Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 Kč
Ahoj, dobrý den, jelikož už si nevím rady s mým rošťákem , zkouším se obracet na vás .
Koupila jsem si s přítelem štěně anglického staforda. Nyní nám je šest měsíců a neustále se potýkáme s několika problémy. Už od malička co jsme si pejska přivezli, tak nám okusoval ruce. Myslela jsem si,že až přezubí, že to přestane,ale bohužel v tom pokračuje. Když ho okřiknu, nebo ho plesknu přes zadek, tak na mě začne štěkat a chytne ho amok.
Máte někdo podobný problém? Budu ráda za každou radu.
Moc děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
To je nějaký nový plemeno?
Proč problém? Pejsek opakuje přesně to, co děláte (okřiknu-štěká, plesknu-chytne amok), tudíž mi připadá zcela zdravý a normální.
Nastavili jste si to od začátku špatně, kousajícímu štěněti se dává místo ruky(po které jdou všechny štěňata) do huby hračka, kostička- prostě odvést nežádoucí chování na jiný objekt, pomohlo by i slušné NE, ale to pravděpodobně neumíte, jinak by to štěně již nedělalo....takže nějakého plyšáka, uzel, začne kousat, dát mu to a pořádně si s ním o to pohrát-potahat.
napsal(a):
To je nějaký nový plemeno?
Proč problém? Pejsek opakuje přesně to, co děláte (okřiknu-štěká, plesknu-chytne amok), tudíž mi připadá zcela zdravý a normální.
pravděpodobně angl. stafodršírský bulterier
Když ho okřiknu, nebo ho plesknu přes zadek, tak na mě začne štěkat a chytne ho amok.
Co tím amokem myslíte?....jako, že třeba začne lítat a štěkat a nebo, že vám po tá ruce co ho pleskla skočí, kousne??
mariezavadilova
napsal(a):
Zavrčí a vyjíždí po mě kousnutím. Samozřejmě jsem ze začátku používala slovo NE (umím i slušné ne), NESMÍŠ, FUJ......nic bohužel nepomohlo.
...jenže vám pravděpodobně chyběla důslednost, 3x ne a jednou to povolíte...to jako by jste nikdy nic neřekla.
napsal(a):
Nastavili jste si to od začátku špatně, kousajícímu štěněti se dává místo ruky(po které jdou všechny štěňata) do huby hračka, kostička- prostě odvést nežádoucí chování na jiný objekt, pomohlo by i slušné NE, ale to pravděpodobně neumíte, jinak by to štěně již nedělalo....takže nějakého plyšáka, uzel, začne kousat, dát mu to a pořádně si s ním o to pohrát-potahat.
Ne kazdy pes na tohle reaguje. Hachi bohuzel jeste ted v roce a ctvrt obcas ruce chyta, a to jsme ho od mala ucili, ze ruce nejsou na kousani. A nejaka vymena za hracku opravdu nefungovala, maso je maso :)
PumaCZ
napsal(a):
Ne kazdy pes na tohle reaguje. Hachi bohuzel jeste ted v roce a ctvrt obcas ruce chyta, a to jsme ho od mala ucili, ze ruce nejsou na kousani. A nejaka vymena za hracku opravdu nefungovala, maso je maso :)
viz. můj další příspěvek......
mariezavadilova
napsal(a):
Děkuji. Asi jste nepochopil v čem spočívá problém. Ale díky
Já jsem to pochopila velmi přesně a myslím, že naopak ten, kdo něco nepochopil, jste vy, když jste si pořídili štěně bull plemene a ono se to chová jinak, než jste očekávali. Takže místo toho, abyste si nastudovali něco opravdovýho o výchově psa, používáte předpotopní (a kupodivu zcela nefunkční) metody ve formě hulákání náhodných kódů, které psu znějí úplně stejně, jako kdybyste na něj křičeli BUDÍK, ČAJ a KAMIZOLA, popřípadě jakákoliv jiná tři slova. Jejich význam je psu zcela utajen, protože v továrně na pejsky jim do mozku neinstalují překladač češtiny. A tak pejsek hodnotí především váš tón a emoci, což je patrně kombinace agrese, hysterie a "nevím si rady".
Pokud umíte číst mezi řádky, něco si z týhle odpovědi vezmete. Pokud ne, budete mít problém se dorozumět i se svým psem, protože ten mezi řádky rozhodně čte a dá víc na činy než na slova.
mariezavadilova
napsal(a):
Zavrčí a vyjíždí po mě kousnutím. Samozřejmě jsem ze začátku používala slovo NE (umím i slušné ne), NESMÍŠ, FUJ......nic bohužel nepomohlo.
Normálně bych řekla....velmi typické, ale u šetiměsíčního štěněte většího plemene už ne moc příjemné. Jako s těmito plemeny nemám zkušenost, ale přijde mi, že se pes prostě normálně nudí, chce si hrát a něco dělat a když je "hodný" tak se nedělá nic, když kousne, tak má sice negativní pozornost, ale pozornost....a myslím, že tohle má tak nějak stereotypně naučeno....kousnu a někdo si mě všímá.
Takže buď zvednout zadel z gauče a vzít psa ven...honit se, házet aportíky, hrát na schovku. Měla jsem "kousací štěňata" a venku nekousala, protože tam jsou prostě zajímavější věci. Nebo si pohrát doma.
Začít hru dřív než pes kousne....já vyzvu, hele mám velkýho plyšáka, jdeme ho mordovat a pořádně se se štěndem "poprat"
Normálně bych řekla....ono to přejde, ale tohle už mi půlroční štěnda, i když to byly původně malé piraně, nedělaly....takže bych řekla, že někde soudruzi z NDR udělali chybu.....ve výchově. A už byli v nějakým režimu...teď jdeme ven, teď se jí, teď se po papáníčku odpočívá a teď jdeme zase něco dělat a teď je večer, tak si vlezeme na gauč k televizi a budeme mazlindat, protože jsme po večeři a tak s plným bříškem nebudeme dělat bejkárny.
NESMÍŠ a FUJ...já zákazové povely používám, ale i těhle povelů se pes musí naučit, co to znamená a i když je to defakto zákazový povel, tak pes musí vědět, co má dělat.....třeba povel FUJ ve své podstatě znamená "okamžitě přestat čuchat to, co zrovna očuchávám" a povel NESMÍŠ je to samá v bledě modrém...já ho třeba používám, když jdu kolem plotu s domácím štěkajícím hlídačem, kterého neznáme a vidím, že by si pesani šli rádi taky na něj zaštěkat, tak povel "nesmíš" znamená "šlapej u nohy a ignoruj toho psa"
Tady musím dát zpětně za pravdu těm, co říkají, že se psovi neříká, co nemá dělat, ale co má dělat....a několikrát jsem tady prezentovala, že já zákazové povely používám....ano, používám, ale stejně jsem musela psům "vysvětlit" co to znamená.
Prostě bych si sáhla do svědomí a zrekapitulovala bych si, co se psem dělám (prochajdy, výchova, cvičení, hra, ale i odpočívat se musí naučit) a zkusila to zlepšit.
"Takže místo toho, abyste si nastudovali něco opravdovýho o výchově psa, používáte předpotopní (a kupodivu zcela nefunkční) metody"
jako funkční by to bylo......dobrá cesta k tomu naučit štěně agresi
napsal(a):
"Takže místo toho, abyste si nastudovali něco opravdovýho o výchově psa, používáte předpotopní (a kupodivu zcela nefunkční) metody"
jako funkční by to bylo......dobrá cesta k tomu naučit štěně agresi
Což u tohoto plemene zavání velkým průšvihem.
a k zadavatelce - nějakým čekáním na přezubení, patrně jste ho v podstatě nechali to dělat, jste ho v tom jenom utvrdili.Teď - by bylo dobré - v prvé řadě a okamžitě ho naučit pouštění - povel "pusť", ryze po dobrém, jako výměnu něčeho za něco lepšího. A onen povel pak používat dřív než se zakousne do končetiny + okamžitá nabídka vhodné hračky + obecně dostatečné zaměstnání psa, zcela jistě výcvik poslušnosti (svou energii musí někde vybít)
Ono to opravdu funguje,všem, jen se to musí dělat správně a důsledně.
Gaara
XXX.XXX.41.29
Naše stafbullka kouše do ruky jen mě, jen večer, když už ležíme v posteli a jdeme spát. Ale to není kousání jako kousání, spíš si jen vezme prst do tlamy a ožužlává jazykem, občas malinko kousne (ale fakt jen tak, že to skoro nejde cítit)
Dávala jsem jí do postele i nějaké hračky, ať si má co kousat, ale můj prst je zřejmě nejlepší lízátko
A jinak tady to nechtěné kousání, co popisujete, jsme odnaučovali tak, že když se zakousla, tak jsme začali kvičet a když pustila, dostala pochvalu a pamlsek. Trvalo asi 3 týdny než pochopila, že kousat sice může, ale jenom trošku, protože jinak to bolí.
Gaara
napsal(a):
Naše stafbullka kouše do ruky jen mě, jen večer, když už ležíme v posteli a jdeme spát. Ale to není kousání jako kousání, spíš si jen vezme prst do tlamy a ožužlává jazykem, občas malinko kousne (ale fakt jen tak, že to skoro nejde cítit)
Dávala jsem jí do postele i nějaké hračky, ať si má co kousat, ale můj prst je zřejmě nejlepší lízátko
A jinak tady to nechtěné kousání, co popisujete, jsme odnaučovali tak, že když se zakousla, tak jsme začali kvičet a když pustila, dostala pochvalu a pamlsek. Trvalo asi 3 týdny než pochopila, že kousat sice může, ale jenom trošku, protože jinak to bolí.
S tím kvičením to může mít i úplně opačný efekt. Já když jsem zakvílela po tom, co se do mě štěně zakouslo, tak dostalo amok a ukouslo by mi i hlavu.
Nabízet hračky, hadry, uzly... A když přece jen jevila větší zájem o kousání do mě, tak úplně nejvíc fungovalo, když jsem řekla - ne, takhle si hrát nebudu. Zvednout se a odejít.
"Naše stafbullka kouše do ruky jen mě, jen večer, když už ležíme v posteli a jdeme spát. Ale to není kousání jako kousání, spíš si jen vezme prst do tlamy a ožužlává jazykem, občas malinko kousne (ale fakt jen tak, že to skoro nejde cítit) "
to jsou něžnosti
to pyreneják dělá pořád, v rámci něžných chvilek
a co teprve kocour Majki, i Barunka....
FanyNat
XXX.XXX.48.65
Jak už tady bylo několikrát zmíněno, dávat místo ruky hračku, hadr, cokoliv... Zřejmě to nezabírá, protože hračka pro pejska není tolik zajímavá - to musíte zajistit vy. Mám 3 měs. štěně, a pokud bych mu hračku jen tak pohodila, tak ho taky stále bude zajímat víc ruka. Musíte z hračky udělat kořist, prostě nějakou super zajímavou věc, co se hýbe, vzdaluje se od psa, atd. Taky je dobré pejska naučit cit stisku. Mě už teď vlastně jenom “ožužlavá”, a to jsem po prvních dvou dnech měla ruce jak kdybych se sebepoškozovala😂. A buďte ráda, že vám netahá za oblečení, to je potom taky “sranda”.
Atheira
napsal(a):
S tím kvičením to může mít i úplně opačný efekt. Já když jsem zakvílela po tom, co se do mě štěně zakouslo, tak dostalo amok a ukouslo by mi i hlavu.
Nabízet hračky, hadry, uzly... A když přece jen jevila větší zájem o kousání do mě, tak úplně nejvíc fungovalo, když jsem řekla - ne, takhle si hrát nebudu. Zvednout se a odejít.
Přesně naše Sárina
Ono každý štěně je prostě jiný....na některé zabere "jauvajs", na některé zabere hračka...uzlík, plyšák... na některé, že se s ním "přestanete bavit", některé se vám na tyto "metódy" zvysoka, na Sáinu třeba platilo jen "vytrvalé umazlení". Jde prostě o to, vyzkoušet, zda zabere to či ono....a nečekat, že to zabere teď hned a že už se nám štěndo za nějaký kratší či delší časový úsek nezakousne.
Atheira
napsal(a):
No ono totiž když pozorujete štěňata při hře, tak to funguje trošičku jinak.. Jedno štěně příliš neopatrně kousne, druhé zakvičí a pak následuje pěkně vzteklá reakce toho kousnutého štěněte A tak se ty štěňata učí, co je příliš a co je ještě v mezích.. Takže osobně si prostě myslím že jen z obyčejného a ještě k tomu lidského kvičení si štěně moc hlavu nedělá.. Takže přesně jak píšete... nabízet jiné hračky nebo přerušit úplně hru.
"Jedno štěně příliš neopatrně kousne, druhé zakvičí a pak následuje pěkně vzteklá reakce toho kousnutého štěněte"
přesně
a když vzpomenu minula, tak u pyrenejáků z toho byla brutální řež
malí hovíci si na sebe chvilku popyskujou, povalchujou a pak je to přestane bavit a jdou za jinou zábavou