Westík

Prodám West highland white teriéra - Prodám štěňata s PP. Jen do dobrých ru...
DohodouZyky
XXX.XXX.7.118
Na toto téma je tu x diskuzí. Zadejte barf do již založených a najdete otázky na vše, co potřebujete. I slušné odkazy.
Dara990
napsal(a):
Zdravím, chtěla bych mé pejsky naučit na barf. Ale moc se v tom nevyznám. Máte nějaký slušný zdroj odkud mohu čerpat? Popřípadě nějaké vlastní rady? Děkuji moc
Přiznám se, že nemám moc času a chuti studovat a vyvažovat každou krmnou dávku. Takže smečka jede už dost dlouho v osvědčeném režimu - snídaně kvalitní granule, večeře syrové maso (kuřecí, krůtí, hovězí, ryba, držťky, směsi . většinou kousky, jen minimálně mleté, kuřecí a kachní krky, hlavy, křídla atd.) Smečka od 11 měsíců do 13 let a od 2 do 60 kg naprosto v pohodě, ve výborné kondici.
Přiznám se, že nemám moc času a chuti studovat a vyvažovat každou krmnou dávku.
no , ono stačí to nastudovat JEDNOU a pak už to jde samo,
vyvažovat každou krmnou dávku.
vyváženost "každé" je nesmysl, jednou je více toho, jindy onoho a vyváženost v rámci 1 -2 týdnů plně postačí
pro zadavatelku - celý pravý sloupec na http://manwe.eu
lupus4
napsal(a):
Přiznám se, že nemám moc času a chuti studovat a vyvažovat každou krmnou dávku.
no , ono stačí to nastudovat JEDNOU a pak už to jde samo,
vyvažovat každou krmnou dávku.
vyváženost "každé" je nesmysl, jednou je více toho, jindy onoho a vyváženost v rámci 1 -2 týdnů plně postačí
pro zadavatelku - celý pravý sloupec na http://manwe.eu
S tím jídelníčkem, který je tam napsaný bych v rodinným měsíčním rozpočtu moc nepochodil. By mě vyhodili za psem.
Kuřecí čtvrtky, skelety, slezina, játra. Plus velký kosti. kořenová zelenina. Do toho občas nějaky ten luxus. Denně poprasit třeba plastinem, kvůli vitamínům. Tohle by mě vyšlo zhruba cenove nastejno s granulemi pro středního psa v měsíčním rozpočtu. Zhruba do tisice korun. Žrádlo dostává jen ráno, večer krmit nemůžu kvůli hlídáni. Stacilo by to takhle? Aspoň jako něco lepšího namísto granulí? Nebo mam raději zůstat u granulí? Diky, M
Tak jsem taky mrkla na ten jídelníček a mě zase přijde, že tam 30 kg pes má málo masa. Nebo je to takhle v pořádku? Já dávám 30 kg psovi více masa.
Edit.: ale zase se mi tam líbí, že jsou zvlášť v jednom dni třeba játra nebo dršťky, bez masa. To by se mi taky hodilo, kvůli skladování. Ale nepo.... se mi z toho psi?
Dršťky klidně,z jater (pouze) se opravdu s největší pravděpodobností posere. Ono to chce brát trošku s rezervou,pro začátečníka je to asi fajn,ale já bych teda ani nedávala jogurt s ovocem a podobný bejkoviny dávka je cca 500 g masa za den, což odpovídá, ale to je prostě děsně individuální. Je to o aktivitě, ale hlavně o nějakém individuálním metabolismu,stejně jako u lidí. Můžeš mít dva stejné psy stejného plemene stejné aktivity, a jeden bude mít třeba těch půl kila a druhý kilo a oba budou stejní
Meelek
napsal(a):
S tím jídelníčkem, který je tam napsaný bych v rodinným měsíčním rozpočtu moc nepochodil. By mě vyhodili za psem.
Kuřecí čtvrtky, skelety, slezina, játra. Plus velký kosti. kořenová zelenina. Do toho občas nějaky ten luxus. Denně poprasit třeba plastinem, kvůli vitamínům. Tohle by mě vyšlo zhruba cenove nastejno s granulemi pro středního psa v měsíčním rozpočtu. Zhruba do tisice korun. Žrádlo dostává jen ráno, večer krmit nemůžu kvůli hlídáni. Stacilo by to takhle? Aspoň jako něco lepšího namísto granulí? Nebo mam raději zůstat u granulí? Diky, M
Vždyť jí ten jídelníček vychází cca na litr. Základ je kupovat maso od výrobců pro zvířata,ne z krámu. Tam pak většina kilovek vyjde okolo 50,60 korun. Jinak já taky krmím jednou denně kromě štěňat
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dara990
napsal(a):
Zdravím, chtěla bych mé pejsky naučit na barf. Ale moc se v tom nevyznám. Máte nějaký slušný zdroj odkud mohu čerpat? Popřípadě nějaké vlastní rady? Děkuji moc
....u papillona jsem začala s barfem před pár dny......pes byl původně na hrstce granulí k snídani a masové konzervě večer......ráno jsem začala dávat tvrdý sýr anebo tvaroh, k večeři zatím dostává mleté čisté hovězí se spařenými vločkami a nastrouhanou mrkví + občas trochu bílku z vajíčka...včera a dnes už jsem dala kus hovězí chrupavky s masem na žvýkání, k večeři bude mít mleté hovězí se šťouchaným bramborem a trocha listu z pampelišky.....od příštího týdne už bych chtěla začít s mletinou (maso, kosti)....večer mi kamarádka přinese knihu o barfování tak přihodím titul.....
..jo a začala jsem tak, že k snídani hrstka granulí, večer už bylo to mleté hovězí a druhý den už bez granulí (ty letěli do koše aby mně to nepoňoukalo) - tak jak popisuji výše......
janaa
napsal(a):
Marjá proč trochu bílku?
....tak někdo říká že jen bílek, někdo jen žloutek......když seženu křepelčí, dostane celý.....
napsal(a):
....tak někdo říká že jen bílek, někdo jen žloutek......když seženu křepelčí, dostane celý.....
Kdo říká bílek? Bílek blokuje vstřebání biotinu. Samozřejmě ve větším množství. Takže vajíčko celé,ideálně i se skořápkou, pokud se někdo bojí dává pouze žloutek. Syrový bílek samostatně nikdy. Něco jiného je vařený bílek,který v určitých dietách nahrazuje maso
janaa
napsal(a):
Kdo říká bílek? Bílek blokuje vstřebání biotinu. Samozřejmě ve větším množství. Takže vajíčko celé,ideálně i se skořápkou, pokud se někdo bojí dává pouze žloutek. Syrový bílek samostatně nikdy. Něco jiného je vařený bílek,který v určitých dietách nahrazuje maso
...dostal ho jednou na ochutnání, zhruba z půlky vajíčka.....díky za radu...dneska budu mít knížku, tak počtu.....
janaa
napsal(a):
Tak to mu samozřejmě nic neudělá
,,dneska už budu mít knížku, tak pečlivě nastuduju a sestavím si jídelníček co a jak.....
Meelek
napsal(a):
Pro jednoho menšího psa jsem maso kupovala často v obchodě pro lidi, pro dva už beru z barfshopu, což dělá drtivá většina majitelů krmících masem.
Kilo kuřecích křídel za 45,- a kilo skeletů za 21,- kilo hovězích masitých kostí za 23,- ...masové komplety v salámovém balení stojí těch cca 50 Kč za kilo, jak už tu padlo, plus jsou občas různé akce.
https://www.dopsimisky.eu/24-kosti
Mimochodem, ty velký kosti vám prodají levně všude - Glóbus občas mívá veliký pytle kostí za 9 Kč.
Kořenová zelenina mi jako finanční zátěž nepřijde - i kdyby mi každej pes sežral jednu mrkev denně, což nesežere, na rozpočtu to vůbec nepoznám. Brambory, rýže, ovesné vločky - pokud by se zdálo cca 10 Kč za pytlík z marketu moc, dají se sehnat i krmné, ty jsou levnější. Dále červená řepa, jablko, nějakej ten přezrálej banán, kterej by si člověku už nedal.
Osobně kupuju v Do psí misky i instantní přílohy, ty vyjdou dráž, ale zas po zalití vodou pěkně nabydou a mám problém pytlík vůbec spotřebovat než projde expirace.
Plastin bych nedávala vůbec.
..ja na žufrik.cz....včera přivezli přesně na cas a moc pěkné..