Prosím o radu, jakou značku nebo eshop nejlépe využít pro koupi obojku pro obří plemeno s bílou dlouhou srstí - nechci tedy řetízkový obojek, který srst špiní případně láme (mám již vyzkoušeno).
Ráda bych nylonový plochý nebo kulatý polostahovací obojek v odpovídající délce. U zapínacího obojku chci logicky odpovídající sponu nebo systém zapínání. Vždy jsem měla nylonové s plastovou sponou (u dvou obrů jiného plemene), ale u tohoto plemene bych raději větší jistotu, že nemusím spoléhat jen na plast - občas má svou hlavu.
Pes je vychovaný v rámci určitých odchylek pastevce... Se psem se na vycházkách nikdy nemusím přetahovat, ale na druhou stranu jsem zastánce toho, že majitel by měl udělat naprosté maximum, aby si pojistil i ty nejméně očekávané situace. Zatím ještě pořád v růstu je mu 20 měsíců, takže krk ještě nejméně rok nebo i dva bude sílit. Nyní má obojek v čisté délce 70 cm, takže bych ráda obojek pro krk 70-80 cm.
Má představa ideálu je polostahovací nylonový kulatý, znáte, kde je dělají na míru resp. v délce na normální psi ;-) ?
Předem díky za tipy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste kulatý polostahovak Hunter. Ale nevím jak s barvením srsti, je to nylon, oka podšitá kůží, vyzkoušené jen na tmavých psech.
Na svých velkých chlupatých TD mám klasický nylonový s kovovou sponou, zatím vydržela všechno.
napsal(a):
Zkuste kulatý polostahovak Hunter. Ale nevím jak s barvením srsti, je to nylon, oka podšitá kůží, vyzkoušené jen na tmavých psech.
Na svých velkých chlupatých TD mám klasický nylonový s kovovou sponou, zatím vydržela všechno.
Děkuji za tip, ale u Hunteru jsem našla pouze polostahováky krátké. Nic nad 70 cm není v dohledu :-( a určitě nechci koženou verzi, měla jsem kdysi a nelíbilo se mi, jak kůže s roky v non-stop nošením ve vlhku i mokru pracovala.

kralickova
napsal(a):
Děkuji za tip, ale u Hunteru jsem našla pouze polostahováky krátké. Nic nad 70 cm není v dohledu :-( a určitě nechci koženou verzi, měla jsem kdysi a nelíbilo se mi, jak kůže s roky v non-stop nošením ve vlhku i mokru pracovala.
Teď koukám, že max. Velikost 65 🤔 a co nechat si vyrobit z paracordu?

Já teď objednávala pesovi z těhle stránek https://www.canis-bull.cz/
ne teda polostahovák, ale klasické zapínání kovová spona, nylon podšitý softchelem, nám stačila délka obojku 70cm, šířka 5cm ale myslím, že tam byla i ještě delší varianta 80cm. Obojek už přišel, vypadá velmi bytelně, takže spokojenost.
PS: pes má ze spodu krk bílý a žádné "špinění" obojku jsem nezaznamenala.
napsal(a):
ne teda polostahovák, ale klasické zapínání kovová spona, nylon podšitý softchelem, nám stačila délka obojku 70cm, šířka 5cm ale myslím, že tam byla i ještě delší varianta 80cm. Obojek už přišel, vypadá velmi bytelně, takže spokojenost.
Dám možná hloupý dotaz, ale jak se odlišuje softsheel od neoprenu? Na první pohled vypadá stejně jako náš, prý podšitý neoprenem. Dělali jen černým (tehdy jsem objednávala, že netrhá srst, tedy psu límec) Jenže neopren je černý a trochu tedy barví.

napsal(a):
Aha tak kecám....šířka obojku 4cm a délka 75 cm

lesnížínka
napsal(a):
Dám možná hloupý dotaz, ale jak se odlišuje softsheel od neoprenu? Na první pohled vypadá stejně jako náš, prý podšitý neoprenem. Dělali jen černým (tehdy jsem objednávala, že netrhá srst, tedy psu límec) Jenže neopren je černý a trochu tedy barví.
Netuším, protože jsem neměla v ruce ten s tím neoprenem....my ani nemáme ten softchell černý, ale barevný, oni zrovka černý neměli, tak se mi nechtělo čekat.
https://www.canis-bull.cz/happy-bull/eshop/0/3/5/4456-Obojek-s-4cm-cerny-softshell-Graffiti-cerne-kovani
máme něco takového, jen ta podšívka je jinak barevná....

Na pastevce s dlouhou bílou srstí mám popruhový BaF obojek, spona plast, bezpečnostní zapínání.
Poruhový ZeroDC (giga), kovová spona-trojzubec.
A protože chci pro bezpečnost maximum (i jeho), tak chodí na postroji.
napsal(a):
Na pastevce s dlouhou bílou srstí mám popruhový BaF obojek, spona plast, bezpečnostní zapínání.
Poruhový ZeroDC (giga), kovová spona-trojzubec.
A protože chci pro bezpečnost maximum (i jeho), tak chodí na postroji.
Díky za typ, ale velikost giga je udávaná 65-75 cm, což váhám, zda není finální délka, tedy ne pro obvod 75 cm, protože je nutný přesah na zapnutí. Každopádně 5 cm šíře je na mě příliš, nemám plemeno bull, ale dlouhosrsté a takovému se srst na krku s podobným obojkem trvale na krku prostě přeleží.
Ráda bych obojek, který pes má non-stop, aby měl i pro případ útěku ze zahrady označení (kromě čipu, který má).
Jak jsem psala, ideál bych proto viděla v kulatém nylonovém polostahováku. Což je z lana asi finančně celkem levná záležitost, ale nechci sama vyrábět a vymýšlet nejlepší systém, aby všechny části na 200 % držely spojené...
Proto jsem sázela na vaše zkušenosti

Co www.obojky.cz?
Nam udelali obojky v podstate na "miru"....
https://www.obojky.cz/cerny-nylonovy-obojek-pro-stredni-az-obri-psy-sirka-3---5-cm