Tobisek8

XXX.XXX.221.121
Dobrý den nastěhovali jsme se k dědovi což ho nás prcek předním moc neznal děda jezdí doma na vozíčku nemá nohu nebo o Berlín a problém je ze Tobik ponem kouká a pak nanej útočí i Krušné do krve děda ale je moc v provozu doma nevím jestli mu to vadí a také křičí Naďava mu ze je zlí a ze nesmí prosím poraďte mi co dělat je pravda ze děda ponem zaútočil vodítkem nevím jestli je to kvůli tomu tobik měl jako štěňátko špatný život bydlel v Mostě a byl tiran a topení ve vane detma našli jsme ho s přítelem na internetu ze ho daruji z důvodu Titáni detma je to nase miminko je nanášení fixovany milujeme ho a on nás nojak jsme ho od malá neomezovaly poslouchá sám odsebe nic jsme ho nemusely učit teda mimo chrání ven prosím o radu dekuji moc Natasa a Tobik
Uživatel s deaktivovaným účtem

krásný den,
já nerozumět řeči vašeho kmene.

Už to nehulte, váš příspěvek se nedá číst.

Paní je evidentně cizinka, patrně Ukrajinka, navíc píše na mobilu. Jestli máte s textem problém, klidně vám ho přeložím, není to tak těžké. Spíš není jasné, jakou radu očekává.
Tobisek8

XXX.XXX.221.121
Dobrý den já omlouvám se za písmo drogy já neberu jen Rumunka tak moc omlouvám se Tobik je pejsek a kouše dědu jenom já chtěla vědět co udělat aby nekousal dědu dekuju všem
No kdysi dávno mi můj vyrovnaný hodný pes vyjel po člověku o berlích, si myslím, že ti lidi prostě připadají někdy psům divní.
Rady no asi:
ta rychlá řešení
1. nebrat Tobíka k dědovi
2. když ho budete brát nadále k dědovi, dát Tobíkovi náhubek
a ta pomalá
3. zvykat Tobíka na lidi na vozíku a o berlích, nutno nastudovat jak se dělá desenzibilace
4. zkusit Tobíkovi ukázat, že i člověk na vozejku může být fajn, takže minimálně dát Tobíkovi náhubek a děda ať ho krmí pamlskama (skrz náhubek) a časem i třeba hladí atd.
Tobisek8
napsal(a):
Dobrý den nastěhovali jsme se k dědovi což ho nás prcek předním moc neznal děda jezdí doma na vozíčku nemá nohu nebo o Berlín a problém je ze Tobik ponem kouká a pak nanej útočí i Krušné do krve děda ale je moc v provozu doma nevím jestli mu to vadí a také křičí Naďava mu ze je zlí a ze nesmí prosím poraďte mi co dělat je pravda ze děda ponem zaútočil vodítkem nevím jestli je to kvůli tomu tobik měl jako štěňátko špatný život bydlel v Mostě a byl tiran a topení ve vane detma našli jsme ho s přítelem na internetu ze ho daruji z důvodu Titáni detma je to nase miminko je nanášení fixovany milujeme ho a on nás nojak jsme ho od malá neomezovaly poslouchá sám odsebe nic jsme ho nemusely učit teda mimo chrání ven prosím o radu dekuji moc Natasa a Tobik
Tvl, to je slušný úlet toto!
"Děda nemá nohu nebo o Berlín!"
"Byl tiran a topení ve vane..."
Asi je obsah smutný, ale forma mě poměrně rozsekala!
Tobisek8
napsal(a):
Dobrý den já omlouvám se za písmo drogy já neberu jen Rumunka tak moc omlouvám se Tobik je pejsek a kouše dědu jenom já chtěla vědět co udělat aby nekousal dědu dekuju všem
Já myslela, že Vám telefon naházel automatické opravy...asi to tak bylo, ne? Teda pardon, že se věnuju jen té formě psaní...
rapotacka11
napsal(a):
Vytrhat Tobíkovi zuby.
To jedině pomůže,
když si ho neumíte zajistit.
Hezká rada. Se nedivím, že je tolik neználků, když na normální dotaz, byť napsaný šílenou češtinou, dostane tazatel takovou odpověď!?
Assil alespoň poradila. Vy se pouze bavíte na úkor tazatelky. Ať žijí odborníci přes psy.
rapotacka11
napsal(a):
Sisi
Nejde vůbec o češtinu.
Neumím si představit, že někomu vlezu do baráku
a nechám milovanýho (ne psa ) nemocnýho dědu
napadat psem, přihlížet tomu (tupě?), pak jít pro radu
na faunu.
Co to je?
Neznalost?
Mám raději psa,než dědu,ale jsem slušně vychovaná,tak nenechám dědu sežrat? Příčí se mi trestat psa, kvůli dědovi, co mě prudil jako dítě? Nebo je to první člověk,po kterém pes vystartoval a já s tím nemám zkušenost a nechci si pokazit psa?
Já fakt nevím.
fikovnice
napsal(a):
Tvl, to je slušný úlet toto!
"Děda nemá nohu nebo o Berlín!"
"Byl tiran a topení ve vane..."
Asi je obsah smutný, ale forma mě poměrně rozsekala!
Jestli tu někdo netrollí a paní fakt neumí česky úplně nejlíp, tak po kupě s automatickýma opravama, který i ze mě dovedou udělat úplný trotla, když třeba spěchám nebo píšu něco dlouhýho, nemá moc šanci napsat to nějak, aby to nebylo vtipný (jako jo, mně ta forma taky pobavila).
Ale perly jako třeba to s tím Berlínem, fakt občas dělám taky. Jednou jsem psala, že na mě halekají nějací feťáci, mobil z nich udělal foťáky, tak jsem to opravila, ale už mě vůbec nenapadlo, že si umanul, že to feťáci nejsou a udělal z nich fešáky. Takže rázem byla situace úplně jiná, žejo...
Neznalost?
Pardon.
Psa trestat?
Stačí uvázat, oddělit, ano?
No evidentně ne ...
děda jezdí doma na vozíčku nemá nohu nebo o berlích a
Tobik ponem kouká a pak nanej útočí
je to kvůli tomu tobik měla byl týran a topený ve vane detma
je to nase miminko milujeme ho nijak jsme ho od malá neomezovaly
Hm, tak to mu zuby tedy nechte
Dědu poslat do Belgie, nebo kde to ukončej bez cavyků ...
Jak vidno daří se tu nejen týrání zvířat,
ale i týrání starců má zelenou.
Všichni budou staří , nebudou roztomilí jako pes, no máte se na co těšit.
sisi58
napsal(a):
Neznalost?
Mám raději psa,než dědu,ale jsem slušně vychovaná,tak nenechám dědu sežrat? Příčí se mi trestat psa, kvůli dědovi, co mě prudil jako dítě? Nebo je to první člověk,po kterém pes vystartoval a já s tím nemám zkušenost a nechci si pokazit psa?
Já fakt nevím.
Úplně nechápu, proč hned předpokládat, že děda - asi proto, že nemá nohu - je milovaný děda a pes zmetek.
Ono jestli je to takový ten typický jedudědek, pro kterýho není nikdo dost dobrý a podle kterýho všichni dělaj všechno špatně a na celý svět se tváří kysele, protože svět neplyne podle něj, může ho ten pes taky na krásně nesnášet právě proto.
Protože tady se hned předpokládá, že ten pes vyjíždí kvůli vozíku (což jako třeba jo) a hlavně proto, že je to rozmazlený sígr (a to taky může být, neříkám, že ne).
Jenže verze, kde by ten pes po něm šel i bez berlí, kolečkovýho křesla, čehokoli dalšího, jenom proto, že je to dědek jedovatej, tady některým vůbec nejde na mysl. A to si myslím, že by třeba jako měla...
Tím neomlouvám nikoho - ani to, že to ten pes dělá. Jen říkám, že to celý může být všelijak...
rapotacka11
napsal(a):
Neznalost?
Pardon.
Psa trestat?
Stačí uvázat, oddělit, ano?
No evidentně ne ...
děda jezdí doma na vozíčku nemá nohu nebo o berlích a
Tobik ponem kouká a pak nanej útočí
je to kvůli tomu tobik měla byl týran a topený ve vane detma
je to nase miminko milujeme ho nijak jsme ho od malá neomezovaly
Hm, tak to mu zuby tedy nechte
Dědu poslat do Belgie, nebo kde to ukončej bez cavyků ...
Jak vidno daří se tu nejen týrání zvířat,
ale i týrání starců má zelenou.
Všichni budou staří , nebudou roztomilí jako pes, no máte se na co těšit.
Už jsem stará. A neutočí na mě ani pes,ani manžel a ani vnuk. Jen kocour. Ale ten je nevrlej, co jsem ho donesla.
Já nevěděla, že dědečka znáte. Ale určitě vím, že na jednoho milého starouška, připadá několik protivných seniorů.

Jestli to není troll, a já bych byla ráda aby byl, tak jsou to fakt povedenī mladí. Nastěhují se k dědovi, tedy ten jim poskytne střechu nad hlavou, a nezamezí svému psu hned po prvním incidentu, aby starého invalidního muže nenapadal. Je sice hezké, že se tu údajná Rumunka ptá na radu, ale k tomu, aby oddělili či jinak zajistili psa, by snad mohla stačit i polovina mozku. A je úplně irelevantní, jestli je senior protivný nebo takový a makový.
Tobisek8
napsal(a):
Co to je vlastně za psa? Plemeno? Pokud to není kříženec, teda. Ono je ale vlastně trochu jedno, co to je - kousat může i čivava. Kolik je psovi let? Za jakých situací útočí? Sežeňte někoho, kdo Vám zformuluje info do češtiny a písněte to znovu a trochu podrobněji a srozumitelněji.

nemusí to být troll, spíš bych přeložila - pohybuje se na vozíku nebo pomocí berlí.
Není možné, aby pes napadal člena domácnosti a je jedno jestli je to milý nebo protivný stařík. Psa oddělit a velmi pomalu seznamovat. Osobně bych se s dědou domluvila, půjčila si od něj vozík a psa a vozík vzala na několik procházek spolu s prázdným vozíkem, aby si mimo nový domov na pohyb vozíku zvykl. Až na vozík přestane reagovat, teprve potom ho zvykat na člověka a nemusí to být v první fázi děda, na vozíku. To samé berle. Pořiďte domů klec, psa na ni navykněte. Zase. pořádně dlouhá procházka ostrým tempem, aby se pes hodně unavil, klidně na vodítku, to ho unaví víc a odpočinek v pohodlném pelíšku v kleci. Děda se usadí do křesílka, aby na něj pes viděl. Postupně křeslo posouvejte blíž kleci, samozřejmě když je pes někde jinde, ať mu děda může začít nabízet dobroty. Klidně rozdělte krmení psa na několik dávek deně a část mu ve formě dobrot může dávat děda. Až začne přátelsky reagovat na sedícího dědu a nebude mu vadit venku pohyb člověka na vozíku, začněte je společně venčit. Celou dobu, kdy pes na dědu může, musí mít košík.
Najděte si urychleně cvičák, kde zlepšíte ovladatelnost psa. Psa mnohem déle venčete, vyběhaný pes s vybitou energií se lépe ovládá.
Pokud vám postup připadá složitý a zdlouhavý, dejte psa pryč, je to pes, děda má být na prvním místě.