Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2020 13:42
Jackiea

XXX.XXX.135.80

Ahoj!
Mám Bígla, kterému jsou 17 měsíců. Agility zna, jezdíme na závody,.. bohužel mi pes začal hrozně blbnout na cvičáku. Psa odložim, dám mu povel na překážku, přeskoči skocku a běží úplně do háje. Tam si čuchá, běhá jak chce, ale ma moje přivolání nereaguje, na jméno nereaguje. Pokud ho chci chytit, tak mi uteče. Včera to dosáhlo bodu, kdy pes opustil úplně cvičák A já ho hledala po vesnici. Ano, je to problém a snažím se ho řešit. Četla jsem různé knihy, ale absolutně nevim, jak začít? Chyba je nejspíše v tom, že psa nezájimam, jsou podněty, které jsou pro něj lepší. Nojo, ale jak na to?

Prosím, rýpavé komentáře si nechce od cesty

27.4.2020 17:45
Tuvalu

XXX.XXX.173.3

Pokud utíká, zkuste stopovačku. Nám dost pomohla.Na té stopovačce utéct nemůže, leda by jste ji pustila. Taktéž trénovat přivolání na jiných místech, nejlépe na takových kde je dost lidí, pachů, psů. Opět, ale na stopovačce. Ona ta stopovačka funguje jako taková pojistka - pes nereaguje nebo dokonce utíká - v tu chvíli vy máte "prodlouženou ruku" která může psa zastavit.

27.4.2020 17:51
janaa

XXX.XXX.149.26

A to se děje jen při agilitiy? Venku má přivolání jaké? Já se trošku obávám,že agility pro něj nebude úplně alfa a omega, a jak má volnost,tak se začne věnovat tomu,co je pro něj priorita, a to je logicky stopování - to,k čemu byl vyšlechtěn. Obávám se,že to chce vůbec ho nepouštět úplně volno, i kdyby to znamenalo seknout s agility (on si tam asi už to spojení vytvořil) a na stopovačce cvičit všude přivolání. Ale zároveň se smířit s tím,že máte čuchací plemeno,honiče,u kterého přivolání nikdy nebývá na jedničku s hvězdičkou. Založení plemene,puberta a příležitost,kde se to naučil,to je teď váš začarovaný kruh. Možná taky časem zjistíte,že nějaké stopy apod. by pro vás byl vhodnější sport než agility.

28.4.2020 00:45
zolia

XXX.XXX.43.95

Bígl je bígl a potřebuje trochu jiný přístup. Na plac a z placu na vodítku a běhat na ruku, tj. běhat s pamlskem půl metru od čumáku psa. Hlavně mít ruku opravdu dole a psa lákat. Dělat ze začátku jen krátké sekvence - 3 až 4 překážky a odměnit. To znamená ale mít ji přesně nachozenou a vedet, že tady pobežím doleva a tady doprava. Bezcilne plácání na překážkách je k ničemu. Psa před tréninkem nekrmit a to klidně už den předem. A hlavně pokud pes zrovna nepracuje, tak kotec nebo úvaz. Neprochazet se s ním a nenechat ho rozcuchat. Na cvičák má pes přijít připravený - vyvenceny, vybehany a hladový.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2020 08:09

Já bych psa neznásilňovala nekrmením den před tréninkem, ani tím, že ho budu nutit do agility, což ho evidentně nebere. Zapracovala bych na našem vzájemném vztahu a na přivolání. Jak tu píší přede mnou, stopovačka by se stala naší permanentní kamarádkou. Ale nejsem si jistá, že se to přivolání u bígla podaří zvládnout tak, aby bylo spolehlivé. Ale snad jo. No, a potom, až zvládnete přivolání, se můžete vrátit k agility, pokud na tom trváte.

28.4.2020 09:52
zolia

XXX.XXX.43.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych psa neznásilňovala nekrmením den před tréninkem, ani tím, že ho budu nutit do agility, což ho evidentně nebere. Zapracovala bych na našem vzájemném vztahu a na přivolání. Jak tu píší přede mnou, stopovačka by se stala naší permanentní kamarádkou. Ale nejsem si jistá, že se to přivolání u bígla podaří zvládnout tak, aby bylo spolehlivé. Ale snad jo. No, a potom, až zvládnete přivolání, se můžete vrátit k agility, pokud na tom trváte.

Ale to není žádné znásilňování. Krátkodobý půst je zdravý pro psy i lidi. Jde spíš o přístup. Buď chci psa se kterým budu makat na cvičáku a jezdit na závody, nebo najedu na maminkovský přístup.
Výcvik je mnohem náročnější. Musí se mu přizpůsobit styl života. Běžně agiliťáci nejsou na dvoudenních závodech krmeni. Psa trávení potravy zatěžuje a má pak spíš tendenci si jít počuchat, pokecat s jinými psy. Stejně jako lidé.
Ano bígl není příliš vhodný na výcvik, ale znám jich dost trojkových a všichni makali/makají na žrádlo a přivolání mimo cvičák je všelijaké a to nejenom u bíglů. Prostě je pak ten výkon u kterého laici vzdychají ,,ježiš ten je tak poslušný" cvičákové pozlátko. Znala jsem i několikanásobného MR IPO3, který mimo cvičáku měl všechno na salámu a poslušnost v palici vypnutou. A jo agiliťáci psi jsou cáklí a mají to naučené z překážek. Měla jsem a mám obě varianty psů a ten skutečný vycvik je fakt fuška. Nejenom fyzická. Musíte několik dnů dopředu plánovat, kde budu, co tam budu dělat, s jakým psem a jak jim kvůli tomu přizpůsobit režim a vlastně i sobě.

28.4.2020 09:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Proč tu nikdo vážně neřeší, že toho psa agility třeba vůbec nebaví?
To jako, když se pánečkovi chce, tak pes bude agilitit ať chce nebo ne?
Vždyť je tolik psích sportů, že si snad každý musí najít něco, co mu sedne. A já z tohohle mám prostě pocit, že tomu chuděrovi tohleto nesedí a dělat to nechce...

Znám agiliťáky, co cvičáky opouští jen s těžkým srdcem a jen se tam blíží, už se třepou nadšením.
A jako, když od toho pes odejde bez zájmu sám od sebe... To je dostatečně vypovídající, ne?

28.4.2020 10:02

Jackiea napsal(a):
Ahoj!
Mám Bígla, kterému jsou 17 měsíců. Agility zna, jezdíme na závody,.. bohužel mi pes začal hrozně blbnout na cvičáku. Psa odložim, dám mu povel na překážku, přeskoči skocku a běží úplně do háje. Tam si čuchá, běhá jak chce, ale ma moje přivolání nereaguje, na jméno nereaguje. Pokud ho chci chytit, tak mi uteče. Včera to dosáhlo bodu, kdy pes opustil úplně cvičák A já ho hledala po vesnici. Ano, je to problém a snažím se ho řešit. Četla jsem různé knihy, ale absolutně nevim, jak začít? Chyba je nejspíše v tom, že psa nezájimam, jsou podněty, které jsou pro něj lepší. Nojo, ale jak na to?

Prosím, rýpavé komentáře si nechce od cesty

Tohle mi pes udělal kdysi při prvním zkoušení, jestli by ho bavil coursing. Já jsem tušila, že to velmi pravděpodobně nebude jeho šálek kávy, ale podlehla jsem přesvědčování všech možných cvičákovců, že bude určitě nadšen.
Takže jsme si to takto vyzkoušeli a pes se po 3 metrech běžení za střapcem odebral čmuchat a značkovat okolí. Usoudila jsem, že mi to jako důkaz stačilo, a od té doby jsme se coursingu nevěnovali... a našli jsme si jinou zábavu, která bude bavit i psa :)

