7-8 týdně staré štěně bígla. Pořád kňučí ikdyž všechno má a je vyvenčené. (Máme jí doma chvíli)

Bígl
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bobnice

6.5.2020 11:16
Bobnice

XXX.XXX.162.46

Dobrý den,
Prosím o radu jak se zachovat když štěně bígla pořád kňučí i přes to že má všechno ( mysleno jídlo pití a je vyvenčená)
Předem děkuji za rady a prosím o pomoc.
Michal Barč

6.5.2020 12:45
marushka

XXX.XXX.41.2

Je čerstvě odtržené od mámy a sourozenců, není zvyklé být samo. Potřebuje kontakt.. Chvíli to potrvá než si zvykne.. Pokud se Vám něco nezdá, tak k veterináři.. Tyhle informace by Vám ale měl poskytnout chovatel.

6.5.2020 18:03
domi.t

XXX.XXX.48.125

Je to psie bábätko a ako písala pani nado mnou,zrazu sa mu zmenil celý život. Jeho istoty-mamina a súrodenci-zmizli a ono je samo s cudzími ludmi, s vami. Dajte mu čas,aby si zvyklo a oťukalo sa. Kňučí,lebo si vyžaduje pozornosť,nechce byť samo. V týchto týždňoch je treba sa mu maximálne venovať a budovať si s ním vzťah založený na dôvere. Vy ste teraz jeho mamina, vy mu musíte ukázať celý svet, usmerňovať ho,učiť, čo áno a čo nie. A rovnako,ako sa mu treba venovať,je potrebné pomaličky,postupne učiť ho samote. Najskôr na pár minút,intervaly predlžovať. Skúste mu vtedy dať nejakú neokukanú hračku,ktorú bežne nemá k dispozícii. Nelúčiť sa,proste zmiznúť z miestonosti a hlavne vydržať. Všetko chce čas a aj vy sa musíte nastaviť,že to nebude hneď Moja Nefret nieže kňučala, tá revala ako pavián, hádzala sa do dverí, zavýjala ako siréna, až si susedia mysleli,že niekde horí...a čuduj sa svete, teraz už má rok a na kňučanie si veru nezmyslí. A fajn je začať s nácvikom samoty, ked je krpec vyvenčený. Dať vodu, jedlo, šteniatko by malo byť unavené, plné dojmov a skôr zaspí. Samozrejme,čo šteňa,to iný priebeh. Držím Vám palce,to dáte

7.5.2020 17:33
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Bobnice napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o radu jak se zachovat když štěně bígla pořád kňučí i přes to že má všechno ( mysleno jídlo pití a je vyvenčená)
Předem děkuji za rady a prosím o pomoc.
Michal Barč

Má jídlo, pití, venčení......a co mazlení???

ČivavaJim

16.5.2020 11:50
ČivavaJim

XXX.XXX.13.237

Dobry den.Nas civavak(8 tydnu) je u nas tyden.Zvyka si dobre,hodne se mu venujeme.Druhy den,co jsme ho meli zacal chodit na plinku.Chodime s nim casto na travicku,vcera se tam poprve vycural a od te doby na podlozku nechce chodit.To by nevadilo,chci aby chodil ven curat,ale problem je ,ze zacal kakat vsude po byte a venku nechce.Dnes v noci se vykakal dvakrat mimo plinku a vzdy na ppdlahu na jine misto.Poradite s ucenim vencit?Nejak si nevim rady.Diky vsem 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2020 12:08

ČivavaJim napsal(a):
Dobry den.Nas civavak(8 tydnu) je u nas tyden.Zvyka si dobre,hodne se mu venujeme.Druhy den,co jsme ho meli zacal chodit na plinku.Chodime s nim casto na travicku,vcera se tam poprve vycural a od te doby na podlozku nechce chodit.To by nevadilo,chci aby chodil ven curat,ale problem je ,ze zacal kakat vsude po byte a venku nechce.Dnes v noci se vykakal dvakrat mimo plinku a vzdy na ppdlahu na jine misto.Poradite s ucenim vencit?Nejak si nevim rady.Diky vsem 😉

Nosit ho na vykonání potřeby ven, na začátku velmi často. Po každém probuzení, jídle, hře, prostě co chvíli. A to bohužel i v noci. Pokud se doma stane nehoda, uklidit a nekomentovat. Venku za každý úspěch pochválit. Já cíleně učila povel “vyčůrej se” (občas se to hodí, i když to zní divně), to jsem i pamlskovala.
Pes brzy začne dávat signály, že chce ven, pozorujte ho a reagujte.
Podložky doma osobně nevyužívám, nevidím v tom benefit. Navíc si myslím, že to štěně musí zbytečně mást. Sotva ví, “čí je”, a měl by pochopit, že má vylučovat buď venku nebo doma na zadané ploše. Ale třeba k tomu bude mít tip někdo jiný a jsem zaujatá. :-) Já bych prostě doma výkaly mít nechtěla, i kdyby byly na podložce.

16.5.2020 12:46

ČivavaJim napsal(a):

Zrušte plínku, tou si to akorát kazíte.
Je potřeba psa nosit ven, jakmile uvidíte, že se chystá k akci.

16.5.2020 19:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrušte plínku, tou si to akorát kazíte.
Je potřeba psa nosit ven, jakmile uvidíte, že se chystá k akci.

Kolikrát se ani nemusí to "chystání k akci" hlídat....já vynáším po spinkání, po jídle, po hraní....každý 2-3 hoďky a tak max nehoda - loužička, když to na štěndo přijde uprostřed hry....a to se u malýho štěnda stalo plácnu třeba max 2-3x týdně, možná ani to ne.

V noci mám štěňata v posteli, takže jakmile se vzbudí, tak probudí i mě....popadnu a letím ven a štěně postavím až venku.......v noci jsem i u štěňat hned po odběru bez nehod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík