čivava krátkosrstá s PP pejsek

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice z Třebaňského údolí nabízí k odběru od...
17000 KčMoje tříletá fenka čivavy se cca týden nadměrně vylizuje. Všimla jsem si, že má kolem vulvy černo/červeno/hnědě “něco” viz foto. Vypadá to jako zaschlá krev, ale ranky ze kterých by mohla téct nikde nemá. Hárala 2 měsíce zpět. Vodou to jde opláchnout, ale do druhého dne je to zpět, je to bez zápachu. Nevíte co by to mohlo být? Mohlo by takhle začínat onemocnění kvasinkami nebo je to jiný parazit/bakterie?
Boogie
napsal(a):
Moje tříletá fenka čivavy se cca týden nadměrně vylizuje. Všimla jsem si, že má kolem vulvy černo/červeno/hnědě “něco” viz foto. Vypadá to jako zaschlá krev, ale ranky ze kterých by mohla téct nikde nemá. Hárala 2 měsíce zpět. Vodou to jde opláchnout, ale do druhého dne je to zpět, je to bez zápachu. Nevíte co by to mohlo být? Mohlo by takhle začínat onemocnění kvasinkami nebo je to jiný parazit/bakterie?
Je to normální, běžný, přirozený sekret v těchto partiích. Dřív jste si toho možná nevšimla, protože s čistila sama. Jestli Vám to hodně vadí, můžete ji každý den otřít vlhčenými ubrouskem pro děti. Nebo ji nechte, ať se myje sama.
Já osobně bych se spíš tázal, proč se teď najednou začala nadměrně olizovat. Jinak se chová normálně? Žere, pije? Nemůže mít třeba zánět?
Dasvo
napsal(a):
Je to normální, běžný, přirozený sekret v těchto partiích. Dřív jste si toho možná nevšimla, protože s čistila sama. Jestli Vám to hodně vadí, můžete ji každý den otřít vlhčenými ubrouskem pro děti. Nebo ji nechte, ať se myje sama.
Já osobně bych se spíš tázal, proč se teď najednou začala nadměrně olizovat. Jinak se chová normálně? Žere, pije? Nemůže mít třeba zánět?
Je pravda, že dřív nebyl důvod kontrolovat detailně tyto partie, protože olizování nebylo nějak nadměrné. Po hárání před dvěma měsíci měla podezření na falešnou březost, byla vyšetřena sonem a i odběr moči byl ok. Pije normálně, žere s chutí. Jediné co, tak to olizování. Někdy si všimnu, že spí nebo klidně leží a najednou vystřelí a začne se olizovat, přesně tak jako kdyby jí to svědělo. Občas mi přišlo, že i trošku víc drbe uši, proto mě napadla kvasinková infekce. Na druhou stranu, kvůli koronaviru jsme v jedné domácnosti 24 hodin, 7 dní v týdnu a nevím zda jí třeba jen moc nepozoruji. Ale i kdyby, člověk nechce nic zanedbat, tak radši budu plašit než si pak nadávat... :)