Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sihafra

13.5.2020 16:03
Sihafra

XXX.XXX.56.73

Dobrý den,prosím chovatele mini bullteriérů a stafordů o radu.Chovám psy od svých 18 let,ale vždy to bylo menší plemeno ( čivava,shih tzu,čínský chocholatý).Nikdy jsem si nemohla dovolit větší plemeno protože jsem bydlela v bytovém domě.Nyní jsme si s přítelem pořídili velký dům s mega zahradou a já mám konečně možnost si koupit to,co se mi vždy moc líbilo.Vždy mám společně 2-3 fenky ( nikdy ne na chov,pouze na společníka).Mini bulíci se mi líbí už léta,uvažovala jsem o dvou fenkách,ale.....dočetla jsem se,že se v dospělosti stejné pohlaví u těchto psů špatně snáší.Další můj typ byl tedy jedna fenka bulík druhá stafík.
A ted´bych ráda poprosila o radu chovatele těchto plemen jestli by mi mohli poradit:
- jak je to s nesnášenlivostí stejného pohlaví u bulíků ?
- je možné chovat jednu fenku bulíka a druhou stafíka bez problémů,nebudou na sebe agresivní ?
- je naprosto nutný výcvik ?
Předpokládám,že budou v domě,ve své místnosti s možností kdykoliv se proběhnout na zahradě ( vchod -východ na čip).

Prosím,nestojím o nefundované,agresivní odpovědi od lidí,kteří tato plemena neznají a nemají s nimi zkušenost .
Předem díky za váš čas

13.5.2020 19:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

- je možné chovat jednu fenku bulíka a druhou stafíka bez problémů,nebudou na sebe agresivní ?

To, že se snesou dvě feny vám nikdo nemůže zaručit u žádného plemene, ale už vůbec ne u bullů. Prostě nejde takhle říct, jestli to bude dobré nebo nebude. A myslím, že je úplně jedno, jestli jsou ty dvě feny obě bulindy, nebo jestli je jedna stafík... Dokud budou štěňata, nebo jedna z nich, tak to pravděpodobně bude ještě v pohodě (možná), ale až začnou dospívat, tak se to může zlomit a u psů tohoto typu je potom třeba nutné je držet doživotně odděleně, jinak se zabijou.

Kombinace pes a fena nepřipadá v úvahu? Podle mě by to bylo o dost lepší, jistější

13.5.2020 19:44
janaa

XXX.XXX.149.26

Dvě feny typu bull jsou vždy velká sázka do loterie

Sihafra

14.5.2020 09:46
Sihafra

XXX.XXX.210.54

Děkuji za odpověď,myslela jsem si to......ano i varianta pes a fena by připadalo v úvahu......jeden z nich kastrace a půjde to......děkuji moc

VeselaKopa

23.1.2022 16:41
VeselaKopa

XXX.XXX.148.142

Milá Sihafro, zajímalo by mě, jak se vaše situace s mini(?) bulikem a stafíkem vyřešila? Řešíme teď stejnou otázku, jestli si k 7 leté feně Stafíka pořídit ještě mini bulteriérku... Inspirujte mě 😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík