Československý vlčák - štěňata s PP

Prodám Československého vlčáka - Chovatelská stanice Ze Studeného příjímá r...
DohodouDobry den, chtěla bych se zeptat na problém, který bohužel nevím, jak dál řešit. Doma máme vlčáka, kterému je 12 let a objevil se mu v očích pannus. Bohužel je to janek, není zvyklý na vodítko, na veterinu ho bohužel nejsem schopna dostat, cuká se, nevydrží sedět chvíli v klidu a je ostrý na ostatní psy. Když se nemoc v očích poprvé objevila, dostali jsme od veterináře, který se u nás zastavil osobně antibiotika a zvlhčující gel. Po tomto se stav upravil, i když se oči úplně nezahojily. Pár měsíců to bylo OK, teď opět se oči zhoršily, zarudly, z jednoho vytéká hnis a jsou opět potažené bílým povlakem a oteklé. V této době bohužel neseženu veterináře, který by přijel osobně - kvůli koronaviru. Navíc pes si absolutně nechce nechat do očí sahat či kapat, je s ním urputný boj. Ta potvora už si za tu delší dobu zvykla, když vytáhnu tubu s mastí, že na ní jdu, utíká mi, cuká při aplikaci neustále hlavou. Nejsme schopni ji oči mazat. Netuším, jak toto řešit. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost nebo radu? Čím léčit případně jak aplikovat na takto neposlušného psa? Předem děkuji za případné odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
v tom případě oslepne, jinak to nebude.
holt před dvanácti lety jste měli makat na základní ovladatelnosti psa.
JanaArltova
napsal(a):
Dobry den, chtěla bych se zeptat na problém, který bohužel nevím, jak dál řešit. Doma máme vlčáka, kterému je 12 let a objevil se mu v očích pannus. Bohužel je to janek, není zvyklý na vodítko, na veterinu ho bohužel nejsem schopna dostat, cuká se, nevydrží sedět chvíli v klidu a je ostrý na ostatní psy. Když se nemoc v očích poprvé objevila, dostali jsme od veterináře, který se u nás zastavil osobně antibiotika a zvlhčující gel. Po tomto se stav upravil, i když se oči úplně nezahojily. Pár měsíců to bylo OK, teď opět se oči zhoršily, zarudly, z jednoho vytéká hnis a jsou opět potažené bílým povlakem a oteklé. V této době bohužel neseženu veterináře, který by přijel osobně - kvůli koronaviru. Navíc pes si absolutně nechce nechat do očí sahat či kapat, je s ním urputný boj. Ta potvora už si za tu delší dobu zvykla, když vytáhnu tubu s mastí, že na ní jdu, utíká mi, cuká při aplikaci neustále hlavou. Nejsme schopni ji oči mazat. Netuším, jak toto řešit. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost nebo radu? Čím léčit případně jak aplikovat na takto neposlušného psa? Předem děkuji za případné odpovědi.
Na koronavirus to nesvádějte - terénní veterináři normálně jezdí a ordinují celou dobu.
Těžko u tak starýho psa dohánět chybějící výchovu. Dovedu si představit to psa postupně naučit přes čistou pozitivku, ale to chce vědět, jak na to, a i tak to nebude hned...
tak prostě ve dvou psa chytit přidržet, eventuelně dát stahovací "košík" a oči namazat. začínali jsme u devítiletého psa podobně když měl zanícené ucho a při každém dotyku nás kousal. časem se ovladatelnost dost zlepšila, nikdy není pozdě to psa učit že dotykem mu nikdo neukousne packu. Pak už se nechal ošetřovat i na povel ale zabralo to čas to je pravda.
jeden člověk držet, druhý kapat. oči ho pravděpodobně bolí, takže léčit je potřeba. Naši psi lépe snášeli kapat nebo dávat mast do koutku oka, i technicky to je jednodušší. Některé kapky - ATB - mohou v oku pálit, tak pro začátek dávejte aspoň ty zvlhčující. Nevzdávejte to, oči se budou horšit, pes asi oslepne, ale aspoň aby neměl bolesti. Něco kapat do očí zřejmě bude potřeba doživotně.
GAELLE
napsal(a):
aha já zas nepochopila že jde o tubu. ale když se pes takto vzpírá tak je úplně jedno jestli jde o kapky či o mast. Holt ho musí násilím podržet a nakapat či namazat.
Asi si nerozumíme, dilema není zda kapky či mast, ale zda mast z tuby či z prstu.
U masti je výhoda, že na rozdíl od kapek jde podat na tom prstu. Hodně zvířat se bojí cizí věci v ruce, ale lidský prst jim nevadí. Jako bonus je to i bezpečnější, protože i klidné zvíře může udělat nenadálý pohyb a tubu má pak vraženou v oku.
Hodně zvířat se bojí cizí věci v ruce, ale lidský prst jim nevadí
Tohle můžu potvrdit, hlavně u mého psa to platí. Nechá mě sebou jakkoli manipulovat, kamkoli mu sahat, prohmatávat, prohlížet oči, uši, tlapky, drápky... Ale jakmile vezmu něco do ruky, tak je konec. Teda teď už je to celkem v pohodě, třeba klíště už si jakž takž nechá vytáhnout (kleštičkama), ale byly doby, kdy jsem mu šla klíště vyndávat tak, že jsem kleštičky měla schované a musela je vytáhnout až potom, a stejně jak si jich všimnul, tak zdrhal. Kleště na drápy to samé. Ale pracovali jsme na tom a už to jde. Nicméně pořád je vidět, že mu to není příjemné. Jinak to samé má i u veta, ale tam je to ještě horší. Není mu příjemná vůbec manipulace "cizím" člověkem, je ztuhlý, ale vydrží to, nicméně jakmile vezme vet nějaký nástroj (třeba na poslechnutí srdce, nebo injekci) a pes ho vidí, tak začne panikařit.
Když jsem ošetřovala feně ta záda, tak pes z bezpečné vzdálenosti pozoroval, jakmile jsem udělala náznak, že bych ho šla "ošetřit" taky, tak zalezl a dělal, že neexistuje. A vždycky když jsem skončila, tak běžel k feně a začal ji olizovat, opečovávat - to mi fakt připadalo jako takové gesto "bože, co ti to, chudáčku, zase dělali"
Do oka jsme mu museli kapat kapky jednou v životě a to se teda přiznám, že byl dost boj. Zatímco fena oko div nenastavovala, tak pes jakmile viděl kapky, tak uhýbal. Ale taky jsme to dali. Kdybych mu měla do oka dávat mast, tak z prstu to pro něho bude určitě lepší, než z tuby.
napsal(a):
v tom případě oslepne, jinak to nebude.
holt před dvanácti lety jste měli makat na základní ovladatelnosti psa.
Další, co soudí a ví o situaci hovno.
Doufám, že i Vám někdo v budoucnu "pomůže" zrovna takovým příspěvkem.
Psa máme u dědy, ten je rád že je rád, sotva se udrží na nohou. Nikoho jiného v domácnosti nemá. Žije sám. Je mu 85 let. My s ním bohužel nežijeme, abychom mohli psovi 3x denně léky aplikovat a držet mu hlavu. Toho psa sám prostě neudrží. Pes je prostě janek i na stará kolena. Jiný už nebude. A vy jste prostě bohužel d*y*l*i*n*a a také se to už nezmění 😉
JanaArltova
napsal(a):
Další, co soudí a ví o situaci hovno.
Doufám, že i Vám někdo v budoucnu "pomůže" zrovna takovým příspěvkem.
Psa máme u dědy, ten je rád že je rád, sotva se udrží na nohou. Nikoho jiného v domácnosti nemá. Žije sám. Je mu 85 let. My s ním bohužel nežijeme, abychom mohli psovi 3x denně léky aplikovat a držet mu hlavu. Toho psa sám prostě neudrží. Pes je prostě janek i na stará kolena. Jiný už nebude. A vy jste prostě bohužel d*y*l*i*n*a a také se to už nezmění 😉
A vy jste zase nevychovaná a vulgární. Bodlinka radí dobře, i když občas pro někoho méně nestravitelně. A já se jí nedivím.
napsal(a):
A vy jste zase nevychovaná a vulgární. Bodlinka radí dobře, i když občas pro někoho méně nestravitelně. A já se jí nedivím.
Lidé jsou zajímavý, co? Po roce a čtvrt od položení dotazu se zadavatelka dotazu dostaví, aby sdělila světu, takovýhle moudro. Do tý doby nic, ani nepoděkovala za rady, který se tu vyskytly. Vč. tý do bodlinky- která tím sdělovala, že si s tím prostě budou muset poradit, že ty léky pes dostat musí i přes to, že ho nikdo nic nenaučil.
Pes není janek, ale je nevychovaný. Nejdříve píšete, že nejste schopni mast aplikovat. Teď píšete, že se o psa nestaráte Vy, ale nemohoucí děda. Tak si vezměte dovču a pomozte dědovi, psa na šňůru ať nemůže pláchnout. Žádná zázračná rada neexistuje, samo se to neudělá.