Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Semi.q

4.5.2020 13:45
Semi.q

XXX.XXX.41.106

Dobrý den
Doteď jsem měla kříženečky a perfektně jsme spolu vše zvládali. S přítelem máme doma yorkšíráčka a já ještě koukám po větším psíkovi.
Celý život toužím po ovčákovi a nejvíc mě zaujal australský ovčák pro svůj charakter, moudrosti,aktivitu a přístupem ke zvířatům. Já ob den jsem na statku kde jsou koně a mladý býčci které se přehání mezi pastvinami a chtěla bych k ruce právě parťačku. Bydlím v rodinném baráčku s velkou zahradou a okolní příroda je plná luk a lesů kam chodím na procházky , vyjížďky na kole či na koních a občas vyrážím i na brusle. Tak myslím že by fenečka měla dosti vyžití a cvičák na agility máme cca 8km od baráku tak by tam docházení taky nebyl problém.
Teď k mojí otázce, všude co jsem tak vypozorovala mají AO v bytech, ale to by u nás bohužel nešlo. Tak bych chtěla vědět zda by psík venku netrpěl, samozřejmě by nebyla zavřená v kleci ,ale měla by zateplenou boudu a velký kus zahrady. Denně by jsme se ji věnovali a zaměstnávali ji formou hry, jako jsem to dělávala s kříženečkama a chodila by semnou na statek do vedlejší vesnice + sport
Myslíte že tento vysněný psík je pro mě vhodný? A co to žití na zahradě?
Mohli by jste mi prosím prozradit svůj názor? Nerada bych aby jsem něco pokazila a aby fenečka netrpěla.
Předem moooc děkuji za jakou koliv odpověď Jana

4.5.2020 14:43
Tuvalu

XXX.XXX.172.161

Takové vyžití by pejskovi mohlo stačit. Ono řekla bych, že by pes byl šťastnější s vámi v domě, ale jestli se mu budete opravdu aktivně věnovat a budete s ním dlouho, mělo by to stačit. Také si berte štěňátko od ověřeného chovatele (to znamená s průkazem původu) pokud tedy nechcete, aby vám z toho vyrostl kříženec který má maminku australanku a tatínka jezevčíka Alíka od vedle. Jinak co se týče toho statku, tam by pejsek pomáhal přehánět býčky a doprovázel by vás na vyjížďkách? Známý má přerostlou "borderu" a ta když ji pustí mezi dobytek, dělá pěkný čurbes. Zakusuje se dobytku do pat a zrovna systematicky to nedělá. To bude, ale asi tím, že ji to nějak neučili.

4.5.2020 16:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ač povahově australáky neznám, jen co se tu občas píše, tak si myslím, že pro vás je to ideání pes. A věřte, že to já tedy napíšu málokdy. Pokud bude s váma i ,,makat" na statku, tak bude ráda, že si pak v té zahradě v klidu konečně lehne

Přidejte reakci

Přidat smajlík