Westík

Prodám West highland white teriéra - Prodám štěňata s PP. Jen do dobrých ru...
Dohodou
Dobrý den, tohle není diskuze ohledně toho, co mám dělat. Spíš bych se s vámi chtěla podělit o můj zážitek a zeptat se, zda se vám něco takového taky stalo.
18.5. jsme byli na očkování s pejsek proti vzteklině. Několik dnů poté se v místě vpichu objevila tvrdá boule o velikosti asi 50ti koruny.
Dnes 30.5. ji boule praskla a vytekla z ní krev a hnis. Po obvolani asi 4 veterin (raději se ujistim od více lidí po těch "dobrých" zkušenostech, které mám) mi všichni řekli, že 2x denně dezinfikovat. Kdyby se stav zhoršil, tak nasadit antibiotika.
Takže jsem se chtěla zeptat... Máte s tímhle taky někdo zkušenosti? Nebo to je fakt jen ojedinělé?
Boule měla po každém očkování. Ale nikdy ne tak velké a nikdy to neprasklo...
Očkovacích látek jsme vyzkoušeli více, ale bouli měla po každé.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dara990
napsal(a):
Nakonec absces. Byli jsme na pohotovosti.
Možná vám křivdím, ale jak tak čtu vaše příspěvky, napadl mě Munchausen syndrom. Nebo opravdu máte (vaši psi) tak extrémní smůlu?
napsal(a):
Možná vám křivdím, ale jak tak čtu vaše příspěvky, napadl mě Munchausen syndrom. Nebo opravdu máte (vaši psi) tak extrémní smůlu?
Promiňte, ale myslím, že absces se určitě nějak "udělat" nedá.
A starší westík takové problémy neměl. To prostě jen tohle štěně.
Jako nevím... Myslím, že takové poranění jako absces by si vymyslel jen idiot
Pokud teda dobře chápu, co ten syndrom je.
Přikládám fotku, ze včerejška, kdy jsme byli na pohotovosti.
Museli ostříhat, trochu nařezat a vytlačit hnis. Teď budu čistit otevřenou ránu 2x denně dva dny. Později už nemusím přímo dovnitř. Čistím Betadinem a antibiotika máme Synulox.
Určitě bych nechala dobrovolně řezat do psa 🙂🙂
janaa
napsal(a):
Jedna čubina taky "trpí" na boule po očkování nebo i injekcích. Jednou (to tuším bylo po injekci) se jí udělala boule velikosti pomeranče a začalo to hicovat. Museli jsme oholit, chladit a mazali to nějakou mastí. Naštěstí se to podchytilo včas. Takže občas se i tohle stane
Naše má taky boule po každém očkování, ale tahle byla největší no... Masírovala jsem, jak jsem se dozvěděla na internetu, aby boule zmizela. Přikládala jsem i chladné obklady. Ale včera to prostě prasklo.
Tak jsme jeli na pohotovost, kde zbytek hnisu museli vytlačit a ránu trochu narezat, protože ten "průchod" nebyl dostatečně velký
Dara990
napsal(a):
Čtu, co ten syndrom znamená...
Beru to od vás jako urážku 🙂
Navíc teda fakt nevím, jak bych takový absces od očkování udělala 🤔
Ale jo, vím. Šli jsme se hned po očkování válet do bahna 🙄
Ne, absces se udělat nedá, to souhlasím. Ale na 4 měsíční štěně bylo těch problémů prostě hodně - blinkání po odčervení, sežraný plast, řešení krmení - granule versus barf, protože průjem, pak modré bělmo.... Připomínáte mi jednu známou od koní - měla nádhernou šimlu s dobrým původem a krásnými chody. Ale neustále řešila kdejaký "ťuflík", až se dopracovala k brutálnímu kulhání a koni, na kterém nemůže jezdit.
napsal(a):
Ne, absces se udělat nedá, to souhlasím. Ale na 4 měsíční štěně bylo těch problémů prostě hodně - blinkání po odčervení, sežraný plast, řešení krmení - granule versus barf, protože průjem, pak modré bělmo.... Připomínáte mi jednu známou od koní - měla nádhernou šimlu s dobrým původem a krásnými chody. Ale neustále řešila kdejaký "ťuflík", až se dopracovala k brutálnímu kulhání a koni, na kterém nemůže jezdit.
Tak... Za zvracení po odčervení nemůžu 🤷🏻♀️
Sezrany plast dá se říct také ne. To zavinil, bohužel, přítel.
S tím modrým belmem uznávám, že jsem asi přeháněla. Ale to díky už těm problémům, které v minulosti měla... Teď jsme na veterině pomalu víc, jak doma.
A není to moje chyba... Tohle vidí všichni doma, ne jen já. 🤷🏻♀️ Navíc já si sama, kvůli tomu, že nemám řidičák, na veterinu nedojedu. Takže mě musí vozit máma. Myslím, že kdybych přeháněla, tak mě nikam neveze. Ale bojí se o malou stejně jako já.
A myslím, že zrovna zvracení po každém odčervení, Sezrany plast a absces není žádný "ťuflík".
Ale jak myslíte... Proti gustu žádný dišputát.
napsal(a):
Munchhausenův syndrom by proxy.....tak to si myslím, že "Dara" určitě nemá. Spíš jsem jí psala, že svého psíka až moc pozoruje . A nepsala jsem to jen já... Jinak ale absces je potřeba ošetřit. A banalita to určitě není. Navíc se prostě stává, že se najednou nakupí plno zdravotních problémů najednou nebo v krátkém čase...
napsal(a):
Btw. vyrobit záměrně absces mi přijde jako poměrně jednoduchá věc. A myslím, že i takové případy byly u matek s Munch. syndromem - že vyrobily abscedující ložiska svým dětem!
Dara990
napsal(a):
Nechápu takového lidi... Proč by někdo něco takového dělal?
No to je opravdu "nemoc" či spíše syndrom, kdy....napíšu to narovinu....se obvykle ženy pomatou a záměrně vyrábí obvykle svým dětem různá zranění nebo do nich nalejou něco nepoživatelného, apod., a pak mají uspokojení z toho, že nechávají své děti léčit doktory ve špitále. Přičemž samozřejmě zatajují, že to způsobily ony. Prostě tady fakt sedí to sousloví krkavčí matka!
fikovnice
napsal(a):
Munchhausenův syndrom by proxy.....tak to si myslím, že "Dara" určitě nemá. Spíš jsem jí psala, že svého psíka až moc pozoruje . A nepsala jsem to jen já... Jinak ale absces je potřeba ošetřit. A banalita to určitě není. Navíc se prostě stává, že se najednou nakupí plno zdravotních problémů najednou nebo v krátkém čase...
Samozřejmě, proto jsem úvodem psala, že Daře možná křivdím. Ale na králících taky řeší problém se strupem na čumáku, prostě mi to přišlo příliš kumulativní. Prostě blbá shoda náhod. Nemám v úmyslu nikoho urážet.
napsal(a):
Samozřejmě, proto jsem úvodem psala, že Daře možná křivdím. Ale na králících taky řeší problém se strupem na čumáku, prostě mi to přišlo příliš kumulativní. Prostě blbá shoda náhod. Nemám v úmyslu nikoho urážet.
Nevim, jak bych králíkovi způsobila syfilis, ale nevadí...
Lepí se na mě smůla a prý jsem retardovaná. To je pěkné teda...
fikovnice
napsal(a):
No to je opravdu "nemoc" či spíše syndrom, kdy....napíšu to narovinu....se obvykle ženy pomatou a záměrně vyrábí obvykle svým dětem různá zranění nebo do nich nalejou něco nepoživatelného, apod., a pak mají uspokojení z toho, že nechávají své děti léčit doktory ve špitále. Přičemž samozřejmě zatajují, že to způsobily ony. Prostě tady fakt sedí to sousloví krkavčí matka!
A víte, že krkavci jsou naopak vzorní rodiče? O mláďata se starají oba a jsou monogamní. To se o některých příslušnících Homo sapiens říct nedá.
fikovnice
napsal(a):
Úplně banalita to není, ale taky ne konec světa a to už by muselo být, aby to ohrožovalo život. Zvlášť na zádech...
Absces se prostě přihodit může a stává se to. Třeba u potkanů je to docela dost často řešená věc a třeba na hlavě (myslím u krysáků, ale tady to asi není žádná sranda obecně) bývá velmi nebezpečný, ale bývá to a většinou, když se to podchytí včas, se to dá vyléčit docela i rychle...
Řekněme si upřímně. Chytala byste se při abscesu za hlavu a psala o tom příběhy?
Edit: ale důležitý na celý tý věci asi je, kdy to kdo začne řešit. Věřím, že tu většina z nás pozná absces a podle toho se zařídí... Ten, kdo ho nepozná, ten je pak o to víc zděšen...
napsal(a):
Aha, do jiných sekcí také chodím, ale jen občas a zrovna na "Králíky" nee.
napsal(a):
A víte, že krkavci jsou naopak vzorní rodiče? O mláďata se starají oba a jsou monogamní. To se o některých příslušnících Homo sapiens říct nedá.
No to ano, to máte plnou pravdu.
Mě vždy vytočí, jak se všude píše a říká, že jistá menšina se láskyplně stará o své potomky, že děti jsou pro ně všechno, atd. A pak vidím reportáže z oněch vesnic či spíše osad - děcka špinavá, fetující, ze strany rodičů zájem nula nula nic. No anebo teď ta ztracená Valérie - onehdá to proběhlo médii. Byla v péči babičky, a až teď se prolátlo, že ta týrala své děti tak, že měli plno zlomenin... A to dostala vnučku do péče! Bohužel v tomto případě už jen čekám, kdy se zjistí, kde je její tělo.