Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2020 16:55
Dara990

XXX.XXX.79.65

Zdravím, ráno mi malá jednou zvracela, to už jsem tady psala. Ale všimla jsem si, že má její bělmo jinou barvu než obvykle takovou světle modrou až do fialova. Zvracet nezvrací, průjem nemá. Žrát žere, hraje si a běhá taky. Akorát je dneska nějaká víc unavená a spinká víc, než je obvyklé. Ale to mívá většinou pokaždé, když ji dávám pipetu.
Akorát se mi moc nelíbí ta barva. Jedná se o westíka. Naše druhá fenka má bělmo bílé, trošku hnědé.

26.5.2020 20:57
fikovnice

XXX.XXX.55.34

Dara990 napsal(a):
Zdravím, ráno mi malá jednou zvracela, to už jsem tady psala. Ale všimla jsem si, že má její bělmo jinou barvu než obvykle takovou světle modrou až do fialova. Zvracet nezvrací, průjem nemá. Žrát žere, hraje si a běhá taky. Akorát je dneska nějaká víc unavená a spinká víc, než je obvyklé. Ale to mívá většinou pokaždé, když ji dávám pipetu.
Akorát se mi moc nelíbí ta barva. Jedná se o westíka. Naše druhá fenka má bělmo bílé, trošku hnědé.

Vložte foto, třeba se Vám to jen zdá...

26.5.2020 20:59
Dara990

XXX.XXX.162.225

fikovnice napsal(a):
Vložte foto, třeba se Vám to jen zdá...

Pošlu zítra. Až bude přirozené světlo. Nechci ji svítít bleskem do očí 😅 a s obyčejným stropním světlem to vidět nejde

26.5.2020 21:25
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Neznamená to vůbec nic. Je to stejné jako u lidí - někteří mají bělmo přirozeně „jen“ bílé, jiní lehce nažloutlé nebo nahnědlé (aniž by to značilo nějaké onemocnění) a někdo má bělmo jakoby do modra. (Kdysi jsem četl nějaké pojednání na toto téma. Psali tam něco ve smyslu, že zabarvení bělma je dáno jednak mírou prokrvení a jednak tloušťkou té tkáně. Když je tenčí, prosvítá vnitřní prostor oka a bělmo působí modře.)
Daro, nestudujte toho psa tolik! Nechte ho žít. :-)

26.5.2020 21:37
Dara990

XXX.XXX.162.225

Dasvo napsal(a):
Neznamená to vůbec nic. Je to stejné jako u lidí - někteří mají bělmo přirozeně „jen“ bílé, jiní lehce nažloutlé nebo nahnědlé (aniž by to značilo nějaké onemocnění) a někdo má bělmo jakoby do modra. (Kdysi jsem četl nějaké pojednání na toto téma. Psali tam něco ve smyslu, že zabarvení bělma je dáno jednak mírou prokrvení a jednak tloušťkou té tkáně. Když je tenčí, prosvítá vnitřní prostor oka a bělmo působí modře.)

On to je můj první pes tak se celkem o ní bojím dost tomu přidalo ještě to lítání po veterinách, kdy si s ni nevěděli rady

26.5.2020 21:44
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Dara990 napsal(a):
On to je můj první pes tak se celkem o ní bojím dost tomu přidalo ještě to lítání po veterinách, kdy si s ni nevěděli rady

Už několikrát jste zmínila „naši druhou fenku“.

26.5.2020 21:49
Dara990

XXX.XXX.162.225

Dasvo napsal(a):

Jo, druhý westík. Toho má máma :) Beru ji jako "naši". Měli jsme ji, když jsem bydlela s rodiči. Teď už bydlím sama. Takže to je jakoby můj první pes, kterého vychovávám sama

27.5.2020 07:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dasvo napsal(a):

Já taky psům, se kterýma nežiju, ale máme je v rodině a vídám se s nima velmi často, říkám naši. Prožila jsem s nima dost a prostě jsou naši... To vám pak takhle jde rovnou z huby, i to tak cítíte, ale prakticky to váš pes není a tohle chápu, jak Dara myslí.
Rodinný pes, jakkoli se vám před lety zdálo, že je váš - a on skutečně je, ale jaksi jinak - vám nikdy doopravdy neodhalí, co je kolem psa věcí, dokud si nějakého nepořídíte na vlastní pěst. U rodinného psa se to všechno rozloží mezi x lidí. U nás to byli i prarodiče. Když pak máte psa sám nebo ve dvou, je to něco jinýho.

Ale i tak se přidávám k tomu, že se v tom Dara moc šťourá, to nepopírám. :D

27.5.2020 08:57
impact

XXX.XXX.61.12

Dasvo napsal(a):

No tím bych si nebyla úplně jistá. Mám za to, že existuje nějaké tuším jaterní onemocnění, po kterém psovi zmodrají oči.

Bodlinko?

27.5.2020 09:04
janaa

XXX.XXX.144.59

A to má od začátku nebo se to objevilo najednou? Asi by to chtělo fotky. Může to být jen zdání,odraz, ale obecně modrá mě evokuje zákal oka, poškození rohovky apod. Což asi nebude tenhle případ, ale určitě bych nemávala rukou nad modrým zabarvením oka (zvlášť jestli dřív nebylo) jako normálním

27.5.2020 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
No tím bych si nebyla úplně jistá. Mám za to, že existuje nějaké tuším jaterní onemocnění, po kterém psovi zmodrají oči.

Bodlinko?

U lidí je to něco s kostma, genetické.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2020 12:02

lesnížínka napsal(a):

i u psu
Osteogenesis imperfekta

ale to asi ono nebude ….

27.5.2020 12:07
impact

XXX.XXX.12.216

lesnížínka napsal(a):

Nn, já si myslím, že je to nějakou jaterní infekcí, selháním? No do prčic kdybych si vzpomněla. Zkusím se odpo zeptat vetky, jak budeme očkovat.

27.5.2020 14:11
Dasvo

XXX.XXX.101.12

janaa napsal(a):
A to má od začátku nebo se to objevilo najednou? Asi by to chtělo fotky. Může to být jen zdání,odraz, ale obecně modrá mě evokuje zákal oka, poškození rohovky apod. Což asi nebude tenhle případ, ale určitě bych nemávala rukou nad modrým zabarvením oka (zvlášť jestli dřív nebylo) jako normálním

Pes má modré bělmo! Ne rohovku, ani čočku.

27.5.2020 14:22
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak jsem té naší pošťourala v oku.Tak hlavně jsem to bělmo ani nemohla odkrýt a když se mi to podařilo, tak jsem viděla, že to oko je v přechodu do bělma taky jakoby olemováno modře, ale podle mě je světelný odraz.

27.5.2020 14:38
eli22

XXX.XXX.58.41

Zde všemožné defekty oka. : http://www.aavet.cz/oftalmologie/

27.5.2020 15:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
Nn, já si myslím, že je to nějakou jaterní infekcí, selháním? No do prčic kdybych si vzpomněla. Zkusím se odpo zeptat vetky, jak budeme očkovat.

U všeho od jater jsou oči žluté, alespoň myslím...

27.5.2020 16:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
i u psu
Osteogenesis imperfekta

ale to asi ono nebude ….

Ano, toto by se u psa projevilo dávno jinak, už by byl uspaný

27.5.2020 16:26

lesnížínka napsal(a):
U všeho od jater jsou oči žluté, alespoň myslím...

Myslíte správně. Zežloutlý jedinec = játra nebo rozpad červených krvinek (jako třeba novorozenecká žloutenka).

27.5.2020 16:50
impact

XXX.XXX.195.92

Tak oko může zmodrat po psince.

27.5.2020 17:12
fikovnice

XXX.XXX.55.13

Dasvo napsal(a):
Pes má modré bělmo! Ne rohovku, ani čočku.

Ano, je potřeba si uvědomit, že zadavatelka píše o bělmu, nikoli o dalších částech oka.

27.5.2020 17:47
Dara990

XXX.XXX.169.14

impact napsal(a):
Tak oko může zmodrat po psince.

To si nemyslím... Už máme za sebou všechna očkování

27.5.2020 17:48
Dara990

XXX.XXX.169.14

No, myslím, že se mi to asi jen zdálo. Je to jen jakoby v přechodu panenky a belma. Jinak ne

27.5.2020 17:56

lesnížínka napsal(a):
Ano, toto by se u psa projevilo dávno jinak, už by byl uspaný

Btw. Znam rocniho psa s timto postizenim..

27.5.2020 17:59
Dara990

XXX.XXX.79.183

i u psu
Osteogenesis imperfekta

ale to asi ono nebude ….

A to se projevuje zlomeninami, ne? Jestli chápu dobře

27.5.2020 18:00
fikovnice

XXX.XXX.55.13

Btw. Znam rocniho psa s timto postizenim..

S osteogenesis imperfecta? Znám z humánní medicíny. Jeden typ je neslučitelný se životem, dítě umírá v děloze nebo krátce po porodu. A ti, co přežívají, tak mívají bizarně zkroucené končetiny, dlouhé kosti jsou ohebné a lámavé. Kromě řady dalších přidružených VVV. U psa si to ani neumím představit , ale tak třeba jde o nějaký mírný průběh...?

27.5.2020 18:01
fikovnice

XXX.XXX.55.13

Dara990 napsal(a):
No, myslím, že se mi to asi jen zdálo. Je to jen jakoby v přechodu panenky a belma. Jinak ne

"Daro", jak psal výše "Dasvo", Vy toho svého psíka fakt nadměrně pozorujete. Ještě z něj vypěstujete neurotika - píšu Vám to v dobrém - abyste jej tak nesledovala.

27.5.2020 18:02
Dara990

XXX.XXX.79.183

fikovnice napsal(a):
"Daro", jak psal výše "Dasvo", Vy toho svého psíka fakt nadměrně pozorujete. Ještě z něj vypěstujete neurotika - píšu Vám to v dobrém - abyste jej tak nesledovala.

Já vím, já bych to už neřešila ale když se tu rozmohla taková diskuze

27.5.2020 18:03
fikovnice

XXX.XXX.55.13

Dara990 napsal(a):
Já vím, já bych to už neřešila ale když se tu rozmohla taková diskuze

No, všichni jsme googlili "modré bělmo u psa" ...

27.5.2020 18:14
Dara990

XXX.XXX.79.183

fikovnice napsal(a):

No, všichni jsme googlili "modré bělmo u psa" ...

27.5.2020 18:19
impact

XXX.XXX.39.173

Dara990 napsal(a):
To si nemyslím... Už máme za sebou všechna očkování

Já to nemyslela přímo na Vás, jako spíš tak do diskuze, že oko může opravdu zmodrat.

Imho očkování proti virům se může prolomit. To zas ne na Vás, ale obecně do pléna.

27.5.2020 18:25
Dara990

XXX.XXX.79.183

impact napsal(a):
Já to nemyslela přímo na Vás, jako spíš tak do diskuze, že oko může opravdu zmodrat.

Imho očkování proti virům se může prolomit. To zas ne na Vás, ale obecně do pléna.

Jo takhle. Chápu :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík