Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavljuska

11.6.2020 20:45
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Dobrý večer,prosim o radu. Mám fenku jezevčíka, 1,5 stará. Nyní je 64.den březí. Od 6 ráno je neklidná,rychle dýchá, knuci, občas hrabe, je celkově neklidná. Hlenovou zátku jsem neviděla odtéct, ani plodovou. Mám se znepokojovat? Už je to skoro 15 hodin
Moc děkuji za reakce. Máme první porod.,tak jsem vyjukaná.

11.6.2020 23:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pavljuska napsal(a):
Dobrý večer,prosim o radu. Mám fenku jezevčíka, 1,5 stará. Nyní je 64.den březí. Od 6 ráno je neklidná,rychle dýchá, knuci, občas hrabe, je celkově neklidná. Hlenovou zátku jsem neviděla odtéct, ani plodovou. Mám se znepokojovat? Už je to skoro 15 hodin

No, hlavně že jste nebyla vyjukaná, když jste tak mladou fenu kryla... 🤮

12.6.2020 00:00
b.k

XXX.XXX.210.158

Pavljuska napsal(a):

Trošku přetáhla to se stává..Ne,hlavně budte v klidu-žádné znepokojování se (není dobré ani pro Vás ani pro fenku,klid pls)..ale pro sichr bych měla veta nejen na telefonu,ale i vědět kam můžu zajet v případě potřeby... (císař)
Obecně se má za to,že pokud odteče a do cca 3hodin nezačne porod je na místě veterinář..

Pavljuska

12.6.2020 00:11
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Děkuji, jojo číslo na veta mám a jsem s ním domluvená, že mám zavolat a popřípadě přijet. Jen mi přijde přípravná fáze moc dlouhá. A s tím věkem, 18 až 24 měsíců je přeci pohlavně v pořádku.

12.6.2020 06:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pavljuska napsal(a):
Děkuji, jojo číslo na veta mám a jsem s ním domluvená, že mám zavolat a popřípadě přijet. Jen mi přijde přípravná fáze moc dlouhá. A s tím věkem, 18 až 24 měsíců je přeci pohlavně v pořádku.

To jooo, "pohlavně" to v pořádku je..., a finančně taky - je potřeba nakrýt fenu hned na druhý hárání, aby už začala vydělávat (co je doma, to se počítá 🤫)

HanaNO

12.6.2020 09:47
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Pavljuska napsal(a):

Tak dívky taky pohlavně dospívají v 10, 12 letech, nicméně asi byste nebyla nadšená, kdyby Vám 11letá dcera řekla, že je "v tom"...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2020 13:53

HanaNO napsal(a):
Tak dívky taky pohlavně dospívají v 10, 12 letech, nicméně asi byste nebyla nadšená, kdyby Vám 11letá dcera řekla, že je "v tom"...

Přesně! Kam a proč jste tak pospíchala?

12.6.2020 20:59
conie

XXX.XXX.206.202

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To jooo, "pohlavně" to v pořádku je..., a finančně taky - je potřeba nakrýt fenu hned na druhý hárání, aby už začala vydělávat (co je doma, to se počítá 🤫)

Tak v tomto případě se zadavatelky musím zastat, tedy pokud jde o chov s PP. U malých plemen se často doporučuje, aby fena byla nakryta při 3. hárání kvůli tomu, že to může usnadnit porod. A malá plemena skutečně dospívají dříve. Určitě bych však fena měla mít po prvním porodu dostatečnou pauzu na zotavení.

12.6.2020 21:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):
Tak v tomto případě se zadavatelky musím zastat, tedy pokud jde o chov s PP. U malých plemen se často doporučuje, aby fena byla nakryta při 3. hárání kvůli tomu, že to může usnadnit porod. A malá plemena skutečně dospívají dříve. Určitě bych však fena měla mít po prvním porodu dostatečnou pauzu na zotavení.

Pokud v roce a půl rodí, tak nestihla 3 hárání

12.6.2020 21:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):

Ale, a to hlavně - NESTIHLA ANI UCHOVNĚNÍ!!!

Protože letos kvůli koroně, az do konce května žádné chovatelské akce nebyly, a loni ještě na bonitaci neměla věk...

13.6.2020 00:20
b.k

XXX.XXX.210.63

Ale, a to hlavně - NESTIHLA ANI UCHOVNĚNÍ!!!

Protože letos kvůli koroně, az do konce května žádné chovatelské akce nebyly, a loni ještě na bonitaci neměla věk...

To už zas nutně musíte pranýřovat štěnda bez pp?
Byli,jsou a budou..a je to tak dobře. .

13.6.2020 00:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

b.k napsal(a):
To už zas nutně musíte pranýřovat štěnda bez pp?
Byli,jsou a budou..a je to tak dobře. .

Však když byli tak chytří, že nechali takto mladou fenu nakrýt, tak ať jsou tak chytří i u porodu a odchovu - co si navařili, to ať si sežerou!

13.6.2020 00:35
b.k

XXX.XXX.210.63

Však když byli tak chytří, že nechali takto mladou fenu nakrýt, tak ať jsou tak chytří i u porodu a odchovu - co si navařili, to ať si sežerou!

A i poradíte zadavatelce,nebo se budete točit na tom na co se nikdo neptal a neví se proč se tak stalo ?

13.6.2020 00:39
b.k

XXX.XXX.210.63

Apropo - 16ti měsíční fena je běžný věk který se udává u prvního krytí. Na tom není nic špatného nebo dokonce nezákonného.

13.6.2020 00:59

b.k napsal(a):
Apropo - 16ti měsíční fena je běžný věk který se udává u prvního krytí. Na tom není nic špatného nebo dokonce nezákonného.

U měnších plemen je v zápisním řádu povoleno dokonce 14 měsíců, tuším, ale standardně se to nedělá. Pokud nenastane nějaká extra situace, jako třeba jediná šance krytí s ideálním psem apod.tak normální chovatel to jedno hárání počká.

13.6.2020 01:01
b.k

XXX.XXX.210.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U měnších plemen je v zápisním řádu povoleno dokonce 14 měsíců, tuším, ale standardně se to nedělá. Pokud nenastane nějaká extra situace, jako třeba jediná šance krytí s ideálním psem apod.tak normální chovatel to jedno hárání počká.

Jj

13.6.2020 02:09

U jezevčíků je jednou z chovných podmínek: “Úspěšné absolvování výběru do chovu pořádaného KCHJ ČR ve věku minimálně 15 měsíců.”

Zdroj: https://kchj2.webnode.cz/chov/

13.6.2020 07:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

b.k napsal(a):
A i poradíte zadavatelce,nebo se budete točit na tom na co se nikdo neptal a neví se proč se tak stalo ?

Vzhledem k tomu, že štěňátka nenosí čáp, tak je zcela jasné proč se tak stalo - hloupostí a nezodpovedností zadavatelky.

Takže NE, neporadím - ráda poradím začínajícímu chovateli, a klidně mu i fyzicky pomůžu s porodem nebo něčím jiným okolo odchovu, a ale množitelům pomáhat a radit nehodlám.

Pavljuska

13.6.2020 18:11
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Moc děkuji za normální reakce. Ale vlastně i za ty negativní, máme krásná tři štěňátka, vše jsme zvládli. A mimochodem, nikde nepadla zmínka o tom že moje milovaná jezevcice je s PP a na chov. Ne, kdepak... Papíráků je taky dost, je dost i normálních psů a to je fajn... Jsou lidé, kteří nemají tolik peněz na drahé pejsky a rádi si vezmou malé štěňátko, které jim bude dělat radost.Nakrytá byla z trochu jiného důvodu, na doporučení věta. Jsou to naše první a poslední miminka, a jsem za to ráda. A mimochodem, vy chytří papíráci... Většinou ty vaše chuděry trpí kde jakou nemocní, nebo postižením a jsou to citlivk, na cokoliv. Pes má bý pes a ne přešlechtěná paráda na ukazování.

13.6.2020 18:33

Pavljuska napsal(a):
Moc děkuji za normální reakce. Ale vlastně i za ty negativní, máme krásná tři štěňátka, vše jsme zvládli. A mimochodem, nikde nepadla zmínka o tom že moje milovaná jezevcice je s PP a na chov. Ne, kdepak... Papíráků je taky dost, je dost i normálních psů a to je fajn... Jsou lidé, kteří nemají tolik peněz na drahé pejsky a rádi si vezmou malé štěňátko, které jim bude dělat radost.Nakrytá byla z trochu jiného důvodu, na doporučení věta. Jsou to naše první a poslední miminka, a jsem za to ráda. A mimochodem, vy chytří papíráci... Většinou ty vaše chuděry trpí kde jakou nemocní, nebo postižením a jsou to citlivk, na cokoliv. Pes má bý pes a ne přešlechtěná paráda na ukazování.

Tak hlavně když to máte v hlavě srovnané... 🤦🏻‍♀️

13.6.2020 18:39
keissa

XXX.XXX.155.174

Pavljuska napsal(a):

a je je bude veselo

13.6.2020 19:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.128

Pavljuska napsal(a):

Teda.....

Nejdřív se mi nelíbilo, jak se projevil místní folklor na téma PP/bezPP, ale....
Z Vaší reakce jsem dost konsternovaná. Takže nejdřív žádáte o radu "ty chytré papíráky" a když porod dopadne dobře, tak jim přijdete "poplivat" ty jejich nemocné, postižené a přešlechtěné papíráky?

Kdyby nebylo těch "chytrých papíráků" (chovatelů) s jejich chovy psů s PP, tak by Vaše milovaná jezevčice nevypadala jako jezevčice, protože by se ze všech plemen, díky bezPP chovu, staly sídlištní parodie na různá plemena a později ultravořeši.

Štěňátkům ať se daří, jsou zdravá a dožijí se spokojeně vysokého věku.

13.6.2020 19:04
ainu

XXX.XXX.53.99

Pavljuska napsal(a):

další blbec se ozval...

Češi nejsou národ pejskařů. Spíš blbců, kteří chtějí mít vše, včetně psa, říká Rudolf Desenský
https://magazin.aktualne.cz/rozhovor-psycholog-psu-rudolf-desensky/r~214bf0dc0a6811e8a44c0cc47ab5f122/

13.6.2020 19:09
Moyda

XXX.XXX.147.89

Fiona.Praha napsal(a):
Teda.....

Nejdřív se mi nelíbilo, jak se projevil místní folklor na téma PP/bezPP, ale....
Z Vaší reakce jsem dost konsternovaná. Takže nejdřív žádáte o radu "ty chytré papíráky" a když porod dopadne dobře, tak jim přijdete "poplivat" ty jejich nemocné, postižené a přešlechtěné papíráky?

Kdyby nebylo těch "chytrých papíráků" (chovatelů) s jejich chovy psů s PP, tak by Vaše milovaná jezevčice nevypadala jako jezevčice, protože by se ze všech plemen, díky bezPP chovu, staly sídlištní parodie na různá plemena a později ultravořeši.

Štěňátkům ať se daří, jsou zdravá a dožijí se spokojeně vysokého věku.

Tak místní folklór se ani nevyjadřoval k PP a bez PP, ale hlavně tu byl problém s nízkým věkem feny. A přiznám se, že za mě by jí mělo být klidně jednou tolik. Chtěla bych znát důvod kterým argumentoval vet pro připuštěni takového mláděte.

Pavljuska

13.6.2020 19:12
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Fiono, ale já nežádala o pomoc papíráky, myslela jsem., že sem chodí všichni kdo mají rády pejsky. Víte, všimněte si, že jsem dostala jen jednu radu a jinak se vše točilo ohledně pp, chovu atd. Znám spoustu lidí co mají psy s PP a jsou v pohodě a poradí, aniž by měli potřebu se ukazovat jak jsou něj. Peníze za pejsky nechci, měla jsem domluvené páničky ještě před touto situací. Vždy jsem měla jezevcice, a obě se dožily 17 let. Jinak vám děkuji za přání.

13.6.2020 20:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.128

Pavljuska napsal(a):
Fiono, ale já nežádala o pomoc papíráky, myslela jsem., že sem chodí všichni kdo mají rády pejsky. Víte, všimněte si, že jsem dostala jen jednu radu a jinak se vše točilo ohledně pp, chovu atd. Znám spoustu lidí co mají psy s PP a jsou v pohodě a poradí, aniž by měli potřebu se ukazovat jak jsou něj. Peníze za pejsky nechci, měla jsem domluvené páničky ještě před touto situací. Vždy jsem měla jezevcice, a obě se dožily 17 let. Jinak vám děkuji za přání.

Takže jste si myslela, že sem chodí všichni neznalí, co mají rádi pejsky a tak Vám fundovaně odpoví na Váš dotaz? Nečekala jste chovatele (ty chytré papíráky), kteří mají pár porodů za sebou a proto Vám budou umět poradit?

Na odpovědi nečekám, byly to jen řečnické otázky. Nebudu se tu s Vámi dohadovat, co jsem Vám chtěla napsat, jsem napsala.
Jsem totiž jeden z těch "chytrých papíráku", který má psa s PP a bezPP by si v dnešní době nekoupil, aby mu z toho nevyrostla parodie na konkrétní plemeno s prapodivnou povahou.

13.6.2020 20:29

Moyda napsal(a):
Tak místní folklór se ani nevyjadřoval k PP a bez PP, ale hlavně tu byl problém s nízkým věkem feny. A přiznám se, že za mě by jí mělo být klidně jednou tolik. Chtěla bych znát důvod kterým argumentoval vet pro připuštěni takového mláděte.

Mě taky (ten důvod), ale tuším, že se odpovědi nedočkáme.

Pavljuska

13.6.2020 20:50
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Tušíte správně, teď už vaše chytrácké rady nepotřebuji. Když jsem potřebovala tak nikdo nepomohl.kdyby jste bya a vy všichni tad dobří chovatelé, poradíte, upřesníte atd. Ale vy ne, jen se naváže do lidí a dělat jak jste úžasně chytřejší. No nikdy více. A prosím už mi nikdo asi ani nepište. My máme pirozeno, zvládla jsem to i bez vás úžasných chovatelů a můžete mě tak akorát víte co...

13.6.2020 21:00

Pavljuska napsal(a):
Tušíte správně, teď už vaše chytrácké rady nepotřebuji. Když jsem potřebovala tak nikdo nepomohl.kdyby jste bya a vy všichni tad dobří chovatelé, poradíte, upřesníte atd. Ale vy ne, jen se naváže do lidí a dělat jak jste úžasně chytřejší. No nikdy více. A prosím už mi nikdo asi ani nepište. My máme pirozeno, zvládla jsem to i bez vás úžasných chovatelů a můžete mě tak akorát víte co...

Nechval dne před večerem, porodem odchov jen začíná. To, že jste to zvládla napište za dva měsíce. Ne že bych vám přála něco špatného ( ti psi si to nezaslouží ), ale čekají vás další úskalí, o kterých nemáte páru.

13.6.2020 21:05

Pavljuska napsal(a):

He, tak jsem se trefila! Tak snad to pesové zvládnou.

13.6.2020 21:12

Pavljuska napsal(a):

Kdybyste chovala normálně, tak se nemusíte ptát v anonymních diskuzích, kde stejně nemáte jistotu, že ta rada bude správná. To by vám totiž poradili minimálně zkušení kolegové z klubu, kteří jsou mnohdy ochotni být na telefonu i v noci. Takže buďte ráda, že to dobře dopadlo. Nebuďte zmetek, štěňata před prodejem poctivě očipujte, v první fázi přihlašte na sebe a prodejte se smlouvou, když už se tady oháníte lidmi, co mají rádi pejsky. Věřím, že když se nějaké štěně dostane do problémů, ráda se o něj i jako o dospělého psa postaráte, stejně jako drtivá většina normálních PP chovatelů, ono to totiž prodejem štěněte nekončí.

Pavljuska

13.6.2020 21:12
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Ale mám, jako děti jsme měly štěňata a musely jsme se starat my děti.. Krmit v noci psím míčkem, vstávat k nim, venčit, masírovat bříško atd. Pomáhaly jsme mámě. Jen ten porod, to byla premiéra u které jsem tehdy jako 14letá nebyla. Ale víte co, ten kdo chce štěňata musí být zodpovědný a musí se umět postarat. To je jasné. Jako s dětmi. Mám tři, takže budou také pomáhat.

13.6.2020 21:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.128

I takhle může vypadat jezevčík bez PP. Za 3500, skoro zadarmo.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121333307/jezevcik.php

Kdyby inzerát zmizel:
predam psa bez PP jemu 9 mesicu 722XXXXXX
Jméno: lucie
Telefon: 722... zobraz číslo
Lokalita: 370 01 České Budějovice
Vidělo: 131 lidí
Cena: 3 500 Kč

13.6.2020 21:33

Pavljuska napsal(a):

Takže máte voříška, křížence vzhledu jezevčíka... a tak jste si pošimrala ego, a rozmnožila počet kříženců.
Mohla byste napsat, proč, z jakého důvodu,vet doporučil krytí?

13.6.2020 22:44

Takže máte voříška, křížence vzhledu jezevčíka... a tak jste si pošimrala ego, a rozmnožila počet kříženců.

To už se ptala Moyda a já (kometa) - odpověď viz výše - jsme ti oškliví, závidějící a nepřející.

Pavljuska

13.6.2020 22:46
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Bane, mám jezevčíka standart, hladkodrstou bezpp. Je úžasná.. Štěňátka má s úplně stejným psem. To vy papíráci máte co rok štěňata, prodáváte, co to jde, páč to vynáší že? Radíte pozdě a blbě.... A i takový vořech jak tady kde kdo píše, může a mnohdy i je lepší společník než rozklepaní, přešlechtění psi, co umírající v 5..v 6 letech. Takový vořech se dožívá i 16 let, je vitální až do konce. VŠICHNI JSTE CHYTRÝ JAK VYDRY, ALE KDYŽ ČLOVĚK POTŘEBUJE PORADIT TAK JEN JAK SE VÁM TO HODÍ. JE MI Z VÁS BLIVNO... ale tak zase s manželem se nasmějeme u těch příspěvků. prej bych se mohla poradit v klubu chovatelů... Takže vy se tady navzájem neradíte.. No nic... Pro hloupého každý hlupák. A po bitvě je vždy každý generál že? Bože, Bože... Ty to přece tak nenecháš.. Ale nechá, když i fauna to nechá

13.6.2020 22:58

Pavljuska napsal(a):
Bane, mám jezevčíka standart, hladkodrstou bezpp. Je úžasná.. Štěňátka má s úplně stejným psem. To vy papíráci máte co rok štěňata, prodáváte, co to jde, páč to vynáší že? Radíte pozdě a blbě.... A i takový vořech jak tady kde kdo píše, může a mnohdy i je lepší společník než rozklepaní, přešlechtění psi, co umírající v 5..v 6 letech. Takový vořech se dožívá i 16 let, je vitální až do konce. VŠICHNI JSTE CHYTRÝ JAK VYDRY, ALE KDYŽ ČLOVĚK POTŘEBUJE PORADIT TAK JEN JAK SE VÁM TO HODÍ. JE MI Z VÁS BLIVNO... ale tak zase s manželem se nasmějeme u těch příspěvků. prej bych se mohla poradit v klubu chovatelů... Takže vy se tady navzájem neradíte.. No nic... Pro hloupého každý hlupák. A po bitvě je vždy každý generál že? Bože, Bože... Ty to přece tak nenecháš.. Ale nechá, když i fauna to nechá

Jo a když už - jezevčík standarD! Ale je to vlastně jedno - hlavně, že jsou štěňátka úžasná. Pane Bože, ty to vidíš!

Pavljuska

13.6.2020 23:02
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Kometo, Kometo... Nene tobě nic neřeknu... Neporadilas tak nic... Máš Utrum.. No ty kráso mimochodem. Jak ze sebe tady všichni děláte dobré chovatelé... Vždyť jste neustále na příjmu a jedete a píšete a prsty rudý od psaní, ale čokl chudák nevyvenčenej, nenažranej atd... No mazec. Jinak to nemůžete stíhat se o ně starat, když si taky celý den tak rádi radíte... Já jsem tu od včerejška poprvé a naposled, pač toto neníožné, že i tací žijí mezi námi

13.6.2020 23:04

Pavljuska napsal(a):
Kometo, Kometo... Nene tobě nic neřeknu... Neporadilas tak nic... Máš Utrum.. No ty kráso mimochodem. Jak ze sebe tady všichni děláte dobré chovatelé... Vždyť jste neustále na příjmu a jedete a píšete a prsty rudý od psaní, ale čokl chudák nevyvenčenej, nenažranej atd... No mazec. Jinak to nemůžete stíhat se o ně starat, když si taky celý den tak rádi radíte... Já jsem tu od včerejška poprvé a naposled, pač toto neníožné, že i tací žijí mezi námi

Ámen.

13.6.2020 23:04

Pavljuska napsal(a):

Určitě nemáte jezevčíka standart, protože, cituji - "slovo standart v češtině nenaleznete. Existuje ale tvar standarta, který označuje vlajku prezidenta."

Máte tedy podle vašich slov, jezevčíka bez PP. Kde myslíte, že se psi bez PP berou? Jsou to potomci těch - podle vás - rozklepaných a přešlechtěných psů, co umírají v pěti, šesti letech. Jak se můžou narodit z takových chudinek ti zdraví bezpapíráci, lepší společníci, dožívající se i 16 let? Máte pro to nějaké vysvětlení?

Když se tak s manželem smějete, co kdybyste odpověděla na otázku, kterou jsem položila já i jiní - zopakuji - mohla byste napsat, proč, z jakého důvodu, vet doporučil krytí?

Jinak zde jste na diskuzi, ne v poradně. Lidi co sem chodí, radí jen tomu, komu chtějí. Kdo jim stojí za to.

13.6.2020 23:09
Moyda

XXX.XXX.147.89

A teď si představte, že ten krásný úplně stejný pejsek "určitě taky bez PP" má třeba stejneho tatínka nebo třeba babičku jako ta vaše. Bez průkazu původu kde jsou předci vypsání to nezjistíte, a tudíž se můžou narodit postižená štěňata.

13.6.2020 23:11

Pavljuska napsal(a):

Tak se seberte zpod té jahody, ze které jste spadla. Jak víte, že máte standard (ne standart)? Viděla jste někdy bonitaci? Máte přehled o zdraví předků, popř. víte něco o psovi, kterým jste jí nechala nakrýt? No to je fuk, každopádně doufám, že když už mrskáte jakojezevčíky na skoroštěněti bez jakékoliv péče kolem, tak se alespoň o ta štěňata postaráte.

13.6.2020 23:12

Moyda napsal(a):
A teď si představte, že ten krásný úplně stejný pejsek "určitě taky bez PP" má třeba stejneho tatínka nebo třeba babičku jako ta vaše. Bez průkazu původu kde jsou předci vypsání to nezjistíte, a tudíž se můžou narodit postižená štěňata.

Je to marný, je to marný, je to marný...

13.6.2020 23:21

Pavljuska napsal(a):

My jsme dnes měli klubovku a schůzi, pes mi po večeři upadnul do bezvědomí. Zítra má coursing v naprostém souladu se svým naturelem, takže bude mentálně i fyzicky vyřáděný, tj. šťastný. Co jste před krytím dělala vy? Nějaká práce? Norovali jste aspoň? Tedy jestli máte opravdu jezevčíka a jako člověk, který má rád pejsky, mu dopřejete to nej, samozřejmě...

13.6.2020 23:47
b.k

XXX.XXX.210.234

Ouvej..Dostala jsem facku.
Bohužel.
Jeden chce poradit ... a pak tohle.. ach jo

Pavljuska

14.6.2020 00:02
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

b.k. Ne naopak, Vám jediné děkuji, jste přívětivá.. A jako jediná jsem pochopila oč skutečně jde... Díky

14.6.2020 01:14

Odpověď je ve vedlejším vlákně o březosti. Cituji: “ Ta naše měla nějaký problém v bříšku, tak nám bylo řečeno, že pokuď chceme štěňata tak co nejdřív.. Pač po porodu až teď dokojí musí na kastraci.. A my chtěli od ní mimi.. Jedno si necháme a další dvě si vezme rodina... Mám jezevčíka standart, hladko bez pp a oni pořád řeší pp a píc....!!!”

14.6.2020 01:25
b.k

XXX.XXX.210.234

Odpověď je ve vedlejším vlákně o březosti. Cituji: “ Ta naše měla nějaký problém v bříšku, tak nám bylo řečeno, že pokuď chceme štěňata tak co nejdřív.. Pač po porodu až teď dokojí musí na kastraci.. A my chtěli od ní mimi.. Jedno si necháme a další dvě si vezme rodina... Mám jezevčíka standart, hladko bez pp a oni pořád řeší pp a píc....!!!”

Říkám to pořád - není vet jako vet.

Pavljuska

14.6.2020 01:33
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

To máte pravdu...znám spoustu dobrých, ale pár co jen tahají peníze. Já se přiznám, že teď máme skvělého doktora. Dělal různé testy a hodně ji hlídal. Já jsem včera ještě propočítavala její narození, narodila se 20 července 2018,takže jí budou za měsíc 2....ale já včera psala total vyčerpaná, ani jsem si to neuměla sp

Pavljuska

14.6.2020 01:52
Pavljuska

XXX.XXX.9.27

Spočítat, já 36 hodin nespala... Ta první doba porodní byla šílená, ale samotný porod zvládla suprově. Měla jsem na telefonu veta a ten hodně radil... Jinak je pravda,že kdyby neměla problém, tak bych ji nechala tak kolem 3 roku... Ale vám a ještě paní conie chci poděkovat, jako jediné jste chtěly řešit podstatu.

14.6.2020 04:51
Moyda

XXX.XXX.147.89

Pavljuska napsal(a):
To máte pravdu...znám spoustu dobrých, ale pár co jen tahají peníze. Já se přiznám, že teď máme skvělého doktora. Dělal různé testy a hodně ji hlídal. Já jsem včera ještě propočítavala její narození, narodila se 20 července 2018,takže jí budou za měsíc 2....ale já včera psala total vyčerpaná, ani jsem si to neuměla sp

Mám za to že b.k si nemyslí že váš vet je až tak skvělý.

14.6.2020 07:19

Moyda napsal(a):
Mám za to že b.k si nemyslí že váš vet je až tak skvělý.

Asi tak. I když - kdo ví, jestli nějaký vůbec existuje. A smíme vědět, co to bylo "nějaký problém v bříšku?", na který se ordinuje březost? Zajímá mě to, neb jsem také vet. Že bych se dozvěděla něco, co nevím (bez ironie). Ale je mi jasné, že mi neodpovíte.

14.6.2020 08:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.114

Pavljuska napsal(a):

A takhle, milé děti, vypadá uražená ješitnost v praxi

Nebyly tleskánky a úžasní mimísci, s tanečky kolem jak jsou bezPP milášci a mají právo na život, jsou lepší a zdravější než ti přešlechtění PP a bla bla bla, tak se zadavatelka projevila na plno.

Jen další důkaz, že osvěta horem dolem nemá smysl. Kdo nechce, neslyší a když slyší, nechápe.

14.6.2020 09:05

Přišel k nám na zahradu jezevčík - tak má to nižší nožičky a delší čumáček.....Určitě vypiplané štěňátko od fenečky, která přece jednou za život musela mít štěňátka, prodaný-darovaný - určitě do dobrých rukou....
Táhl za sebou řetěz, na který byl uvazován ( trvale uvázán ???) svými milujícími páníčky s dobrýma rukama. Naštěstí se nikde neoběsil !

Janae1

14.6.2020 09:55
Janae1

XXX.XXX.160.6

Přišel k nám na zahradu jezevčík - tak má to nižší nožičky a delší čumáček.....Určitě vypiplané štěňátko od fenečky, která přece jednou za život musela mít štěňátka, prodaný-darovaný - určitě do dobrých rukou....
Táhl za sebou řetěz, na který byl uvazován ( trvale uvázán ???) svými milujícími páníčky s dobrýma rukama. Naštěstí se nikde neoběsil !

Zakladatelka je ...... no podivná a vtipná.
Ale nějak nechápu, co jste tím příspěvkem chtěla říct.
Tenhle má PP a také moc štěstí v životě neměl, vlastně měl, ujal se ho spolek

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119618318/arty.php

A ono těch záchráněných PP psů je více, že, akorát to většinou řeší skupiny "plemeno v nouzi"

Nikdy jsem ve svém dospělém životě neměla bezPP psa, nebudeme si nic nalhávat, PP je záruka plemene, ne zdraví a i chovka může být množka a většina se o odchovy nezajímá, teda zajímá, o ty úspěšné, to je dobrá reklama. A i chovky na psech vydělávají.

14.6.2020 10:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Janae1 napsal(a):

A ono těch záchráněných PP psů je více, že, akorát to většinou řeší skupiny "plemeno v nouzi"

Nikdy jsem ve svém dospělém životě neměla bezPP psa, nebudeme si nic nalhávat, PP je záruka plemene, ne zdraví a i chovka může být množka a většina se o odchovy nezajímá, teda zajímá, o ty úspěšné, to je dobrá reklama. A i chovky na psech vydělávají.

Tak ať si množitelé taky založí spolek "naše produkty v nouzi", pěkně se o ně postarají, najdou jim nové domovy, a nikdo se do nich navážet nebude...

... ale dokud oni shrábnou prachy za štěňata, ale zodpovědnost za ty psy pak hodí na útulky, které my všichni platíme, tak nemůžou čekat, že je za to budeme plácat po zádech (... teda já bych je plácla ráda - pořádným čaganem!)

14.6.2020 10:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jee, takovyho podobnýho jsme měli 3 měsíce doma, akorát přišel bez řetězu.

14.6.2020 11:13

Janae1 napsal(a):

Nevím, proč útulek inzeruje knírače s PP na Bazoši, proč se neobrátí na chov. stanici, případně na klub. Nevěřím, že by se o něj odpovídajícím způsobem nepostarali.

14.6.2020 11:16

"Ale nějak nechápu, co jste tím příspěvkem chtěla říct"

Co jsem tím chtěla říct? Názorný příklad toho, jak vypadá takový jezevčík bezPP a také to, jak se o něj potom ti milující, noví majitelé, kteří dostali štěňátko do dobrých rukou starají. Ale to se jen speciálně pro Janae1 opakuji..

14.6.2020 12:00
Moyda

XXX.XXX.147.89

Fiona.Praha napsal(a):
A takhle, milé děti, vypadá uražená ješitnost v praxi

Nebyly tleskánky a úžasní mimísci, s tanečky kolem jak jsou bezPP milášci a mají právo na život, jsou lepší a zdravější než ti přešlechtění PP a bla bla bla, tak se zadavatelka projevila na plno.

Jen další důkaz, že osvěta horem dolem nemá smysl. Kdo nechce, neslyší a když slyší, nechápe.

Lepší a zdravější určitě, když fena "musela " byt připuštěna takhle brzo protozem má problém v bříšku a pak rychle šmik. Jestli je to vážně problém tak bych šmikla hned bez štěňat.

14.6.2020 12:11

Moyda napsal(a):
Lepší a zdravější určitě, když fena "musela " byt připuštěna takhle brzo protozem má problém v bříšku a pak rychle šmik. Jestli je to vážně problém tak bych šmikla hned bez štěňat.

Vždyť nevíme, jestli ta kastrace nakonec vůbec proběhne.

14.6.2020 12:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vždyť nevíme, jestli ta kastrace nakonec vůbec proběhne.

Naopak, teď teprve začne ten pravý bybyboom - po tomhle "chovatelském" veleúspěchu🤫

14.6.2020 12:17

a tak ja třeba nechapu, jak se ti zarucene zdravi bPP, co se dozivaji 17ti a vice let každy - vubec ocitli u veta se zdravotnim?? problémem.
a ten se navíc musel řešit?
lečí se přeci jen papiraci, ne...

14.6.2020 12:27
Moyda

XXX.XXX.147.89

a tak ja třeba nechapu, jak se ti zarucene zdravi bPP, co se dozivaji 17ti a vice let každy - vubec ocitli u veta se zdravotnim?? problémem.
a ten se navíc musel řešit?
lečí se přeci jen papiraci, ne...

Tak vlastně zadavatelka má pravdu, nebo aspoň u mě, protože tohle prostě nechápu, hlava mi to nebere, její zdůvodnění jsou asi vyšší matematikou.

14.6.2020 12:52

Nevím, proč útulek inzeruje knírače s PP na Bazoši, proč se neobrátí na chov. stanici, případně na klub. Nevěřím, že by se o něj odpovídajícím způsobem nepostarali.

Protože za něj chce spolek shrábnout peníze?

14.6.2020 13:52
Mousinka

XXX.XXX.39.139

fena nemusela mit štěňata, dle popisu zadavatelky veterinář řekl, ze pokud MAJITELKA chce štěňátka, tak teď nebo nikdy.... neřekl, ze musí mit fena okamžitě štěňata nebo umře.....
a pokud pes nemá papíry, je to jen kříženec něčemu podobný....

14.6.2020 15:24
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Fiona.Praha napsal(a):
I takhle může vypadat jezevčík bez PP. Za 3500, skoro zadarmo.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121333307/jezevcik.php

Kdyby inzerát zmizel:
predam psa bez PP jemu 9 mesicu 722XXXXXX
Jméno: lucie
Telefon: 722... zobraz číslo
Lokalita: 370 01 České Budějovice
Vidělo: 131 lidí
Cena: 3 500 Kč

No tak to už je fakt ten můj vestaj víc rotvajler než tenhle jezevčík!

14.6.2020 15:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.114

fikovnice napsal(a):
No tak to už je fakt ten můj vestaj víc rotvajler než tenhle jezevčík!

Bych řekla, že to původně byl JRT bez PP. V 9 měsících už je jasné, že to raslík nebude ani z hodně velké dálky a s velkou fantazií.

14.6.2020 15:36
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Fiona.Praha napsal(a):
Bych řekla, že to původně byl JRT bez PP. V 9 měsících už je jasné, že to raslík nebude ani z hodně velké dálky a s velkou fantazií.

14.6.2020 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Na jednu stranu, se začíná bojovat proti množkám(konečně) a na druhu stranu vet doporučí chovat na bezpapírákovi?!? Neměli by vetové mít taky nějakou zodpovědnost?

14.6.2020 16:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

Proč by neradil, když z toho má pak prachy?! 🤫

14.6.2020 17:24

Proč by neradil, když z toho má pak prachy?! 🤫

Jen jestli ten vet a všechna ta zmiňovaná veterinární péče není imaginární. Jsme na internetu a ten snese všechno.
A třeba si myslí, že to líp vypadá "Nám to tak doporučil veterinář"

14.6.2020 17:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jen jestli ten vet a všechna ta zmiňovaná veterinární péče není imaginární. Jsme na internetu a ten snese všechno.

Jj, možný je všechno, ale ani těch vetů, kteří by pro prachy udělali kde co, bohužel taky není málo 🙄

... přijde mi to hodně podobné jako s autoservisama (škoda jen, že jde o živé bytosti☹️)

14.6.2020 17:38

... "přijde mi to hodně podobné jako s autoservisama"

Mimo téma : Kdysi jsem dojela s autem do servisu ( upadla mi hadice od chladiče, nasadila jsem ji zpátky, dolila vodu a dojela přes kopec cca 20 kilometrů, aby mi dali hadici novou a nalili novou chladící směs ) a přejímací technik se mě snažil přesvědčit, že ten motor je vylágrovaný a že to je na výměnu motoru, nejen na výměnu chladící směsi.

14.6.2020 18:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

... "přijde mi to hodně podobné jako s autoservisama"

Mimo téma : Kdysi jsem dojela s autem do servisu ( upadla mi hadice od chladiče, nasadila jsem ji zpátky, dolila vodu a dojela přes kopec cca 20 kilometrů, aby mi dali hadici novou a nalili novou chladící směs ) a přejímací technik se mě snažil přesvědčit, že ten motor je vylágrovaný a že to je na výměnu motoru, nejen na výměnu chladící směsi.

To my jsme jeli na první výměnu oleje s téměř novým Land Roverem, a ti šikulové v servisu nám mimo oleje vyměnili i čerpadlo za nějakou starou mrchu. Když auto po pár kilometrech kleklo, a odtáhlo se zpět do servisu, tak nám nabídli jeho výměnu, která u nich stála 80 tis. Auto bylo v záruce, takže jsme jej převezli do autorizovaného servisu, a tam se na to přišlo, že čerpadlo není původní...

Bohužel znám vety, kteří jsou schopní podobných věcí, jen aby z majitelů vytáhli peníze 🙄

14.6.2020 19:49

Napadlo mě přesně totéž.

14.6.2020 21:28

lesnížínka napsal(a):
Na jednu stranu, se začíná bojovat proti množkám(konečně) a na druhu stranu vet doporučí chovat na bezpapírákovi?!? Neměli by vetové mít taky nějakou zodpovědnost?

Moje vet se nemaže ani s majiteli, co přivedou štěně bez PP, které si cíleně koupili někde na bazoši. Nedokážu si představit, co dělá, když jí někdo přitáhne takovou nakrytou fenu. Psovi se věnuje, ten za to nemůže, ale na majitele kouká jako čert a vysvětluje. Ale ona vysvětluje i u brachycefaliků apod...

14.6.2020 21:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Moje vet se nemaže ani s majiteli, co přivedou štěně bez PP, které si cíleně koupili někde na bazoši. Nedokážu si představit, co dělá, když jí někdo přitáhne takovou nakrytou fenu. Psovi se věnuje, ten za to nemůže, ale na majitele kouká jako čert a vysvětluje. Ale ona vysvětluje i u brachycefaliků apod...

Víc takových vetů! 👍

14.6.2020 22:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A nejmenuje se Bodlinka?

14.6.2020 23:11

lesnížínka napsal(a):
A nejmenuje se Bodlinka?

Kdybych nebydlela v Praze, ale někde poblíž, tak se tak jmenovat bude.

15.6.2020 07:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesnížínka napsal(a):

Dle slov zadavatelky vet řekl, že pokud majitelka chce štěňata, musí to být teď. Nedoporučoval krytí jako takové, jen pokud už se musí mermomocí krýt, tak lepší dřív než později.
Takže majitelka chtěla štěňata, vet jí na kontrole řekl, že fenka není zdravá a bude třeba ji kastrovat, tak majitelka vesele nakryla, aby to stihli před kastrací. Na hlavu je majitelka, ten vet může být docela fajn.

15.6.2020 08:03
Moyda

XXX.XXX.147.89

Vet může být docela fajn, ale já na jeho místě bych krytí vůbec neschválila. Hlavně z důvodu nízkého věku a toho problému v bříšku, v tomto případě by bylo PP až na posledním ,ale přesto důležitém místě.

15.6.2020 08:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

Moyda napsal(a):
Vet může být docela fajn, ale já na jeho místě bych krytí vůbec neschválila. Hlavně z důvodu nízkého věku a toho problému v bříšku, v tomto případě by bylo PP až na posledním ,ale přesto důležitém místě.

No, on to třeba neschválil, ale co on zmůže. Byla jsem nechtěným svědkem u svého veterináře, když tam došla paní se starší fenou s PP ohledně nastávajícího krytí. Veterinář paní několikrát důrazně upozornil, že březost, protože fena už je starší, velké plemeno a hlavně po nevím jaké nemoci, bude riziková, on by do toho nešel, ať už dá feně klid, že riziko je vysoké. Nicméně paní mlela svou, že naposledy atd. Nepřesvědčil jí, ač se snažil.
Zadavatelka si tak protiřečí, že si myslím, že jí zlákaly ty inzeráty na Bazoš, ale holt, byla jen 3 štěňata.
Oni lidi asi dost blbnou, šla jsem se svou fenou, která je dost mohutná a zastavilo u mě auto a nějaká paní se ptala, jestli to je hovawart- pes, že schání pro svou fenu.

15.6.2020 08:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

juhaj napsal(a):
No, on to třeba neschválil, ale co on zmůže. Byla jsem nechtěným svědkem u svého veterináře, když tam došla paní se starší fenou s PP ohledně nastávajícího krytí. Veterinář paní několikrát důrazně upozornil, že březost, protože fena už je starší, velké plemeno a hlavně po nevím jaké nemoci, bude riziková, on by do toho nešel, ať už dá feně klid, že riziko je vysoké. Nicméně paní mlela svou, že naposledy atd. Nepřesvědčil jí, ač se snažil.
Zadavatelka si tak protiřečí, že si myslím, že jí zlákaly ty inzeráty na Bazoš, ale holt, byla jen 3 štěňata.
Oni lidi asi dost blbnou, šla jsem se svou fenou, která je dost mohutná a zastavilo u mě auto a nějaká paní se ptala, jestli to je hovawart- pes, že schání pro svou fenu.

Škoda, že těm hlupákům nedochází, že po prázdninách už budou ta štěňata svým "milujícím" paníčkům a jejich dětem na obtíž, a skončí bůhví jak🤢

15.6.2020 09:06
impact

XXX.XXX.97.145

Věřte...

15.6.2020 09:08
impact

XXX.XXX.97.145

Janae1 napsal(a):

U nás je těch s PP tak jedno, dvě procenta, cca 80% jsou "čistokrevní bezPP" a zbytek kříženci.

15.6.2020 13:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

juhaj napsal(a):

Ano, chápu, když je někdo b.b, vet s tím nic nenadělá, to je jasné. Ale zadavatelka tvrdí právě to, že jí řekl, že pokud chce štěnda, tak ji nechat zabřeznout a pak kastrovat. Ale on jí právě měl říct to, co je psáno nade mnou, že fenka není PP pes, není uchovněná, není v pořádku a na štěnda ať tím pádem zapomenou.

15.6.2020 18:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak skvělý - problém v bříšku, kastrace a tři úžasná štěnátka.
Zdá se mi to nebo se svět už v pr*del obrátil?
Naprosto nechápu.
Je to marný je to marný je to marný.
A arogance zadavatelky tomu nasazuje korunu. Odcházím zvracet ..............
a dodatek pro ni - náš poslední pes byl NO x vlkodav, bez PP, narozený v útulku a dožil se 13 let.
a jelikož vaše fenka nemá pp tak to není žádný jezevčík ale obyčejný "vořech" nakrytý dalším vořechem

15.6.2020 19:18

GAELLE napsal(a):
Tak skvělý - problém v bříšku, kastrace a tři úžasná štěnátka.
Zdá se mi to nebo se svět už v pr*del obrátil?
Naprosto nechápu.
Je to marný je to marný je to marný.
A arogance zadavatelky tomu nasazuje korunu. Odcházím zvracet ..............
a dodatek pro ni - náš poslední pes byl NO x vlkodav, bez PP, narozený v útulku a dožil se 13 let.
a jelikož vaše fenka nemá pp tak to není žádný jezevčík ale obyčejný "vořech" nakrytý dalším vořechem

Klíííd. Vždyť víte, že nejhorší je srážka s blbc...

15.6.2020 20:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Klíííd. Vždyť víte, že nejhorší je srážka s blbc...

sorry jako nějak mne to fakt vytočilo a tohle je tedy blbka na entou

15.6.2020 21:06

GAELLE napsal(a):
sorry jako nějak mne to fakt vytočilo a tohle je tedy blbka na entou

Chápu, já se už naučila neplýtvat zbytečně energií.

Karnaska

5.5.2022 10:38
Karnaska

XXX.XXX.26.121

Naprosto s paní souhlasím. Můj první pes nikdy papíry neměl a už mu je 12 let. Žádná nemoc všechny zuby, kulky v pořádku vše Ok. Pak máme 3 papírové psy na myslivost a ani jeden není schopen na uchovnění. Oba psy bez kulek a fenka nemá jeden zub

5.5.2022 10:51

Karnaska napsal(a):
Naprosto s paní souhlasím. Můj první pes nikdy papíry neměl a už mu je 12 let. Žádná nemoc všechny zuby, kulky v pořádku vše Ok. Pak máme 3 papírové psy na myslivost a ani jeden není schopen na uchovnění. Oba psy bez kulek a fenka nemá jeden zub

Souhlasíte s množením bezPP kříženců? Já ne. Pomíjím, že reagujete na starý příspěvek.

5.5.2022 11:03

Karnaska napsal(a):

To ale nemůžete takhle tvrdit, bez znalosti plemene, zhodnocení jen takzvaně "od pohledu" je to vše nicneříkající. Pokud je to třeba vesnickej vořech, tak samozřejmě být zdravej může, tam to příroda vyselektovala a přežili jen ti nejsilnější.

5.5.2022 11:08

No jistě, ve chvíli, kdy se tiskly PP, tak psům zajely kulky do břicha a feně vypadl zub. Papíry za to můžou! Kdepak úroveň chovu a prověření rodiče, papíry jsou viníkem.

5.5.2022 11:26
aluska

XXX.XXX.197.205

No jistě, ve chvíli, kdy se tiskly PP, tak psům zajely kulky do břicha a feně vypadl zub. Papíry za to můžou! Kdepak úroveň chovu a prověření rodiče, papíry jsou viníkem.

tak kulky jsou jasný, ty musí být už při odběru obě v šourku, že vyroste druhej zub, to už záruka není a rostou až kolem 6týho měsíce

5.5.2022 11:41

aluska napsal(a):
tak kulky jsou jasný, ty musí být už při odběru obě v šourku, že vyroste druhej zub, to už záruka není a rostou až kolem 6týho měsíce

Teď je ale otázka, jestli to, co má paní doma zdravé a bez PP, je skutečně jezevčík.

5.5.2022 17:13
keissa

XXX.XXX.155.174

aluska napsal(a):

tak ono ani ty kulky nemusí být zcela jasne se občas stane že maji,,při kontrole vrhu jsou obě,při očkování jsou obě ,při odběru jsou obě ,,pak to nikdo neřeší ,páč není duvod a najednou je fuč ..
a pak ty pejsky bez kulek a fenky bez zubu použíjí pro chov těch zdravých a krásných pejsku bez pp a ejhle díky tomu že nemájí ten papír jsou zcela ok .

Přidejte reakci

Přidat smajlík