Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denisaaaaaaaa

19.5.2020 11:04
Denisaaaaaaaa

XXX.XXX.0.1

Ahoj
prosim o radu. Naše fenka(zlatého retrívra) se začala dnes hárat a chceme aby měla štěňátka. Pejska vybraného máme, minulí rok už jsme to zkoušeli(10 a12den) a nechali je spolu že by to zvládli sami.Svázali akorát tonevyšlo. Fenečce bylo minulý rok když jsme zkoušeli 1 rok a třičtvrtě (neboli 3 hárání)tetkon ji budou 3 roky. Je celkem dost malinká a trošinku osvalená A daváme ji granule brit care premium .Máme tady jednoho pána který by nám prý při nakrývání pomohl .Chodíme s ní na procházky každý den minimálně kilometr a půl. Co máme dělat aby to vyšlo???Předem děkuji za odpověd.

19.5.2020 11:19
kashttan

XXX.XXX.60.115

1. Je potřeba si najít podmínky pro uchovnění zlatých retrívrů. Obvykle se jedná o výstavu.

2. Je potřeba udělat zdravotní vyšetření. Obvykle na dysplazii kyčelního a loketního kloubu. Podle plemene i na další onemocnění. A to z toho důvodu, že pes i fena mohou být zdraví, ale mohou nemoc přenášet, štěňata pak mohou být nemocná. Nebo také se může stát, že má fena predispozici pro nějaké onemocnění, které je zatím vyditelne jen na rentgenu, ale mohlo by se projevit za několik dalších let, je dědičné a proto, pokud má fena takovou nemoc, tak se nekryje.

3. Vybrat nepříbuzného vhodného psa, který je už zkušený a jeho majitel také. S tím poradí buď poradce chovu nebo chovatel od kterého máte fenu. Vyřídí se také krycí list.

4. Samotné krytí. Může poradit chovatel od kterého máte fenu nebo majitel krycího psa. U veterináře lze změřit progesteron a podle toho určit, zda už je termín krytí.

19.5.2020 11:21
kashttan

XXX.XXX.60.115

Ale protože je jasné o co se jedná. Doporučuju přečíst si zde toto:
http://nemnozdoma.cz/proc-nemnozit/

19.5.2020 13:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

Rok a třičtvrtě? Ještě že to nevyšlo. Našli jste si před krytím kdy dospívají velká plemena? Teď, když to vyjde, alespoň máte šanci na zdárný odchov a nepodtrženou fenu, tak buďte rádi, že to tak dopadlo.

19.5.2020 13:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vždyť je to troll

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2020 21:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Vždyť je to troll

Já ti nevím, Karle On by to mohl opravdu někdo myslet vážně. V nějaké diskuzi (teď si nevybavím, ve které), někdo vtipně poznamenal - "divím se, že se ještě pořád divím."

19.5.2020 23:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

Chodíme s ní na procházky každý den minimálně kilometr a půl.

takhle "ulítaná" fena jen tak nezabřezne
a přesně "divím se, že se ještě pořád divím."

20.5.2020 00:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

a já už se naopak nedivím ničemu

20.5.2020 08:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Vždyť je to troll

Já si to nemyslím, vzpomněla jsem si, jak mi před lety kamarád, majitel krásného psa NO, zhnuseně vyprávěl, že za ním přišel kluk od nich z vesnice, že má fenku NO, co zrovna hárá a rodiče ho posílají, aby jí jeho pes nakryl. Fenka měla 9 měsíců, při pohledu na psa sa počurala strachy, to ještě kluk chtěl, aby mu jí kdyžtak pomohl podržet, že jí asi neudrží. Tak samozřejmě, že ho vyhodil, ale kam ho otec poslal pak, to už nezkoumal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík