Uživatel s deaktivovaným účtem

GAELLE
napsal(a):
Proč vůbec druhého psa? a proč zrovna samojeda k čivavě ???
Proc druheho se ptat nebudu, ale ta kombinace si o odpoved primo rika...
Co se u vas stalo za zvrat, ze jdete z civavi rovnou do samojeda?
To je jak nebe a dudy...
Markéta80
napsal(a):
Já bych se bála spíš o zdraví čivavy. Aby jí samojed v zápalu hry nepřizabil...
On samojed tedy není jako ,,hrom do police", ale jako každé štěně je také divoký. Samojed k čívě? No a to budete s nima dělat co? Samojed potřebuje denně ujít(uběhnout) nejmíň 10km...číva bude dělat co, poveze ji na zádech? Samojed je velmi, ale velmi akční pes, jako mladý je neunavitelný. Zaměstnat hlavu u tohoto plemena nějak nefunguje, jeho takové věci moc nezajímají. Jediné, co ho zajímá je lítat a lovit. A v létě...v létě počítejte s prochajdama jen brzy ráno a za soumraku. Nevím, kde bydlíte, ale pokud se budete bát s ním vytáhnout večer paty z domu, tak zapomeňte na samojeda. My chodíme běžně večer po lese.

Mě osobně nepřijde velkej problém velký pes k malému.....ale jak už bylo psáno výše defakto i plemeno, co je klidné a chůvička, tak může bejt jako štěndo a mlaďoch podstatně živější a nemusí si nutně dávat pozor, aby čivavku třeba nepřišlápl apod.
Já osobně bych se nebála pořídit pidipsa k dospělému velkému, protože tam už vím, jak se mi velký pes chová....vidím to na svých psech....k mýmu chrťákovi klidně smečku čivavých štěňat, ten kdyby mohl, tak by je snad i kojil, ten dělal chůvu i mláďatům morčat a třeba současného psa nemůžu k pidipsům vůbec pustit, protože to je buldozer, co si nedává pozor a nehodlám platit rozšlápnutou čivavu.
Jinak samojed-čivava...nevidím problém, znám i čivavky, co choděj s páníčkama na túry a když je nejhůř, tak se fakt dají vzít do baťohu.
Ve své podstatě bych tady vzpomenula Conie a její smečku....velcí psi, malí psi, ale já osobně si říkám, klobouk dolů, moji psi byli jako malí fakt poděsové a celá rodina jsme byli pokousaní, poškrábaní, podupaní, takže tam si upřímně neumím představit, že bych měla doma v tomhle období čivavu.....na druhou stranu si pořád tak nějak říkám, že by to třeba šlo....že stejně jako, když jsem během pár dnů vysvětlila štěňatům, že na nás nesmí skákat, tak bych jim možná i vysvětlila, že k čivavce se musí opatrně.

Samojed k čivavě obecně není problém. I pes - nejen fena - dokáže být jemný, opatrný a ohleduplný. Ale přece jen je mezi těmito plemeny velký velikostní rozdíl a samojed může čivavě ublížit, aniž by to vůbec zaznamenal, třeba v zápalu hry, nebo jenom tak, že ji přišlápne a ani to nemusí být ve stavu rozdováděnosti. Jako štěně neznající míru ji může stisknout, přisednout, atd. Já bych obecně k takovému křehkému pidipsovi štěně o hodně většího plemena nepořizovala.
Jinak - vybrala jste si samojeda, tak doufám, že jste si vědoma toho, že je to seveřan, s neustálou touhou jít dál a dál, se silným loveckým pudem, s ne tak silnou vazbou na člověka jako např. ovčácká plemena, a s tím související nebezpečí, že bude utíkat, pokud bude na volno, a že tedy bude třeba jej vodit celoživotně venku na vodítku.
Nevýhody mladého velkého psa a čivky byly už napsané. On ani ten dospělák,i když je zvyklej, nemusí vždycky ukočírovat pohyby a průšvih je na světě. Pamatuju kdysi v Praze paní,měla dobrmanku a tři čívy, všechny pohodářky, milovaly se, dobrmanka na ně byla opatrná,zvyklá a pak jednu nějak blbě přilehla ve hře na gauči a bylo po čívě. Oni jsou prostě jak porcelánový panenky,no
janaa
napsal(a):
Nevýhody mladého velkého psa a čivky byly už napsané. On ani ten dospělák,i když je zvyklej, nemusí vždycky ukočírovat pohyby a průšvih je na světě. Pamatuju kdysi v Praze paní,měla dobrmanku a tři čívy, všechny pohodářky, milovaly se, dobrmanka na ně byla opatrná,zvyklá a pak jednu nějak blbě přilehla ve hře na gauči a bylo po čívě. Oni jsou prostě jak porcelánový panenky,no
Právě. Samojed když zmerčí něco, co by stálo za lov(a může to být byť jen kosák) vyletí na vodítku tak, že panička dere hubou zem a číva má přeražená záda. A to jsou vlastní zkušenosti, nespočítala bych, kolikrát jsem se válela po zemi. Někdy nám pomohlo jen to, že na druhém vodítku byl berňák a tím, že zůstal stát, jsme to rozběhlé torpédo zastavili
Slečna ještě nenapsala, co se samojedem plánuje, jestli si myslí, že se bude s čívou válet po gauči jako ta Narciska v reklamě, tak to spíš přijde o ten gauč. Ty jo, vlastně pro prodejce nábytku je to možná dobrá reklama - vrazím tam psí torpédo a ten, co si ho dle toho pořídí, bude kupovat co 14dní nový nabytek

lesnížínka
napsal(a):
Právě. Samojed když zmerčí něco, co by stálo za lov(a může to být byť jen kosák) vyletí na vodítku tak, že panička dere hubou zem a číva má přeražená záda. A to jsou vlastní zkušenosti, nespočítala bych, kolikrát jsem se válela po zemi. Někdy nám pomohlo jen to, že na druhém vodítku byl berňák a tím, že zůstal stát, jsme to rozběhlé torpédo zastavili
Slečna ještě nenapsala, co se samojedem plánuje, jestli si myslí, že se bude s čívou válet po gauči jako ta Narciska v reklamě, tak to spíš přijde o ten gauč. Ty jo, vlastně pro prodejce nábytku je to možná dobrá reklama - vrazím tam psí torpédo a ten, co si ho dle toho pořídí, bude kupovat co 14dní nový nabytek
Tak já jsem se nikde neválela, párkrát jsem spadla, když jsem samojeda brzdila, to je fakt, ale to bylo na sněhu a ledu. Jinak ne. Ale musela jsem pořád předvídat a být ve střehu.
Samojed v bytě v zásadě jde, a pokud je dobře vychován nic neničí. Náš byl v bytě do roku, pak jsme se stěhovali do domku, a tam byl na dvoře, když jsme nebyli doma, jinak v domě s námi. A v sedmi letech se opět stěhoval s námi do bytu, kde dožil. V životě toho zničil opravdu málo - strhl tapetu v kuchyni když byl štěně, ohlodal všechny čtyři nohy od stolu jak bobr taky ve štěněcím věku, a to je všechno. Rád nám schovával přezůvky, lehl si na ně, a bavil se tím, jak je hledáme. Do konce života ve skoro patnácti letech byl naprosto čistotný.
A opravdu jsme s ním nechodili denně 10 km.
Theressa
napsal(a):
Záleží na povaze čivavy, jaký ma vztah k velkým psům a celkově ke psům. Pokud dobře zvládá štěňata i velké psy, myslím si, že nebude problém. Dobře ale zvažte, jestli "vetřelce" do domu vůbec zvládne.
Tohle mi přijde jako hodně neuvážená rada. Je samozřejmě na místě se zamyslet nad povahou čivavy a jestli ta nového psa vůbec doma vezme na milost.
Jenže u štěněte, který ještě ve věku štěněcího nerozumu výrazně převyšuje její velikost i váhu a je jako nevycválaný kulový blesk se zubama, je nějak jedno, jestli se ta čivava nechá přisednout/ušlápnout potichu nebo u toho řve. Výsledek je stejnej - placatá čivava.
Takže ano, určitě bych si odpověděla na otázku, jestli moje čivava překousne na svém území nováčka, ale mnohem víc bych se zaobírala tím, jestli mi nováček třeba zcela omylem a v dobré víře nepřekousne čivavu nebo tak něco...
Atheira
napsal(a):
Tohle mi přijde jako hodně neuvážená rada. Je samozřejmě na místě se zamyslet nad povahou čivavy a jestli ta nového psa vůbec doma vezme na milost.
Jenže u štěněte, který ještě ve věku štěněcího nerozumu výrazně převyšuje její velikost i váhu a je jako nevycválaný kulový blesk se zubama, je nějak jedno, jestli se ta čivava nechá přisednout/ušlápnout potichu nebo u toho řve. Výsledek je stejnej - placatá čivava.
Takže ano, určitě bych si odpověděla na otázku, jestli moje čivava překousne na svém území nováčka, ale mnohem víc bych se zaobírala tím, jestli mi nováček třeba zcela omylem a v dobré víře nepřekousne čivavu nebo tak něco...
tak opět - k čivavě jedině mastifa
https://www.youtube.com/watch?v=-jnpfrkMmR4
Samozřejmě, ale to už to bylo napsáno předemnou. A primárně pointa té rady je, že jestliže čivava nezvládne jiného psa, pak, dokud ji mám doma nemá cenu uvažovat o pořízenï vůbec jakékokoliv druhého psa. Lidi na to rádi zapomínají a pak se hrozně diví. Taky jsem chtěla druhého psa, ale jelikož můj pes je jaký je jsem pečlivě musela vybírat i zvíře do terárka.