Axi

XXX.XXX.162.34
Dobrý den, máte zkusenosti s chovatelskou stanici Nice Friend? Maji zlate retrivry a labradory. Uvazujeme o stenatku a tato chs nas na prvni pohled zaujala, pejskum se opravdu hodne venuji, ale co nas trochu odrazuje, je to, ze nikde na webu nemaji uvedeny informace o jejich fenkach, jako je datum narozeni a pocet vrhu u jednotlivych fen. Maji 11 fen, z cehoz je 7 chovnych, ale nikde nemaji info, kdy mely vrhy v minulosti, kolik bylo stenatek apod. Tak to na nas pusobi dojmem, ze jen produkuji stenata, protoze vrhy maji nekolikrat rocne a kazdy rok :-( Webove stranky chs jinak vypadaji moc pekne, o pejsky se urcite dobre staraji, ale proc tam neuvedou informace, kolik je fence let, kolikrat za zivot mela stenatek apod? Ani tam nemaji certifikat od CMKU o tom, ze jsou chovatelska stanice..tohle urcite neni povinne, ale co jsme videli, tak ostatni chs to na svem webu zverejnene maji.. Co si o tom myslite vy?
Axi
napsal(a):
Dobrý den, máte zkusenosti s chovatelskou stanici Nice Friend? Maji zlate retrivry a labradory. Uvazujeme o stenatku a tato chs nas na prvni pohled zaujala, pejskum se opravdu hodne venuji, ale co nas trochu odrazuje, je to, ze nikde na webu nemaji uvedeny informace o jejich fenkach, jako je datum narozeni a pocet vrhu u jednotlivych fen. Maji 11 fen, z cehoz je 7 chovnych, ale nikde nemaji info, kdy mely vrhy v minulosti, kolik bylo stenatek apod. Tak to na nas pusobi dojmem, ze jen produkuji stenata, protoze vrhy maji nekolikrat rocne a kazdy rok :-( Webove stranky chs jinak vypadaji moc pekne, o pejsky se urcite dobre staraji, ale proc tam neuvedou informace, kolik je fence let, kolikrat za zivot mela stenatek apod? Ani tam nemaji certifikat od CMKU o tom, ze jsou chovatelska stanice..tohle urcite neni povinne, ale co jsme videli, tak ostatni chs to na svem webu zverejnene maji.. Co si o tom myslite vy?
Nice Friend je Martin Luňák?
Toho vrele doporučuji - neznám ho primo jako chovatele, ale jako trenéra, a ten člověk je fakt
Axi

XXX.XXX.162.34
Ano, je to pan Martin Lunak.
No,jako na trenéra mám na něj názor trochu jiný
nicméně určitě odchovává kvalitní štěňata (já taky na stránkách žádný certifikát nemám), psy mají zdravé, a vyrovnané,jak po exteriérové,tak povahové stránce, chovají na kvalitních jedincích. Jen si nejsem jistá (jako všude jinde),jestli budou mít nějaká štěnda volná A pokud máte dotazy,nejlépe se obrátit přímo na chovatele, určitě vám rád všechno zodpoví
janaa
napsal(a):
nicméně určitě odchovává kvalitní štěňata (já taky na stránkách žádný certifikát nemám), psy mají zdravé, a vyrovnané,jak po exteriérové,tak povahové stránce, chovají na kvalitních jedincích. Jen si nejsem jistá (jako všude jinde),jestli budou mít nějaká štěnda volná A pokud máte dotazy,nejlépe se obrátit přímo na chovatele, určitě vám rád všechno zodpoví
Já jsem u nej byla párkrát s výmarkou před zkouškama na jejich hromadným tréninku, a neviděla jsem tam z jeho strany nic závadného.
Radejine

XXX.XXX.163.49
U LR krytí stále stejným psem. Asi množstevní sleva.
U GR odchovy na fenách s horko těžko složenými OVVR, nebo na fenách, které nemají nic víc. Skládat zkoušky stojí čas který je lepší věnovat reprodukci.
Odchovy ve vykachlíkované místnosti s napáječkami.
Krytí české, ceny za štěňata zahraniční.
Radejine
napsal(a):
U GR odchovy na fenách s horko těžko složenými OVVR, nebo na fenách, které nemají nic víc. Skládat zkoušky stojí čas který je lepší věnovat reprodukci.
Souhlas.
Za me jeste tedy - proc nikde nejdou dohledat predchozi vrhy? Kolik ktera fena mela vrhu, kolik stenat a kdy? Jejich zdravotni vysledky (vsech)?
arosek
napsal(a):
Souhlas.
Za me jeste tedy - proc nikde nejdou dohledat predchozi vrhy? Kolik ktera fena mela vrhu, kolik stenat a kdy? Jejich zdravotni vysledky (vsech)?
Znám je jenom z treninků, a tam se vždy chovali slušně k lidem i ke psům, Martin měl nachystanou zvěř, a všechno vždy proběhlo tak, jak jsme se domluvili...
To, že nejsou informace, ohledně rodičů a vrhů je ale divné
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Znám je jenom z treninků, a tam se vždy chovali slušně k lidem i ke psům, Martin měl nachystanou zvěř, a všechno vždy proběhlo tak, jak jsme se domluvili...
To, že nejsou informace, ohledně rodičů a vrhů je ale divné
No, ja sleduji jen webovky a tam nic neni. Dle kamaradky ale puvodne byly vrhy dohledatelne alespon na K9 a ted uz nejsou ani tam. Smazano.
Dobry den.Prosim,prectete si pozorne moje pristevky k jine stanici tohoto plemene...Kazde chovatelske stanici,ktera neni pruhledna,neinformuje jasne o svych fenkach,jejich vrzich se radeji vyhnete. Dobry chovatel se svymi psy, jejich odchovy rad pochlubi, informace zverejni a na dotazy zodpovi. A to,ze ma nekdo vice psu a bude rikat, ze nestiha, ho neomlouva.
Radejine
napsal(a):
No tak ted zrovna zverejneno nove, ze cekaji u LR vrh P.
Tak si dame vypis posledních 4 vrhu:
M - 6/2019 - Greedigut z Helfstyna + Honey Kiss Sun in Their Eyes
N - 7/2019 - Greedigut z Helfstyna + Bee Bee Luckykay
O - 3/2020 - Greedigut z Helfstyna + Bee Bee Luckykay
P - cca 7/2020 - Greedigut z Helfstyna + Honey Kiss Sun in Their Eyes
Dohledano dle letacku na FB, prootze na webu je jen ze cekaji vrh P.
O predchozich vrzich ani tuk.
Asi vazne mnozstevni sleva na kryti. Nebo jsem blbec a nechapu chovatelsky zamer.
arosek
napsal(a):
Asi vazne mnozstevni sleva na kryti. Nebo jsem blbec a nechapu chovatelsky zamer.
Tak to fakt není žádná hitparáda 🙄
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na mě tedy nepůsobí dobře - kromě těch “tajných” odchovů a výběru rodičů - ani ty podmínky, alespoň z webu. Vykachličkované pokojíčky s “koupelnami” a kamerovým systémem, aby mohli sledovat, co tam psi dělají... Dost to ve mně evokuje jedno JZD z devadesátek. Osobně bych si štěně z takových podmínek (a tím neříkám, že se o psy třeba pěkně nestarají, prohlédla a pročetla jsem si jen web, jinak jsem o nich v životě neslyšela) nevzala. I to velké množství psů... já nevím, no. Neumím si představit, jak bych v takovém množství každého zahrnula individuální péčí.
arosek
napsal(a):
Takže si z fen dělá tiskárnu peněz. Tak to jsem ani netušila

janaa
napsal(a):
Takže si z fen dělá tiskárnu peněz. Tak to jsem ani netušila
Honey Kiss rodí po roce. Ta druhá fena byla nakryta sice první hárání po porodu, ale není to nic proti chovatelským normativům. A podle webovek mají hezké chovatelskē zařízení. I to se některým zde nelíbí. Byla bych při odsouzení chovatelky opatrná.
napsal(a):
Honey Kiss rodí po roce. Ta druhá fena byla nakryta sice první hárání po porodu, ale není to nic proti chovatelským normativům. A podle webovek mají hezké chovatelskē zařízení. I to se některým zde nelíbí. Byla bych při odsouzení chovatelky opatrná.
Já je neodsuzuju, ale skutečný chovatelský záměr tam opravdu žádný nevidím.

napsal(a):
Souhlas, taky bych neodsuzovala. Jen si osobně myslím, že tenhle styl nemusí každému sednout. Snad si rozumíme. :-)

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Chovatelský záměr... možná tam není, nevím. Možná ani nemusí být. Ale psi jsou opečovávaní, věnují se jim, pracují s nimi. Štěňata taky vypadají opečovávaně, pěkně.

napsal(a):
Souhlas, taky bych neodsuzovala. Jen si osobně myslím, že tenhle styl nemusí každému sednout. Snad si rozumíme. :-)
Určitě. Ani já nejsem pro tak intenzivní využívání fen. Ale to je můj osobní názor, který nevnucuji nikomu.
CHS neznám, ale úplně náhodou jsem nedávno zjistila, že odtamtud má psy jedna známá - pořídila si čtvrtou labradorku (tři má s PP, jednu zachráněnou) a někdo se jí u fotky na FB ptal, jestli zase Nice friend a psala že jo - takže má z CHS psů víc. Dělá s nimi lovečinu a myslím, že zrovna ona by si štěně z nějaké "množky" (kde se se psy nebo štěňaty nezachází dobře) nevzala.
Věřím tomu, že i když mají více fen a odchovávají hodně vrhů, tak se u nich psi a štěnda mohou mít dobře, mohou být opečovávaní atd.... Nicméně já osobně bych taky štěně hledala jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
Ja treba brala prjska japoncika od pa i ktera mela tri japan feny a nekolik fen chrtiku. Byla s nimi doma, psi se meli jak v raji a co na tom ze dik poctu psu lela dost vrhu pro nekoho? Psi zdravi, vychovani, cistotni, nemuzu rict krivyho slova. Da se to pokud clovek chce a trosku umi. A je soudnej.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja treba brala prjska japoncika od pa i ktera mela tri japan feny a nekolik fen chrtiku. Byla s nimi doma, psi se meli jak v raji a co na tom ze dik poctu psu lela dost vrhu pro nekoho? Psi zdravi, vychovani, cistotni, nemuzu rict krivyho slova. Da se to pokud clovek chce a trosku umi. A je soudnej.
"Leithian", z jiného soudku: víte, že jsem Vám psala, že Vás obdivuji pro chov hadů . Mám z nich nezvladatelnou fobii...a ne, nepomůže žádné racionální ubezpečení, že jsou neškodní... Nebyla byste ochotná mi na zahradě odchytit obojkovku (obojkovky?) a poodvézt je jinam? Jsem zásadně proti hubení hadů, nikdy bych to neudělala. Ale mám prostě výskytem tohoto hada zkažený pobyt na místě, který celý život miluju... Mmch. ta obojkovka se tam poprvé objevila před cca 10 lety. Předtím nikdo, ani sousedi - žijící tam trvale nikdy hada nezaznamenali... Teď - v podstatě pravidelně!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak on je dost rozdíl odchovat vrh italáků, o kterém v baráku prakticky nevíte (jsou malinkatí, mají málopočetné vrhy), a treba 10ti hlavý vrh retrieverů, který má neuvěřitelnou produkci "hnoje", a je jich všude plno...
A odchovávat dva takové vrhy najednou je normální celodenní šichta, při které už člověk nestíhá nic jiného.
... teda, pokud to nedělá tak, že to 2x za den vypustí, spláchne 💩💩💩 hadicí, dá tomu nažrat, a nazdar...
fikovnice
napsal(a):
"Leithian", z jiného soudku: víte, že jsem Vám psala, že Vás obdivuji pro chov hadů . Mám z nich nezvladatelnou fobii...a ne, nepomůže žádné racionální ubezpečení, že jsou neškodní... Nebyla byste ochotná mi na zahradě odchytit obojkovku (obojkovky?) a poodvézt je jinam? Jsem zásadně proti hubení hadů, nikdy bych to neudělala. Ale mám prostě výskytem tohoto hada zkažený pobyt na místě, který celý život miluju... Mmch. ta obojkovka se tam poprvé objevila před cca 10 lety. Předtím nikdo, ani sousedi - žijící tam trvale nikdy hada nezaznamenali... Teď - v podstatě pravidelně!
janaa
napsal(a):
Hele, a teoreticky,když se odvezou stávající a uvolní se tak teritorium,nenastěhují se tam zase jiné?
Ony tam mají hlavně klid. Téměř jsem tam přestala jezdit - zdraví, teď navíc co s kočkami. Prostředí značka ideál. Foto je z kompostu. U něj bych byla vděčná, kdyby si jej někdo naložil a odvezl! Klidně i s užovkou...
fikovnice
napsal(a):
Ony tam mají hlavně klid. Téměř jsem tam přestala jezdit - zdraví, teď navíc co s kočkami. Prostředí značka ideál. Foto je z kompostu. U něj bych byla vděčná, kdyby si jej někdo naložil a odvezl! Klidně i s užovkou...
Opět to sem nepatří, promiňte... Ale dám ještě dotaz - krom člověka co/kdo je v přírodě predátorem pro užovky? Mám tam mj. otřesně zakuněno, ale předpokládám, že tato zvířata se asi vzájemně vyhýbají, že?
fikovnice
napsal(a):
Opět to sem nepatří, promiňte... Ale dám ještě dotaz - krom člověka co/kdo je v přírodě predátorem pro užovky? Mám tam mj. otřesně zakuněno, ale předpokládám, že tato zvířata se asi vzájemně vyhýbají, že?
No,teoreticky lasicovití určitě užovky loví,ale není to jejich hlavní potrava. Takže kuny,jezevci, někteří ptáci (čáp,volavka,někteří dravci), pak taky ježci, lišky.....
janaa
napsal(a):
No,teoreticky lasicovití určitě užovky loví,ale není to jejich hlavní potrava. Takže kuny,jezevci, někteří ptáci (čáp,volavka,někteří dravci), pak taky ježci, lišky.....
Díky moc! V tom případě ale nechápu....kun je tam fakt přehršel. Tak se nabízí, že užovek je tam také přehršel!

ptáci - čáp, volavka, dravci, sovy
možná ježek

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak on je dost rozdíl odchovat vrh italáků, o kterém v baráku prakticky nevíte (jsou malinkatí, mají málopočetné vrhy), a treba 10ti hlavý vrh retrieverů, který má neuvěřitelnou produkci "hnoje", a je jich všude plno...
A odchovávat dva takové vrhy najednou je normální celodenní šichta, při které už člověk nestíhá nic jiného.
... teda, pokud to nedělá tak, že to 2x za den vypustí, spláchne 💩💩💩 hadicí, dá tomu nažrat, a nazdar...
Znám chovku labradorů, je tu blizko, paní s fenami cvičí, dělají lovecký výcvik, skládá zkoušky, sjíždí výstavy s velkými úspěchy, a už minimálně podruhé má současně vrhy černých a žlutých. Štěňata má vždycky vymazlená, silná, krásná, zvyklá na děti, ruch, jiné psy. Štěňata má zadaná ještě než se narodí a s majiteli štěňat je ve spojení. Paní chodí do práce. Možná z těch indicií už víte, o jakou chovku se jedná. Kdybych chtěla labradora, tak bych ho chtěla od ní.
napsal(a):
Znám chovku labradorů, je tu blizko, paní s fenami cvičí, dělají lovecký výcvik, skládá zkoušky, sjíždí výstavy s velkými úspěchy, a už minimálně podruhé má současně vrhy černých a žlutých. Štěňata má vždycky vymazlená, silná, krásná, zvyklá na děti, ruch, jiné psy. Štěňata má zadaná ještě než se narodí a s majiteli štěňat je ve spojení. Paní chodí do práce. Možná z těch indicií už víte, o jakou chovku se jedná. Kdybych chtěla labradora, tak bych ho chtěla od ní.
A paní je na to na všechno sama, nebo má v rodině i někoho, kdo jí s tím pomůže? Ono to dělá taky hodně - já třeba štěňata obstarávám sama, a upřímně bych 2 vrhy naráz nechtěla.
Jsou z Líšně z Mariánského?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A paní je na to na všechno sama, nebo má v rodině i někoho, kdo jí s tím pomůže? Ono to dělá taky hodně - já třeba štěňata obstarávám sama, a upřímně bych 2 vrhy naráz nechtěla.
Jsou z Líšně z Mariánského?
Má manžela, ale ten se asi moc nezapojuje. Ale to nevím jistě, tak vás nechci mystifikovat. Nejsou z Líšně.
napsal(a):
Má manžela, ale ten se asi moc nezapojuje. Ale to nevím jistě, tak vás nechci mystifikovat. Nejsou z Líšně.
Tak pak vím ještě o jedné fajn chovatelce, co i cvičí ze směru Šlapanice, ale už si nevzpomínám na jméno (brala mě kdysi na výstavu do Ostravy, když jsem tam vystavovala cizího psa)

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak pak vím ještě o jedné fajn chovatelce, co i cvičí ze směru Šlapanice, ale už si nevzpomínám na jméno (brala mě kdysi na výstavu do Ostravy, když jsem tam vystavovala cizího psa)
Tahle bydlí v Maloměřicích. Teď mají vrh černých a hnědých, a v řádu pár dnů bude vrh žlutých.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
fikovnice
napsal(a):
Napiste mi sz tady na ifaune a dohodnem se na detailech. Nemam s tim nejmensi problem. Pripadne pokud je to dalka sezenu jinou znalou osobu ktera vam pomuze. V tomhle mate supr pristup a chvalim. Rada pomuzu.
napsal(a):
Za me osobne nejvetsi problem ktery vidim je, ze absolutne nemuzou vedet jak si to na sebe se psem sedlo a uz jedou znovu stejne spojeni. Nemaji vysetrene kycle a lokty, protoze prvnimu vrhu po Bee Bee jeste nebyl rok kdyz uz rodila znovu a stenatum po Kiss sice rok bude, ale stejne kryli jeste pred jakymkoliv moznym vysetrenim.
Co kdyz jim tam vyleti kycle? Lokty? Cokoliv?
Stejny problem se ted objevil (opet) i u GR - majitelka feny opakovala kryti po pul roce stejnym psem i pres to, ze v prvnim vrhu byl zalomek na ocase a spatne zuby. Pos tejnem psovi byl zalomek na ocase i ve vrhu s jinou fenou.
Proc? Prinos pro penezenku vidim, ale pro plemeno ne :(

arosek
napsal(a):
Za me osobne nejvetsi problem ktery vidim je, ze absolutne nemuzou vedet jak si to na sebe se psem sedlo a uz jedou znovu stejne spojeni. Nemaji vysetrene kycle a lokty, protoze prvnimu vrhu po Bee Bee jeste nebyl rok kdyz uz rodila znovu a stenatum po Kiss sice rok bude, ale stejne kryli jeste pred jakymkoliv moznym vysetrenim.
Stejny problem se ted objevil (opet) i u GR - majitelka feny opakovala kryti po pul roce stejnym psem i pres to, ze v prvnim vrhu byl zalomek na ocase a spatne zuby. Pos tejnem psovi byl zalomek na ocase i ve vrhu s jinou fenou.
Nechápu. Vyjadřujete se k úplně jiné chovce než
je v nadpisu.
Tak ono krýt feny kdykoli je to možné a navrch pořád stejným psem,to o lásce k plemeni nebude, i kdyby jinak bylo všechno eno neno a mazlinky tutinky, stenatecka, videicka, lasenky a nevím co. To je byznys, někomu se to může líbit, někomu ne, někdo si vezme štěně, někdo se poohlidne jinde,ale to na věci nic nemění, i kdyby byla stenda úžasná,vymazlena atd
napsal(a):
je v nadpisu.
Zkusim vam tsve psani vysvetlit trochu polopaticky.
Prvni cast textu (od "Za me osobne ..." do "... Cokoliv?") je o stanici Nice Friend, tedy te co je v nadpisu.
Druha cast textu (od "STejny problem ..." do "... i ve vrhu s jinou fenou.") je povzdech nad tim, ze ani zdaleka nejsou jedini, co to flakaji bez rozmyslu.
Treti cast textu ("Proc? Prinos pro penezenku vidim, ale pro plemeno ne :( ") plati bez rozdilu pro vsechny - nejen tyto dve konkretni chovky, ale i pro vsechny dalsi, kde chovatelovym jedinym zajmem je vydelat.
Uz chapete, nebo je to stale moc slozite a mam to rozpitvat jeste vic?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Napiste mi sz tady na ifaune a dohodnem se na detailech. Nemam s tim nejmensi problem. Pripadne pokud je to dalka sezenu jinou znalou osobu ktera vam pomuze. V tomhle mate supr pristup a chvalim. Rada pomuzu.
Moc děkuji! Máte SZ. A ostatním se omlouvám za zaplevelení vlákna.

arosek
napsal(a):
Zkusim vam tsve psani vysvetlit trochu polopaticky.
Prvni cast textu (od "Za me osobne ..." do "... Cokoliv?") je o stanici Nice Friend, tedy te co je v nadpisu.
Druha cast textu (od "STejny problem ..." do "... i ve vrhu s jinou fenou.") je povzdech nad tim, ze ani zdaleka nejsou jedini, co to flakaji bez rozmyslu.
Treti cast textu ("Proc? Prinos pro penezenku vidim, ale pro plemeno ne :( ") plati bez rozdilu pro vsechny - nejen tyto dve konkretni chovky, ale i pro vsechny dalsi, kde chovatelovym jedinym zajmem je vydelat.
Uz chapete, nebo je to stale moc slozite a mam to rozpitvat jeste vic?
A vy znáte chovku o které si píšu s Inspektorem Pišišvorem?

Lab’s KaLay
Ráda tady paní Šindlerove udělám reklamu.

janaa
napsal(a):
Ale o té přeci arosek nic nepíše
Arosek píše pod citací mého příspěvku, ve kterém píšu o CHS -
"Treti cast textu ("Proc? Prinos pro penezenku vidim, ale pro plemeno ne :( ") plati bez rozdilu pro vsechny - nejen tyto dve konkretni chovky, ale i pro vsechny dalsi, kde chovatelovym jedinym zajmem je vydelat. "
A tak se ho/jí ptám, jestli tu chovku zná.
napsal(a):
"Treti cast textu ("Proc? Prinos pro penezenku vidim, ale pro plemeno ne :( ") plati bez rozdilu pro vsechny - nejen tyto dve konkretni chovky, ale i pro vsechny dalsi, kde chovatelovym jedinym zajmem je vydelat. "
Píše o chovkách,jejichž jediným zájmem je vydělat.... nemyslím si,že tím myslela chovku,kterou jste bez jména a souvislostí zmínila vy, vždyť není jmenovaná,tak co o ní psát.

janaa
napsal(a):
Píše o chovkách,jejichž jediným zájmem je vydělat.... nemyslím si,že tím myslela chovku,kterou jste bez jména a souvislostí zmínila vy, vždyť není jmenovaná,tak co o ní psát.
Nějak nechápu, proč děláte aroskovi advokáta...

napsal(a):
je v nadpisu.
toť citace balu
odpověď : ANO, Arosek se vyjadřuje o CHS z nadpisu
takže jako vo co go?!

napsal(a):
toť citace balu
odpověď : ANO, Arosek se vyjadřuje o CHS z nadpisu
takže jako vo co go?!
Taky advokátka?

napsal(a):
Taky advokátka?
proč?
ono je třeba?
nemyslím......
není třeba advokátských kousků, stačí citace zde napsaného

janaa
napsal(a):
Balu -nikomu nedělám advokáta, arosek to fakt nepotřebuje vše je o tom,že vy jste do toho začala motat jinou chovku,arosek se drží tématu
Arosek se drží tématu, hmm... Byly tu tři - původní k CHS Nice Friend, pak k odchytu užovky obojkové, a já jsem psala o jiné CHS. Aroskův příspěvek je pod citací mého příspěvku o jiné CHS než Nice Friend. Určitě ne bezdůvodně. A já nechci, aby ona chovka byla házena do stejného pytle jako Nice Friend. Proto můj dotaz směrovaný na aroska. Vadí vám na tom něco?

balu napsala:
"Nechápu. Vyjadřujete se k úplně jiné chovce než
je v nadpisu."
tohle je fakt zbytečné, takové plácání se lopatičkami na pískovišti.....

Jana-arosek jen uvedla špatnou citaci, to se tady běžně stává, ale z jejího příspěvku, kde uvádí jména fen, je jasné, že se to týká CHS v nadpisu.
Dělat advokáta jí taky nemusím, jen že je to celé zbytečné.

napsal(a):
balu napsala:
"Nechápu. Vyjadřujete se k úplně jiné chovce než
je v nadpisu."
tohle je fakt zbytečné, takové plácání se lopatičkami na pískovišti.....
Souhlasím, že bylo naprosto zbytečné, když místo aroska na můj dotaz reagovali jiní, aniž by mohli dát relevantní odpověď.
napsal(a):
Arosek se drží tématu, hmm... Byly tu tři - původní k CHS Nice Friend, pak k odchytu užovky obojkové, a já jsem psala o jiné CHS. Aroskův příspěvek je pod citací mého příspěvku o jiné CHS než Nice Friend. Určitě ne bezdůvodně. A já nechci, aby ona chovka byla házena do stejného pytle jako Nice Friend. Proto můj dotaz směrovaný na aroska. Vadí vám na tom něco?
Za moji vsuvku ohledně užovky se všem ještě jednou omlouvám. Nepatřilo to sem!
napsal(a):
Ano znam. Ono labikaru kteri se psy makaji zas tak moc není :)
Nicmene myslim ze mate problem pochopit kontexty. Ma prvni reakce na vas prispevek byla v tom smyslu, ze ano - jsou chovky kde mají vic vrhu najednou a v pohode to zvladaji. Maji stenata s rozmyslem, maji kvalitni chovne psy i feny a ne ze naflakaji 4 vrhy na dvou fenach s jednim otcem, jako v Nice Friends. Psala jsem, ze mi u NF krom nesmyslneho kryti stale jednim otcem vadi fakt, ze nemaji ani tucha, jak predchozi vrh dopadl zdravotne a zda tam neni nejaky prusvih - a presto klidne spojeni zopakuji. V prvni casti textu je jasne napsano, ze se jedna o stanici NF, protoze jsou uvedena jmena dotycnych fen.
V druhe casti textu je konkretne presne uvedeno: " Stejny problem se ted objevil (opet) i u GR - majitelka feny opakovala kryti ... "
Vidite tam to GR? To znamena Golden retriever ;)
Treti cast textu je vseobecny povzdech. Nikoho nejmenuji.
Ma reakce je, byla a stale bude pouze ke stanici NF, pripadne k dalsim, kteri to flakaji jak Bata cvicky bez ladu a skladu. To ze vy v tom hledate nejaky podly utok na nekoho, kdo to dela rozumne a s rozmyslem nebude tak uplne muj problem, ale spis vas ;)

vadi fakt, ze nemaji ani tucha, jak predchozi vrh dopadl zdravotne a zda tam neni nejaky prusvih - a presto klidne spojeni zopakuji
tohle tesat do kamene.
nikdy nejde o počet psu v te které chovce, často ani o pocty vrhu - ale o to, ze cekaji, jak spojeni dopadnou.
a ne ze mají vrh P, když ackum ještě nejsou 2 roky

arosek
napsal(a):
Tak mám info přímo od majitelky jednoho štěněte, že z vrhu O po Bee Bee 2 štěňata špatné lokty, jedno je už po operaci. Dotyčná paní zatím čeká do cca roku věku, na doporučení MVDr. Snášila, jak se to vyvine.
napsal(a):
Tak mám info přímo od majitelky jednoho štěněte, že z vrhu O po Bee Bee 2 štěňata špatné lokty, jedno je už po operaci. Dotyčná paní zatím čeká do cca roku věku, na doporučení MVDr. Snášila, jak se to vyvine.
A to je presne ono.
Stat se to muze - zadny chovatel nema kristalovou kouli a genetika je nekdy pekna mrcha.
Ale pokud by druhe kryti probehlo az po vysetreni prvnich stenat, nemuselo se tohle riziko opakovat :(
Jedno zvire z vrhu muze byt treba pourozove, ale dve? A zbytek je na tom jak?

arosek
napsal(a):
A to je presne ono.
Stat se to muze - zadny chovatel nema kristalovou kouli a genetika je nekdy pekna mrcha.
Ale pokud by druhe kryti probehlo az po vysetreni prvnich stenat, nemuselo se tohle riziko opakovat :(
Majitelku znám osobně, má i lékařskou zprávu od Snášila, postiženou fenku znám i celý jménem.
Pokud se to panu Luňákovi nelíbí, může se tady vyjádřit a ne mně anonymně volat a vyhrožovat. Svoje telefonní číslo nemám nikde veřejně. A taky mám právníky. :-)
napsal(a):
Majitelku znám osobně, má i lékařskou zprávu od Snášila, postiženou fenku znám i celý jménem.
Pokud se to panu Luňákovi nelíbí, může se tady vyjádřit a ne mně anonymně volat a vyhrožovat. Svoje telefonní číslo nemám nikde veřejně. A taky mám právníky. :-)
Jako fakt? Hezky :(
A k tomu ze jsou stenata nemocna se chovatel stavi jak?
Přátelé, ze zmiňované CHS mám dvě feny.... v rozmezí 4 let... obě dvě naprosto zdravé,(dělali jsme všechna podstatná vyšetření) perfektní povahy a pracovní předpoklady. Martin i Lenka se o štěňata vzorně starají a pejsci se u nich mají jako v bavlnce... Opakované krytí Greedim je pro to, že je to jeden z nejlepších psů v republice... i výstavně i pracovně a povahově... znám jeho i jeho majitele.... Shodou okolností mám štěně po Bee Bee z prvního vrhu, všechny testy jsou naprosto skvělé.... o povaze ani nemluvím... A paní co má nemocné štěně také znám osobně. Zatím jen všude píše, že má nemocné štěně, ale do té doby, než ji na to upozornila rozhodčí na výstavě, tak o ničem nevěděla... do teď nikde nezveřejnila zmiňované vyšetření a diagnózu od MVDr Snášila, čímž by asi vše uvedla na pravou míru a nebyl by prostor pro polemiku, a věřím, že i Martin by na doloženou diagnózu reagoval... a druhé zmiňované "nemocné" štěně je po operaci, což je pravda, ale jaksi se zapomnělo napsat, že mělo úraz, ne genetickou vadu.... což je myslím naprosto zásadní informace!
mikael235
napsal(a):
Přátelé, ze zmiňované CHS mám dvě feny.... v rozmezí 4 let... obě dvě naprosto zdravé,(dělali jsme všechna podstatná vyšetření) perfektní povahy a pracovní předpoklady. Martin i Lenka se o štěňata vzorně starají a pejsci se u nich mají jako v bavlnce... Opakované krytí Greedim je pro to, že je to jeden z nejlepších psů v republice... i výstavně i pracovně a povahově... znám jeho i jeho majitele.... Shodou okolností mám štěně po Bee Bee z prvního vrhu, všechny testy jsou naprosto skvělé.... o povaze ani nemluvím... A paní co má nemocné štěně také znám osobně. Zatím jen všude píše, že má nemocné štěně, ale do té doby, než ji na to upozornila rozhodčí na výstavě, tak o ničem nevěděla... do teď nikde nezveřejnila zmiňované vyšetření a diagnózu od MVDr Snášila, čímž by asi vše uvedla na pravou míru a nebyl by prostor pro polemiku, a věřím, že i Martin by na doloženou diagnózu reagoval... a druhé zmiňované "nemocné" štěně je po operaci, což je pravda, ale jaksi se zapomnělo napsat, že mělo úraz, ne genetickou vadu.... což je myslím naprosto zásadní informace!
Všichni psi na světě,co mají DLK jsou po úraze

mikael235
napsal(a):
Myslím, že nemusíte dělat panu Luňákovi advokáta, může se vyjádřit sám, ne?
Nebo vám přijde normální a slušné od někoho získat moje soukromé telefonní číslo a vyhrožovat mně?

janaa
napsal(a):
Všichni psi na světě,co mají DLK jsou po úraze
Jo, a taky je běžné, že rozhodčí na výstavě si v kapse nosí rentgen.
Když neděláte advokáta,jak jste se o diskuzi a vůbec ifauně dozvěděl? Naprosto zcela náhodně
A spekulace a výmysly? Jsou tu dvě štěňata s nemocnými lokty. To se stane, ale právě proto tady při zakládání tématu bylo upozorňováno na opakované krytí, ze kterého nejsou v prvotním krytí výsledky a může tam vylítnout kde co (btw Greedy je super pes,ale to, že má v rodokmenu psa s DLK je taky fakt, a ne výmysly a spekulace, i proto je vhodné čekat,jak si na sebe dané spojení sedne a zařídit se podle toho, protože dysplazka může vylítnout i u spojení,kde žádná do xxx generací není).
A to, že Martin naprosto zbytečně Sarah vyhrožoval právníkama, je taky fakt, a že mu stálo za to si shánět na ní telefon, je opět fakt. Což už samo o sobě o něčem svědčí a neukazuje ho v příliš lichotivém světle. Takže nějak spekulace a výmysly nevidím, a pokud měl ten dojem, mohl se sem vyjádřit, když o diskuzi ví

mikael235
napsal(a):
Nikomu nedělám advokáta! Jen reaguju na snůšku spekulací a výmyslů... píšu svůj názor na věc a myslím, že to ještě není zakázané.... Nebo ano? A nic jsem o Vás ani o Vašem telefonním čísle nepsal....
Funguje to tady jako každá jiná diskuze napříč internetem a zkušenosti a názory jsou různé, jak vidíte. Zrovna jako vy sem můžete napsat svůj názor, může ho napsat i někdo jiný. Vy máte dobrou zkušenost, v pořádku, jiný má zase špatnou. Kdybyste měl špatnou, tak se o ni asi taky podělíte.
Já netvrdím, že jste něco psal o mém telefonním čísle. Já tvrdím pouze to, že člověk, který jedná tímto způsobem, není pro mě slušný a seriozní. To je zase ta moje zkušenost.
Radejine
napsal(a):
Nevím kdo jste, ani co jste v životě dokázal ... že máte nutnost chodit po netu psát takové svinstva. Takže postupně:
U LR - krytí nejdražším a nejlepším retrívrem v ČR za poslední tři roky - u RK CZ i KCHLS
U GR - fenky i pes s loveckými zkouškami ... ta co má nyní štěňátka, má titul "U" ... máte také tolik všestranných fenek jako já ? Kolik CACTů získali vaši pejsci ? Rádi se podíváme v čem Vás můžeme dohnat. Mí psi mají moc pěkné výsledky na to, že pořádám ročně dvacet víkenďáků a šest týdeňáků pro retrívry v roce a nemám čas vyjíždět zkoušky jako ostatní lidé.
Vykachlíkované místnosti jako pro dobytek ... to může napsat jen idiot, který nebyl u dobytku a nebyl u veterináře ... vykachlikované jsou právě z hygienických důvodů. Můžeme je tak fenám a štěńátkům denně několikrát sprchovat.
Krytí české ... najděte mi v zahraničí psa, co toho tolik dokázal, má tak fantastickou povahu a zdraví a příště se za nim rozjedu. Já znám toho psa od štěňátka, jezdí ke mě na výcvik i s bráchou, chodí bez vodítka, nikdy se s nikým neporval a fantasticky pracuje ... nejlepší retrívr, nejlepší pracovní retrívr ... tři roky po sobě ... asi, žádný jiný není.
A teď mi napište své jméno, jméno své chovatelské stanice, rád se podívám jak se to má dělat. Budu moc rád, když se setkáme a ukážete mi jak pracují Vaši psi. Třeba tam najdu toho nej pro své fenky, třeba jste se jen zapomněl někde ukázat na zkouškách.
Jsem i moje rodina nemocní (covid) a nemáme čas ani sílu vysvětlovat lidem po netu, že jejich chování se neslučuje s dobrými mravy.
Pokud máte nějaké informace, tak je šiřte jen tehdy, pokud je máte ověřené. V opačném případě se dopouštíte několika trestných činů.
Druhé štěně má operovaný vaz ZADNÍ nohy - bez degenerativních změn kloubu, tedy naprosto jiný problém.
Majitelku prvního štěněte jsem od tří měsíců upozorňoval na její podvyživený stav a možnost budoucích zdravotních problémů, protože vše rozmázla na netu, bylo u toho hodně svědků.... na výstavě ji na kulhání upozornil rozhodčí (majielka ani nevěděla, že ji štěně kulhá, nevěděla tedy ani jak dlouho, jak k tomu došlo) a přes mé naléhání šla k doktorovi až za dalších 12 dnů (?) - možná - lékařskou zprávu jsem přes několik urgencí nedostal. Dodnes ji majitelka nechává volně běhat se psy, účastní se loveckých výcviků. Jsou tedy dvě možnosti: první, že zdravotní stav není tak vážný a druhá, že je majitelka tak nezodpovědná, že vědomě zhoršuje zdravotní stav štěněte tomu by ale pak mohl odpovídat i špatný vývoj kloubu. V obou případech nemohu jako chovatel řešit nic s majitelkou, která se takto chová ke štěněti, když se mnou vedla dohady už kvůli výživě, radami se neřídí a namísto toho, aby okamžitě zdravotní stav řešila, navštívila lékaře a mě zaslala lékařskou zprávu rozesílá všem známým i neznámým lidem lživé zprávy o zdravotním stavu mých odchovů.
Věřím, že všem ukážete jaký máte charakter a veřejně se mi omluvíte za lži, které tu šíříte. Lékařskou zprávu druhého štěněte Vám mohu zaslat.
arosek
napsal(a):
A to je presne ono.
Kolik jste prosím zopakoval(a) spojení po vyšetření předchozího vrhu Vy ?
Kolik máte prosím odchovaných štěňat?
Víte jak je těžké někoho "donutit" aby absolvoval rtg vyšetření za 3800 Kč, pokud nechce na zvířeti chovat ? A ten kdo nechal štěně vyšetřit z toho vrhu měl AA 0/0 , čím jsem se tedy jako chovatel provinil ?
Napište mi jak to děláte Vy , budu Vás mít nadále jako vzor. Napište mi prosím jméno své chs - pokud se za ni nestydíte, podívám se rád, jak má vše vypadat.
Poúrazové je to druhé štěně - o tom prvním nemám žádnou lékařskou zprávu.
Vy ano ?
Marcela333333

XXX.XXX.110.207
Martine? Moje štěně podvyživene? To si snad děláš srandu ne?
To byl tvůj názor a názor tvych kamarádů z Rokytna kteří mají psy vyloženě obézní.
Byla jsem se ptát veterináře, ten mi řekl že je úplně ok. Po RTG loktů mi veterinář řekl že je tlustá, jako ortoped by to snad měl vědět ne?
Zprávu jsem nedodala z důvodu že jsi mi napsal že finanční náhradu mi nedáš
S tou podvyzivou jsi to Teda přehnal.
Ostatně.... Jako spousty dalších věcí
janaa
napsal(a):
Tak ono krýt feny kdykoli je to možné a navrch pořád stejným psem,to o lásce k plemeni nebude, i kdyby jinak bylo všechno eno neno a mazlinky tutinky, stenatecka, videicka, lasenky a nevím co. To je byznys, někomu se to může líbit, někomu ne, někdo si vezme štěně, někdo se poohlidne jinde,ale to na věci nic nemění, i kdyby byla stenda úžasná,vymazlena atd
Píšete tu pěkné prasárny . Mám psy 30 let . Chováme 13 let a na té spoustě fen, co zde píšete jsme u písmena P. Což hodně chovatelů zvládne s pár fenkama za pár let...Někteří jsou mnohem dál za 4 roky. O opakováném krytí psem jsem se vyjádřil dostatečně podrobně jinému pisateli. Vás jen poprosím o dva typy na lepší psy pro mé fenky, vidím, že všemu rozumíte.....
Naše fenky můžete vidět v nejlepší kondici třeba dnes ... jako je vidí ostatní - na výstavách a zkouškách. 13 let pořádám setkání pro štěńátka, kde majitelé štěňátek vidí jejich mámy i když jejich štěnda jsou senioři. Máme stovky akcí, tisíce videí, ale lidem jako jste Vy nebude stačit ani kdybych bydlel se psy na Václavském náměstí v teráriu.
Řešíte tu mou chovatelskou stanici ... mohu se optat na tu Vaši ... napište mi prosím jméno Vaší chovatelské stanice - rád se podívám jak se má vše dělat správně. Držte se prosím přísloví - NEKAŽ ale UKAŽ ... my se všichni rádi podíváme
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ve spojení fantastických jedinců (zdravotně, pracovně i exterierově) nevidíte chovatelský záměr ?
Mohu se Vás optat na jméno Vaší chovatelské stanice, jména Vašich psů ?
Mohu tedy poprosit o pár typů na dobrého chovného psa ? Rád bych svůj chov vylepšil a koukám, že jste odborník.
Víte alespoň to maličko co já ? Tušíte kteří psi nepracují, jsou agresivní, předávají kryptochorismus, mají epilepsii , alergie , nekryjí přirozeně ? Znáte vůbec chov LR ? Pokud ano, prosím o kontakt na Vás. Budu rád, když společně chov LR v ČR vylepšíme. Předám kontakt na Vás i ostatním chovatelům.
Marcela333333
napsal(a):
Martine? Moje štěně podvyživene? To si snad děláš srandu ne?
To byl tvůj názor a názor tvych kamarádů z Rokytna kteří mají psy vyloženě obézní.
Byla jsem se ptát veterináře, ten mi řekl že je úplně ok. Po RTG loktů mi veterinář řekl že je tlustá, jako ortoped by to snad měl vědět ne?
Zprávu jsem nedodala z důvodu že jsi mi napsal že finanční náhradu mi nedáš
S tou podvyzivou jsi to Teda přehnal.
Ostatně.... Jako spousty dalších věcí
Marcelo - jak jsem ti psal mnohokrát - a mám emaily uložené - žádám tě ZNOVU o lékařskou zprávu, tvůj manžel mi ji přislíbil ... zatím mne jen všude očerňuješ a já nevím dodnes co s fenkou je, když tě vidím na výcvicích nechat fenku lítat se psy. Řeš prosím okamžitě ZDRAVOTNÍ STAV FENKY a ne moji osobu a chovatelskou stanici.

Odpověď pouze za mě: Omlouvat se nemám za co, napsala jsem pouze stručné informace o nemocné fence, to je fakt a pravda. Vyřešit si to musíte už vy mezi sebou.
Od vás, pane Luňáku, taky není fér získávat někde moje telefonní číslo a vyhrožovat mi, to je taky na trestní oznámení. A jen tak mimochodem, nějaký čičmunda ze soukromé detektivní agentury, kterého na mě kdosi poslal (netvrdím že vy, ale byla to osoba, která vám poskytla moje číslo) není pro mě relevantní partner k nějakému jednání.
Co se týká vaší CHS, je mně jedno, jak to děláte, já to ani nezmiňovala. Konkurence pro vás nejsem, nikdy nebudu a ani nechci. Totéž platí i vůči té osobě, která vám číslo na mě dala.
napsal(a):
Odpověď pouze za mě: Omlouvat se nemám za co, napsala jsem pouze stručné informace o nemocné fence, to je fakt a pravda. Vyřešit si to musíte už vy mezi sebou.
Od vás, pane Luňáku, taky není fér získávat někde moje telefonní číslo a vyhrožovat mi, to je taky na trestní oznámení. A jen tak mimochodem, nějaký čičmunda ze soukromé detektivní agentury, kterého na mě kdosi poslal (netvrdím že vy, ale byla to osoba, která vám poskytla moje číslo) není pro mě relevantní partner k nějakému jednání.
Co se týká vaší CHS, je mně jedno, jak to děláte, já to ani nezmiňovala. Konkurence pro vás nejsem, nikdy nebudu a ani nechci. Totéž platí i vůči té osobě, která vám číslo na mě dala.
Vím, že nepřekonáte svůj stín ... psala jste o dvou fenkách ... ne o jedné.
A máte pravdu musíme to vyřešit my mezi sebou, nepleťte se do věcí o kterých nevíte nic a jak píšete nezajímají Vás, natož pak veřejně. Neřeším ani já Vaši (ne)existující chovatelskou stanici, vaše úspěchy, či neúspěchy.

puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Vím, že nepřekonáte svůj stín ... psala jste o dvou fenkách ... ne o jedné.
A máte pravdu musíme to vyřešit my mezi sebou, nepleťte se do věcí o kterých nevíte nic a jak píšete nezajímají Vás, natož pak veřejně. Neřeším ani já Vaši (ne)existující chovatelskou stanici, vaše úspěchy, či neúspěchy.
Opakuji, kde zmiňuji vaši CHS? Kde řeším vaše úspěchy či neúspěchy? Můžete citovat?
Píšu jen a pouze o nemocné fence, kterou jsem viděla na vlastní oči, která není podvyživená a která na výcviku, kde jste nebyl, neustále neběhá s ostatními psy, jak tvrdíte vy.
K získání mého telefonního čísla nemáte co říct?
napsal(a):
Opakuji, kde zmiňuji vaši CHS? Kde řeším vaše úspěchy či neúspěchy? Můžete citovat?
Píšu jen a pouze o nemocné fence, kterou jsem viděla na vlastní oči, která není podvyživená a která na výcviku, kde jste nebyl, neustále neběhá s ostatními psy, jak tvrdíte vy.
K získání mého telefonního čísla nemáte co říct?
Nevkládejte mi jiné věty - soustřeďte se a přečtěte si citace :
o vás píšu ....psala jste o dvou fenkách
zbytek píšu, co nedělám
Moji chs zmiňujete už tím, že přispíváte takové bláboly do vlákna o mé chs, nebo si to ani neuvědomujete ?
Musíte se stydět za své jméno ? ... Vás si opravdu nemusí nikdo zjišťovat , jste už svým chováním mezi chovateli známá ..
Marcela333333

XXX.XXX.110.207
Na výcviku se byla pouze podívat byla tam půl hodiny,! A ano proběhla se!

puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Nevkládejte mi jiné věty - soustřeďte se a přečtěte si citace :
o vás píšu ....psala jste o dvou fenkách
zbytek píšu, co nedělám
Moji chs zmiňujete už tím, že přispíváte takové bláboly do vlákna o mé chs, nebo si to ani neuvědomujete ?
Musíte se stydět za své jméno ? ... Vás si opravdu nemusí nikdo zjišťovat , jste už svým chováním mezi chovateli známá ..
Vy jste opravdu za těch 15 let, co vás znám, svoje chování nezměnil.
Mezi chovateli mám spoustu přátel, jen oni můžou posoudit moji osobu.
A pokud mluvíte o té jisté ženské, měla by si nejdříve ona zamést před svým prahem.
A vy se stydíte za svoje odchovy? Proč nejsou žádné informace k dohledání?
puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Kolik jste prosím zopakoval(a) spojení po vyšetření předchozího vrhu Vy ?
Kolik máte prosím odchovaných štěňat?
Víte jak je těžké někoho "donutit" aby absolvoval rtg vyšetření za 3800 Kč, pokud nechce na zvířeti chovat ? A ten kdo nechal štěně vyšetřit z toho vrhu měl AA 0/0 , čím jsem se tedy jako chovatel provinil ?
Napište mi jak to děláte Vy , budu Vás mít nadále jako vzor. Napište mi prosím jméno své chs - pokud se za ni nestydíte, podívám se rád, jak má vše vypadat.
Poúrazové je to druhé štěně - o tom prvním nemám žádnou lékařskou zprávu.
Vy ano ?
Martine jakozto clovek interneto a google znaly jiste dokazes zjisti na co se ptas. Ono Arosu v CR nikdy moc nebehalo, pokud nezapocitas travni osiva :) Navic mam po rozkliknuti meho nicku verejne danou chovku ;)
Stejne tak neni moc tezke najit si JanuA, kterou jiste velmi dobre od LR znas a jejiz feny LR patri po pracovni strance v CR k naproste spicce.
Ale pac jsem taky Covid pozitivni a nemocna a mam zrovna houby co na praci, klidne ti usetrim namahu a odpovim.
1. Ani jedno. Neopakuji spojeni, pac v tom nevidim zadny prinos. Jedine opakovane spojeni hodlam uskutecnit (asi) na jare, pokud se draha cuza rozhodne harat. Opakovane spojeni to bude z duvodu, ze v prvnim vrhu bylo jen jedno stene ktere zustalo doma a na tohle spojeni ceka pani z Svajcu uz hezky dlouho. I tak se ono opakovane spojeni uskutecni jen a pouze tehdy, pokud nas domaci jedinacek bude zdravotne v poradku - tedy az po ofiko rtg, nebo alespon az tehdy, kdy bude mit vek vhodny k cvaknuti predrentgenu.
2. Odchovanych stenat mam A-9, B-9, C-1 a D-8. Za dvacet let existence chovky.
Chovnych fen jsem za tu dobu mela 5. Vrhy mely jen tri z nich, protoze u tech dvou prvnich jsem nebyla presvedcena o jejich kvalitach a prinosu pro chov, byt obe byly chovne, obe se zkouskami a obe makaly na honech. Ackovy vrh nevysel zdravotne podle mych predstav (byt by vsichni do chovu prosli), takze na psovi co zustal doma se dal nikdy nechovalo.
3. Vim. Proto to mma jako podminku ve smlouve a o to je nizsi kupni cena.
Z Ackoveho vrhu je vysetreno 7 z 9. Z Beckoveho 8 z 9. Ceckovy je jeste prcek a Deckum je ted mesic. Presto vsichni budouci majitele vedi o podmince rtg vysetreni po roce veku a souhlasi s ni.
4. Pokud jsi stale jeste nepoznal, tak ch. st. Laure Alcar - www.laure-alcar.cz
Vsechny zdravotni vysledky nasich odchovu jsou uvedeny jak na nasem webu, tak na K9. Stejne jako vsechny vrhy, takze clovek snadno dopocita kolikrat ktera cuba rodila. Milerada ti budu vzorem :)
Dovolim si jeste citovat z tveho prispevku pro jineho zdejsiho prispivatele:
"U LR - krytí nejdražším a nejlepším retrívrem v ČR za poslední tři roky - u RK CZ i KCHLS
U GR - fenky i pes s loveckými zkouškami ... ta co má nyní štěňátka, má titul "U" ... máte také tolik všestranných fenek jako já ? Kolik CACTů získali vaši pejsci ?"
Ke Greedovi asi jen tolik - ne vse nejdrazsi je nutne nejlepsi. Nerikam ze Greed nepracuje (za me treba lepe nez Gremlin), ale to jeho mackani zvere je des. Coz me by teda u sampika prace dost vadilo. A podivat se do zahranici te nikdy nenapadlo? Protoze me uprimne nenapada jaky krevni prinos pro plemeno je, kdyz tady beha 1001 stene po stejnych rodicich, byt by to byli mistri sveta.
K tomu o GR ... Na webu mas uvedeno: "Odchováváme štěňátka pouze po rodičích, kteří mají perfektní zdraví, výborný exteriér, skvělé povahy a pracovní vlohy. Do chovu jiné fenky nezařadíme. "
Z tvych v soucasnosti chovnych fen ma titul "U" jen Biba a Kacenka.
Zbytek ma OVVR, Anicka k tomu PZ ve III. c. a vodky ve II.
O Orchidee i sma jeji chovatelka rekla, ze na praci moc neni - a presto stenata mela a ne jednou.
Jak se to slucuje s tim prohlasenim na webu?
puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Ve spojení fantastických jedinců (zdravotně, pracovně i exterierově) nevidíte chovatelský záměr ?
Mohu tedy poprosit o pár typů na dobrého chovného psa ? Rád bych svůj chov vylepšil a koukám, že jste odborník.
Víte alespoň to maličko co já ? Tušíte kteří psi nepracují, jsou agresivní, předávají kryptochorismus, mají epilepsii , alergie , nekryjí přirozeně ? Znáte vůbec chov LR ? Pokud ano, prosím o kontakt na Vás. Budu rád, když společně chov LR v ČR vylepšíme. Předám kontakt na Vás i ostatním chovatelům.
Nevidím obecně žádný chovatelský záměr v produkci mraků příbuzných zvířat, aniž by byly aspoň před opakovaným krytím vyhodnocené předchozí odchovy, jinak je mi chov retrívrů úplně ukradený.
Moje chs tu není tajná, a za 12 let její existence jsem vyprodukovala pouze 46 štěňat, přičemž 36 jich je nepříbuzných na většinu populace v ČR. Mé odchovy slouží jak u ozbrojených složek v ČR i v zahraničí, mají všestranné mezinárodní zkoušky, a odchovala jsem několik Mistrů ČR v různých sportech, vicemistra světa i mistra světa.
Takže myslím, že úplná kynologická lůza nejsem, abych neměla právo na nazor.
napsal(a):
Vy jste opravdu za těch 15 let, co vás znám, svoje chování nezměnil.
Mezi chovateli mám spoustu přátel, jen oni můžou posoudit moji osobu.
A pokud mluvíte o té jisté ženské, měla by si nejdříve ona zamést před svým prahem.
A vy se stydíte za svoje odchovy? Proč nejsou žádné informace k dohledání?
Já se za své odchovy rozhodně nestydím, mám je moc rád a vídáme se.
Jak jste na tom vy s odchovy ? Zná někdo Vaši chovatelskou stanici ? Máte web ? Neboj jen kážete a zatím jste neukázala ?
Pokud narážíte na to, že nejsou informace na mém webu - tak je to proto, že jsem stěhováním hostingu o web přišel, s ním o desítky článků z našich víkendů a stovky fotografií a dalo by měsíce práce to znovu dělat. Informace máte dostupné na klubech.
Věnuji se plně svým odchovům, nemám čas zajišťovat servis pro lidi, kteří nežijí své životy, proto se zajímají o životy jiných.
Držím Vám palce, ať se Vám někdy něco podaří, máte spousty úspěchů a lidé si mohou konečně přečíst to, co Vy zatím jen hledáte u jiných !
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevidím obecně žádný chovatelský záměr v produkci mraků příbuzných zvířat, aniž by byly aspoň před opakovaným krytím vyhodnocené předchozí odchovy, jinak je mi chov retrívrů úplně ukradený.
Moje chs tu není tajná, a za 12 let její existence jsem vyprodukovala pouze 46 štěňat, přičemž 36 jich je nepříbuzných na většinu populace v ČR. Mé odchovy slouží jak u ozbrojených složek v ČR i v zahraničí, mají všestranné mezinárodní zkoušky, a odchovala jsem několik Mistrů ČR v různých sportech, vicemistra světa i mistra světa.
Takže myslím, že úplná kynologická lůza nejsem, abych neměla právo na nazor.
Nic méně jsem nedostal jedinou odpověď - prosím čtěte pozorně a odpovídejte věcně na dotazy - kopíruji :

puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Nic méně jsem nedostal jedinou odpověď - prosím čtěte pozorně a odpovídejte věcně na dotazy - kopíruji :
Co myslíte, je to Vaše diskuze, nebo co? Tady se diskutuje.
Se aspoň zeptejte pořádně. To je jak "mohu si půjčit váš kapesník". Jasně, pak mi ho vrátíš.
Když se ptáte "mohu tedy poprosit", tak odpověď je
ano, můžete, poprosit můžete.
Nepoprosil.
A zas chcete odpověď.
Inspektor Vám jasně napsala, že ji LR chov nezajímá, ale nevidí smysl v opakování spojení, kteréhožto potomci ještě nejsou prověření. A s tím musí souhlasit každý, kdo nějakého psa někdy měl.
No a mě po přečtení této diskuze už tento chov asi taky nezajímá :-) Jak vidím styl Vaší komunikace, dostávám osypky, ani zadarmo psa od takového člověka.
Proč chcete vylepšovat svůj chov? Je co zlepšovat? Když máte fantastické jedince? Zdravotně, pracovně i exteriérově. Co tam chcete vylepšovat?
A šup, odpovídejte!
arosek
napsal(a):
Martine jakozto clovek interneto a google znaly jiste dokazes zjisti na co se ptas. Ono Arosu v CR nikdy moc nebehalo, pokud nezapocitas travni osiva :) Navic mam po rozkliknuti meho nicku verejne danou chovku ;)
Stejne tak neni moc tezke najit si JanuA, kterou jiste velmi dobre od LR znas a jejiz feny LR patri po pracovni strance v CR k naproste spicce.
Ale pac jsem taky Covid pozitivni a nemocna a mam zrovna houby co na praci, klidne ti usetrim namahu a odpovim.
1. Ani jedno. Neopakuji spojeni, pac v tom nevidim zadny prinos. Jedine opakovane spojeni hodlam uskutecnit (asi) na jare, pokud se draha cuza rozhodne harat. Opakovane spojeni to bude z duvodu, ze v prvnim vrhu bylo jen jedno stene ktere zustalo doma a na tohle spojeni ceka pani z Svajcu uz hezky dlouho. I tak se ono opakovane spojeni uskutecni jen a pouze tehdy, pokud nas domaci jedinacek bude zdravotne v poradku - tedy az po ofiko rtg, nebo alespon az tehdy, kdy bude mit vek vhodny k cvaknuti predrentgenu.
Chovnych fen jsem za tu dobu mela 5. Vrhy mely jen tri z nich, protoze u tech dvou prvnich jsem nebyla presvedcena o jejich kvalitach a prinosu pro chov, byt obe byly chovne, obe se zkouskami a obe makaly na honech. Ackovy vrh nevysel zdravotne podle mych predstav (byt by vsichni do chovu prosli), takze na psovi co zustal doma se dal nikdy nechovalo.
Z Ackoveho vrhu je vysetreno 7 z 9. Z Beckoveho 8 z 9. Ceckovy je jeste prcek a Deckum je ted mesic. Presto vsichni budouci majitele vedi o podmince rtg vysetreni po roce veku a souhlasi s ni.
Vsechny zdravotni vysledky nasich odchovu jsou uvedeny jak na nasem webu, tak na K9. Stejne jako vsechny vrhy, takze clovek snadno dopocita kolikrat ktera cuba rodila. Milerada ti budu vzorem :)
"U LR - krytí nejdražším a nejlepším retrívrem v ČR za poslední tři roky - u RK CZ i KCHLS
U GR - fenky i pes s loveckými zkouškami ... ta co má nyní štěňátka, má titul "U" ... máte také tolik všestranných fenek jako já ? Kolik CACTů získali vaši pejsci ?"
Ke Greedovi asi jen tolik - ne vse nejdrazsi je nutne nejlepsi. Nerikam ze Greed nepracuje (za me treba lepe nez Gremlin), ale to jeho mackani zvere je des. Coz me by teda u sampika prace dost vadilo. A podivat se do zahranici te nikdy nenapadlo? Protoze me uprimne nenapada jaky krevni prinos pro plemeno je, kdyz tady beha 1001 stene po stejnych rodicich, byt by to byli mistri sveta.
K tomu o GR ... Na webu mas uvedeno: "Odchováváme štěňátka pouze po rodičích, kteří mají perfektní zdraví, výborný exteriér, skvělé povahy a pracovní vlohy. Do chovu jiné fenky nezařadíme. "
O Orchidee i sma jeji chovatelka rekla, ze na praci moc neni - a presto stenata mela a ne jednou.
Web ti nyní nejede - také se nezlobím, že neposkytuješ informace - také jsem měl technické problémy a stavěl nový web , bez vkládání starých fotek , videí a článků - strávil bych s tím několik měsíců - jinak si nemyslím, že by si měla vždy krásné zdravotní výsledky odchovů ale mohu se dost mýlit, navíc mi chybí to, co ty máš - dostatečné sebevědomí hodnotit práci a výsledky jiných. A teď si představ, že by tě někdo pranýřoval za to, že ti vrh ... ne jedno štěně, ale celý vrh nevyšel !!
Ad mačkání Greediho ... tolik vyhraných zkoušek a nikdo si toho nevšimnul , škoda, že neposuzuješ, měl by za to na zkouškách letět, na to jak je tě všude na netu "slyšet" si na zkouškách mlčela ? Promluv nyní ,nebo mlč na netu .... už teď musí chudáci rozhodčí říkat na každých zkouškách ... Proč asi ?
Ad krytí Greediho... myslím, že na to jakej je to pes, tady kryl sakra málo. Víš kolikrát kryl ? Cenu jsem zmínil jen pro ty chytráky, co píšou o množstevní slevě apod. Martinovi jsem dal 2x více, než si řekl. A učkové feny nabízel krýt zdarma.
Z mých současných fen má U určitě ještě Peny, a Joy mi před pár měsíci umřela.
Nevím jak si může někdo dovolit tvrdit o fenách něco jako s horkotěžko složenými OVVR u fen, které je dají v plném počtu se zvěří a pak přidají zkoušky. Pokud mluvíš o Aničce a zkouškách ve druhé ceně - mrkni se na vodky rozhodla 2 z chůze u nohy (no comment). Pochybuji, že ti Iva říkala o Orichidei něco takového a pokud ano, nevím kde to vzala. Samozřejmě můžeš machrovat, že mé dvouapůlleté fenky nemají v době covidu zkoušky ( právě mi vrátil RK CZ za zkoušky Adélky a Kiss peníze) jako jejich máma ( v roce a půl všestranky ) přestože víš, že Adélka měla štěńátka a Anička dala dvoje zkoušky, přijde mi to nefér, ale je to pro tebe snadné. To nemění nic na jejich kvalitách - temperamentu, chuti, rychlosti, či vytrvalosti. Feny předávají štěňatům vlohy, ne tituly. Já mám vypsány akce na příští rok ... nedokážu je zrušit, nebo přesunout podle datumů zkoušek a těch vyšších je opravdu málo.
Každopádně si dostatečně zkušená na to, že víš, že fena nemusí mít tuny vyjetých zkoušek aby měla výborné pracovní vlohy a opačně, viděl jsem feny s tunami zkoušek, co nevezmou křídláka... a mají problém pracovat ve větším kolektivu psů.
Jak se to slučuje s mým prohlášením na webu ? Věříš jistě, že kdo chce psa na loveččinu - vezme si štěně po Kate, nebo Bee Bee. Ten kdo chce štěně k nemocnému dítěti sáhne milerád po štěňátku od Orchi ... fantastické canisterapeutické feně .... samozřejmě to ty brát nemusíš ... jiní lidi jsou za takové pejsky vděčni. Orchi byla mimochodem na zkouškách, kde vylítla na to, že obcházela s kusem svého mladého vůdce ... .. no stane se ...že pes zlobí .....sama dobře víš ... kdyby na zkoušky nebyla připravena, nebo nenosila zvěř, tak by tam nebyla.
Každopádně Ti přeji aby ti zbylo více času na Tvé pejsky, protože to jsou hodiny , co tomu na netu dáváš.
Neznám Tvé odchovy ani jejich pracovní výsledky, nicméně "smekám" před každým, kdo si přisvojí právo hodnotit práci, chov a psy jiných chovatelů ....
Napsal jsem tady už jistě dost, chápu, že jsou chovatele, kteří na mě nenechají nit suchou a nemám čas se s Vámi přít o tom, že nevíte vše a já nedělám vše dobře - tedy podle Vašich představ dobře.
Myslím, že nemusí být vydán etický kodex chovatele, proto abychom se nějakých jednaní vůči jiným nedopustili.
Já ti držím palce ve všem co děláš ! Vím že spoustu věcí děláš dobře a spoustu s dobrým úmyslem. Vím, že sem tam někoho napadneš neprávem, jen protože si zbrklá, myslíš to dobře, ale něco špatně nastuduješ, ale pak se mu omluvíš a to si cením.
blik

XXX.XXX.162.253
Web jí jede. Jen se spetla a místo .com napsala .cz
blik

XXX.XXX.162.253
Jsem tady mezi Vámi odborníky úplný laik. Můžete mi, prosím, vysvětlit, jestli K9 také stěhováním hostingu o web přišel? Že tam nejsou informace, které tam prý původně byly...
blik
napsal(a):
Jsem tady mezi Vámi odborníky úplný laik. Můžete mi, prosím, vysvětlit, jestli K9 také stěhováním hostingu o web přišel? Že tam nejsou informace, které tam prý původně byly...
Jste laik ... s webem přijdu o e-mail info@nice-friend.cz ... pokud ho mám jako kontaktní je to průšvih. Mimochodem, jestli míříte na dohledatelnost vrhů - stačí na kluby RK a KCHLS. Na K-9 jsem nic nemazal, Vy ano ?
blik

XXX.XXX.162.253
Děkuji za vysvětlení.
blik

XXX.XXX.162.253
Prosím, kde přesně? Ne RK jsem nic nenašel, na KCHLS jen seznam chovných stanic a po rozkliknutí stránky http://nicefriend.cz/, kde žádné info není...
blik

XXX.XXX.162.253
Fajn. A kde potenciální zájemce, který není členem ani jednoho z klubů, tedy najde info o Vašich chovech?
puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Když pominu masové používání jednoho superhyper psa, k čemuž mám silnou averzi, neboť obě má plemena toto slepé počínání přivedlo do velkého problému (u jednoho kompletně zasvinili chov DCM, a u druhého neurologickymi problémy + šílenýmy povahami), tak pro zlepšení presentace svého chovu můžete zveřejňovat kompletní informace o odchovech (zejména zdraví), dělat na svých zvířatech i nepovinná zdravotní vyšetření - já to tak taky dělám, a lidem se to líbí 👍
arosek
napsal(a):
Klobúk dole za rozpísanie a inteligentný prístup
Ale iné som chcela-prednedávnom som na Fb narazila na profil pre mňa neznámenej českej pani chovateľky a čítala som,ako sa ujala nádhernej tmavej fenky a teraz vidím, že ste to Vy a fenka sa volá Lea Nádherný skutok,smekám pred Vami a určite tipujem správne,že Lea sa má báječne
Edit: A ako sa prehrabávam Vaším(mimochodom premakaným a prehladným webom), tak čítam,že ste sa pred Leou ujali už viacero zlomených dušičiek Ďakujem za ľudí,ako ste Vy..a prajem si, aby miesto diskusíí, ktoré aj tak nikam nevedú,lebo ľudia sú zaslepení svojou pravdou a presvedčení o úžasnosti svojich psov , sa radšej presne títo ľudia viac sústredili na chlpáčov. Vykrikovať,ako niekto kryje najlepším psom v krajine vie každý a zaberie to len pár sekúnd. Nájsť psa, po ktorom nie je 100 šteniat a priniesol by do chovu niečo naviac,už zaberie "trocha viac" sekúnd. Len toľko k tejto debate.
Držím všetkým poctivým chovateľom palce a dúfam,že o pár rokov budem medzi nich tiež patriť,aj ked s iným plemenom, ako sú retrieveri

domi.t
napsal(a):
Klobúk dole za rozpísanie a inteligentný prístup
Ale iné som chcela-prednedávnom som na Fb narazila na profil pre mňa neznámenej českej pani chovateľky a čítala som,ako sa ujala nádhernej tmavej fenky a teraz vidím, že ste to Vy a fenka sa volá Lea Nádherný skutok,smekám pred Vami a určite tipujem správne,že Lea sa má báječne
Edit: A ako sa prehrabávam Vaším(mimochodom premakaným a prehladným webom), tak čítam,že ste sa pred Leou ujali už viacero zlomených dušičiek Ďakujem za ľudí,ako ste Vy..a prajem si, aby miesto diskusíí, ktoré aj tak nikam nevedú,lebo ľudia sú zaslepení svojou pravdou a presvedčení o úžasnosti svojich psov , sa radšej presne títo ľudia viac sústredili na chlpáčov. Vykrikovať,ako niekto kryje najlepším psom v krajine vie každý a zaberie to len pár sekúnd. Nájsť psa, po ktorom nie je 100 šteniat a priniesol by do chovu niečo naviac,už zaberie "trocha viac" sekúnd. Len toľko k tejto debate.
Držím všetkým poctivým chovateľom palce a dúfam,že o pár rokov budem medzi nich tiež patriť,aj ked s iným plemenom, ako sú retrieveri
Ano, Jana je úžasný člověk. Nesmírně si jí vážím a je mi velkým příkladem, jak by se to mělo dělat. Kvantita totiž neznamená kvalitu.
http://laure-alcar.com/lea.html
Martin_BL

XXX.XXX.23.97
Dobry den vsem,
vseobecne se nerad micham do jakekoliv diskuse, nicmene jako majitel chovneho psa ktereho tady resite rad pridam nejake to slovo aby bylo "pouzito proti me", protoze jinak zde nevidim nic co by davalo info potencialnimu zajemci o stene z te ci one CHS.
1) zacnu u Marcely Ř.- prijde me zcela nevhodne resit sve problemy na FB a tady... Kazdy by mel resit vse s chovatelem sam... A pokud to nejde, tak pripadne resit soudne(jiste kazdy z nas ma na stene kupni smlouvu) popr. na klubu, ktery ma zajem na radnem chovu...
Jiste si vzpomenes na cervenec, kdy jsem ti rikal, ze je tva fena na me az moc hubena a tvuj prislib, ze uz si ji pridala, ale rada jeste jedno kure pridas...
2)nevim proc chovatelky plemene GR a se navazi do kryciho psa ktery je jineho plemene?? Kolik znate krycich psu LR cerne barvy se zlutym genem? V teto dobe kdy u GR po OVVR fena a OVVR pes (oba jen se zakladnim vysetrenim) se prodava stene za 30-40 tisic Kc v tom vidim spise konkurencni boj nebo osobni nesympatie ke jmenu Lunak
3) mnozstevni sleva- hezke pobaveni... vsichni co nas znaji vedi ceny a podminky kryti... pro ty co nevedi a veri cenam 30000,- za skok, protoze kamaradka kamaradky to nekde slysela a je to na 100% pravda kdyz maj tolik titulu si klidne zavolejte nebo napiste.. dohledat psa nebo me by nemel byt problem...
4) k prinosu pro chov - Idealne pokud se jedna o lovecke pracovni plemeno, tak oba rodice maji pracovat. Pokud vezmu toto v uvahu, tak cca 95% kryti by vubec nemelo projit. Dale vezmeme v uvahu pribuznost, barvy a nemoci... tim padem v EU neni mozne loveckou fenu kryt loveckym psem... Ted k realite... LR nebo GR je v CR kazdy rok cca 1200 stenat s PP a z toho je dal nez na OVVR max 1%, tim padem cca 97% vsech stenat konci v rodinach jako mazlicek nebo jako asistencni a vodici coz podle me neni ta prace, kterou by melo toto plemeno delat...Muzete tedy navrhnout presun z FCI 8 do FCI 9 a pak ma prinos pro chov jina kriteria... Ale zpet k danemu LR..
Greedi ma krome DLK, DKK a testu barev jeste dalsich 14 zdravotnich testu!! Jineho dalsiho v CR znam pouze jedineho psa, ktery ma stejny pocet testu a tim je jeho braska Gremlin. Co se tyka vystav... tudiz krasy... My se nechlubime nicim co by nebylo dokonceno... Tudiz se chlubime pouze tim co budouci stenata budou mit napsane v PP!! Nejsme jako ostani.. Nemame vsude napsano cekatel.. nebo jeste lepe "candidate" at to vypada honosne.. U zkousek mame napsano v jake cene, zda ma titul a zda je vitez zkousek. Nic vic.. Nepiseme jsem vitez zkousek, ktere poradala kamaradka pro kamaradky a nikdo jiny tam nemohl...
Janaa asi jako jedina zde diskutujici videla PP a prosla si ho poradne a nasla u prapra neco co by me nikdy nenapadlo, ze by mohlo mit vliv na chov.
A muj pes by mel byt pomalu podle nekterych vyrazen z chovu.. Nebo proc ho tu resite?!? Napiste zde kolik zdravotnich testu maji vasi milacci nebo ti co s nima mate stenata?? Proc kazdy pes a fena nemaji vsechny testy?? treba i dobrovolne..
Nebo jinak... verim, ze mate nebo planujete deti.. Mate vyresenou genetickou stranku? a prinos pro jejich deti a pro tuto spolecnost a pokud mate vicero deti, mate overeny, ze vase dite nebo deti neonemocni napr. rakovinou nebo nebudou mit infarkt?? mate proklepnute babicky a dedecky vaseho protejsku ze nikdo z jejich predku nebyl takto postizen?? Nebo proc nemate kazde dite s nekym jinym?? Reste genetiku a ne lasku...:-) Nebo vy nechcete pro sve deti to NEJ??
5)"mackani" zvere Jano T myslis vazne?? u Greediho?? pokud ano, tak ti navrhuji dat podnet na CMMJ k prosetreni prace vsech rozhodcich na zkouskach kde Greedi byl, protoze tohle je fakt mimo misu... k lidem co se pohybuji na zkouskach muzu taky neco napsat... Jsou to porad dokola stejni lide, nicmene u LR z 90% feny. To je take videt na sampionech prace... za posledni 2 roky "pouze" jeden pes... Zbytek feny...
6)CHS Nice friend
Greedi vse co se kdy naucil umi prave z vycviku Nice friend. jeho zacatky jsou v roce 2015 kdy mel 3mesice a zacal s vycvikem.. M. Lunak mel moznost ho videt cely jeho zivot. Vi co umi, jak se chova k ostatnim psum a jak vypada. Zna jeho vysledky vsech zdravotnich testu a kopii by mel mit doma. Jsem rad, ze si nas vybral na kryti jeho fen. A pokud budeme osloveni i na dalsi kryti nebudeme vahat... tedy pokud s tim nema problem poradce chovu.
A vzdy se jednalo o kryti a ne o inseminaci!!! Je tedy opakovane prirozene kryti mensim nebo zadnym prinosem oproti "hadickovani" s jinou krvi??
O "udajnem problemu" jako majitel otce stenatek samozrejme nevim... Lepe napsano, vim o nem od vcerejsku po 4 zpravach od kamaradu... bohuzel nebyl jsem clenem fb skupiny a dnes jiz je smazano a reseno zde.. :-(
Vim jen o "uchovnenych" fenach z predchoziho vrhu, kde vsechny 3 feny maji DLK i DKK 0 a tusim, ze vse bylo delano u MVDr Snasila.
Zaverem chci napsat, ze nikomu nase kluky nevnucujeme, ale radi odpovime zajemcum na jejich dotaz a pripadne i nakryjeme. Mame pejsky jako mazlicky a nejsme zavisli na bankovkach z kryti. A az vy jim date 1/10 toho co my, tak se vam budu klanet, ale rozhodne vas a vase milacky nikdy nebudu pomlouvat!!!
Misto buseni do klavesnice se radsi venujme nasim milackum...
M. Blaschke
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Když pominu masové používání jednoho superhyper psa, k čemuž mám silnou averzi, neboť obě má plemena toto slepé počínání přivedlo do velkého problému (u jednoho kompletně zasvinili chov DCM, a u druhého neurologickymi problémy + šílenýmy povahami), tak pro zlepšení presentace svého chovu můžete zveřejňovat kompletní informace o odchovech (zejména zdraví), dělat na svých zvířatech i nepovinná zdravotní vyšetření - já to tak taky dělám, a lidem se to líbí 👍
- Žádné masové používání se nekoná - prosím nastudujte si, kolikrát ten pes v ČR kryl za celou dobu, co žije. Máme tu jiné adepty na metály za krytí, bez zkoušek, výstav a genetických testů
- Povahu má fantastickou, proto jsem ho v chovu použil
- Kompletní informace o odchovech už nezveřejňuje téměř žádný chovatel (vyjma těch, co mají pět vrhů, o světlých výjimkách víme) ... v ČR nezajímá nikoho ze 100 těch 99 skvělých štěňat, ale 1 štěně, které možná nevyšlo, možná mělo úraz, což bez majitele nezjistíte... to vystačí na diskuzi několik dnů, týdnů, či měsíců ... dokonce se připojí i lidi, kteří v životě žádné štěně labradora neodchovali, o chovných jedincích nic neví - viz toto vlákno
Děkuji všem za rady typu, že by bylo dobré dělat nepovinné testy, které mé fenky mají a nemají jen, pokud nemusí mít díky rodičům a zmiňovaný otec jich má nejvíce ze psů, které znám, myslím že jiný pes tolik testů v ČR ani v zahraničí nemá. Tak si to alespoň trošku nastudujte.
janaa
napsal(a):
Děkuji za tento příspěvek.
arosek
napsal(a):
Tak ja se tady vypisuju s odpovedi a ono mi to spadne.
Tak si holt musite na roman jeste chvili pockat - decka me vyhazujou, uz jim tu sedim moc dlouho :D
Možná také dobře věnovat se spíše rodině, než mé chovatelské stanici. Při vší úctě, obdivuji kde bereš kompetence po 4 vrzích goldenů a žádných zkušenostech s labíky - ani jeden odchovaný vrh labíků - ještě hodnotit moji chovatelskou stanici a její odchovy labradorů či spojení. Já už Tě v diskuzi opouštím, protože upřednostňuji svoji rodinu, své psy, před tvými cennými radami, pokud máš opravdu něco k věci, čemu opravdu rozumíš, můžeš mi někdy zavolat. Nebo až se uvidíme tak mi říci do očí, o čem všem u labíků víš a já bych měl vědět, abych choval labíky nadále tak dobře jako ty.
puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Možná také dobře věnovat se spíše rodině, než mé chovatelské stanici. Při vší úctě, obdivuji kde bereš kompetence po 4 vrzích goldenů a žádných zkušenostech s labíky - ani jeden odchovaný vrh labíků - ještě hodnotit moji chovatelskou stanici a její odchovy labradorů či spojení. Já už Tě v diskuzi opouštím, protože upřednostňuji svoji rodinu, své psy, před tvými cennými radami, pokud máš opravdu něco k věci, čemu opravdu rozumíš, můžeš mi někdy zavolat. Nebo až se uvidíme tak mi říci do očí, o čem všem u labíků víš a já bych měl vědět, abych choval labíky nadále tak dobře jako ty.
A tak hodnotit Vás můžem všichni. I já (0 odchovaných psů, 0 čistokrevných psů, 1 bezpapírový jakoželabrador).
Prostě vidím, jak přistupujete k situaci. Zatím jste nepopřel, že jste pátral po tel. čísle a vyhrožoval právníky Sarah01 jen proto, že tady napsala toto:
To prostě seriózní chovatel neudělá. Vůbec nic dál netřeba vědět - kolik vrhů po kterém psu, kolik testů nebo kolik nemocných štěňat - aby bylo jasno, s kým máme tu čest. A zásluhy za to můžete připisovat jen sobě.
puppy@nicefriend.cz
napsal(a):
Velmi dekuji za tvou starost o blaho me rodiny a mych psu. Ale myslim ze pokud se jim zacnu venovat jeste trochu vic, decka me poslou do haje (ach ten blbej vek) a psiska uz se do postele vubec nepodivaji :D
Na to aby mi doslo, ze spojovat znovu dva jedince kde nevim jak dopadl prvni vrh, nemusim chovat dane plemeno. To plati u GR stejne jako u LR nebo u treba jezevciku. O nic jineho mi celou dobu nejde. Prijde mi proste risk kryt dve feny stejnym psem dvakrat po sobe kdyz nemam vyhodnocene jedine stene z toho spojeni.
To ze Jana nasla u babky (tusim to byla babka, jsem lina hledat v diskuzi) lokty svedci o cem? Zes blbe hledal? Nebo sis toho nevsiml? Nebo ti to bylo jedno a chtels to risknout? Nevim, jen se ptam ... zajima me to.
A imho - kdyz uz mas tu karantenu a cas (pac vikendaky ted vazne asi nebudou a s honama je to tez dost nahnute), tak nahazet na web nebo K9 info o predchozic vrzich zas tolik casu jiste nezabere. A seberes tim vitr z plachet vsem "pomlouvacum". Cim vic info verejne, tim min munice ke strelbe ;)