28.4.2020 10:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.53.29

zolia napsal(a):
Ale to není žádné znásilňování. Krátkodobý půst je zdravý pro psy i lidi. Jde spíš o přístup. Buď chci psa se kterým budu makat na cvičáku a jezdit na závody, nebo najedu na maminkovský přístup.
Výcvik je mnohem náročnější. Musí se mu přizpůsobit styl života. Běžně agiliťáci nejsou na dvoudenních závodech krmeni. Psa trávení potravy zatěžuje a má pak spíš tendenci si jít počuchat, pokecat s jinými psy. Stejně jako lidé.
Ano bígl není příliš vhodný na výcvik, ale znám jich dost trojkových a všichni makali/makají na žrádlo a přivolání mimo cvičák je všelijaké a to nejenom u bíglů. Prostě je pak ten výkon u kterého laici vzdychají ,,ježiš ten je tak poslušný" cvičákové pozlátko. Znala jsem i několikanásobného MR IPO3, který mimo cvičáku měl všechno na salámu a poslušnost v palici vypnutou. A jo agiliťáci psi jsou cáklí a mají to naučené z překážek. Měla jsem a mám obě varianty psů a ten skutečný vycvik je fakt fuška. Nejenom fyzická. Musíte několik dnů dopředu plánovat, kde budu, co tam budu dělat, s jakým psem a jak jim kvůli tomu přizpůsobit režim a vlastně i sobě.

Zlatá sportovka🤔.

Tam je to sice taky dřina, taky je potřeba mít režim, ale se psem, který dělat nechce se nikdo neotravuje, protože je to moc náročná a drahá sranda na to, aby se tam trápil majitel i pes...

28.4.2020 10:04

zolia napsal(a):

Pro mě je pes především přítel, člen rodiny, parťák. Není pro mě cvičebním náčiním, ani prostředkem pro zvýšení mého ega. Takže ho krmím každý den, a nenutím ho dělat činnosti, které mu nesedí a nebaví ho. A vždycky se spolu domluvíme. Měla jsem to tak se všemi svými psy.

28.4.2020 10:21
zolia

XXX.XXX.43.95

Ale tolik nevraživosti a výmluv jak to nejde .).
Vaši psi jsou vaši a dělejte jak myslíte. Je to jen vaše rozhodnutí.
Svoje si obhajovat nebudu. Odpověděla jsem na dotaz zadavatelky.

28.4.2020 10:24

zolia napsal(a):

Znala jsem i několikanásobného MR IPO3

kdo to byl?

28.4.2020 10:27
zolia

XXX.XXX.43.95

Znala jsem i několikanásobného MR IPO3

kdo to byl?

Je mi líto, ale to si v dnešní době už nerisknu, GDPR .)))
Ale šlo o výjimečně ošklivého BOM.

28.4.2020 10:29

zolia napsal(a):

Co má se jménem psa společného GDPR?

28.4.2020 11:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
Proč tu nikdo vážně neřeší, že toho psa agility třeba vůbec nebaví?
To jako, když se pánečkovi chce, tak pes bude agilitit ať chce nebo ne?
Vždyť je tolik psích sportů, že si snad každý musí najít něco, co mu sedne. A já z tohohle mám prostě pocit, že tomu chuděrovi tohleto nesedí a dělat to nechce...

Znám agiliťáky, co cvičáky opouští jen s těžkým srdcem a jen se tam blíží, už se třepou nadšením.
A jako, když od toho pes odejde bez zájmu sám od sebe... To je dostatečně vypovídající, ne?

Je to bígl, toho opravdu nebude bavit nic jiného jak honit zvěř po lese a to zase nemůže...takže co s tím? Vím to, mám podobný exemplář doma. Ten popis zadavatelky naprosto sedí. Agility jsme dělali jen pro zábavu, jen jako prostě náhradní činnost(která mu ale to čichání nahradit nemůže) Zkoušeli jsme i takový domácí coursing. Ani to ho nebaví, protože okamžitě zjistí, že to zvíře není zvíře
Zadavatelko, smiřte se s tím, že u tohoto plemena je prostě tisíc věcí víc, než panička. Mě taky pár let trvalo, než jsem pochopila, že si vyřídí svoje a pak bere v potaz i tu paničku. Horší, je, když je to mladý pes....to nikdy vyřízeno vlastně nemá pořád je kam jít a co zkoumat

28.4.2020 11:35
Jackiea

XXX.XXX.135.80

Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi! Bígl je již můj 2.pes, oba psy běhali Agility závodne. Nedá se úplně říct, že to toho psa nebaví. Agility ho baví, moc rád chodí na cvičák, miluje kladinu a slalom. Kdyby ho to nebavilo, Tak se tomu ani věnovat dál nebudu, ale já vím, že v něm ta jiskra je . Také vím, že pro toho psa musím být TOP, vůči jinému prostředí a to už se u Bíglů dělá velmi těžko. Přivolání má na 80%. Se stopovačkou jde vždy na procházce! Jsem schopna ho odvolat i od různé stopy. Na cvičáku byl po cca 6 měsících, není tam jen Agility, ale dost různých sportu. Tím chci ukázat na různé pachy. Na plácku se vystavují zvířata-kozy, slepice,.. jde o to, že tam má dost pachu, které jsou pro něho v tu chvíli lepší, než já.

28.4.2020 11:44
zolia

XXX.XXX.43.95

Jackiea napsal(a):
Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi! Bígl je již můj 2.pes, oba psy běhali Agility závodne. Nedá se úplně říct, že to toho psa nebaví. Agility ho baví, moc rád chodí na cvičák, miluje kladinu a slalom. Kdyby ho to nebavilo, Tak se tomu ani věnovat dál nebudu, ale já vím, že v něm ta jiskra je . Také vím, že pro toho psa musím být TOP, vůči jinému prostředí a to už se u Bíglů dělá velmi těžko. Přivolání má na 80%. Se stopovačkou jde vždy na procházce! Jsem schopna ho odvolat i od různé stopy. Na cvičáku byl po cca 6 měsících, není tam jen Agility, ale dost různých sportu. Tím chci ukázat na různé pachy. Na plácku se vystavují zvířata-kozy, slepice,.. jde o to, že tam má dost pachu, které jsou pro něho v tu chvíli lepší, než já.

Tak to je fajn, že má tolik vzruchů u tréninku. O to lépe bude připravený na závody .)
Chce to hodně trpělivosti a smradlavých pamlsků .)) a určitě se někde na závodech sejdeme.

28.4.2020 11:46

zolia napsal(a):

Ale šlo o výjimečně ošklivého BOM{/i

tak to nevim, jestli nebylo bezpecnejsi napsat to jmeno

28.4.2020 11:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

No teď už ho asi napsat stejně nemůže.

28.4.2020 11:50

Atheira napsal(a):

a tak ja to klidne napisu -za posledních 20let jsou jen dva bom nekolikanasobni ( slovy dva krat byli) -Antrax a Jaguar

28.4.2020 11:56
zolia

XXX.XXX.43.95

zásah na komoru .)))
je to více jak dvacet let, už jsem pejskařský veterán

28.4.2020 11:57
zolia

XXX.XXX.43.95

Atheira napsal(a):

Přesně

28.4.2020 12:11

zolia napsal(a):

zásah na komoru .)))
je to více jak dvacet let, už jsem pejskařský veterán

nepomahate si - to je pak jen jedno jmeno uz - Carlo Malidaj

a ted vazne -to, jak se cvičilo a pristupovalo ke psum před vice nez 20ti lety, k malinakum kor ( bylo jich tu opravdu jen par) - to se jen tezko veri, ze ten pes poslouchal jen na cvicaku.

28.4.2020 12:23
zolia

XXX.XXX.43.95

nepomahate si - to je pak jen jedno jmeno uz - Carlo Malidaj

a ted vazne -to, jak se cvičilo a pristupovalo ke psum před vice nez 20ti lety, k malinakum kor ( bylo jich tu opravdu jen par) - to se jen tezko veri, ze ten pes poslouchal jen na cvicaku.

A přesto je to tak. Páník jezdil na rozhrkané skládačce okolo domu mých rodičů na cvičák a Karouš se táhl kdesi v dáli. Ani nespočítám kolikrát ho moje čuba seřezala, protože ji otravoval a na páníčka kašlal
Ale on byl opravdu výjimečný. Mimo cvičák moc neposlouchal, ale naprosto nekonfliktní a pohodový pes.

28.4.2020 12:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.53.29

a tak ja to klidne napisu -za posledních 20let jsou jen dva bom nekolikanasobni ( slovy dva krat byli) -Antrax a Jaguar

Ještě byl Octavius, D'Artagnan, Al Campo i Forny

28.4.2020 13:04

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ještě byl Octavius, D'Artagnan, Al Campo i Forny

D'Artagnan, Al Campo - ne. a ti dva vyhrali jen jednou.
a chybi ti jini
hrajeme si mezi všemi plemeny :-D

28.4.2020 13:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.53.29

D'Artagnan, Al Campo - ne. a ti dva vyhrali jen jednou.
a chybi ti jini
hrajeme si mezi všemi plemeny :-D

Nepsala v čem - jen že MR IPO, a tihle vyhrali belgičáky

28.4.2020 13:18
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Je to bígl, toho opravdu nebude bavit nic jiného jak honit zvěř po lese a to zase nemůže...takže co s tím? Vím to, mám podobný exemplář doma. Ten popis zadavatelky naprosto sedí. Agility jsme dělali jen pro zábavu, jen jako prostě náhradní činnost(která mu ale to čichání nahradit nemůže) Zkoušeli jsme i takový domácí coursing. Ani to ho nebaví, protože okamžitě zjistí, že to zvíře není zvíře
Zadavatelko, smiřte se s tím, že u tohoto plemena je prostě tisíc věcí víc, než panička. Mě taky pár let trvalo, než jsem pochopila, že si vyřídí svoje a pak bere v potaz i tu paničku. Horší, je, když je to mladý pes....to nikdy vyřízeno vlastně nemá pořád je kam jít a co zkoumat

Tak to zase pozor, jasně, že bígla baví honit zvěř po lese, ale že by ho nebavilo nic jiného, to bych netvrdila. Záleží, co a jakým způsobem mu majitel nabídne. Jsou to chytří a akční psi, jen se na ně musí trochu jinak a to každej neumí nebo nezkousne. Znám několik bíglů, kteří dělají na pohodu psí sporty....samozřejmě, pokud se na ně majitel vykašle a nechá je, aby si zábavu hledali sami, tak potom je zvěř na prvním místě...dlouho nic a zase zvěř.
Upřímně, teda- samojed a agility je dost bizarní kombinace, to by mě ani nenapadlo zkoušet.

28.4.2020 13:33
zolia

XXX.XXX.43.95

Terven napsal(a):
Tak to zase pozor, jasně, že bígla baví honit zvěř po lese, ale že by ho nebavilo nic jiného, to bych netvrdila. Záleží, co a jakým způsobem mu majitel nabídne. Jsou to chytří a akční psi, jen se na ně musí trochu jinak a to každej neumí nebo nezkousne. Znám několik bíglů, kteří dělají na pohodu psí sporty....samozřejmě, pokud se na ně majitel vykašle a nechá je, aby si zábavu hledali sami, tak potom je zvěř na prvním místě...dlouho nic a zase zvěř.
Upřímně, teda- samojed a agility je dost bizarní kombinace, to by mě ani nenapadlo zkoušet.

Ano
Ale i toho samojeda jsem zažila a bylo to docela zábavné. Soustředěný, pečlivý a důstojný. Nad skočkama vypadal jak vlající prostěradlo .)) a největší exot v agility. Zažila jsem kavkazáka co se snažil procpat tunely, pointra i esp. Všichni měli obrovský divácký ohlas a aplaus.

28.4.2020 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

zolia napsal(a):
Ano
Ale i toho samojeda jsem zažila a bylo to docela zábavné. Soustředěný, pečlivý a důstojný. Nad skočkama vypadal jak vlající prostěradlo .)) a největší exot v agility. Zažila jsem kavkazáka co se snažil procpat tunely, pointra i esp. Všichni měli obrovský divácký ohlas a aplaus.

No on nebyl ani jedno, ani pečlivý, ani důstojný Jasně, mohlo to tak vypadat, nijak se nehnal, on cupitá. Když jsme šli podruhé, tak na mne koukal, jestli jsem se neposr..., že už mi přece ukázal, že to umí a stačí, ne? A mohla jsem tam kvičet a skákat jak jsme chtěla. Běhal s náma i berňuška a ten okamžitě pochopil, že tunel není jeho velikost(teda poprvé jsem mu to řekla a jemu to stačilo, byl nadmíru inteligentní) a pak měl povel ,,oběhni"(tunel)

28.4.2020 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):

To nebylo opravdové agility to jen cvičáková vedoucí to s borderama dělala, tak to pro zábavu stavěla i nám, tomu kdo chtěl. Poslušnost už jsme uměli, nic víc už jsme nechtěli, jen socializace a zábava. A vlastně jsme pomáhali se štěndama(socializovali) protože mí psi byli absolutně nekonfliktní, nikdo se nebál štěnda k nim pustit. Woriček to tak má doteď, vychoval všechna štěnda v okolí...v pohodové psy

28.4.2020 18:08

Jackiea napsal(a):

A jak se pozna, ze ho to agi bavi?

jde o to, že tam má dost pachu, které jsou pro něho v tu chvíli lepší, než já.

jsem si trosku myslela, ze kdyz by ho to bavilo - jste i vy druhorada. Ta cinnost ho bavi.

28.4.2020 19:27
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
no vono to jde i se SH

https://www.facebook.com/agnieszka.dudek.5099/videos/10218498584648848/UzpfSTEwMDAwMTI2MDI4MTQyNzoyNjQ1MzkxNzA1NTEyODEz/

Super ...ale řekla bych trochu nebezpečný sem dávat

28.4.2020 20:09

lupus4 napsal(a):
no vono to jde i se SH

https://www.facebook.com/agnieszka.dudek.5099/videos/10218498584648848/UzpfSTEwMDAwMTI2MDI4MTQyNzoyNjQ1MzkxNzA1NTEyODEz/

Jo jo, viděla jsem video i s kozou. To jsou holt ty výjimky. Stejně jako ten husky.

29.4.2020 07:53

Terven napsal(a):
Super ...ale řekla bych trochu nebezpečný sem dávat

proc?

za timhle je tolik práce, ze zajem pripadneho zajemce, co podlehne pokuseni, ze to bude delat taky -ochladne po prvním mesici

29.4.2020 10:52
Terven

XXX.XXX.110.191

proc?

za timhle je tolik práce, ze zajem pripadneho zajemce, co podlehne pokuseni, ze to bude delat taky -ochladne po prvním mesici

To věřím, že ochladne...ale to bude jaksi až ve fázi, kdy bude dotyčný majitelem toho psa

Já jenom, že celá ifauna včetně mě se chytá za hlavu, pokud si někdo pořídí SH jen tak kvůli jeho krásnejm očím- a že to lidi fakt napadá a znám takový i osobně - a teď , když uvidí, že jsou prima i na agi...
Samozřejmě jsem to myslela z části jako vtip, tak blbej snad nikdo není, jenže dneska člověk nikdy neví...lidi vždycky překvapí.

29.4.2020 12:55

jestli nekdo poridi huskouna s vidinou vitezstvi v agility -tak tomu to patri a není mu pomoci

29.4.2020 12:56

jestli nekdo poridi huskouna s vidinou vitezstvi v agility -tak tomu to patri a není mu pomoci

Když jsou lidi-začátečníci schopní si pořídit maliňáka s vidinou rodinnýho pejska do paneláku k malým dětem....

29.4.2020 13:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.53.29

Když jsou lidi-začátečníci schopní si pořídit maliňáka s vidinou rodinnýho pejska do paneláku k malým dětem....

Pravda je, že už mě několikrát venku oslovili i důchodci (jednou dokonce na výstavě), ze by chteli takovýho hodnýho psa jako společníka, a že NO už nechcou, protože jsou nemocní...

A nedělám si iluze, že takovým lidem malinu někdo jiný neprodá😱

29.4.2020 13:06

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pravda je, že už mě několikrát venku oslovili i důchodci (jednou dokonce na výstavě), ze by chteli takovýho hodnýho psa jako společníka, a že NO už nechcou, protože jsou nemocní...

A nedělám si iluze, že takovým lidem malinu někdo jiný neprodá😱

Ten mnou zmíněný maliňák byl tedy bezPP a potkávali jsme ho cca do 9 měsíců jeho věku. Prý zvolili maliňáka náhodou, prostě hledali jakýho psa a tento byl k mání.
Když jsem je pak znovu potkala po delší době, ukázalo se, že to s ním nešlo a že skončil "na zahradě u rodičů", kde patrně dál roste jako dříví v lese.

29.4.2020 13:54

zacatecnik a malina pro me není uplne vzdycky nekompatibilni kombinace.

29.4.2020 14:36

To určitě ne. Jde ale o představu soužití a uvědomění si potenciálu psa a plemene.

29.4.2020 14:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.53.29

Jde to, ale musíš je mít pod kontrolou - 2 moje odchovy mají teď už nezačátečníci, ale nemít je furt na očích nebo na telefonu, tak to ani jeden nezvládnou ani v základní výchově (oba jsou to psi-kluci)., a ačkoliv ani jeden původně nějak organizované cvičit nechtěl, tak nakobec oba museli, protože by se ze psa zblaznili (🤭)

29.4.2020 22:50
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Tak nemyslím, že si lidi pořídej haskouna na agility za vidinou vítězství. Spíš to je o tom ukázat, že může být člověk sehranej i s "nezvladatelným" plemenem.
Tady se mě líbí, jak haskounek krásně paničku vnímá a má z toho radost...

https://www.youtube.com/watch?v=ecBARQKbRCs

29.4.2020 22:59
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

A že to někdo zkusí i s malamutem....no pěkný. Je vidět, že se pesan soustředí a baví ho to...
https://www.youtube.com/watch?v=bb2VK2idoO4

29.4.2020 23:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Huskyjanina napsal(a):
A že to někdo zkusí i s malamutem....no pěkný. Je vidět, že se pesan soustředí a baví ho to...
https://www.youtube.com/watch?v=bb2VK2idoO4

obě videa paráda
to bych od těchto ras opravdu nečekala

30.4.2020 08:13

videa jsou krásná, jen mě děsí, kolik lidí na jejich základě podlehne dojmu, že to taky daj, když to těm psům jde tak snadno.

30.4.2020 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
obě videa paráda
to bych od těchto ras opravdu nečekala

Ono jsou to chytří psi, pochopí celkem hned, co se po nich chce. Jenže to nebudou opakovat donekonečna a s radostí. Kdyby to bylo na 5 kol, tak sbohem a šáteček

30.4.2020 12:08
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):
Ono jsou to chytří psi, pochopí celkem hned, co se po nich chce. Jenže to nebudou opakovat donekonečna a s radostí. Kdyby to bylo na 5 kol, tak sbohem a šáteček

Pokud psa něco baví, tak to bude dělat i 5 kol :)

30.4.2020 21:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Huskyjanina napsal(a):
Pokud psa něco baví, tak to bude dělat i 5 kol :)

No to jo, koně na pastvině honil i víc jak těch 5kol dřív to přestalo bavit ty koně

1.5.2020 09:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):
No to jo, koně na pastvině honil i víc jak těch 5kol dřív to přestalo bavit ty koně

Tak to máte štěstí, že máte psa ještě živýho....znám koně, co psy nemusí a umí velice dobře mířit.....

1.5.2020 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Huskyjanina napsal(a):
Tak to máte štěstí, že máte psa ještě živýho....znám koně, co psy nemusí a umí velice dobře mířit.....

To byl ještě dorostenec. Měl ještě tolik rozumu, že neběžel blízko, tak 50m za nima a jak je to přestalo bavit, začali se zastavovat a otáčet na něho, tak utekl. On není žádný hrdina, velkých zvířat, od kozy nahoru, už se bojí..naštěstí

1.5.2020 13:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Huskyjanina napsal(a):

Jo jo, taky tak...znám jich víc. Kamarádky kobyla má špatnou zkušenost a od té doby každého psa, co se jí objeví ve výběhu, jde cíleně zabít.
Moje kobyla je v pohodě se psy, které zná, na cizího nevycválanýho koliáka, co se k ní blížil zepředu, taky udělala moc pěknej výpad.
A hlavně teda - kamarádka mi jednou dotčeně vyprávěla, jak jejího velkýho psa, kterej vletěl do výběhu mezi koně, místní honili vidlema. Tak jsem jí vysvětlila, že já bych udělala to samý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík