Zažívací problémy pomeranian

Pomeranian
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Louisa

25.5.2020 15:56
Louisa

XXX.XXX.240.160

Dobrý den. Prosím o radu případně o sdílení zkušenosti daného problému. Od února vlastníme fenecku pomeraniana rok a půl stará. Vzhledem ke své hmotnosti byla vyřazena z chovu. Při odběru měla 1.2kg do dnešního dne jsme ji “vykrmili” na 1,5 kg. Podáváme jen kvalitní stravu. Nechce přijímat granule proto krmime konzervou. Nicméně nás problém je v trávení. Fenecka ma opakovaný průjem. 2 měsíce zpět byl průjem doprovázen zvracením a v Brně jsme skončili na klinice kde byla na dvě noci. Z krve žádný problém nenašli. Poté se opakovaně vracel průjem. Byli nasazeny sirokospektralni antb. Vždy při užívání antb stolice a trávení v pořádku. Po vysazeni opět problém a průjem. Provedli jsme bakteriologické vyšetření. Pozitivní vyšlo enterococcus a escherichia, kdy vet řekl ze se jedna o běžný nález. Virové vyšetření také negat. Nyní zkoušíme hypoalergenni stravu. Máme 4 druhy konzerv na vyzkoušení po první se opakoval průjem teď má druhou průjem zatím nemá a stolice je v pořádku nicméně nadmerne pije vodu. Prosím mate někdo zkušenosti případně víte o co by se mohlo jednat? Nemůže to být cukrovka nebo alergie třeba na bílkoviny? Už jsme zoufali a je nám ji líto. Par dni má klid a par dni je nešťastná z průjmu. Děkuji za rady...

25.5.2020 16:14
assil

XXX.XXX.225.195

Cukrovku vám snad vet zkontroloval? Alergie to může být, můžete zkusit taky nějaké testy u veta, ale obyčejně se na to přichází vylučovací dietou.

25.5.2020 17:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Předpokládám, že má nějaké ty vet konzervy. Já když dám psu normální konzervu na dva dny, tak se mi zes...taky. Konzervama bych nikdy nekrmila. Začněte krmit jídlem. Tedy masem a přílohou. Pokud to nebude alergie na kuře, začala bych kuřetem s vločkama. Kupte stehenní řízky, nakrájejte, hoďte společně s vločkama do vařící vody a nechte 5 minut povařit. Nic jiného. Nevím, kolikrát denně krmíte, ale prostě bych to dávala místo jedné té konzervové dávky. Pokud se z toho nepotento, tak jí to dávejte, jen k tomu přidejte semleté vaječné skořápky, stačí špetka. Nechala bych ji na tom minimálně týden až 14dní, pak bych zkusila vyměnit maso za hovězí, krůtu, králíka - jak budete chtít. Jestli tuhle stravu bude tolerovat, postupně ubírat konzerv a dávat víc vařených jídel, až se povede konzervy odbourat...a pořád tedy s tím, že bude tuhle stravu snášet bez následků, protože u těchto křehkých psů, nikdy nevíte. Pak se dá už experimentovat jak s masem, tak přílohama, tak různýma přídavkama, bylinkama apod. A to mne napadlo, že pampeliškový lístek nadrobno nasekaný by tam určitě neuškodil, ba mohl pomoct s trávením.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2020 17:31

koprologie nebyla? giardie?

jinak bych teda coby přílohu dávala radši brambory, batáty, dýni - rozvařit-kaši
vločky ne, ne hned

25.5.2020 18:31
eli22

XXX.XXX.58.41

Konkrétně ty batáty mohu doporučit. Na zažívací potíže výborné, rýže se nám neosvědčila, brambory ano, takže dávám batáty+brambor+mrkev na kaši. K tomu nadrobno hovězí, kuřecí nesnáší.

25.5.2020 18:38
conie

XXX.XXX.206.202

Místo konzervy bych zkusila syrové mleté hovězí či kuřecí s trochou mírně povařené a rozmačkané zeleniny - mrkev, brambory, batáty.

Louisa

25.5.2020 18:44
Louisa

XXX.XXX.240.160

lesnížínka napsal(a):
Předpokládám, že má nějaké ty vet konzervy. Já když dám psu normální konzervu na dva dny, tak se mi zes...taky. Konzervama bych nikdy nekrmila. Začněte krmit jídlem. Tedy masem a přílohou. Pokud to nebude alergie na kuře, začala bych kuřetem s vločkama. Kupte stehenní řízky, nakrájejte, hoďte společně s vločkama do vařící vody a nechte 5 minut povařit. Nic jiného. Nevím, kolikrát denně krmíte, ale prostě bych to dávala místo jedné té konzervové dávky. Pokud se z toho nepotento, tak jí to dávejte, jen k tomu přidejte semleté vaječné skořápky, stačí špetka. Nechala bych ji na tom minimálně týden až 14dní, pak bych zkusila vyměnit maso za hovězí, krůtu, králíka - jak budete chtít. Jestli tuhle stravu bude tolerovat, postupně ubírat konzerv a dávat víc vařených jídel, až se povede konzervy odbourat...a pořád tedy s tím, že bude tuhle stravu snášet bez následků, protože u těchto křehkých psů, nikdy nevíte. Pak se dá už experimentovat jak s masem, tak přílohama, tak různýma přídavkama, bylinkama apod. A to mne napadlo, že pampeliškový lístek nadrobno nasekaný by tam určitě neuškodil, ba mohl pomoct s trávením.

Jsou to vět konzervy opravdu kvalitní hypoalerg. Ale i přesto po dvou dnech příjem. Ryzí jsem zkoušela a také průjem. Tak snad ty bataty 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

25.5.2020 19:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Louisa napsal(a):
Jsou to vět konzervy opravdu kvalitní hypoalerg. Ale i přesto po dvou dnech příjem. Ryzí jsem zkoušela a také průjem. Tak snad ty bataty 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Rýži bych já ani nedoporučila, psu nesedí, bohužel mu nesedí ani dýně. Ale to máte asi pes od psa, u nás nejlíp ty vločky. Zeleninu bych nedávala zatím žádnou, on ji nepotřebuje a nám taky vláknina dělá řidší hovnajzy. Víte, ony ty konzervy jsou složením trochu nahov.... stačí si ho pročíst. Tím myslím i ty vet konzervy.

Louisa

25.5.2020 21:19
Louisa

XXX.XXX.240.160

lesnížínka napsal(a):
Rýži bych já ani nedoporučila, psu nesedí, bohužel mu nesedí ani dýně. Ale to máte asi pes od psa, u nás nejlíp ty vločky. Zeleninu bych nedávala zatím žádnou, on ji nepotřebuje a nám taky vláknina dělá řidší hovnajzy. Víte, ony ty konzervy jsou složením trochu nahov.... stačí si ho pročíst. Tím myslím i ty vet konzervy.

Můžete mi napsat moc prosím přesný postup a ingredience jak vaříte Vašemu vy??? A jaké plemeno prosím mate??? Děkuji!!!

25.5.2020 22:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Louisa napsal(a):
Můžete mi napsat moc prosím přesný postup a ingredience jak vaříte Vašemu vy??? A jaké plemeno prosím mate??? Děkuji!!!

No tak podle mne se řídit nemůžete mám starého 12letého samojeda. Na něm už toho člověk moc nepokazí, nějakým tím špatným poměrem. Ingredience už jsme vám vypsaly. Tím začněte a uvidíte, jestli se to zlepší, či naopak. Můj celé ,,dětství" průjmoval po granulích, tehdy to bylo: hurá granule, to nejskvělejší, co pro psa může být...akorát jsem mu tím zkurv...zdraví Byl pořád podvyživený Proto jsme přešli na maso a to mu taky pomohlo. Teď už granule může, pokud je má prostřídané masem.

25.5.2020 22:25
assil

XXX.XXX.121.3

No u psů je dost častá alergie na kuřecí, zkuste dávat něco kde není, jestli se to nezlepší, a bacha na to, že často i granule nebo konzervy, které jsou z jiného masa, obsahují kuřečí nebo drůbeží tuk, ty se musí taky vynechat. Jinak zkuste na FB skupinu https://www.facebook.com/groups/318309488273159/?fref=nf

25.5.2020 22:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

assil napsal(a):
No u psů je dost častá alergie na kuřecí, zkuste dávat něco kde není, jestli se to nezlepší, a bacha na to, že často i granule nebo konzervy, které jsou z jiného masa, obsahují kuřečí nebo drůbeží tuk, ty se musí taky vynechat. Jinak zkuste na FB skupinu https://www.facebook.com/groups/318309488273159/?fref=nf

Ne často, ale takřka všechny a dokonce i ty ,,skvělé" veterinární hypoalergické

25.5.2020 23:00

Intolerance na kuřecí a rýži je poměrně častá, to bych ani nezkoušela. Miniaturizovná plemena jsou pytel problémů. Asi bych rozmixovala brambory, dýni nebo batáty, mrkev, do toho klidně syrová krůtí prsa. Do "paštiky" přidat př. mleté paroží. Když jsem měla štěně s průjmem (rozsekala ho odčervovací tableta po drsném bakteriálním průjmu s ATB, jinak bez nálezu), tak jsem dostala v první řadě info o normální stravě, jako krajní zálohu vet granule a vet konzervu. Konzerva to ještě zhoršila, granule nepomohly a srovnalo ho až normální jídlo.

26.5.2020 08:18

lesnížínka napsal(a):
Ne často, ale takřka všechny a dokonce i ty ,,skvělé" veterinární hypoalergické

vy fakt netusite, proc v tech dietach kure nevadi?

míšakulička

26.5.2020 08:30
míšakulička

XXX.XXX.48.65

Komerční veterinární diety jsou úplná sra.ka. Kolikrát pes potřebuje nabrat sílu, a po tomhle to fakt snad ani není možný. Nejlepší je podle mě udělat dietu normálně z masa. Ten pohled na spokojenýho psa je fakt k nezaplacení!

26.5.2020 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vy fakt netusite, proc v tech dietach kure nevadi?

Já nepíšu, že nevadí, s tímto žádnou zkušenost nemám a jestli alergii na kuře má, tak i určitě vadí. Viděla sem tam tuk i játra.

26.5.2020 10:52

lesnížínka napsal(a):
Já nepíšu, že nevadí, s tímto žádnou zkušenost nemám a jestli alergii na kuře má, tak i určitě vadí. Viděla sem tam tuk i játra.

a jestli alergii na kuře má, tak i určitě vadí

ne nevadi.
v tech granulích je kureci bílkovina upravena tak, ze ji telo nepozna, ze je kureci. jednoduse popsano.
to je ten rozdil mezi beznou grancli a vet. dietou

26.5.2020 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

a jestli alergii na kuře má, tak i určitě vadí

ne nevadi.
v tech granulích je kureci bílkovina upravena tak, ze ji telo nepozna, ze je kureci. jednoduse popsano.
to je ten rozdil mezi beznou grancli a vet. dietou

Aha a když jste v tom tak zběhlá, tak proč je tam hnusná levná kuřecí bílkovina, složitě upravovaná, když by se tam mohla dát nějaká nealergizující?

26.5.2020 12:15

lesnížínka napsal(a):
Aha a když jste v tom tak zběhlá, tak proč je tam hnusná levná kuřecí bílkovina, složitě upravovaná, když by se tam mohla dát nějaká nealergizující?

nejsem v tom zbehla, jen se trochu zajimam.

když by se tam mohla dát nějaká nealergizujíc

upravovala by se uplne kazda bílkovina, neb na kazdou prirodni muze byt alergie ci intolerance.

26.5.2020 13:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

nejsem v tom zbehla, jen se trochu zajimam.

když by se tam mohla dát nějaká nealergizujíc

upravovala by se uplne kazda bílkovina, neb na kazdou prirodni muze byt alergie ci intolerance.

Chápu, jen poznámka: kdyby pes měl alergii na bílkoviny, tak je to zřejmě mrtvý pes Pochopím obiloviny...to není strava pro psa, pochopím i to kuře, neb to už ani není maso to je podivný ,,produkt". Ale třeba zvěřina, králík...?To není na vás, to je prostě úvaha, kam to s těmi psy spěje

26.5.2020 13:55

dyby pes měl alergii na bílkoviny, tak je to zřejmě mrtvý pes

jako na vsechny bilkoviny jste myslela?
ale to každý zivy tvor, nejen pes....

ti nejtezsi psi alergici funguji na hmyzu nebo ciste rostlinne strave.

26.5.2020 14:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

dyby pes měl alergii na bílkoviny, tak je to zřejmě mrtvý pes

jako na vsechny bilkoviny jste myslela?
ale to každý zivy tvor, nejen pes....

ti nejtezsi psi alergici funguji na hmyzu nebo ciste rostlinne strave.

Pochopitelně živočišné jsem myslela, což je strava pro psa, člověk(jako prase ) vystačí i s rostlinýma.

Martina0404

31.1.2021 21:13
Martina0404

XXX.XXX.233.242

Dobrý den, též máme pomíka, 2,5 let. Řeším stejné potíže. Nicméně již 1,5 let je naše fenka pouze na vařené stravě. Už vím, jak zvládat epizody průjmu a zvracení bez atb. Nicméně vyléčit se nám to úplně zatím nepodařilo. Pokud to ještě řešíte nebo máte nějaké nové poznatky, ráda bych to probrala. Martina

20.4.2021 22:14
melrajtova

XXX.XXX.237.98

Dobry den, mohla byste me prosim kontaktovat? Resime zazivaci potize u 10ti mesicniho pomicka a potrebovala bych poradit. Jsme na veterine snad x krat do mesice, presto vsechny vysledky v norme a rada bych predesla dalsim navstevam, kdy jen napichaji injekce a psa pusti domu. Dekuji! Mel

email: melissa.rajtova@seznam.cz

21.4.2021 09:14

melrajtova napsal(a):
Dobry den, mohla byste me prosim kontaktovat? Resime zazivaci potize u 10ti mesicniho pomicka a potrebovala bych poradit. Jsme na veterine snad x krat do mesice, presto vsechny vysledky v norme a rada bych predesla dalsim navstevam, kdy jen napichaji injekce a psa pusti domu. Dekuji! Mel

email: melissa.rajtova@seznam.cz

Nemá portosystémový zkrat?

21.4.2021 09:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nemá portosystémový zkrat?

To by bylo poznat na krvi, ne?

21.4.2021 12:58

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To by bylo poznat na krvi, ne?

Pokud hledali žlučové kyseliny, ano. To byl jenom nápad, protože u těhle pidi psů je to relativně častý problém.

22.4.2021 06:30
melrajtova

XXX.XXX.236.138

Na vysledky kyselin teprve cekame, tenhle problem nas trapi od prodelani virozy pred mesicem a uziti antb, nikdo nam ale nerekl, ze by to mohlo mit souvislost a nebo spise nechteji veterinari nic podcenit a tak zjistujeme dal. Dneska se to opakuje, ale po zrani travy:/ Jeste k tomu vsemu prochazi momentalne falesnou brezosti (ultrazvuk delohy mela, tam je to v poradku), ale uz se asi vazne zblaznim 🙄

3.5.2021 12:50
melrajtova

XXX.XXX.70.42

Aktualizuji tema pro pripad, ze by nekdo resil stejne problemy.. Vysledky opet negativni a tak jsem se rozhodla pro jineho veterinare - preci jen vice hlav, vice rozumu. Poradil nam probiotickou pastu probican, ktera uklidnuje mikrofloru a rikal, ze mame zkratka hledat stravu, ktera ji sedne a ze je to teda urcite tim. Faktem je, ze byla tri tydny jen na kurecim s ryzi, granulky nezvladala a odvykla si. Objednali jsme tedy varenou kruti smes od mixana, tu nam bohuzel celou vyvrhla, nevim co ji nesedlo, ale osobne mi to maso prislo prilis tuhe:/ Takze jsem nakoupila krutu a zacala ji varit s mrkvi, cervenou repou, celerem, do toho vitaminy a mineraly a lososvy olej. Nejsem teda zadny odbornik na vyvazenou stravu a to byl jeden z duvodu proc jsem sahla po mixanu, ale to nebylo v tu chvili tak uplne podstatne a casem to urcite vychytam, ale musim zatukat! Za par dni se srovnala! Jakoby ji ani nikdy nic nebylo, dokonce stolici ma pravidelnejsi, nez kdy pred tim. A tu pastu vam doporucuji 100% pro pripad, kdy je nejhur. U nasi Honey zastavila prujem temer okamzite a kdykoliv byl jen naznak toho, ze ji neni dobre, za chvili bylo. V nasi psi lekarnicci od ted chybet rozhodne nebude:) diky ni jsme ten prechod na stravu zvladli bez pomoci veterinaru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík