Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouDobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte nějakou zkušenost se strupatým čumákem. Naše čubina má nad čenichem strupté boláky. Myslím že by to mohlo být ze sluníčka protože přes zimu to neměla ale jak se udělolo hezky už se jí to jednou vylouplo ale do týdne to tam má zase. Jsem objednaný na veterinu ale rád bych znal víc názorů. Nutno ještě dodat že před půl rokem přišla o 1/3 jazyka ale v zimě to nemá... Předem děkuji za Vaše názory.
drben6
napsal(a):
Muze to byt treba z toho, ze fenka hrabe nejake mysi diry a treba o nejaky kamen si to mohla odrit. Nas pes to mel podobne a mel to prave z toho hrabani.
Taky mě to napadlo ale úplně myšilov to není... Přijde mi to jako spálený od slunce. Ale díky za tip budu to víc hlídat. Snad bude vědět pan doktor. Ať se daří!
Uživatel s deaktivovaným účtem
mysi, plisen?
jestli pes muze mit reakci na slunce -asi ano.
u tehle svetlych barev srsti by se to projevilo asi nejspis.
byt to kun - tak se zeptam, jestli nedostava třezalku
.tumash1983.
napsal(a):
Myší plíseň? To musím načíst. Kůň to není ale kdoví jestli nesežrala třezalka. Je to spíš taková naše koza. Díky za názor!
Myší plíseň?
ne
spis hledejte dermatofytoza
lesnížínka
napsal(a):
Plíseň by svědila, a čumák má chlupatý, tak spálený snad taky ne. Spíš bych tipnula sedraný, stačilo třeba jen jednou, že někde něco ryla.
ne, tahle plisen nesvedi.
napsal(a):
ne, tahle plisen nesvedi.
lesnížínka
napsal(a):
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dermatofyt%C3%B3za ??
Tak s wiki se souperi jen tezko
Jen me to asi nebavi.
Nevarim z vody, oboji jsem u zvirat mela i videla ( reakci na trezalku na zasrstenem koni, i herpes na cumaku psa - ze stop, na konich, u krav )
Tim netvrdim, ze to je ono - byl dotaz na nazor. Slo o pripadne nasmerovani, ne diagnozu.
Jen kdyz vy vite, ze plisen ne, ta by svedila - tak mozna byste si to mela nechat patentovat jako diagnostickou metodu?
napsal(a):
Tak s wiki se souperi jen tezko
Jen me to asi nebavi.
Nevarim z vody, oboji jsem u zvirat mela i videla ( reakci na trezalku na zasrstenem koni, i herpes na cumaku psa - ze stop, na konich, u krav )
Tim netvrdim, ze to je ono - byl dotaz na nazor. Slo o pripadne nasmerovani, ne diagnozu.
Jen kdyz vy vite, ze plisen ne, ta by svedila - tak mozna byste si to mela nechat patentovat jako diagnostickou metodu?
Ne...že já vím. Nějakou plíseň měl pes u pysku...škrábal si to, předpokládám, že teda svědila. Pomohla octová voda. Jak se jmenovala(plíseň) netuším a je mi to jedno, je pryč. Vy jste psala, že by to mohla být dermafytoza, neznám, tak jsem vyhledaladala. Vypadne mi, že svědí. Tak jsem vám sem ten odkaz hodila. Teď píšete zase herpes...ale to není plíseň.
Může to být i lupus. Autoimunitní onemocnění. Nejhorší je to když svítí sluníčko.
Měli jsme také u psa. Začínalo to jako u Vás. Nejprve růžový čumák, později začal mokvat a loupala se nosní houba. K tomu se za pár let přidali mokvavé pysky a konečky uší. Pes to dostal až ve 3 letech. Dožil se 14 let NO. Musel brát doživotně kortikoidy - prednisol. V zimě bral poloviční dávku.
Také se dělali nejprve různé stěry na plísně apod.
santaclara
napsal(a):
Může to být i lupus. Autoimunitní onemocnění. Nejhorší je to když svítí sluníčko.
Měli jsme také u psa. Začínalo to jako u Vás. Nejprve růžový čumák, později začal mokvat a loupala se nosní houba. K tomu se za pár let přidali mokvavé pysky a konečky uší. Pes to dostal až ve 3 letech. Dožil se 14 let NO. Musel brát doživotně kortikoidy - prednisol. V zimě bral poloviční dávku.
Také se dělali nejprve různé stěry na plísně apod.
Doufám že ne ale je to asi nejblíž skutečnosti... Jen nevím jestli to není trochu tím jazykem. Každopádně díky za názor! A buďme na sebe hodný. To není soutěž jen dotaz... V pondělí dám vědět co na to doktor...
Terka14
XXX.XXX.62.48
Zdravím! Ráda bych se zeptala, jak to dopadlo s Vaší fenkou? Teď se objevilo něco velmi podobného naší AUO, taky na čumáku 🤔
Semi21
XXX.XXX.152.56
Taky to mám u AUO..4 roky...chuderka, přes zimu lepší, v létě a při sluníčku horší, stále mažu mastičkou od veterináře a 100 opalovacím krémem.
MaruMaru
XXX.XXX.65.252
Semi21
napsal(a):
Taky to mám u AUO..4 roky...chuderka, přes zimu lepší, v létě a při sluníčku horší, stále mažu mastičkou od veterináře a 100 opalovacím krémem.
Taky máme a tok od roku horší.... jakou máte diagnózu?