Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouZdravím, mám dvouletého retrívra.. od malička ma citlivější žaludek, něco mu nesedne a už má průjem, zvrací a tak.. podle všeho potravinová alergie, ale nějak se ještě stále nezjistilo na co konkrétního. Je na hypoalergeních granulích a k tomu mu vaříme maso (poslední dobou měl kuřecí žaludky) Sem tam (cca 2xza měsíc)má potřebu trávy, mlaská hltá a pak když se nažere trávy, tak je bud ok, nebo se vyzvrací a je v pohodě. Dnes v noci cca od 1. ráno mu to znovu začala, šílené mlaskání, jako smyslu zbavený chtěl žrát vše co viděl a zrychleně polykal, vyběhli jsme ven nažral se velkého množství trávy a po chvilce to vyzvracel a byl na hodku v pohodě ..ale pak znovu a znovu až do ráno. Máme s ním ale velký problém v tom, že má ohromný strach téměř ze všeho, nejvíce z aut a řeší to tak, že na ně utočí..dostat ho na veterinu je nadlidský výkon..když se to povede je zase problém tam protože doktorka se ho bojí a on na sebe nenechá sáhnout.. dnes jsme se ho pokoušeli přes hodinu dostat do auta - marně. Nakonec to dopadlo tak, že jsme tam jeli jen se optat a pro léky. Podle veterinářky může mít nějakou infekci/zánet z toho jak věčně vše venku olizuje (hlavně poslední dobou kvůli hárajícím fenám) a nebo alergie na kuřecí.. dostal lék na to překyselení a že se máme vyhnout tomu aby žral trávu, protože už ho to prý nutí automaticky a on si tím jen přitežuje. Ale ted už fakt nevím a mám o něj strach.. neustále zrychleně polyká, sliní, a chce trávu.. jinak bříško má měkké a na dotek ho nebolí.. hlavně jsem se bála torze..takže jeden z dotazů: může u tohoto hrozit?Když bříško se zdá na pohmat v pohodě? Jinak chut k jídlo ma furt.. ale ted teda nedosátá, není ani apatický..jen unavený už. Ale takto dlouho jsme to s ním ještě neměli..máte někdo podobnou zkušenosti? Přijde mi, že ho hrozně pálí žáhá a snaží se ty štávy dostat ven.. může to být alergická reakce, nebo překyselení kvůli něčemu venku. On je sice taková popelnice, ale žádné hračce doma nic nechybí a je čístě doma, takže ani nějaké jedovaté květy nepozřel...
Uživatel s deaktivovaným účtem
S žaludkem tedy neporadím, ale asi bych ihned změnila veterinu a taktéž bych se ihned začala věnovat intenzivní převýchově sebe a psa, aby se stal zvladatelným.
pokud více žere trávu má málo vlákniny a krmíte čím ?
ty "hypoalergenní" stojí většinou za pendrek
krmit normálně jste asi zřejmě nikdy nezkoušela...
jinak souhlas s keriton
jak na auta viz
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3675418/muj-pes-se-vrha-na-projizdejici-auta#a3675521
Vím, že se to takhle na první pohled zdá jako úplný nesmysl, ale má v pohodě anální žlázky?
Úplně stejný průběh měla moje fena, když je měla ucpané a šlo to do zánětu.
Může to být xy věcí. Zvlášť, když se vám pes ani nenechá vyšetřit. Nemáte se ani od čeho odpíchnout, abyste řekli - tohle jsme na veterině vyloučili, to je ok...
Co je krmit normálně? Granule má: Royal Canin VD Hypoallergenic DR 21 a k tomu vařenou stravu, ale pravděpodobně to kuřecí bude problém, protože předešlé granule od Brit care, kde bylo kuřecí, mu nesedli. Trávy si normálně nevšímá, pokud vyloženě nemá nějaký problém, navíc dnes ani nebyl na velké.. sice nemá ani co..ale i tak, naposledy včera večer.
Atheira
napsal(a):
Vím, že se to takhle na první pohled zdá jako úplný nesmysl, ale má v pohodě anální žlázky?
Úplně stejný průběh měla moje fena, když je měla ucpané a šlo to do zánětu.
