Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2020 20:49
k14

XXX.XXX.237.129

Chci se jen zeptat jestli tu nemá někdo psa, který štěká na lidi (ale není úplně agresivní že by kousnut, ale já si myslím že si chrání své teritorium ) - (to je můj pes).
Dneska jsem se dívala na internet a vyběhla mi tam kastrace psa a mě to zaujalo. A právě chci se zeptat jaké máte na to názor, zkušenosti, a jestli by ta kastrace pomohla, že by Denny přestal štěkat na lidi.

Moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2020 21:01

Dobrej vtípek.
Zkuste se nechat vykastrovat, jestli se tím vyřeší vaše výchovný a charakterový vady :)

25.4.2020 21:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

škoda , že tě nezaujalo, jak psa vychovat...

25.4.2020 21:30

Hele a nevíte někdo, jestli kastrace pomůže na línání? Ten náš strašně líná.
Ale on už je vlastně vykastrovanej.
Tak nic no.

25.4.2020 21:34
impact

XXX.XXX.44.52

Kastrace není lobotomie.. Kastrace je odstranění varlat a ne hlasivek. Ty jsou na opačné straně.

25.4.2020 21:37
k14

XXX.XXX.237.129

Já nechci aby tu jste psali takové blbosti já jsem se slušně zeptala tak by jste mohli slušně odpovědět . Já jsem chodím každý den mezi lidi na cyklo ,do města a on prostě štěká a teta vykastrovala psa a ted je uplne hodny tak jsem chtěla názor. A ty vaše komentáře si nechte.

Zyky

25.4.2020 21:40
Zyky

XXX.XXX.253.224

Moje Triss taky má tendence pořád štěkat, na vše kolem. Protože (i přesto že je to veliký pes), je to hrozný strašpytel. Ale kastrace tomuhle fakt nepomůže.
Tohle si žádá každodenní práci, trpělivost a klid..
Stojí mě to opravdu hodně úsilí, ale už vidím celkem zlepšení.
Zkuste si raději nastudovat jak se psem pracovat a jak tento nešvar odstranit, nebo alespoň zmírnit.

25.4.2020 22:35

Nepomůže, povídačky stejně jako u loveckého pudu. I kastrovaný pes může být top srdcař na coursingu. A že jich je...

26.4.2020 01:28
marq

XXX.XXX.168.72

Takže..úplně chápu vaše rozčarování na tím co vám zdejší parta radilků píše..Zkusím to jinak. Psa jsem nechala vykastrovat po 10 -ti letech co ho máme, nevím kolik mu je, jelikož když přišel k nám (fakticky se sám nastěhoval), tak teď vypadá a chová se pořád stejně. Nechala jsem ho před rokem vykastrovat a to za A) ponechal si tulácké návyky a "ojel kamarádce fenu přes plot"- jedno štěndo je jeho echtkopie jinak výsledek sedm psů,za B) mám chovnou fenku, milujou se, ale nechci že až tak. Je to pes který si ponechal veškeré tulácké návyky, jediné co ho zajímá jsou hárající feny, žrádlo a teď fakt dlouho přemýšlím co ještě...voda a pelech, jinak nic. Všichni (včetně Vete mi říkali tak 6 let zpět, že na kastraci je pozdě. Že jen ztloustne a nic víc se nevyřeší, nezmění. Takže teď pro Vás.. absolutně se zklidnil. Už tak neutíká. Nebyl nikdy agresivní, takže změnu nevidím, ale reaguje míň na cokoliv, na veškeré ruchy, víc zabírá na povel a nepřibral vůbec nic. Za mě lituju, že jsem do toho nešla dříve .

26.4.2020 06:37

impact napsal(a):
Kastrace není lobotomie.. Kastrace je odstranění varlat a ne hlasivek. Ty jsou na opačné straně.

..ještě jí navádějte....zadavatelka poletí zítra objednat psa na odoperování hlasivek....

26.4.2020 06:44

marq napsal(a):
Takže..úplně chápu vaše rozčarování na tím co vám zdejší parta radilků píše..Zkusím to jinak. Psa jsem nechala vykastrovat po 10 -ti letech co ho máme, nevím kolik mu je, jelikož když přišel k nám (fakticky se sám nastěhoval), tak teď vypadá a chová se pořád stejně. Nechala jsem ho před rokem vykastrovat a to za A) ponechal si tulácké návyky a "ojel kamarádce fenu přes plot"- jedno štěndo je jeho echtkopie jinak výsledek sedm psů,za B) mám chovnou fenku, milujou se, ale nechci že až tak. Je to pes který si ponechal veškeré tulácké návyky, jediné co ho zajímá jsou hárající feny, žrádlo a teď fakt dlouho přemýšlím co ještě...voda a pelech, jinak nic. Všichni (včetně Vete mi říkali tak 6 let zpět, že na kastraci je pozdě. Že jen ztloustne a nic víc se nevyřeší, nezmění. Takže teď pro Vás.. absolutně se zklidnil. Už tak neutíká. Nebyl nikdy agresivní, takže změnu nevidím, ale reaguje míň na cokoliv, na veškeré ruchy, víc zabírá na povel a nepřibral vůbec nic. Za mě lituju, že jsem do toho nešla dříve .

...pochopila jsem z vašeho textu dobře, že ač vykastrován, ojel vaší kamarádce přes plot fenku a výsledkem je sedm psů....

26.4.2020 06:49

Nedivte se, že na takhle hloupý dotaz odpoví lidé negativně. Pes na lidi štěká, protože ho neumíte vychovat. Najděte si cvičák a začněte s ním pracovat. Je to sice delší cesta, ale pokud jediné, co jste ochotná změnit je kastrace psa, může se snadno stát, že pes sice bude kastrovaný, ztloustne a bude štěkat dál. V některých případech může kastrace pomoct, někdy se nezmění nic a taky se může stát že se něco nepovede a pes třeba začne trpět na úniky moči, to nikdy dopředu nevíte.

26.4.2020 07:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...pochopila jsem z vašeho textu dobře, že ač vykastrován, ojel vaší kamarádce přes plot fenku a výsledkem je sedm psů....

To bylo asi před kastrací, ale těžko to vyčíst, je to psáno jak o hotentota Pochopila jsem z toho jen: už tak neutíká...takže utíká, nebo ne MARQ?

26.4.2020 07:21

lesnížínka napsal(a):
To bylo asi před kastrací, ale těžko to vyčíst, je to psáno jak o hotentota Pochopila jsem z toho jen: už tak neutíká...takže utíká, nebo ne MARQ?

....no já z toho moc nepochopila...jen že hurá do kastrace.....

26.4.2020 08:14

Psa jsem nechala kastrovat v 5 letech kvůli problémům s prostatou a žádné z jeho výchovných problémů a zlozvyků to nevyřešilo. Hlavní pozorovatelná změna, která nastala, bylo zvýšení zájmu o pamlsky, kdy na pomyslné škále od 0-10 byl předtím někde na 2 a potom třeba na 6 (s věkem to rostlo, teď ve 12 letech je skoro na desítce).

26.4.2020 08:52

Hele a nevíte někdo, jestli kastrace pomůže na línání? Ten náš strašně líná.
Ale on už je vlastně vykastrovanej.
Tak nic no.

No tak to jsem ráda, že to proti línání nepomůže, protože jinak jsem si mohla ušetřit deset let neustálého uklízení chlupů, v línacím období ve své podstatě sisyfovská práce

26.4.2020 09:07

k14 napsal(a):
Já nechci aby tu jste psali takové blbosti já jsem se slušně zeptala tak by jste mohli slušně odpovědět . Já jsem chodím každý den mezi lidi na cyklo ,do města a on prostě štěká a teta vykastrovala psa a ted je uplne hodny tak jsem chtěla názor. A ty vaše komentáře si nechte.

to nejsou blbosti, ale relevantní reakce na úvodní příspěvek
a vzhledem k jeho charakteru jsou decentní
chce to jediné, začít psa vychovávat/cvičit

26.4.2020 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Psa jsem nechala kastrovat v 5 letech kvůli problémům s prostatou a žádné z jeho výchovných problémů a zlozvyků to nevyřešilo. Hlavní pozorovatelná změna, která nastala, bylo zvýšení zájmu o pamlsky, kdy na pomyslné škále od 0-10 byl předtím někde na 2 a potom třeba na 6 (s věkem to rostlo, teď ve 12 letech je skoro na desítce).

Na tohle kastrace asi vliv nemá. Můj totální nežravka se taky věkem lepší, žere víc, i pamlsek si dokonce někdy vyptá(kdežto jako mladý, je spíš plival) Prostě už je trochu zklidněný, stárne a nezajímá ho každá kravina. Ale pokud to někde hárá, pamlsky si nevezme ani teď.

26.4.2020 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Na tohle kastrace asi vliv nemá. Můj totální nežravka se taky věkem lepší, žere víc, i pamlsek si dokonce někdy vyptá(kdežto jako mladý, je spíš plival) Prostě už je trochu zklidněný, stárne a nezajímá ho každá kravina. Ale pokud to někde hárá, pamlsky si nevezme ani teď.

Myslím, že na tohle kastrace opravdu vliv má, a to i u fen.

Rodiče měli nežravou fenu, která nechtěla fakt nic, ve žrádle se "rejpala", často měla misku plnou celej den, nebo to vůbec ani nedožrala. Od té doby co je kastrovaná, tak se po žrádle můžu utlouct - a to i po tom, co předtím vůbec nechtěla, misku vyluxuje během pár minut (vteřin) a dožaduj se přidání. Taky už se pěkně "zakulatila".... A fena je to mladá, takže věkem to není, ten zlom nastal fakt po kastraci.

26.4.2020 11:22

lesnížínka napsal(a):

Ta změna byla 100% kastrací. Bylo to dostatečně radikální a náhlé. Nežravcem zůstal (jen nabral asi 2 kg), ale reakce na pamlsky byla fakt jiná než před.

26.4.2020 11:35
Terven

XXX.XXX.103.178

lesnížínka napsal(a):

Ale ma... kastraci se obvykle zmeni vztah ke zradlu smerem k vetsi zravosti. V kombinaci se zpomalenim metabolismu je celkem dobre zadelano na vznik obezity. Samozrejme, ze existujou vyjimky- totalni nezravkove a od prirody stihle typy. Plus jde idealni hmotnost korigovat pohybem apod., ale obvykle s pribyvajicimi lety, kdy uz pes netoleruje takovy zaprah a je treba setrit klouby, ta nadvaha prijde.

26.4.2020 12:21
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):

Rodiče měli nežravou fenu, která nechtěla fakt nic, ve žrádle se "rejpala", často měla misku plnou celej den, nebo to vůbec ani nedožrala. Od té doby co je kastrovaná, tak se po žrádle můžu utlouct - a to i po tom, co předtím vůbec nechtěla, misku vyluxuje během pár minut (vteřin) a dožaduj se přidání. Taky už se pěkně "zakulatila".... A fena je to mladá, takže věkem to není, ten zlom nastal fakt po kastraci.

Já mám fenu, která je jak z Dachau celej život, ač už je asi devět let kastrovaná.

26.4.2020 12:23
impact

XXX.XXX.195.92

Jinak k těm samcům. Měla jsem psa, kastrovaného v cca osmi měsících pro nezvladatelnou agresivitu. Kastrace nepomohla, pes byl celej život agresívní manták, jen se pod mým vedením stala agrese jakž takž zvladatelná. Další pes, agresívní, uječený, hysterický magor. Kastrovaný v cca pěti letech pro zařazení do smečky, kde furt něco hárá. Teď je mu deset let a nezměnil se nijak. Další pes, kastrovaný ve dvou letech, nyní čtyři roky, na jeho uštěkanosti se nezměnilo vůbec nic.

26.4.2020 12:27

Já jsem ještě měla takovou teorii, že na kastráta mi snad nebudou okolní psi tolik útočit. No tak to se taky nestalo. Takový to útočení typu "vidím psa na kilometr daleko a letím se s ním poprat" totiž nedává prostor na zkoumání, jestli to je nebo není kastrát.

26.4.2020 12:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já jsem ještě měla takovou teorii, že na kastráta mi snad nebudou okolní psi tolik útočit. No tak to se taky nestalo. Takový to útočení typu "vidím psa na kilometr daleko a letím se s ním poprat" totiž nedává prostor na zkoumání, jestli to je nebo není kastrát.

ale dává, smrdí jinak

pro marq - jestli se domníváte ( myslíte je v tomto případě pro vás nepoužitelné), že kastrace nahradí nedostatek výchovy a zamezí štěkání , tak ste opravdu "expertka" na n-tou

26.4.2020 13:44
marcelaamax

XXX.XXX.235.85

impact napsal(a):
Já mám fenu, která je jak z Dachau celej život, ač už je asi devět let kastrovaná.

Ale já neříkám, že to tak být musí, ale může 😉

26.4.2020 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Mamčina Mandy byla kastrovaná před rokem věku(březí kastrovaná) je jí 10, je akční, na pamlsky byla vždycky, protože to pro ni je vzácnost, jídlo...no jak co, ale ona je krmená zbytky, je akční a ulítaná a postavu má pořád stejnou. Že se jakýkoliv pes ke stáru začne míň hýbat a apetit se mu nezmění...je jasné a i ty důsledky pak.

26.4.2020 16:35
marq

XXX.XXX.160.41

Ne nemyslím si, že kastrace něco nahradí, spíš o něco připraví, ale stejně jako vždy jsem napsala pro paní svoji zkušenost s mým psem. Ptala se jakou mají lidi zkušenost s kastrací. Zkidnil se velmi i když to nebyl záměr. A sousedce fenku nakryl před kastrací. Byla to poslední kapka, proč jsem to řešila takhle radikálně. Vypadlo mi jedno slovíčko a nepřipadám si jako hotentot . Nebudu se pouštět do konfrotace, neb mi to nestojí za to . A ano, můj pes semtam zdrhne, je neuvěřitelně vynálezavý. Sousedi ho znají, mají ho rádi, ví že nikomu neublíží, všichni ví že se tu toulat několik měsíců, než jsme se ho ujali a u nás našel azyl. Nemáme ani děravý plot a přivolání má na vycházce slušné. Prostě má potřebu si obejít svoje kolečko a sám. Jako za starých časů. Jednou za čas se to hold stane. A pro zadavatelku.. přestal výt, když hárají fenky u sousedů. Moje zkušenost, můj pes. Štěkání netuším, semtam štěká .

26.4.2020 17:00

marq napsal(a):
Ne nemyslím si, že kastrace něco nahradí, spíš o něco připraví, ale stejně jako vždy jsem napsala pro paní svoji zkušenost s mým psem. Ptala se jakou mají lidi zkušenost s kastrací. Zkidnil se velmi i když to nebyl záměr. A sousedce fenku nakryl před kastrací. Byla to poslední kapka, proč jsem to řešila takhle radikálně. Vypadlo mi jedno slovíčko a nepřipadám si jako hotentot . Nebudu se pouštět do konfrotace, neb mi to nestojí za to . A ano, můj pes semtam zdrhne, je neuvěřitelně vynálezavý. Sousedi ho znají, mají ho rádi, ví že nikomu neublíží, všichni ví že se tu toulat několik měsíců, než jsme se ho ujali a u nás našel azyl. Nemáme ani děravý plot a přivolání má na vycházce slušné. Prostě má potřebu si obejít svoje kolečko a sám. Jako za starých časů. Jednou za čas se to hold stane. A pro zadavatelku.. přestal výt, když hárají fenky u sousedů. Moje zkušenost, můj pes. Štěkání netuším, semtam štěká .

Pak je ovšem ale otázka, jestli to zklidnění nebyl taky vedlejší účinek narkózy a operace v tak vysokým věku....

26.4.2020 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marq napsal(a):

Ne, nektitizuju vás za to, že pes zdrhne, ale za text, který byl páté přes deváté a nedalo se vyčíct, co a kdy se stalo. No a hlavně pořád nevím, v čem se tedy ten pes zklidnil? Nenakrývá a nevyje, to je jasné, ale zdrhá stejně, protože to má naučené chování. Stejně tak může uštěkanec zadavatelky i přes kastraci štěkat dál, protože on neštěká, že není vykastrovaný Samovenčiče jsme měli doma odjakživa, tedy ti psi nezdrhali, oni měli prostě otevřenou branku, obešli si revír(který nebyl nijak velký a pořád stejný) a vrátili se domů. Pak někdo jak šel kolem, branku zavřel. Mělo a dodnes to tak má hodně lidí tu na vesnici a žádný z těchto psů nikdy nebyl konfliktní, nepral se a lidi obcházel, šel si prostě po svých Takže vím, o čem mluvíte. Jen mi to nejde dohromady s tou kastrací, ta se toho nijak netýká a kvůli štěkání bych ji nedoporučila. Maximálně kvůli zdrhání za háravkama, ale to se musí taky včas, pak už to pes dělá i kastrovaný.

26.4.2020 17:10
marq

XXX.XXX.160.41

Pro Lupuse: A myslím, ne domnívám se, že když se člověk slušně zeptá, může dostat slušnou odpověď. Nemusí být ta odpověď agresivní ani pasivně agresivní(rádoby směšná), sarkastická, ironická, zhazující- ale podle všeho takhle se chová jen myslící člověk, ne domnívající se .

26.4.2020 17:26
marq

XXX.XXX.160.41

Paní se ptala na zkušenost s kastrací. Proto jsem to psala Všichni mi říkali, že už je starý, že se nic nezmění.. jsem překvapená, že je o dost klidnější a víc se mě drží. Ze začátku to nebylo vůbec znát, ale postupem času už není tak hyperaktivní, no připadá mi i trochu hloupější a pohodlnější(jasně stárne). Měla jsem z jeho kastrace strach, kvůli uspání (není nejmladší) možné píštěle a inkotience, ale nakonec všechno dobrý. Skoro mám strach napsat, že i míň za plotem štěká . Říkali to sousedi
Jinak mi vypadlo v původním textu slovo "protože"
Nechala jsem ho před rokem vykastrovat a to za A) ponechal si tulácké návyky a "ojel kamarádce fenu přes plot"- jedno štěndo je jeho echtkopie jinak výsledek sedm psů,za B) mám chovnou fenku, milujou se, ale nechci že až tak.
Nechala jsem ho před rokem vykastrovat a to protože za A) ponechal si tulácké návyky a "ojel kamarádce fenu přes plot"- jedno štěndo je jeho echtkopie jinak výsledek sedm psů,za B) mám chovnou fenku, milujou se, ale nechci že až tak..

26.4.2020 17:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

marq napsal(a):
Pro Lupuse: A myslím, ne domnívám se, že když se člověk slušně zeptá, může dostat slušnou odpověď. Nemusí být ta odpověď agresivní ani pasivně agresivní(rádoby směšná), sarkastická, ironická, zhazující- ale podle všeho takhle se chová jen myslící člověk, ne domnívající se .

jj, vaše slušná odpověď byla

úplně chápu vaše rozčarování na tím co vám zdejší parta radilků píše..

a vůbec nebyla ...rádoby směšná), sarkastická, ironická, zhazující-

zdejší patra "radílků" ji prostě odpověděla na dotaz, zda po kastraci
nebude pes štěkat, že bude štěkat dál ...a že by se měla věnovat jeho výchově

načež vy přijdete s historkou, jak vám kastrace pomohla (u chronického tuláka) v 10 letech, což sice vůbec se štěkáním nesouvisí, ale je to vaše právo a že to někomu (mě ) přijde mimo mísu, je zase právo moje
takže spánembohem
howgh

26.4.2020 18:53

No tak to slušně a stručně shrneme, i když vše je napsáno výše:

A právě chci se zeptat jaké máte na to názor, zkušenosti, a jestli by ta kastrace pomohla, že by Denny přestal štěkat na lidi.

Ne, nepomohla...

26.4.2020 20:53
marq

XXX.XXX.160.41

Děkuju Sardullah, jste dáma. Jinak možná můj příspěvek byl možná mimo mísu co se týká štěkání, ale chtěla jsem říct, že se pes nečekaně celkově zklidnil. Ano je to nejpíše i věkem. Překvapivě není to jediný případ. V práci pesan po kastraci přestal napadat ostatní psy, značkovat interiér a zklidnil se fakt o dost. Nebyl to můj pes, takže bez komentáře. A napsala jsem ho proto, že se mi nelíbilo, jak hned zase z každého děláte blbce a to není na všechny co odpověděli, jen asi první tři odpovědi, to urážlivé tykaní bylo fakt nemístné, neznámému člověku, který se slušně zeptal. Ale možná se znáte. Nevím. Ta paní to chce nejspíš řešit a jen se zeptala na zkušenost a možnosti. Slušně, pokorně. To jsou nejsnadnější cíle.

26.4.2020 21:43

marq napsal(a):
Děkuju Sardullah, jste dáma. Jinak možná můj příspěvek byl možná mimo mísu co se týká štěkání, ale chtěla jsem říct, že se pes nečekaně celkově zklidnil. Ano je to nejpíše i věkem. Překvapivě není to jediný případ. V práci pesan po kastraci přestal napadat ostatní psy, značkovat interiér a zklidnil se fakt o dost. Nebyl to můj pes, takže bez komentáře. A napsala jsem ho proto, že se mi nelíbilo, jak hned zase z každého děláte blbce a to není na všechny co odpověděli, jen asi první tři odpovědi, to urážlivé tykaní bylo fakt nemístné, neznámému člověku, který se slušně zeptal. Ale možná se znáte. Nevím. Ta paní to chce nejspíš řešit a jen se zeptala na zkušenost a možnosti. Slušně, pokorně. To jsou nejsnadnější cíle.

Víte, my to tady nemyslíme zle...ale osazenstvo, co faunu navštěvuje pravidelně a už dlouho, se z dotazy, zda by kastrace nepomohla při evidentním problému s výchovou, se myslím setkáváme docela pravidelně.
Bohužel to často vypadá, že si někteří lidé myslí, že kastrace vyřeší jakýkoliv psí "nešvar"...mám psa, co mi zdrhá ze zahrady - kastrace, mám psa, co je agresivní na ostatní psy - kastrace, mám psa, co má nadmíru elánu a potřebuju ho zklidnit - kastrace, mám psa, co když je sám, tak doma všechno ničí - kastrace, mám psa, co loví - kastrace, mám psa, co nadměrně štěká - kastrace, mám domnantního psa - kastrace atd.atd.....kastrace vše vyřeší, stačí zaplatit veterináři, ten udělá šmik, šmik a je po starostech.

No tak možná jsou některé příspěvky psané "méně v rukavičkách" některé možná lehce "brutálně upřímně"...ale tak zas to nebyla taková trága.

Nejsem žádný odborník na psy, myslím, že jsou tady lidi, co mají víc zkušeností a nebo zkušeností, které já nemám....a pokud se zeptám..."vážení..myslíte, že by se tohle dalo udělat, vyřešit tak a tak?".....a odpovědi na to budou převažovat ve stylu "Sardullah, ty jsi ale Jitka, to nemyslíš vážně"...popř. "ty játro jedno, takhle to přeci dělat nemůžeš, to je kravina".....tak max napíšu "díky za odpovědi...zamyslela jsem se a jsem fakty trdlo makový"....protože vím, že ti lidé tady to nemyslí zle, ale jde jim spíš o dobro psa, než aby se zabývali tím, jestli se náhodou paninka Sardulka neurazí, za ostřejší reakci.

26.4.2020 22:42
marq

XXX.XXX.160.41

Jj, ještě jednou díky Sardullah, umíte věci říct tak nějak lidsky, hezky a slušně, opravdu za to velké díky. Já to všechno chápu, rozumím tomu, jen myslím, že člověk, který má problém, chce ten problém řešit a že jich znám naopak hodně co ho mají a nechcou řešit nic a myslí si, že problém nemají, si s takové dizkuze neodnese ponaučení, že něco udělal blbě, ale naopak blbý pocit z toho, že měl snahu něco pro to řešení udělat a dostalo se mu takových odpovědí. Takže si nezapamatuje, že kastrace problém nevyřeší, ale že na i fauně mu nikdo nepomohl a ještě z něj udělali totálního blbce. Dogma, že kastrace psa zklidní je bohužel v obecném povědomí lidí, proto možná ty otázky. Já s tím nepočítala, ale moje zkušenost je ta, že to tak u nás nakonec je. Moje zkušenost, nic víc, nic míň. Pokud pes není chovný, je zdráv, ničemu to neublíží. Kočky se kastrujou zcela běžně. Koně taky. Na světě nepřibudou další voříšci, což za mě.. já je miluju, takže za mě to je škoda. Taky jsem dlouho otálela, ano z etického hlediska se mi to nelíbí, možná proto mám raději feny, mám kobylu a překvapivě sterilizovanou kočku, ale dnes si říkám, mohlo to být dříve.

26.4.2020 23:05

"Na světě nepřibudou další voříšci, což za mě.. já je miluju"

Na světě nepřibydo další voříšci, když nekastrovaní psi mají zodpovědné majitele. Psa nenechají toulat a háravou fenu zavřou pod zámek. Na to ostatní stačí vodítko.
Oni majitelé takového toulavého psa neriskují jen ta štěňata, ale hlavně úraz pejska. Kromě toho, že ho může třeba přejet auto, tak ho také může přerazit debilní majitel háravé feny.
I když máte pravdu v tom, že kastrovaného psa sousedé asi snáší líp.

26.4.2020 23:20
marq

XXX.XXX.160.41

Jj a rovnou hlásím, často zaměňuju slova sterilizace a sterilace. Takže chyba v matrixu, omlouvám se za případnou chybu. Ano okurky jj

27.4.2020 08:01

Tvrdit veřejně na fóru, že nějaký pes po kastraci jako mávnutím kouzelný hůlky přestal ze dne na den napadat psy a značkovat teritorieum, mi připadá velmi nebezpečné. Lituju lidi a psy, kteří na to konto zvolí kastraci a pak zjistí, že jsou na tom v lepším případě furt stejně, v horším případě přibude řada nežádoucích vedlejších účinků kastrace (ke kterým může patřit i zhoršení mezi-psích vztahů).

Možná by nebylo špatný na to udělat výzkum. Klidně se vsadím, že 80-90 % psů, kteří to dělali před kastrací, tak budou činit i po kastraci, stejně jako můj pes. Kdyby se agrese, strach, hysterie, majetnictví a další nešvary daly vyřešit kastrací, nemáme tady plný věznice...

27.4.2020 08:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já přidám svojí trošku...

Babička měla křížence typu bull. Přišla k němu jak slepá k houslím. Sousedům někdo zbouchnul čubu a jí se líbilo, jak je to štěně takový pěkně stavěný a jakej má bachratej ksichtík... Vůbec ne jak ta jejich Madla flekatá košťatá.
Vyrostla jsem s ním, k nám to byl fakt skvělý pes a nechal by si i v oku šťourat svorkou, kdybyste mu řekli, že je to přece sranda...

No, ale byl to vrahoun všeho, co nebyl člověk.
Dost efektivní, rychlý a nekompromisní.
Taky to byl psychouš, co trpěl separační úzkostí a stačilo, aby si babička oblíkla svetr a už blokoval dveře se zvukovým projevem trhané čivavy...

Musel být později kastrován kvůli problémům s prostatou.
Jediný, co se změnilo, že si už nelízal koule, jinak všechno při starým.

27.4.2020 09:18

Také jsem měla kastrovaného psa ( i když netypický příklad, kastrovaný byl pro kryptorchismus a nádor na varleti ). Tam se nezměnilo nic, svou fenu by bránil i před psem jak stodola, žádný si k ní nesměl čuchnout. Tady je zvláštní, že ho psi i jako kastráta respektovali.

27.4.2020 22:45
marq

XXX.XXX.160.41

Tak celou dobu píšu o konkrétních psech, které znám. Mají to jinak, stejně jako lidi to mají různě. Takový je život. Nikomu nic nedoporučuju, píšu jen svou zkušenost. Přeji všem nízkou hladinu stresu!

27.4.2020 23:07
marq

XXX.XXX.160.41

A pro Keriton- kastrace je v ČR dobrovolná v případě sexuálních deliktů.. co se týká plných věznic. A jestli nešvary, které píšete dědí psi po svých pánech tak potom to tady tak v čr vypadá. Moji psi nikdy agresivní nebyli, ani ti z útulku ani ti sebraní z ulice, ani ti "bojoví" vychovaní od mala.

28.4.2020 01:47
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marq napsal(a):
Jj a rovnou hlásím, často zaměňuju slova sterilizace a sterilace. Takže chyba v matrixu, omlouvám se za případnou chybu. Ano okurky jj

Sice to není k tématu, ale nic nezaměňujete. Psala jste, že máte sterilizovanou kočku. To znamená, že je kastrovaná. Neboť nepředpokládám, že jste ji naložila do láku. Tyto dva výrazy se používají promiskue a je to tak správně. Ostatně např. věta:"Žena požádala v rámci gyn. operace o sterilizaci." znamená, že si nechala lidově řečeno podvázat vejcovody. Oproti tomu ne úplně etické sousloví "sterilní žena" nebo možná lépe "ženská sterilita" = "neplodná žena".

28.4.2020 08:15

marq napsal(a):
A pro Keriton- kastrace je v ČR dobrovolná v případě sexuálních deliktů.. co se týká plných věznic. A jestli nešvary, které píšete dědí psi po svých pánech tak potom to tady tak v čr vypadá. Moji psi nikdy agresivní nebyli, ani ti z útulku ani ti sebraní z ulice, ani ti "bojoví" vychovaní od mala.

Ne, takhle jsem to nemyslela :)

29.4.2020 19:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Psala jste, že máte sterilizovanou kočku. To znamená, že je kastrovaná. Neboť nepředpokládám, že jste ji naložila do láku.

30.4.2020 13:07

marcelaamax napsal(a):
Psala jste, že máte sterilizovanou kočku. To znamená, že je kastrovaná. Neboť nepředpokládám, že jste ji naložila do láku.

Nemusí být (naložená do láku). Už to tady někdo psal, nemůžu to honem najít. Medicína rozlišuje kastraci = odstranění varlat nebo vaječníků (jedinec je neplodný a bez pohlavních hormonů) a sterilizaci = podvázání chámovodů nebo vejcovodů (jedinec neplodný, ale s hormony) - což se dělá spíše u lidí, u zvířat vyjímečně.

30.4.2020 15:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemusí být (naložená do láku). Už to tady někdo psal, nemůžu to honem najít. Medicína rozlišuje kastraci = odstranění varlat nebo vaječníků (jedinec je neplodný a bez pohlavních hormonů) a sterilizaci = podvázání chámovodů nebo vejcovodů (jedinec neplodný, ale s hormony) - což se dělá spíše u lidí, u zvířat vyjímečně.

Jj, je v tom všeobecnej zmatek, sterilizace se za kastraci zaměňuje běžně a často je i hysterektomie nazývána kastrací a podobně.

30.4.2020 15:38
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Ne ne, "Kometo", ten můj příspěvek jen objasňoval to, že výraz sterilizace neznamená jen zbavení choroboplodných agens nebo naložení do láku (jak jsem napsala jako příklad), ale že se to normálně v medicíně používá i jako synomum pro kastraci. I když ve vet medicíně je spíš výraz kastrace. Jinak ta může být i třeba chemická (např. u lidí u sex. delikventů). Já vím, že Vy to ještě dělíte na ty dvě podskupiny, ale myslím, že se ty výrazy fakt používají promiskue.

30.4.2020 15:40
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Terven napsal(a):
Jj, je v tom všeobecnej zmatek, sterilizace se za kastraci zaměňuje běžně a často je i hysterektomie nazývána kastrací a podobně.

Viz můj příspěvek; dle mě se to často zaměňuje...a pak to stačí vysvětlit slovně - jak uvedla "Kometa" . Ale já reagovala na výrazy sterilizace vs. sterilace.

22.8.2022 06:15
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Nechal bych vykastrovat každého veterináře,který zmrzačí zdravého psa!Žádný nemůže zaručit chování psa po stupidní kastraciˇ-žádný!Omezení reprodukce netlumí hormonální pochody psa,jeho subjektivní pocity neznáme,proto se dopouštíme tohoto svinstva na živém tvoru-bez postihu!Jakýkoliv zásah do organismu musí mít morální a také mravní zdůvodnění,pokud žijeme v právním státě...Primitivní důvody pro kastraci dokládají zkorumpovanost společnosti...Pes má právo na respekt jako takový,jeho majitel musí nést veškerou zodpovědnost za neadekvátní chování svého psa...Morální kredit s absencí sebereflexe je také důvodem pro získání plemene,které vyžaduje od majitele solidní intelekt,který umožní chovat rizikové psy z hlediska racionálního vedení...Tragický případ napadení manželky mejitele ČV je příkladem naprostého jeho selhání a naprostého nepochopení tohoto plemene psa...Od svých 17 psů jsem se učil vzájemnému respektu a dobrman,který pokousal 3 lidi,je dokladem naprosto idiotské manipulace s idiotskými příkazy,které psa traumatizují...Moje zkušenost-nechte psy žít a začněte s výchovou sami u sebe,pomůže to psům i vám...Řimák

22.8.2022 08:24

Birdsong napsal(a):
Nechal bych vykastrovat každého veterináře,který zmrzačí zdravého psa!Žádný nemůže zaručit chování psa po stupidní kastraciˇ-žádný!Omezení reprodukce netlumí hormonální pochody psa,jeho subjektivní pocity neznáme,proto se dopouštíme tohoto svinstva na živém tvoru-bez postihu!Jakýkoliv zásah do organismu musí mít morální a také mravní zdůvodnění,pokud žijeme v právním státě...Primitivní důvody pro kastraci dokládají zkorumpovanost společnosti...Pes má právo na respekt jako takový,jeho majitel musí nést veškerou zodpovědnost za neadekvátní chování svého psa...Morální kredit s absencí sebereflexe je také důvodem pro získání plemene,které vyžaduje od majitele solidní intelekt,který umožní chovat rizikové psy z hlediska racionálního vedení...Tragický případ napadení manželky mejitele ČV je příkladem naprostého jeho selhání a naprostého nepochopení tohoto plemene psa...Od svých 17 psů jsem se učil vzájemnému respektu a dobrman,který pokousal 3 lidi,je dokladem naprosto idiotské manipulace s idiotskými příkazy,které psa traumatizují...Moje zkušenost-nechte psy žít a začněte s výchovou sami u sebe,pomůže to psům i vám...Řimák

Kastrace hormonální pochody utlumí (mám na mysli testosteron). Jinak souhlasím - zrovna včera jsem vysvětlovala sousedce, že kastrace nenahradí výchovu - jejich jakoyork kouše do mladší dcery. Že se to může i zhoršit. Snad si to rozmyslela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík