Jezevčík trpasličí/král.dlouhosrstý s PP,FCI

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - Naše Chovatelská stanice ,má volná štěňátk...
30000 KčLuliCecho
XXX.XXX.168.75
Dobrý den, nedávno jsem si pořídila (teď za 2 dny) 2 měsíční štěňátko jezevčíka krátkosrstého trpasličího. Hodila by se rada, nevím přesně kolika gramy a jak často ho krmit (paní od které jsem si ho koupila říkala že má jíst 5 krát denně což dělám ale chci se raději zeptat i jiných lidí, nechci udělat nějakou chybu) a hlavně bych ráda věděla jestli nevíte kolik by měl vážit. Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ano, tak malé štěně má jíst 5x denně. Kolik má trpasličí jezevčík vážit, se ale zeptejte chovatelky. Ta to bude vědět nejlíp.
Kolik má vážit jezevčík netuším, mám štěndo z trochu jiné váhové kategorie.
Krmím 5x denně.
Nevím jestli krmíte granule a nebo barf, u granulí bych brala údaje krmné dávky na granclích jako orientační, aby měl člověk od čeho se odpíchnout.
Já krmím masem, kde se množství udává v rozmezí 4-6% váhy štěněte někde jsem našla až 7%. Takže já si navážím 5% (ne že bych byla piktlich, ale zatím to ještě nemám v oku) no a když mám pocit, že princezně krmná dávka nestačila, tak jí prostě ještě přidám a když je toho zase naopak na ní moc, tak prostě nedojí....
"když je toho zase naopak na ní moc, tak prostě nedojí"....
Nezvykala bych štěně nedojídat.
napsal(a):
"když je toho zase naopak na ní moc, tak prostě nedojí"....
Nezvykala bych štěně nedojídat.
No ono toho nedojedeného je hodně malá část dávky a spíš bych to přikládala k tomu, že to ještě nemám úplně vychytaný množství.
A hlavně většinou je to ta krmná dávka, kde je přimíchaná nějaká příloha...třeba trochu rýže, nějaká dušená zelenina. Maso sní vždycky všechno. A opravdu záleží kolik se mi toho povede nandat, když dám asi vícero, tak vyjí jen to maso, když se mi povede dát přiměřeně, tak sice s obstrukcema, ale sní i to ostatní.
Je to spíš moje snaha naučit jí i na jiný věci. A řekla bych, že úspěšná.
A zaplať pánbůh přestala "pitvat" i mletinu, kde byla zamíchaná strouhaná zelenina, dřív mi tam třeba nechala část masa, kde té zeleniny bylo o něco více, dneska už to zpucne komplet
A vzhledem k tomu, že jsem jí přivezla v režimu...granule nasypané nonstop a vemte si kolik chcete, což teda madam praktikovala ty první dny, než jsme přešly na maso, naprosto ukázkově, když šla okolo, tak si zobla, někdy toho snědla víc....takže nejen, že jsem převáděla na maso, ale zároveň jsme defakto učili, že nemá jídlo k dispozici 24/7, ale jen v určenou dobu.
Mě to 24/7 přišlo vždycky nějak divné. To je snad proti přírodě. V přírodě snad nic nemá potravu 24/7. Pes se má napucnout a odpočívat.