Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2020 15:35
Dara990

XXX.XXX.190.9

Zdravím, mám doma 15titýdenní štěně westíka. V jídle je dost vybíravá. Granule sní, ale jen s něčím. Tudíž většinou volím maso s něčím a k tomu pár granulí. Dneska jsem neměla nic nachystané. Takže dostala jen suché granule. Ty ale nejedla. Před asi hodinou jsem do ní pár granulek dostala. Ale hned je vyzvracela. Může to být z hladu? Teď jsem uvařila kuřecí prsa s rýží. Zatím to drží v sobě, nezvrací.

Zyky

6.5.2020 16:38
Zyky

XXX.XXX.253.224

Vy ji dáváte maso s něčím a k tomu ještě granule? Jakože dohromady?
Já jsem četla, že takto míchat maso a granule do kupy není úplně šťastné řešení, protože oboje se tráví jinak, tak možná že to má vliv..?
Jen mě tak napadlo.

6.5.2020 16:42
Dara990

XXX.XXX.190.9

Zyky napsal(a):
Vy ji dáváte maso s něčím a k tomu ještě granule? Jakože dohromady?
Já jsem četla, že takto míchat maso a granule do kupy není úplně šťastné řešení, protože oboje se tráví jinak, tak možná že to má vliv..?
Jen mě tak napadlo.

Tak dneska měla jen čisté granule. A to jen pár.
Blbě jsem to napsala. Dávám maso s něčím nebo granule s masem. 😅 Problémy neměla žádné. Já právě chtěla přejít na barf, ale to mi dost lidí nedoporučilo, když je ještě malá a není na to zvyklá. Prý mám míchat granule s tím masem. A každý den o trošku větší porci toho masa. 🤷🏻‍♀️ Tak mi to bylo řečeno. Tak netuším 😕
Jenže dneska právě měla jen granule samostatně. Ty nechtěla rano jist. Odpoledne si vzala asi 10 a hned to vyzvracela.
Teď to kuře s rýží už ne.

Zyky

6.5.2020 17:19
Zyky

XXX.XXX.253.224

Já myslím, že by neměl být problém v tom krmení barfem už od mala, tedy když jí ze začátku budete to maso a zeleninu vařit :) Moje feňule byla třeba naučena už od chovatele, jako 3 měsíční na syrové maso. Ale to je asi spíš individuální.
Prostě mě napadlo, že ji možná to střídání (jednou granule, po druhé maso) nedělá dobře..
Ale těžko říct takhle z hlavy. Sledovala bych to a kdyby se to opakovalo, jela bych na veterinu.

6.5.2020 17:21
Dara990

XXX.XXX.190.9

Zyky napsal(a):
Já myslím, že by neměl být problém v tom krmení barfem už od mala, tedy když jí ze začátku budete to maso a zeleninu vařit :) Moje feňule byla třeba naučena už od chovatele, jako 3 měsíční na syrové maso. Ale to je asi spíš individuální.
Prostě mě napadlo, že ji možná to střídání (jednou granule, po druhé maso) nedělá dobře..
Ale těžko říct takhle z hlavy. Sledovala bych to a kdyby se to opakovalo, jela bych na veterinu.

Děkuji. Zkusím to pozorovat delší dobu. Zatím už nezvrací, tak to nebude nic vážného podle mě. Průjem taky nemá.
Tak přeji hezký den

6.5.2020 17:32
impact

XXX.XXX.195.92

Dara990 napsal(a):
Tak dneska měla jen čisté granule. A to jen pár.
Blbě jsem to napsala. Dávám maso s něčím nebo granule s masem. 😅 Problémy neměla žádné. Já právě chtěla přejít na barf, ale to mi dost lidí nedoporučilo, když je ještě malá a není na to zvyklá. Prý mám míchat granule s tím masem. A každý den o trošku větší porci toho masa. 🤷🏻‍♀️ Tak mi to bylo řečeno. Tak netuším 😕
Jenže dneska právě měla jen granule samostatně. Ty nechtěla rano jist. Odpoledne si vzala asi 10 a hned to vyzvracela.
Teď to kuře s rýží už ne.

Takhle se na barf opravdu nepřechází. Míchat suché krmivo s mokrým sice může pes snést, i celoživotně, naprosto v pohodě. Ale psi s citlivějším zažíváním naopak mohou více zvracet. Zkuste krmit buď masem a nebo granulemi. Doporučuji nastudovat si aspoň stránky www.manwe.eu a ne si nechat radit od lidí, co tomu evidentně moc nerozumí.

Zyky

6.5.2020 17:40
Zyky

XXX.XXX.253.224

impact napsal(a):
Takhle se na barf opravdu nepřechází. Míchat suché krmivo s mokrým sice může pes snést, i celoživotně, naprosto v pohodě. Ale psi s citlivějším zažíváním naopak mohou více zvracet. Zkuste krmit buď masem a nebo granulemi. Doporučuji nastudovat si aspoň stránky www.manwe.eu a ne si nechat radit od lidí, co tomu evidentně moc nerozumí.

To co vy, jsem víceméně napsala, jen jsem to podala jinak, ale budiž
Krmím svého psa barfem, ale nerozumím tomu. Okey, hezký den.

6.5.2020 18:01
impact

XXX.XXX.195.92

Zyky napsal(a):
To co vy, jsem víceméně napsala, jen jsem to podala jinak, ale budiž
Krmím svého psa barfem, ale nerozumím tomu. Okey, hezký den.

Zkuste nebýt tak vztahovačná. Pokud si všimnete, jaký příspěvek cituji, tak možná zjistíte, že na Vás nijak nereaguji.

Já právě chtěla přejít na barf, ale to mi dost lidí nedoporučilo, když je ještě malá a není na to zvyklá. Prý mám míchat granule s tím masem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík