Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2020 21:13
Dara990

XXX.XXX.168.139

Zdravím, dneska ráno jsme odčervovali 16ti týdenní štěně. A tohle teď vykakala. Měla podezření na tasemnici, ale mě to připadá jako škrkavka. Co to podle vás je? Omluvám se za fotku, ale jinak to nejde...
Popřípadě, odčervit znovu? V pondělí jdeme na očkování na vzteklinu, bude stačit domluvit se tam nebo jet na veterinu dříve?

11.5.2020 21:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dara990 napsal(a):
Zdravím, dneska ráno jsme odčervovali 16ti týdenní štěně. A tohle teď vykakala. Měla podezření na tasemnici, ale mě to připadá jako škrkavka. Co to podle vás je? Omluvám se za fotku, ale jinak to nejde...
Popřípadě, odčervit znovu? V pondělí jdeme na očkování na vzteklinu, bude stačit domluvit se tam nebo jet na veterinu dříve?

Škrkavka

Veterina počká do pondělí

11.5.2020 21:35
Dara990

XXX.XXX.168.139

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Škrkavka

Veterina počká do pondělí

Je to nějak nebezpečné pro lidi? Máme doma malé dítě.

11.5.2020 22:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dara990 napsal(a):

Pro lidi to nebezpečné není

11.5.2020 22:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dara990 napsal(a):

Není, je po smrti Dělám si legraci, ne není, když budete psí hovínka uklízet, aby pejsa třeba nekontaminoval pískoviště.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2020 22:08

Dara990 napsal(a):

Jj, jestli máte hodně malé dítě, které strčí do pusy cokoliv, tak držte prcka dál. Škrkavky mají rády i lidi.

11.5.2020 22:08
Dara990

XXX.XXX.168.139

lesnížínka napsal(a):
Není, je po smrti Dělám si legraci, ne není, když budete psí hovínka uklízet, aby pejsa třeba nekontaminoval pískoviště.

To určitě ne. Pejska máme doma a hovinka hned uklízíme. Venku se ještě vykakat nezvládla vždycky to drží až domů. A to samozřejmě uklízím hned

11.5.2020 22:09
Dara990

XXX.XXX.168.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jj, jestli máte hodně malé dítě, které strčí do pusy cokoliv, tak držte prcka dál. Škrkavky mají rády i lidi.

To se jedná spíše o výkaly ne? Máme doma 8milete dítě. Pejska miluje nadevše

11.5.2020 22:10

Pro lidi to nebezpečné není

Mimino je zvířátko, to klidně polkne i psí bobek s vajíčky.

11.5.2020 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dara990 napsal(a):
To se jedná spíše o výkaly ne? Máme doma 8milete dítě. Pejska miluje nadevše

No my si představily malé dítě, tedy třeba batole. 8leté dítě není ,,malé" dítě, je to školák, ten už asi hlínu jíst nebude

11.5.2020 22:17
Dara990

XXX.XXX.168.139

lesnížínka napsal(a):
No my si představily malé dítě, tedy třeba batole. 8leté dítě není ,,malé" dítě, je to školák, ten už asi hlínu jíst nebude

Já vím, špatně jsem to napsala. snad už se teď chápeme

11.5.2020 23:13

takhle -idealni by bylo stene odcervit ted hned, ještě před ockovanim.

a pak mozna přehodnotit pristup neb stene, co ma 16 tydnu a venci se jen doma není normalni stav

12.5.2020 06:52
Dara990

XXX.XXX.149.143

takhle -idealni by bylo stene odcervit ted hned, ještě před ockovanim.

a pak mozna přehodnotit pristup neb stene, co ma 16 tydnu a venci se jen doma není normalni stav

Já odčervovala včera právě. Proto to měla v tom hovinku

12.5.2020 07:51

Dara990 napsal(a):
Já odčervovala včera právě. Proto to měla v tom hovinku

aha - to jsem prehlidla
pak ok - a při ockovani se domluvite se s vetem, kdy znovu odčervit a cim.

12.5.2020 15:46
fikovnice

XXX.XXX.134.155

Dara990 napsal(a):

Jinak škrkavku od tasemnice rozeznáte nejen dle délky (škrkavka je kratší), ale také dle tvaru těla. Škrkavky patří mezi oblé červy, tasemnice mezi ploché červy.
Uf, jak já se tady těch potvor štítím!
To je jediná věc, kterou jsem kdysi nezvládla, když jsme odčervovali štěndo. Na toto jsem musela zavolat mámu nebo přítele (už si to nepamatuji), protože to bylo nad mé síly.

12.5.2020 15:48
fikovnice

XXX.XXX.134.155

Btw, škrkavky "psí", "kočičí", "lidské" - je to stále tentýž parazit přenosný mezi těmito zvířaty a člověkem?
Asi ano, že?
Na druhou stranu třeba kočičí tasemnice tuším na člověka není přenosná, i když jistá si nejsem (?).

12.5.2020 20:50

fikovnice napsal(a):
Btw, škrkavky "psí", "kočičí", "lidské" - je to stále tentýž parazit přenosný mezi těmito zvířaty a člověkem?
Asi ano, že?
Na druhou stranu třeba kočičí tasemnice tuším na člověka není přenosná, i když jistá si nejsem (?).

Ne ne, škrkavky psí a kočičí u člověka vývojový cyklus nedokončí, ale taky žádná sláva - larvy zůstávají v orgánech, kde se vytvoří cysta. Oproti tomu škrkavka dětská vývoj dokončí a skončí v trávicím ústrojí jako to nechutné hádě. Ble, je mi z toho úplně šoufl. Když jsem to kdysi studovala, tak jsem si šla prohlédnout vlastní oko, jestli tam nemám nějakou larvičku jako dárek od koček na chalupě.

12.5.2020 21:31
Dara990

XXX.XXX.163.168

Ne ne, škrkavky psí a kočičí u člověka vývojový cyklus nedokončí, ale taky žádná sláva - larvy zůstávají v orgánech, kde se vytvoří cysta. Oproti tomu škrkavka dětská vývoj dokončí a skončí v trávicím ústrojí jako to nechutné hádě. Ble, je mi z toho úplně šoufl. Když jsem to kdysi studovala, tak jsem si šla prohlédnout vlastní oko, jestli tam nemám nějakou larvičku jako dárek od koček na chalupě.

To jde vidět? v oku?

12.5.2020 21:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dara990 napsal(a):
To jde vidět? v oku?

Oko se udává jako celkem častá ubikace pro škrkavku. A tam ji uvidíte. Teda nemyslím si ani tak, že vy, ale oftalmolog něčím. Ta ostatní, v dalších orgánech, jako třeba mozku...neuvidíte.

12.5.2020 21:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Asi ano, že?

Ne není. Psí a kočičí se u člověka v jistém stadiu zapouzdří a vývoj nedokončí, způsobuje tím ale cysty v orgánech. Škrkavka dětská se Evropy až tak moc netýká, ta je ale speciálně lidský(a opičí) parazit.

12.5.2020 22:01

Dara990 napsal(a):
To jde vidět? v oku?

To vlastně netuším. Ale larva asi vidět nebude, max. nějaký flek jako ta cysta. Představa děsná.

13.5.2020 01:52
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Díky za osvětlení . Máme to úplně stejné - mně se úplně navaluje při představě těchto parazitů. Nemám hysterické rysy, ale v tomto případě bych snad i byla schopna nějakého výlevu.

13.5.2020 01:53
fikovnice

XXX.XXX.55.4

To vlastně netuším. Ale larva asi vidět nebude, max. nějaký flek jako ta cysta. Představa děsná.

Upřímně - oční červivost je snad způsobena jiným druhem parazita, ne škrkavky. Nebo se mýlím?

13.5.2020 01:58
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Tak jsem si to teď vygooglila a asi jo - larva škrkavky může být i v oku.
Jinak - to jsou fakt chuťovky!

Já potřebuju "odtasemnicovat" kocoura, doufám, že antiparazitikum tasemnici rozloží a neodejde celá, to bych asi nedala!

13.5.2020 12:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Tak jsem si to teď vygooglila a asi jo - larva škrkavky může být i v oku.
Jinak - to jsou fakt chuťovky!

Já potřebuju "odtasemnicovat" kocoura, doufám, že antiparazitikum tasemnici rozloží a neodejde celá, to bych asi nedala!

Pro kočku je o dost šetrnější antiparazitikum, které parazita nezabije, ale jen paralyzuje, a on výjde celý - pokud ho to totiž zabíjí, tak on vylučuje toxické látky, a ty mohou sekundárně otrávit tu kočku 🤨

13.5.2020 13:04
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Pro kočku je o dost šetrnější antiparazitikum, které parazita nezabije, ale jen paralyzuje, a on výjde celý - pokud ho to totiž zabíjí, tak on vylučuje toxické látky, a ty mohou sekundárně otrávit tu kočku 🤨

Díky "Inspektorko".
Ale představa je to šílená...na druhou stranu co bych pro to mé zvíře neudělala...
Prosím, máte tip takového antiparazitika, které tasemnici jen paralyzuje? Včera mi v lékárně nabízeli úplně nový spot-on - to dříve nebylo, na vnitřní parazity se nejčastěji dávala tableta Drontalu.

13.5.2020 14:08

u kocek se pouziva praziquantel.
a spot-ony pro kocky jsou uz dlouho ( mela jsem kocoura, co tabletu nepolknul)

13.5.2020 14:34
fikovnice

XXX.XXX.135.59

u kocek se pouziva praziquantel.
a spot-ony pro kocky jsou uz dlouho ( mela jsem kocoura, co tabletu nepolknul)

I na vnitřní parazity spot-ony? I na tasemnici? Ptám se právě proto, že dostat do něj tabletu by bylo šílené. To, co mi včera nabízeli, je novinka na trhu, nepamatuji si název, vím, že to bylo DRONT...a cosi. Takže to bude mít podobné nebo stejné složení jako Drontal tablety. Každopádně cena se mi zdá závratná - 500Kč!

13.5.2020 14:56

ted jsem chvili goglovala, co je aktualne na trhu ve forme spot onu a s parziquantelem:
profender, broadline, ten dronspot

tak treba bude mit něco priznivejsi cenu

13.5.2020 15:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
I na vnitřní parazity spot-ony? I na tasemnici? Ptám se právě proto, že dostat do něj tabletu by bylo šílené. To, co mi včera nabízeli, je novinka na trhu, nepamatuji si název, vím, že to bylo DRONT...a cosi. Takže to bude mít podobné nebo stejné složení jako Drontal tablety. Každopádně cena se mi zdá závratná - 500Kč!

Broadline např....ten jsme měli vloni my. Zabral dobře, na rozdíl od Drontalu, kde jsem účinek nějak nezaznamenala. Jestli si ho vrazila za žgraň a pak ho tajně vyplivnula? Nevím.

13.5.2020 17:20
fikovnice

XXX.XXX.55.56

Díky oběma za tipy!

13.5.2020 19:04

Bayer - Advocate spot on pro kočky, Nevím, jak teď, ale ještě loni nebyl volně prodejný, jen u veterináře. Cena cca 300,- na veterině v okresním městě.

13.5.2020 19:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bayer - Advocate spot on pro kočky, Nevím, jak teď, ale ještě loni nebyl volně prodejný, jen u veterináře. Cena cca 300,- na veterině v okresním městě.

Pozor, ten ale není na tasemnice.

14.5.2020 00:25
fikovnice

XXX.XXX.135.83

lesnížínka napsal(a):
Pozor, ten ale není na tasemnice.

Já právě potřebuji zlikvidovat tasemnici. A ještě "Inspektorka" výše psala, ať použiji odčervovadlo, které tasemnici jen paralyzuje a vyloučí se celá. Ale netuším, které z nich to je. Víte to někdo, prosím?

6.7.2020 16:29
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

2 měsíce stará diskuze. Zabloudil jsem ač chovatel exotů na psy. Mám 14 let starou japonskou akitu. Za ty roky nepotřeboval ten pes veterináře, mimo vztekliny. na výstavy jsem jako dřív s jinými psy nejezdil, je mně 75 let. Po psovi bylo nkolik štěňat, samozřejmě bez průkazu. Majitelé psali děkovné dopisy.
Dnes má problém s kyčlemi, ale zvedne se a chodí. Zuby má jak mladý pes a je strašně žravý.
Na množství potravy je dost hubený a ten příspěvek mě vede k tomu, že by mohl mít škrkavky, protože roky nebyl odčervován .K věci. Na tom trusu jsou 2 škrkavky, banální záležitost. Odčervit a je po problému.

6.7.2020 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Moudivláček napsal(a):
2 měsíce stará diskuze. Zabloudil jsem ač chovatel exotů na psy. Mám 14 let starou japonskou akitu. Za ty roky nepotřeboval ten pes veterináře, mimo vztekliny. na výstavy jsem jako dřív s jinými psy nejezdil, je mně 75 let. Po psovi bylo nkolik štěňat, samozřejmě bez průkazu. Majitelé psali děkovné dopisy.
Dnes má problém s kyčlemi, ale zvedne se a chodí. Zuby má jak mladý pes a je strašně žravý.
Na množství potravy je dost hubený a ten příspěvek mě vede k tomu, že by mohl mít škrkavky, protože roky nebyl odčervován .K věci. Na tom trusu jsou 2 škrkavky, banální záležitost. Odčervit a je po problému.

Zcela upřímně - pokud je 14 let starý pes velkého plemene hubený i přesto, že dobře žere, škrkavky by byly to poslední, co by mě napadlo.

6.7.2020 20:41

Terven napsal(a):
Zcela upřímně - pokud je 14 let starý pes velkého plemene hubený i přesto, že dobře žere, škrkavky by byly to poslední, co by mě napadlo.

Asi tak.

6.7.2020 21:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):

První, co mne napadlo, byla tahle vaše věta...Ale nehrotila bych to, pes je na hranici dožití, to už může být stářím..Můj samík je na tom podobně.

6.7.2020 21:45

Tak někdy i zdravý ( relativně ) starý pes žere jako mlejn a přesto je hubený. To máte jako s lidma, staří lidé ( někteří ) jsou taky jak věchýtek.
Můj starý pes byl hluchý, slepý, dalo by se říct i dementní ( promiň ), ale chuť k jídlu byla naše poslední radost. Hubený byl taky.

6.7.2020 21:47
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):
První, co mne napadlo, byla tahle vaše věta...Ale nehrotila bych to, pes je na hranici dožití, to už může být stářím..Můj samík je na tom podobně.

Náš zase naopak teď přibírá, však víš, že rok narození mají stejný - 2008. Ale náš je prostě směsice všeho možného, váží teď cca 16kg, takže s velkými psy se nedá srovnávat. Ale teď v těch vedrech taky byly dny, kdy prostě neměl apetýt...

6.7.2020 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Náš zase naopak teď přibírá, však víš, že rok narození mají stejný - 2008. Ale náš je prostě směsice všeho možného, váží teď cca 16kg, takže s velkými psy se nedá srovnávat. Ale teď v těch vedrech taky byly dny, kdy prostě neměl apetýt...

jenže ta tvoje ,,směsice" tu může být klidně do 17, jako náš Alfíček

6.7.2020 22:51
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):
jenže ta tvoje ,,směsice" tu může být klidně do 17, jako náš Alfíček

Jééé, jen to nezakřiknout prosím, prosím!
A nemysli, už je na něm vidět stáří - páteř nic moc, teď ty problémy se sípáním a kašlem... Ale pravdou je, že nevidím nějaké výrazné změny v jeho chování - vítání je snad ještě urputnější, honění se se sousedovým psem kolem plotu také probíhá stejně... No, a novinka - teď si pořídili dvě kotiska - zatím je mají doma, ale budou to venkovní kočky. No a jako už mnohokrát se z něj stala psí chůva. Škoda, že jsem nebyla při prvním seznámení. To prý byl radostí úplně bez sebe, pořád nakukoval do krabice s koťaty, mohl si uvrtět ocas a jedno to kotě bylo následně jeho olizováním úplně mokré!

Přidejte reakci

Přidat smajlík