Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JanaRóza

3.5.2020 16:36
JanaRóza

XXX.XXX.198.56

Dobrý den,
chci Vás poprosit o radu. Mám doma 4 měsíční štěndo zlaťáčka, můžu s ním začít běhat? Sama nejsem běžec a teprve začínám, takže si to představte jako 3,5 kilometrový okruh a z toho třeba 1-1,5 km postupně po kouskách běžím.
Rozhodně bych ji nechtěla ublížit, vím že x kilometrový souvislý běh je pro štěně špatný, proto se radši ptám.
"Běháme" na volno, občas na vodítku když vidím, že okolo jsou jiní psi, nebo lidé.
Předem díky za rady, typy a zkušenosti.

3.5.2020 16:59
domi.t

XXX.XXX.239.238

Zdravím,

Ja sama mám doma už ročnú goldenku a teda v 4 mesiacoch by som s ňou rozhodne behať nezačínala. Zdá sa mi to príliš skoro,i keď miernym tempom. Presne v tomto veku sa začína prudký rast a vývoj kostí,klbov.Šteniatko potrebuje síce pravidelný pohyb a najlepšie po mäkkých povrchoch-zem,tráva,piesok...ale nezdá sa mi vhodné zaťažovať ho behom. Ono si samo nabehá niekoľko km cez deň,ked bežká po záhrade, keď ho venčíte..ale nie vkuse, po pár metroch zastaví,niečo ho zaujme,očucháva...Zrejme ani vy by ste z toho behu veľa nemali,keby každých pár metrov stojíte so šteniatkom.

Nechcem,aby to vyznelo, že som proti športom so psom,ale všetko má svoj čas a na beh so psom bude rozhodne lepšie počkať a vybrať si aj vhodnejšie obdobie. Predsa len začína byť teplo, bude to prvé leto vášho šteniatka,určite si nájdete aj lepšie a vhodnejšie aktivity ako beh.

Ak má niekto iný názor,argumenty a skúsenosti, rada si prečítam.

Přidejte reakci

Přidat smajlík