Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2020 20:18
xKatarinMx

XXX.XXX.175.76

Před pár měsíci jsme k fence malého křížence pořídili štěně labradora. Teď už má drobek necelých 30 kilo a v poslední době se nám žačali stávat incidenty. Stává se to při pamlscích a pojídání kostiček atd, že labrador po fenečce vyjede na život a na smrt. Teď naposledy, jsem se o malou opravdu bála, protože i když si s ním většinou poradí, teď ji "napadnul" nečekaně, a málá kvičela, že jsem se bála, že ji opravdu ublížil. Labradora jsem musela zalehnout a čekat, než se uklidní. Mám teď nervy, jestli je můžu vůbec nechávat samotné. Má někdo podobné zkušenosti? Děkuji za případné rady, co s tím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2020 20:21

To jste to dost zanedbali. Nemůžete přeci nechávat většího a silnějšího psa, aby šel po menším.
Měli jste to už dávno většímu zatrhnout.
Předpokládám, že výchova nic moc, když si může přivlastňovat pamlsky. Budete muset hodně zamakat. Anebo dejte menšího psa pryč, když si ho nedokážete před větším bránit :)

31.5.2020 20:28
janaa

XXX.XXX.144.59

Proboha kolik tomu labíkovi je? A je to opravdu labík?

31.5.2020 20:48

...."Stává se to při pamlscích"
To myslíte tak, že vy dáváte malé pamlsek a pes po ní vyjede a pamlsek si přivlastní?

Pak je dejte pryč oba, protože vy si žádného psa nezasloužíte!

31.5.2020 20:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zalehávat psa? to vám poradili kde?

31.5.2020 21:00

Tak někdy nic jiného nezbyde. Zažila jsem: tak dlouho chodil se rvavou fenou na volno a všichni se mu vyhýbali až jednou padla kosa na kámen a ona si troufla na fenu větší a možná stejně rvavou. Ta se nechala odvolat, ale majitel té první musel svou fenu zalehnout vprostřed křižovatky, aby nepokračovala v sebevražedných útocích a ležel na ní tak dlouho, než se druhá fena dostatečně nevzdálila.
První fena, druhá fena - je to zamotané. Stručně : Majitel ležel vprostřed křižovatky na feně, aby ta se nešla nechat sežrat.

31.5.2020 21:27
xKatarinMx

XXX.XXX.29.25

No jakože tak, že dostanou oba kost na žvýkánía málá od své odešla, velký si ji chtěl přivlastnin. Vznikl konflikt. Malá je totiž dost také dost dominantni, což doteď velký přecházel bez problému. Tyhle veci vyloženě vznikají, u nepozorovaného jídla.

31.5.2020 21:28
xKatarinMx

XXX.XXX.29.25

No jak jinak odvolat útočícího velkého psa? Reakce to byla absolutně nečekaná. V takovéhle míře se nám to stalo poprvé.

31.5.2020 21:34
xKatarinMx

XXX.XXX.81.62

S oběma pravidelně pracuji. Tohle se mi stalo 2x za poslední dva dny. Chování absolutně z ničeho nic. Možná jsem situaci špatně popsala. Chtěla jsem radu ohledně nečekané změny chování u psa. Nevěděla jsem, že si psa do péče smí vzít jen zkušení kinolog, jak to tady podle odpovědí vypadá.

31.5.2020 21:47
xKatarinMx

XXX.XXX.81.62

Musím uznat, že jsem otázku poližila zle. Labika mame od cca 3 mesicu, ted ma 8. Stavěl se do pozice spiš podřízené a teď za poslední 2 dny vznikla taková situace, že si nárokuje volně ležící nedojezené kostičky atd. dost radikalnim zpusobem. Vzdy je odmenuni cestne, oboum se venuji stejne. Nemeli by na sebe zarlit. Zajimalo me z ceho by vzniklo takove necekane chovani. Uplne z niceho nic

31.5.2020 21:50

xKatarinMx napsal(a):
Musím uznat, že jsem otázku poližila zle. Labika mame od cca 3 mesicu, ted ma 8. Stavěl se do pozice spiš podřízené a teď za poslední 2 dny vznikla taková situace, že si nárokuje volně ležící nedojezené kostičky atd. dost radikalnim zpusobem. Vzdy je odmenuni cestne, oboum se venuji stejne. Nemeli by na sebe zarlit. Zajimalo me z ceho by vzniklo takove necekane chovani. Uplne z niceho nic

To neni z ničeho nic. Začíná puberta.

31.5.2020 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

xKatarinMx napsal(a):
No jakože tak, že dostanou oba kost na žvýkánía málá od své odešla, velký si ji chtěl přivlastnin. Vznikl konflikt. Malá je totiž dost také dost dominantni, což doteď velký přecházel bez problému. Tyhle veci vyloženě vznikají, u nepozorovaného jídla.

Měla jsem dva velké psy, od mala jsem se snažila předcháítzet tomu, aby vůlbec kdy k nějakému konfliktu došlo...a nikdy nedošlo. Dostali hryzací kost - kus od sebe a hlídala jsem celou dobu, aby si ji nebrali, či přehnaně nebránili. Pokud by mi jeden pes vystartoval na druhého, který se šel jen podívat, jestli má stejnou kost, okamžitě kosti zabavuju. Dostali se do stavu, kdy si kosti vzájemně nabízeli.

31.5.2020 21:59
xKatarinMx

XXX.XXX.175.76

Tak to je pecka 😅 asi mame teda taky utrum s volnejma kostickama. Oni to kolikrat jeden nedoji a pak maji najednou uz jen jednu.

31.5.2020 22:04
marq

XXX.XXX.160.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak někdy nic jiného nezbyde. Zažila jsem: tak dlouho chodil se rvavou fenou na volno a všichni se mu vyhýbali až jednou padla kosa na kámen a ona si troufla na fenu větší a možná stejně rvavou. Ta se nechala odvolat, ale majitel té první musel svou fenu zalehnout vprostřed křižovatky, aby nepokračovala v sebevražedných útocích a ležel na ní tak dlouho, než se druhá fena dostatečně nevzdálila.
První fena, druhá fena - je to zamotané. Stručně : Majitel ležel vprostřed křižovatky na feně, aby ta se nešla nechat sežrat.

Tak tohle se mi stalo, když jsem jela s mými psy na koloběžce. Proti nám šla ridinka s opravdu mohutnou fenou amstafa, paní ji měla na vodítku, ale absolutně ji nebyla schopná udržet, fena nás šla sežrat. Na poslední chvíli ji převzal páníček, ten ji taky nemohl udržet, tak ji zalehl, já a pesani jsme prošli kolem a do háje...měli sebou dvě děcka a psisko nemělo náhubek. Já ty lidi vůbec nechápu.Na co čekají? Až jejich fena nějakého psa zmastí a děcka se na to budou koukat?

31.5.2020 22:05
marq

XXX.XXX.160.41

Rodinka

31.5.2020 22:07
marq

XXX.XXX.160.41

Jinak mojí feňuli SBT sebere jídlo i kočka. Syrové maso, přímo z huby. Čuměla jsem na to jak puk .

1.6.2020 04:22
Katka12345

XXX.XXX.33.78

Já přidám na zasmání taky historku. Máme teď 10 týdenní štěně čuvače. V rámci socializace jsme jeli ke známým, kteří mají "štěně" bernardýna, ať má ten náš taky trochu kontakt. Velký pes samozřejmě zavřený, abychom mohli vše kontrolovat, malý mu strkal hlavu do kotce, štěkal na něj, no komediant. Po hodině to dopadlo následovně, přikládám foto.
Asi z něho ořezávátko nebude 😁

1.6.2020 08:03

Když jsme měli samojeda, bydleli jsme v rodinném domku, v řadovce. Domky jsou po obou stranách ulice, tehdy ještě klidné. Samojedovi jsem dávala misku s vodou a misku s granulemi do chodby. Granule měl nasypané pořád, krmila jsem způsobem ad libitum. Přes ulici v domku bydlela stará paní s menší přátelskou fenkou. Často jsme se s paní bavily, domy a branky do předzahrádek otevřené. Její fenka k nám vždy vlítla a pustila se do granulí. Poprvé jsme se bála, nebo spíš byla zvědavá, jak samojed zareaguje. Ale bylo mu jedno. Fenka se nažrala, nechala se pomazlit a odběhla domů.

1.6.2020 12:40

xKatarinMx napsal(a):
Tak to je pecka 😅 asi mame teda taky utrum s volnejma kostickama. Oni to kolikrat jeden nedoji a pak maji najednou uz jen jednu.

Kromě podcenění výchovy labíka vidím problém ještě tady: "Malá je totiž dost také dost dominantni"

Předpokládám, že stejně jako většina lidí myslíte slovem "dominantní" to, že je na štěně bezdůvodně a zbytečně zlá. A že do toho nezasahujete, protože vás to nenapadlo, protože jste si mysleli, že pejskové se vychovávají sami od sebe a vy je jen musíte naučit "sedni" a "pac".
Je potom zcela pochopitelné, že jakmile štěně nabere sílu a sebevědomí, začne jí to vracet stejnou notou. Pejskové se totiž od sebe vzájemně učí i blbý věci. Navíc pokud máte ve smečce anarchii, pejsek si musí řešit svoje problémy sám, a tak to taky začal dělat.

2.6.2020 08:03
tero

XXX.XXX.237.73

Katka12345 napsal(a):
Já přidám na zasmání taky historku. Máme teď 10 týdenní štěně čuvače. V rámci socializace jsme jeli ke známým, kteří mají "štěně" bernardýna, ať má ten náš taky trochu kontakt. Velký pes samozřejmě zavřený, abychom mohli vše kontrolovat, malý mu strkal hlavu do kotce, štěkal na něj, no komediant. Po hodině to dopadlo následovně, přikládám foto.
Asi z něho ořezávátko nebude 😁

Všeho do času, to co možná dospělý pes toleruje malému štěněti, nemusí tolerovat když štěně trochu povyroste.
K zadavatelce chci jen dodat, že rozdávat jen tak pamlsky bez rozmyslu, když jeden ze psů je dominantější je hloupost. Pokud je nenaučíte, že pamlsek mohou sežrat jen na povel a nesmí se jeden druhému na pamlsek ani podívat, tak jen přiléváte oleje do ohně a vzbujzuete žárlivost a řevnivost.Taky cvičit by se měli asi odděleně aby druhý pes odměny neviděl.Některé psy ale bude stejně nutné krmit i odměňovat vždy oděleně. Podle povahy a chování.I na harčky může jeden žárlit a bránit je. Některé soužití nejde dohromady vůbec a psi se musí rozdělit.Stává se to.

2.6.2020 08:41

"Všeho do času, to co možná dospělý pes toleruje malému štěněti, nemusí tolerovat když štěně trochu povyroste."
svatá pravda

"K zadavatelce chci jen dodat, že rozdávat jen tak pamlsky bez rozmyslu, když jeden ze psů je dominantější je hloupost."
hloupost bude označovat v této souvislosti někoho za dominantní

"Pokud je nenaučíte, že pamlsek mohou sežrat jen na povel a nesmí se jeden druhému na pamlsek ani podívat, tak jen přiléváte oleje do ohně a vzbujzuete žárlivost a řevnivost.Taky cvičit by se měli asi odděleně aby druhý pes odměny neviděl."
velký nesouhlas!
Pokud chci, aby psi fungovali spolu, tak je řeším spolu a jednoho v souvislosti s druhým!

"asi mame teda taky utrum s volnejma kostickama. Oni to kolikrat jeden nedoji a pak maji najednou uz jen jednu."
tak to je fajn za prozření

Přidejte reakci

Přidat smajlík