Kam se poděla štěňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.5.2020 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Dobrý den,
asi nemůžu být jediná, kdo na toto teď narazil: naprosto výrazně ubyla nabídka štěňat!
V podstatě jsem ještě nikdy až doteď nezažila, že by poptávka převyšovala nabídku.
Samozřejmě se to liší podle plemen. Hlavně teď mluvím o zlatých a labradorských retrívrech, o A0 a BOC. O ostatní plemena se tolik nezajímám. Ještě tedy o flaty, ale tam nabídka jakž takž je. Ale sehnat zlaťáka, nebo teď už i labradora je nadlidský výkon.
Tušíte někdo čím to je?
Trochu se šeptá mezi chovateli, že fenky teď často nezabřezávají, ale důvodů bude asi víc. Bojí se lidi chovat? Proč? Že přijde bída a štěňata neudají? Ale vlastně na štěňata, která by teď měla být k dispozici se krylo ještě před coronou. Tak nevím...
Nebo není to náhodou tak, že se chov psů stal pomalu stigmatující a vlastně by se člověk měl skoro stydět za to, že psy chová?
Jsem docela zvědavá kam až porostou ceny štěňat, které jsou už i teď dost vysoké!
V inzerci na Bazoši už jakou dobu visí inzerát, že pán shání štěně labradora a nabízí až třicet tisíc! A celkově je tam daleko víc - koupím, než prodám.
Fakt tohle nikdy nebylo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2020 20:07

No já nevím - je bazoš tím správným ukazatelem situace na trhu a nabídky štěňat? Já nabídku nesleduji, ale kdybych chtěla koupit štěně, tak určitě nebudu hledat na tomto a podobných webech.

2.5.2020 20:08
Mousinka

XXX.XXX.62.150

lidi se doma nudí a tak si pořizují štěňata... az skončí nouzový stav, budou plné útulky

Neregistrovaný uživatel

2.5.2020 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Mousinka napsal(a):
lidi se doma nudí a tak si pořizují štěňata... az skončí nouzový stav, budou plné útulky

Jo, tohle mě taky napadlo. Zdá se to logický.
Ale krize třeba se zlaťáky už byla před coronou.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2020 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já nevím - je bazoš tím správným ukazatelem situace na trhu a nabídky štěňat? Já nabídku nesleduji, ale kdybych chtěla koupit štěně, tak určitě nebudu hledat na tomto a podobných webech.

Myslím, že právě třeba na Bazoš chodí hodně lidí. Právě takových těch "obyčejných" pejskařů, třeba začátečníků, kteří ani nevědí, že si můžou vyhledat klub pro plemeno a tam začít zjišťovat, kde se chystá krytí.
Ale ubylo i bez PP.

2.5.2020 20:25

Bazos povazuji za OK server - když shanim prvního psa

Ale pokud se nejakou dobu pohybuji v pejskarskem prostředí, mezi urcitymi plemeny - tak se urcite přes bazos nedozvidam, co se v plemeni deje, kde jsou nebo nejsou stenata a proc.
Na to jsou lepsi zdroje informaci.

a to nejsem nejaky casty nakupci stenat

2.5.2020 20:51
janaa

XXX.XXX.149.26

Ad labradoři,zlaťáci - štěňat je dost,že feny nezabřezávají jsou kecy, štěňat je stejně jako v jiných letech. Ale lidi se zbláznili a od chvíle,kdy začal nouzový stav, byla zrušena školní docházka a půlka lidí zůstala doma, se poptávka obrovsky zvedla. I vrhy,kde je teprve fena nakrytá,ale ještě není ani potvrzená březost, mají pořadníky tak dlouhé,že tolik štěňat ani fena nemůže poradit. Upřímně jsem šťastná,že letos štěňata nemám,protože normálně je psycho sehnat kvalitní zodpovědné majitele,kteří jsou v obraze a ví,co obnáší mít psa,natož v tomhle marastu. Obávám se,co bude na podzim,až se všichni vrátí k normálnímu životu. Ono se to netýká jen papírových psů a štěňat,ale jde o poptávku jako takovou. Třeba holky z OS, odkud mám zachráněného mopse a buldočku,naprosto po vyhlášení nouzového stavu stopli adopce. Právě proto,že takovou smršť telefonátů a mailů s poptávkou po psech,nezažily. A to se jedná o psy,kteří vždy mají nějaké menší nebo větší problémy

2.5.2020 20:59

jsem srovnávala v "mém" plemeni (HW) počet vydaných KL za stejné období 2019 a 2020 a letos je jich méně
a známá chovatelka konstatovala, že tolik zájemců o štěně v životě neměla

2.5.2020 21:22
LájošM

XXX.XXX.14.251

Jsou i lidi, co už delší dobu uvažovali o psovi a odkládali to kvůli tomu, že měli hodně práce a nemohli by se štěněti dost věnovat. A teď práci nemají nebo makají z domu a chtějí toho využít. Až pomine morový stav, pes už se nebude muset venčit každou hodinu :-)

2.5.2020 21:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

není možné zahraniční krytí ..................

2.5.2020 21:25
janaa

XXX.XXX.149.26

LájošM napsal(a):
Jsou i lidi, co už delší dobu uvažovali o psovi a odkládali to kvůli tomu, že měli hodně práce a nemohli by se štěněti dost věnovat. A teď práci nemají nebo makají z domu a chtějí toho využít. Až pomine morový stav, pes už se nebude muset venčit každou hodinu :-)

No,ale takovejch lidí nejsou stovky

2.5.2020 21:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

janaa napsal(a):
No,ale takovejch lidí nejsou stovky

To určitě ne. Ale je to jedna kategorie lidí.
Pak jsou ti, co chtějí zabavit děti, a ti co se sami momentálně nudí. Toho se děsím.

2.5.2020 21:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Asi se nudí i Kostková :-((

https://www.super.cz/699076-tereza-kostkova-si-poridila-stene-bez-papiru-a-strhla-se-mela-jak-reaguje-na-utoky-ze-ma-psa-z-mnozirny.html?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

2.5.2020 21:59
janaa

XXX.XXX.149.26

Asi se nudí i Kostková :-((

https://www.super.cz/699076-tereza-kostkova-si-poridila-stene-bez-papiru-a-strhla-se-mela-jak-reaguje-na-utoky-ze-ma-psa-z-mnozirny.html?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

úplně jasnej stafbul jen nemá ty papíry

2.5.2020 22:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

janaa napsal(a):
úplně jasnej stafbul jen nemá ty papíry

prej "bojové plemeno"

3.5.2020 01:28

Prominte, ale napriklad u nas konci - resp. nalezaji novy domov pejsi i kocicky "bez papiru".
A trebas o fenecce se da rict "ze v sobe ma bojove plemeno"... proste proto, ze to spouste lidi napovi co a jak... (na vysvetlovani od kud je... a proc je tady... a proc se chova jak se chova....neni cas...).
O nic vic nejde.
Jde jen o "zaskatulkovani", ktere spouste lidi pomaha v tom, "vyznat se ve svete"...
A "bojove plemeno" je proste asi jen "mantra"... neznamena to nic, ale vsechno...

3.5.2020 01:42
marq

XXX.XXX.160.41

Moje teta pracuje roky v útulku pro psy a mají prázdno. Jen se už teď děsí toho, co nastane po skončení nouzového stavu .
No a štěňátka SBT s PP teď prodávají někteří chovatelé od 30.000 do 50.000,- a nejdou vůbec sehnat. Zvláštní doba.

3.5.2020 06:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

LájošM napsal(a):

To by byl ideální stav. Snad máte pravdu.

3.5.2020 06:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsem docela zvědavá, zda v útulcích skončí jen bezpapíráci nebo i psi sPP. Protože dle HAF & MŇAU na FB, tedy alespoň, jak to tam děvčata píší, končí v útulcích bezPP. A proto "zabte množiče"!
Nechápejte mě špatně. Nezodpovědné rozmnožování jakéhokoliv zvířete (psi, kočky, koně,papoušci) je mi taky proti srsti. Jen si myslím, že zbavení se zvířete, když mě už nebaví,či je staré,nemocné, není o PP,ale o zodpovědnosti.

3.5.2020 07:24

ono to může být i tím že někteří zodpovědní chovatelé stopli krytí. Mám kolegyni, která má spolu s rodiči poměrně velkou chovnou staici NO a belgických ovčáků a pro letošek plánované odchovy zrušili. Přeci jen, nikdo neví co se bude za měsíc dít. Mají okolo 30 psů, už jen postarat se o dospělé a dospívající psi ve výcviku je moře práce, kdyby nedjbože něco chytli, byl by to velký problém.

3.5.2020 07:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Jsem docela zvědavá, zda v útulcích skončí jen bezpapíráci nebo i psi sPP. Protože dle HAF & MŇAU na FB, tedy alespoň, jak to tam děvčata píší, končí v útulcích bezPP. A proto "zabte množiče"!
Nechápejte mě špatně. Nezodpovědné rozmnožování jakéhokoliv zvířete (psi, kočky, koně,papoušci) je mi taky proti srsti. Jen si myslím, že zbavení se zvířete, když mě už nebaví,či je staré,nemocné, není o PP,ale o zodpovědnosti.

ano, je to hlavně o zodpovědnosti - pořízením psa ze slušného chovu to začíná, a většinou se od toho pak odvíjí i to ostatní, např. to, že dobrý chovatel pomůže majiteli svého odchovu, pokud se dostane do problémů, aby pes neskončil bůhví jak …, zatímco množiteli bezpapíráků je to úplně buřt.

3.5.2020 07:47
impact

XXX.XXX.36.237

sisi58 napsal(a):

Jo a proto je v útulcích 99% bezpapíráků. To jste na to kápla.

3.5.2020 09:07
janaa

XXX.XXX.149.26

Prominte, ale napriklad u nas konci - resp. nalezaji novy domov pejsi i kocicky "bez papiru".
A trebas o fenecce se da rict "ze v sobe ma bojove plemeno"... proste proto, ze to spouste lidi napovi co a jak... (na vysvetlovani od kud je... a proc je tady... a proc se chova jak se chova....neni cas...).
O nic vic nejde.
Jde jen o "zaskatulkovani", ktere spouste lidi pomaha v tom, "vyznat se ve svete"...
A "bojove plemeno" je proste asi jen "mantra"... neznamena to nic, ale vsechno...

Ono je něco jiného cíleně kupovat štěňata bez PP a podporovat množitele, a něco jiného si brát bezpapoše ,resp. křížence, z útulků nebo dočasek.

3.5.2020 16:06
aneleh

XXX.XXX.128.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
asi nemůžu být jediná, kdo na toto teď narazil: naprosto výrazně ubyla nabídka štěňat!
V podstatě jsem ještě nikdy až doteď nezažila, že by poptávka převyšovala nabídku.
Samozřejmě se to liší podle plemen. Hlavně teď mluvím o zlatých a labradorských retrívrech, o A0 a BOC. O ostatní plemena se tolik nezajímám. Ještě tedy o flaty, ale tam nabídka jakž takž je. Ale sehnat zlaťáka, nebo teď už i labradora je nadlidský výkon.
Tušíte někdo čím to je?
Trochu se šeptá mezi chovateli, že fenky teď často nezabřezávají, ale důvodů bude asi víc. Bojí se lidi chovat? Proč? Že přijde bída a štěňata neudají? Ale vlastně na štěňata, která by teď měla být k dispozici se krylo ještě před coronou. Tak nevím...
Nebo není to náhodou tak, že se chov psů stal pomalu stigmatující a vlastně by se člověk měl skoro stydět za to, že psy chová?
Jsem docela zvědavá kam až porostou ceny štěňat, které jsou už i teď dost vysoké!
V inzerci na Bazoši už jakou dobu visí inzerát, že pán shání štěně labradora a nabízí až třicet tisíc! A celkově je tam daleko víc - koupím, než prodám.
Fakt tohle nikdy nebylo.

no vidíte... Já teď mám pár dní stará štěňátka aussíků... pro toho nejlepšího ze psů hledám spolumajitele s výstavními ambicemi... Ale když čtu ty emaily, co mi chodí, bojím se, že drtivou většinu lidí ty štěňata přestanou bavit buď hned po skončení karantény a léta nebo nejpozději za rok, až na psy přijde puberta... Těm bych nesvěřila ani plyšáka, natož vlastní štěně...
U mě je to tedy spíš tak, že já si majitele pečlivě vybírám, protože nechci, aby se mi vraceli roční či starší nezvládnutí, nevychovaní a zkažení psi, které jejich majitelé nezvládají... Takže u nás nedostane štěně každý, kdo si o něj napíše dřív.
Navíc teda bohužel - aussíci zažívají cca tři roky obrovský boom, jsou strašně moderní a to je pro plemeno trest :(

3.5.2020 21:09

aneleh napsal(a):
no vidíte... Já teď mám pár dní stará štěňátka aussíků... pro toho nejlepšího ze psů hledám spolumajitele s výstavními ambicemi... Ale když čtu ty emaily, co mi chodí, bojím se, že drtivou většinu lidí ty štěňata přestanou bavit buď hned po skončení karantény a léta nebo nejpozději za rok, až na psy přijde puberta... Těm bych nesvěřila ani plyšáka, natož vlastní štěně...
U mě je to tedy spíš tak, že já si majitele pečlivě vybírám, protože nechci, aby se mi vraceli roční či starší nezvládnutí, nevychovaní a zkažení psi, které jejich majitelé nezvládají... Takže u nás nedostane štěně každý, kdo si o něj napíše dřív.
Navíc teda bohužel - aussíci zažívají cca tři roky obrovský boom, jsou strašně moderní a to je pro plemeno trest :(

Posílejte zájemce k nám. Já jim předvedu tak nesnesitelnu fenu, že vám všichni utečou.

3.5.2020 21:16
aneleh

XXX.XXX.128.28

Posílejte zájemce k nám. Já jim předvedu tak nesnesitelnu fenu, že vám všichni utečou.

taky tady jednu takovou mám :D :D :D sígra na pátou, ne na druhou :D

7.5.2020 07:46

Rozhodli jsme se, že našemu smutnému psímu klukovi a ještě smutnější paničce pořídíme psí holčičku. A přestože jsem tuhle situaci očekávala a měla vybráno několik vhodných plemen, tak jako štěňata fakticky nejsou.....nejen k odběru, ale už ani narozená k rezervaci, alespoň já nemůžu nic sehnat a pokud jsou nějaká volná, tak kluci, protože holčiček je asi několikanásobně méně...

Možná tak max máme šanci udělat rezervaci na podzimní vrhy a obávám se, že pokud budu ještě chvíli váhat, tak už na mě nic nezbyde ani na podzim......

Takže kdybyste někdo věděl o volném štěňátku-feňulce....momentálně je top moskevský strážní pes a leonberger....třeba i zrušená rezervace a štěndo může být i starší 4-5 měsíců.....dejte vědět.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2020 08:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.191

Rozhodli jsme se, že našemu smutnému psímu klukovi a ještě smutnější paničce pořídíme psí holčičku. A přestože jsem tuhle situaci očekávala a měla vybráno několik vhodných plemen, tak jako štěňata fakticky nejsou.....nejen k odběru, ale už ani narozená k rezervaci, alespoň já nemůžu nic sehnat a pokud jsou nějaká volná, tak kluci, protože holčiček je asi několikanásobně méně...

Možná tak max máme šanci udělat rezervaci na podzimní vrhy a obávám se, že pokud budu ještě chvíli váhat, tak už na mě nic nezbyde ani na podzim......

Takže kdybyste někdo věděl o volném štěňátku-feňulce....momentálně je top moskevský strážní pes a leonberger....třeba i zrušená rezervace a štěndo může být i starší 4-5 měsíců.....dejte vědět.

Zkuste prolejzat fb skupiny typu chovatelska inzerce apod. Obcas se tam vyskytnou stenda ze zrusenejch rezervacek.

7.5.2020 08:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3559321/krasna-fenecka-k-odberu/

Tohle jste předpokládám viděla? Chovku vůbec neznám, jen to tady na mě vyskočilo.

7.5.2020 09:00

Nechci se vás nějak dotknout, chodím sem jen občas, ale vy už vaši fenečku nemáte? Co jste měli sourozence. Když sháníte štěňátko

7.5.2020 09:14

marcelaamax napsal(a):

Tohle jste předpokládám viděla? Chovku vůbec neznám, jen to tady na mě vyskočilo.

Ověřte si, jestli je s PP FCI.

7.5.2020 09:18
tero

XXX.XXX.237.132

Nechci se vás nějak dotknout, chodím sem jen občas, ale vy už vaši fenečku nemáte? Co jste měli sourozence. Když sháníte štěňátko

K psovi fenu?

7.5.2020 09:30

tero napsal(a):
K psovi fenu?

a?

7.5.2020 09:39

tero napsal(a):
K psovi fenu?

A proč ne? Měli to tak doteď tak jim to asi vyhovuje.

7.5.2020 09:56

marcelaamax napsal(a):

Jo...feňule zamluvená a už je na ní složená záloha...to bylo první, kam jsem volala....

7.5.2020 09:58

Feňulku jsem bohožel 29.4 musela nechat uspat - osteosarkom...

7.5.2020 10:05

tero napsal(a):
K psovi fenu?

No samozřejmě, mě to přijde ideální...pes je spokojenej podpantoflák.
Je to jak manželství....když se dva vezmou, tak jeden z nich může přestat přemýšlet, což psovi max vyhovovalo a teď mi přijde takovej ztracenej.

A hlavně absolutně nechápu, v čem je problém??

7.5.2020 10:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A co tenhle vrh úplně dole? http://www.leonberger.cz/index.php?jazyk=cs&stranka=vrhy . U těch dvou volných je napsáno, že jsou stenda zadaná, u toho třetího ne.

7.5.2020 11:18

marcelaamax napsal(a):
A co tenhle vrh úplně dole? http://www.leonberger.cz/index.php?jazyk=cs&stranka=vrhy . U těch dvou volných je napsáno, že jsou stenda zadaná, u toho třetího ne.

Tak tam už jsem taky volala.....zadáno

7.5.2020 11:19

Feňulku jsem bohožel 29.4 musela nechat uspat - osteosarkom...

Pročítala jsem si teď vlákno kde jste o ní psala. Moc mě to mrzí. Vím že jsou všechna slova zbytečná

7.5.2020 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Myslela jsem si to . Držím palce, ať se co nejdříve něco naskytne

7.5.2020 11:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tero napsal(a):
K psovi fenu?

Ještě k tomuhle - holky nezdá se Vám poslední dobou, že tady opravdu spousta lidí na všem hledá jen problémy a navíc i tam, kde nejsou? Když chce někdo ke psovi psa, je to špatně. Teď zase když chce ke psovi fenu, tak taky nějaký problém (navíc to vůbec nebylo předmětem diskuze). Když někdo vypíše, co se psem bude dělat, většinou je to málo, když naopak zase někdo napíše úplně super režim pro psa, tak někdo hledá problém v tom, že je toho moc a kdy pes bude odpočívat.... Někdo se jen zeptá na zkušenosti jak se snesou dvě feny (matka s dcerou) a jen je z toho haló, že ti lidi budou krýt bezpapírovou fenu a množit - přitom o tom, zda fena má nebo nemá PP nepadlo ani slovo. Fakt mi to tady poslední dobou připadá už přehnaný...

7.5.2020 11:34

Tak tam už jsem taky volala.....zadáno

Co se poptat na FB v nějakých hodně početných pejskařských skupinách?

7.5.2020 11:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ověřte si, jestli je s PP FCI.

Tohle by mě docela zajímalo. Mrkla jsem na webovky a přiznám se, že bych z toho nepoznala, zda jsou psi s PP FCI nebo ne. Vzhledem k tomu, že tam mají tituly z výstav jako BOB a CAC, CACIB - tak bych řekla, že asi jo - nebo se tyhle tituly zadávají na nějakých "neofiko" výstavách, které jsou pro psy chované pod něčím jiným? Pak taky informace, že psi jsou uchovněni. Ale zase na druhou stranu, nevidím tam nikde, že by psi měli udělané třeba RTG kloubů, to není u takových obříků povinné? A nebo to mají, jen to tam není zmíněné. Mají tam i nějaké fotky části rodokmenů, ale ani z toho to nějak nemůžu poznat, jen myslím, že my máme jiný.

Edit.: ještě koukám, že tam v sekci výstavy mají, že se zúčastnili FCI výstavy, takže asi s PP FCI budou :-)

7.5.2020 11:42

Sardullah: chcete fenečku leonbergera nebo moskevského strážního psa s PP? Zkusím se zeptat známé co má leonky, kdyby náhodou o někom věděla.

7.5.2020 11:58

Sardullah: chcete fenečku leonbergera nebo moskevského strážního psa s PP? Zkusím se zeptat známé co má leonky, kdyby náhodou o někom věděla.

Ve své podstatě je mi to jedno....obě plemena jsou vhodná...určitě s PP, takže když by něco bylo i třeba holčička zatím k rezervaci, tak to beru.
Přiznám se, že už jsme poptávali i štěňata leonbergerů v Německu, protože manžel si myslel, že ceny budou srovnatelné s ČR (teda musím říct, že obecně byl překvapen kolik pesani s PP stojí a to nebyly žádné závratné sumy)...no a cena štěňat byla v přepočtu 42500,- ....štěndo si financuju sama a to se přiznám, že to už mi přijde na psa "na mazlíka" docela dost peněz, navíc ten dovoz štěněte...vzhledem k tomu, že bychom sebou museli táhnout i někoho, kdo umí německy a i kdybych tohle všechno absolvovala, tak třeba ta možnost, když člověk potřebuje poradit...volá chovatelce...no německy se fakt nedomluvím.

Takže pokud by o něčem věděla, určitě mi dejte vědět....děkujiii

7.5.2020 12:01

Co se poptat na FB v nějakých hodně početných pejskařských skupinách?

No já se přiznám, že sice mám FB účet, ale moc se tam neorientuju....nicméně, tohle za mě dělá rodina.

7.5.2020 12:09

marcelaamax napsal(a):
Tohle by mě docela zajímalo. Mrkla jsem na webovky a přiznám se, že bych z toho nepoznala, zda jsou psi s PP FCI nebo ne. Vzhledem k tomu, že tam mají tituly z výstav jako BOB a CAC, CACIB - tak bych řekla, že asi jo - nebo se tyhle tituly zadávají na nějakých "neofiko" výstavách, které jsou pro psy chované pod něčím jiným? Pak taky informace, že psi jsou uchovněni. Ale zase na druhou stranu, nevidím tam nikde, že by psi měli udělané třeba RTG kloubů, to není u takových obříků povinné? A nebo to mají, jen to tam není zmíněné. Mají tam i nějaké fotky části rodokmenů, ale ani z toho to nějak nemůžu poznat, jen myslím, že my máme jiný.

Edit.: ještě koukám, že tam v sekci výstavy mají, že se zúčastnili FCI výstavy, takže asi s PP FCI budou :-)

Mrkla jsem na chovatelské stanice na web FCI a Ruský medvěd tam je. Takže chovají pod FCI. Některé chovky, které chovaly moskeváky v době, kdy je FCI neuznávala, tak chovaly pod UCI, a pak se nějak registrovaly pod FCI (ČMKU).

7.5.2020 12:09

Ve své podstatě je mi to jedno....obě plemena jsou vhodná...určitě s PP, takže když by něco bylo i třeba holčička zatím k rezervaci, tak to beru.
Přiznám se, že už jsme poptávali i štěňata leonbergerů v Německu, protože manžel si myslel, že ceny budou srovnatelné s ČR (teda musím říct, že obecně byl překvapen kolik pesani s PP stojí a to nebyly žádné závratné sumy)...no a cena štěňat byla v přepočtu 42500,- ....štěndo si financuju sama a to se přiznám, že to už mi přijde na psa "na mazlíka" docela dost peněz, navíc ten dovoz štěněte...vzhledem k tomu, že bychom sebou museli táhnout i někoho, kdo umí německy a i kdybych tohle všechno absolvovala, tak třeba ta možnost, když člověk potřebuje poradit...volá chovatelce...no německy se fakt nedomluvím.

Zeptám se a dám vědět. Moc nadějí si nedělám, ale kdyby náhodou. Za zkoušku to stojí.

S Německem to máme podobně, já jsem kooikříka hledala taky i tam, obeslala jsem všechny CHS v Německu co jsem našla co uváděli že mají nebo plánují štěňátka a všechny byly zadané už předem - i ti co teprve nakryli. A jak píšete, domluvit se by bylo složitější, já jedině anglicky, ale bylo by to celé složitější. Šílená cena, benzín třeba na druhý konec Německa taky dost a pak ten chovatelský servis si neumím vůbec představit. Tak jsem šťastná že nakonec mám Pražáka. A věřím že vám to taky vyjde.

7.5.2020 12:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Mrkla jsem na chovatelské stanice na web FCI a Ruský medvěd tam je. Takže chovají pod FCI. Některé chovky, které chovaly moskeváky v době, kdy je FCI neuznávala, tak chovaly pod UCI, a pak se nějak registrovaly pod FCI (ČMKU).

z chs ruský medvěd má můj kamarád dvě feny

7.5.2020 13:11

Zeptám se a dám vědět. Moc nadějí si nedělám, ale kdyby náhodou. Za zkoušku to stojí.

S Německem to máme podobně, já jsem kooikříka hledala taky i tam, obeslala jsem všechny CHS v Německu co jsem našla co uváděli že mají nebo plánují štěňátka a všechny byly zadané už předem - i ti co teprve nakryli. A jak píšete, domluvit se by bylo složitější, já jedině anglicky, ale bylo by to celé složitější. Šílená cena, benzín třeba na druhý konec Německa taky dost a pak ten chovatelský servis si neumím vůbec představit. Tak jsem šťastná že nakonec mám Pražáka. A věřím že vám to taky vyjde.

No já už si taky naděje nedělám.....takže opravdu uvažuju o rezervacích na podzimní vrhy.......aby nakonec nebylo pozdě. Nějak se rodí málo holčiček nebo co....i ty vrhy, co jsem poptávala, tak většinou...holek málo a zamluvené jako první.

7.5.2020 13:50

Jo holky, ještě jsem zapomněla........popř. kdybyste se doslechli o nějakých medvědoidních křížencích, klidně jako jsem měla já nebo jako je Bodlinčina Norinka MSP x kavkazák, nebo něco podobnýho, dejte mi taky věděti.
Přijde mi, že tak nějak ani ti kříženci nejsou....pořád se někomu stávají nehody a najednou...nechtěná nakrytí a najednou všichni všechno uhlídali nebo co...

Dík

7.5.2020 14:05
marq

XXX.XXX.160.41

Přeju hodně štěstí! Ta pravá na Vás čeká . A to těšení se, má něco do sebe. Jinak feneček je letos opravdu nějak záhadně méně.

7.5.2020 14:21

Jo holky, ještě jsem zapomněla........popř. kdybyste se doslechli o nějakých medvědoidních křížencích, klidně jako jsem měla já nebo jako je Bodlinčina Norinka MSP x kavkazák, nebo něco podobnýho, dejte mi taky věděti.
Přijde mi, že tak nějak ani ti kříženci nejsou....pořád se někomu stávají nehody a najednou...nechtěná nakrytí a najednou všichni všechno uhlídali nebo co...

Dík

Jo a eventuelně ještě tibetská doga...

7.5.2020 14:46

Není to úplně štěně tedy.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119668484/klarka-leonberger-x-krizenec-35-kg-kastrovana-fena-5-let.php

Jo taky jsem na to kápla....ale dospělý pes u nás nepřipadá v úvahu, je opravdu potřeba hlavně socializovat se štěnětem manžela, on by dospělému psu nevěřil a pak to ve vztahu drhne, respektive on si vztah ke psu nevytvoří...máme vyzkoušeno s dospělým irským setrem, takže opravdu max štěně do půl roku...

7.5.2020 14:53

No já už si taky naděje nedělám.....takže opravdu uvažuju o rezervacích na podzimní vrhy.......aby nakonec nebylo pozdě. Nějak se rodí málo holčiček nebo co....i ty vrhy, co jsem poptávala, tak většinou...holek málo a zamluvené jako první.

Bohužel nemám dobré zprávy. Paní říkala že teď sehnat leonbergera je fakt oříšek. Asi to bude hodně podobné se všemi plemeny.
Sama čeká na štěňátko které by mohlo být k odběru koncem roku.

Nevím jestli znáte, ale doporučila ať sledujete stránky dvou českých klubů, jsou tam uvedené nakryté feny v ČR: leonbergerclub.info a leonberger.cz

Kdyby se dozvěděla o někom dřív dala by mně vědět. Mrzí mě že jsem nemohla pomoct.

Určitě bych zkusila tu rezervaci na podzimní vrhy - ono to uteče a pokud by se vám poštěstilo dřív tak včas rezervaci zrušíte. Každý slušný člověk to pochopí.

7.5.2020 15:03

Bohužel nemám dobré zprávy. Paní říkala že teď sehnat leonbergera je fakt oříšek. Asi to bude hodně podobné se všemi plemeny.
Sama čeká na štěňátko které by mohlo být k odběru koncem roku.

Nevím jestli znáte, ale doporučila ať sledujete stránky dvou českých klubů, jsou tam uvedené nakryté feny v ČR: leonbergerclub.info a leonberger.cz

Kdyby se dozvěděla o někom dřív dala by mně vědět. Mrzí mě že jsem nemohla pomoct.

Určitě bych zkusila tu rezervaci na podzimní vrhy - ono to uteče a pokud by se vám poštěstilo dřív tak včas rezervaci zrušíte. Každý slušný člověk to pochopí.

Jo na klubu chovatelů jsem taky viděla, že mají nakryto, už jsem napsala mail, jestli by byla možná rezervace......

Jinak všem moc díky......ale myslím, že prostě, kde nic není ani smrt nebere.

7.5.2020 15:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jo na klubu chovatelů jsem taky viděla, že mají nakryto, už jsem napsala mail, jestli by byla možná rezervace......

Jinak všem moc díky......ale myslím, že prostě, kde nic není ani smrt nebere.

zkoušela jste i útulky? i tam se občas narodí štěňata velkých plemen

7.5.2020 15:34

GAELLE napsal(a):
zkoušela jste i útulky? i tam se občas narodí štěňata velkých plemen

Díky za tip, to mě nenapadlo...budu si brouzdat

7.5.2020 15:52

Díky za tip, to mě nenapadlo...budu si brouzdat

Co pyrenejak? To je taky velký misan, na bazosi ještě jsou.
Tibetani budou nejdřív přelom roku, feny háraji mezi říjnem a prosincem.

7.5.2020 15:53

marq napsal(a):
Přeju hodně štěstí! Ta pravá na Vás čeká . A to těšení se, má něco do sebe. Jinak feneček je letos opravdu nějak záhadně méně.

jsem se schválně podívala na letošní vrhy HW a fen je 49% což zcela odpovídá procentu fen evidovaných HW. Takže zatím normál.

7.5.2020 16:15
marq

XXX.XXX.160.41

Pak pardon za mystifikaci:-), sleduju více jen vrhy mého plemene a ještě jsem zkoukla bulteriéry. Možná je to tím enormním zájmem o štěnda a hodně lidí chce fenku, tak to tak vypadá.

7.5.2020 16:17

Co pyrenejak? To je taky velký misan, na bazosi ještě jsou.
Tibetani budou nejdřív přelom roku, feny háraji mezi říjnem a prosincem.

No popravdě, pyrenejáky už jsem taky poptávala....bohužel jediné volné fenky měla CHS, na kterou i klub upozorňuje, že je problémová, tak do toho nejdu, psa za každou cenu mít nemusím...jinak v jedné rezervováno všechno, v druhé žádná volná holka.

7.5.2020 16:32

jsem se schválně podívala na letošní vrhy HW a fen je 49% což zcela odpovídá procentu fen evidovaných HW. Takže zatím normál.

No tak ono třeba do dubna se holky rodily....to jsem ještě štěně nesháněla a teď možná začali kluci....tak to třeba vyrovnává skóre

7.5.2020 17:24
fikovnice

XXX.XXX.135.35

No samozřejmě, mě to přijde ideální...pes je spokojenej podpantoflák.
Je to jak manželství....když se dva vezmou, tak jeden z nich může přestat přemýšlet, což psovi max vyhovovalo a teď mi přijde takovej ztracenej.

A hlavně absolutně nechápu, v čem je problém??

V ničem, Jani. Vůbec to neřeš....
Jinak žádný tip nemám...ale už jsem to psala - že si Tě psí dušička najde a Tvůj pesan bude zas podpantoflák!
Těším se, až se tu pochlubíš s prvními fotkami!

7.5.2020 17:29
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Jo a eventuelně ještě tibetská doga...

Jani, koukej, a ten čas - odběr koncem května!

Chovná stanice Ravo z Ješína přijímá rezervace na štěňata Tibetské dogy narozená dne 22.3. 2020. O: Šampion Ramat Altan-Corgo a M: Kiu Strážce z Tibetu. Štěňátka budou k odběru koncem měsíce května. Zbarvení je po rodičích černé s pálením. Návštěva je vítána.

7.5.2020 18:25
domi.t

XXX.XXX.48.125

A čo táto slovenská chovateľská stanica? Budú mať šťeniatka leonbergerov na jeseň. Tam ste tiež už volali?

http://www.tobrok.sk/uvod.htm

Inak držím palce,to Vaše dievčatko si Vás nájde. To je isté

7.5.2020 18:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.49

No tak ono třeba do dubna se holky rodily....to jsem ještě štěně nesháněla a teď možná začali kluci....tak to třeba vyrovnává skóre

Nevím, jestli to tu nebylo:

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118652068/moskevsky-strazni-pes-k-odberu.php

7.5.2020 18:34
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Fiona.Praha napsal(a):

Možná to už někdo dříve dával...ale kde se tu po takové době berete Vy, "Fiono"? Respektive kde jste se toulala?

7.5.2020 19:33
Moyda

XXX.XXX.147.89

marq napsal(a):

Kamarádka chová flety, z dvanácti štěňat deset fen. Do dvou týdnů všechna stěnda zamluvena.

7.5.2020 19:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.49

fikovnice napsal(a):
Možná to už někdo dříve dával...ale kde se tu po takové době berete Vy, "Fiono"? Respektive kde jste se toulala?

Občas čtu diskuse a vidím, že se osazenstvo téměř nezměnilo a jejich názory taky ne.

Zaujalo mne téma Kam se poděla štěňata? a tak jsem se začetla.
Téma mne zaujalo, protože jsem si všimla toho, že v době karantény najednou tolik psů v nouzi není. Jak je to možné? Že by za to mohla "nemožnost" dovozu?

U toho jsem něco hledala na bazoši a tak jsem tam koukla a objevila inzerát na moskeváky, resp. na fenku.

7.5.2020 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Ještě k tomuhle - holky nezdá se Vám poslední dobou, že tady opravdu spousta lidí na všem hledá jen problémy a navíc i tam, kde nejsou? Když chce někdo ke psovi psa, je to špatně. Teď zase když chce ke psovi fenu, tak taky nějaký problém (navíc to vůbec nebylo předmětem diskuze). Když někdo vypíše, co se psem bude dělat, většinou je to málo, když naopak zase někdo napíše úplně super režim pro psa, tak někdo hledá problém v tom, že je toho moc a kdy pes bude odpočívat.... Někdo se jen zeptá na zkušenosti jak se snesou dvě feny (matka s dcerou) a jen je z toho haló, že ti lidi budou krýt bezpapírovou fenu a množit - přitom o tom, zda fena má nebo nemá PP nepadlo ani slovo. Fakt mi to tady poslední dobou připadá už přehnaný...

Jo, přesně...ifauňácká mantra je "co můžete psu nabídnout? " a když pak někdo napíše, že s maltézákem tráví minimálně čtyři hodiny denně na vycházkách, doma cvičí povely a řeší hlavolamy,shání odborníky a hlásí se na semináře, tak dostane doporučení, ať psa radši někomu daruje a pořídí si háčkovanýho.
Bohužel, honění si trika v internetových diskuzích je takovej novodobej sport.

7.5.2020 21:12
domi.t

XXX.XXX.48.125

Terven napsal(a):
Jo, přesně...ifauňácká mantra je "co můžete psu nabídnout? " a když pak někdo napíše, že s maltézákem tráví minimálně čtyři hodiny denně na vycházkách, doma cvičí povely a řeší hlavolamy,shání odborníky a hlásí se na semináře, tak dostane doporučení, ať psa radši někomu daruje a pořídí si háčkovanýho.
Bohužel, honění si trika v internetových diskuzích je takovej novodobej sport.

Skoro som si z Vašej reakcie cvrkla

7.5.2020 21:32
fikovnice

XXX.XXX.134.227

Fiona.Praha napsal(a):

Občas čtu diskuse a vidím, že se osazenstvo téměř nezměnilo a jejich názory taky ne.

Zaujalo mne téma Kam se poděla štěňata? a tak jsem se začetla.
Téma mne zaujalo, protože jsem si všimla toho, že v době karantény najednou tolik psů v nouzi není. Jak je to možné? Že by za to mohla "nemožnost" dovozu?

U toho jsem něco hledala na bazoši a tak jsem tam koukla a objevila inzerát na moskeváky, resp. na fenku.

Omlouvám se za OT: jen chci písnout, že zdravé jádro osazenstva tu zůstalo , ale o mnoha lidech vůbec nevím a přitom bych je tu ráda viděla. No, ale život není o tom, co bych já ráda...

7.5.2020 21:46

fikovnice napsal(a):
Jani, koukej, a ten čas - odběr koncem května!

Chovná stanice Ravo z Ješína přijímá rezervace na štěňata Tibetské dogy narozená dne 22.3. 2020. O: Šampion Ramat Altan-Corgo a M: Kiu Strážce z Tibetu. Štěňátka budou k odběru koncem měsíce května. Zbarvení je po rodičích černé s pálením. Návštěva je vítána.

bohužel, ani tam

7.5.2020 21:48

Fiona.Praha napsal(a):

Jo...Hakira Ruský medvěd....rezervovaná a už je na ní zaplacená záloha...teď v pondělí si prý pro ní jedou...

7.5.2020 21:50

RozaTonda-mopsi napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119147963/bernardyn.php

No manžel by se tomu nebránil...on je na bernardýny, já se přiznám, že ač je to medvěd, tak to není úplně můj šálek kávy.

7.5.2020 21:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.126

Jo...Hakira Ruský medvěd....rezervovaná a už je na ní zaplacená záloha...teď v pondělí si prý pro ní jedou...

To je mi líto, měla jsem radost, že jsem zcela náhodně objevila volnou fenku a při troše štěstí to klapne a budete mít novou holčičku.

7.5.2020 22:07

domi.t napsal(a):
A čo táto slovenská chovateľská stanica? Budú mať šťeniatka leonbergerov na jeseň. Tam ste tiež už volali?

http://www.tobrok.sk/uvod.htm

Inak držím palce,to Vaše dievčatko si Vás nájde. To je isté

No přiznám se, že slovensko už je trochu z ruky.....ne že by to bylo někde na konci světa, a já jsem takovej řidič na baterky. Sice jsem za volantem denně, ale prakticky jezdím kolem komína a nebo naučený trasy. Navíc na takovou dálku bych si netroufla, tak jsem odkázaná na manžela a ten pro štěně na slovensko nepojede.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2020 22:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.191

No přiznám se, že slovensko už je trochu z ruky.....ne že by to bylo někde na konci světa, a já jsem takovej řidič na baterky. Sice jsem za volantem denně, ale prakticky jezdím kolem komína a nebo naučený trasy. Navíc na takovou dálku bych si netroufla, tak jsem odkázaná na manžela a ten pro štěně na slovensko nepojede.

Ja vam tam za naftu taxika v pripade potreby klido udelam. Bezne jezdim trasy severni cechy brno, budejovice opava apod.

7.5.2020 22:31
fikovnice

XXX.XXX.134.227

bohužel, ani tam

Už jsou všechna zadaná?

7.5.2020 22:45

O hovawartovi jste nepřemýšleli? Tam by se možná nějaká fenka dala sehnat.
https://www.hovawart.cz/databaze/psi/vrhy.php

8.5.2020 06:30

A co cuvac :)

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/117123570/slovensky-cuvac-stenata-s-prukazem-puvodu.php

Ty už nejsou.

8.5.2020 07:07

8.5.2020 08:48

fikovnice napsal(a):
Už jsou všechna zadaná?

Už jsem toho obvolala tolik, že si nepamatuju, kde nemají nic a kde není volná fena....takže fena už ne...

8.5.2020 09:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ty jo teďka ještě koukám na inzerce, a ono opravdu moc štěňat není, celkově, ani ti kříženci. A přijde mi, že snad ani v útulcích nějak teď nepřibývají psi. Ještě někdy začátkem roku jsem hledala štěně křížence pro známé a mohli si vybírat, protože toho byl plný internet, dneska skoro nic. A vidím pomalu denně, že ve skupině stafbulíků někdo poptává štěně - jo sice tam nějaká doporučení jsou - většinou to nemají na inzertních servrech - ale není toho tolik jako dřív... Jo a taky zlatí retrívři prý nejsou k sehnání. A to jsou plemena, kterých bylo vždycky dost, bych řekla. Ale třeba těch moskeváků nebo leonů asi nikdy tolik nebylo, ne?

8.5.2020 09:12

O hovawartovi jste nepřemýšleli? Tam by se možná nějaká fenka dala sehnat.
https://www.hovawart.cz/databaze/psi/vrhy.php

Abych se přiznala, tak i to mě napadlo....dokonce i ten landseer, co ho zmiňovala Hluchavka.

Ale už nejsem nejmladší a co já vim, třeba je to poslední velký pes, kterého si budu moci pořídit....pak na to už nemusím míst fyzicky, finančně a tak nehodlám brát úplně cokoliv....samozřejmě já bych nejraději saošku, ale přeci jen musím i já dělat kompromisy a když manžel saoše nechce, tak by nedělalo dobrotu, kdybych si to na just pořídila.......
O leonovi jsem vlastně ani neuvažovala, až teď když jsme sháněli štěně, tak jsem si vzpomněla na ty dvě psí holky, co s náma chodily venčit, když jsem měla afgána....

Jo a jinak...pro pobavení....já už se tady na fauně žádným dotazům divit nebudu.
Jak můj manžel hledá další eventuelní vhodné plemeno...
Zadá do vyhledávače něco ve smyslu "velký pes", obrázky a na stránce má tedy plno obrázků velkých psů.......a říká mi...a co tenhle...čau čau, já říkám "ten ne, to není pes pro nás" a manžel "ale je hezkej"....a co tenhle...ten je krásnej a já "to je samojed, je krásnej, ale toho taky ne" a říkám mu.."to je zajímavý, z pyrenejáka nejsi nadšenej, protože je bílej a to se ti moc nelíbí a samojeda bys bral???"..."ten se ale hezky směje a vždyť by ti to mohlo bejt jedno bílej pes jako bílej pes a samojed je hezčí"........a potřebujeme nutně psa s papírama...jakej je v tom rozdíl?...po mé snaze mu to vysvětlit řekl, že on v tom stejně nevidí rozdíl.....když nechceme jezdit na výstavy.
Tak se vlastně ani nedivím, že lidi koupí kde co, včetně nevhodného plemene....já mám defakto takového člověka doma.

8.5.2020 10:26

Abych se přiznala, tak i to mě napadlo....dokonce i ten landseer, co ho zmiňovala Hluchavka.

Ale už nejsem nejmladší a co já vim, třeba je to poslední velký pes, kterého si budu moci pořídit....pak na to už nemusím míst fyzicky, finančně a tak nehodlám brát úplně cokoliv....samozřejmě já bych nejraději saošku, ale přeci jen musím i já dělat kompromisy a když manžel saoše nechce, tak by nedělalo dobrotu, kdybych si to na just pořídila.......
O leonovi jsem vlastně ani neuvažovala, až teď když jsme sháněli štěně, tak jsem si vzpomněla na ty dvě psí holky, co s náma chodily venčit, když jsem měla afgána....

Jo a jinak...pro pobavení....já už se tady na fauně žádným dotazům divit nebudu.
Jak můj manžel hledá další eventuelní vhodné plemeno...
Zadá do vyhledávače něco ve smyslu "velký pes", obrázky a na stránce má tedy plno obrázků velkých psů.......a říká mi...a co tenhle...čau čau, já říkám "ten ne, to není pes pro nás" a manžel "ale je hezkej"....a co tenhle...ten je krásnej a já "to je samojed, je krásnej, ale toho taky ne" a říkám mu.."to je zajímavý, z pyrenejáka nejsi nadšenej, protože je bílej a to se ti moc nelíbí a samojeda bys bral???"..."ten se ale hezky směje a vždyť by ti to mohlo bejt jedno bílej pes jako bílej pes a samojed je hezčí"........a potřebujeme nutně psa s papírama...jakej je v tom rozdíl?...po mé snaze mu to vysvětlit řekl, že on v tom stejně nevidí rozdíl.....když nechceme jezdit na výstavy.
Tak se vlastně ani nedivím, že lidi koupí kde co, včetně nevhodného plemene....já mám defakto takového člověka doma.

Já takových lidí znám hodně...vlastně ty, co řeší PP, vhodnost, využití a povahu plemene, tak ty znám snad jen z internetu...je to smutné, ale je to tak...dovolím si říct, že vetšina lidí, co chce psa, tak hledá jen podle vzhledu...a i ti co pátrajî trochu víc, tak stejně řeknou že to je vše jen o výchově a že nebudou za psa dávat 30 000kc, když ho můžou sehnat za 7000kč...že onemocnět může stejně i ten s PP, tak aspoň ušetří...Mám kamarádku, co má staffbull kříženku a pořizovala si ji s tím, že se jí líbí modří staffíci a že lidi, co zná a mají bull psy (taky všechno kříženci), tak že agresivni na ostatní zvířata nejsou a je vše tedy jen o výchově...a nejlepší je vždycky poznamka, že četla na fb kolik psů s papírama má stejně zdravotní problémy, tak je to jen vyhození peněz, když nechce chovat ani vystavovat. V naší rodině to samé...kdo má psa, tak co nejlevněji a s kočkama to samý...minule mi teta vynadala, že stejně jen machruju že mám “lepší značkový kočky”, když jsem se jí snažila vysvětlit, že kupovat britku bez pp a pak na ní ještě množit není dobrý nápad :,D...a to nejsou žádní hloupí lidi...jen tohle vůbec neřeší a nepřijde jim to důležité...Potom jsem v rodině a u známých za exota já, že řeším takový “kraviny”...nikdo z nich (těch co znám osobně) se těm zvířatům nějak extra nevěnuje...žádný sport, výcvik a podobné věci...většinou ho mají jako společníka na prochazky nebo na zahradu a vrchol všeho je, že naučili psa “sedni”, což jim stačí a jsou spokojení.
Každopádně se jim na jednu stranu nedivím...já se snažím zajímat, ale bojím se skoro kdekoliv na cokoliv zeptat, abych nedostala sprchu za (podle zkušených pejskařů) “hloupou otázku”...jsou lidi (Jako já 😁), co psa nikdy předtím neměli, protože rodiče nedovolili, pak byla škola, což taky nebyl čas a když si žijí podle sebe a začínají koukat po psovi, tak spoustu věcí neví, nebo je to třeba ani nenapadne. Na to všechno by přišli až s prvním psem...protože jen teorie z knih a seminářů většinou nestačí, i když základ je to asi dobrý...ale hodně lidí to myslí dobře, jen toho neví tolik, co zkušenější a přijde mi docela hnusný je hned zpráskat tím, ať si pořídí plyšáka. Jasný, někdy se lidi ptají fakt na nesmysly a kdyby si něco zjistili předem, tak asi nemají takové problémy, ale někdy jsou odpovedi na otázky docela extrémní 😱...
Já třeba než jsem si pořídila současné kočky, tak jsem o PP problematice věděla prd a dřívější venkovky jsme krmili whiskasem ( a teda i syrovym masem) a nenapadlo by mě, že je whiskas takový odpad...všude to propagovali jako TOP krmivo...na všechno jsem si přišla časem, nečetla si, mluvila s chovateli, atd...

8.5.2020 11:11
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

8.5.2020 11:27

rapotacka11 napsal(a):
Briard ?
https://www.bohemia-elite.cz/stenata.html
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.webfordog.cz/inzerat/359483-pyrenejsky-mastin-obrici/

Briard nee....nechci ovčáka a pokud bych o takovém typu psa uvažovala, tak by to byl jedině NO.

8.5.2020 12:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Briard nee....nechci ovčáka a pokud bych o takovém typu psa uvažovala, tak by to byl jedině NO.

no a co NO ? pes zn. ideál přece

8.5.2020 12:43

GAELLE napsal(a):
no a co NO ? pes zn. ideál přece

Ne "vlčáka" už nechci......ne proto, že by to nebyl super pes, ale já už nenabízím, to pravé ořechové pro něj a i já už jsem v životě někde jinde, než aby jsme byli ideální dvojice...

8.5.2020 12:46

marcelaamax napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119176192/stenatka.php

A co SAO x NO? 😀

Juknu....pokud bude matka SAO, tak zkonzultuju s manželem.....to bohužel musím, jinak bych se takovému kříženci nebránila, vzala bych první piraňu, co se do mě pořádně zakousne a tradá dom...

8.5.2020 13:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Chápu.
Uvažovala jsem hloupě,
u toho odkazu je taky pyrenej. mastin
Ale nemá cenu to uspěchat.

8.5.2020 13:12

marcelaamax napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119176192/stenatka.php

A co SAO x NO? 😀

...jediné co by mně odrazovalo je, že je na jedné z fotek buloidní pes nebo fena, tak jak to vlastně s těmi rodiči je......

8.5.2020 13:16
marcelaamax

XXX.XXX.249.129

...jediné co by mně odrazovalo je, že je na jedné z fotek buloidní pes nebo fena, tak jak to vlastně s těmi rodiči je......

Jo jo na to jsem taky koukala, ale řekla bych, že je to fena podle obojku 😀 a že jsou na ni ta stenda dost velká, jako aby byla její. Ale kdo ví no. Zas na druhou stranu, proč by si někdo, kdo zadává křížence vymýšlel s tím, čeho to vlastně kříženec je. Ale tak lidi jsou různý.
A zase kdyby chtěl někdo skrývat, že je jeden z rodičů bull, tak proč by dal do inzerce fotku právě s ním 😀

Ale tak celkově vám nikdo u takových kříženců nezaručí, že rodiče jsou opravdu rodiče, teda matka bude jasná, otec už tak ne 😀

8.5.2020 13:26

Tak už je to jedno....prostě jednou je to SAO, který žere vlastní páníčky a přes to u nás prostě vlak nejede

No nic....jdu začít honit nějakou rezervaci, aby na mě zbylo něco alespoň na podzim popř. zkraje příštího roku. Kde budu mít nějakou slušnou pozici v pořadníku.
Tak zase výhoda, že to už si opravdu můžu vybrat co chci....a psovi jdu pohledat po známých nějakou přijatelně velkou, abychom jí nezašlápli, a klidnou psí slečnu na nějaké společné venčení......

8.5.2020 13:43
marcelaamax

XXX.XXX.249.129

Ono to čekání uteče, my jsme taky na čubinu čekali cca půl roku. A uteklo to jako voda, nejhorší byl asi posledni týden, kdy už jsem fakt odpočítávala hodiny, ještě před odběrem jsme se na ni byli párkrát podívat, mame to relativně kousek.

A myslím, že si klidně můžete udělat rezervace ve více CHS, kdyby náhodou na vás "nezbyla" fena nebo tak. Já zrovna taky hledala fenu v barve, která v té době moc nebyla, rezervovala jsem si štěně v CHS, která se mi líbila nejvíc, ale jeste před plánovaným krytím a byli předemnou další zájemci. Chovatelka mi řekla, ať si klidně rezervuji nezávazně i jinde, kdyby to tady nevyšlo a nenarodila se fena v té barve. Takže jsem měla pak ještě jednu nezávaznou rezervaci u vrhu, který se mel narodit asi o 14 dní později. Ale nakonec to vyšlo hned u toho prvního vrhu :)

8.5.2020 13:44

marcelaamax napsal(a):
Jo jo na to jsem taky koukala, ale řekla bych, že je to fena podle obojku 😀 a že jsou na ni ta stenda dost velká, jako aby byla její. Ale kdo ví no. Zas na druhou stranu, proč by si někdo, kdo zadává křížence vymýšlel s tím, čeho to vlastně kříženec je. Ale tak lidi jsou různý.
A zase kdyby chtěl někdo skrývat, že je jeden z rodičů bull, tak proč by dal do inzerce fotku právě s ním 😀

Ale tak celkově vám nikdo u takových kříženců nezaručí, že rodiče jsou opravdu rodiče, teda matka bude jasná, otec už tak ne 😀

...mně to prostě jenom zarazilo.....asi teta......

8.5.2020 13:46

Tak už je to jedno....prostě jednou je to SAO, který žere vlastní páníčky a přes to u nás prostě vlak nejede

No nic....jdu začít honit nějakou rezervaci, aby na mě zbylo něco alespoň na podzim popř. zkraje příštího roku. Kde budu mít nějakou slušnou pozici v pořadníku.
Tak zase výhoda, že to už si opravdu můžu vybrat co chci....a psovi jdu pohledat po známých nějakou přijatelně velkou, abychom jí nezašlápli, a klidnou psí slečnu na nějaké společné venčení......

...moc držím palce.....ono se to nakonec stejně vyvrbí tak jak to mělo a má být....u psů na to opravdu věřím......

8.5.2020 13:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nemá cenu něco uspěchat a pořídit štěně za každou "cenu" hned teď a později litovat........... kdo si počká ten se dočká určitě ta pravá fenka se v pravý čas objeví. a já vám moc a moc držím palce ať je to co nejdříve

8.5.2020 13:57
fikovnice

XXX.XXX.135.251

...moc držím palce.....ono se to nakonec stejně vyvrbí tak jak to mělo a má být....u psů na to opravdu věřím......

...i u koček tomu tak je...

8.5.2020 13:57
marcelaamax

XXX.XXX.249.129

Souhlasím. My jsme taky moc nevěřili tomu, že nám vyjde stěně z vrhu, že kterého jsme chtěli. Byli jsme třetí v pořadí na fenu, a ještě si chovatelka chtěla jednu fenu nechat. Dle ultrazvuku měla být 3-4 stenda, a navíc pravděpodobnost na tu námi chtenou barvu ne úplně velká. No narodily se 4 feny, z toho jedna v té barvě. Pár dní jsme ještě čekali, jak se rozhodne chovatelka, měla na ni zálusk, ale nakonec nám ji nechala a vybrala si jinou 😇. Navíc jsme říkali, že bysme rádi jako bonus, kdyby byla fena akčnější. A to vyšlo naprosto přesně - je to blázen, nejvíc temperamentní z vrhu, vhodná na sport. Nakonec chovatelka říkala, že by ji ani nedala nikomu na mazlika, bez sportu, že ani ona sama by si ji nenechala (když mi ji chvilku hlídala na výstavě, tak říkala, že je rada, že si ji nenechala 😂) a že ta se narodila přímo pro nás 🥰.

Neregistrovaný uživatel

8.5.2020 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Teď mě, prosím, neberte vážně, píši v nadsázce, ale mně to prostě nedá:

Vy si neuvědomujete, že pořizovací cena štěněte je to nejmenší za jeho život? Co to je čtyřicet, nebo padesát tisíc za štěňátko s PP? Když to nemáte, tak by jste si pejska neměla pořizovat, protože co když - bude potřebovat operaci, třeba si utrhne kolenní vaz, třeba bude potřebovat operovat DLK (klidně oboje na obě nohy), co když bude mít torzy žaludku, co když nádor, co když bude muset brát pravidelně léky (srdíčko, štítná žláza, epilepsie, na bolest apod.), atd. atd atd.
A víte kolik takový velký pes zbaští? A kolik to stojí to ultra super prémiové krmení?

Lidi, vždyť takhle tady mlátíte každou chvíli do někoho!

Jinak - Sardullah - nemyslím tohle vážně, jen mě štve, jak tu jsou někdy někteří lidi hnusný na jiný lidi. Přeju Vám nového zdravého kamaráda!

8.5.2020 14:27

fikovnice napsal(a):
...i u koček tomu tak je...

...tak i tam si to myslím - kocour, nikdo ho nechtěl - bílá špička ocásku degradujíc z chovu a výstav....kočka vrácena novým majitelem pro nesoulad v jeho kočíčí smečce....a nakonec nalezenec od popelnice.....

8.5.2020 14:54
tero

XXX.XXX.236.93

Vy si neuvědomujete, že pořizovací cena štěněte je to nejmenší za jeho život? Co to je čtyřicet, nebo padesát tisíc za štěňátko s PP? Když to nemáte, tak by jste si pejska neměla pořizovat, protože co když - bude potřebovat operaci, třeba si utrhne kolenní vaz, třeba bude potřebovat operovat DLK (klidně oboje na obě nohy), co když bude mít torzy žaludku, co když nádor, co když bude muset brát pravidelně léky (srdíčko, štítná žláza, epilepsie, na bolest apod.), atd. atd atd.
A víte kolik takový velký pes zbaští? A kolik to stojí to ultra super prémiové krmení?

Jinak - Sardullah - nemyslím tohle vážně, jen mě štve, jak tu jsou někdy někteří lidi hnusný na jiný lidi. Přeju Vám nového zdravého kamaráda!

Když si pořídí štěně za pakatel, tak ten zbytek z vámi zmiňovaných 50 000 mají právě na ty výdaje. A o tom to většinou je...

8.5.2020 15:10

Vím, že to bylo s nadsázkou a kdyby štěňata s PP 40 tisíc stála normálně všude, tak bych i ty peníze dala....jinak si klidně nasypu popel na hlavu a přiznám, že jsem si dala strop 30 tisíc....takhle, kdyby pes stál 32000,- tak to je furt třicet

Bohužel to s tím, že cena štěněte je malý zlomek toho, co člověk do psa "vrazí" za celý jeho život je pravda.....ono už jen na veterině od půlky února do konce dubna jsem nechala asi šestnáct tisíc a to jsme nepodstupovali léčbu a operaci.
Psi mě ty poslední měsíce stáli cca 2000,- týdně...prášky pro feňuli a odbourali jsme přílohy, přidali maso a ne úplně levné, aby fena, která neměla skoro žádný pohyb nepřibírala, ale zároveň byla napapkaná.

Myslím, že lidi by opravdu měli počítat s tím, že pejsek nemusí být celý život zdravý a že náklady na veterinu můžou opravdu citelně zasahovat do rozpočtu....a čím větší pes, tak tím větší náklady.

No za těch deset let, co moje psy mám už bych měla levnější nový automobil a nebo velmi slušný zánovní.......no mám to jinak, budu zase do psa cpát prachy , aby se měl dobře a jezdit budu ve starý káře, hlavně když mě to odveze do práce, nakoupit a že si dojedeme do přírody na prochajdu....

8.5.2020 15:17

"Co to je čtyřicet, nebo padesát tisíc za štěňátko s PP?"
to je nehorázná suma, to to je.....

8.5.2020 15:17
marcelaamax

XXX.XXX.249.129

Tohle naprosto chápu. Ona jedna věc je chtít ušetřit na psovi bez PP a úplně jiná věc je dát si nějaký strop, nejčastěji nějakou průměrnou cenu za určité plemeno. Obzvlášť když chci psa bez nějakých "ambicí", ale chci, aby to bylo to dane plemeno, tak proč za takové stěně dávat 40, když ho mužů mít za 20 😉

8.5.2020 15:34
marushka

XXX.XXX.11.207

"Co to je čtyřicet, nebo padesát tisíc za štěňátko s PP?"
to je nehorázná suma, to to je.....

V Německu běžná.. To my Češi jsme levní, i když za posledních pár let ty ceny narostly.

8.5.2020 15:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A není to taky tím, že v Německu mají trochu jiné příjmy, než v ČR?

Neregistrovaný uživatel

8.5.2020 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Myslím to tak, že opravdu zdaleka ne každý normální člověk se může připravit úplně na všechny možné eventuality a finanční náklady, které může vlastnictví psa přinést. Protože to při velké smůle můžou být i statisíce.
Proto mě docela štve, když se tady často někdo pouští do lidí, kteří třeba napíšou, že nemají na to dát na koupi psa třeba cca dvacet tisíc. Většinou se jim stroze napíše ať si pořídí plyšáka, protože kupní cena je ten nejmenší náklad. Ale vždyť třeba budou mít štěstí a na veterinu se dostanou jen jednou za rok na očkování.
Prostě kdyby to mělo být tak, že psa si může pořídit jen ten, kdo má finanční rezervu na všechno co se může stát, tak by si moc lidí psa dovolit nemohlo. Takový je prostě život.

8.5.2020 17:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Myslím to tak, že opravdu zdaleka ne každý normální člověk se může připravit úplně na všechny možné eventuality a finanční náklady, které může vlastnictví psa přinést. Protože to při velké smůle můžou být i statisíce.
Proto mě docela štve, když se tady často někdo pouští do lidí, kteří třeba napíšou, že nemají na to dát na koupi psa třeba cca dvacet tisíc. Většinou se jim stroze napíše ať si pořídí plyšáka, protože kupní cena je ten nejmenší náklad. Ale vždyť třeba budou mít štěstí a na veterinu se dostanou jen jednou za rok na očkování.
Prostě kdyby to mělo být tak, že psa si může pořídit jen ten, kdo má finanční rezervu na všechno co se může stát, tak by si moc lidí psa dovolit nemohlo. Takový je prostě život.

psa jsme zdědili v jeho 9ti. zadarmo. 4 roky to bylo jen očkování a krmivo a hračky. Poslední dva měsíce nás stály přes 30 tis. Mohli jsme nechat psa uspat a za 30 si pořídit 3 nové psy.................

8.5.2020 17:26

Ano nejde o to, jestli dostanete psa zadarmo a nebo za něj dáte desetitisíce....a myslím, že tady by to nikdo echt neřešil, vždyť jsem chodí i lidi, co mají vořechy, jako jsem mám já.

Ale vždyť třeba budou mít štěstí a na veterinu se dostanou jen jednou za rok na očkování.

S tímhle se bohužel počítat musí......co když to štěstí mít nebudou.

Nejsem PP fanatik....za určitých okolností bych psa bez PP koupila. Nemám přehled, jak je na tom které plemeno teď, mám na mysli bezpapíráky, se zdravím, ale s klidem řeknu, že třeba čivavu bych bez PP nekoupila a jorka taky ne....ani od známých natož od cizích.

8.5.2020 17:53
tero

XXX.XXX.236.93

Máte pravdu, to by si člověk nemohl pořídit vůbec nic, vše se může zvrtnout tím nejhorším směrem, ale taky nemusí. I třeba u auta...Spíš si myslím, že spousta lidí hledá jen psa s určitou vizáží a je jim jedno, jestli má všechny zuby, jestli je přerostlý a tip top zbarvený. Nikdy by nešli na výstavu, nevlezli do žádného klubu, nechtějí odchovávat atd.

8.5.2020 18:00
tero

XXX.XXX.236.93

marushka napsal(a):
V Německu běžná.. To my Češi jsme levní, i když za posledních pár let ty ceny narostly.

Narostly, ale vím, že ten zisk je vždy a to naříkání kolik co stojí je jen takové ble ble...Většinou stačí jedna dvě výstavy, bonitace a je to. Pak už jen 7-8 let na feně jedou štěňata.Pak jsou ty výdaje stejné jak u vrhu s pp, tak bez.Krmit musíte, k veterináři taky, císařem může rodit i voříšek. Je to jen obyčejná chamtivost dostat co nejvíc.Tak se pak není co divit, že lidi jdou po bezpapírácích.A taky nemůžete srovnávat platy u nás a v německu.To nemluvím o důchodech.

8.5.2020 18:25

Já nevim, ale co se týče cen štěňat myslím, že jde o nabídku a poptávku....
myslím, že je jedno jaké jsou reálné náklady na vrh štěňat.......vlastně nevím, proč by chovatel nemohl na štěněti "vydělat", když ví, že štěně za ty prachy bez problémů prodá.
A pokud je chovatel pejskař tělem i duší, tak stejně velká část "vydělaných" peněz jde zpátky do psů.......

Ono taky na každé plemeno ty náklady budou trochu jinde.

Vlastně ani nevím, proč by měl přede mnou chovatel obhajovat cenu štěněte...jestli náhodou nemá moc velký "zisk"....prostě buď to konkrétní štěně chci a cenu respektuju nebo ho prostě nekoupím. Určitě jsou i lidi, co třeba smlouvají....já to neumím.

Neregistrovaný uživatel

8.5.2020 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.191

VendulaPontov.

8.5.2020 20:00
VendulaPontov.

XXX.XXX.96.64

Mě to teda pěkně se.e. Sháním štěně už nějaký ten pátek, obvolala jsem už snad stovky chovatelských stanic a nic. Všude jsou čekačky na štěňata klidně na tři vrhy dopředu a když už je volné štěně, tak za nesmyslnou cenu třeba 35 tisíc Kč, prostě masakr. Některá plemena, hlavně bull, jsou nesehnatelná, u společenských psů letí cena raketovou rychlostí nahoru. Nejhorší je, že až tohle skončí, tak budou útulky praskat ve švech..

8.5.2020 20:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

VendulaPontov. napsal(a):
Mě to teda pěkně se.e. Sháním štěně už nějaký ten pátek, obvolala jsem už snad stovky chovatelských stanic a nic. Všude jsou čekačky na štěňata klidně na tři vrhy dopředu a když už je volné štěně, tak za nesmyslnou cenu třeba 35 tisíc Kč, prostě masakr. Některá plemena, hlavně bull, jsou nesehnatelná, u společenských psů letí cena raketovou rychlostí nahoru. Nejhorší je, že až tohle skončí, tak budou útulky praskat ve švech..

Jj, vychází to tak na září (jarní vrhy) a pak na Vánoce (štěnda z léta)..

8.5.2020 20:03

Flip, ale já teda vidím rozdíl v tom, když si řeknu, že za štěně s PP z CHS v ČR ráda zaplatím, ale protože nemám ani chovatelské ani výstavní ambice, tak mnohem vyšší cenu za import nedám. Pokud bych ale chtěla chovat, a mohla bych importovat fenu krevně vhodnou na populaci v plemeni v ČR, tak zaplatím, co si zahraniční chovatel řekne.

8.5.2020 20:22
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

No manžel by se tomu nebránil...on je na bernardýny, já se přiznám, že ač je to medvěd, tak to není úplně můj šálek kávy.

A na jakych plemenech jste se s manželem shodli ?
S PP nebo i bez PP?

Občas pokouknu po netu, třeba zrovna někdo na něco narazí 🌹

8.5.2020 20:22

ono je to těžké s výběrem psa. Teď zdůrazňuju nechci nikoho kritizovat, ale zrovna tahle situace je modelový případ, kdy i i zkušený pejskař může klidně zkončit se psem, kterého původně vůbec nechtěl. Vemte si že vy ztrátu pejska nesete ještě tak nějak smířeně, ale jsou lidé, co se v podobné situaci opravdu hroutí a rodina prostě jde a přitáhne domů prvního psa na kterého narazí. To se pak nikdo nemůže divit, že právě různí bez pp se snadno prodávají. Já už tomu dneska nechávám volnost. Naši psi jsou prostě voříšci, kteří se u nás tak nějak objeví a už zůstanou. Nakonec jsem s nimi spokojená a oni u nás taky. Přiznávám, nechávám to osudu a musím to zaklepat, ale zatím to vychází. Vlastně jediný pejsek, kterého si jednou a doufám že až za několik let, pořídím s pp bude papilonek.

8.5.2020 20:23

Nevim jestli tu tohle uz nebylo

Je to pejsek.....a mastin už je pro mě přeci jen "těžké" plemeno....zkraje jsem o pyrenejských mastinech taky uvažovala, koukala jsem i na španělský. Povaha by byla asi přijatelná, ale už jsou to na můj vkus moc "těžký" psi...a teď nemyslím jen váhu, ale celkově tělesnou konstrukci. Nicméně štěňata mají obě plemena úžasná.

8.5.2020 20:32
janaa

XXX.XXX.149.26

Sardullah - a chcete jen štěndo nebo může být i dospělák? Někde jsem viděla fenku bernardýna,tak jestli mám pohledat

8.5.2020 20:38

RozaTonda-mopsi napsal(a):
A na jakych plemenech jste se s manželem shodli ?
S PP nebo i bez PP?

Občas pokouknu po netu, třeba zrovna někdo na něco narazí 🌹

Tak pokud čistokrevnej, tak jedině s PP....bez PP bych brala pouze od někoho známého, kde bych měla o rodičích štěňat nějaké relevantní informace, i když se přiznám, že jsem zkraje v zoufalství volala i na štěňata kavkazáků bez PP.

Takže asi jsme se bez větších problémů shodli na moskevákovi....tam už hraje velký prim i vzhled...manžel je na bernardýny, já bych v tom měla kousek pastevce, navíc při troše štěstí je možné, že by nová holčička mohla být barevně podobná naší Sárině.
Otázkou je, jestli bychom nějaké štěně vůbec dostali...jedna chovatelka už se vyjádřila, že by nám štěně nedala, když s tímhle plemenem nemáme zkušenosti, že by nás pes mohl v patnácti měsících pokousat, ale že to je vlastně problém u každého velkého psa a že si máme pořídit něco "hodnějšího" třeba bernardýna nebo samojeda.
Škoda, že už nežije Sárina...by jí to mohla přijít říct do očí, ta by jí to vysvětlila, jak vypadá hodnej "bernardýneček" a kupodivu jsme celá rodina přežili. Naopak chovatelka co jí máme takřka za komínem, která už ale s chovem skončila, mi řekla, že to je dobrá volba, že jsou úžasní a jaký si je člověk udělá, takový je má.

No a pak máme leonbergera...toho jsem teda začala hodně tlačit já, protože si myslím, že i když dřív nebyl ve výběru, tak by to mohlo být to pravé ořechové a přiznám se, že jsem se do představy mít leonbergřici doma docela zamilovala a pak tibetská doga....tu teda preferuje manžel. Mě nevadí povahově, ale není to u mě top ten ve vzhledu, i když jak já říkám, vzhled není to nejdůležitější.

Pyrenejce jsme dali na poslední místo...manžel jde holt po vzhledu a na bílýho psa se moc netváří.

8.5.2020 20:41

janaa napsal(a):
Sardullah - a chcete jen štěndo nebo může být i dospělák? Někde jsem viděla fenku bernardýna,tak jestli mám pohledat

Dospěláka ne, max starší štěndo třeba 6 měsíců....musím manžela socializovat, s dospělým psem už není schopen vytvořit si vztah...nevěří mu...

8.5.2020 20:48

ono je to těžké s výběrem psa. Teď zdůrazňuju nechci nikoho kritizovat, ale zrovna tahle situace je modelový případ, kdy i i zkušený pejskař může klidně zkončit se psem, kterého původně vůbec nechtěl. Vemte si že vy ztrátu pejska nesete ještě tak nějak smířeně, ale jsou lidé, co se v podobné situaci opravdu hroutí a rodina prostě jde a přitáhne domů prvního psa na kterého narazí. To se pak nikdo nemůže divit, že právě různí bez pp se snadno prodávají. Já už tomu dneska nechávám volnost. Naši psi jsou prostě voříšci, kteří se u nás tak nějak objeví a už zůstanou. Nakonec jsem s nimi spokojená a oni u nás taky. Přiznávám, nechávám to osudu a musím to zaklepat, ale zatím to vychází. Vlastně jediný pejsek, kterého si jednou a doufám že až za několik let, pořídím s pp bude papilonek.

No tak to je víc než modelový příklad, u nás takřka realita....protože manžel už se na mě a psa nemohl dívat, tak se rozhodl, že se prostě sebere a nějaký štěně nám přiveze.....vlastně jediný štěstí, že štěňata nikde nebyly.
Když jsem viděla, jakým způsobem hledá nového psa.....

Přiznám se, že já jsem na práškách na spaní, abych to vůbec zvládla....ale i v té bolesti vím jediné, že nehledám novou fenu jakoukoliv, hledám další "Sárinu", takže nápady mého manžela....čau čau je roztomilej...mě nechávají chladnou.

8.5.2020 20:55

Dospěláka ne, max starší štěndo třeba 6 měsíců....musím manžela socializovat, s dospělým psem už není schopen vytvořit si vztah...nevěří mu...

tak i pro psa bude lepší štěně
a i pro štěně bude lepší být štěně , neb takové si na vše nové snáze zvyká, notabene pokud to bude cokoliv pastevcovitého

9.5.2020 06:19
domi.t

XXX.XXX.48.125

A čo tak BSP? Či to je moc "dobracke"plemeno a hľadáte niečo trochu ostrejšie?

9.5.2020 07:43

domi.t napsal(a):
A čo tak BSP? Či to je moc "dobracke"plemeno a hľadáte niečo trochu ostrejšie?

Ano to už je móóc dobrák, navíc berňáci s tím "zdravím", kupovat psa už s tím vědomím, že je to třeba jen na sedm let...

9.5.2020 07:57
domi.t

XXX.XXX.48.125

Ano to už je móóc dobrák, navíc berňáci s tím "zdravím", kupovat psa už s tím vědomím, že je to třeba jen na sedm let...

Úplne Vám rozumiem...ale je to moja srdcovka,takže ja to risknem💪🏼Možno motyka vystreli a pošťastí sa nám tých rokov viac. Ak nie, budem aspoň žiť s vedomím,že som ďalšiemu psíkovi dala maximum a snáď sa mal mnou aspoň spolovice tak uzasne,ako ja s ním🙂

9.5.2020 08:44
impact

XXX.XXX.36.237

Problém je v tom, že takovým lidem často nejde primárně o to, aby ušetřili na pořizovací ceně, páč nemají dvacku na psa s PP. Oni povětšinou chtějí značkovýho psa. LEVNĚ. Páč když je člověk pošle pro štěně do útulku, tak protáhnou hubu a to oni neeee, tam neví, co z toho vyroste a bla bla bla.

9.5.2020 09:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A co kangal? Nevím jak moc se povahově liší od vámi vybraných plemen, ale zase vzhledově to není úplně huňatý méďa no.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119161989/kangal-krasna-stenata-s-pp.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118492646/kangal-s-pp-pastevecky-pes-k-odberu-fenecky.php

9.5.2020 10:12
tero

XXX.XXX.236.32

VendulaPontov. napsal(a):

Myslíte si, že za ty ceny dají lidi psy do útulku? Spíš se budou snžit aby se jim investovaný peníz vrátil a štěńat bude nadbytek. V chovu čehokoliv to jde vždy v takových vlnách.Odskáčou to vždy jak kvalitou tak hlavně zdravím ty módní plemena.Tak uvažuju, že jsem strašně dlouho neviděla dalmatina...

9.5.2020 12:49

Fiona.Praha napsal(a):
8 měsíců je moc?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119732366/stredoasiat-fena-8-mesicni.php

Středoasiat je sice moje srdcovka, ale manžel ho nechce :-((

9.5.2020 12:50

marcelaamax napsal(a):
A co kangal? Nevím jak moc se povahově liší od vámi vybraných plemen, ale zase vzhledově to není úplně huňatý méďa no.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119161989/kangal-krasna-stenata-s-pp.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118492646/kangal-s-pp-pastevecky-pes-k-odberu-fenecky.php

No, tak kangala už jsem se manželovi snažila vnutit....štěňata dokonce byla kousek od nás, ale tak ten neprošel vůbec.

9.5.2020 12:55

Co tohle?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118409689/sarplaninec-stenatka.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/117123570/slovensky-cuvac-stenata-s-prukazem-puvodu.php

No tak šarplaninec by eventuelně byl možný, v případě krajní nouze, ale štěňata byly až někde v Prostějově tuším, takže pro tohle štěně manžel odmítl tak daleko jet.

Čuvače nee.

9.5.2020 13:14

9.5.2020 13:23

No já to vidím tak, že když to dobře dopadne, tak by možná na podzim mohla být holčička .....takže asi to přestanu hrotit a prostě počkám na to co chci.
Doufám, že to vydrží pes....přes den už je to lepší, dřív skoro celej den a celou noc spal, teď už je i částečně "funkční", akorát začal pro změnu kňourat večer, když už je povečeři a měl by spinkat.
Dřív chudák chodil "žalovat na fenu", když nebyl dostatečně rychlej a fena mu zalehla místo u dveří, no a teď si může lehnout kam chce, ale zas brečí že je tam sám....
A to tam není zavřenej, může normálně přijít za náma, ale zase v obýváku je mu asi horko.

9.5.2020 13:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já to vidím tak, že když to dobře dopadne, tak by možná na podzim mohla být holčička .....takže asi to přestanu hrotit a prostě počkám na to co chci.
Doufám, že to vydrží pes....přes den už je to lepší, dřív skoro celej den a celou noc spal, teď už je i částečně "funkční", akorát začal pro změnu kňourat večer, když už je povečeři a měl by spinkat.
Dřív chudák chodil "žalovat na fenu", když nebyl dostatečně rychlej a fena mu zalehla místo u dveří, no a teď si může lehnout kam chce, ale zas brečí že je tam sám....
A to tam není zavřenej, může normálně přijít za náma, ale zase v obýváku je mu asi horko.

S tímhle souhlasím, nemá cenu to hrotit. Pokud opravdu chcete to plemeno, které teď zrovna není, tak se vyplatí si počkat 😇.

Pesanovi posílám pohlazení a přeju, ať najdete zatím alespoň tu partacku na venčení, než bude mít "svojí" holčičku.

9.5.2020 13:27

ale ne medvědi

https://hovawart-noreen.webnode.cz/novinky/

Ten by mi asi nevadil, ale na rovinu, tady se obávám, že zase já nemůžu nabídnout psu ideální styl života.....

A hlavně....je malej....

9.5.2020 14:15

No tak šarplaninec by eventuelně byl možný, v případě krajní nouze, ale štěňata byly až někde v Prostějově tuším, takže pro tohle štěně manžel odmítl tak daleko jet.

Čuvače nee.

Kolik km má manžel stanoven dojezd pro štěně?

9.5.2020 14:43

Kolik km má manžel stanoven dojezd pro štěně?

Jak pro které.....myslím, že pro tibetskou dogu by byl ochoten jet až na konec republiky - asi i pro moskeváka, jinak myslím, že tak 200-250 km od Chomutova a to už bych asi musela uronit slzu

Dřív bych si asi troufla jet i k tomu Brnu, ale loni na podzim jsem měla bouračku a přiznám se, že to ještě není psychicky úplně ok. A pak ten můj orientační smysl....tak ten je nula, tam kde to znám, nebo už jsem někdy jela, je to docela ok, ale jinak ze s celkem suverénního řidiče měním na játro....

Vím, že to vypadá blbě...."tak vona chce štěně a pak dělá ofuky, že je to daleko", ale fakty to není úplně jednoduchý. Už jsem i přemejšlela, že bych řekla kamarádovi, ale zase už vidím doma to dusno, že manžel nebyl při odběru štěněte....a to já nepotřebuju, jako čert vem manžela, ten by to časem rozdejchal, ale je v tomhle jak malý dítě a fakt nechci, aby štěňátko přišlo do nějakého prostředí, kde to následně není na pohodu.

9.5.2020 14:54

Jak pro které.....myslím, že pro tibetskou dogu by byl ochoten jet až na konec republiky - asi i pro moskeváka, jinak myslím, že tak 200-250 km od Chomutova a to už bych asi musela uronit slzu

Dřív bych si asi troufla jet i k tomu Brnu, ale loni na podzim jsem měla bouračku a přiznám se, že to ještě není psychicky úplně ok. A pak ten můj orientační smysl....tak ten je nula, tam kde to znám, nebo už jsem někdy jela, je to docela ok, ale jinak ze s celkem suverénního řidiče měním na játro....

Vím, že to vypadá blbě...."tak vona chce štěně a pak dělá ofuky, že je to daleko", ale fakty to není úplně jednoduchý. Už jsem i přemejšlela, že bych řekla kamarádovi, ale zase už vidím doma to dusno, že manžel nebyl při odběru štěněte....a to já nepotřebuju, jako čert vem manžela, ten by to časem rozdejchal, ale je v tomhle jak malý dítě a fakt nechci, aby štěňátko přišlo do nějakého prostředí, kde to následně není na pohodu.

Já chápu, že to s manželem nemáte jednoduché. Další věc je, že šarplaninec zrovna není ve vašem hledáčku. V našem kdysi byl, a nevylučuji do budoucnosti, že po kavkazance nepřijde. I když jsme si řekly s mamkou, že dáme šanci nějakému velkému útulkáčovi, nějakému kříženci pastevce... Ale to je předčasné, zatím o tom vůbec nechci uvažovat.
Vy běžte za tím, co chcete, život není tak dlouhý, a když není nezbytně nutný kompromis, tak proč ho dělat.

9.5.2020 16:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak pod to se podepíšu, nemá smysl něco uspěchat a pak litovat. Pes se nedá vrátit ani reklamovat a koukat 12-15 let na plemeno které jsem nechtěla a nelíbí se mi a nevyhovuje mi tak to raděj nic. Však ona se ta pravá fenka vyskytne nebojte :)
a určitě bych se zaměřila na útulky, právě velcí nechtění kříženci tam jsou velmi často a dlouho. Ty malé si lidi rozeberou hned.
Budu sledovat u nás v Lysé a když se vyskytne pošlu tip.
Pejsovi posílám pohlazení on si zvykne a zvládne to. Stejně jako vy musíte............
Držím palce

10.5.2020 01:19

...jste zlata jako vzdy... ale utulky...
Kolik lidi z kolika tam naslo "Andela"?

Napr. ja si vytahla darbujana.
...na zacatku se tvaril jako andel... :).
Ale potom...

...ale stejne bych ho nedala... Co si zaslouzime, to mame :)

10.5.2020 12:28

Fiona.Praha napsal(a):
Musí to být holka???

https://www.facebook.com/pg/utulek.jimlin/photos/?tab=album&album_id=10156843772260836&__tn__=-UCH-R

Musí....původně jsem myslela, že bych vzala kluka....to ještě byla fena naživu, ale teď vidím, že já to bez psí holky nedám, navíc kvůli Jackovi.

Psi kupodivu k odběru byli...moskevák, tibeťák a pyrenejec, ale holky ne, ty už všechny zamluvený.

Edit: jinak pejsek je to pěknej, bejt to holka, tak to beru. Navíc, když čtu komentář na FB, tak by mi ho ani nedali.

10.5.2020 15:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.201

Škoda.
Ona se někde ta pravá určitě objeví.

10.5.2020 15:25

10.5.2020 16:11

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216705740980227&id=1362520068?sfnsn=mo

To na mě dnes vykouklo 🙂

Už jsem tam napsala, tak uvidíme....

10.5.2020 16:29

..držím palce ať to vyjde.....

10.5.2020 16:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

bezva. držím pěsti

10.5.2020 16:54

GAELLE napsal(a):
bezva. držím pěsti

No taky je možné, vzhledem k tomu, kde štěňata jsou a že je to šarplaninec, že manžel odmítne jet a pojedu sama (když to vyjde)....a to vážené dámy bude žůžo dobrodrůžo, taky se můžu ztratit a být ztracená na věky věků ámen

10.5.2020 17:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No taky je možné, vzhledem k tomu, kde štěňata jsou a že je to šarplaninec, že manžel odmítne jet a pojedu sama (když to vyjde)....a to vážené dámy bude žůžo dobrodrůžo, taky se můžu ztratit a být ztracená na věky věků ámen

jsou na fotkách nádherní. kde jsou jsem nenašla. tak použijte nějakého kamaráda nebo kamarádku místo manžela. A navigace už je dnes i v mobilu

10.5.2020 17:41

nebo taky můžeš počkat, až můj manžel se sousedem uskuteční jejich společný plán (jako cestou z hospody....) a nakryjí sousedovic moskevačku našim pyrenejákem, to budou lahůdková štěňátka.....

10.5.2020 17:59

nebo taky můžeš počkat, až můj manžel se sousedem uskuteční jejich společný plán (jako cestou z hospody....) a nakryjí sousedovic moskevačku našim pyrenejákem, to budou lahůdková štěňátka.....

No tak ale šup šup....to bych brala

10.5.2020 18:03

GAELLE napsal(a):
jsou na fotkách nádherní. kde jsou jsem nenašla. tak použijte nějakého kamaráda nebo kamarádku místo manžela. A navigace už je dnes i v mobilu

Můj mobil... ?? Zasekla jsem se na typu motorola razr V8, klasická tlačítková vyklápěčka, ale bohužel moje srdcovka....chytrou "placku" mám taky, ale defakto používám jen jako foťák. Navigaci bych si vypůjčila a jako psychickou podporu na cestě bych sebou vzala dceru. Syn by musel zůstat doma se psem, teď když už není fena bych si ho netroufla nechat doma samotného.

10.5.2020 18:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Můj mobil... ?? Zasekla jsem se na typu motorola razr V8, klasická tlačítková vyklápěčka, ale bohužel moje srdcovka....chytrou "placku" mám taky, ale defakto používám jen jako foťák. Navigaci bych si vypůjčila a jako psychickou podporu na cestě bych sebou vzala dceru. Syn by musel zůstat doma se psem, teď když už není fena bych si ho netroufla nechat doma samotného.

tak vidíte že řešení se vždy najde. teď jen aby klapla ta fenka

10.5.2020 20:16

Nejsem na face, kde jsou ta štěkaňátka ?
(Já vám fenku nevyfouknu, jedna psice mi k radosti stačí )

10.5.2020 20:47

rapotacka11 napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/pes/?hledat=%C5%A1arplaninec&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

Jo to je ono...

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3587399/sarplaninec-stenatka/

10.5.2020 20:49

Jo to je ono...

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3587399/sarplaninec-stenatka/

Fenka je ještě volná...tak teď jestli nebude problém, že bych pro ní mohla nejdřív o víkendu, dřív mi v práci dovolenou nedaj.

10.5.2020 20:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Je to nádherné plemeno.
Po všech stránkách.

10.5.2020 21:14

rapotacka11 napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/pes/?hledat=%C5%A1arplaninec&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

...já bych šáhla po tom zrzečkovi

10.5.2020 21:29

...já bych šáhla po tom zrzečkovi

Vzala jste mi to z hu.., tedy z písmenek. Jen jsem chtěla napsat "po té lištičce".
Prostějov není zrovna za rohem, ale štěnda jsou krásná. Však si seženete řidiče.

10.5.2020 21:33

Vzala jste mi to z hu.., tedy z písmenek. Jen jsem chtěla napsat "po té lištičce".
Prostějov není zrovna za rohem, ale štěnda jsou krásná. Však si seženete řidiče.

...štěňata nádherná a ta fena skvostná...ale ten zrzoun je stejně nejlepší......

10.5.2020 21:45

...štěňata nádherná a ta fena skvostná...ale ten zrzoun je stejně nejlepší......

..jak se dovede vetřít :-))

10.5.2020 22:27

..jak se dovede vetřít :-))

...to jo.....

11.5.2020 09:50

Tak už to mám domluveno, o víkendu vyrážím pro novou princeznu. Byla odřeknutá, protože její maminka je moc hodná...asi trochu mimo pasteveckou povahu, což neva, maminka mojí feny byla taky sluníčková. Navíc, kdyby se mnou jel můj manžel, tak je tato povaha velké plus, protože by viděl, že nekupujeme zabijáka draků, ale mazlindu.

Tak večer budu informovat svého muže, zda pojede se mnou ......nejhorší na tom je, že ten se mezitím zamiloval do tibetské dogy, takže na všechno ostatní říká "už jsem ti říkal, že je mi to jedno, bude to tvůj pes ".
Feňulka je prý velmi klidná (což si myslím, že je lepší než torpédo, hlavně kvůli psovi) a navíc hodně mazlivá, tak doufám, že ta mazlivost, až se u nás rozkouká bude až vtíravá a že si toho mýho bručounskýho manžela získá, hlavně aby nebyla bázlivá, do toho bych nešla.

Sice jsem si představovala něco kapánek většího, ale vzhledem k tomu, že pes pořád kňourá, tak není čas na hrdinství.

11.5.2020 10:02

Tak už to mám domluveno, o víkendu vyrážím pro novou princeznu. Byla odřeknutá, protože její maminka je moc hodná...asi trochu mimo pasteveckou povahu, což neva, maminka mojí feny byla taky sluníčková. Navíc, kdyby se mnou jel můj manžel, tak je tato povaha velké plus, protože by viděl, že nekupujeme zabijáka draků, ale mazlindu.

Tak večer budu informovat svého muže, zda pojede se mnou ......nejhorší na tom je, že ten se mezitím zamiloval do tibetské dogy, takže na všechno ostatní říká "už jsem ti říkal, že je mi to jedno, bude to tvůj pes ".
Feňulka je prý velmi klidná (což si myslím, že je lepší než torpédo, hlavně kvůli psovi) a navíc hodně mazlivá, tak doufám, že ta mazlivost, až se u nás rozkouká bude až vtíravá a že si toho mýho bručounskýho manžela získá, hlavně aby nebyla bázlivá, do toho bych nešla.

Sice jsem si představovala něco kapánek většího, ale vzhledem k tomu, že pes pořád kňourá, tak není čas na hrdinství.

....tak třikrát hurá ježiš to bude dlouhý, 5 nocí pokud pojedete v sobotu.....

11.5.2020 10:04

....mo prosím nafoťte nám toho zrzečka.....

11.5.2020 11:28
janaa

XXX.XXX.149.26

Super, tak držím palce a pěsti

11.5.2020 11:35

Klidně manželovi můžu najít par screenu, kde půlroční tibetan žere paničky, jestli ho to obmekci

Jinak gratuluji k holčičce a přeji ať vše vyjde jak má

11.5.2020 11:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.201

To je super, že se podařilo.
Určitě přemluvte manžela, ať jede taky (jakože má šanci spolurozhodovat) , třeba se mu vtírne ihned.
Bude to další Sára? Nebo bude mít jiné jméno?

11.5.2020 11:58

....tak třikrát hurá ježiš to bude dlouhý, 5 nocí pokud pojedete v sobotu.....

No alespoň se připravíme....taky musim trochu prostudovat krmení, přeci jen krmit dospělýho psa a štěně rychlerostoucího plemene je rozdíl, tak abych něco nepokazila.

11.5.2020 11:59

....mo prosím nafoťte nám toho zrzečka.....

No, budu se snažit na to nezapomenout

11.5.2020 12:00

Fiona.Praha napsal(a):
To je super, že se podařilo.
Určitě přemluvte manžela, ať jede taky (jakože má šanci spolurozhodovat) , třeba se mu vtírne ihned.
Bude to další Sára? Nebo bude mít jiné jméno?

To ještě abych pravdu řekla nevím....uvidíme jaké jméno bude mít dle PP, popř. další Sára....to spíš nechám na uvážení manželovi.

11.5.2020 12:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

super. !!! to je bezva zpráva. Tak ať se vše vyvíjí tak jak je v plánu a šťastný návrat se štěnátkem

11.5.2020 12:11

No musím říct, že pocity mám smíšené....jakože juchůůů sehnala jsem štěně, ale když si představím, jak si jí přivezu domů, tak je mi popravdě divně, jsem hodně nervózní....tak snad až jí budeme mít fyzicky, tak ten pocit zmizí.

11.5.2020 12:47
domi.t

XXX.XXX.48.125

No musím říct, že pocity mám smíšené....jakože juchůůů sehnala jsem štěně, ale když si představím, jak si jí přivezu domů, tak je mi popravdě divně, jsem hodně nervózní....tak snad až jí budeme mít fyzicky, tak ten pocit zmizí.

Ten pocit si ešte pamätám spred roka, ked sme si mali ísť po Nefret. Deň predtým som chodila ako bez duše a v duchu mi išli myšlienky,že vážne je to tu a uz zajtra ju budem doma. Čo s ňou preboha budem robiť? Naposledy som mala šťeňa pred 11 rokmi, trieskala mnou puberta, veľa som o výchove psa nevedela, veľa vecí neriešila a Sawannah bola napriek tomu tip top pes. Pred rokom som už toho vedela oveľa viac a aj tak ked Nefret prišla, došlo mi,že viem totálne ho..o...ano,presne tú hnedú mazlavú vec, čo nosí v sebe každý myslím

Šteniatka sú prekrásne! A ich mamina je teda riadna big mama, tá srsť! Teším sa s Vami,bol to veru boj. A dojalo ma,koľko ľudí tu hladalo a hádzalo sem inzeráty a návrhy plemien. Sme dobrá parta

11.5.2020 13:29

domi.t napsal(a):
Ten pocit si ešte pamätám spred roka, ked sme si mali ísť po Nefret. Deň predtým som chodila ako bez duše a v duchu mi išli myšlienky,že vážne je to tu a uz zajtra ju budem doma. Čo s ňou preboha budem robiť? Naposledy som mala šťeňa pred 11 rokmi, trieskala mnou puberta, veľa som o výchove psa nevedela, veľa vecí neriešila a Sawannah bola napriek tomu tip top pes. Pred rokom som už toho vedela oveľa viac a aj tak ked Nefret prišla, došlo mi,že viem totálne ho..o...ano,presne tú hnedú mazlavú vec, čo nosí v sebe každý myslím

Šteniatka sú prekrásne! A ich mamina je teda riadna big mama, tá srsť! Teším sa s Vami,bol to veru boj. A dojalo ma,koľko ľudí tu hladalo a hádzalo sem inzeráty a návrhy plemien. Sme dobrá parta

Tak já se ani nebojím, že bych se o štěndo nezvládla postarat....ale na jedné straně pořád ještě je odchod mojí psí holky moc čerstvej....je to přesně o tom, co jsem tady během let furt dokola psala...odejde jeden pes a hned se musí pro štěně, teď už je to přeci jen skoro 14 dní a tak jsou pocity z pořízení nového štěněte smíšené, na druhou stranu mi doma začal kňourat pes....syn teda tvrdí, že to dělá jen když jsem doma, ale jediné, kdy je spokojený je, když s ním sedím na zahradě, on si ke mě lehne a je klid...jako miluju ho, ale nemůžu s ním sedět na zahradě nonstop......takže si říkám, že to dělám hlavně pro něj.
Jinak to není o tomhle konkrétním štěněti....prostě z toho, že budeme mít nového člena rodiny, ke kterému ale teď nemám žádný citový vztah...a samozřejmě obavy, jak to bude brát pes, jestli to nebude naopak ještě horší, jak přijme nové štěně manžel a do toho pořád ta šílená bolest a stýzkání po Sárince...
Je to děs, ale spousta z nás to určitě zná....no už zase bulim.

Jinak všem moc děkuju, že jste mi pomáhali s hledáním štěnda, moc si toho vážím.
A všem moc děkuji.

11.5.2020 13:32
domi.t

XXX.XXX.48.125

Tak já se ani nebojím, že bych se o štěndo nezvládla postarat....ale na jedné straně pořád ještě je odchod mojí psí holky moc čerstvej....je to přesně o tom, co jsem tady během let furt dokola psala...odejde jeden pes a hned se musí pro štěně, teď už je to přeci jen skoro 14 dní a tak jsou pocity z pořízení nového štěněte smíšené, na druhou stranu mi doma začal kňourat pes....syn teda tvrdí, že to dělá jen když jsem doma, ale jediné, kdy je spokojený je, když s ním sedím na zahradě, on si ke mě lehne a je klid...jako miluju ho, ale nemůžu s ním sedět na zahradě nonstop......takže si říkám, že to dělám hlavně pro něj.
Jinak to není o tomhle konkrétním štěněti....prostě z toho, že budeme mít nového člena rodiny, ke kterému ale teď nemám žádný citový vztah...a samozřejmě obavy, jak to bude brát pes, jestli to nebude naopak ještě horší, jak přijme nové štěně manžel a do toho pořád ta šílená bolest a stýzkání po Sárince...

Jinak všem moc děkuju, že jste mi pomáhali s hledáním štěnda, moc si toho vážím.
A všem moc děkuji.

Nebojte sa,všetko bude presne tak,ako má byť A cez víkend budeme všetci netrpezlivo čakať na fotku novej princeznej

11.5.2020 14:54

No, budu se snažit na to nezapomenout

..děkuju.....

11.5.2020 16:12
fikovnice

XXX.XXX.134.107

A všem moc děkuji.

Jani, tak už ta psí slečna na Tebe čeká...to je moc dobře!
Chtěla jsem se zeptat - kolik km teda budete muset urazit - tam a zpět?

Jinak já jsem takovej šílenec, že jsem si pro úplně obyč kotě (ale s mnou preferovaným zbarvením) jela z Brna ke Kolínu. Majitel byl ze mě totálně mimo... .

11.5.2020 16:56

fikovnice napsal(a):
Jani, tak už ta psí slečna na Tebe čeká...to je moc dobře!
Chtěla jsem se zeptat - kolik km teda budete muset urazit - tam a zpět?

Jinak já jsem takovej šílenec, že jsem si pro úplně obyč kotě (ale s mnou preferovaným zbarvením) jela z Brna ke Kolínu. Majitel byl ze mě totálně mimo... .

No podle toho, co mi ukazuje strýček "Gůgl" tak asi 720 km.

Já jsem zatím měla štěstí, že všichni naši psi se narodili tak nějak "kolem komína"

Doufám, že nebude holčička bázlivá, to bych odjela s prázdnou...jeden bázlivka mi fakt stačí a taky jakým stylem bude kontaktní....zda je klidné štěně, protože je rozvážná a nebo jen proto, že je troubík...
Kluk zase remcá, že je šarplaninec malej a že si myslel, že budeme mít medvěda ....to se přiznám, že ohledně velikosti je to z mé strany taky velký ústupek.

Jako holky už aby byl tenhle tejden za mnou....nejsem žádnej labil, ale v psychický pohodě mě držela fena, jenom to vědomí, že jí mám....teď to stojí za hovňajs......

11.5.2020 17:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No podle toho, co mi ukazuje strýček "Gůgl" tak asi 720 km.

Já jsem zatím měla štěstí, že všichni naši psi se narodili tak nějak "kolem komína"

Doufám, že nebude holčička bázlivá, to bych odjela s prázdnou...jeden bázlivka mi fakt stačí a taky jakým stylem bude kontaktní....zda je klidné štěně, protože je rozvážná a nebo jen proto, že je troubík...
Kluk zase remcá, že je šarplaninec malej a že si myslel, že budeme mít medvěda ....to se přiznám, že ohledně velikosti je to z mé strany taky velký ústupek.

Jako holky už aby byl tenhle tejden za mnou....nejsem žádnej labil, ale v psychický pohodě mě držela fena, jenom to vědomí, že jí mám....teď to stojí za hovňajs......

a tak nebude přece jen lepší počkat na toho pravého "medvěda" ???

11.5.2020 17:29

Gratuluji ke štěňátku! Ať týden uběhne co nejrychleji a nemáte čas na nervozu a pochyby.
Držím palce, ať si padnete vzájemně do oka a máte z holčičky skvělou parťačku. Ustýskaný pes ji snad také přijme rychle, ale pamatujte, že může být na novou vetřelkyni pár dní nabručený, odmítavý, nemusí hned jásat. Tak nepropadat panice, že jste štěně pořídila "kvůli němu a on ji nechce" - kdyby k nějakému chladnému přijetí došlo, určitě si ho fenka postupně omotá kolem packy.

11.5.2020 17:29

GAELLE napsal(a):

Na rovinu, to už jsem byla rozhodnutá, když jsme nic nesehnali, ale pes začíná bejt horší a horší...a byť je šarplaninec menší, než co jsem původně chtěla, tak pořád je to pastevec, takže za mě dobré a přijatelné řešení.
A co já vim, taky nemládnu, tak třeba jednou ocenim, že mám "menšího psa"

11.5.2020 17:31
Andrýsek3

XXX.XXX.242.19

Taky si říkám, jetsli to není moc ústupků? Abys z toho nebyla nakonec ještě nešťastná. Jinak diskuzi už nějaký den sleduji, teprve před pár dny jsem se o tom dozvěděla. Moc mě to mrzí, nevěděla jsem, že je na tom Sárinka tak zle. Drž se. ❤️

11.5.2020 17:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

GAELLE napsal(a):

šarplaninec není zas tak malej - fena kol 65, za mne dobrá volba

12.5.2020 18:30

Ahoj všichni,
tak nová psí holčička nebude. Rezervaci jsem zrušila. Netušila jsem, že jsem na tom psychicky tak špatně a vlastně ve chvíli, kdy už i doma bylo vše domluveno, že si pro feňulku v sobotu pojedeme, jsem se psychicky sesypala. Teď momentálně funguju díky tomu, že jsem nafrčená práškem. Manžel dost koukal, že jsem si to rozmyslela a jestli nechci počkat do konce týdne, třeba se zmátožím. Ale myslím, že to by nebylo fér vůči chovatelce a pokud bych nebyla psychicky v poho a přesto štěně vzala, tak ani k té krásné psí holčičce.
Netušila jsem, že by se mi něco takového mohlo stát.
Aneb z udatné slovanské ženy uzlíčkem nervů snadno a rychle, když vás opustí anděl strážný.

Tímto chci poděkovat všem, co mi pomáhali sehnat štěňátko, co mě podporovali, moc si toho vážím a omlouvám se, že jsem je zbytečně připravila o čas a že jejich snaha vyšla vniveč.

12.5.2020 18:48
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ale prosím vás, nic si z toho nedělejte. Ono si to sedne a až bude ten spravny čas, bude i štěňátko. Hodně sil vám i pesanovi.

12.5.2020 18:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ahoj všichni,
tak nová psí holčička nebude. Rezervaci jsem zrušila. Netušila jsem, že jsem na tom psychicky tak špatně a vlastně ve chvíli, kdy už i doma bylo vše domluveno, že si pro feňulku v sobotu pojedeme, jsem se psychicky sesypala. Teď momentálně funguju díky tomu, že jsem nafrčená práškem. Manžel dost koukal, že jsem si to rozmyslela a jestli nechci počkat do konce týdne, třeba se zmátožím. Ale myslím, že to by nebylo fér vůči chovatelce a pokud bych nebyla psychicky v poho a přesto štěně vzala, tak ani k té krásné psí holčičce.
Aneb z udatné slovanské ženy uzlíčkem nervů snadno a rychle, když vás opustí anděl strážný.

Tímto chci poděkovat všem, co mi pomáhali sehnat štěňátko, co mě podporovali, moc si toho vážím a omlouvám se, že jsem je zbytečně připravila o čas a že jejich snaha vyšla vniveč.

možná je to tak lepší.
Počkejte až bolest přejde, uvidíte vše jinýma očima.
Rozhodnutí pod tlakem nejsou nikdy dobrá rozhodnutí.
Počkejte si na toho pravého "medvěda" nemá cenu pořídit štěně teď a hned za "každou cenu" a pak zbytek jeho života s ním nebýt spokojená.
Váš psí kluk vás taky potřebuje a ochraňuje.
je mi to moc líto a plně to chápu, taky jsem se s odchodem psa doteď nesrovnala a v létě už to budou dva roky..............
Držte se, moc na vás myslím, zas bude dobře. Chce to čas.............to je jediný lék který funguje.........
Máte manžela, rodinu, maminku nezůstala jste v tom sama.

12.5.2020 19:03

Ahoj všichni,

..nezlobte, je to logické...ja si stejně myslim ze vás ten vaš strážný anděl az přijde cas nasměruje tím spravnym směrem....držím palce ať je to co nejdříve....

12.5.2020 20:05
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Tak to já se postavím proti děvčatům výše! :-)
Na místě Vašeho manžela, sardullah, skočím do auta a zajedu Vám pro ni. Na rozsypanou duši je štěně, vyžadujíí veškerou pozornost a maximální péči a nasazení, ten nejlepší lék. Jsem přesvědčen, že by Vám pomohla to překonat. Už proto, že byste neměla čas přemýšlet nad b.l.b.o.s.t.m.a a musela byste napnout síly štěněčím směrem.
Držím palce, ať to brzo překonáte! Posílám energii.

12.5.2020 20:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dasvo má pravdu ! Péče o štěndo je nejlepší lék

12.5.2020 20:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Každý jsme jiný.
Já jsem nikdy nemohla mít dalšího psa
brzy po tom minulém. I když se s koncem počítalo,
tak za měsíc, za dva mi docházela hloubka té ztráty
a měla jsem pocit, že bych štěně nemohla mít ráda tak,
jak si to zaslouží, neobstálo by ve srovnání s tím minulým,
dokonalým. Sardullah se dočká.

12.5.2020 20:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rapotacka11 napsal(a):
Každý jsme jiný.
Já jsem nikdy nemohla mít dalšího psa
brzy po tom minulém. I když se s koncem počítalo,
tak za měsíc, za dva mi docházela hloubka té ztráty
a měla jsem pocit, že bych štěně nemohla mít ráda tak,
jak si to zaslouží, neobstálo by ve srovnání s tím minulým,
dokonalým. Sardullah se dočká.

12.5.2020 20:37

Když jsme museli uspat přítelova dobrmana, paní doktorka, která s námi bojovala o jeho život nám řekla, že nám pesan za sebe někoho pošle. Dřív nebo později, ale pošle.
Když jsme pak přivezli za 3 měsíce štěně domu, první co udělalo, lehlo si na místo, kde lehaval dobrman. Možná náhoda, ale věřím, že ty naše strazne duše na nás shora dozoruji a posílají nám to, co potřebujeme mít.
Stejně jako můj první koník mi poslal jako druhého takového, který mi otevírá oči jiným směrem, tak mi poslal dobrman skvělého prvního vlastního psa, který mě spoustu věcí učí.
Sardullah, ta pravá přijde. Až budete připravena, sama to poznáte
Držte se, myslíme na vás.

12.5.2020 21:34

lupus4 napsal(a):
Dasvo má pravdu ! Péče o štěndo je nejlepší lék

S tím naprosto souhlasím.........vždycky jsem tvrdila, štěně ihned a když mi odešel chrťák, tak to tak i bylo a neměla jsem prostě čas se plácat ve svým smutku a všem to vřele doporučuju. Rozdíl je v tom, že feňule byla rezervovaná ještě když jsme ani netušili, že nás chrťák za pár týdnů opustí a sice jí manžel přivezl o něco dříve než bylo plánováno, ale už to bylo k odběru.

Já tu dobu promeškala, částečně svojí vinou a částečně řízením osudu, možná kdyby v tu chvíli to štěně bylo a hned jsme skočili do auta a jeli pro něj, ale to nemá cenu se v tom patlat....pokud budu mít štěstí, tak to své štěně budu mít na podzim nebo, co já vim...třeba mezitím se nějaké štěně objeví, třeba nějaká zrušená rezervačka a třeba já budu mít pocit, že je to ta pravá, prostě to nechám osudu.....

12.5.2020 23:53

Já být na místě vašeho muže, už máte štěně doma. Takovéhle truchlení vám nedělá dobře, ještě z toho budete nemocná. Všechny své psy jsem měla a mám ráda, ale to je prostě život, žádný pes nežije tak dlouho, jak by mu jeho pán přál. To že si pořídíte štěně neznamená, že jste neměla vaši Sáru ráda, ale co ste pro ni mohla udělat, už ste udělala. Měla skvělý život a teď ho bude mít jiný pejsek. Pes se vždy raduje, když je jeho pán šťastný a kdyby mohla, tak by byla první, kdo by vám to další štěstí s novým štěnětem přál. Ono to nakonec dobře dopadne a za pár dní sem dáte fotky nějakého dráčete, co vám právě žvýká koberec.

13.5.2020 01:43
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Já být na místě vašeho muže, už máte štěně doma. Takovéhle truchlení vám nedělá dobře, ještě z toho budete nemocná. Všechny své psy jsem měla a mám ráda, ale to je prostě život, žádný pes nežije tak dlouho, jak by mu jeho pán přál. To že si pořídíte štěně neznamená, že jste neměla vaši Sáru ráda, ale co ste pro ni mohla udělat, už ste udělala. Měla skvělý život a teď ho bude mít jiný pejsek. Pes se vždy raduje, když je jeho pán šťastný a kdyby mohla, tak by byla první, kdo by vám to další štěstí s novým štěnětem přál. Ono to nakonec dobře dopadne a za pár dní sem dáte fotky nějakého dráčete, co vám právě žvýká koberec.

"Hluchavko", nesouhlasím s Vámi. Nemyslím to zle, ale truchlení je naprosto logická součást ztráty a vypořádání se s ní. Kdo se snaží netruchlit, tak právě ten pak snáze onemocní. Ono psychosomatika je zákeřná věc.
V tomto jsem o tom, co píšu, přesvědčena na 100%! Také jsem se snažila kdysi netruchlit...

13.5.2020 01:47
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Edit: Nicméně dá se dle mě truchlit...a přitom mít už nového člena rodiny. Tak to mám já. Odešel mi milovaný kocour a dva dny po jeho smrti jsem jela pro nové kotě. Po nocích jsem plakala pro ztrátu milovaného zvířete, ale jinak jsem musela fungovat - bylo tu nové mládě a to prostě péči vyžadovalo a potřebovalo.
Ale každý to má jinak (jak píše "Rapotačka"). Já tedy musím mít nové zvíře co nejdříve, ale mnohem mnohem víc než dříve se snažím nepotlačovat truchlení. Ono se mi to bohužel v minulosti krutě vymstilo a následky nesu dodnes.

13.5.2020 06:05

Jistě poplakat si, je normální. Ale všeho s mírou. I když mi umřel člen rodiny, prostě pořád je okolo spousta věcí, které se musí udělat, zahrada, zvířata atd. Není pro nikoho dobré propadat se do smutku moc hluboko. A jak má člověk vedle sebe štěně, je ten svět rázem veselejší a na smutnění není čas.

13.5.2020 14:24
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Pokaždé, když mi umřel pes, byl žal v mým srdci tak strašnej, nepopsatelnej, že jsem vždycky říkala, že dalšího už nechci. Nikdy.

Bála jsem se, že budu srovnávat.

Bála jsem se, že toho nového nebudu schopná mít ráda.

Byla jsem skálopevně přesvědčená, že toho původního NIKDY nic, co přijde v budoucnu, nemůže nahradit. Ani náhodou.

Že nebudu schopná v žádným případě stejnýho citu k ničemu dalšímu.

Nikdy. A proto ne, a tisíckrát ne.

No a pak vždycky přišlo štěně.

Nebojte se, že ho nebudete schopni milovat. Budete. Lidský srdce je obrovský a schopný nekonečnýho množství lásky, a přísahám vám, že se do něho vejde spousta pejsků, bez ohledu na to, jak moc pochybujete.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2020 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.113

Ja ais budu hnusna. Chapu ze vam desne chybi. Hrozne moc a ze nic nebude jako ona. Ja to mela s blbym hadem. Orbala sem ho a dodneska nad fotkama s nim posmutnim ale. Rejpanim se ve svym smutku jak je vam bez ni desne a mizerne a vsecko je hnus si nepomuzete abi sobe ani psovi a max nase rete manzela casem timhle. Logicky vam chybi a neumite si predstavit na jejim miste jineho psa ale. Kurnajs porad to byl jenom pes. Nebyl to vas manzel, vase dite nebo vase matka. Jestlize ste takhle v riti ze psa, nechci videt co s vama udela jednou ztrata osoby.
Truchleni je v poradku. V naprostem a je to hojivej proces ale ani to truchleni se nema přehánět. A nesoudim vas za vase rozhodnutí pockat ale za vase lítání nazoru. To by se u zvirat stavat nemělo. Za tejden zas budete nejspis litovat ze ste pro ni nejela. Nebo za mesic az nebude tuplem nic. Priste vic přemýšlet a jednat az bude jistota a ne delat z lidi blbce. Taktez prodavam zvirata a to co vy se mi stava nonstop a strilela bych za to.

13.5.2020 20:06

Leithian
Chapu ze vam desne chybi.
Nechápete. Ale vám tedy děsně něco chybí. Empatie.

13.5.2020 20:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ja ais budu hnusna. Chapu ze vam desne chybi. Hrozne moc a ze nic nebude jako ona. Ja to mela s blbym hadem. Orbala sem ho a dodneska nad fotkama s nim posmutnim ale. Rejpanim se ve svym smutku jak je vam bez ni desne a mizerne a vsecko je hnus si nepomuzete abi sobe ani psovi a max nase rete manzela casem timhle. Logicky vam chybi a neumite si predstavit na jejim miste jineho psa ale. Kurnajs porad to byl jenom pes. Nebyl to vas manzel, vase dite nebo vase matka. Jestlize ste takhle v riti ze psa, nechci videt co s vama udela jednou ztrata osoby.
Truchleni je v poradku. V naprostem a je to hojivej proces ale ani to truchleni se nema přehánět. A nesoudim vas za vase rozhodnutí pockat ale za vase lítání nazoru. To by se u zvirat stavat nemělo. Za tejden zas budete nejspis litovat ze ste pro ni nejela. Nebo za mesic az nebude tuplem nic. Priste vic přemýšlet a jednat az bude jistota a ne delat z lidi blbce. Taktez prodavam zvirata a to co vy se mi stava nonstop a strilela bych za to.

Rozhodně bych takhle nesoudila, prostě každý jsme jiný a každý se se ztrátou (ať už člověka nebo zvířete) vypořádáváme jinak a pro druhé to může být nepochopitelné.

Truchleni je v poradku. V naprostem a je to hojivej proces ale ani to truchleni se nema přehánět

Ale ono jde o to, že každý právě truchlí jinak a u každého to může mít jiný "průběh"....

že to je blbý vůči chovatelce, ok, ale myslím si, že v téhle situaci se to dá pochopit...Já být chovatelkou, tak bych naopak byla ráda za upřímnost a fér jednání - pořád lepší, než kdyby štěně šlo někam, kde by nebylo tak úplně chtěné, kde by prostě něco nebylo v pořádku.

13.5.2020 20:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak já k tomu jen řeknu že smrt rodičů nebyla pro mne zdaleka taková jako když odešel pes..................on byl takové to moje "dítě"
Nepochopitelné ale je to tak.
Každý to má holt jinak, každý jsme jiná povaha.
Manžel Sardullah ji jistě zná lépe než my všichni dohromady a jistě ji podpoří.
Pokud je teď na práškách nevidím jako dobrý nápad si v tomto stavu pořídit štěně.
Je dobře že štěně odřekla, jistě se v pravou chvíli najde důstojná "náhradnice" za zemřelou Sáru.
Ano každý nemá dar empatie.................
a chovatelka jistě bude mít nového zájemce, to bych neřešila už vůbec.
Nakonec to nebylo to vysněné štěně, bylo to kompromis pod tlakem a to nikdy nejsou dobrá rozhodnutí. Můj názor nic víc.
Sardullah přeji ať je na tom brzy psychicky líp ...............

13.5.2020 20:49

Leithian

ale tak to je stará známá věc......

".on byl takové to moje "dítě"
Nepochopitelné ale je to tak."

proč nepochopitelné, vždyť to tak je.........pro mnohé

13.5.2020 20:50
Terven

XXX.XXX.110.191

...chápete kulový

13.5.2020 21:35

Teď jsem napsala delší popis, kde jsem se snažila vysvětlit čím vším pro mě fena byla.......ale smazala jsem to, protože to stejně neumím slovy vyjádřit.

Jsem bohužel zvláštní povaha a teprve s touhle fenou jsem měla pocit, že na světě nejsem sama a teď zase sama jsem.

A řeknu vám jediné....vlastně chápu, co píšete a vlastně máte pravdu, ale určitě jste člověk, co má jako prioritní vztahy s lidma, já jsem člověk který je bohužel v tomhle směru "rozbitej" a až s touhle fenou jsem konečně byla šťastná, v klidu, konečně jsem i já byla ta, co se umí poprat nejen sama za sebe, ale i za druhé.

Nebyl to vas manzel, vase dite nebo vase matka. Jestlize ste takhle v riti ze psa, nechci videt co s vama udela jednou ztrata osoby.
No vidíte a to právě s tou svojí povahou zvládám v naprostém klidu....

Ano...jsem hrozná...nejdřív "haló všichni, sežeňte mi okamžitě štěně" a pak když ho mám..........
kvapem se mi blíží padesátka a tohle se mi za celý můj život nestalo, kdybych jenom náznakem tušila, že by mohlo, tak bych sem nenapsala ani písmenko.
Takže nebojte, příště už budu více přemýšlet, prostě proto, že už na něco takového budu připravená a budu počítat s tím, že by se něco takového mohlo stát a prostě pojedu tzv. na jistotu.

13.5.2020 21:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Teď jsem napsala delší popis, kde jsem se snažila vysvětlit čím vším pro mě fena byla.......ale smazala jsem to, protože to stejně neumím slovy vyjádřit.

Jsem bohužel zvláštní povaha a teprve s touhle fenou jsem měla pocit, že na světě nejsem sama a teď zase sama jsem.

A řeknu vám jediné....vlastně chápu, co píšete a vlastně máte pravdu, ale určitě jste člověk, co má jako prioritní vztahy s lidma, já jsem člověk který je bohužel v tomhle směru "rozbitej" a až s touhle fenou jsem konečně byla šťastná, v klidu, konečně jsem i já byla ta, co se umí poprat nejen sama za sebe, ale i za druhé.

Nebyl to vas manzel, vase dite nebo vase matka. Jestlize ste takhle v riti ze psa, nechci videt co s vama udela jednou ztrata osoby.
No vidíte a to právě s tou svojí povahou zvládám v naprostém klidu....

Ano...jsem hrozná...nejdřív "haló všichni, sežeňte mi okamžitě štěně" a pak když ho mám..........
kvapem se mi blíží padesátka a tohle se mi za celý můj život nestalo, kdybych jenom náznakem tušila, že by mohlo, tak bych sem nenapsala ani písmenko.
Takže nebojte, příště už budu více přemýšlet, prostě proto, že už na něco takového budu připravená a budu počítat s tím, že by se něco takového mohlo stát a prostě pojedu tzv. na jistotu.

Buďte v klidu, nejste to vy, kdo je rozbitej.

13.5.2020 21:58

Terven napsal(a):
Buďte v klidu, nejste to vy, kdo je rozbitej.

Ale jo...já to o sobě vím, že všichni jsou normální, jenom já jsem letadlo.

13.5.2020 22:48
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ale jo...já to o sobě vím, že všichni jsou normální, jenom já jsem letadlo.

Všichni jsme v něčem letadla ☺

Myslím, ze každý, kdo ztratil někoho - koho upřímně miloval cítí to, co Vy . A je jedno, zda to je člověk nebo zvíře - to je ta láska.
Kdo tento pocit nepochopi .. bud nikoho ještě neztratil nebo opravdu nemiloval..

Smutek se musí prožit, aby odešel. Ale člověk se v něm nesmí ztratit. A od toho tu je čas a rodina... 💖

Myslím, že jste se rozhodla správně, tahle fenka nebyla pro vás....
Hledání a rozhodování bylo pod tlakem ze zoufalství, s velkym mnozstvim ústupku .... Alespoň, tak mi to na dálku přišlo 😐

Doprejte čas sobe i nynějšímu pejskovi - bude zase líp 🌹🌞

13.5.2020 22:51
marq

XXX.XXX.160.41

Ach sardullah, taky mám často pocit, že mám raději zvířata než lidi. Přináší mi klid a určitou opravdovost. Nelžou, hrajou na rovinu, nepomluví a nekalkulujou. Všichni spolu víme na čem jsme. Komunikace není žádná přetvářka. A to napojení na hafana (teda i kobču) znám. Nedá se to popsat. Je to tam a je to zázračné. Není to s každým psem. Rozumím, chápu, asi jsem taky letadlo.

14.5.2020 00:17
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Ach jo, "Leithian", Vy jste se nepoučila z té minulé diskuze....?
Já Vás hrozně moc obdivuju, že chováte hady, já z nich mám fobii. Mnohdy Vám dávám plusové body a nečiní mi to žádný problém, protože mnohdy píšete velmi rozumně.
Ale zde jste se již podruhé u stejné osoby dopustila eufemisticky řečeno faux pas. Proč - když jste věděla, že za ten Váš minulý neempatický výkřik jste sklidila tolik kritiky, raději teď nemlčíte?

Ano, dovedu si představit, že třeba chovatelka na malou chvíli si snad i zanadávala - že zamluvené štěně neprodá osobě, s níž se domluvila. Ale psalo se, že je málo holek a jistě najde náhradního kupce. A zde na fóru to nikomu nevadí, že jsme hledali pro "Sardullah" vhodné štěně - jsem o tom přesvědčená.

Když vidíte, že evidentně je někdo bolavý, tak fakt just si musíte do něj ještě kopnout?

14.5.2020 00:21
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Edit: Já jsem na tom momentálně možná nejhůř za celý můj dosavadní život. Hlavní příčina - ztráta komplet všech blízkých lidí. Ale mám ještě zvířata (a přece jen jednoho člověka - třeba si to tu přečte a bude vědět, jak moc je pro mě důležitý) a ta mi dodávají aspoň malou energii - víc momentálně není možné. To je jen dodatek k tomu, že někdo truchlí víc za zvíře než za člověka. Já určitě ne. Ale kdyby mi teď odešlo některé mé zvíře, vím, že by mě to dorazilo definitivně.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2020 00:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.113

fikovnice napsal(a):
Ach jo, "Leithian", Vy jste se nepoučila z té minulé diskuze....?
Já Vás hrozně moc obdivuju, že chováte hady, já z nich mám fobii. Mnohdy Vám dávám plusové body a nečiní mi to žádný problém, protože mnohdy píšete velmi rozumně.
Ale zde jste se již podruhé u stejné osoby dopustila eufemisticky řečeno faux pas. Proč - když jste věděla, že za ten Váš minulý neempatický výkřik jste sklidila tolik kritiky, raději teď nemlčíte?

Ano, dovedu si představit, že třeba chovatelka na malou chvíli si snad i zanadávala - že zamluvené štěně neprodá osobě, s níž se domluvila. Ale psalo se, že je málo holek a jistě najde náhradního kupce. A zde na fóru to nikomu nevadí, že jsme hledali pro "Sardullah" vhodné štěně - jsem o tom přesvědčená.

Když vidíte, že evidentně je někdo bolavý, tak fakt just si musíte do něj ještě kopnout?

Nemazu med kolem huby lidem nikdy. Sorac. Nemam duvod. A je mi uplne burt co si tu o me lidi myslej. Neni to ani ma rodina abi pratele. Komu se to nelibi at to necte. Jako sorry ale proste to mela promyslet vic a jestli basti prasky jak lentilky tak tohle vubec ale vubec nerozhodovat. To je holej fakt. A ze se clovek utapi v zalu stylem bez ni zdechnu steskem neni to normalni.
Jo asi uz jsem otupela. Odmalička si zabijim nebo pomaham zabijet zvirata, i ty co byli mazlici. Pohrbila jsem par kocek, psu, prvni kobylu (zemrela u jine majitelky) hade ktery jsem vypiplala ze zdechlinky a hysterky ktera rozmlatila tera (teda kdyby na to mela silu) kdykoli nekdo prosel kolem v pohodovou nadejnou samici do chovu a na mazla. Pohrbila hade ktery jediny rozlisovalo me jako me bylo pomalu plysovy a pulroku jsem sledovala jak strada a nemuzu mu helpnout.
Přitáhla jsem domu padesat tejranejch zvirat a pak koukala jak pres veskerou snahu a leky jedno za druhym pada...
Kdybych to mela prožívat jako viz vys tak sem v bohnicich u chocholouska.
Dneska jsem musela rucne osobne zprovodit ze sveta dve stovky malickatejch roztomilejch potkanat.
Uznavam ze jsem otupela mozna z pohledu nekoho ale proste nevidim jako reseni utapeni se v zalu nad necim skonem. Je to k hovnu pro vsecky a mrtvyho at cloveka nebo zvire vam to nevrati a max tim totalne rozhazujete dalsi svoji zver a rodinu. Rekla bych ze chovat se normálněji, bude i ten pes min hotovej.
Nechci do sardullah kopat. Beru ze je paf. Ale holej fakt je ze to poradne nepromyslela a druhej ze to proste moc hroti.
Opravdu vam je k uzitku nipat se v tom? Nebylo by vam, manzelovi i psovi lip prestat to resit a hrotit?
A nez me narknete ze pes je vic jak ti my hadi. Neni.
Vcera jsem po roce dovezla zpet domu obri hovadko. Hovadko za rok zvlcelo a ac ma ted u me jiny bydleni je videt ze jak mavnutim proutku se hodila ze stavu cili me kazdej a sezeru vsecko do rezimu pohoda. Nechapu. A jo. Rozplyvam se nad ni este ted a vcera jsem to orvala jak kdyby mi prave odpromovalo dite na harvardu.

14.5.2020 00:59

Leithian
Nemazu med kolem huby lidem nikdy. Sorac. Nemam duvod. A je mi uplne burt co si tu o me lidi myslej. Neni to ani ma rodina abi pratele. Komu se to nelibi at to necte. Jako sorry ale proste to mela promyslet vic a jestli basti prasky jak lentilky tak tohle vubec ale vubec nerozhodovat. To je holej fakt. A ze se clovek utapi v zalu stylem bez ni zdechnu steskem neni to normalni.
Holej fakt je, že mně je smutno spíš z vás. Nejde o mazání medu kolem huby. Ale o to, že jste si prostě musela říct své. Své stanovisko, jak by to mělo být, jak by se měl člověk cítit. Bez sebemenší snahy pochopit druhou stranu. A tak je tomu i nadále, jedete vyjetou kolejí, nechápete. Nic. Emočně plochá deska. Mno, beru, že vy to máte takhle hozený, na jednu stranu závidím, že to tak neumím.

Sardullah
Já jsem také letadlo, když jsem nechala uspat svého prvního a osudového psa, docházelo mi to postupně, první měsíc poté tupo, pak teprve větší pláč, smiřování se... Pravda, zbytek smečky nás nenechal příliš truchlit, ale ta díra v srdci se nikdy nezacelila úplně. Zůstala jizva, širší a delší než po dalších parťácích, kteří museli odejít. Odpočívejte, užívejte si pesana, dejte se do kupy, smutněte, truchlete, udělejte grilovačku, zapijte Sáru, procházkujte, smějte se, plačte, spěte, bděte, jezte, nejezte, pohlaďte občas místo, kde ráda lehávala, plačte, pracujte, vařte atd. A jednoho dne se usmějete i vevnitř v sobě, nesměle. Posléze třeba na to nové štěňátko.

14.5.2020 01:19

No - ja na fenecku co odesla pred cca 10 lety myslim stale... (je blby napsat, ze si na ni vzpomenu denne?).
Nic moc na tom nemeni ani fakt, ze mam dva jine (skvele) psy.
Proste mi ta holka prirostla k srdci a strasne moc chybi...

...a jasne - chybi mi vsichni co umreli, ale ona mi proste chybi nejvic (seredna, smradlava, baba... - pro mne krasna, ryzi, inteligeletni a neopakovatelna osobnost....)....

Kdyby se stavil Dabel... podepisu...

14.5.2020 06:54
impact

XXX.XXX.39.153

Leithian

To jí dlouhodobě..

14.5.2020 07:00
impact

XXX.XXX.39.153

GAELLE napsal(a):
možná je to tak lepší.
Počkejte až bolest přejde, uvidíte vše jinýma očima.
Rozhodnutí pod tlakem nejsou nikdy dobrá rozhodnutí.
Počkejte si na toho pravého "medvěda" nemá cenu pořídit štěně teď a hned za "každou cenu" a pak zbytek jeho života s ním nebýt spokojená.
Váš psí kluk vás taky potřebuje a ochraňuje.
je mi to moc líto a plně to chápu, taky jsem se s odchodem psa doteď nesrovnala a v létě už to budou dva roky..............
Držte se, moc na vás myslím, zas bude dobře. Chce to čas.............to je jediný lék který funguje.........
Máte manžela, rodinu, maminku nezůstala jste v tom sama.

Chce to čas... To je věta, na kterou jsem byla jednu dobu mírně alergická. Nevím, kolik toho času to chce. Ale já se s tím nesrovnala ani po čtyřech letech.

Jinak abych zkusila skočit k původnímu vláknu - mě teda fascinuje tento bazošový jev, který pozoruju už pár týdnů. Kříženci malých plemen, podávaní za cenu 7-9 tisíc.

14.5.2020 07:10
impact

XXX.XXX.39.153

Jo asi uz jsem otupela. Odmalička si zabijim nebo pomaham zabijet zvirata, i ty co byli mazlici. Pohrbila jsem par kocek, psu, prvni kobylu (zemrela u jine majitelky) hade ktery jsem vypiplala ze zdechlinky a hysterky ktera rozmlatila tera (teda kdyby na to mela silu) kdykoli nekdo prosel kolem v pohodovou nadejnou samici do chovu a na mazla. Pohrbila hade ktery jediny rozlisovalo me jako me bylo pomalu plysovy a pulroku jsem sledovala jak strada a nemuzu mu helpnout.
Přitáhla jsem domu padesat tejranejch zvirat a pak koukala jak pres veskerou snahu a leky jedno za druhym pada...
Dneska jsem musela rucne osobne zprovodit ze sveta dve stovky malickatejch roztomilejch potkanat.
Uznavam ze jsem otupela mozna z pohledu nekoho ale proste nevidim jako reseni utapeni se v zalu nad necim skonem. Je to k hovnu pro vsecky a mrtvyho at cloveka nebo zvire vam to nevrati a max tim totalne rozhazujete dalsi svoji zver a rodinu. Rekla bych ze chovat se normálněji, bude i ten pes min hotovej.
Nechci do sardullah kopat. Beru ze je paf. Ale holej fakt je ze to poradne nepromyslela a druhej ze to proste moc hroti.
Opravdu vam je k uzitku nipat se v tom? Nebylo by vam, manzelovi i psovi lip prestat to resit a hrotit?
Vcera jsem po roce dovezla zpet domu obri hovadko. Hovadko za rok zvlcelo a ac ma ted u me jiny bydleni je videt ze jak mavnutim proutku se hodila ze stavu cili me kazdej a sezeru vsecko do rezimu pohoda. Nechapu. A jo. Rozplyvam se nad ni este ted a vcera jsem to orvala jak kdyby mi prave odpromovalo dite na harvardu.

Ve skutečnosti nekopete do sradullah, ale zrcadlíte sama sebe. Můžete se stavět do role velké drsné holky, ale reálně je ve Vás maličká dušička, která hrozně moc touží plakat a být litována a konejšena ve svém žalu nad ztracenými zvířecími přáteli.

Jen jste ještě nedospěla do té fáze, abyste byla schopna si to uvědomit.

A možná jste to už jednou, třeba jako malé dítě, zažila a je pro Vás bezpečnější postavit si kolem sebe vysokou zeď a zpoza ní na ostatní pokřikovat.

Je mi Vás líto.

14.5.2020 07:20
odberryho

XXX.XXX.161.34

Vy jste dobrý duševní mrzák. Je mi líto, že jste tak citově labilní, že nikdy nezažijete to silné pouto mezi člověkem a jeho zvířetem. Neříkám, že vztah nenavážete a nebudete truchlit. Ale ten vztah nikdy nebude tak hluboký, jak hluboký pak bývá i zármutek. Už jsem přišla o řadu zvířat a bohužel i o milované lidi. A rozdíl v bolesti jsem nepocítila. Když mi někdo chybí, duše trpí stejně. Ať už má lidská spřízněná duše, která mě po letech s rakovinou opustila loni, nebo kocour, který tu se mnou není tři roky.

14.5.2020 08:00

Sardulah : Možná teď ten váš podpantoflák rozkvete, že se budete divit. Třeba si časem bude rád užívat, že je jedináček.
A zkuste všechnu pozornost věnovat jemu, mělo by to pomoci i vám. Teď mu musí být hrozně z toho všeho žalu kolem něj.

14.5.2020 08:02

Víte co.....za normální situace bych si řekla "no a teď to pojď říct Sárině do očí"....a teď nemyslím nějaké machrování, jako že by dotyčného zahrdlila a pomohla mi ho zahrabat na zahradě, ale spíš jako konstatování, váš názor-váš problém, já se tím zabývat nemusím........dřív

Nebudu vás tady peskovat za to, že máte málo empatie, že jste "chudinku Sardullku" nepolitovala......na rovinu tohle se mě fakt nedotkne, to jsou "malý věci".

Vám přeju, abyste už byla natolik "otupělá", aby se vám nikdy nic podobnýho nestalo, bohužel i já, která nejsem citově založený člověk, naopak, když se okolo mě všichni hroutěj, tak jsem ten držák, co je jim oporou, ale bohužel jsem zjistila, že jsou věci, který člověk neovlivní.

14.5.2020 08:04

fikovnice napsal(a):
Edit: Já jsem na tom momentálně možná nejhůř za celý můj dosavadní život. Hlavní příčina - ztráta komplet všech blízkých lidí. Ale mám ještě zvířata (a přece jen jednoho člověka - třeba si to tu přečte a bude vědět, jak moc je pro mě důležitý) a ta mi dodávají aspoň malou energii - víc momentálně není možné. To je jen dodatek k tomu, že někdo truchlí víc za zvíře než za člověka. Já určitě ne. Ale kdyby mi teď odešlo některé mé zvíře, vím, že by mě to dorazilo definitivně.

Janinko....na rovinu, vedle tebe si opravdu připadám jako bezdůvodná fňukna.

14.5.2020 08:41

Nechtěla jsem to nejdřív vůbec komentovat, ale nedá mi to...Nechápu, Leithian, kde berete odvahu někomu tvrdit, že jeho emoce a jednání jsou přehnané...Vy máte patent na co, co je normální a co ne? Pociťujete snad emoce podle nějakých tabulek?
Každý má na svoje pocity právo...nemůžete nikomu diktovat jak se má nebo nemá cítit. Pro někoho je ztráta zvířecího společníka stejná, nebo i horší, než ztráta toho lidského a pro někoho ne...je to naprosto v pořádku. Ale co v pořádku není, je dávat někomu přednášku o tom, jak se má anebo nemá vyrovnávat se ztrátou...mlčet je někdy opravdu zlato...říká se tomu empatie.

Sardullah - Vaší ztráty je mi opravdu líto. Jsou bytosti (jak lidské, tak zvířecí), které budete nést v srdci celý život. Nebojte....určitě se pro Vás ta pravá fenečka dříve či později najde...nemá smysl tlačit na pilu a pořídit štěně, které možná ani nechcete...nebylo by to fér vůči Vám, ani vůči fence.

14.5.2020 10:04
Terven

XXX.XXX.110.191

A je mi uplne burt co si tu o me lidi myslej. Neni to ani ma rodina abi pratele. Komu se to nelibi at to necte.

Tak to vám tak úplně nevěřím. Kdyby vám bylo buřt, co si lidi myslej, asi byste neměla potřebu plodit sáhodlouhou litanii o tom, jakej jste borec.

14.5.2020 10:58
fikovnice

XXX.XXX.55.35

Leithian
Holej fakt je, že mně je smutno spíš z vás. Nejde o mazání medu kolem huby. Ale o to, že jste si prostě musela říct své. Své stanovisko, jak by to mělo být, jak by se měl člověk cítit. Bez sebemenší snahy pochopit druhou stranu. A tak je tomu i nadále, jedete vyjetou kolejí, nechápete. Nic. Emočně plochá deska. Mno, beru, že vy to máte takhle hozený, na jednu stranu závidím, že to tak neumím.

Sardullah
Já jsem také letadlo, když jsem nechala uspat svého prvního a osudového psa, docházelo mi to postupně, první měsíc poté tupo, pak teprve větší pláč, smiřování se... Pravda, zbytek smečky nás nenechal příliš truchlit, ale ta díra v srdci se nikdy nezacelila úplně. Zůstala jizva, širší a delší než po dalších parťácích, kteří museli odejít. Odpočívejte, užívejte si pesana, dejte se do kupy, smutněte, truchlete, udělejte grilovačku, zapijte Sáru, procházkujte, smějte se, plačte, spěte, bděte, jezte, nejezte, pohlaďte občas místo, kde ráda lehávala, plačte, pracujte, vařte atd. A jednoho dne se usmějete i vevnitř v sobě, nesměle. Posléze třeba na to nové štěňátko.

14.5.2020 11:08
fikovnice

XXX.XXX.55.31

Janinko....na rovinu, vedle tebe si opravdu připadám jako bezdůvodná fňukna.

Jani, moc děkuju!
Už milionkrát jsem přemýšlela, kdy a kde jsem co udělala špatně. Na druhou stranu, když se nebudou dít tragické věci mně, budou se dít někomu jinému. A proč by se tedy neměly dít zrovna mně... Jen - stejně jako Ty - jsem roky držák, ale když se to nakupí po tolika a tolika letech neštěstí, tak už prostě nezbývá vůle. Ta je podle mě nejdůležitější. A ztráta vůle je opravdu tak nějak konec.

Tobě moc moc přeju, ať si Tě ta psí slečna najde. A vím na 100%, že si Tě najde!

14.5.2020 11:31
domi.t

XXX.XXX.48.125

Ten lajk,čo som dala na Vás príspevok,bol OMYLOM.

Ja len toľko,že doma ma učili,že mlčať je niekedy zlato.

14.5.2020 11:31

Tobě moc moc přeju, ať si Tě ta psí slečna najde. A vím na 100%, že si Tě najde!

Ale vždyť je tam ještě pejsek. Nějak se na něj zapomíná. To je pořád "štěňátko, štěňátko", ale ono stejně není nikde psáno, že štěně nahradí Sáru ( já si stejně myslím, že ne - žádný pes ji nenahradí, každý pes je originál a máme ho rádi za to, jaký je ) a pes vás Sardullah potřebuje víc, než kdy jindy. Napřete svou pozornost a péči na něj a bude líp.
( A vím, o čem píšu, taky mi před lety odešla fenka a pes na ní byl celý život závislý - byla to jeho matka - a zvykli jsme si oba a užili spolu dalších 6 let )

14.5.2020 11:57
fikovnice

XXX.XXX.55.64

Ale vždyť je tam ještě pejsek. Nějak se na něj zapomíná. To je pořád "štěňátko, štěňátko", ale ono stejně není nikde psáno, že štěně nahradí Sáru ( já si stejně myslím, že ne - žádný pes ji nenahradí, každý pes je originál a máme ho rádi za to, jaký je ) a pes vás Sardullah potřebuje víc, než kdy jindy. Napřete svou pozornost a péči na něj a bude líp.
( A vím, o čem píšu, taky mi před lety odešla fenka a pes na ní byl celý život závislý - byla to jeho matka - a zvykli jsme si oba a užili spolu dalších 6 let )

Ale jo, já s Vámi souhlasím! Ale když je někdo roky a roky zvyklý na dva psy, tak tu ztrátu evidentně pocítí velmi bolavě... A rozhodně si nemyslím, že by "Sardullah" i teď v tom smutném období jakkoli zanedbávala psa. Ostatně psala, že právě kvůli němu chce pořídit novou psí slečnu. K tomu jedinému mám drobnou výtku, snad se na mě Janinka nebude zlobit , nové zvíře bychom neměli pořizovat jako "náhradu" k jinému zvířeti, které teskní po ztracené kamarádce. Protože to nové zvíře prostě nikdy nebude kopií zemřelého. Ale myslím, že mnoho z nás to zažilo - já také! Když mi umřela máma, jak jsem tu nedávno psala o Fidovi, tak jsem mu najednou vzniklou samotu chtěla nahradit pořízením kočičího kamaráda. Dnes mám kočky tři, snesou se, ale nemilují se tak, že by spolu třeba spaly v klubku. A kdoví, možná by Fido po přebolení té ztráty býval šťastnější sám. Ale to už je teď jen "Co by" "Kdy by", a to nemá cenu o tom spekulovat.

14.5.2020 12:07
fikovnice

XXX.XXX.55.64

Ale ještě dodatek k "Leithian": já naopak lidi zde jako přátele vnímám! Jasně - jsou to virtuální přátelé. Ale s některými jsem se v minulosti potkala naživo, s jinými to plánuji. A možná ani ta virtualita není na závadu. Jde totiž o to, že já tady těm lidem VĚŘÍM! Věřím, že zde radí, píšou a dávají to nejlepší ze sebe. Někdo toho má více, někdo méně, tak už to je. Také si s některými víc sedím (já myslím, že dotyční to moc dobře vědí ) a s jinými třeba méně. Stejně tak už moc dobře vím, co mohu od koho očekávat, znám téměř zpaměti styl psaní některých lidí zde .
A v mé opravdu nezáviděníhodné situaci mi právě přátelé zde už mnohokrát pomohli!
Jasně - mám i reálné přátele. Ale jsem ve věku, kdy už to není jako dříve, kdy jsem těch přátel měla desítky a desítky (opravdu tak moc) a každičký den jsem chodila ven s někým jiným...
Shrnuto: děkuji iFAUNĚ a hlavně lidem zde za to, že jsou!

(A "Leithian" je mi líto, že to takto nevnímá, že zde dle vlastních slov žádné přátele nemá. Ale nemám právo ji do čehokoli tlačit. Píšu o mém nastavení vztahů.)

14.5.2020 12:27
domi.t

XXX.XXX.48.125

fikovnice napsal(a):
Ale ještě dodatek k "Leithian": já naopak lidi zde jako přátele vnímám! Jasně - jsou to virtuální přátelé. Ale s některými jsem se v minulosti potkala naživo, s jinými to plánuji. A možná ani ta virtualita není na závadu. Jde totiž o to, že já tady těm lidem VĚŘÍM! Věřím, že zde radí, píšou a dávají to nejlepší ze sebe. Někdo toho má více, někdo méně, tak už to je. Také si s některými víc sedím (já myslím, že dotyční to moc dobře vědí ) a s jinými třeba méně. Stejně tak už moc dobře vím, co mohu od koho očekávat, znám téměř zpaměti styl psaní některých lidí zde .
A v mé opravdu nezáviděníhodné situaci mi právě přátelé zde už mnohokrát pomohli!
Jasně - mám i reálné přátele. Ale jsem ve věku, kdy už to není jako dříve, kdy jsem těch přátel měla desítky a desítky (opravdu tak moc) a každičký den jsem chodila ven s někým jiným...
Shrnuto: děkuji iFAUNĚ a hlavně lidem zde za to, že jsou!

(A "Leithian" je mi líto, že to takto nevnímá, že zde dle vlastních slov žádné přátele nemá. Ale nemám právo ji do čehokoli tlačit. Píšu o mém nastavení vztahů.)

Vystihli ste to úplne presne👏🏻Tiež to tak vidím a cítim a myslím,že aj všetci "ľudia dobrej vôle"tu😉

Bez Vás,čo ste tu, by som Nefret už dávno narvala do najbližšieho babyboxu a tvárila sa,že ja by som si taku poruchu nikdy nezaobstarala😃

14.5.2020 14:03
Moyda

XXX.XXX.147.89

impact napsal(a):
Chce to čas... To je věta, na kterou jsem byla jednu dobu mírně alergická. Nevím, kolik toho času to chce. Ale já se s tím nesrovnala ani po čtyřech letech.

Jinak abych zkusila skočit k původnímu vláknu - mě teda fascinuje tento bazošový jev, který pozoruju už pár týdnů. Kříženci malých plemen, podávaní za cenu 7-9 tisíc.

Taky mě zůstává rozum stát. Ještě mě fascinuje nabídka různých kříženců ke krytí, nějak přestávám ten svět chápat.

14.5.2020 14:15

Nechtěla jsem s k tomu vyjadřovat, ale nedá mi to.

pro Leithian:
Opravdu nechápu, jak si může někdo poučovat druhého o tom, že jeho ztráta není tak velká, aby tak moc smutnil.

V prosinci jsem během porodu přišla o syna. Bolest a smutek neskutečný. NIKDY bych si ale nedovolila napsat někomu jinému, že jeho ztráta je menší než moje.

Je úplně jedno, jestli člověk přijde o zvíře nebo o blízkého člověka. Čím hlubší vztah, tím hlubší je pak smutek.

pro sardullah:
Hodně sil. Brečte, co to jde. Musíte si to prožít. Nové štěňátko Vám do života přijde, až na to budete připravená

Přidejte reakci

Přidat smajlík