Australský ovčák - procházky a výcvik

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonym3568

26.4.2020 08:39
Anonym3568

XXX.XXX.48.22

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda australskému ovčákovi bude stačit 60 minut denně na procházce + ještě trénink povelů ( asi 15 minut).
Předem děkuji za odpověď
Anonym3568

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2020 08:42

To nebude stačit asi žádnýmu psovi, vyjma těch úplně starých, pajdavých a bolavých (ani s 12letým psem tam ještě nejsem).
Plyšovýmu psovi by to stačilo.

26.4.2020 08:44
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Anonym3568 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda australskému ovčákovi bude stačit 60 minut denně na procházce + ještě trénink povelů ( asi 15 minut).
Předem děkuji za odpověď
Anonym3568

Samozřejmě bude. Až až.

26.4.2020 09:12
aneleh

XXX.XXX.128.28

Anonym3568 napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji za odpověď
Anonym3568

pokud si pořídíte vyjímečně klidného jedince, tak ano. Jinak ani omylem... Mám jich devět, ráno jdeme na hodinu na pole za barákem, po obědě na procházku cca dvě hodinky, večer ještě hodina na pole... během té doby si dělám cca deset minut na každého ze psů individuálně. V mezičase, pokud někam jdu nebo jedu, vždycky se mnou jeden ze psů je.
Mám ve smečce dvě feny opravdu klidné, kterým tohle stačí... Vyběhají se s ostatními a stačilo by jim asi i míň, vystačí si hlavně spolu navzájem, jsou matka s dcerou. Ostatní jsou podstatně akční jako většina aussíků a rozhodně si nedokážu představit, že bych je ráno narychlo vyvenčila, po obědě vzala na hodinu ven a večer zase jen vyvenčila. Nejspíš by mi zbourali barák. Problém je, že jeden pes se bude ukrutně nudit, pokud bude většinu dne nucen k nicnedělání. Většině aussíků prostě nestačí celý den zpovzdálí sledovat co páníček dělá nebo se válet na zahradě. Začnou si vymýšlet vlastní zábavu a ta se obvykle majitelům silně nelíbí.
Moji majitelé, kteří mají jen jednoho aussíka obvykle fungují všichni v podobném režimu - ráno na hodinku proběhnout - míčky, pohyb, lítačka, aby se pes unavil a dobu, co majitel tráví v práci, prospal. Po práci na procházku jako takovou - jiní psi, něco nového, město, voda, cvičák, ovce, agility, puller... prostě něco, co psa podněcuje, zajímá a baví. Pak večer už obvykle jen půlhodinka na vyvenčení a jde se spát... Víkendy většina z nich tráví se psy.

26.4.2020 12:07

Anonym3568 napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji za odpověď
Anonym3568

Pokud bude mezitím dopoledne 2 hodiny se stádečkem na pastvě a další 2 hodiny v podvečer, tak mu to stačit bude.
A když toto bude provozovat každý den, pak mu za extrémě hnusného počasí ( nebo jiné překážky ), bude ta hoďka na vycházce stačit.

26.4.2020 21:30
Tuvalu

XXX.XXX.173.3

Anonym3568 napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji za odpověď
Anonym3568

Mám sedmiletého psa denně spolu trávíme cca 5 h. venku, sportujeme, cvičíme a blbnem tak dlouho jak jen to jde. Je to xboc a to mi ještě připadá, že se mu občas nevěnuji tolik jak bych chtěla. Takže usuzuji, že to australáčkovi stačit nebude. Leda, že by jste měl štěstí a narazil na opravdu hodně klidného jedince.

27.4.2020 08:00
keissa

XXX.XXX.155.174

aneleh napsal(a):
pokud si pořídíte vyjímečně klidného jedince, tak ano. Jinak ani omylem... Mám jich devět, ráno jdeme na hodinu na pole za barákem, po obědě na procházku cca dvě hodinky, večer ještě hodina na pole... během té doby si dělám cca deset minut na každého ze psů individuálně. V mezičase, pokud někam jdu nebo jedu, vždycky se mnou jeden ze psů je.
Mám ve smečce dvě feny opravdu klidné, kterým tohle stačí... Vyběhají se s ostatními a stačilo by jim asi i míň, vystačí si hlavně spolu navzájem, jsou matka s dcerou. Ostatní jsou podstatně akční jako většina aussíků a rozhodně si nedokážu představit, že bych je ráno narychlo vyvenčila, po obědě vzala na hodinu ven a večer zase jen vyvenčila. Nejspíš by mi zbourali barák. Problém je, že jeden pes se bude ukrutně nudit, pokud bude většinu dne nucen k nicnedělání. Většině aussíků prostě nestačí celý den zpovzdálí sledovat co páníček dělá nebo se válet na zahradě. Začnou si vymýšlet vlastní zábavu a ta se obvykle majitelům silně nelíbí.
Moji majitelé, kteří mají jen jednoho aussíka obvykle fungují všichni v podobném režimu - ráno na hodinku proběhnout - míčky, pohyb, lítačka, aby se pes unavil a dobu, co majitel tráví v práci, prospal. Po práci na procházku jako takovou - jiní psi, něco nového, město, voda, cvičák, ovce, agility, puller... prostě něco, co psa podněcuje, zajímá a baví. Pak večer už obvykle jen půlhodinka na vyvenčení a jde se spát... Víkendy většina z nich tráví se psy.

Sice paráda ale co si budem nalhávat většina psu si musí vystačit s tou hodinou denné ..... a jsou to i jiná akční a pracovní plemena . a ta hodina denně se skládá z procházky plouživým krokem kolem paneláku na flexině a doma šup do klece ...... teda o víkendu možná dělší výlet či procházka ..
Tímto netvrdím že to je správné a má to tak být ..

27.4.2020 08:21

Já si tu hodinu denně absolutně nedokážu představit (snad fakt jen u toho plyšáka)... vždyť to je plouživým krokem 3 km, svižnejším 5-6 km. Do toho jako chcete nacpat veškerý potřebný venčení a vyžití psa? To by nám do tří dnů rozebral byt i můj staroch...

Nedávno jsem mu kvůli pajdání zkrátila jednu hlavní procházku (jednu ze tří procházek denně) na 2/3 délky a další tři dny byl jak urvanej ze řetězu.
Natož kdyby to byl mladej a silnej pes.

27.4.2020 09:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si tu hodinu denně absolutně nedokážu představit (snad fakt jen u toho plyšáka)... vždyť to je plouživým krokem 3 km, svižnejším 5-6 km. Do toho jako chcete nacpat veškerý potřebný venčení a vyžití psa? To by nám do tří dnů rozebral byt i můj staroch...

Nedávno jsem mu kvůli pajdání zkrátila jednu hlavní procházku (jednu ze tří procházek denně) na 2/3 délky a další tři dny byl jak urvanej ze řetězu.
Natož kdyby to byl mladej a silnej pes.

Navíc, on australský ovčák není takový plyšáček na jakého vypadá. Nevylítaný, neunavený pes taky může agresivně ječet na všechno okolo, když vyrazí na vodítku ven. Nedovedu si představit, jak ho někdo za 15 minut povelů vychová.

27.4.2020 09:14
aneleh

XXX.XXX.128.28

nevybitej australák je pes na zabití... a to jsem ještě hodně mírná ve výrazech. Pes, kterej v sobě má takový množství energie a nemá možnost ji vybít, ji začne vybíjet po svém... neustálý řev, pískání, pištění přechází ve vyjíždění na všechno a všechny, ničeho všeho, vytí, atd... bohužel je to realita mnoha nových majitelů, kterým jejich chovatelé navyprávěli pohádky o tom, jak je aussík jen lépe zbarvený retrívr. Takoví psi pak v lepším případě jejich majitelé zkoušejí převychovat za pomoci někoho, kdo ví co dělá, nebo v horším končí v útulcích, uspaní, atd... Případně se jejich majitelé smíří s tím, že mají doma nezvladatelného magora a hotovo.

27.4.2020 09:36

Líp bych to nenapsla! Jen jsem to nechtěla napsat tak ostře.

27.4.2020 17:31
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

- nevybitej australák je pes na zabití...

Pes ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík