Americký bulldog

Prodám Amerického buldoka - V ponuke krásne šteniatka s PP - FCI. V treťom...
20000 KčNik123
XXX.XXX.205.230
Dobrý den ,
Před třemi týdny jsme si domů přivezli štěňátko am. Buldoka z chovne stanice. Pejsek si doma zvykl jen máme problém s návštěvy, jakmile přijde někdo cizí z rodiny nebo přátel pejsek utíká, štěká , bojí se.... Dělá to i v případě, když se muž vrátí domů z práce trvá mu chvíli než ho pozná. Můžete mi prosím poradit co s tím? Přejde to? Nějaké rady jak mu pomoci? Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem
Rozhodně bych nečekala, jestli to přejde samo. Bázlivost u takovýho mimina.... Matka štěněte je povahově v pořádku? Asi bych začala citlivě, ale systematicky a hlavně správně s odnaučováním bázlivosti. Pokud nevíte, jak na to, je nejvyšší čas si sehnat pomoc.
Protože až to za pár měsíců vyroste a získá sílu a sebevědomí, může svůj strach řešit trošku jinak, a to se vám určitě líbit nebude.
Edit: Teď koukám na info o 5 měsících věku, tak to už bych na tom makala celkem intenzivně. To už je fakt zanedbaná socializace.
Tahat ven,do města, na akce,mhd, všude s vámi,ať si zvyká na lidi, začněte chodit do školičky pro štěňata atd. Pokud do čtyř měsíců zůstal v chovce a ta na tom nemakala a měla ho jen doma,není se čemu divit,nic nezná a je na vás,abyste to dohnali a nezadělali si na problémy v budoucnu
Nik123
XXX.XXX.73.219
napsal(a):
Edit: Teď koukám na info o 5 měsících věku, tak to už bych na tom makala celkem intenzivně. To už je fakt zanedbaná socializace.
Když jsme se na pejska přijeli podívat byl přítulný nebál se , pak jsme si ho přivezli domů a cizím prostě nevěří.. na cizí pesany je v pohodě. Jinak děkuji za rady.
Nik123
napsal(a):
Když jsme se na pejska přijeli podívat byl přítulný nebál se , pak jsme si ho přivezli domů a cizím prostě nevěří.. na cizí pesany je v pohodě. Jinak děkuji za rady.
A matku štěněte jste viděli?
Nik123
XXX.XXX.73.219
napsal(a):
A matku štěněte jste viděli?
Ano, i otce. Matka byla trochu střelena, otec pohodář. Už jsem si našla psi školičku v blízkosti, zítra budu kontaktovat. Doufám, že nám to pomůže.. doma máte perfektního parťáka, hravé štěně. v okamžiku, kdy se objeví návštěva se z něho stane vyklepany pes, který pobíhá jak lev v kleci. Návštěvy prosíme aby si ho nevšímali.. je to opravdu nepříjemné
Nik123
napsal(a):
Ano, i otce. Matka byla trochu střelena, otec pohodář. Už jsem si našla psi školičku v blízkosti, zítra budu kontaktovat. Doufám, že nám to pomůže.. doma máte perfektního parťáka, hravé štěně. v okamžiku, kdy se objeví návštěva se z něho stane vyklepany pes, který pobíhá jak lev v kleci. Návštěvy prosíme aby si ho nevšímali.. je to opravdu nepříjemné
Ať návštěva utrousí nějaký piškotek...nemůže to být jen nějaké přechodné strachové období?
Nám se takhle okolo 5.měsíce začal bát berňák,a to jsme ho měli od 2měsíců.Tak každá návštěva krmila.Piškoty nechtěl,ale na masíčko se nalákat nechal.Nejdříve mu jen pamlsky podali a nevšímali se ho.Časem se ho jen tak mimochodem dotkli a pak se už nechal pohladit.Samozřejmě jsme chodili ven mezi lidi.Nejdříve jsme jen seděli a pozorovali lidi a postupně jsme přidávali chůzi mezi vícero lidmi.Pokud jsme míjeli ojedinělého chodce,tak mu to nevadilo,ale hodně lidí byl zpočátku problém.Trvalo mu to asi měsíc,ale zvykl si.
Nik123
XXX.XXX.73.219
napsal(a):
Ať návštěva utrousí nějaký piškotek...nemůže to být jen nějaké přechodné strachové období?
Bohužel pamlsek ani od nás.. okolo návštěvy jen běhá a to minimálně tři metry od nich . Ani na nás pořádně nereaguje, když návštěva vydrží aspoň dvě hodiny tak už přijde alespoň k nam na povel...
Chce to pejskovi nechat doma courat vodítko, za který mu budete moct napovědět, co má dělat. Neměl by bejt ponechanej sobě a svýmu úsudku, to si akorát ten strach bude zhoršovat.
Práce se strachem není jednoduchá a celkem se obávám, že si s tím na cvičáku nebudou vědět rady nebo vám poradí nějakou blbost. Pokud máte Prahu na dojezd, doporučuju Evu Štemberovou.
Bohužel ve svým okolí vidím, že pes, co se v tomto věku bál lidí a nechtěl se nechat kontaktovat (navíc bázlivá povaha zděděná po matce, aneb debilní chovatel), po nich o rok později natvrdo startuje. A to už se řeší opravdu o dost hůř.
Nik123
XXX.XXX.59.86
rapotacka11
napsal(a):
A máte obojek a vodítko?
Ano máme
Mimochodem, pokud bych dala za takový štěně víc než pět tisíc, zvažovala bych vrátit ho pro skrytou vadu (jestli se teda na tohle hraje i u psů...). Ale já jsem na tohle drsoň a navíc tuším, co s tím bude práce, pokud se to pořádně nepodchytí nebo se nenatrefí na odborníka, kterej ví, co dělá....
Nik123
XXX.XXX.59.86
napsal(a):
Mimochodem, pokud bych dala za takový štěně víc než pět tisíc, zvažovala bych vrátit ho pro skrytou vadu (jestli se teda na tohle hraje i u psů...). Ale já jsem na tohle drsoň a navíc tuším, co s tím bude práce, pokud se to pořádně nepodchytí nebo se nenatrefí na odborníka, kterej ví, co dělá....
Je to pes s PP.. stal dost každopádně o peníze nejde, je to náš člen rodiny a rozhodně bych ho nevracela , budeme s ním muset pracovat, pokusím se kontaktovat chovatele.
Nik123
napsal(a):
Je to pes s PP.. stal dost každopádně o peníze nejde, je to náš člen rodiny a rozhodně bych ho nevracela , budeme s ním muset pracovat, pokusím se kontaktovat chovatele.
Vzhledem k tomu, že do toho buď dáte opravdu hodně úsilí, času, peněz (za odbornou pomoc, cvičáky, atd) anebo budete mít zanedlouho skutečný problém, mi to přijde jako zlodějina. Štěně je potřeba socializovat odmalička, tohle chovatel totálně zanedbal. A teď se ještě zbavil problému, když vám ho prodal.
Takovýho pejska bych si vzala leda zadarmo z útulku, protože těch peněz a všeho dalšího vraženýho do převýchovy se za chvíli nastřádá opravdu hodně.
Já teda nevim....štěněti je 5 měsíců, řekla bych, že tohle je období, kdy se může dostavit "fáze strachu"........do toho nové prostředí a návštěvy....
Mám psa bázlivku a z mých zkušeností vyplývá, že nejdůležitější je vztah se psem...je nutné ho přesvědčit, že ho prostě nedám a dál hodně pomohl stereotyp, že ví, co se bude dít.....prostě nějaký naučený proces. Každý pes je jiný, takže jen příklad: přijde návštěva, psa naučit, že v tomto případě jde na pelíšek, třeba s nějakou kostí na žvýkání a až se rozkouká, tak se sám může přijít seznámit. Žádné utíkání, žádné štěkání, nenechat ho v tom plácat, prostě mu říct, přišla návštěva, tak dělej to a to. A návštěvy požádat, aby si třeba pejska hned nevšímali a ten styk s návštěvou...učení, že lidi, co přišli na návštěvu jsou fajn, dají mňamku, podrbou, prostě realizovat až opadne ten první šrumec s vítáním návštěvy, až si prostě všichni v klidu sednou a dají si kafčo.
Toť můj názor.
Nik123
napsal(a):
Obecne - rikam tomu, ze pes "zesmeckovatel". To stene v jadru nemusi mit spatnou povahu.
Ale do ted se pohyboval asi hlavne ve smecce a ta ho chranila a ukazovala, jak se ma chovat.
Ted je najednou na všechno sam a neumi to resit.
Musite nastoupit vy, jako majitel a zacit ho životem vest.
Bohuzel na to neni uplne univerzalni navod. Nekdy funguje, ze se pes zahlti podnety ( hafo navstev) a nejak se s tim popere. Ale jindy ty opakovane stresy udelaji ještě vice zle. TAkze najednou ho vsede zacit tahat a valit do ej dojmy -nemusi to vždycky fungovat.
Když konkretni rada tak v situaci s téma navstevama - oddelte ho od navstev. Dokud nedava ještě ani navrat vašeho muze -navstevy jsou moc.
Druha rada -pes v takovehle stresu se nic neuci - absolutne vynechte povelovani.
Nebere pamlsky -nereste pamlsky. to jen ukazuje miru stresu.
Zavreteho jinam, mimo navstevu - na jeho mistecko a delejte to dusledne u kazde navstevy. navsteva= místo. a je to prijemne. takze klidne ho naucte - zvonek - místo - dostanu kost na okusovani.
a zacnete prichodem manžela tohle ucit
az tohle pochopi - da se posunout dal. a treba ho na voditku privest do mistnosti s navstevou - ale nechat si ho u sebe a hladit ho. vubec nenutit do kontaktu. jen mu ukazat, ze nevstevu nemusi resit.
atd.
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že do toho buď dáte opravdu hodně úsilí, času, peněz (za odbornou pomoc, cvičáky, atd) anebo budete mít zanedlouho skutečný problém, mi to přijde jako zlodějina. Štěně je potřeba socializovat odmalička, tohle chovatel totálně zanedbal. A teď se ještě zbavil problému, když vám ho prodal.
Takovýho pejska bych si vzala leda zadarmo z útulku, protože těch peněz a všeho dalšího vraženýho do převýchovy se za chvíli nastřádá opravdu hodně.
kolik stenat jste si brala? a v jakem veku?
jako ja zastavam názor, ze stene ma byt "vsudezdejsi" -to je ideal.
ale to, ze se stene seznamuje s novym prostredim a ma strach - ono to nemusi byt vždycky patologicke.
většina chovatelu vam rekne, ze to nikdy nezazili a ze u nich se stene chovalo normalne. a ne -nelzou. jen je obrovsky rozdil mit vic psu a pak si dovezt domu jen jedno stene.
jen by - při spravnem pristupu - mělo byt brzy po problemu, tohle netrva veky odbourat apon pro bezne situace.
"hodně pomohl stereotyp, že ví, co se bude dít.....prostě nějaký naučený proces."
"Druha rada -pes v takovehle stresu se nic neuci - absolutne vynechte povelovani."
jako první část samozřejmě ano
ta druhá - odkážu na první citaci - neboli to "povelování"(naučený proces-rituál-chování) je nutno naučit psa bez stresu tudíž opět si hrajeme se vzdáleností podnětu tudíž bych to viděla na učení venku a naučené pak používat i doma
napsal(a):
"hodně pomohl stereotyp, že ví, co se bude dít.....prostě nějaký naučený proces."
"Druha rada -pes v takovehle stresu se nic neuci - absolutne vynechte povelovani."
ta druhá - odkážu na první citaci - neboli to "povelování"(naučený proces-rituál-chování) je nutno naučit psa bez stresu tudíž opět si hrajeme se vzdáleností podnětu tudíž bych to viděla na učení venku a naučené pak používat i doma
to nepovelovani se vazalo ke konkretnimu popisu situace:
"když návštěva vydrží aspoň dvě hodiny tak už přijde alespoň k nam na povel... "
tak to se urcite nestane na první povel, který mu ten den rekli
napsal(a):
kolik stenat jste si brala? a v jakem veku?
jako ja zastavam názor, ze stene ma byt "vsudezdejsi" -to je ideal.
ale to, ze se stene seznamuje s novym prostredim a ma strach - ono to nemusi byt vždycky patologicke.
většina chovatelu vam rekne, ze to nikdy nezazili a ze u nich se stene chovalo normalne. a ne -nelzou. jen je obrovsky rozdil mit vic psu a pak si dovezt domu jen jedno stene.
jen by - při spravnem pristupu - mělo byt brzy po problemu, tohle netrva veky odbourat apon pro bezne situace.
Já žádné, jen sleduju různý případy ve svým okolí.
napsal(a):
Teď se mi nechce číst znovu celou diskuzi, nevím jestli to tady už nepadlo....jak se chová pes venku??....Taky se takhle bojí?? Nebo to venku tak nějak dává a problém je hlavně doma.
Nevím jestli je to správná cesta, ale co zkusit vyrazit návštěvě tzv. naproti, s tím, že jde o vlastně běžný potkání s lidmi v rámci procházky, kteří ho nestresují přehnaným zájmem...teda pokud o to vysloveně nestojí pes, spíš takový "Ahoj Blážo, čau Alíku" a prostě s nima dojít zpátky domů......a doma je po prochajdě většinou taky nějakej rituál...někdo otírá packy, moji pesani se zase běží napít a pak rovnou zalehnou na místa.......návštěva se mezitím usadí, už to nejsou cizí lidé, odpadne stres z toho, že NĚKDO PŘIŠEL.......a pak teda podle reakce psa...může to být "no tak ty lidi znám, přišli s náma, tak už nemám potřebu vyvádět" a nebo "Tak Alíku, panička si teď dá s tetou kafe, tak si běž odpočinout na pelíšek a tady máš kostičku, hračku..."
Jako nikdy jsem to nepraktikovala, vyzkoušené to nemám, ale třeba pokud by mi měla přijít návšetěva se psem, tak rovnou přijít by byl problém, ale přišli jsme spolu z prochajdy....pesani stejně někde zalehnou, protože už si všechno stihli říct během prochajdy, už si poběhali, pohráli a člověk si dá kafe v úplným klídečku.
Ono, co si budeme povídat, těžko radit, každej pes je jinej a chce to prostě vyzkoušet....co funguje u jednoho hned a zázračně, to u druhého nemusí fungovat vůbec.
"zkusit vyrazit návštěvě tzv. naproti, s tím, že jde o vlastně běžný potkání s lidmi v rámci procházky, kteří ho nestresují přehnaným zájmem"..
Tohle považuji za dost dobrý nápad. Praktikovala jsem to v paneláku, když měla večer přijít návštěva. Ne, že by se pes bál, ale buď hlídal, nebo vítal - hlasitě. Podle toho, kdo na návštěvu šel. A pro klid se sousedy jsme si to odbyli venku.
Jinak bych psa do kontaktu s návštěvou nenutila. My máme návštěvu ( ne pes ), pes zůstane v kuchyni na pelechu a může se dívat, jak se do pokoje vedle nosí dobroty.
A učit psa, že mu návštěvy dávají pamlsky - to považuji za velmi nerozumné - mírně řečeno. Štěně se okouká a majitel bude řešit, kam se psem, aby nevlezl návštěvě až do hu...pusy. Já vůbec neuznávám pamlskování cizími lidmi. Co se má pes učit brát si od cizího? Cokoliv. A vůbec - pes má jíst ze své misky a to, co se jí u stolu, by ho nemělo zajímat.
"Já vůbec neuznávám pamlskování cizími lidmi"
nejen pamlsky - vadi mi vychovavani mého psa nekym jinym
vystacim si s ignoraci - to ho naucim sama.
a funguje to i na ustrachance i na psy prehnane vítací
"Nevím jestli je to správná cesta, ale co zkusit vyrazit návštěvě tzv. naproti, s tím, že jde o vlastně běžný potkání s lidmi v rámci procházky, kteří ho nestresují přehnaným zájmem...teda pokud o to vysloveně nestojí pes, spíš takový "Ahoj Blážo, čau Alíku" a prostě s nima dojít zpátky domů......a doma je po prochajdě většinou taky nějakej rituál...někdo otírá packy, moji pesani se zase běží napít a pak rovnou zalehnou na místa.......návštěva se mezitím usadí, už to nejsou cizí lidé, odpadne stres z toho, že NĚKDO PŘIŠEL...."
je to dobrá cesta, také
ony to jsou pro psa dvě jiné situace
Nik123
XXX.XXX.73.219
Děkuji Vám všem za rady a tipy. Dnes jsem kontaktovala psí školičku, zítra máme informační hodinu tak snad to bude na dobré cestě. Každopádně se budeme učit i doma.
Super.
Je stendo hrave? pretahuje se? Pokud ano, podporujte to v nem. když ne , naucte ho to. Hodne to pak pomuze.