Čínský chocholatý pes

Prodám Čínského chocholatého psa - Chovatelská stanice TanBam nabízí posled...
DohodouZdravim, mam 14ti letou fenku nahacka. Zhruba pred dvema lety doslo ze strany manzela k dietni chybe, kdy ji chtel doprat a dal ji platek panettone s kandovanym ovocem. Asi tehdy se nastartovaly dnesni dusledky. Tehdy se poblila prujmovala, takze vetko. Dostala nejake leky a cas od casu se podobne stavy opakovaly i po jidle tedy granulich, ktere byla zvykla brat. Vloni v listopadu se ale stav zacal zhorsovat viditelne pohubla. Nastalo martirium vysetreni, ktere ale nic neukazalo. Opet dostala jen prasky s tim, ze kdyz nechce granule mam davat maso kdyz ne varene tak pecene atd. Blila uz denne, na ve.tku jsme byli jako doma pridavaly se ruzne leky a stav se zhorsoval. Nakonec jsem dla k jine veterinarce ktery vzala krev na slinivku a tam byl nalez. Bohuzel uz ale mela tak rozhozene zazivani, ze neproblity den jako by nebyl. Tyden hospitalizace, zaleceni. Ruzne veterinarni diety, plno leku, do toho selhavani ledvin, velka tvorba kyselychh stav a zlepseni v nedohlednu . Doporuceni nechat utratit. Sama neji proste uz je tam je psychicky blok, ze je ji ze vseho blbe. Na veterine jsem chytla nerva vypisilala tam osadku do riti a jela domu. To bylo pred tydnem. Vyhodila jsem leky a konzervy. Ponechala jsem pouze bylinne kapky na ledviny a pidkozni infuze s glukozou denne. Nastoupily byliny a pivovarske kvasnice. Ryzove rozvary s opatrnym pridavanim kureciho nebo krutiho. Stridam s pridavkem brambor. Vsechno ze strikacky. Dnes jsme 4 den bez zvraceni. Sem tam si neco zobne. Je vycerpana, unavena z 5,5 kila zhubla na 3,2 je to je kostricka v kuzi. Ale bojuje. A ted k jadru pudla. Striktne odmita jakekoliv maso, granule i konzervy nejen ty veterinarni. Maso jsem zkousela vsechno dostupne co se tu da koupit. Ale s ohledem na slinivku musim byt s tukem obezretna. Maso dostava pouze v te strikacce, protoze ji proste necim uzivit musim. A tak bych se chtela zeptat protoze ja sama jako masozravec se ve veganu nevyznam, zda ma nekdo zkusenosti s psem veganem a jak ho uzivit. Na netu jsou krmiva pro vegan psy ale granulr a to ona uz se svyma trema zubama nebude chtit. Jeste jsem objevila konzervy kde jsou misto masa nejaci chrobaci proste hmyz, ale zase konzerva tak to nevim jestli mam vubec zkouset. Pokud by mel nekdo nejaky napad nebo zkusenost budu moc rada :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak zkuste ty granule - totálně rozmočit a na kaši. Nebo mouku ze cvrčků. Hmyz je svým způsobem superpotravina, kterou lze řešit spoustu krajních situací. Třeba to pomůže.
Sama neji proste uz je tam je psychicky blok, ze je ji ze vseho blbe
tak tak byva, pokud ji selhavaji ledviny...
Píšete, že odmítá maso, ale stříkačkou ho sní. Dokonce přestala zvracet. Neexperimentovala bych a držela se tohoto. Z masa je nejlepší králík. Zkusila bych jí tu kaši, co jí dáváte stříkačkou nabízet pi troškách i do misky, nebo třeba plesklou na ruce, ať olíže, aby zkoušela prostě jíst sama. Vajíčko je výborné, třeba mixnout z vločkama. Na ledviny z bylinek celer, přeslička, kopřiva.
lesnížínka
napsal(a):
Píšete, že odmítá maso, ale stříkačkou ho sní. Dokonce přestala zvracet. Neexperimentovala bych a držela se tohoto. Z masa je nejlepší králík. Zkusila bych jí tu kaši, co jí dáváte stříkačkou nabízet pi troškách i do misky, nebo třeba plesklou na ruce, ať olíže, aby zkoušela prostě jíst sama. Vajíčko je výborné, třeba mixnout z vločkama. Na ledviny z bylinek celer, přeslička, kopřiva.
vločky na ledviny určitě ne
Terven
napsal(a):
Proč?
fosfor
lesnížínka
napsal(a):
To ano, ale toho je víc snad ve všech přílohách, v bramborách, rýži a v mase prostě nejvíc, ty vločky už to asi nespasí...
ale toho je víc snad ve všech přílohách
co vam k tomu mam napsat?
450 mg ve vločkách vs 100 v ryzi nebo 55 v bramborach., 170-190 v mase...
jestli je tohle jedno podle vas…
napsal(a):
V tomto případě máte pravdu, ale na mne vyběhnula tato tabulka, takže v čem je rozdíl? http://www.prvky.com/fosfor-potraviny.html
lesnížínka
napsal(a):
V tomto případě máte pravdu, ale na mne vyběhnula tato tabulka, takže v čem je rozdíl? http://www.prvky.com/fosfor-potraviny.html
v měrných jednotkách?
mg /100g a mg/kg
napsal(a):
Nevíte náhodou, jak je to s fosforem i v jiných přílohách? Konkrétně jáhly a pohanka. Bohužel jsem to nikde nedohledala.
napsal(a):
v měrných jednotkách?
mg /100g a mg/kg
Dobře, děkuju za objasnění, já nevěděla, v jakých jednotkách máte info vy..Tím pádem ale pes s ledvinama nemůže prakticky nic. Maso ne, z příloh tak bramboru, to vajíčko taky ne...No, když vemu v úvahu, že léčit se to nedá a umře stejně, tak by se alespoň normálně nažral, než...
PumaCZ
napsal(a):
Nevíte náhodou, jak je to s fosforem i v jiných přílohách? Konkrétně jáhly a pohanka. Bohužel jsem to nikde nedohledala.
nejaká pohanka třeba tady:
https://www.nutridatabaze.cz/potraviny/?id=169#tab-2
https://www.nutridatabaze.cz/potraviny/?id=172#tab-2
a jahly jsem nasla tady:
http://www.dietandfitnesstoday.com/phosphorus-in-millet.php
je to narychlo, nerucim za tenhle zdroj
Asi budem moc racionálna, ale pes má 14 rokov a vážne problémy. Pokiaľ by to bol môj pes už by som nehľadala ideálne riešenie, ale kŕmila ho hocičím čo by mu chutilo a neblil z toho, hoci aj čistou ryžou s mäsovým vývarom, uvarenou rozmačkanou mrkvou, prípadne mäsový vývar mu môžete skúsiť dať aj piť. Skúšajte po troške pridávať na tú ryžu to rozmixované mäso.. Ak mu odchádzajú ľadviny aj tak s tým veľa nespravíte a to či mu dáte za lyžičku vločiek alebo nie je už naozaj jedno. Doprajte mu čo sa dá a veľa lásky a pripravte sa na to, že keď sa zas zhorší už by si zaslúžil v kľude odísť.
lesnížínka
napsal(a):
Dobře, děkuju za objasnění, já nevěděla, v jakých jednotkách máte info vy..Tím pádem ale pes s ledvinama nemůže prakticky nic. Maso ne, z příloh tak bramboru, to vajíčko taky ne...No, když vemu v úvahu, že léčit se to nedá a umře stejně, tak by se alespoň normálně nažral, než...
v jakých jednotkách máte info vy
na to, aby clovek videl pomery ty jednotky asi zase tak dulezite nebyly
Tím pádem ale pes s ledvinama nemůže prakticky nic
muze toho dost, ale ne zrovna vločky, no
priklady ledvinovych diet pro psy (kocky) si můžete dohledat. tak jako i info o tom, ze zalezi na tom, co s temi ledvinami je -ne kazde selhani je fatalni. ledviny se sice nedokazi opravit nikdy uplne, ale při mensim poskozeni na ledvinove diete dokaze pes nekdy prosperovat -veky.
napsal(a):
nejaká pohanka třeba tady:
https://www.nutridatabaze.cz/potraviny/?id=169#tab-2
https://www.nutridatabaze.cz/potraviny/?id=172#tab-2
a jahly jsem nasla tady:
http://www.dietandfitnesstoday.com/phosphorus-in-millet.php
je to narychlo, nerucim za tenhle zdroj
Jste skvělá, mockrát děkuji :))
Koukám, že pohanka ani jáhly nejsou úplně ideální..
PumaCZ
napsal(a):
Jste skvělá, mockrát děkuji :))
Koukám, že pohanka ani jáhly nejsou úplně ideální..
pohanka ani jáhly nejsou úplně ideální
pestrost to jisti :-) jako všechno.
tohle jsou takove informace, ze " dobře o tom vedet", ale zase se z toho nehroutit.
takze ja uplne v klidu upeču jatrovou buchtu pro psy na stopy ( jatra+vlocky), na predmetech odmenim svalovinou . ale vecer doma jim pak dam něco jiného, co to vyvazi
lesnížínka
napsal(a):
Ale on se "normálně" nenažere. nechutná mu nic - po všem je mu blbě. Měl konzervy od Hills, RC, Trovet, granule dietní, spoustu léků, Renavast, na tlak atd.
Měsíc to jakž takž fungovalo, stálo to moc peněz a jemu to stejně nechutnalo.
Jezdili jsme pak na infuze.............
Pak už mu nechutnalo vůbec nic - ani vařené kuře, ani králík, prostě nic.
Snědl nanejvýš trochu dětské krůtí šunky a pár piškotů poslední dny. A i po tom někdy zvracel. Museli jsme ho nechat uspat, nešlo to, zhubl z 35 na 27
U lidí se to řeší dialýzou a transplantací ledvin ........................
GAELLE
napsal(a):
Ale on se "normálně" nenažere. nechutná mu nic - po všem je mu blbě. Měl konzervy od Hills, RC, Trovet, granule dietní, spoustu léků, Renavast, na tlak atd.
Měsíc to jakž takž fungovalo, stálo to moc peněz a jemu to stejně nechutnalo.
Jezdili jsme pak na infuze.............
Pak už mu nechutnalo vůbec nic - ani vařené kuře, ani králík, prostě nic.
Snědl nanejvýš trochu dětské krůtí šunky a pár piškotů poslední dny. A i po tom někdy zvracel. Museli jsme ho nechat uspat, nešlo to, zhubl z 35 na 27
U lidí se to řeší dialýzou a transplantací ledvin ........................
Já vím, pak už ne. Mám několik kamarádů, kterým pes umřel na selhání ledvin, všechno to byli ale mladí psi. Jde taky o to, jestli tady je to selhání ledvin, nebo jen hůř fungují. Jen mne zajímaly ty léky, jestli se psům taky dávají. Jinak jsem právě za to, co píše Rennie.
lesnížínka
napsal(a):
Já vím, pak už ne. Mám několik kamarádů, kterým pes umřel na selhání ledvin, všechno to byli ale mladí psi. Jde taky o to, jestli tady je to selhání ledvin, nebo jen hůř fungují. Jen mne zajímaly ty léky, jestli se psům taky dávají. Jinak jsem právě za to, co píše Rennie.
ano souhlasím též s Rennie . starého psa nemá cenu trápit pro vlastní sobeckost...........
Ty léky mu v prázdném žaludku taky určitě dělaly paseku. Bylo jich moc
měli jsme ho nechat uspat dříve a vyčítám si to dodnes
b.k
napsal(a):
Nemyslím si,že "dietní chyba" před dvěma lety zadělala na tento problém.
Nedržela bych ho na "stříkačkách" - ne 14ti letého psa. Tomu bych už dopřála klid a ne experimentování s jídlem. Nechala bych ho uspat.
Souhlasím se vším, co píšete. Je blbost myslet si, že jedna jediná dietní chyba rozjela onemocnění pankreatu, selhání ledvin, atd. Zvíře se dle všeho trápí, zhubla prakticky na polovinu své hmotnosti... I já jsem krmila stříkačkou (a hlavně pomáhaly infúze s glukózou a AMK) - u kocoura...jenže on chtěl žít, bojoval a nebyl starý.
Zadavatelko, najděte sílu nechat psa ještě jakž takž důstojně odejít.
lesnížínka
napsal(a):
U koček se dává Ipakitine, předpokládám, že lze i u psů. Já jej dávala minulému kocourovi se selháním ledvin, a dnes vím, že jsem kocoura měla nechat uspat nejméně o 3 týdny dřív. A to nebyl tak starý jako je pes zadavatelky. Krmení stříkačkou - vždyť se to tomu psovi musí hnusit! Teda já mám zkušenosti s krmením stříkačkou u koček a u jednoho psa, a všichni se stejně naučili to vyprskávat ven. Pes zadavatelky by měl být uspán, aspoň dle mě.
fikovnice
napsal(a):
U koček se dává Ipakitine, předpokládám, že lze i u psů. Já jej dávala minulému kocourovi se selháním ledvin, a dnes vím, že jsem kocoura měla nechat uspat nejméně o 3 týdny dřív. A to nebyl tak starý jako je pes zadavatelky. Krmení stříkačkou - vždyť se to tomu psovi musí hnusit! Teda já mám zkušenosti s krmením stříkačkou u koček a u jednoho psa, a všichni se stejně naučili to vyprskávat ven. Pes zadavatelky by měl být uspán, aspoň dle mě.
Jenže je tam málo info. Nález na slinivce je častý, pokud má rozhozené trávení, nevíme, co ten nález vypovídal. Další věc je to selhání ledvin, tam by měl přece vet říct, jestli je to konečná. Hledala jsem, co mají být ty vyvazovače fosforu a tím Ipakitinem jsi mne navedla. Je to chinin! takže ty granule z brouků by mohly být dobré. Škoda, že si houby mamatuju, které jsme to měli my, koukla bych podrobněj na složení. Budu muset popátrat. Kurňa, tak mne napadlo: já bych to psychicky nedala, ale což tak psu nakoupit ve zveráči cvrčky, osmahnou, třeba i nadrtit a podat? Minimálně pár míchnout do masa. A nebo celé krevety. Ty jsem mimochodem psu několikrát uvařila, když mi zestárly v mrazáku.
Jen doplnim, problem s ledvinami zacal az tyden po hospitalizaci. Zacala hodne pit a mocit, moc bet barvy zapachu, proste ridka. Veterinarka nasadila Pronefru rano a vecer a plus obden NaCl 0,9 plus do toho glukozu podkozne. Jelikoz to snasrla dobre presly jsem na pichani denne, picham sama doma. Pravidelne kontroly vzorku ledviny jsou ted na hodnotach odpividajici jejimu veku. Primarne je tam problem to zazivani. Sem tam si neco vezme, ale kousek. Jinak krmime tou strikackou. Nekdy zvraci denne potom treba 4 dny nic. Je to bez zapojeni brisni pumpy, proste se nakloni a vyklopi ze sebe v podstate trochu zahustenou tekutinu ruzne hnede barvy. Nekdy s kyselym zavanem jindy ne. Mnozstvi jako by si to tam stradala celou dobu. Vyprazdnuje se ted jednou za dva az tri dny. Stolice pevna bez nejakeho abnormalniho zapachu. Z nosu obcas vyprskava podobne zabarvenou tekutinu jako to co zvraci s takovym tezko definovatelnym zapachem. Veterinarka mi neni schopna na tyto informace odpovedet. Porad jen omila je stara slinivka za sebou taha vsechny problemy a ja uz ji nechci tahat ns dalsi vetko a znova a znova ji nechat na neco testovat. Svou roli na jeji psychice jiste sehralo i umrti nasi prvni nahacky vloni koncem rijna ta mela rakovinu ochrnula na zadni nozky a tak jsme ji nechali uspat. Byli skoro stejne stare a spilu odmalicka. Proste se toho na ni sesypalo vic. Dekuji vsem za reakce s manzelem jsme se rozhodli, ze uz to prodluzovat nebudeme. Udelala jsem vse abych ji dala dokupy, ale vysledek se bohuzel nedostavil. Uz jsem tech psiku pochovala dost a dalsiho uz porizovat nebudu. Boli to cim dal tim vic a proste uz na to nemam.
Vivinova
napsal(a):
Jen doplnim, problem s ledvinami zacal az tyden po hospitalizaci. Zacala hodne pit a mocit, moc bet barvy zapachu, proste ridka. Veterinarka nasadila Pronefru rano a vecer a plus obden NaCl 0,9 plus do toho glukozu podkozne. Jelikoz to snasrla dobre presly jsem na pichani denne, picham sama doma. Pravidelne kontroly vzorku ledviny jsou ted na hodnotach odpividajici jejimu veku. Primarne je tam problem to zazivani. Sem tam si neco vezme, ale kousek. Jinak krmime tou strikackou. Nekdy zvraci denne potom treba 4 dny nic. Je to bez zapojeni brisni pumpy, proste se nakloni a vyklopi ze sebe v podstate trochu zahustenou tekutinu ruzne hnede barvy. Nekdy s kyselym zavanem jindy ne. Mnozstvi jako by si to tam stradala celou dobu. Vyprazdnuje se ted jednou za dva az tri dny. Stolice pevna bez nejakeho abnormalniho zapachu. Z nosu obcas vyprskava podobne zabarvenou tekutinu jako to co zvraci s takovym tezko definovatelnym zapachem. Veterinarka mi neni schopna na tyto informace odpovedet. Porad jen omila je stara slinivka za sebou taha vsechny problemy a ja uz ji nechci tahat ns dalsi vetko a znova a znova ji nechat na neco testovat. Svou roli na jeji psychice jiste sehralo i umrti nasi prvni nahacky vloni koncem rijna ta mela rakovinu ochrnula na zadni nozky a tak jsme ji nechali uspat. Byli skoro stejne stare a spilu odmalicka. Proste se toho na ni sesypalo vic. Dekuji vsem za reakce s manzelem jsme se rozhodli, ze uz to prodluzovat nebudeme. Udelala jsem vse abych ji dala dokupy, ale vysledek se bohuzel nedostavil. Uz jsem tech psiku pochovala dost a dalsiho uz porizovat nebudu. Boli to cim dal tim vic a proste uz na to nemam.
Rozhodla jste se správně. Vím,že to bolí. A hodně.
Zažito.
Rozumím resp.chápu ,že nového,jiného psa nechcete.
Mě osobně to,ale pomohlo. (pořídit si nového a nesrovnávat)
Nedokážu si představit být bez psa.
Každý to má jinak
lesnížínka
napsal(a):
Jenže je tam málo info. Nález na slinivce je častý, pokud má rozhozené trávení, nevíme, co ten nález vypovídal. Další věc je to selhání ledvin, tam by měl přece vet říct, jestli je to konečná. Hledala jsem, co mají být ty vyvazovače fosforu a tím Ipakitinem jsi mne navedla. Je to chinin! takže ty granule z brouků by mohly být dobré. Škoda, že si houby mamatuju, které jsme to měli my, koukla bych podrobněj na složení. Budu muset popátrat. Kurňa, tak mne napadlo: já bych to psychicky nedala, ale což tak psu nakoupit ve zveráči cvrčky, osmahnou, třeba i nadrtit a podat? Minimálně pár míchnout do masa. A nebo celé krevety. Ty jsem mimochodem psu několikrát uvařila, když mi zestárly v mrazáku.
Počkej, asi si sedím na vedení - jak souvisí chinin s brouky/hmyzem? Nespletla sis to s chitinem?
Vivinova
napsal(a):
rozhodla jste se dobře................bolí to, ale pejsek už se nebude dál trápit.
Přeji hodně sil