Supiny, kousance v srsti psa. Co to je?

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2020 02:00
anetan007

XXX.XXX.247.159

Dobry vecer,
Obracim se na vas zkusenejsi s prosbou o radu.
Po x navstevach veterinare nemame zadnou diagnozu a ten vicemene jen s kazdou navstevou hada neco jineho a my platime a platime, aniz bychom neco vyresili.
Ve zkratce:
Pred peti mesici jsme u psa nasli u korinku chlupu ze srsti spolecne s chlupy vychazet cerne "neco" o velikosti cca 2mm (jen na zadech!), spolecne take mel par strupu na hlave. Veterinar hadal parazita, dostal nejaky genericky pripravek za krk, specialni sampon Malaseb. Beze zmeny.
Podruhe jsme veterinare navstivili, kdyz se mu vylozene po cesani na x mistech kuze tak podrazdila, ze lehce krvacela. Veterinar hadal bakterialni infekci a dal nam antibiotika na dva tydny.
Potreti jsme veterinare navstivili, kdyz sice cerne "neco" uz mizelo, ale pridaly se nove lupy. Veterinar hadal alergii na jidlo a my si vynutili vzit vzorky ze srsti do laboratore. Jidlo jsme upravili, laborka nic nenasla.
Nyni - cerne "neco" uplne zmizelo, ale mame novy problem - od hlavy, na zadech, az po ocas ma lupy, pod kterymi, kdyz rozhrnu chlupy, jde misty videt cerveny pupinek jakoby kousnuti/stipnuti.
Nejdrive jsem zkousela doplnky stravy, specialni balsamy a sampony na suchou srst, ale nakonec jsem zoufala, bez viry ve veterinare, usoudila, ze by mohlo jit o dravcika. Z rad mistnich diskuzi jsem sehnala Stronghold a minuly tyden aplikovala.
Pokud jde skutecne o drvacika, kdy se daji cekat nejake vysledky, zlepseni? Zitra budeme psa koupat, tyden po aplikaci, obden vycesavam, ale kolikrat mu az zacne krvacet misty kuze.
Uz jsem nestastna. Jde o zlateho retrivra, 5 let. Krome prochazek v parku nema jiny styk s ostatnimi psy - prenaseci.
Neporadili byste, o co treba muze jeste jit?
Pridavam foto, je to po vycesani, tak lupy uz nejsou tak dobre videt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2020 03:46

toto je zánět kůže.

možných původců je mnoho, potřebujete toho veterináře. tak jiného, který to umí diagnostikovat a léčit. seškrab, otisk, správné použití léčiv a tak.

14.5.2020 08:10

A což trochu chemie : Comfortis, nebo Bravecto ? Na dravčíka a možná i na demodex ?
Veterináře (jiného ) nezpochybňuji.

14.5.2020 08:22
janaa

XXX.XXX.149.26

Golden-lupy rovná se ICT. Koukněte, jsou na to genetické testy. Je s PP? Rodiče testovaní?

14.5.2020 08:46

janaa napsal(a):
Golden-lupy rovná se ICT. Koukněte, jsou na to genetické testy. Je s PP? Rodiče testovaní?

ICT jsou fakt "jen" lupy, ne krvavé strupy.

14.5.2020 08:57
janaa

XXX.XXX.149.26

Viděla jsem všechno,hnědé lupy, krvavé kusy,co se odlupovaly atd. Nebo to může být sekundární infekce. Každopádně bych ICT prostě vyloučila jako první

14.5.2020 09:42
anetan007

XXX.XXX.251.144

janaa napsal(a):

Ichtyoza? Nemela by být hlavne na bocích a břiše? Je s PP, ale nevím, zda rodiče na to byli testováni.

14.5.2020 12:04
janaa

XXX.XXX.149.26

Ne,to bývá všude, velmi často na zádech. Po jakých je rodičích? Klidně mi písněte do zprávy, zkusím zjistit,jestli jsou rodiče testovaní. Ale před 5 lety se ještě netestovalo tak běžně jako teď

14.5.2020 12:20

janaa napsal(a):
Viděla jsem všechno,hnědé lupy, krvavé kusy,co se odlupovaly atd. Nebo to může být sekundární infekce. Každopádně bych ICT prostě vyloučila jako první

jo, jenže vtip je v tom, že krvavé odlupující se kusy, tak už stafylokok prostě bude a je fuk, jestli je tam predispozice v podobě poruchy rohovatění nebo ne.

14.5.2020 12:24
janaa

XXX.XXX.149.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jo, jenže vtip je v tom, že krvavé odlupující se kusy, tak už stafylokok prostě bude a je fuk, jestli je tam predispozice v podobě poruchy rohovatění nebo ne.

Ale tak to určitě,o tom já se přeci nehádám

14.5.2020 13:30
anetan007

XXX.XXX.247.252

Tak jsem googlila. Zijeme v zahranici, rodice psa jsou oba Britove, podarilo se mi dle registracnich cisel vyhledat zdravotni testy, ktere absolvovali, ale DNA test na ichtyozu delany nemel ani jeden z nich. Psala jsem vetovi, zda by nam udelal ten test i v dobe koronaviru.
Ale porad se mi to nezda. Spis vzdy pod temi lupy mel jakoby "kousanec/pupinek". Test na bakterie a plisne a parazity mel cisty. Ale pry se da dravcik zjistit jen z testu s lepici paskou, ze? A ten mu nedelali.
Pokud by to byl prece jen dravcik, za jak dlouho lze od aplikace Strongholdu cekat zlepseni>

14.5.2020 18:15

Dělal veterinář krevní rozbor? Hodně podobně vypadal golden, u kterého se pak z krve potvrdila hypotyreóza. Mezitím se mu na podrážděné kůži rozjel zánět, takže léčba trvala o něco déle. Prášky na štítnou žlázu bere samozřejmě pořád, chvíli trvalo, než se vychytalo dávkování.

15.5.2020 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dělal veterinář krevní rozbor? Hodně podobně vypadal golden, u kterého se pak z krve potvrdila hypotyreóza. Mezitím se mu na podrážděné kůži rozjel zánět, takže léčba trvala o něco déle. Prášky na štítnou žlázu bere samozřejmě pořád, chvíli trvalo, než se vychytalo dávkování.

Jo, jestli má všechny rozbory mne taky napadlo, ale když psala, že byli na veterině několikrát, řekla jsem si, že snad určitě. To bych vždycky dělala jako první krok.

15.5.2020 11:09
eli22

XXX.XXX.58.41

lesnížínka napsal(a):
Jo, jestli má všechny rozbory mne taky napadlo, ale když psala, že byli na veterině několikrát, řekla jsem si, že snad určitě. To bych vždycky dělala jako první krok.

Demodex veterinář tedy vyloučil?

15.5.2020 21:04
anetan007

XXX.XXX.247.69

Dnes opet u veterinare.
DDravcik to pry asi neni, minimalne dnes pod mikroskopem nic nevidel. Takze zkousime hypoalergenni stravu - podezreni na alergii, prestoze ji vicemene jen kure.
Potom, kdyz nezabere strava, chteji zkusit vzit krev na stitnou zlazu (mimochodem, kolik to stoji v CR?). A jako posledni test na ichtyozu.

15.5.2020 21:22
eli22

XXX.XXX.58.41

anetan007 napsal(a):
Dnes opet u veterinare.
DDravcik to pry asi neni, minimalne dnes pod mikroskopem nic nevidel. Takze zkousime hypoalergenni stravu - podezreni na alergii, prestoze ji vicemene jen kure.
Potom, kdyz nezabere strava, chteji zkusit vzit krev na stitnou zlazu (mimochodem, kolik to stoji v CR?). A jako posledni test na ichtyozu.

Tak náš má alergii právě na kuře.

15.5.2020 21:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

eli22 napsal(a):
Tak náš má alergii právě na kuře.

alergie na kuře či kuřecí tuk bývá nejčastější

15.5.2020 21:40

anetan007 napsal(a):
Dnes opet u veterinare.

Vím, že v zahraničí to je někdy s veterináři těžké. Nechte psovi odebrat krev na tu štítnou žlázu. Co nejdříve. Trvejte si na tom nebo jděte k jinému vetovi.
Po pravdě, u nás by se postupovalo přesně opačně. Nejdřív biochemickký rozbor krve a dle výsledků řešit dál. Nezkoušet hypoalergenní dietu jen tak na blint.
Rozšířený krevní rozbor se v ČR pohybuje cca kolem 900-1300,- Kč. Jestli žijete v Británii, tam jsou to úplně jiné pálky.

16.5.2020 01:49
anetan007

XXX.XXX.251.144

Vím, že v zahraničí to je někdy s veterináři těžké. Nechte psovi odebrat krev na tu štítnou žlázu. Co nejdříve. Trvejte si na tom nebo jděte k jinému vetovi.
Po pravdě, u nás by se postupovalo přesně opačně. Nejdřív biochemickký rozbor krve a dle výsledků řešit dál. Nezkoušet hypoalergenní dietu jen tak na blint.
Rozšířený krevní rozbor se v ČR pohybuje cca kolem 900-1300,- Kč. Jestli žijete v Británii, tam jsou to úplně jiné pálky.

Mate naprostou pravdu. Veterinář nám rekl, ze krevní test by nas vyšel na £150. Asi v tom není moc rozdíl, pac dnes jsem mu objednala 24 hypoalergenich konzerv, co ma tak na týden za £50. :/ Letos se stehujeme zpet do Čech, necekala bych, ze nas tu stihne potkat ještě toto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík