Westík

Prodám West highland white teriéra - Prodám štěňata s PP. Jen do dobrých ru...
Dohodou
Zdravím, ráno mi malá jednou zvracela, to už jsem tady psala. Ale všimla jsem si, že má její bělmo jinou barvu než obvykle takovou světle modrou až do fialova. Zvracet nezvrací, průjem nemá. Žrát žere, hraje si a běhá taky. Akorát je dneska nějaká víc unavená a spinká víc, než je obvyklé. Ale to mívá většinou pokaždé, když ji dávám pipetu.
Akorát se mi moc nelíbí ta barva. Jedná se o westíka. Naše druhá fenka má bělmo bílé, trošku hnědé.
Dara990
napsal(a):
Zdravím, ráno mi malá jednou zvracela, to už jsem tady psala. Ale všimla jsem si, že má její bělmo jinou barvu než obvykle takovou světle modrou až do fialova. Zvracet nezvrací, průjem nemá. Žrát žere, hraje si a běhá taky. Akorát je dneska nějaká víc unavená a spinká víc, než je obvyklé. Ale to mívá většinou pokaždé, když ji dávám pipetu.
Akorát se mi moc nelíbí ta barva. Jedná se o westíka. Naše druhá fenka má bělmo bílé, trošku hnědé.
Vložte foto, třeba se Vám to jen zdá...
Neznamená to vůbec nic. Je to stejné jako u lidí - někteří mají bělmo přirozeně „jen“ bílé, jiní lehce nažloutlé nebo nahnědlé (aniž by to značilo nějaké onemocnění) a někdo má bělmo jakoby do modra. (Kdysi jsem četl nějaké pojednání na toto téma. Psali tam něco ve smyslu, že zabarvení bělma je dáno jednak mírou prokrvení a jednak tloušťkou té tkáně. Když je tenčí, prosvítá vnitřní prostor oka a bělmo působí modře.)
Daro, nestudujte toho psa tolik! Nechte ho žít. :-)
Dasvo
napsal(a):
Neznamená to vůbec nic. Je to stejné jako u lidí - někteří mají bělmo přirozeně „jen“ bílé, jiní lehce nažloutlé nebo nahnědlé (aniž by to značilo nějaké onemocnění) a někdo má bělmo jakoby do modra. (Kdysi jsem četl nějaké pojednání na toto téma. Psali tam něco ve smyslu, že zabarvení bělma je dáno jednak mírou prokrvení a jednak tloušťkou té tkáně. Když je tenčí, prosvítá vnitřní prostor oka a bělmo působí modře.)
On to je můj první pes tak se celkem o ní bojím dost tomu přidalo ještě to lítání po veterinách, kdy si s ni nevěděli rady
Dasvo
napsal(a):
Už několikrát jste zmínila „naši druhou fenku“.
Já taky psům, se kterýma nežiju, ale máme je v rodině a vídám se s nima velmi často, říkám naši. Prožila jsem s nima dost a prostě jsou naši... To vám pak takhle jde rovnou z huby, i to tak cítíte, ale prakticky to váš pes není a tohle chápu, jak Dara myslí.
Rodinný pes, jakkoli se vám před lety zdálo, že je váš - a on skutečně je, ale jaksi jinak - vám nikdy doopravdy neodhalí, co je kolem psa věcí, dokud si nějakého nepořídíte na vlastní pěst. U rodinného psa se to všechno rozloží mezi x lidí. U nás to byli i prarodiče. Když pak máte psa sám nebo ve dvou, je to něco jinýho.
Ale i tak se přidávám k tomu, že se v tom Dara moc šťourá, to nepopírám. :D
Dasvo
napsal(a):
No tím bych si nebyla úplně jistá. Mám za to, že existuje nějaké tuším jaterní onemocnění, po kterém psovi zmodrají oči.
Bodlinko?
A to má od začátku nebo se to objevilo najednou? Asi by to chtělo fotky. Může to být jen zdání,odraz, ale obecně modrá mě evokuje zákal oka, poškození rohovky apod. Což asi nebude tenhle případ, ale určitě bych nemávala rukou nad modrým zabarvením oka (zvlášť jestli dřív nebylo) jako normálním
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
U lidí je to něco s kostma, genetické.
i u psu
Osteogenesis imperfekta
ale to asi ono nebude ….
janaa
napsal(a):
A to má od začátku nebo se to objevilo najednou? Asi by to chtělo fotky. Může to být jen zdání,odraz, ale obecně modrá mě evokuje zákal oka, poškození rohovky apod. Což asi nebude tenhle případ, ale určitě bych nemávala rukou nad modrým zabarvením oka (zvlášť jestli dřív nebylo) jako normálním
Pes má modré bělmo! Ne rohovku, ani čočku.
Zde všemožné defekty oka. : http://www.aavet.cz/oftalmologie/
lesnížínka
napsal(a):
U všeho od jater jsou oči žluté, alespoň myslím...
Myslíte správně. Zežloutlý jedinec = játra nebo rozpad červených krvinek (jako třeba novorozenecká žloutenka).
lesnížínka
napsal(a):
Ano, toto by se u psa projevilo dávno jinak, už by byl uspaný
Btw. Znam rocniho psa s timto postizenim..
napsal(a):
Btw. Znam rocniho psa s timto postizenim..
S osteogenesis imperfecta? Znám z humánní medicíny. Jeden typ je neslučitelný se životem, dítě umírá v děloze nebo krátce po porodu. A ti, co přežívají, tak mívají bizarně zkroucené končetiny, dlouhé kosti jsou ohebné a lámavé. Kromě řady dalších přidružených VVV. U psa si to ani neumím představit , ale tak třeba jde o nějaký mírný průběh...?