Prodám štěňata jezevčíka trpasličího/králičího

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - CHS Judring zadá posledního pejska jezevčí...
Dohodou
Zdravím, naše fena už delší dobu frká. Vždycky vysmrkne zelený hlen. Z čumáku je jí cítit jakoby hniloba.
Zhruba před rokem jsme to řešili s vet. Zjistila, že zároveň má dva zkažené zuby. To vše se vyřešilo- zuby vytrhnuty, přeléčeno antibiotiky. To samozřejmě na nějakou dobu zabralo.
Teď se puch a frkání vrátilo. Navíc poslední dobou často "zvracela" spíš jen tak uplivne. Vůbec nepumpuje břichem jen tak otevře tlamu a je to venku. Na to, jsem vyčetla, pomůže dát misky se žrádlem a vodou výš. Udělala jsem to a je to lepší.
Taky pořád kouše klacky- dřív to tolik nedělala.
K tomu všemu mi po podání kapky proti parazitům tři dny zvracela a byla jak nemocná.
No má toho chudák dost, ale pořád je veselá, hravá, žere a pije normálně. Je jí 10let, cca7,4kg. Nemáte někdo podobný příběh a případně radu? Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem
To vyplivování (bílé pěny) by mohl být psincový kašel, sedla by k tomu i ta "rýma". Prostě má nejšpíš virózu.
Pokud má nelepšící se páchnoucí výtok z nosu, doporučuju určitě udělat rhinoskopii! Je to relativně jednoduchý a ne nějak strašně drahý výkon. Zjistíte (vyloučíte) případné cizí těleso v dutině nosní, nádor, zánětlivá ložiska... A od toho se můžete dál odpíchnout. Jinak věštíte z křišťálové koule a jedete stylem „pokus omyl“.
Dasvo
napsal(a):
Pokud má nelepšící se páchnoucí výtok z nosu, doporučuju určitě udělat rhinoskopii! Je to relativně jednoduchý a ne nějak strašně drahý výkon. Zjistíte (vyloučíte) případné cizí těleso v dutině nosní, nádor, zánětlivá ložiska... A od toho se můžete dál odpíchnout. Jinak věštíte z křišťálové koule a jedete stylem „pokus omyl“.
Souhlasím s tím, že tohle nevypadá na nějakou banalitu, se kterou já k vetovi fakt nejdu. Tady bych se bála něčeho horšího a doufala jen v další zkažený zub.
andrejs
napsal(a):
Moc děkuji. Určitě hodláme jet k veterináři. Jen nechci pokusomylovat do nekonečna. Tak zkouším, jestli už někdo podobnou zkušenost nemá
Já ji mám! V podstatě stejnou - nelepšící se hnisavý sopel z jedné nosní dírky. Na rhinoskopii zjištěno cizí těleso v nosní dutině (pravděpodobně granule) - odstraněno rhinoskopem, výplach dutiny, kultivace, dlouhodobě cíleně antibiotika...
Chci tím říct, že příčinu a řešení takové situace může zjistit pouze veterinář řádným cíleným vyšetřením.
andrejs
napsal(a):
Super. Naděje svitla. Ted jsem s vet mluvila a hned v pondělí jdeme nechat kouknout do čumáku.
Je fakt, že pořád kouše klacky, hračky občas hovězí kost (nechávám ji okousat kloub a kosti nechroupe- je naučená od mala)tak jí tam beztak něco uvízlo.
Děkuji!😊
Ještě doporučím - vysledujte, jestli ten hlen a sopel jde jen z jedné konkrétní nosní dírky, nebo z obou! To může být velmi zásadní informace.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!