ISARA BOHEMIA štěně kavalíra

Prodám Kavalír king charles španěla - Ch. st. ISARA BOHEMIA nabízí k zadání...
30000 KčMona12
XXX.XXX.251.253
Dobrý den,
Chci se zeptat co mám dělat?
Máme doma štěně staré 2 a půl měsíce. Když s ním chci jít na procházku vůbec nechce jít, na vodítku se cuka a knuci, když ho pustím na volno vrací se zpět k domovu.
Zkoušela jsem ho vzít i do náruče a poponest dal od domu, ale strašně kňucel a vrtel se jak kdyby chtěl na zem.
Ve chvíli, kdy jsem se sním tedy vracela (proroze to opravdu nešlo) tak jak v náručí tak i na vodítku byl v pohodě. Na vodítku dokonce div nebezel zpět domů.
Přitom tou cestou už šel.
Tohle dělá velký množství štěňat úplně normálně...
Na vodítku ho musíte nejdřív naučit. Teď bych ho na něm ale nijak násilím netahala, zbytečně mu tím dáte špatnou zkušenost.
A doma je bezpečno. Chudák ještě nemůže vědět, že ten velkej svět ho nesežere. Tak chce radši zůstat doma.
Bych to udělala tak, aby si ani nevšiml, že se od domova vzdálil. Hrou... Je to štěně, tak lehko rozdovádět tak, aby zapomněl na okolí, vám už nikdy nepůjde. Tak toho využijte.
Prostě si s ním tak sednu tam, kde mi ještě neutíká a hraju si... Postupně se při hraní pohybujem. A najednou jsme někde úplně jinde. A jdeme domů. Štěně jde domů v klidu, nebojí se. No a časem si zvykne, že venku je zábava a domů, že se vždycky vrátíte. A že se není čeho bát.
Mona12
XXX.XXX.251.253
Právě že s vodítkem, bych řekla, že nějak problém nemá. Ani se ho nijak nevšímá venku. Samozřejmě když jsme byli někde na louce tak byl na volno. Spíše mě trápí ten problém co jsem psala. Řekla bych že vodítko v tom moc roli nehraje.
Mona12
XXX.XXX.251.253
Aspoň si to myslím. Je to náš první pes a neradi by jsme udělali něco špatně.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Můj pes několik procházek...cca týden...praktikoval ve stylu, hned za brankou si sednu a ani se nehnu...."prochajda" vypadala asi takto...já si dřepla na bobek na délku vodítka a pejsa volala k sobě, když přišel pochvala, ale zase jít nechtěl, takže opět na délku vodítka.......na roh ulice, což je asi o 3 domy dále jsme šli třeba 20 minut.
Pokud jsem ho naložila do auta a jela kus dál, už do přírody, tak bez problémů...vodítko nevadilo, prostě se nechtěl hnout od baráku, bál se a to chodil i se svojí sestrou-dvojčetem, která se nebála.
Je to prostě ještě nejisté štěndo a musíte postupně zvykat-ukázat mu, že venku je to prima a určitě se můžete inspirovat tím, co napsala výše Atheira.
Mona12
XXX.XXX.251.253
Mě spíše zaráží že už jsme sním párkrát venku byli a i jsme udělali okruh úplně vpohode. A teď najednou nechce.