Může to být xy věcí. Zvlášť, když se vám pes ani nenechá vyšetřit. Nemáte se ani od čeho odpíchnout, abyste řekli - tohle jsme na veterině vyloučili, to je ok...
Zrovna se nenechá abych se mrkla.. ale jinak netahá zadek ani nějak nic nenasvědčuje tomu, že by měl.. i když celkem se drbe
Luciien
napsal(a):
Zrovna se nenechá abych se mrkla.. ale jinak netahá zadek ani nějak nic nenasvědčuje tomu, že by měl.. i když celkem se drbe
Právě že píšu, že stejný průběh jsem zažila. Nějaký tahání zadku se nekonalo. Sama na tom, myslím, ani nic nevykoukáte. Nebo teda nevím, jak to poznat. Já to nikdy neuměla správně ani vymačkat, prostě mi to nešlo...
Atheira
napsal(a):
Právě že píšu, že stejný průběh jsem zažila. Nějaký tahání zadku se nekonalo. Sama na tom, myslím, ani nic nevykoukáte. Nebo teda nevím, jak to poznat. Já to nikdy neuměla správně ani vymačkat, prostě mi to nešlo...
Tak to bude problém, to zjištění zda by mohlo jít o to:/
Luciien
napsal(a):
V tom případě by na tom bylo zle 80% psů..páč žerou granule. Jemu lidská strava nevyhovuje, mívá průjem..
tak aspoň ty granule vyměňte za lepší. RC a Brit fakt ne. A "lidská" strava je u vás co? Zkuste maso a přílohy. Ze začátku třeba vařené.
a náš pes měl se žlázkami problém a nikdy "nesáňkoval" ani se nevykusoval. Vymačkat musel vždy veterinář.
Ta tráva - nemohl se třeba otrávit? Našemu se to stalo když sežral trávu postříkanou neředěným Roundupem
GAELLE
napsal(a):
tak aspoň ty granule vyměňte za lepší. RC a Brit fakt ne. A "lidská" strava je u vás co? Zkuste maso a přílohy. Ze začátku třeba vařené.
a náš pes měl se žlázkami problém a nikdy "nesáňkoval" ani se nevykusoval. Vymačkat musel vždy veterinář.
Ta tráva - nemohl se třeba otrávit? Našemu se to stalo když sežral trávu postříkanou neředěným Roundupem
tyto jsou jediné, které mu vyhovovali..proto jsme u nich zůstali. Jinak jich vystřídal více. Samozřejmě i to vaření jsme zkoušeli a furt i při granulí dostává.. rýži maso, vývar.. tam je problém, že něco mu sedí a něco vůbec. U té otravy z trávy jsou stejné příznaky? On jí jedl na více místěch, u nás na zahradě, kde je neškodná.. na náměstí u plotů tam taktéž..ale dnes i trochu na poli z čehož jsem také měla obavy. Ale zase to častokrát tam něco olizuje.. apod a problémy z toho nemíval.
Luciien
napsal(a):
V tom případě by na tom bylo zle 80% psů..páč žerou granule. Jemu lidská strava nevyhovuje, mívá průjem..
Vykašlete se na 80% psů, to není starost, která by vás měla nějak trápit. Vy máte psa, kterého jednak potřebujete komplet prohlédnout na veterině a je potřeba to nějak udělat. I kdyby šlo jen o "blbý" žlázky, který jsem tu nadhodila. Ten problém sám nezmizí. A dá se to řešit jen tak, že se s tím psem bude manipulovat a málokterá léčba čekoholi je psu příjemná. Nějak to musíte udělat, jinak se nikam nepohnete.
Co se toho masa týče. Nestavěla bych se hned tak do opozice. Jestli má váš pes trávení v háji, může být barf vaše spása. Doopravdy.
Jemu lidská strava nevyhovuje...
Kdo mluvil o lidské ? Jste úplně mimo mísu
já mluvím o přirozené stravě, ne o chem.upraveném odpadu použitém při výrobě granclí
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3658475/krmeni-syrovym-masem?from-list=1#a3681254
Tohle chování může mít opravdu spoustu příčin. Může mít jen překyselený žaludek, ale taky mohl sežrat nějakou nestravitelnou věc a spoustu dalších možností.
Vyřeší to jen návštěva veterináře. Psovi dejte košík, vezměte ho do náruče a do auta ho prostě nacpěte. Pokud se pes nelepší, tak bych teď dala stranou to, že se pes auta a veterináře bojí.
Veterináře bych zvolila jiného než doposud.
lupus4
napsal(a):
Jemu lidská strava nevyhovuje...
Kdo mluvil o lidské ? Jste úplně mimo mísu
já mluvím o přirozené stravě, ne o chem.upraveném odpadu použitém při výrobě granclí
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3658475/krmeni-syrovym-masem?from-list=1#a3681254
Tak by nebylo od věci to napsat rovnou, než to hloupé heslovité rádoby zkušené doporučování, že existuje jen syrová strava. To že zrovna vašim psům vyhovuje, neznamená, že bude všem.
Luciien
napsal(a):
Samozřejmě že měl košíl a snažilo se nás pět ho dostat do auta.. kdyby to bylo tak jednoduché, tak to stranou půjde pryč.
Pět lidí nedokáže dát do auta jednoho psa ?
Luciien
napsal(a):
Samozřejmě že měl košíl a snažilo se nás pět ho dostat do auta.. kdyby to bylo tak jednoduché, tak to stranou půjde pryč.
Jen taková rada pro krajní nouzi... psovi jsou dva, tak předpokládám, že by to pro něj nemuselo být úplně extra riziko.
Příbuzní měli psa příšernýho rapla. Je to už dlouho, nevím, co mu bylo, ale potřeboval veterináře a i s košem to s ním bylo hodně těžký. Možná asi jako u vás.
Jediná možnost, jak psa vyšetřit byla, ho lehce přispat.
Když to jinak nepůjde, možná bych na vašem místě volila podobný způsob.
Tam se to teda tehdy udělalo tak, že veterina byla pět minutek autem, tak si ho veterinář oblbnul doma a odvezl si ho. Nevím, jaký možnosti máte vy.
Luciien
napsal(a):
ne, kouše dostává se z kšíru, sundává košík.. vrčí a utočí na auto i z deseti metrů, co teprve když je u něj
Budete muset použít obojek, široký kožený, ze kterýho se nevyvlíkne. Náhubek, kterej si nesundá (dá se za ušima přichytit k obojku).
Dvouletý pes takto nevychovaný a s takovými zásadními problémy, je obrovský selhání vás jako majitelky. Měla jste ty dva roky raději než strachováním se o psa, strávit jeho vychováváním.
Pořád ještě máte čas to napravit a pracovat na tom. Za pár let začne stárnout a všechny strachy se začnou samy od sebe zhoršovat, stejně jako sebeovládání. Jestli na tom nebudete intenzivně pracovat teď, budete mít za chvíli obrovskej problém...
Luciien
napsal(a):
ne, kouše dostává se z kšíru, sundává košík.. vrčí a utočí na auto i z deseti metrů, co teprve když je u něj
proboha jakou výchovu a výcvik měl doposud?
pět lidí nedostane psa do auta? fakt nechápu.
Nasadit koš, obojek.
Nalákat psa na pamlsek nefunguje? To jste s ním nikdy nikam nejeli?
Luciien
napsal(a):
Tak by nebylo od věci to napsat rovnou, než to hloupé heslovité rádoby zkušené doporučování, že existuje jen syrová strava. To že zrovna vašim psům vyhovuje, neznamená, že bude všem.
Jasně , vynadejte všem...že psa nezvládáte
rady jste dostala, ovšem evidentně se jimi nehodláte řídit...
psa vám po netu NIKDO nevyléčí ani nevychová, to musíte SAMA,
Co jste s ním dělala až do teď, je pro nás záhada, protože co tu zatím předvádíte je více než tristní, hlavně pro vašeho psa...
Evidentně nevíte NIC a ani se to nesnažíte změnit...což je pro psa katastrofa
howgh (škoda času)
Atheira
napsal(a):
Jen taková rada pro krajní nouzi... psovi jsou dva, tak předpokládám, že by to pro něj nemuselo být úplně extra riziko.
Příbuzní měli psa příšernýho rapla. Je to už dlouho, nevím, co mu bylo, ale potřeboval veterináře a i s košem to s ním bylo hodně těžký. Možná asi jako u vás.
Jediná možnost, jak psa vyšetřit byla, ho lehce přispat.
Když to jinak nepůjde, možná bych na vašem místě volila podobný způsob.
Tam se to teda tehdy udělalo tak, že veterina byla pět minutek autem, tak si ho veterinář oblbnul doma a odvezl si ho. Nevím, jaký možnosti máte vy.
Cca 15min autem.. ale tam je problém s tou veterinářkou, která se ho bojí a celkově nemá takový vztah ke psům.. další je až 30km, kde je zase problém s tou dálkou autem. Když už by nějakým zázrakem tam šel, tak by navíc zvracel i z toho. Ta vet..běžně chodím i domů..ale u našeho má právě strach.
lupus4
napsal(a):
Jasně , vynadejte všem...že psa nezvládáte
rady jste dostala, ovšem evidentně se jimi nehodláte řídit...
psa vám po netu NIKDO nevyléčí ani nevychová, to musíte SAMA,
Co jste s ním dělala až do teď, je pro nás záhada, protože co tu zatím předvádíte je více než tristní, hlavně pro vašeho psa...
Evidentně nevíte NIC a ani se to nesnažíte změnit...což je pro psa katastrofa
howgh (škoda času)
Od vás jsem viděla jen poučení na základe jen vašich přesvědčení o správné stravě, žádnou radu.. když nemá problém s granulema, tak nevidím jakou jinou radou se od vás řídit. A je zajímavé jaké věštěscké máte schopnosti, že tak skvěle víte na základe pár řádku vše o mé a výchově mého psa.. gratuluji. Koukám, že vy víte všechno :-)
Luciien
napsal(a):
Cca 15min autem.. ale tam je problém s tou veterinářkou, která se ho bojí a celkově nemá takový vztah ke psům.. další je až 30km, kde je zase problém s tou dálkou autem. Když už by nějakým zázrakem tam šel, tak by navíc zvracel i z toho. Ta vet..běžně chodím i domů..ale u našeho má právě strach.
panebože vy jste snad z jiné planety. je to vůbec možný ???
GAELLE
napsal(a):
Nasadit koš, obojek.
právě že jeli.. na veterinu ze které si pak udělal totální odpor..dále k vodě, do lesa.. a od té doby všechny tyto místa nesnáší a ještě více auto. Kdyby fungovalo nalákaní na pamlsek tak už tam dávno je.
Luciien
napsal(a):
Od vás jsem viděla jen poučení na základe jen vašich přesvědčení o správné stravě, žádnou radu.. když nemá problém s granulema, tak nevidím jakou jinou radou se od vás řídit. A je zajímavé jaké věštěscké máte schopnosti, že tak skvěle víte na základe pár řádku vše o mé a výchově mého psa.. gratuluji. Koukám, že vy víte všechno :-)
nikdo nemá věštecké schopnosti vše jste tady na sebe prozradila sama.
Co proboha s tím psem dva roky děláte? a to je to retrívr !!!
zvládli jsme ve dvou vyšetření devítiletého psa výchovou nepolíbeného který nikdy nechodil ven.
a veterinář který se bojí psů? to jako fakt? co třeba fixační náhubek říká vám to něco?
já jen doufám že jste troll protože toto fakt snad není možné
No a jak s tím psem chcete do budoucna žít, když ho nemůžete vzít na veterinu, veterinářka se ho bojí, pes je už teď ve 2 letech naprosto nevychovaný v takové základní věci, jako je auto, a k tomu všemu má poměrně dlouhodobé a nemalé problémy se zažíváním... ?
GAELLE
napsal(a):
Nasadit koš, obojek.
No, měli jsme u příbuzných něco podobného. Kříženka akity. On jak se takto velký pes už dostane do amoku, fakt ho x lidí má problém udržet, doslova ji svazovali do kozelce, hrůza. Tady jde o to na psa netlačit, násilím to už opravdu nejde. To zadavatelka doufám řešit začne hned, jak psu bude líp.
K problému: pokud máte podezření, že je tam alergie na kuřecí, tak v prvé řadě vysaďte ty granule, které obsahují jak kuřecí tuk, tak tuším játra tam jsou. No a samozřejmě nedávejte nic, co čšlo kolem kuřete, ani maso, ani pamlsky. Maso dávejte hovězí, krůtí, králík je nejlepší. Na překyselený žaludek jsou nejlepší kosti, mleté vaječné skořápky, jako první pomoc, když začne takto běhat a cpát se trávou je, že mu namíchnete trochu sody...jako pijou lidi, co je pálí žáha. Poměr je určitě někde na NETu, já to míchám báj očko prostě tak, abych to vypila i já. Příklad: špetu sody do skleničky, přidám půl deci vody, promíchám to až se soda rozpustí a velkou stříkačkou dávkuju psu do huby. Můj si tedy nechá dělat cokoli a ví, že mu pomůžu. On na překyselení taky trpí, pomohly nám zkaměnělé řasy od Dromy. Ale on už je taky starý pes, takže všechno funguje hůř. Krmený je vařenou stravou, i syrovým masem, i granulema...na co má zrovna chuť. Pes nežere trávu jen proto, aby zvracel, ona mu právě sráží to překyselení. Můj pes taky občas žere(když je víc dní po sobě na granulích a nebo má jen maso bez kostí) a nikdy, ani jedinkrát ji nezvracel. Když jsme museli dávat ATB berňákovi, začal nám najednou taky doslova lítat a snažil se sežrat všechno, co se trávě byť jen podobalo. Tehdy jsem to u psa zažila poprvé a krom toho, že mně to vyděsilo, nevěděla jsem vůbec, jak mu pomoct. Od té doby už vím, o co jde. Prostě žáha. A ještě dodatek. Zbylo mi pivo z vaření. My pivo nepijem. Normálně by se vylilo. Pár dní předtím mi volala sestřenka, že jí vet pro starou kočku se špatnýma ledvinama doporučil Plzeň. Tak jsem uvažovala, pes je starý, ledviny jsou taky v ohrožení, navíc je pivo dobré na to jeho taktéž blbé trávení...dám mu trochu do misky, možná té půl deci to bylo. Nechtěl to, tak jsme mu do toho hodila rozmočit piškot. Ten snědl a vylíznul tím pádem i ten zbytek piva. Další den už se ani moc neohlížel, s piškotem si rovnou dal. Tak ho dostává týden a myslím, že i to trávení má teď dobré, ráno trávu nehledá.
žádnou radu..
tak naposled, ani číst či vnímat psaný text asi neumíte
jak na auta viz
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3675418/muj-pes-se-vrha-na-projizdejici-auta#a3675521
a krmení
to nejsou rady ?
napsal(a):
No a jak s tím psem chcete do budoucna žít, když ho nemůžete vzít na veterinu, veterinářka se ho bojí, pes je už teď ve 2 letech naprosto nevychovaný v takové základní věci, jako je auto, a k tomu všemu má poměrně dlouhodobé a nemalé problémy se zažíváním... ?
asi tak jako doposud. na zahradě bez výchovy bez péče bez ošetření
proč si takoví lidi vůbec psa pořizují? asi jako ten doplněk na tu zahradu
Osobně nemám zkušenost se žaludečními potížemi, tam se neodvažuji radit. Co se týče těch ostatních problémů... Nebudu Vás, @Luciien, plísnit. Že tento stav není ideální, víte zřejmě nejlépe sama. Zkusím Vám dát svůj pohled na věc (resp. nápady, jak to řešit), třeba Vám něco bude k užitku.
Myslím, že je potřeba zaměřit se na to ve více rovinách. Kdyby šlo o mě a mého psa, pracovala bych a) na sobě, b) na psovi, c) na vztahu já x pes, d) na vztahu (já x) pes x veterina.
a) práce na sobě
Jak ve vypjatých situacích reagujete Vy sama? Jste v klidu a rozhodnutá, že to dobře dopadne? Nebo jste nervózní, v nepohodě? Možná je na Vás pejsek emocionálně fixovaný, a k jeho přemrštěným reakcím přispívá Vaše negativní rozpoložení. Zkuste pracovat na svém vnitřním klidu, uvěřte, že pes udělá, co je třeba (za Vaší pomoci). Možná Vás potom pes bude odrážet trochu klidněji (alespoň ten můj funguje jako zrcadlo, díky čemuž jsem mistr zenu).
b) práce na psovi
Zatím je pes mladý, ale je jasné, že do budoucna bude cestování, veterina nebo obyčejná manipulace se psem prostě nevyhnutelná. Čím dřív se na tom začne pracovat, tím lépe.
Zkuste psa postupně zvykat na běžnou manipulaci - prohlédnout mu oči, zuby, uši, tlapky, prohmatat tělo, vískat mu srst. Já mám se svým psem naučené heslo "bude operace", kdy ví, že je potřeba vykonat něco nezbytného, za co bude následovat pamlsek a všeobecné jásání. Tyto úkony bych zkoušela provádět zpočátku zejména když o nic nejde (aby vás, až o něco půjde, nepokousal). Netlačila bych na pilu, spojila bych to s něčím příjemným. Možná by Vašeho psa uklidnilo, kdybyste na něj u toho vlídně mluvila? Vysvětlovala mu jako dítěti, co děláte a proč je to nutné?
c) práce na vztahu se psem
Dále bych se zaměřila na vztah se psem. Je třeba budovat důvěru (oboustrannou). Pes by Vám měl věřit, vědět, že Vy jej ochráníte, když půjde do tuhého. U nás se osvědčila laskavá důslednost, konzistentní chování a investice mnoha a mnoha hodin času. Vypadá to, že vy budete muset dohnat zanedbanou socializaci a vtiskávání.
Ve vypjatých situacích bych nenechávala řešení na psovi, ale převzala bych iniciativu. Příklad z praxe: pokud na nás doráží cizí neodvolatelný pes, je to nepříjemné a nepřátelské, vůbec ho ke svému psovi nepustím a velice důrazně mu sdělím něco jako "Ty jsi neslyšel, co ti páníček říkal?! Co máš dělat?!". Většina psů, obzvlášť pokud znám jejich jméno a oslovím je, se otočí na podpatku a zmizí. Můj pes ví, že se má stáhnout a nechat to být, že to vyřeším já. Neštěká, nevrčí, nevyjíždí (takhle to nebylo vždycky a dalo mi to dost práce).
d) vztah (já x) pes x veterina
Pokud není možné psa naložit do auta, nedalo by se jít pěšky? 15 minut autem, pokud to tedy není 15 minut po dálnici :-), by mohlo být zvládnutelných i po svých.
Pokud ano, zkusila bych jít pěšky. Jestli má pes k veterině takovou averzi, zřejmě v nějakém místě cesty pozná, kam jde, a začne dělat problémy. Tak bych s ním tu trasu chodila denně. Na tom nejzazším místě, kde je to ještě dobré, bych odměňovala, a postupně se k ordinaci přibližovala. Natrénovala bych s ním takto i pobyt v čekárně. Následně pobyt (bez ošetření) v ordinaci. Přinesla bych paní doktorce a sestřičce velkou bonboniéru a párkrát tam se psem došla na adaptační návštěvu. V ordinaci bych ho pustila z vodítka, aby si to tam mohl volně projít a očichat, pamlskovala bych. U toho ho nenásilně nechala seznámit s paní doktorkou (tam to bude vyžadovat i snahu ze strany veterinářky, jestli se ho opravdu tak bojí). Pokud je hysterický a kouše i když o nic nejde, raději s náhubkem připnutým k obojku, jak radily dámy výše.
Až dojde na samotné vyšetření, domluvila bych se, že nebudeme vyzvedávat psa na stůl (na některých veterinách jsou tím posedlí), ale nechala bych ho vyšetřit normálně na zemi. Se spoustou piškotů. Se svou asistencí (rozhodně je dobré se uklidnit a nepřenášet stres na psa). Nebrala bych tam pět lidí, to si myslím, že zbytečně vyeskaluje emoce. Plus hrozí, že každý bude dávat psovi nějaký pokyn, a pes nebude vědět, co má dělat.
S tím autem bych asi zkusila obdobný postup. Zaparkovala bych ho na zahradu, nechala psa běhat kolem. Až si zvykne, otevřela bych dveře, opět ho nechala prozkoumat i interiér. Dala bych třeba pamlsek na podlahu nebo sedačku... V dalším kroku bych před ním do auta nastupovala. Pak bych ho do toho zaparkovaného auta vzala na chvíli s sebou (třeba v rámci hry, nenásilně). Pak bych zkusila chvíli tam s ním sedět se zavřenými dveřmi. Pak ujet pár metrů, atd.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!