Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
Dohodou.XXXX.
XXX.XXX.74.115
Dobrý den, máme 2 měsíční štěně AUO, které když nespí, tak většinou zlobí. Např. velmi často okusuje rostliny, příjdu, řeknu NESMÍŠ a odsunu ho případně lehce plesknu po čumáku. Jenže on se pak zase vrátí znovu a znovu a znovu...pak tu kytku dám pryč že jo, ale takové dřevěné křeslo jen tak pryč nedám...co mám dělat aby přestal? Jak ho mám potrestat za nežádoucí chování?
Nepoteším Vás, ale ešte dlho zlobiť bude Je to malé šteniatko,objavuje svet a zaujmú ho veci, o ktorých by ste to fakt nepovedali. Najčastejšie tie, ktoré by mal nechať pre klud v rodine na pokoji Treba sa obrniť trpezlivosťou, vela s ním chodiť von, unaviť ho spoznávaním okolia(primerane veku,počasiu,kondícii), ponúknuť mu zaujímavé hračky...
To plesknutie po ňufáku vynechajte,nie je to vhodná "výchovná" metoda a očividne aj tak nezaberá...Moja Nefret tiež okusovala drevený nábytok,ale postriekala som ho sprejom proti okusovaniu a už sa ho ani nedotkla. Možno aj toto je cesta. Šteňiatku rastú zúbky, začne prezubovať a teda je logické,že všetko hryzie.
Naozaj treba vydržať. Vychovávať. S láskou. Dosledne. A hlavne milovať ho. On vás miluje milionkrát viac ako vy neho už teraz,ste preňho celý svet. O rok budete na toto obdobie spomínať so smiechom(a ja aj s pár jazvami na rukách a lýtku,kedže moja piraňa kúsala zásadne do mňa ).
Uživatel s deaktivovaným účtem
To je asi jako chtít trestat mimino, že si strká věci do pusy...
Nežádoucí činnost znemožníme pejskovi tím, že ho zabavíme a unavíme žádoucí činností a poté mu prostě znemožníme dělat to, co nemá. Pokud to řešíte až tehdy, kdy chcete trestat, jste pozdě o celé věky.
.XXXX.
XXX.XXX.74.115
domi.t
napsal(a):
Nepoteším Vás, ale ešte dlho zlobiť bude Je to malé šteniatko,objavuje svet a zaujmú ho veci, o ktorých by ste to fakt nepovedali. Najčastejšie tie, ktoré by mal nechať pre klud v rodine na pokoji Treba sa obrniť trpezlivosťou, vela s ním chodiť von, unaviť ho spoznávaním okolia(primerane veku,počasiu,kondícii), ponúknuť mu zaujímavé hračky...
To plesknutie po ňufáku vynechajte,nie je to vhodná "výchovná" metoda a očividne aj tak nezaberá...Moja Nefret tiež okusovala drevený nábytok,ale postriekala som ho sprejom proti okusovaniu a už sa ho ani nedotkla. Možno aj toto je cesta. Šteňiatku rastú zúbky, začne prezubovať a teda je logické,že všetko hryzie.
Naozaj treba vydržať. Vychovávať. S láskou. Dosledne. A hlavne milovať ho. On vás miluje milionkrát viac ako vy neho už teraz,ste preňho celý svet. O rok budete na toto obdobie spomínať so smiechom(a ja aj s pár jazvami na rukách a lýtku,kedže moja piraňa kúsala zásadne do mňa ).
ten sprej proti kousání není špatný nápad.🤔 Děkuji. 🐾
.XXXX.
napsal(a):
Dobrý den, máme 2 měsíční štěně AUO, které když nespí, tak většinou zlobí. Např. velmi často okusuje rostliny, příjdu, řeknu NESMÍŠ a odsunu ho případně lehce plesknu po čumáku. Jenže on se pak zase vrátí znovu a znovu a znovu...pak tu kytku dám pryč že jo, ale takové dřevěné křeslo jen tak pryč nedám...co mám dělat aby přestal? Jak ho mám potrestat za nežádoucí chování?
Nafackujte si, že jste si koupila do bytu štěně, které patří na farmu. To je jediný adekvátní trest !
My máme 3,5 měsíční štěně čuvače a představte si,že také, pokud nespí ,neustále kouše něco či někoho.Všichni chodíme s různými uzly,hadry po kapsách,když přijdou vnoučata,nejstaršimu je 5,chodí s rukama nad hlavou anebo s granulemi po kapsách.pokud chceme něco dělat venku,musíme se s piraňou nejdříve dostatečně poprat a pak mu vrazit něco na hlodání.Pokud nejsme doma roznáší dříví,honí kočky,vysazuje květináče,pokud se nějaký zapomene v jeho dosahu,cupuje krabice,to miluje, a běda ,když se mu povede ukořistit bota.A to si ještě chodíme hrát a honit se se psy dětí.No prostě je to štěně,samozřemě,že se musí vychovávat a usměrňovat,ale hlavně se musí vyblbnout a ,jak já říkám,vyprat.On se časem zklidní.
Štěně nezlobí, štěně se chová jako štěně,stejně jako malé děcko se chová jako malé děcko. Všechno ho musíte naučit vy a dokud ho to nenaučíte,nemáte ho za co trestat - a pokud ho máte za co trestat,znamená,že jste ho to nenaučili dobře. Ad kousání věcí, pokud mám štěně, odstraním vše, co nechci,aby kousalo, prostor přizpůsobím jemu,ne že se štěně bude přizpůsobovat prostoru,takhle to nikdy nefunguje. Pokud mi pes něco rozkouše,je to vždycky můj problém,protože jsem to neuklidila, nezamezila jsem jeho přístupu k tomu. Doporučuju začít opravdu zjišťovat potřebné informace (což už mělo dávno před pořízením štěněte proběhnout),nakoupit kvalitní literaturu, najít kvalitní cvičák a školičku pro štěňata
Bože doufám, že až my si pořídíme nové štěňátko, tak že bude zlobit nonstop a že mě zaměstná na plnej úvazek a hodlám si užít každou minutu toho zlobení....
Ono jsou štěňátka od přírody hodňoučká.....kupodivu oba moji psí kluci, jak chrťák, tak ten současný byli zlatíčka, co až na pár maličkostí nic nezničili. Nekousali do rukou a pod,
No a pak jsou štěňata něco ve stylu, jak píše jiva výše.......prostě rošťáci, že si člověk říká "bože, už aby z toho to moje telátko vyrostlo".....no a ono vyroste, dospěje a je to hroznej fofr, čas strašně letí a než člověk rozkouká, tak má doma dospělýho psa a říká si, že si vlastně toho štěnda ani moc neužil....
Ono, co je na první pohled v tu chvíli situace na infarkt, tak následně...za čas...je z toho tzv. "veselá historka z natáčení" a když pak třeba posloucháte jiný páníčky, co jim psi jako štěňata prováděli, tak si řeknete "no tak to byl teda Punťa ještě zlatej" a naopak, když si někdo postěžuje, jak štěndo zlobí, tak mu s klidem řeknete, že má vlastně hodnýho psa, že z vaší Asty by ho určitě kleplo.
Takže:
které když nespí, tak většinou zlobí. Např. velmi často okusuje rostliny,
jenže on se pak zase vrátí znovu a znovu a znovu...pak tu kytku dám pryč že jo, ale takové dřevěné křeslo jen tak pryč nedám
Takže řeknu jediné.....jé vy ale máte hodné štěňátko, to naše Sárina byla jako štěně poděs a kdybych jí pleskla přes čumám, tak by se mi do tý ruky ještě pořádně zakousla, vlastně jsme byli celá rodina pokousaní nonstop, protože jediná hra, co jí bavila byl útok a následné zneškodnění- zakousnutí vlastního člověka....takže jestli ten váš kouše jenom kytku a křeslo, tak to je z mého pohledu pohodička.....
Hlavně pozor co máte doma za kytky....jestli jedovaté, tak věnovat přátelům, sousedům a podobně, ostatní dát do výšky a místo spreje proti ohryzávání přitáhnout z venku pár šikovných klacků...je z toho sice bordel, ale my jsme "likvidační období" doma přežili bez úhony....sice se furt někde váleli klacky, i nějaké to polínko pesani dotáhli, uzlíky, plyšáky, ale vybavení domácnosti zůstalo celé, zato zahrada to trochu (trochu víc) odnesla...něco jsme zahubili úplně, něco dost ohryzali, z trávníku byl tankodrom......prostě štěňata, co na to říct...
Edit: a samozřejmě se aktvně snažíme štěndo co nejvíc zaměstnat, hrát si s ním, chodit ven, prostě mu dopřát aktivitu dle jeho temperamentu..
.XXXX.
XXX.XXX.74.115
napsal(a):
Nafackujte si, že jste si koupila do bytu štěně, které patří na farmu. To je jediný adekvátní trest !
Prosim? :D Ano, žijeme v bytě, ale máme poměrně velkou zahradu, před barákem park, vedle něho další, o kousek dál psí výběh... Takže možností na výběh psa je dost. AUO má v sobě zakódovaný instinkt pasení, ale to neznamená, že se tomu musí věnovat. Pokud mu bude zajištěn dostatek pohybu, potom nevidím problém ho mít v bytě.
.XXXX.
napsal(a):
Prosim? :D Ano, žijeme v bytě, ale máme poměrně velkou zahradu, před barákem park, vedle něho další, o kousek dál psí výběh... Takže možností na výběh psa je dost. AUO má v sobě zakódovaný instinkt pasení, ale to neznamená, že se tomu musí věnovat. Pokud mu bude zajištěn dostatek pohybu, potom nevidím problém ho mít v bytě.
no tak koukejte zajišťovat a nemáte problém, ne?
Katka12345
XXX.XXX.32.40
Jé, taky máme doma čuvače. V pátek měl devět týdnů. Jsme s ním týden a půl a jsem hotová jak po deseti dětech.
Ale jsem do čuvačů zamilovaná. Ať vám dělá radost 😊
A k diskuzi, první dva dny nám Tim jenom ležel a spal, protože byl asi unavený z převozu a nového prostředí. Hledala jsem si na internetu, jestli mu něco není, protože jsem myslela, že bude o dost akčnější.
Teď když nespí, tak hryže, honí, okusuje hlavně boty, trénování samoty odnáší vchodové dveře.
Vážně někdo čeká, že si pořídí vycvičené štěně, co na povel NE poslechne?
.XXXX.
XXX.XXX.74.115
napsal(a):
no tak koukejte zajišťovat a nemáte problém, ne?
ano, začnu po této diskuzi...už vím v čem byl problém (samozřejmě, že ve mně), tak změním přístup. 🙂
Katka12345
napsal(a):
Jé, taky máme doma čuvače. V pátek měl devět týdnů. Jsme s ním týden a půl a jsem hotová jak po deseti dětech.
A k diskuzi, první dva dny nám Tim jenom ležel a spal, protože byl asi unavený z převozu a nového prostředí. Hledala jsem si na internetu, jestli mu něco není, protože jsem myslela, že bude o dost akčnější.
Teď když nespí, tak hryže, honí, okusuje hlavně boty, trénování samoty odnáší vchodové dveře.
Čuvače už máme bezmála 50 let.Pokud se zaregistrujete můžeme si napsat SZ.
Katka12345
napsal(a):
krasavec ! ať je zdravý a dělá jen radost
.XXXX.
XXX.XXX.74.115
Katka12345
napsal(a):
ne, to jsem opravdu neočekávala...jen jsem chtěla vědět, jak tomu kousání zamezit.
.XXXX.
napsal(a):
ne, to jsem opravdu neočekávala...jen jsem chtěla vědět, jak tomu kousání zamezit.
můj pes dostal v tomhle věku tetanus a křeč v čelistech trvající několik týdnů proti kousání fakt pomohla, ale nedoporučuju.
nežádoucímu kousání lze zabránit:
- kousáním žádoucím-povoleným
-převedení štěněte na jinou činnost
-odstraněním věcí s nepovoleným okusem z dosahu
-zamezení přístupu štěněte k věcem s nepovoleným okusem
- přeřazením věcí z kategorie nepovolené do povolené
.XXXX.
napsal(a):
On se tomu věnovat nemusí, ale těmhle typům psů je nutné také zaměstnat hlavinku neb pohyb není vše a také naučit je odpočívat. I když to není bordera, tak australáci jsou přeci jen akčnější plemeno.
Ono štěndo třeba víc utahá prochajda v neznámém prostředí než tam, kde to zná.
Takže...určitě víte, co jste si pořídila za psa, určitě máte naplánováno, co všechno s ním budete dělat, no tak teď prostě sedněte, projděte internet a zjistíte, že máte doma úplně normální a hlavně zdravé štěně.
Moje ovčanda jako štěndo onemocněla parvovirózou, takže jsme jezdili každý den na veterinu a doufali, že nám neumře....naštěstí se z toho vylízala. Já vím, že to není odpověď na to, co jste chtěla vědět, ale věřte, že kdyby nám doma místo toho zlikvidovala všechny kytky a okousala všechny křesla, tak bychom byli šťastní.
Řekla bych vám, zatněte zuby a nebojte ono z toho vyroste, ale to asi slyšet nechcete.
napsal(a):
On se tomu věnovat nemusí, ale těmhle typům psů je nutné také zaměstnat hlavinku neb pohyb není vše a také naučit je odpočívat. I když to není bordera, tak australáci jsou přeci jen akčnější plemeno.
Ono štěndo třeba víc utahá prochajda v neznámém prostředí než tam, kde to zná.
Takže...určitě víte, co jste si pořídila za psa, určitě máte naplánováno, co všechno s ním budete dělat, no tak teď prostě sedněte, projděte internet a zjistíte, že máte doma úplně normální a hlavně zdravé štěně.
Moje ovčanda jako štěndo onemocněla parvovirózou, takže jsme jezdili každý den na veterinu a doufali, že nám neumře....naštěstí se z toho vylízala. Já vím, že to není odpověď na to, co jste chtěla vědět, ale věřte, že kdyby nám doma místo toho zlikvidovala všechny kytky a okousala všechny křesla, tak bychom byli šťastní.
Řekla bych vám, zatněte zuby a nebojte ono z toho vyroste, ale to asi slyšet nechcete.
Ale vždy je to nakoniec pravda a vždy to nakoniec dobre dopadne. Ak to dobre nedopadlo,ešte nie je koniec😉
Aj tak sú tie šteniatka najkrajšie večer,keď zaspia. A toto tesat do kamena. Chodíte okolo nich po špičkách,sepkate,aby sa náhodou nezobudil a idete sa zo samej lásky a dojatia posr...ehm,roztopit😃Ráno začína zasa boj,kto z koho,ale večer...večer ta chvíľa príde znovu.
domi.t
napsal(a):
Ale vždy je to nakoniec pravda a vždy to nakoniec dobre dopadne. Ak to dobre nedopadlo,ešte nie je koniec😉
Aj tak sú tie šteniatka najkrajšie večer,keď zaspia. A toto tesat do kamena. Chodíte okolo nich po špičkách,sepkate,aby sa náhodou nezobudil a idete sa zo samej lásky a dojatia posr...ehm,roztopit😃Ráno začína zasa boj,kto z koho,ale večer...večer ta chvíľa príde znovu.
Bello vybavuji si váš první příspěvek když jste si pořídila Nefret
.XXXX.
napsal(a):
Tak zajišťujte a neplácejte štěně po čumáku. Až povyroste, mohl by vám to vrátit!
Píšete jak kniha, ale skutek utek !
HanaNO
XXX.XXX.245.153
domi.t
napsal(a):
Matka božia,to bola vojna...ale my sme to dali😉A myslím,že toto skonci rovnako dobre😉Ale stále trvám na tom,že Nefret je tak "trochu"porucha😂
Myslím, že Vám rozumím, moje rok a půl stará fena NO byla a pořád je neskutečný mag.r Ta se s nějakými květináči a jinýma drobnostma odmítla zabývat, rovnou dětem rozebrala pískoviště, rozcupovala velkou trampolínu, rozkousala celou lavičku, přehryzala 2 desetileté hlavy vína, o zničených drobnostech jako dětské čepice, mikiny, rozkousané pneumatiky na dětských odrážedlech, poztrácené manželovo nářadí, ... ani nemluvím. Jediný bazén přežil, protože jsme kolem měli metrovou ohrádku Ne že by mě to nes.alo, ale rozhodně jsem z toho nebyla překvapená. I když při jejím pořizování jsem doufala, že to až tak hrozné nebude, že jsme si to vybrali s předchozím psem - bíglem. Dnes jsem přesvědčená, že je jeho reinkarnací a že k nám vrátil, aby dotáhl k dokonalosti to, co v prvním životě nestihl
HanaNO
napsal(a):
Myslím, že Vám rozumím, moje rok a půl stará fena NO byla a pořád je neskutečný mag.r Ta se s nějakými květináči a jinýma drobnostma odmítla zabývat, rovnou dětem rozebrala pískoviště, rozcupovala velkou trampolínu, rozkousala celou lavičku, přehryzala 2 desetileté hlavy vína, o zničených drobnostech jako dětské čepice, mikiny, rozkousané pneumatiky na dětských odrážedlech, poztrácené manželovo nářadí, ... ani nemluvím. Jediný bazén přežil, protože jsme kolem měli metrovou ohrádku Ne že by mě to nes.alo, ale rozhodně jsem z toho nebyla překvapená. I když při jejím pořizování jsem doufala, že to až tak hrozné nebude, že jsme si to vybrali s předchozím psem - bíglem. Dnes jsem přesvědčená, že je jeho reinkarnací a že k nám vrátil, aby dotáhl k dokonalosti to, co v prvním životě nestihl
Keby je Nefret NO,tak to musia byť sestry! Akoby ste písali o nej,teda keď sa práve netvári,že je kríženec SAO😃
Ja som predošlú fenu mala anjela,takže som bola v riadnom šoku,ale nebol čas strácať čas,bolo treba brániť sa vlastným telom😂Ževraj vždy je pre buď "za odmenu" alebo "za trest". Či to tak naozaj je,nech každý zhodnotí sám😉
HanaNO
XXX.XXX.245.153
domi.t
napsal(a):
Keby je Nefret NO,tak to musia byť sestry! Akoby ste písali o nej,teda keď sa práve netvári,že je kríženec SAO😃
Ja som predošlú fenu mala anjela,takže som bola v riadnom šoku,ale nebol čas strácať čas,bolo treba brániť sa vlastným telom😂Ževraj vždy je pre buď "za odmenu" alebo "za trest". Či to tak naozaj je,nech každý zhodnotí sám😉
Tak třeba mezi nima bude nějaká nadpozemská vazba. Já v tom mám jasno, mně Bůh seslal za trest, že se nemodlím a nevěřím
Ještě jsem zapomněla dodat, že valnou část svého dětství strávila lovením myčh a hostujících dětí. Dnes už naštestí loví jen ptáky a hmyz, zatím ťuk ťuk byli ptáci vždycky rychlejší
napsal(a):
Čuvače už máme bezmála 50 let.Pokud se zaregistrujete můžeme si napsat SZ.
Už jsem zaregistrována 😊
A ještě teda pro zadavatelku,ať nevyzním pouze negativisticky. Ve zverimexu jsme koupili sušené uši. Nejdřív vepřové, teď hryže hovězí. Smrdí to teda jak blázen, oslintané je to taky hrozně, ale vydrží to kousat i dvě hodiny v kuse 😊
domi.t
napsal(a):
a idete sa zo samej lásky a dojatia posr...ehm,roztopit
Jo jo...to známe, když mi ten malý ďábel, pyraňa, děs a běs, maskovaný jako roztimilá psí holčička....když mi večer usínala v náručí v posteli a konečně bylo možno jí trochu pomazlit, aniž bych jí měla hned do sebe zakousnutou, tak všechny ty rošťárny za celej den byly zapomenuty a já jí šeptala do ouška že je ta nejhodnější a nejkrásnější a nejchytřejší holčička na světě, moje malé nynané štěňátko a pak ráno člověk rozlepí oči, má ještě malý momentek, kdy je štěndo ospalé a tak ho chce využít, ale chyba lávky, ten moment je pryč a tak když jsem té mojí princezničce chtěla dát pusinku, jakože dobré ráno...to jsme se hezky vyspinkali, tak se mi ta potvora zákeřná zakousla do nosu........démon se probudil a mohli jsme začít nový den
HanaNO
XXX.XXX.245.153
napsal(a):
a idete sa zo samej lásky a dojatia posr...ehm,roztopit
Jo jo...to známe, když mi ten malý ďábel, pyraňa, děs a běs, maskovaný jako roztimilá psí holčička....když mi večer usínala v náručí v posteli a konečně bylo možno jí trochu pomazlit, aniž bych jí měla hned do sebe zakousnutou, tak všechny ty rošťárny za celej den byly zapomenuty a já jí šeptala do ouška že je ta nejhodnější a nejkrásnější a nejchytřejší holčička na světě, moje malé nynané štěňátko a pak ráno člověk rozlepí oči, má ještě malý momentek, kdy je štěndo ospalé a tak ho chce využít, ale chyba lávky, ten moment je pryč a tak když jsem té mojí princezničce chtěla dát pusinku, jakože dobré ráno...to jsme se hezky vyspinkali, tak se mi ta potvora zákeřná zakousla do nosu........démon se probudil a mohli jsme začít nový den
Jj, já to mám podobně i s dětmi, taky je miluju nejvíc večer, když je jdu zkontrolovat, jak spí, než jdu spát
Se štěnětem jsem o tyto chvíle přišla, neboť ji mám na zahradě a přes den ona snad vůbec nespala (a nespí, výjimečně ji vidím spinkat z okna, ale dokud jsme na zahradě, ona oka nezamhouří Prostě nadpozemský tvor
HanaNO
napsal(a):
Jj, já to mám podobně i s dětmi, taky je miluju nejvíc večer, když je jdu zkontrolovat, jak spí, než jdu spát
Se štěnětem jsem o tyto chvíle přišla, neboť ji mám na zahradě a přes den ona snad vůbec nespala (a nespí, výjimečně ji vidím spinkat z okna, ale dokud jsme na zahradě, ona oka nezamhouří Prostě nadpozemský tvor
Hele,já nikdy neměla štěně,co by přes den spalo vždycky se směju,že všude píšou,jak malé štěně střídá krátký čas aktivity a pak delší čas spánku,a že malá štěňata často spí. Neeee, čerti nikdy nespí
janaa
napsal(a):
Hele,já nikdy neměla štěně,co by přes den spalo vždycky se směju,že všude píšou,jak malé štěně střídá krátký čas aktivity a pak delší čas spánku,a že malá štěňata často spí. Neeee, čerti nikdy nespí
Tak jako moje štěňata to takhle měla...akorát ta delší doba spánku nesedí....takže moje štěňata opravdu spala často, ale ne dlouho....
Spíš to vypadá přibližně takto..."juchů, usnulo mi štěně....tak se dojdu napít, skočim si na záchod a pak se na chvilku svalím na gauč a užiju si chvilku klidu"....a když jdete ze záchodu a otevřete dveře, tak tam už sedí to vyspinkané a odpočaté štěndo.
Nicméně naposled to bylo ještě dobré....měla jsem dvě štěňata a dost si vyhrály mezi sebou, v tomhle ohledu jsou psí dvojčata super.
napsal(a):
Tak jako moje štěňata to takhle měla...akorát ta delší doba spánku nesedí....takže moje štěňata opravdu spala často, ale ne dlouho....
Spíš to vypadá přibližně takto..."juchů, usnulo mi štěně....tak se dojdu napít, skočim si na záchod a pak se na chvilku svalím na gauč a užiju si chvilku klidu"....a když jdete ze záchodu a otevřete dveře, tak tam už sedí to vyspinkané a odpočaté štěndo.
Nicméně naposled to bylo ještě dobré....měla jsem dvě štěňata a dost si vyhrály mezi sebou, v tomhle ohledu jsou psí dvojčata super.
Hele,upřímně já se smečkou už si nedovedu představit mít jedno štěně a dělat mu celou dobu sparingpartnera na hraní jen já jako chápu,že u aktivního štěněte ty lidi šílí. U nás se vždycky ze smečky najde nějaká tetka,co má náladu si hrát, a když jí to přejde, tak už je zas připravená jiná. U nás si hrajou všichni, od mladejch po seniory, takže je vlastně štěndu k dispozici pořád někdo. Nedocenitelné
janaa
napsal(a):
Hele,upřímně já se smečkou už si nedovedu představit mít jedno štěně a dělat mu celou dobu sparingpartnera na hraní jen já jako chápu,že u aktivního štěněte ty lidi šílí. U nás se vždycky ze smečky najde nějaká tetka,co má náladu si hrát, a když jí to přejde, tak už je zas připravená jiná. U nás si hrajou všichni, od mladejch po seniory, takže je vlastně štěndu k dispozici pořád někdo. Nedocenitelné
To je přesně to, co teď prožíváme my.Celá léta jsme měli smečku na dvoře a nejednou tenhle osiřel.Všichni se vždy vyblbli s ostatními a tenhle teď už má jen nás.A vzhledem k tomu,že už také nejsme nejmladší,je to nejspíš i pes poslední..
janaa
napsal(a):
V tomhle ohledu určitě...
.XXXX.
napsal(a):
Opět VŠECHNO ŠPATNĚ!!! A to jsem si přečetla jen první příspěvek!
.XXXX.
napsal(a):
Mě se chovatelka mé papírové Mainky ptala dopodrobna na režim, jaký bude Elsa mít, prostředí, krmení, společnost, atd. Od Vás chovatel nechtěl nějaké info - např. JAK budete štěndo vychovávat, co mu nabídnete, kde bude žít,...?
fikovnice
napsal(a):
Já ne... Co psala "Bella"? Že tu piraňu nedá?
Presne tak! A bola som presvedčená,že mám doma psychicky narušený kus...teraz som presvedčená,že psychicky narušená som ja,lebo sme to dali a milujem ju viac,ako som si kedy vedela predstaviť😉Ja tie happy endy tak môžem!
Edit:A aby toho nebolo málo,bude mať Nefret veľkého bernackeho brachu😍
domi.t
napsal(a):
Presne tak! A bola som presvedčená,že mám doma psychicky narušený kus...teraz som presvedčená,že psychicky narušená som ja,lebo sme to dali a milujem ju viac,ako som si kedy vedela predstaviť😉Ja tie happy endy tak môžem!
Fakt??? Vy pořizujete ještě berňuchu???
domi.t
napsal(a):
No "velkého"... Aby nakonec Nefret nebyla větší! Vždyť ona je impozantní svojí velikostí. Psala jste, že ji na nějaké soutěži chtěli dát do kategorie psů místo fenek, jestli si to dobře pamatuji...?
fikovnice
napsal(a):
No "velkého"... Aby nakonec Nefret nebyla větší! Vždyť ona je impozantní svojí velikostí. Psala jste, že ji na nějaké soutěži chtěli dát do kategorie psů místo fenek, jestli si to dobře pamatuji...?
Dobre si to pamätáte👏🏻
Moje "malé"dievčatko sa zatiaľ drží na výške 61 CM v kohutiku a 37 kíl. Viem,je to vela,ale je krásne nasvalena,mohutná,s velkou štvorcový hlavou a paradoxne ľahkým, rytmickym krokom. Rastie do krasy, levica moja.
domi.t
napsal(a):
Dobre si to pamätáte👏🏻
Moje "malé"dievčatko sa zatiaľ drží na výške 61 CM v kohutiku a 37 kíl. Viem,je to vela,ale je krásne nasvalena,mohutná,s velkou štvorcový hlavou a paradoxne ľahkým, rytmickym krokom. Rastie do krasy, levica moja.
Má být po kom! Pamatuji si i jejího tátu - to je PAN PES (jméno jsem zapomněla, ale schválně jsem jej tehdy googlila )!
domi.t
napsal(a):
Dobre si to pamätáte👏🏻
taková malá fenečka ale já mám taky jednu labinu,co má ofiko 58,ale to na nás byl rozhodčí hodnej a má spíš těch 60 naštěstí ona atletická,na labinu atypicky nohatá,takže pořád je fenkoidní a se psem si jí nikdo nesplete
janaa
napsal(a):
taková malá fenečka ale já mám taky jednu labinu,co má ofiko 58,ale to na nás byl rozhodčí hodnej a má spíš těch 60 naštěstí ona atletická,na labinu atypicky nohatá,takže pořád je fenkoidní a se psem si jí nikdo nesplete
S láskou ju voláme "prerastena obluda"😉
Úprimne,mne sa viac páčia urastene psiska☺️ Niektoré goldenky sú tak drobné s krátkymi nohami,že výškou už pomaly pripomínajú skôr stredné plemená,čo ja viem napr. vyssi kokeršpaniel.
A teším sa na bernaka,to bude ešte väčší medveď.