Německý ovčák.

Prodám Německého ovčáka - Máme na prodej tmavě vlkošedou 11 měsíční fenku s...
17000 KčRubby
XXX.XXX.233.248
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně mé fenky německého ovčáka.Potřebovala bych aby spala co nejdříve sama venku. Ale pokaždé když se setmí tak začne štěkat,kňourat a to do té doby dokud si ji nevezmeme dovnitř do domu.Potrebovala bych poradit jak ji naučit aby spala sama na zahradě. Děkuji.
( Kňourá docela dost nahlas...)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Buď ji vemte trvale do domu než povyroste, nebo spěte venku s ní, jak píše Lupus.
Nebo se musíte zatvrdit a na kňourání, štěkání a vytí nereagovat ( ta nejhorší varianta ). Protože to nejhorší, co můžete dělat je, brát ji dovnitř na základě jejího "rachotu".
Jen ji tím utvrdíte v tom, že si vpuštění do domu vynutí. I to, že na ni vyběhnete a vynadáte jí, je pro ni efekt, kterého chce dosáhnout ( vaše pozornost ). Že byste ji trestali, tak na to ani nepomyslete! Akorát si zkazíte vztah.
b.k
napsal(a):
Nechte ji doma,alespon půl roku.At si nejen na Vás a běžný provoz domáctnosti zvykne - at se vzájemně poznáte... Po-té postupně prodlužujte pobyt venku ,věnujte se jí..a půjde to.
Fakt ne u 2 měsíčního prcka.Nemůže být sám,neexistuje.
Jenom dotaz: proč si má pes zvykat na běžný provoz domácnosti, když bude v zahradě a provozu v domácnosti se účastnit nebude? Dala jsem štěndo hned první noc do boudy. Podotýkám, že tam nebyl sám, ale s kotětem, které přijelo s ním zároveň. Neznali se a báli se vlatně jeden druhého. Ale v boudičce byli spolu. Štěndo zakňouralo jen první ráno, tedy nad ránem. Vyšlo z boudičky, dvakrát zakvílelo, zalezlo zpátky. Já jsem se šla tedy obléct a zašla jsem za ním, bylo nějakých 5h ráno. Chvilku jsme se pomuconili, prošli kousek od boudičky, aby si cvrknul a šel zase chrnět. Pak jsem za ním přišla až někdy v 8 ráno. Pes si zvykal na běžný provoz zahrady, protože to bylo místo, kde měl být doma, fungovat a kde jsem byla celý den já. I štěndo zadavatelky, ač ona nebude asi v zahradě celý den, by si mělo zvykat na běžný režim: panička jde ráno do práce, před tím za mnou zajde pohrajem si, dá mi papat a já tu budu čekat. Až přijde z práce, uvítám ji u branky, dostanu nějakou kostičku na zabavení, mezitím se ona doma převlékne a půjdeme si hrát....atd.
To se s tím, že by zadavatelka měla mít pár dnů volna a štěníka minimálně v boudičce uspat...nevylučuje.
lesnížínka
napsal(a):
Jenom dotaz: proč si má pes zvykat na běžný provoz domácnosti, když bude v zahradě a provozu v domácnosti se účastnit nebude? Dala jsem štěndo hned první noc do boudy. Podotýkám, že tam nebyl sám, ale s kotětem, které přijelo s ním zároveň. Neznali se a báli se vlatně jeden druhého. Ale v boudičce byli spolu. Štěndo zakňouralo jen první ráno, tedy nad ránem. Vyšlo z boudičky, dvakrát zakvílelo, zalezlo zpátky. Já jsem se šla tedy obléct a zašla jsem za ním, bylo nějakých 5h ráno. Chvilku jsme se pomuconili, prošli kousek od boudičky, aby si cvrknul a šel zase chrnět. Pak jsem za ním přišla až někdy v 8 ráno. Pes si zvykal na běžný provoz zahrady, protože to bylo místo, kde měl být doma, fungovat a kde jsem byla celý den já. I štěndo zadavatelky, ač ona nebude asi v zahradě celý den, by si mělo zvykat na běžný režim: panička jde ráno do práce, před tím za mnou zajde pohrajem si, dá mi papat a já tu budu čekat. Až přijde z práce, uvítám ji u branky, dostanu nějakou kostičku na zabavení, mezitím se ona doma převlékne a půjdeme si hrát....atd.
To se s tím, že by zadavatelka měla mít pár dnů volna a štěníka minimálně v boudičce uspat...nevylučuje.
Píšete to hezky, ale každý pes by měl umět fungovat i v bytě. Neb nikdy nikdo neví, co se může stát......
Majitel změní bydliště, nemoc-úraz u psa, změna majitele, potřeba hlídání.......
Vytvoření vztahu majitele a psa.......
lesnížínka
napsal(a):
Taky jsme prvního psa měli čistě venkovního (byla jsem dítě a jinak to doma nešlo), ale teda první týdny byl s námi doma - pokud jsme byli doma my. Jinak zůstával venku, jo a v tu dobu byl venku ještě jeden pes. Teď mám psy vevnitř a tak už to bude nejspíš pořád, tak mi to vyhovuje. Ale i kdybych přeci jen někdy měla psa venkovního, tak bych ho určitě naučila i na režim doma a provoz domácnosti. Nikdy nevíte, kdy se to bude hodit. Třeba ten náš předchozí pes na to zvyklý nebyl a pak byl docela problém, když ke stáří musel být doma - byl jak tank, všechno schazoval a navíc tam nevydržel. Nakonec jsme ho teda naučili alespoň na chodbu, ale víc ne. Může nastat situace, že pes bude nemocný a bude muset být doma, případně když to přeženu, tak třeba situace , že se lidi musí z baráku prestehovat do bytu, prostě si myslím, že je dobré, aby byl pes zvyklý i na ten "domácí" režim.
A pokud to tedy nepřipadá v úvahu a pes musí být od štěněte jen venku, tak jak už bylo psáno výše - ať je s ním venku i páníček.
Edit. : jo a ještě bych dodala, že rozdíl ve vztahu páníček a pes venku nebo pes doma je obrovský, aspoň pro mě. To srovnání mám a prostě vidím, jak jsme na sebe víc navázání s těma psema doma, jak se umíme navzájem lépe číst.
napsal(a):
Píšete to hezky, ale každý pes by měl umět fungovat i v bytě. Neb nikdy nikdo neví, co se může stát......
Majitel změní bydliště, nemoc-úraz u psa, změna majitele, potřeba hlídání.......
Vytvoření vztahu majitele a psa.......
nejen
nejen v bytě, ale zejména se svými lidmi, potřebují se dokonale poznat, navázat...ono se to projeví na té spolupráci......(edit : to ještě v citaci nebyla poslední větička)
a další hledisko - o samotě na zahradě si pes dělá po svém, psím, a to se ne vždy shoduje s lidským názorem - a platí, jaké chování je psu umožněno, takové je dovoleno, takové je posilováno....a v tomto případě ať člověk chce či ne
také předpokládám, že zadavatelka píše o štěněti, tak nechť uváží, že i ta zvířata mají nějaký vývoj od mláděte k dospělci a v žádném případě coby ta mláďata nezůstávají mimo smečku
Katka12345
XXX.XXX.32.40
My máme pátý den doma štěňátko slovenského čuvače. První dvě noci jsme spali i s přítelem a štěnětem v chodbě na zemi, další dvě noci jsem s ním spala v kotci (na volno na noc bude pouštěný, až bude trochu větší). Včera strávil první noc sám, kňukal jen 15 minut s tím, že jsem seděla vedle boudy, když přestal kňukat dala pamlsek a počkala než usne. Noc zvládl úplně bez problémů.
S tím ale že jsme spolu víceméně celý den vždy venku, hrajeme si, baští vedle mě, když spinká na trávě, lehnu vedle něj, trénujeme kotec tak, že se tam spolu zavřeme, hrajeme si, mazlíme se, povídáme si. Jdeme na to pomalu a postupně, ale přijde mi, že to funguje :)
Moje ovčanda byla tzv. postelové štěně s tím, že jsme s ní počítali jako s čistě venkovním psem, ven šla cca v pěti měsících, možná jako půlroční už nevím a žádné kňourání se nekonalo....už byla z domova naučená, že po večeři se spí, takže večeře v kotci (na noc jsme jí tam zavírali, aby než si zvykne nevymejšlela bejkárny a aby nám jí nikdo v noci neukradl...v té době pár štěňat ovčounů ze zahrad zmizelo, takže hlavně kvůli její bezpečnosti)...nečinilo jí to žádný problém, přes den stejně byla hodně na zahradě i sama bez nás.
Už to nebylo žádné mimino, co by brečelo po mámě.
Prostě přijde mi, že lámat to přes koleno je nesmysl....navíc, jestli má někdo nervy poslouchat jak venku štěně pláče, tak já teda ne.
Jak bylo psáno výše, buď si venku ustelu s ní....což mi teda připadá trochu nepohodlné, i když občas jsme s pesanama spali na zahradě, když byl hic a v baráku se nedalo dejchat a nebo štěndo na noc domů....
Někdo je striktní....štěndo ven ono si zvykne a někdo (já) raději počká, až bude štěně samostatnější a nebude už následně takový problém.
Navíc každé štěně je jiné...některému je to defakto šumák a jiné prostě brečí.