Alergie na jidlo u psa - reakce na kuzi

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2020 20:44
anetan007

XXX.XXX.251.144

Ahoj,
Zajimalo by mne, zda se u vasich pejsku podobne na kuzi projevovala alergie na jidlo?
Foto je po koupani, kdy to jde lepe videt. Toto vse doprovazi silene mnozstvi lupu.

20.5.2020 20:53
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Jaká dobrota vyvolala alergii?
Je to fakt alergie?

20.5.2020 20:54
anetan007

XXX.XXX.251.144

To prave nevime. Od vcera je na hypoalergenni strave a cekame, co to udela.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2020 21:02

S potravinovými alergiemi nemám zkušenost, ale s podobnými projevy jsem se setkala kdysi před lety u svého psa. Původcem byl demodex. Po těle měl podobná začervenalá ložiska a na kůži se tvořily šupinky. V místech s jemnější kůží olysal - zejména na čenichu u houby přišel o srst a již mu nedorostla.
Nevím, v jaké jste situaci a zda jste v péči veterinárního lékaře, či zda jsou potravinové intolerance jen výstřel naslepo, ale chci tím říci, že se takto na kůži může projevovat kde co. Šla bych se poradit na veterinu, kde lze exaktními metodami obvykle zjistit, oč jde.

20.5.2020 21:05
anetan007

XXX.XXX.251.144

I nad tim uvazujeme. Jak vam byl demodex diagnostikovan? Co pomohlo? Je pravda, ze mu chlupy u cumaku ustupuji.

20.5.2020 21:05

to, co je na obrázku, je zánět kůže

má to asi milion různých příčin a vzhled změn je pokaždé stejný

20.5.2020 21:16

anetan007 napsal(a):
I nad tim uvazujeme. Jak vam byl demodex diagnostikovan? Co pomohlo? Je pravda, ze mu chlupy u cumaku ustupuji.

Udělal se seškrab, a následně diagnostika pod mikroskopem. Trvalo to sotva pár minut. Léčba se, pokud je mi známo, provádí buď koupelemi (to u nás bylo bez efektu) nebo ampulkou - podobně jako jiná antiparazitika, je to taková ta kapička na kůži (za krk), to u mého psa zabralo, aplikovali jsme to asi dvakrát, třikrát. Už si to přesně nepamatuji, je to téměř třináct let - jména preparátů po mně, prosím, nechtějte. :-) U některých psů to vymizí (věkem) spontánně, bývá to typické spíše u štěňat, ale nejsem veterinář, abych Vás dostatečně přesně informovala. Navíc těžko po internetu dle pár obrázků soudit, co Vašemu pejsku chybí.

Každopádně já tím příkladem spíše chtěla ilustrovat to, co zmínila bodlinka - příčin může být mnoho. Zajděte na veterinu, to je to nejlepší, co pro svého pejska můžete udělat.

20.5.2020 21:18
anetan007

XXX.XXX.251.144

Ja uz nevim, co mam delat. Uz jsme u tretiho veterinare. Momentalne na hypoalergenni strave, aby se vyloucila/potvrdila alergie na jidlo. Dalsi na rade je test na stitnou zlazu, pak na ichtyozu. Nevim, co mu uz dat, aby se mu to zlepsilo. :(

21.5.2020 08:36

test na stitnou zlazu, pak na ichtyozu

s těmihle testy ale cekat nemusíte.
min. stitku bych urcite otestovala hned

Přidejte reakci

Přidat smajlík