Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2020 11:39
sessi007007

XXX.XXX.168.17

Zdravím všechny :)

Před nedávnem mi odešla moje fenečka německého boxera. Byla opravdu úžasná ve všech směrech a jsem si jistá, že tohle plemeno i ona bude mít v mém srdci vždy místo. Mám doma sice ještě kočku, ale pejsek to není . Nyní přemýšlím o pořízení dalšího pejska. Ale nějakého menšího, z několika důvodů. Původně jsem chtěla fr. buldočka, ale jelikož jsem celkem aktivní člověk, nebyla by to správná volba. Charakterem mě zaujal grifonek/brabantík a italský chrtík. S těmito plemeny jsem se i osobně setkala a velmi mi sedly.
Nyní, ale samozřejmě přichází otázka peněz. Narovinu řeknu, že 20 000 + se mi dávat nechce (jsem studentka), proto bych se ráda zeptala. V jaké cenové relaci se tito pejsci zhruba nacházejí. Fenečku bych chtěla z chovatelské stanice, ale protože mi jde o charakter a na výstavy chodit nebudu (hledám parťáka) vím, že se dají koupit za nižší cenu netypoví pejsci (takhle jsme to měli u naší boxerky). Zajímala by mě tedy i cena netypových pejsků.

Moc děkuji za odpovědi i za případné zkušenosti s těmito plemeny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2020 11:57

To je asi otázka na konkrétní chovatelský stanice... Přátelé mají grifonka za 20k + a je to super fenka, pohodová, společenská, mazlí se, nemá problém s delšími výlety i případným lenošivým dnem. Jen v horku je třeba dávat pozor na přehřátí.

1.5.2020 12:01
Markéta80

XXX.XXX.176.252

u grifonka ta cena je kolem 20 000, pejsi jsou cca o 3000 levnější . Celkově u těch společenských plemen ta cena je kolem 20 000 . Vzhledem k tomu jak se kolikrát na grifonka čeká dlouho se málokdy sežene levnější. Brabantička byla ještě dražší,ale chtěla jsme celočernou a otec je import. Ale povaha super,mne toto plemeno hodně vyhovuje. Zrovna fr, buldoček je teda ještě dražší

1.5.2020 12:21
sessi007007

XXX.XXX.168.17

Popřípadě bych byla vděčná i za tipy na chovatelské stanice :)

1.5.2020 12:37
sessi007007

XXX.XXX.168.17

Díky moc za odpovědi :), no já to tak nějak čekala, že to bude kolem těch 20k. Je to škoda, že jsou tato plemena tak drahá, tolik peněz si jednorázově dovolit nemůžu. Nevím proč, ale občas mi to přijde až sprostý kolik za ně lidi chtějí (i za jiná plemena pomerian atd..). Ale vzhledem k tomu, že jejich majitelé do nich hodně investují,a třeba těch grifonků se rodí málo a nejsou tolik početní se to dá pochopit. Ale jak říkáte, společenská plemena jsou holt dražší..Já bych si nejradši koupila znovu boxera, nebo i jiné velké plemeno. Ale vzhledem k tomu, že pejsek bude spíš v bytě (zahradu také máme), méně toho sní, snadněji se s ním cestuje atd... bych radši menšího.

1.5.2020 12:47
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Já si vždy na štěně šetřila bokem , navíc málokdy se povede že je štěně hned takže na šetření času dost a často je i pořadník . černý onyx, tam má paní odchovů celkem dost ale kolikrát je pořadník. Já tenkrát měla štěstí a psala jsem když měla štěnátka pár dní a jedna fenka ještě byla volná

1.5.2020 12:50

Pokud chcete záruku povahy (a zrovna povahu grifonka bych si fakt nechala líbit), pak bude nejlepší našetřit. Podle mého to stojí za to, ten pejsek s vámi bude nějaký 15-20 let. Nemyslím, že jsou ty ceny sprosté. Kdo chová doopravdy a snaží se o dobrou povahu a zdraví, dá do toho spoustu peněz a úsilí.

Pokud jste odvážnější, můžete si vybrat po útulcích něco malého, ale tam pak záruku povahy těžko hledat... a mrňousové jsou žádaní, takže si "zachraňovací spolky" neváhají říct za různý množírenský trosky neskutečný prachy.

1.5.2020 13:23
tero

XXX.XXX.236.94

Italský chrtík je fajn, jen mívají časté zlomeniny a taky jsou občas nervově labilní. To když už, tak vipet.To je sporťák a taky vyjít s ním je snazší než s italáčkem.Jinak grifonek je úžasné plemeno.Já bych brala oba...

1.5.2020 13:29
sessi007007

XXX.XXX.168.17

Co se týče té ceny, je mi jasné, že chovatelská stanice, která má více psů, účastní se výstav a ti lidé tím prostě žijí, má úplně jiné náklady. Ale zároveň když vím jaké náklady měla známá na šťeňata ovčáka (krmila je kvalitní stravou a pečovala o ně s láskou) a jakou cenu za ně chtěla, tak je to celkem rozdíl no .

Štěně bez rodokmenu, nebo z útulku, právě nechci z důvodu, jaký píšete výše, to je dobrá a předvídatelná povaha a zdraví.

Holt nezbývá.. než šetřit

Přidejte reakci

Přidat smajlík