Miminka Americký bezsrstý teriéra s PP ČMKU

Prodám Amerického bezsrstého teriéra - Dobry den, nabízíme štěňátka k před...
30000 KčTereza12345
XXX.XXX.96.73
Ahojky... ;) už delší dobu si chci pořídit psa ale bez srsti a nevím jakého :( a nejlépe cenově níže. Pokud by jste mi rádi poradili a nebo napsali nějaké inzeráty tak budu velice ráda. Ze začátku jsme chtěla amerického bezsrstého teriéra ale našla jsem jich pár, od 23 000 až 30 000 Kč a to je pro mě dost velká částka peněz. Pak čínského chocholatého psa ale s ním jsi nejsem také jistá. Tak děkuji za všechny odpovědi. :)
Trochu se obávám, že ceny kolem dvaceti tisíc (spíš nad tuto částku) jsou naprosto běžné a o moc níž se nedostanete u žádného nahatého plemene. Nejníž bude asi cena u těch číňanů.
Doporučuju Vám ale hlavně si něco přečíst o povahách. Nelze srovnávat číňana, američana a třeba peruánce! Jsou tam značné rozdíly. Nevybírejte podle ceny a už vůbec ne jen podle absence srsti, mohla byste být hodně moc zklamaná! Nastudujte povahy, vyberte plemeno, které Vám bude nejvíc sedět a na to si našetřete. Ušetříte nervy, zklamání a stres sobě i psovi!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.17.63
A dotaz proc zrovna bezsrstaka? Alergie takova ze nesnesete ani jorka nebo shitzu? Jestli kvuli vzhledu ze je in smirte se s tim ze pokid se neunete neceho tyranrho z mnozky ci nejakeho paskvila z mnozky ppd 20 se nedostanete ani omylem.
impact
napsal(a):
Amík je můj sen. Ale ta cena je teda raketa.
Jsou to temperamentní mazlové, ale nechtěla bych to ani zadarmo - kamarádka je má a musí je přes zimu oblékat i doma a na ven téměř stále, když je vedro a slunce, tak zase namazat proti spálení kůže, proběhnou vyšší trávou nebo křovíčkem a jsou samý šrám. Pomazlit, poňuchat zvláště štěnda a vrátit do péče majitelce.
conie
napsal(a):
Jsou to temperamentní mazlové, ale nechtěla bych to ani zadarmo - kamarádka je má a musí je přes zimu oblékat i doma a na ven téměř stále, když je vedro a slunce, tak zase namazat proti spálení kůže, proběhnou vyšší trávou nebo křovíčkem a jsou samý šrám. Pomazlit, poňuchat zvláště štěnda a vrátit do péče majitelce.
Tak mít jen jednoho psa, vůbec by mi ta péče nevadila. Navíc já mám teda zálusk na černýho a tam to není tak dramatický. Mít jich doma pět, tak už by mě to asi trochu s*alo. Jednou! Jednou se zbavím všech psů a koupím si ho.
Uživatel s deaktivovaným účtem
impact
napsal(a):
Tak mít jen jednoho psa, vůbec by mi ta péče nevadila. Navíc já mám teda zálusk na černýho a tam to není tak dramatický. Mít jich doma pět, tak už by mě to asi trochu s*alo. Jednou! Jednou se zbavím všech psů a koupím si ho.
Tak funkční šatník bude raketa skoro jako pes. Máme komplet Sofa a jeden tenký overal z Dog Comfort. Postavička stejná. V létě ty opalovací krémy... Ale tak zas je to bezva pes a člověk ušetří za veterinu.
Tak a já se přiznám, že amerického bezsrstého teriéra mám taky na "seznamu" . Má ho známá a právě teda říká, že péče není nijak náročná - v zimě obléká jen do velkých mrazů, doma ho teda neobléká nikdy, v létě ani krémem nemaže, má ho navíc s velkýma psema - venku spolu lítají, hrají si, okusují se, vymetou kde co a pes rozhodně není samý šrám.
Poslední dobou ještě pokukuji po peruánských a mexických naháčích - těch velkých.
marcelaamax
napsal(a):
Tak a já se přiznám, že amerického bezsrstého teriéra mám taky na "seznamu" . Má ho známá a právě teda říká, že péče není nijak náročná - v zimě obléká jen do velkých mrazů, doma ho teda neobléká nikdy, v létě ani krémem nemaže, má ho navíc s velkýma psema - venku spolu lítají, hrají si, okusují se, vymetou kde co a pes rozhodně není samý šrám.
Poslední dobou ještě pokukuji po peruánských a mexických naháčích - těch velkých.
Neobléká? Teda já jsem sice tvrďák, ale nahatého psa bych přeci jen trochu poblékla. I tím krémem namazala, tam bych se bála rakoviny kůže. Jinak ale nehrozí, nekoupila bych si hladkosrstého psa, natož tohle
Myslím, že říkala, že ho maže jen když se jde vyloženě opalovat, jinak ne . Ale pravidelně psa maže nějakou mastí, takže vlastně možná i to má nějaký "účinek".
A k tomu oblékání - opravdu říkala, že obléká jen ve velkých mrazech. Možná mají naháčci trochu jinou termoregulaci než chlupatí psi? A taky to asi bude individuální - mám psy s podobnou srstí - psa oblékám jen když má v zimě v mrazech třeba na cvičáku čekat po "výkonu" v autě, fenu v mrazech oblékám i na procházky, protože ta se klepe a je jí zima.
Uživatel s deaktivovaným účtem
tero
napsal(a):
Když jsme u těch naháčů, jak to je s jejich případnými kříženci? Mohou se vyskytnout i bez srsti? Stejně tak by mě zajímali kříženci basenžiho, štěkají neštěkají? To jen tak mimo diskusi, snad to nevadí..
Znala jsem jednoho BSN asi s amstafem a ten samozřejmě štěkal. Pak byl jeden v útulku a ten prý štěkal taky. Oni i BSN někdy štěkají, naučí se to, ale je to jen jedno baf a ticho. Ale existují i výjimky, co jsou schopny štěkat normálně. Ale není to tak, že by vyřvávali při každé příležitosti.