psi uvázání u boudy (což se mi vůbec nelíbí), nejsou tak daleko a brát psa domů vůbec nepřipadalo v úvahu. A do teď u loveckých psů je lepší, když jsou zvyklí být venku, nejsou tak zhýčkaní, když mají jít do terénu. Naši dva lovečáci jsou v kotci a na zahradě a když je chuť, tak se vezmou do baráku, ale spí v boudě. A to víte že pár dní trvalo, než pochopili, že budou bydlet tam. Takže žádné ústupky, být nekompromisní a vydržet to, on si zvykne. 😉

19.4.2020 21:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

njn, zelenej mužik , alespoň, že sou dva ...

19.4.2020 21:53
janaa

XXX.XXX.149.26

No ty časy, kdy byli psi uvázání u boudy (což se mi vůbec nelíbí), nejsou tak daleko a brát psa domů vůbec nepřipadalo v úvahu. A do teď u loveckých psů je lepší, když jsou zvyklí být venku, nejsou tak zhýčkaní, když mají jít do terénu. Naši dva lovečáci jsou v kotci a na zahradě a když je chuť, tak se vezmou do baráku, ale spí v boudě. A to víte že pár dní trvalo, než pochopili, že budou bydlet tam. Takže žádné ústupky, být nekompromisní a vydržet to, on si zvykne. 😉

Jj, a nejlíp,když je takhle zvyklej krátosrstej ohař,kterej se pak klepe na nástupu i výřadu,protože přece nedostane vestu,aby si někdo nemyslel,že je zhýčkanej

19.4.2020 21:54

Nemám lovecký psy, který bych lovecky využívala, nejsem myslivec.
Psy mám k ochraně svojí a rodiny a jako společníky, protože jsem introvert a přítomnost psů mi dělá dobře na duši...a venku...v kotci toto poslání postrádá smysl...

Víte, je teda zajímavý, že pár dní trvalo, než to pesani pochopili....měla jsem venkovního psa...sice jen o krátký časový úsek, protože nám prostě nevyhovuje mít venkovní psy a představte si, že i štěně odchované doma se naučí normálně bydlet venku a to aniž by bylo nutné "vydržet" nějaký štěkání a vytí

19.4.2020 21:58

lupus4 napsal(a):
njn, zelenej mužik , alespoň, že sou dva ...

Jednak nejsem mužík a druhak myslivost nedělám. Každej zelenej není nutně myslivec. 😉

19.4.2020 22:25

janaa napsal(a):
Jj, a nejlíp,když je takhle zvyklej krátosrstej ohař,kterej se pak klepe na nástupu i výřadu,protože přece nedostane vestu,aby si někdo nemyslel,že je zhýčkanej

Mám ČF, což je staré hrubosrsté národní plemeno vyšlechtěné v Čechách a tudíž přesně v těch podmínkách, ve kterých žije. A co se týče krátkosrstých loveckých plemen, jsou k tomu vyšlechtění, tudíž zimou netrpí. A pokud se pes klepe, neznamená to vždy zimou. Pes může být vystreslý nebo na honu je to lovecké vzrušení. A co se týká vest na honu, tak to jsou neprůstřelné nebo reflexní proti čarostrelcům. A oblečení psy jsou jen výstřelky nudících se lidí. Tam bych to pochopila jen u těch naháčů a jim podobným psům, kteří opravdu nejsou vyšlechtění k lovu a pobytu venku.

19.4.2020 22:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jednak nejsem mužík a druhak myslivost nedělám. Každej zelenej není nutně myslivec. 😉

ale projevem a "empatií" ke psům tak působíte...

19.4.2020 22:45

lupus4 napsal(a):
ale projevem a "empatií" ke psům tak působíte...

Jakých empatíí? Nikde jsem se nevyjádřila špatně. Jen nechápu, proč se dělají ze psů citlivky, a že si pes musí zvyknout na nové místo, to je přece normální. Nic víc, nic míň. A pokud máte s myslivci neblahé zkušenosti, je mi líto, ale není každý, kdo má lovecké plemeno a používá ho k tomu, k čemu byl zrozen, nutně ten "zlý vrahoun zvířátek"...

Přidejte reakci

Přidat smajlík