Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Daniel.F

3.5.2020 15:54
Daniel.F

XXX.XXX.146.62

Zdravím, mám 11 měsíční fenku.Je to kříženec irského setra a zlatého retrivra.poslední dobou se mnou nechce chodit na procházky.. A vůbec je taková líná.. Jinak žere normálně a na zahradě sem tam vyvádí.vůbec nevím co s tím. Zkoušel jsem být na ni vostřejší,ale úspěch zaznamenán nebyl...Poradite mi?

Zyky

3.5.2020 16:08
Zyky

XXX.XXX.253.224

Tím "být vostřejší" se nic nevyřeší, spíš se může šprajcnout a nehnete s ní vůbec, věřte mi, zkoušela jsem ze zoufalství a hlouposti na svou fenku a je to k ničemu..
Možná jí něco je, po zdravotní stránce, zkuste veterináře .. ??

Daniel.F

3.5.2020 16:44
Daniel.F

XXX.XXX.146.62

Mě se ostřejší způsob také nezamlouvá,ale zkusit jsem to musel..Ona jinak fakt blbne s míčkem,jí normálně,bere pamlsky.nechává se drbat,je milá a všechno.. Za den ji teda vytaham okolo 5 klíšťata ale zdá se mi po zdravotní stránce ok.

Zyky

3.5.2020 16:56
Zyky

XXX.XXX.253.224

A co přesně znamená, že nechce na procházku? Jakože ji dáte vodítko a ona si sedne a prostě nejde?
Jinak vám se to může zdát ok, ale nějaká šance že se nakazila od klíštěte tu být může, jestli se vám zdá "jiná, línější.
Sama jsem měla/mám boreliozu a ta únava se mě drží pořád, takže asi tak

Daniel.F

3.5.2020 17:36
Daniel.F

XXX.XXX.146.62

Chodíme bez vodítka.jednoduše nechce z pozemku..Al3 když nechám otevřenou branku tak sama si jde

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2020 17:39

Buď jí něco je, což na dálku neposoudíme, anebo se jí nechce / dělá si z vás prču / je líná / spousta dalších důvodů, proč nechce jít.
V prvním případě veterina, v druhým případě použít vodítko (a tím pádem nebudete muset bejt vostrej).

Zyky

3.5.2020 19:09
Zyky

XXX.XXX.253.224

Souhlasím s Keriton. Veterina a jinak - připnu vodítko a jde se.
Na mě to Triss taky zkoušela, ale opačně. Šli jsme domů z dlouhé procházky, frajerka si lehla a že prostě nejde
Ona i ta vaše je ještě mladá, takže možná prostě zkouší..

Daniel.F

3.5.2020 19:09
Daniel.F

XXX.XXX.146.62

Dneska šla třeba úplně v klidu. A když jsme u toho vodítka,tak třeba i na něm se mi sekne..Sedne si a kouká směr domů,nebo si lehne a sklopi hlavu..

Daniel.F

3.5.2020 19:28
Daniel.F

XXX.XXX.146.62

Jinak neřekl bych že není zvyklá,jsem velmi aktivní člověk tak jí už od mala učím zvykat si na delší distance.. Před dvěma měsíci měla otravu a málem jsem o ní přišel,díky bohu to zvládla,nicméně i přesto potom fungovala jako před tím..Jen teď poslední dobou je taková "línější". Včera jsem to už nevydržel a vodítkem jsem škubnul,jako nevěřili by jste lehla si a dal nešla...Domu to naštěstí byl kousek,tak jsem ji odpoutal a ona vzala roha domů...Okamzite zalezla do boudy a nechtěla vylézt.. Předpokládám,že se jednoduše urazila..

3.5.2020 20:35
neluše

XXX.XXX.146.210

Co hárání? Už proběhlo? Může být otrávená kvůli tomu.
Jestli hárala, jak je to dlouho? Nemůže to být faleška?

Jinak už bylo vše řečeno.

3.5.2020 20:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kdyby mi tohle začal dělat můj pes, hluboce bych se zamyslela nad svým přístupem k němu, protože já tedy mám z toho pocit, že se pes zadavatele bojí. Druhá věc je kontrola na veterině, protože když byla otrávená, pak už byly výsledky OK? Nemůže mít chytnuté ledviny, játra? Obojí umí udělat pořádně unaveného psa.

Zyky

3.5.2020 22:47
Zyky

XXX.XXX.253.224

Něco takového jsem také měla na mysli, že tam asi něco není v pořádku s důvěrou...

4.5.2020 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

neluše napsal(a):
Co hárání? Už proběhlo? Může být otrávená kvůli tomu.
Jestli hárala, jak je to dlouho? Nemůže to být faleška?

Jinak už bylo vše řečeno.

Taky mě to napadlo. Moje fena je při hárání taky taková "otrávená", ublížená.... Zase ne teda až tak, že by nešla na procházku, nebo že by přede mnou zalezla někam do boudy, to ne. Ale tak každá fena to má jinak a taky se to bude odvíjet od povahy, jakou má normálně.

A nebo i ta faleška - fena si myslí, že má doma štěňata (v podobě třeba nějakých hraček) a proto nechce opouštět pozemek a když už je venku, tak chce zase domů. Nenosí si třeba hračky do boudy?

". Včera jsem to už nevydržel a vodítkem jsem škubnul,jako nevěřili by jste lehla si a dal nešla...Domu to naštěstí byl kousek,tak jsem ji odpoutal a ona vzala roha domů...Okamzite zalezla do boudy a nechtěla vylézt.. Předpokládám,že se jednoduše urazila..

No tak to bych i věřila a moc se té feně nedivím. Mě by asi nepřišlo normální, že by vlastní pes přede mnou zdrhnul domů a tam zalezl do boudy... Nikdo z nás to sice neviděl, ale z tohohle se dá usuzovat, že se vás fena bojí, nevěří vám (což mně vzhledem k tomu vašemu přístupu nepřekvapuje) a proto s vámi ani nechce jít ven, asi se bojí, co tam bude, jestli s ní budete škubat atd....

5.5.2020 20:53

Vypadá to na to, že váš vzájemný vztah není v pořádku!

Daniel.F

9.5.2020 15:08
Daniel.F

XXX.XXX.131.13

Hárání už proběhlo cca měsíc zpátky.. Ono já fakt nevím.. Snažím se jí dopřávat všeho.Ale poslední dobou je fakt strašně líná,co se procházek týče.Vyjdeme před barák a ona si sedne.Jdu dál a ona se vrátí.Jinak ale třeba na zahradě s balonkem společně blbneme..Pereme se a podobně.Ale ta lenost se příšerná

9.5.2020 15:53

No já si nemyslím, že fena je asgerechnet líná....i "líní" pesani se většinou na prochajdu těší, i když preferují procházky kratší a klidnější.

Mě to prostě připadá, že se NĚCO stalo a nebo že se jí procházky něčím znechutili.

Jediné, co mě napadá ohledně nechuti opouštět pozemek, pokud nepočítám některé jedince pastevců, kterým přijde nesmysl se vzdalovat od pozemku, který hlídají, tak potom jsou to psi bázliví, hodně nejistí, kteří se doma...na svém chovají v poho, ale ven se prostě bojí....ale i tam je to spíš o tom, jestli je páník schopen poskytnout jim psychickou oporu, čemuž rozhodně neprospívá "být vostřejší"

No a další mě napadá zdravotní problém.

Ale jak píšou holky výše, spíš tam vidím problém vztah páník-fena.

9.5.2020 15:53

A co na to řekl veterinář?

9.5.2020 15:56

Daniel.F napsal(a):
Hárání už proběhlo cca měsíc zpátky.. Ono já fakt nevím.. Snažím se jí dopřávat všeho.Ale poslední dobou je fakt strašně líná,co se procházek týče.Vyjdeme před barák a ona si sedne.Jdu dál a ona se vrátí.Jinak ale třeba na zahradě s balonkem společně blbneme..Pereme se a podobně.Ale ta lenost se příšerná

Ale ta lenost se příšerná

Nejsem odborník, ale tohle určitě není lenost.

9.5.2020 16:11
tero

XXX.XXX.236.32

Daniel.F napsal(a):
Mě se ostřejší způsob také nezamlouvá,ale zkusit jsem to musel..Ona jinak fakt blbne s míčkem,jí normálně,bere pamlsky.nechává se drbat,je milá a všechno.. Za den ji teda vytaham okolo 5 klíšťata ale zdá se mi po zdravotní stránce ok.

Kdo by šel rád s někým kdo je na něj ostřejší?

9.5.2020 16:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pokud to není zdravotní problém tak se vás nejspíš bojí. ne na každého psa může být člověk "vostřejší"
Zkuste znovu, pomalu a nenásilně..........

Daniel.F

9.5.2020 16:50
Daniel.F

XXX.XXX.131.13

Snažím se co to jde.Nikdy jsem ji nijak neublížil maximálně,když sezrala něco co neměla.. Jako hovinko, nebo myš,tak jsem s ní trochu zaklepal a uvázal si ji,ale opravdu,celá rodina ji dává tolik lásky kolik jen může.Ještě k těm výsledkům z veteriny co jsme byly na poslední kontrole.Ukazalo se,že všechny testy jsou v pořádku a játra i ledviny jsou v pořádku.

Daniel.F

9.5.2020 17:05
Daniel.F

XXX.XXX.131.13

Ano to jsem zkoušel.. Občas to funguje.Ale i přesto se někdy sekne a nejde.Tak jdeme zpátky domů.. Obvykle si pak lehne na trávník a leží..

10.5.2020 07:47
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Mě takhle ven nechtěla chodit fenka, když dostala ránu od elektrickeho ohradníku.Byla jsem s ní venku sama.

S mužem chodila přitom normálně.

Když jsem s ní chtěla jít sama zasekla se, muž mi ji musel pomoci vypravit.

Pes jednu dobu nechtěl chodit, protože ho postipali včely.

Chtelo to ty špatné zážitky zapomenout a udělat si nové.

Vždy to docela trvalo.

Držím palce.

10.5.2020 07:51

Daniel.F napsal(a):
Snažím se co to jde.Nikdy jsem ji nijak neublížil maximálně,když sezrala něco co neměla.. Jako hovinko, nebo myš,tak jsem s ní trochu zaklepal a uvázal si ji,ale opravdu,celá rodina ji dává tolik lásky kolik jen může.Ještě k těm výsledkům z veteriny co jsme byly na poslední kontrole.Ukazalo se,že všechny testy jsou v pořádku a játra i ledviny jsou v pořádku.

a není ta fena brezi ?

10.5.2020 08:34

Přijde mi to podle dostupných informací jako zdravotní věc. Březost, problém se srdcem, nějaký následek tý otravy, něco z klíštěte, něco jinýho... nevím. Pokud tedy začala být takto líná náhle.

Pokud je línější odjakživa a nevede ji k tomu zdravotní problém, pak tomu moc nepomáhá váš přístup, kdy si fena může dělat, co chce a vy jí na to přistupujete.

10.5.2020 10:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Nejde ven ani se ženou z rodiny?
Můj pes třeba nechce mýho chlapa.

10.5.2020 10:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Já si teda netroufám hodnotit, jak je to u zadavatele, ale nemyslím si, že by všichni zdraví psi museli milovat procházky. Pro příklad nemusím chodit daleko, moje fena je ráda venku, ale miluje popelení na svým písečku, chůze z bodu A do bodu B jí nebaví.
Navrch extrémně špatně snáší horko, je černá a má kratší čenich - už současné počasí je na ni moc. Pravidelně jsem pár let počínaje dubnem řešila potenciální srdeční vadu - ona je jaksi málo reaktivní a hodně nezávislá, takže taky nemá problém si sednout a říct "dál nejdu". Byla-li by divoká šelma, byla by aktivní večer, v noci nebo brzy ráno, přes den by měla pohodu a klídek.
Miluje pobyt u koní, válí se v hnoji, stopuje kočky, najde si kus kopyta a v klidu si ho ohlodává...ráda se projde do potoka nebo na louku, ale to je tak vše. Potřebuje-li honit kočku nebo ulovit myš, nemá problém vydat enegii až nadoraz, jinak je spíš pasivní pozorovatel, povaleč a sběrač dobrot.
Osobně si teda myslím, že tohle je u šelmy naprosto normální, neustále těkajíci hyperaktivky jsou produktem šlechtění a výchovy.

10.5.2020 11:45

rapotacka11 napsal(a):
Nejde ven ani se ženou z rodiny?
Můj pes třeba nechce mýho chlapa.

Tak pravda je, že můj pes jde ven jen se mnou...popř. když byla ještě fena, tak by šel i s někým jiným z rodiny, pokud by šla i feňule. Ale jít ven bez "maminky" a i bez Sáriny, tak to nepřicházelo v úvahu.

U nás to ale spíš bylo ve stylu..."juchů, jde se na prochajdůůů "...aha, tak já jsem vylezl s klukem z branky, provedl jsem kontrolu, jestli si panička převzala vodítko a ..."panička nikde, Sára nikde, takže otáčíme a jdu zpátky dom"

Daniel.F

10.5.2020 14:45
Daniel.F

XXX.XXX.131.13

To snad nee..trochu sice ztloustla,ale nemyslím že je březí..Poznam to nějak aniž bych šel k veterináři?

Neregistrovaný uživatel

10.5.2020 15:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.191

Daniel.F napsal(a):
To snad nee..trochu sice ztloustla,ale nemyslím že je březí..Poznam to nějak aniž bych šel k veterináři?

No. U nekterejch ne. Ale vzhledem k tomu co ted pisete asi v dobe harani neni hlidana kdyz si nejste jisty tudiz varianta to je. Necetla jsem vse ale pokud se takto nechovaka vzdy za vetem bych zasla aspon na sono, zakladni krevni testy a prohlidku. Aspon budete mit jistotu ze to neni zdravotní pruser

10.5.2020 15:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dneska jsem byla svědkem toho, jak se ,,taky" chodí na prochajdu NO (na Vánoce byl štěně pod stromek ) hnije celé dny v kotci. Myslím, že jednou denně ho na chvíli vypustí, dýl jak hodinu kolem baráku to určitě není. Teď kontroluju rajčata na balkoně a vidím, panička ji bere na prochajdu. Vypustí ji z kotce, fena se může radostí zbláznit, pochopitelně, lítá sem a tam, skáče, doběhne k paničce, která ji asi zavolala a čekala s vodítkem, chtěla na ni vyskočit, tak ji srazila k zemi a smýknula přes záda vodítkem, připnula jí ho a šlo se. Moc hezký přístup ke psu, ale tahle je tak ráda, že vyleze z toho kotce, že všechno ostatní, ta ,,super" výchova jí je asi jedno...Jdu blejt velebnosti...

Přidejte reakci

Přidat smajlík