Pes od sousedů mě kousnul

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majchi

15.6.2020 14:32
Majchi

XXX.XXX.252.115

Dobrý den. Moje maminka má pouze paletových plot se sousedy,kteří mají 4psy. Já si stoupla k plotu a oprela jsem si předloktí o vrchní část palety. A malíček s prstenickem mi přesahovaly šířku palety.Jinak jsem byla na pozemku maminky.Sousedovy psi přiběhli a jeden vyskočil a prokousnul mi ruku. Sousedka mi řekla,že si za to mohu sama,že všichni ví,že jejich psi si hlídají území.Ja tam pouze stala a mluvila se dousedy,kteri byli dale
od plotu. Poradíte mi,kdo má pravdu? Dostala jsem potvrzení od zverolekare na jednoho ze psů. Já ale měla pocit,že mě kousnul jiný. Mohu požadovat vidět očkovací průkazy ode všech psů? Děkuji moc za rady.

15.6.2020 14:58
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Kolik Vám je?
8 ?
To né, jistě mnohem míň.
Osmiletý vnuk ví a pětiletý taky, že na plot,
kde je pes se nesahá.
Natož aby tam strkali malíček.

Janae1

15.6.2020 15:23
Janae1

XXX.XXX.160.6

Náš pes by vás taky kousnul, kdyby jste se opřela o plot.
Ano, můžete si za to sama.

Proč vlastně chcete vidět očkováky?
Na našem uzemí se vzteklina nevyskytuje.
Trošku si myslím, že máte ublížené ego a chcete sousedce dělat zlo.

15.6.2020 15:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

A malíček s prstenickem mi přesahovaly šířku palety.Jinak jsem byla na pozemku maminky.Sousedovy psi přiběhli a jeden vyskočil a prokousnul mi ruku.

Jak se dá prokousnout ruka, ze který má pes k dispozici jen dva prsty?

Jelikož nepíšete - Sousedovi psi přiběhli a jeden vyskočil a ukousnul mi prsty, tak mi to působí, že se zas tak brutální kousání nekonalo.

Chtít vidět očkováky určitě můžete. Ale popravdě - i kdybyste je neviděla, co se vztekliny týče, té se bát fakt nemusíte. Ohledně dalších věcí nevím, co by člověk v očkováku zrovna kvůli kousanci vykoukal - co jste tam vlastně vykoukala v tom jednom?

Jako takhle. Kdyby mě rafnul sousedovic pes a jen mě poškrábal - tedy, nebylo to na šití - tak to vydezinfikuju a neřeším. Kdyby mi pokousal dítě - a to tak, že by ho za tu ruku regulérně chytl, tak asi jdu k doktorovi a sousedi si pak dají taková ta klasická kolečka po veterině. Ale škrábnutí do prstu bych taky neřešila.

Ale!
To mluvím v teoretické rovině a taky o sousedech, které znám já. Tedy o takových, jejichž psy znám, navzájem se spolu bavíme, vím, co jsou jejich psi zač, jak je o ně postaráno.

A i tak jim teda nestrkám prsty do plotu. Pro příště začněte tímhle, ať už se to teď rozhodnete řešit jakkoli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2020 15:32

Janae1 napsal(a):
Náš pes by vás taky kousnul, kdyby jste se opřela o plot.
Ano, můžete si za to sama.

Proč vlastně chcete vidět očkováky?
Na našem uzemí se vzteklina nevyskytuje.
Trošku si myslím, že máte ublížené ego a chcete sousedce dělat zlo.

Při pokousání psem se předkládá očkovák nebo potvrzení od veta, že je pes očkován proti vzteklině. Jinak následuje hospitalizace a nepříjemné injekce.
Kdysi se muselo se psem dvakrát nebo třikrát na veterinu na krev, i když byl očkován proti vzteklině.

15.6.2020 15:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Při pokousání psem se předkládá očkovák nebo potvrzení od veta, že je pes očkován proti vzteklině. Jinak následuje hospitalizace a nepříjemné injekce.
Kdysi se muselo se psem dvakrát nebo třikrát na veterinu na krev, i když byl očkován proti vzteklině.

Humanního lékaře očkovák vůbec nezajímá - předkládá se mu vždy jen potvrzení o vyšetření psa od veterináře (2x v rozmezí 5 dnů)

15.6.2020 15:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Majchi napsal(a):
Dobrý den. Moje maminka má pouze paletových plot se sousedy,kteří mají 4psy. Já si stoupla k plotu a oprela jsem si předloktí o vrchní část palety. A malíček s prstenickem mi přesahovaly šířku palety.Jinak jsem byla na pozemku maminky.Sousedovy psi přiběhli a jeden vyskočil a prokousnul mi ruku. Sousedka mi řekla,že si za to mohu sama,že všichni ví,že jejich psi si hlídají území.Ja tam pouze stala a mluvila se dousedy,kteri byli dale
od plotu. Poradíte mi,kdo má pravdu? Dostala jsem potvrzení od zverolekare na jednoho ze psů. Já ale měla pocit,že mě kousnul jiný. Mohu požadovat vidět očkovací průkazy ode všech psů? Děkuji moc za rady.

Vy jste se celou dobu s rukou statečně na plotě koukala na přibíhající psy, a neucukla jste ani když by pes ve výskoku...?

To jste fakt dobrá - neznám nikoho s tak pevnými nervy (kromě Chucka Norrise🤫)

15.6.2020 15:56

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Humanního lékaře očkovák vůbec nezajímá - předkládá se mu vždy jen potvrzení o vyšetření psa od veterináře (2x v rozmezí 5 dnů)

Díky za uvedení na pravou míru. Mám nějaké vadné informace.

15.6.2020 16:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Díky za uvedení na pravou míru. Mám nějaké vadné informace.

Humánní doktor se v psím očkování nevyzná, a důležitější je klinické vyšetření psa - to se provádí vždy když je pes znám, i když je řádně očkovaný.

15.6.2020 16:03

Humánní doktor se v psím očkování nevyzná, a důležitější je klinické vyšetření psa - to se provádí vždy když je pes znám, i když je řádně očkovaný.

No jo, já to řešila naposledy před téměř 40 lety... Tak si to už dobře nepamatuji.

15.6.2020 16:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky jsem měla za to, že doktoři chtějí i ockovak. Předešlý pes tenkrat na vesnici škrábnul dítě zubem (holčina mu šlápla na ocas a on se ohnal) ,babička, u které byla holka na prázdninách ji hnala na pohotovost a ještě se pak k nám vraceli pro ockovak, pak teprve jsme jeli k vetovi, který napsal ten papír o vyšetření. Ale to je 15, možná 20 let zpátkyzpátky, spíš těch 20.

V druhém případě náš pes kousnul příbuzného na našem pozemku, taky pohotovost a taky chtěli ockovak. 🤔 a pak i to vyšetření. Tohle je tak tři roky zpátky.

Edit. : a v obou případech pak to potvrzení chtěli jen jedno, ne dvě v rozmezí 5ti dnů.

15.6.2020 16:19

Ne, že bych s vámi se všemi nesouhlasila, že je to celé divné, ale je povinností vlastníka zajistit si psa tak, aby nemohl ublížit. Takže pokud k tomuhle prapodivnému pokousání došlo, pak je na vině jednoznačně vlastníků psů a ne dítko, co se blbě opřelo o plot a neucuklo. To jen abysme byli objektivní.

Janae1

15.6.2020 16:35
Janae1

XXX.XXX.160.6

Ne, že bych s vámi se všemi nesouhlasila, že je to celé divné, ale je povinností vlastníka zajistit si psa tak, aby nemohl ublížit. Takže pokud k tomuhle prapodivnému pokousání došlo, pak je na vině jednoznačně vlastníků psů a ne dítko, co se blbě opřelo o plot a neucuklo. To jen abysme byli objektivní.

Což je sice pravda, ale opírat se o takový plot není úplně chytré.
V normálním světě by pokousaný uznal svoji chybu, majitel psa by se mu omluvil, podali by si ruce a nepsalo by se to na internet.

Dítě jasně, ale tady se jedná o dospělou ženskou, ta by snad měla mít rozum.

15.6.2020 16:39

V normálním světě bych jako vlastník psů měla vlastní bytelný a dostatečně vysoký plot. A nehrozilo by pokousání sousedovic dítka nebo kohokoliv.
Jinak naprostý souhlas, oboustranná omluva a je to.

15.6.2020 17:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

marcelaamax napsal(a):
Taky jsem měla za to, že doktoři chtějí i ockovak. Předešlý pes tenkrat na vesnici škrábnul dítě zubem (holčina mu šlápla na ocas a on se ohnal) ,babička, u které byla holka na prázdninách ji hnala na pohotovost a ještě se pak k nám vraceli pro ockovak, pak teprve jsme jeli k vetovi, který napsal ten papír o vyšetření. Ale to je 15, možná 20 let zpátkyzpátky, spíš těch 20.

V druhém případě náš pes kousnul příbuzného na našem pozemku, taky pohotovost a taky chtěli ockovak. 🤔 a pak i to vyšetření. Tohle je tak tři roky zpátky.

Edit. : a v obou případech pak to potvrzení chtěli jen jedno, ne dvě v rozmezí 5ti dnů.

Humánní doktor v očkováku nic nevyčte (na trhu je řada vakcín s různou dobou platnosti), nepozná ani jestli bylo dodrženo u konkrétní značky očkovací schéma, a nezkontroluje ani identitu psa, takže vůbec nepozná, čí očkovák mu předložili

15.6.2020 17:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Humánní doktor v očkováku nic nevyčte (na trhu je řada vakcín s různou dobou platnosti), nepozná ani jestli bylo dodrženo u konkrétní značky očkovací schéma, a nezkontroluje ani identitu psa, takže vůbec nepozná, čí očkovák mu předložili

Jo to je pravda. Tak nevím, na co ho po nás chtěli 🤷‍♀️😀

Ale k té identine psa - to nepozná ani z toho potvrzení, ne?

A hlavně teda v našem případě vet nechtěl psa (zna ho) ani vidět, popsala jsem mu do , co se stalo, co potřebujeme a řekl mi, že můžu přijet bez psa, ze to napíše. Ale to je zase věc druhá.

15.6.2020 17:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

marcelaamax napsal(a):
Jo to je pravda. Tak nevím, na co ho po nás chtěli 🤷‍♀️😀

Ale k té identine psa - to nepozná ani z toho potvrzení, ne?

A hlavně teda v našem případě vet nechtěl psa (zna ho) ani vidět, popsala jsem mu do , co se stalo, co potřebujeme a řekl mi, že můžu přijet bez psa, ze to napíše. Ale to je zase věc druhá.

To spíš chtěli pro jistotu, než bude to potvrzení, aby nemuseli hned plašit.

To ne, ale opírá se o vyjádření veta, který psa fyzicky prohlédl, a identitu mu zkontroloval - není to, že mu nekdo donese bůhví jaký očkovák, kterému stejně nerozumi - to by to totiž slo na zodpovědnost toho humanního doktora, kdyby pes vzteklinu měl, a on pacoše neposlal do nemocnice. To si žádný doktor na troko nevezme.

15.6.2020 18:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janae1 napsal(a):
Což je sice pravda, ale opírat se o takový plot není úplně chytré.
V normálním světě by pokousaný uznal svoji chybu, majitel psa by se mu omluvil, podali by si ruce a nepsalo by se to na internet.

Dítě jasně, ale tady se jedná o dospělou ženskou, ta by snad měla mít rozum.

A ony to zřejmě nebudou žádné dogy, pokud stačí takovýto plot

15.6.2020 18:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
A ony to zřejmě nebudou žádné dogy, pokud stačí takovýto plot

Nevím proč jsem si při čtení představila nějaký pometla jako takyrusselteriér a podobné tvory.

26.11.2020 14:23
fikovnice

XXX.XXX.55.80

Ach jo, už zase. Dle fotek té holčičky vypadají pokousání škaredě, navíc v obličeji!
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/pes-pokousal-zachranka-fakultni-nemocnice-hradec-kralove.A201126_085323_pardubice-zpravy_skn

26.11.2020 15:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
Ach jo, už zase. Dle fotek té holčičky vypadají pokousání škaredě, navíc v obličeji!
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/pes-pokousal-zachranka-fakultni-nemocnice-hradec-kralove.A201126_085323_pardubice-zpravy_skn

hrozný, z toho důvodu taky nemám ráda, když se někde před obchodem přivazují psi.

A teda musím říct, že se divím, že ve článku není napsané, že pes byl stafod. Četla jsem na FB vyjádření (celý příběh) maminky a tam staford uvedený byl. Psalo se tam, že pes byl někde přivázaný u sloupu, a ve chvíli kdy byla holčička v jeho úrovni skočil a chytil ji za obličej. Tatínek psa z dcery serval a pes se potom prý choval úplně normálně, v pohodě, jakoby se nic nestalo....

Chtěla jsem sem článek vložit, ale už je smazaný.

26.11.2020 15:55
GAELLE

XXX.XXX.66.235

marcelaamax napsal(a):
hrozný, z toho důvodu taky nemám ráda, když se někde před obchodem přivazují psi.

A teda musím říct, že se divím, že ve článku není napsané, že pes byl stafod. Četla jsem na FB vyjádření (celý příběh) maminky a tam staford uvedený byl. Psalo se tam, že pes byl někde přivázaný u sloupu, a ve chvíli kdy byla holčička v jeho úrovni skočil a chytil ji za obličej. Tatínek psa z dcery serval a pes se potom prý choval úplně normálně, v pohodě, jakoby se nic nestalo....

To je dost divné že by pes jen tak zničeho nic zaútočil. Navíc staford.
Já bych psa nikdy u obchodu nenechala protože bych se bála ne pokousání (pes byl lidumil) ale ukradení. A taky prochladnutí v této době. Snad každý může své nákupy zařídit bez psa. Ach jo. Chudák dítě. A ještě k tomu holčička a obličej.

26.11.2020 16:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
Já bych psa nikdy u obchodu nenechala protože bych se bála ne pokousání (pes byl lidumil) ale ukradení. A taky prochladnutí v této době. Snad každý může své nákupy zařídit bez psa. Ach jo. Chudák dítě. A ještě k tomu holčička a obličej.

No staford - to mohl být prostě nějaký labilní bull kříženec....

Já bych psa nikdy u obchodu nenechala protože bych se bála ne pokousání (pes byl lidumil) ale ukradení.

A k tomu lidumilovi - no, jenže on zrovna třeba tenhle pes mohl být obecně taky lidumil. Jen mu v nesprávnou chvíli mohlo třeba hrábnout, mohl mít nějakou bolest, nebo mu mohl někdo něco udělat.... Všechno jsou jen dedukce. Ale za mě prostě přivázaný pes bez majitele nemá nikde co dělat, a když už, tak s košíkem.

26.11.2020 16:03

GAELLE napsal(a):

Dřív se psi před obchodem nechávali běžně. I kočárky s dětmi. Psům se lidi vyhnuli, obešli je, a bylo to. A plačící dítě v kočárku kolemjdoucí pohoupali...

26.11.2020 16:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dřív se psi před obchodem nechávali běžně. I kočárky s dětmi. Psům se lidi vyhnuli, obešli je, a bylo to. A plačící dítě v kočárku kolemjdoucí pohoupali...

Na vesnici ještě dnes. Přijde mi, že už jsou všichni ..... Vůbec tím nechci říct, že ta doba byla dobrá, nebyla ani omylem, pro naši rodinu už vůbec ne, ale lidi byli tak nějak normálnější.

26.11.2020 16:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dřív jo no, jenže dřív asi těch psů nebylo tolik.....

Jako já jsem taky psa nechávala na vesnici před samoobsluhou, uvázaného úplně bokem tak, aby okolo nechodili lidi a navíc jsem na něho viděla z okna a bylo to jen když jsem si šla fakt pro jednu věc a zase ven... A pes měl košík.... Jo a jednou jsem psy nechala před poštou, maličkou vesnickou, jen jsem si tam rychle zaběhla pro dopis...A zase - byli uvázaní bokem a na minutu.

Ale když to vidím dneska... Třeba minulý týden jsem byla v Penny. Tam co jsou košíky byli uvázaní dva psi, tak, že a sebe nedosáhli. A hlavně tak, že se jim každý vyhýbal s košíkem a vůbec bych se nedivila, kdyby na toho psa někdo najel.... Viděla jsem tam i paní, která se kvůli nim bála si vůbec vzít košík, nakonec ji ho podal jiný pán.... Dělala jsem velký nákup, takže nějakou dobu jsem tam byla. Když jsem vyšla ven, psi tam stále byli a ještě na sebe řvali a vrčeli (nevím, zda byli od jednoho majitele).... Minule zase pes uvázaný před trafikou na chodíku, vedle hlavní silnice, kde jezdí dost auta a uvázaný tak, že se může pohybovat po celém chodníku a pokud chce někdo projít, tak prostě musí přímo kolem psa a nebo přejít frekventovanou silnici na druhou stranu...

26.11.2020 16:10

marcelaamax napsal(a):

Údajně to prý paní smazala proto, že tam bylo hodně útoků na jejího manžela, že za to může on, protože dítě dostatečně nehlídal, nechránil, psa neobešli a tak podobně. Majitelka psa seděla v cukrárně.
Já jsem teda zarytej pejskař, ale tohle je na mě moc. Každý majitel takového psa by si měl uvědomit, jakou sílu má takový pes v čelistech, ta malá měla štěstí.

neverend

26.11.2020 16:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Co jsem tak četl nedávno v nějakém článku, tak každý národ (nezáleží na vzdělanosti) má větší část populace "dementních" lidí, potom ta menší část je průměrně inteligentních a jen dvě procenta z nich jsou nadprůměrně inteligentní. Tak to vysvětluje asi vše i to dnes tak časté pokousání psem. Tam je buď "dementní" majitel psa nebo ten pokousaný.🙂 V nejhorším oba.😀 Část inteligence je totiž i předvídavost a domýšlení případů co by se mohlo kdy stát. Co se může stát před obchodem pokud tam nechám psa je asi inteligentním lidem zbytečné vysvětlovat a dementní to nepochopí.😀

26.11.2020 16:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Údajně to prý paní smazala proto, že tam bylo hodně útoků na jejího manžela, že za to může on, protože dítě dostatečně nehlídal, nechránil, psa neobešli a tak podobně. Majitelka psa seděla v cukrárně.
Já jsem teda zarytej pejskař, ale tohle je na mě moc. Každý majitel takového psa by si měl uvědomit, jakou sílu má takový pes v čelistech, ta malá měla štěstí.

Já se nedivím, já jsem tam stihla některé ty narážky i přečíst - že jako normální člověk by se psovi vyhnul a šel tak, aby a něho pes nedosáhl atd....

26.11.2020 16:13

Jo, tu dobu ještě pamatuju. Jenže to se nekradly deky a různý věci z kočárků a psi taky. Teď se pes ztratí i ze zahrady.

26.11.2020 16:38

Nepřála bych vám, bydlet ve věžáku nad sámoškou. V sobotu celé dopoledne ňafání psů. Celé dopoledne jich tam bylo 5,6. Sem tam jen dva. Tak malý obchod, aby byl nakupující venku natošup to zas nebyl. Takže příchozí kličkovali, psi řvali, sem tam se nějaký vyvlékl, utrhl a personál ho honil v obchodě, dveře se mu otevřely samy. Docela blbý.

26.11.2020 16:45

marcelaamax napsal(a):
Já se nedivím, já jsem tam stihla některé ty narážky i přečíst - že jako normální člověk by se psovi vyhnul a šel tak, aby a něho pes nedosáhl atd....

Je fakt, že pokud bych vedla dítě za ruku a měla projít kolem psa, vzala bych dítě na druhou stranu. Udělám to tak i se psem.
Druhý fakt je, že enská nemá co uvazovat psa před cukrárnou tak, aby na kolemjdoucí dosáhl. Kdyby šla se psem "na pole" místo do cukrárny, tak by se to nestalo.
Jenže dokud nebudou za takové případy padat pořádné tresty, tak se situace nezmění.

26.11.2020 17:11

Já teda občas psa sebou do obchodu vzala....malý obchůdek u nás, na psa jsem viděla a pes si lidí nevšímal seděl a koukal-afgán.

Ale před normálním obchodem bych psa nenechala...už jen kvůli jeho bezpečnosti, může se do něj pustit nějaký pes, co jde okolo na volno, může mít někdo debilní nápad, že začne psa dráždit a pak se může stát cokoliv, může mu někdo ublížit...on může nechtěně někomu ublížit....i když tam bude sedět s košem, přijde k němu tříleté dítě, že si méďu pohladí, pes se lekne, prudce se otočí a praští dítě kovovým košem...jasně nebude tak zřízený jako zmiňovaná holčička, ale je to taky hodně bolestivej počin......
O tom, že by psa mohl někdo ukrást nemluvim...Ginu bych nenechala nikde.

Prostě ať si každý dělá co chce, ale já teda u obchodu psa nenechám....
Taky pamatuju dobu, kdy před obchodem nebyli jen psi, ale i řada kočárků...a dneska?? Nechá někdo kočár před krámem, no dost pochybuju....prostě jiná doba.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2020 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.229

Ja teda nevim ale chtit ji pes dorvat holka vypada hur. Kort takhle mala. Spis se pes ohnal. Proc vi buh. A tvrzeni ze mala nic. Jasne ze to rodice tvrdit budou. Stacilo by aby pobihala poskakovala, pes podrimoval a ona mu s jekotem prolitla před cumakem kdyz podrimoval. Ne nebyla by to vina jeji ani rodicu. Nicmene na druhou stranu jen id iot necha dite jit natesno kolem cizího psa bez kosiku. Ze tam bez bez kose nemel co delat nerozporuju.

neverend

26.11.2020 17:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Já teda občas psa sebou do obchodu vzala....malý obchůdek u nás, na psa jsem viděla a pes si lidí nevšímal seděl a koukal-afgán.

Ale před normálním obchodem bych psa nenechala...už jen kvůli jeho bezpečnosti, může se do něj pustit nějaký pes, co jde okolo na volno, může mít někdo debilní nápad, že začne psa dráždit a pak se může stát cokoliv, může mu někdo ublížit...on může nechtěně někomu ublížit....i když tam bude sedět s košem, přijde k němu tříleté dítě, že si méďu pohladí, pes se lekne, prudce se otočí a praští dítě kovovým košem...jasně nebude tak zřízený jako zmiňovaná holčička, ale je to taky hodně bolestivej počin......
O tom, že by psa mohl někdo ukrást nemluvim...Ginu bych nenechala nikde.

Prostě ať si každý dělá co chce, ale já teda u obchodu psa nenechám....
Taky pamatuju dobu, kdy před obchodem nebyli jen psi, ale i řada kočárků...a dneska?? Nechá někdo kočár před krámem, no dost pochybuju....prostě jiná doba.

Kdyby takhle myslela většina národa bylo by po mnoha zbytečných problémech.🙂

26.11.2020 20:09

Se nic nestalo, ne.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/soud-zrusil-podminku-pro-majitele-psa-z-klatovska-ktery-pokousal-na-ulici-zenu-40341883

Jasně, on nic neporušil :

„Já jsem žádnou vyhlášku neporušil. Nenechal jsem úmyslně psa volně běhat po vsi. Bohužel jsem špatně zavřel vrátka a pes utekl."

On za to přece nemůže, to vrátka. Chceta snad soudit vrátka ?

26.11.2020 20:28

Tak co si budeme povídat, ty tresty jsou úplně mimo. Většinou podmínka, když už se teda stalo něco fatálního.
A tenhle případ se taky hodně probíral na FB, teď už jsem to ale našla jen v Blesku.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/612204/lucince-9-z-trutnova-potrhala-doga-oblicej-tohle-je-jen-prestupek-sokoval-soud.html

26.11.2020 21:16

Tak co si budeme povídat, ty tresty jsou úplně mimo. Většinou podmínka, když už se teda stalo něco fatálního.
A tenhle případ se taky hodně probíral na FB, teď už jsem to ale našla jen v Blesku.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/612204/lucince-9-z-trutnova-potrhala-doga-oblicej-tohle-je-jen-prestupek-sokoval-soud.html

Mám neblahý pocit, že se nejdřív bude muset něco velmi pokazit, aby se s tím začalo něco dělat jak ze strany pejskařů, tak i ze strany "laické" veřejnosti.

U koní jsou lidé schopní posadit svoje děcko na cizí hříbě ve výběhu, kde nemají co pohledávat. Majitel pak trne, aby se něco nesemlelo, protože by to skončilo u soudu. Zajímalo by mě, jestli by z toho vlastník koně také vyvázl tak lehce.

26.11.2020 21:35

Mám neblahý pocit, že se nejdřív bude muset něco velmi pokazit, aby se s tím začalo něco dělat jak ze strany pejskařů, tak i ze strany "laické" veřejnosti.

U koní jsou lidé schopní posadit svoje děcko na cizí hříbě ve výběhu, kde nemají co pohledávat. Majitel pak trne, aby se něco nesemlelo, protože by to skončilo u soudu. Zajímalo by mě, jestli by z toho vlastník koně také vyvázl tak lehce.

Když vlezou lidi ke koňům, tak si koledují, ale ta holčička nedělala nic špatně. Jen byla ve špatnou dobu na špatném místě. Doga měla být zajištěná a majitel by zasloužil pořádný flastr za těžké ublížení, včetně úhrady nákladů léčení.

26.11.2020 21:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když vlezou lidi ke koňům, tak si koledují, ale ta holčička nedělala nic špatně. Jen byla ve špatnou dobu na špatném místě. Doga měla být zajištěná a majitel by zasloužil pořádný flastr za těžké ublížení, včetně úhrady nákladů léčení.

Neříkám, že by neměl být potrestaný, ale třeba ve smyslu, že by platil veškeré léčení holky a nějakou psychickou újmu, trvalé následky...Ale jinak: on psa zajištěného měl, za brankou. Prostě se stalo, co se nemělo, ale byla to nehoda. Máme branku, že ji návštěva musí za sebou zabouchnout. Jasně, kdybych měla nějaké šílené psy, tak bych na to asi dávala pozor víc, nebo by se to celé líp řešilo, ale stalo se párkrát, že někdo s ní nepraštil a zůstala jako by otevřená. Jednou fučel vítr jak kráva a já ráno jdu a branka doslova dokořán. Kdyby byli psi oba a ještě mladí, nejspíš by někam vycestovali. Worka už k ní sám ani nejde a hlavně by na nikoho nezaútočil.

26.11.2020 22:47

lesnížínka napsal(a):
Neříkám, že by neměl být potrestaný, ale třeba ve smyslu, že by platil veškeré léčení holky a nějakou psychickou újmu, trvalé následky...Ale jinak: on psa zajištěného měl, za brankou. Prostě se stalo, co se nemělo, ale byla to nehoda. Máme branku, že ji návštěva musí za sebou zabouchnout. Jasně, kdybych měla nějaké šílené psy, tak bych na to asi dávala pozor víc, nebo by se to celé líp řešilo, ale stalo se párkrát, že někdo s ní nepraštil a zůstala jako by otevřená. Jednou fučel vítr jak kráva a já ráno jdu a branka doslova dokořán. Kdyby byli psi oba a ještě mladí, nejspíš by někam vycestovali. Worka už k ní sám ani nejde a hlavně by na nikoho nezaútočil.

Já od jistý doby branku zamykám. Coural si tady kdekdo, jednou taky zapomněl zavřít, tenkrát jsme teda měli jen dvě feny, jedna ležela u branky a druhá šla naštěstí jen na výlet k sousedům o pár domů dál. Ale bojím se o ně, takže takhle mám klid.

26.11.2020 22:54

Neříkám, že v tomhle případě udělala holčička něco špatně, je mi vždy hrozně líto, když se něco takového semele, obvzlášť u dětí. Majitel by zasloužil Ale obecně je často chyba na obou stranách. Např pes na volno, co nemá rád otlapkávání (majitel si ho nepřivolá) a holčička, která ho chce muchlat (tu mají naopak zpacifikovat rodiče). Už jsem viděla i děti, jak hází po psovi za plotem kamínky, naštěstí je jejich rodiče seřvali, ale popravdě je moje iluze o nevinných dětech už dávno pryč, byť jsem obvykle na straně napadeného psem.

26.11.2020 23:18

Neříkám, že v tomhle případě udělala holčička něco špatně, je mi vždy hrozně líto, když se něco takového semele, obvzlášť u dětí. Majitel by zasloužil Ale obecně je často chyba na obou stranách. Např pes na volno, co nemá rád otlapkávání (majitel si ho nepřivolá) a holčička, která ho chce muchlat (tu mají naopak zpacifikovat rodiče). Už jsem viděla i děti, jak hází po psovi za plotem kamínky, naštěstí je jejich rodiče seřvali, ale popravdě je moje iluze o nevinných dětech už dávno pryč, byť jsem obvykle na straně napadeného psem.

Ale tady nejde o nějaké hypotézy, o nějaké děti. Jde o jedno konkrétní dítě, kterému strčila doga hlavu do klína. To budeme děti učit, že když k nim přijde pes, mají lehnout na břicho a hlavu schovat pod ruce? Jó, tak to děti učíme, ale v případě, že k nim běží pes, který vypadá nepřátelsky a chystá se je napadnout. Tak daleko svět dospěl kvůli nezodpovědným majitelům.
V tom konkrétním případě ani k tomu nemělo dítě šanci, protože sedělo.

26.11.2020 23:21

lesnížínka napsal(a):

Když si někdo neumí ošéfovat branku, nemá mít velkého a nebezpečného psa. Až sem přijde Sard...., můžete se zeptat, kolikrát se jim otevřela branka, když měla Sárinu.

26.11.2020 23:30

Podle toho článku z Blesku (relevantnost zdroje nekomentuji) ale byla ta doga záměrně vypuštěna (aby se vyvenčila). Nezajištěnou brankou zdrhla čuvačka, která má na svědomí “jen” tržnou ránu na lýtku dospělé ženy.

“Zrovna seděla na bobech a kamarádi ji táhli za sebou, když na ni zaútočila asi šedesátikilová tibetská doga, kterou majitel prý vypustil z pozemku, aby se vyvenčila.”

“Fena slovenského čuvače tehdy utekla nezajištěnou brankou z oploceného pozemku a kolemjdoucí ženě se zakousla do lýtka.”

27.11.2020 05:05
fikovnice

XXX.XXX.135.207

No štěstí....možná bude mít doživotně jizvy na obličeji a velmi pravděpodobně bude mít doživotně strach ze psů, kdoví jak je na tom teď psychicky... Ale přežila to, jestli jste to tak myslela...

27.11.2020 05:07
fikovnice

XXX.XXX.135.207

Jo, tu dobu ještě pamatuju. Jenže to se nekradly deky a různý věci z kočárků a psi taky. Teď se pes ztratí i ze zahrady.

Plus se nekradly přímo děti! Je to sice zcela ojedinělá věc, ale pár případů, kdy nějaká labilní žena uzmula dítě z kočárku, už bylo.

27.11.2020 05:28
fikovnice

XXX.XXX.135.207

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja teda nevim ale chtit ji pes dorvat holka vypada hur. Kort takhle mala. Spis se pes ohnal. Proc vi buh. A tvrzeni ze mala nic. Jasne ze to rodice tvrdit budou. Stacilo by aby pobihala poskakovala, pes podrimoval a ona mu s jekotem prolitla před cumakem kdyz podrimoval. Ne nebyla by to vina jeji ani rodicu. Nicmene na druhou stranu jen id iot necha dite jit natesno kolem cizího psa bez kosiku. Ze tam bez bez kose nemel co delat nerozporuju.

Počkejte, Vám se nezdá to porafání velké? Je vidět, že je na několika místech sešitá... Pokud to berete z úhlu, že jí taky mohl celý obličej urvát, tak jo, no.

27.11.2020 08:02

fikovnice napsal(a):
No štěstí....možná bude mít doživotně jizvy na obličeji a velmi pravděpodobně bude mít doživotně strach ze psů, kdoví jak je na tom teď psychicky... Ale přežila to, jestli jste to tak myslela...

Jo, tak jsem to myslela, ale samozřejmě máte pravdu. A velmi pravděpodobně ta majitelka za to nebude vůbec potrestaná, takže tyhle případy se budou dít dál. Maximálně jí odeberou psa.
Ono si stačí vyhledat na googlu případy napadení psem a vyjede toho strašné množství, pro mě je fakt s podivem, že se s tím něco nedělá.

Jinak, co se týká toho případu z Blesku (za zdroj se omlouvám, ale na FB už jsem to opravdu nemohla najít, i když zkusím si dát ještě práci), tak tatínek tam uváděl, že se obracel i na Babiše a ten mu slíbil, že se s tím něco dělat bude. Ovšem sliby se slibují, že.

27.11.2020 08:34

Já nevycházím z údivu....jsem si myslela, že za svého psa jsem zodpovědná a čím větší pes resp. čím ostřejší a radikálnější pes, tak o to víc se musí dávat na všechno bacha.....to vůbec nemluvím o tom, že jakýkoliv pes, který uteče může způsobit třeba dopravní nehodu.

Chápu, že se může stát, že člověk špatně dovře branku....teda vlastně ne, nechápu, my branku zamykáme a vždycky se ještě přesvědčím, že zavřeno je....ale když už se něco stane a pes zdrhne a někoho kousne, tak neříkám, že by v lehčích případech pokousání měl jít dotyčný majitel hned sedět, ale určitě by měl alespoň platit....léčebné výlohy asi ne...zdravotnictví je u nás povětšinou asi zdarma, ale ušlý zisk, když je člověk na neschopence a nějaké bolestné určitě.

To je furt dokola......psů je doslova jako psů, psa má snad každej druhej ....a bohužel i když se člověk snaží chovat se maximálně zodpovědně a tím, že má psa neobtěžovat okolí, hlavně to nepejskařské, tak nakonec stejně patří do kategorie pejskař a týkají se ho také zákazy a příkazy, které mohou být odezvou na nezodpovědné chování některých majitelů psů.

Už jen vezměme neustále omílaná zákaz "bojových plemen"....vždyť to jsou v rukou zodpovědného majitele naprosto neškodní psi, kteří neohrozí ani lidi ani psi.....ale kvůli pár de.bilům, kteří se chovají naprosto nezodpovědně a každý průšvih takového psa je následně velmi barvitě rozmázlý v médiích jsou tato plemena démonizována.
Mě by to ve své podstatě mohlo být jedno bull psa nemám, nikdy mt nebudu, není to moje krevní skupina a jestli tady budou nebo nebudou....ale začne to bull psy a za chvíli to budou i pastevci...ahá a tady už se mě to dotýká.....no a nakonec by to mohli být třeba psy nad 50cm kohoutkové výšky.........

27.11.2020 08:38
fikovnice

XXX.XXX.135.207

Já nevycházím z údivu....jsem si myslela, že za svého psa jsem zodpovědná a čím větší pes resp. čím ostřejší a radikálnější pes, tak o to víc se musí dávat na všechno bacha.....to vůbec nemluvím o tom, že jakýkoliv pes, který uteče může způsobit třeba dopravní nehodu.

Chápu, že se může stát, že člověk špatně dovře branku....teda vlastně ne, nechápu, my branku zamykáme a vždycky se ještě přesvědčím, že zavřeno je....ale když už se něco stane a pes zdrhne a někoho kousne, tak neříkám, že by v lehčích případech pokousání měl jít dotyčný majitel hned sedět, ale určitě by měl alespoň platit....léčebné výlohy asi ne...zdravotnictví je u nás povětšinou asi zdarma, ale ušlý zisk, když je člověk na neschopence a nějaké bolestné určitě.

To je furt dokola......psů je doslova jako psů, psa má snad každej druhej ....a bohužel i když se člověk snaží chovat se maximálně zodpovědně a tím, že má psa neobtěžovat okolí, hlavně to nepejskařské, tak nakonec stejně patří do kategorie pejskař a týkají se ho také zákazy a příkazy, které mohou být odezvou na nezodpovědné chování některých majitelů psů.

Už jen vezměme neustále omílaná zákaz "bojových plemen"....vždyť to jsou v rukou zodpovědného majitele naprosto neškodní psi, kteří neohrozí ani lidi ani psi.....ale kvůli pár de.bilům, kteří se chovají naprosto nezodpovědně a každý průšvih takového psa je následně velmi barvitě rozmázlý v médiích jsou tato plemena démonizována.
Mě by to ve své podstatě mohlo být jedno bull psa nemám, nikdy mt nebudu, není to moje krevní skupina a jestli tady budou nebo nebudou....ale začne to bull psy a za chvíli to budou i pastevci...ahá a tady už se mě to dotýká.....no a nakonec by to mohli být třeba psy nad 50cm kohoutkové výšky.........

A přitom nejvíc kousaví, mám pocit, jsou malí "raťafáci" - nevychovaní jakojorci, jakočivavy, apod.

27.11.2020 08:47

fikovnice napsal(a):
A přitom nejvíc kousaví, mám pocit, jsou malí "raťafáci" - nevychovaní jakojorci, jakočivavy, apod.

To asi ano. Akorát že následky jejich kousnutí nebývají tak hrozné - i když u dítěte můžou být taky. Ale dospělý člověk je v nejhorším "odkopne".

27.11.2020 08:54
fikovnice

XXX.XXX.135.207

To asi ano. Akorát že následky jejich kousnutí nebývají tak hrozné - i když u dítěte můžou být taky. Ale dospělý člověk je v nejhorším "odkopne".

Jj, souhlasím. Ale někteří bývají i zákeřní a neodbytní, ale ta zranění jsou samozřejmě úplně jiná než od velkých psů. Přemýšlím - že mě asi v životě žádný pes nekousnul, proč taky. I když jako dítě jsem mívala šílené touhy si vždy nějakého psa pomuchlat. Tyto touhy mám vlastně dodnes , ale neumím si představit, že bych se o to někdy pokusila bez svolení a zeptání se majitele - jak a zda to vůbec pes snese a má rád. A jako že jsou takoví lidi, třeba upištěné puberťačky vrhající se na každého psa, co kolem nich projde. Z pohledu myšlení toho psa to musí být velmi zvláštní - když někdo úplně cizí, třeba jen procházející kolem, najednou na psa hmátne. Pak kousnutí může být už jen z úleku.

27.11.2020 08:56
fikovnice

XXX.XXX.135.207

Ještě k tomu odkopnutí: mnohokrát to tu bylo psáno (jako rada vůči nevítanému nebo agresívnímu cizímu psu), ale já jsem asi povaha, která by to kopnutí do psa nezvládla. To by buď mně nebo někomu mně blízkému muselo jít asi o život, abych do psa kopla.

27.11.2020 09:01

fikovnice napsal(a):

Jenže on zádrhel je v tom, že kousavou čivavu odstrčíte rukou a jakojorka odkopnete. Navíc je majitelé nosí v taštičce - ponejvíce.
Když si vzpomenu, jak nám po vsi chodil tibetský dogák a blokoval lidem silnici cestou na autobus.
Já mu na pastvě hrozila klackem, protože jsem se bála o kůzlata......Doprovodil nás domů, obech..čůral, co se dalo a odkráčel......

27.11.2020 09:01
janaa

XXX.XXX.40.8

Hele,vůbec nikdo nevíme, jak to bylo. Ale mě takhle přesně jako děcko kousl pes, naštěstí to odnesla jen ruka. A byl to pudl. Přivázaný před krámem,jak tehdy bylo zvykem, táta tam jen něco běžel koupit, a já se samozřejmě vrhla na pejska, že si ho pohladím. No,pudl byl jinýho názoru. Táta se vrátil, zhodnotil situace, dostala jsem vynadáno, co sahám na cizího psa a čekalo se na majitelku,jestli je pes očkovanej na vzteklinu. Jasně, že byl, byl i zvyklej na děti z rodiny,ale zrovna celej den byli někde na tenise, on tam jak magor lítal sem tam za míčkama, takže nervy na pochodu, unavenej jak prase, asi před tím krámem klimbal a já na něj blbě sáhla. Jenže naštěstí to byl malej pudl a mě bylo šest a nesehnula jsem se k němu, ale pohladila ho jen rukou,tak se zakousl jen do té ruky. Pak už jsem nikdy na cizího psa bez dovolení nesahala. Ale je to přesně ten důvod a zkušenost,proč bych nikdy nenechala psa před krámem, plus tedy obava z napadení jiným psem, obava z nějakýho blbce,co si na psovi vylije zlost, obava z krádeže (i když naše holky by s nikým nešly) atd

27.11.2020 09:08

Naprostý souhlas!

Já jsem pro zabezpečovat si psa víc, než je "potřeba". Protože to, že "to ještě nikdy neudělal," je úplně k prdu, když to pak jednou udělá nebo se stane omyl. To, že můj pes nosil většinu života venku náhubek, ačkoliv to bylo skutečně potřeba jen 1-2x ročně, to, že si ho dám na vodítko, když jdou kolem lidi s dětma, ačkoliv je hodnej a nikdy nic neudělá, že si ho podržím, když kolem běží běžec, i když běžce neloví a neřeší..... prostě jednou to má 30 kg, ostrý zuby, je to zvíře a může ho najednou napadnout nějaká blbost.

Jinak jsem kousnutá dvakrát, v obou případech jezevčíkoid (v jednom případě šlo o omyl, ne úmysl). I takovej malej kousanec na pár stehů se hojí dlouho a mít třeba ruku mimo provoz dva měsíce není nic moc.

27.11.2020 09:12

janaa napsal(a):
Hele,vůbec nikdo nevíme, jak to bylo. Ale mě takhle přesně jako děcko kousl pes, naštěstí to odnesla jen ruka. A byl to pudl. Přivázaný před krámem,jak tehdy bylo zvykem, táta tam jen něco běžel koupit, a já se samozřejmě vrhla na pejska, že si ho pohladím. No,pudl byl jinýho názoru. Táta se vrátil, zhodnotil situace, dostala jsem vynadáno, co sahám na cizího psa a čekalo se na majitelku,jestli je pes očkovanej na vzteklinu. Jasně, že byl, byl i zvyklej na děti z rodiny,ale zrovna celej den byli někde na tenise, on tam jak magor lítal sem tam za míčkama, takže nervy na pochodu, unavenej jak prase, asi před tím krámem klimbal a já na něj blbě sáhla. Jenže naštěstí to byl malej pudl a mě bylo šest a nesehnula jsem se k němu, ale pohladila ho jen rukou,tak se zakousl jen do té ruky. Pak už jsem nikdy na cizího psa bez dovolení nesahala. Ale je to přesně ten důvod a zkušenost,proč bych nikdy nenechala psa před krámem, plus tedy obava z napadení jiným psem, obava z nějakýho blbce,co si na psovi vylije zlost, obava z krádeže (i když naše holky by s nikým nešly) atd

A přesně na vašem případě je vidět rozdíl mezi pudlíkem a tibetskou dogou ( v případě s bobem ) a stafordem v případě druhém.
Možná, kdyby tam byl tibeťák, měla byste ruku vejpůl, že tam byl pudl, stačilo pofoukat.

27.11.2020 09:18
janaa

XXX.XXX.40.8

A přesně na vašem případě je vidět rozdíl mezi pudlíkem a tibetskou dogou ( v případě s bobem ) a stafordem v případě druhém.
Možná, kdyby tam byl tibeťák, měla byste ruku vejpůl, že tam byl pudl, stačilo pofoukat.

No jasný, pidi psi můžou být kousavý bestie,ale pořád je to pidi tlama a pidi zuby. Čím větší pes,tím větší riziko, a o to větší musí být zodpovědnost majitelů. Bohužel v době,kdy si psa pořídí každej trotl bez rozmyslu, dost nemožné

27.11.2020 11:16

Deník píše, že ten asistafford byl neočkovaný a už dřív kousal - psy. Tudíž je mi jedno, jak to bylo, výsledek je, že se vědělo, že je nebezpečný, a zůstal jen tak na chodníku nezabezpečený.
Rozervaný obličej má teda dost, je přesně vidět, jak to psí tlama vzala,
ještě že "jen" mezi očima a doprava, být to z druhé strany, tak nemá obličej vůbec.
Takže neočkovaný, už dřív problémy, dostane 2000kč pokutu a jedeme dál?
5 let by bylo odpovídající + zákaz držení zvířat + veřejně prospěšné práce pak v útulku nebo dom. důchodců. A už to dát na první stranu s velkým titulkem a ne debulloviny jako "ani podmínku".
Na nerozmazané fotografii už to tak jednoduše nevypadá.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/662121/holcicku-3-na-pardubicku-brutalne-pokousal-pes-rodina-poslala-dojemny-vzkaz-zachranarum.html
https://www.denik.cz/krimi/holcicku-pokousal-pes-napadeni-nyni-vysetruje-policie-20201126.html

27.11.2020 11:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já těžko snáším, když se něco stane dětem. Neviděla jsem a ani neuvidím V síti, i když vím, že tam žádné děti nejsou. Neviděla jsem a neuvidím Nabarvené ptáče, i když vím, že je to víceméně smyšlené.
Mně prostě stačí jen ta představa.
Takže na ty zprávy vůbec klikat nebudu, žádné nerozmazané fotky dorvaného dětského obličeje mě vůbec nelákají.
Pokud ten pes už někdy pokousal, tak nemá co dělat někde sám, bez dozoru. Jako jasně, rodiče si mají hlídat své děti a zabránit jim v kontaktu s uvázaným psem - ale ten pes tam vůbec neměl být! Sám! Bez náhubku!
Chápu, že nevíme, co se stalo, že média zkreslují a že ani nemají pevné nezvratitelné podklady. Ale pokud se to stalo tak, jak je tady popsáno, tak to je minimálně veřejné ohrožení.

27.11.2020 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale ne, jak píše leithian, není to tak hrozné, možná vypadá hůř šití, než byly ty kousance, je to jen seklé zuby. Osobně si myslím, že se to vůbec šít nemuselo. Doufám, že to šil nějaký estetický chirurg, když je to na puse, nebo jen prostě na chíře? Ale co jsem viděla šité jizvy dopadlo to hůř, jak nešité, ty se vyhojí bez následků. Měla jsem řezné rány v obličeji(proletěla jsem zavřenýma skleněnýma dveřma) tři, stažené jen motýlkama z náplasti a mám jizvičky které vidím jen já, protože o nich vím. Brácha měl seklé čelo, ve škole, tak ho hned táhnuli k doktorovi a tu jizvu má hnusnou.
Ta holčička s tibetskou dogou, ta to měla trhlé mnohem hůř.
A že bull pes zaútočil na psy, to není nic divného, spíš bych se dost divila, kdyby ne. To je tedy odvaha nechat ho tam bez košíku, když klidně mohl jít někdo s čívou, kolem

27.11.2020 11:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
Já těžko snáším, když se něco stane dětem. Neviděla jsem a ani neuvidím V síti, i když vím, že tam žádné děti nejsou. Neviděla jsem a neuvidím Nabarvené ptáče, i když vím, že je to víceméně smyšlené.
Takže na ty zprávy vůbec klikat nebudu, žádné nerozmazané fotky dorvaného dětského obličeje mě vůbec nelákají.
Pokud ten pes už někdy pokousal, tak nemá co dělat někde sám, bez dozoru. Jako jasně, rodiče si mají hlídat své děti a zabránit jim v kontaktu s uvázaným psem - ale ten pes tam vůbec neměl být! Sám! Bez náhubku!
Chápu, že nevíme, co se stalo, že média zkreslují a že ani nemají pevné nezvratitelné podklady. Ale pokud se to stalo tak, jak je tady popsáno, tak to je minimálně veřejné ohrožení.

Když zrovna V síti je pro lidi, co vyrostli mimo internetovou dobu spíš takové info - hele, co se reálně děje... než nějaká výjimečná situace, kdy se dětem může něco stát.

Teď se to řeší víc. Když mně bylo dvanáct, neřešil nikdo nic.
Časem se tomu naučíte vyhýbat, nějak se vůči tomu vymezíte a naučíte se blokovat tyhle typy lidí dřív než vás začnou skutečně obtěžovat. A to fakt nemusíte vymetat seznamky.
Já si s kamarády povídala o The Sims 2, v profilové fotce jsem měla fotku z dálky, venku, v bundě a čepici se psem, když mi bylo dvanáct a i přesto bych dohromady dala celou galerii nevyžádaných penisů. Nemluvě o tom, co byli někteří schopni vůbec k tomu ještě napsat. Často byla ta textová náplň horší než když vám do zpráv přistálo něčí přirození...
Podle mě je na místě vidět, co se děje, aspoň takhle zpracované, pokud k tomu člověk neměl jak jinak přijít.

27.11.2020 12:03

lesnížínka napsal(a):
Ale ne, jak píše leithian, není to tak hrozné, možná vypadá hůř šití, než byly ty kousance, je to jen seklé zuby. Osobně si myslím, že se to vůbec šít nemuselo. Doufám, že to šil nějaký estetický chirurg, když je to na puse, nebo jen prostě na chíře? Ale co jsem viděla šité jizvy dopadlo to hůř, jak nešité, ty se vyhojí bez následků. Měla jsem řezné rány v obličeji(proletěla jsem zavřenýma skleněnýma dveřma) tři, stažené jen motýlkama z náplasti a mám jizvičky které vidím jen já, protože o nich vím. Brácha měl seklé čelo, ve škole, tak ho hned táhnuli k doktorovi a tu jizvu má hnusnou.
Ta holčička s tibetskou dogou, ta to měla trhlé mnohem hůř.
A že bull pes zaútočil na psy, to není nic divného, spíš bych se dost divila, kdyby ne. To je tedy odvaha nechat ho tam bez košíku, když klidně mohl jít někdo s čívou, kolem

Jestli ji z Orlickoústecka převáželi do Hradce na operaci, tak nad tím asi nebylo možné mávnout rukou a nechat to bez šití nebo stáhnout motýlky...

27.11.2020 12:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jestli ji z Orlickoústecka převáželi do Hradce na operaci, tak nad tím asi nebylo možné mávnout rukou a nechat to bez šití nebo stáhnout motýlky...

Nechci, aby to vypadalo jako úplná bagatelizace, děti nemám ano, na tohle fakt nejsem nijak útlocitná, ale stačí aby se dítě praštilo do hlavy a letí vrtulník, pokud někdo vidí pokousaný obličej, opravdu nebude riskovat, poslat ho na polikliniku. Měl by to vyhodnotit estetický chirurg, vzhledem právě k těm následkům. Ale když vím, jak v dnešní době nemocnice fungujou...pacient vážně není na prvním místě. Jak já říkám, děti a důchodci jsou pro nemocnice zlaté dno. Zrovna mám čerstvou zkušenost se starým strýčkem

27.11.2020 12:27

lesnížínka napsal(a):
Nechci, aby to vypadalo jako úplná bagatelizace, děti nemám ano, na tohle fakt nejsem nijak útlocitná, ale stačí aby se dítě praštilo do hlavy a letí vrtulník, pokud někdo vidí pokousaný obličej, opravdu nebude riskovat, poslat ho na polikliniku. Měl by to vyhodnotit estetický chirurg, vzhledem právě k těm následkům. Ale když vím, jak v dnešní době nemocnice fungujou...pacient vážně není na prvním místě. Jak já říkám, děti a důchodci jsou pro nemocnice zlaté dno. Zrovna mám čerstvou zkušenost se starým strýčkem

Kdybyste se podívala řádně, je vidět, že pes se zahákl a rval to bokem. To. Tvář. Chápete? Víte jak masivní je krvácení z tváře, rtů, nosu, ... jaké nervy a důležité další věci tam jsou, poškozené,... ? Do Hradce transport proto, že je tam špičková traumatol.
a spíchli to na první pomoc, aby to dítě nevykrvácelo, chápete to?
Ještě že tady máme všude heliporty a fotb. hřiště, asi věděli, kolik debullů si pořídí psa.
Plastická chirurgie se bude řešit později a rozhodně několikrát, to jsou měsíce a roky přešívání a hojení.
A ten blbecheck nedostane ani podmínku třeba.
Řekla bych, jak takové nevinné kousnutí pejskem ve tváři vypadá, než se narychlo zašije, ale mnozí včetně mě by vyvrhli oběd.
Nebojte, u dětí je, že pacient na prvním místě, a vždy se počítá s nejhorším.
Tohle je, možná, jediné, co u nás ještě funguje.
Tak ještě majiteli psa xxxxxxxxxxx to nemohu napsat, by mě zablokovali a v neděli nepustili do kostela.

27.11.2020 12:28

..sousedovic krysarice roztrhla jejich malemu koutek oka a poskodila oko....docela ji haj.zlik tyral, ale neprala jsem mu ze malem prisel o oko, jen jsem ho nelitovala...vypalila mu do obliceje zespodu, kdyz se nad ni shybal.....dceru kousnul jezevcik kdyz ho brala ze sveho kocarku, byla servana, ze ho nenechala na pokoji, pes uchlacholen, ze se nic nestalo, ucinek zadny, psy miluje a ma je dodnes ....

27.11.2020 13:06

fikovnice napsal(a):
Ještě k tomu odkopnutí: mnohokrát to tu bylo psáno (jako rada vůči nevítanému nebo agresívnímu cizímu psu), ale já jsem asi povaha, která by to kopnutí do psa nezvládla. To by buď mně nebo někomu mně blízkému muselo jít asi o život, abych do psa kopla.

U mě je to spíš reflex. Když mě štípne kůň, taky se hned oženu.

27.11.2020 13:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Atheira napsal(a):
Když zrovna V síti je pro lidi, co vyrostli mimo internetovou dobu spíš takové info - hele, co se reálně děje... než nějaká výjimečná situace, kdy se dětem může něco stát.

Teď se to řeší víc. Když mně bylo dvanáct, neřešil nikdo nic.
Časem se tomu naučíte vyhýbat, nějak se vůči tomu vymezíte a naučíte se blokovat tyhle typy lidí dřív než vás začnou skutečně obtěžovat. A to fakt nemusíte vymetat seznamky.
Já si s kamarády povídala o The Sims 2, v profilové fotce jsem měla fotku z dálky, venku, v bundě a čepici se psem, když mi bylo dvanáct a i přesto bych dohromady dala celou galerii nevyžádaných penisů. Nemluvě o tom, co byli někteří schopni vůbec k tomu ještě napsat. Často byla ta textová náplň horší než když vám do zpráv přistálo něčí přirození...
Podle mě je na místě vidět, co se děje, aspoň takhle zpracované, pokud k tomu člověk neměl jak jinak přijít.

Nic z toho nezpochybňuju.
Já jen, že to nemusím vidět na vlastní oči.

Já na seznamky nikdy nešla, nějaké libko a spol., to nebylo nikdy pro mě. Komunitu kolem simíků znám, různá fóra jsem navštěvovala, ale nikdy jsem nepřispívala a ani se nepřihlásila. I tady jsem to okukovala přes rok, než jsem sem začala psát. A pak další rok trvalo, než jsem se přihlásila. To mi bylo dost přes dvacet.
Takže osobní zkušenost s penisy ve schránce nemám. Ale žiju mezi lidmi a lidi mluví - vím, že se to děje.
Já jen, že vědět a vidět, to jsou dvě rozdílné věci. A mně stačí, že vím.

neverend

27.11.2020 15:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Je asi zbytečné vést nekonečné diskuze nad problémy dnešní společnosti. Je to o výchově a trestu. Pokud někdo dostane pokutu za div že ne nedbalost s následkem smrti či blízko tomu tak o čem to diskutujeme? Ryba smrdí od hlavy a ta hlava je bohužel takové "spravedlnosti" nakloněna. Samozřejmě, vždyť pokud by stvořili přehledný právní systém, přísné tresty a dobrou vymahatelnost práva, tak by nakonec šili bič sami na sebe, protože tam čistá je tak uklízečka možná.😀 Z toho důvodu si počkám na další režim a tento už neřeším. Když někdo udělá něco mě či mým blízkým, tak si to vyřídíme ručně stručně hned na místě.

27.11.2020 16:53

GAELLE napsal(a):
https://www.ireceptar.cz/zvirata/psi-plemena-nejcasteji-pokousou-lidi-30001128.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=Sllt1unNJld-202011271515&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Docela souhlas. Mne kousl zcela zákeřně zezadu bez varování kdysi bílý špic. Od té doby je nemusím.

Mě čuvač. Ale byla to mrcha nevychovaná a stalo se to na školním dvoře, byl to pes ředitelky školy.

27.11.2020 17:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Haha, holky, prakticky bílého špice mám a naposled když jeli popeláři, byl tam nějaký nováček a ptá se mě: to je čuvač, že? Říkám: ne, samojed Nevím ani jestli pochopil, že je to název plemene protože hodně lidí přizná, že netuší, že se tak nějaký pes může jmenovat A ten druhý, co nás už pár let zná mu říká: čuvač néé, ten je takový ještě větší a kouše, tento je hrozně hodný

27.11.2020 17:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Haha, holky, prakticky bílého špice mám a naposled když jeli popeláři, byl tam nějaký nováček a ptá se mě: to je čuvač, že? Říkám: ne, samojed Nevím ani jestli pochopil, že je to název plemene protože hodně lidí přizná, že netuší, že se tak nějaký pes může jmenovat A ten druhý, co nás už pár let zná mu říká: čuvač néé, ten je takový ještě větší a kouše, tento je hrozně hodný

Vy ale máte velkého bílého špice, ten se nepočítá. Jen ti malí. Mají komplexy. Vypadat jak prachovka je určitě nesmírně těžké poslání.

27.11.2020 19:41

Přesně, velký se nepočítá. Ale to ani ten malý, někdy.
Hrozně moc nejvíc jsem chtěla psa, bylo mi málo, nevím kolik, ale rodičové zlí nechtěli, že už nikdo nebude jako náš Astor, ale já udělala stávku. Skoro nejedla, nechtěla hračky, odmítla jsem jít do školky, to si pamatuji, jak se stavovala pí učitelka a říkala, že nebudu muset po obědě spát, a také jsem odmítla mluvit. To mi vydrželo dosud, po většinu dne.
Donesli mi bílého špice. Malého. Asi nejmenšího. Špičatý nos, ošklivá očička, ošklivě dlouhé chlupy, takový štípající/kousající pes. A jsem řekla, že ho nechci.
Fakt ho vrátili.
To jsem byla fracek! Ale když on se mi vážně nelíbil.
Na kopci měla paní prasátka, ta se mi moc líbila, neprošlo.. a měla bílého špice, holku, to byla sv.ně kousací! Možná proto jsem ho nechtěla.
Jsem plakala. Tajně na dvorku, že nemám psa žádného.
A jsem si dala do akvárka myš, měla tam vatu jako že postel a k jídlu mrkev, dávala jsem ji ke kamnům, bylo to touto dobou. A to byl můj pes.
Jsem vyhrála, že jo :)

27.11.2020 20:03

A jsem si dala do akvárka myš, měla tam vatu jako že postel a k jídlu mrkev, dávala jsem ji ke kamnům, bylo to touto dobou. A to byl můj pes.

No tak to je hodně slabý....já měla morče, co za mnou chodilo jako pes...i normálně venku a protože by pes ale měl mít obojek a vodítko, tak jsem měla takové kšírky...ale ne kupované, jak to jde dnes, ale z céček....i vodítko

27.11.2020 20:06

No tak to je hodně slabý....já měla morče, co za mnou chodilo jako pes...i normálně venku a protože by pes ale měl mít obojek a vodítko, tak jsem měla takové kšírky...ale ne kupované, jak to jde dnes, ale z céček....i vodítko

:-) :-) Ty jsme měli pak v létě, já měla tříbarevného kluka, jmenoval se Pepína.
Nutili mi panenky a kočárek, tak jsem dala Pepínu do kočárku (panenku do kopřiv a zase jsem dostala přes hubu) a jeli jsme.
Kam, nevím, ale on tam fakt hezky seděl a ani nepísk.
Teď nemůžu mít morče, protože se bojím, že bez dozoru by ho megí snědla, ale chybí mi, Pepína.

27.11.2020 21:05

:-) :-) Ty jsme měli pak v létě, já měla tříbarevného kluka, jmenoval se Pepína.
Nutili mi panenky a kočárek, tak jsem dala Pepínu do kočárku (panenku do kopřiv a zase jsem dostala přes hubu) a jeli jsme.
Kam, nevím, ale on tam fakt hezky seděl a ani nepísk.
Teď nemůžu mít morče, protože se bojím, že bez dozoru by ho megí snědla, ale chybí mi, Pepína.

tříbarevného kluka, jmenoval se Pepína

já měla tříbarevnou holku a jmenovala se Filípek...

27.11.2020 21:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak vás tak čtu, trochu dumám...myslíte, že je tu i někdo normální?!?

27.11.2020 21:57

sardullah, řekněte jí něco

27.11.2020 21:57

lesnížínka napsal(a):

27.11.2020 22:00

sardullah, řekněte jí něco

No já nevím co, protože mě někdy přijde, že všichni okolo jsou normálně, jen já jsem letadlo....vzhledem k mým tělesným proporcím Jumbo Jet...

27.11.2020 22:18

lesnížínka napsal(a):

Jak definujete normální?

27.11.2020 22:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak definujete normální?

Těžce. Ale když se rozhlédnu kolem, lidi mi přijdou ,,normální"...narozdíl ode mě Třeba já vybočuju snad ve všem, co jen jde Tady vidím stejná éra Každá trochu jinak, ale každá nějak prdlá...

Neregistrovaný uživatel

27.11.2020 23:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.229

Kazdej sme tu svihlej. Ja nadavam nebo mluvim na hady a to jsou narozdil od psu hluchý. 😂 A kdyz me posledne chlap videl jak na teimetrovou desetikilovou nasr anou obludu co se me snazi sezrat mluvim stylem. Bobesku mainkej neblbni, potkanek bude zitra ted des do terarka naleju vodisku cumasku mainkej... A had umet to fluse vzteky sliny na vsecky strany a visí mi na krcni tepne nechat ho😂

28.11.2020 12:52
fikovnice

XXX.XXX.135.231

Deník píše, že ten asistafford byl neočkovaný a už dřív kousal - psy. Tudíž je mi jedno, jak to bylo, výsledek je, že se vědělo, že je nebezpečný, a zůstal jen tak na chodníku nezabezpečený.
Rozervaný obličej má teda dost, je přesně vidět, jak to psí tlama vzala,
ještě že "jen" mezi očima a doprava, být to z druhé strany, tak nemá obličej vůbec.
Takže neočkovaný, už dřív problémy, dostane 2000kč pokutu a jedeme dál?
5 let by bylo odpovídající + zákaz držení zvířat + veřejně prospěšné práce pak v útulku nebo dom. důchodců. A už to dát na první stranu s velkým titulkem a ne debulloviny jako "ani podmínku".
Na nerozmazané fotografii už to tak jednoduše nevypadá.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/662121/holcicku-3-na-pardubicku-brutalne-pokousal-pes-rodina-poslala-dojemny-vzkaz-zachranarum.html
https://www.denik.cz/krimi/holcicku-pokousal-pes-napadeni-nyni-vysetruje-policie-20201126.html

Nee, v útulku ne, tam by si taková hovada vybíjela zlost! Ať jdou čistit veřejné hajzlíky, zametat ulice, apod. Ale k živým bytostem by taky nemuseli mít empatii...a byl by z toho další t.č.

28.11.2020 12:56
fikovnice

XXX.XXX.135.231

Varaxi napsal(a):

OT: "V síti" doporučuji. Půjčila jsem si to z iPRIMA za 49 Kč!!! Nejsou tam děti a dle mě ten dokument je povedený. Navíc pokud Vy máte děti, tak si o to víc budete dávat pozor, co dělají ve volném čase. Dívala jsem se na to dokonce 2x. Jediné z čeho stran toho filmu mám nedobrý pocit, je to, jestli to nezanechá následky na těch herečkách. Byly velmi velmi mladinké... A fyzické násilí tam není, i když chápu, že někdy to psychické (sexuální) předčí i fyzická zranění.

28.11.2020 13:13

fikovnice napsal(a):
OT: "V síti" doporučuji. Půjčila jsem si to z iPRIMA za 49 Kč!!! Nejsou tam děti a dle mě ten dokument je povedený. Navíc pokud Vy máte děti, tak si o to víc budete dávat pozor, co dělají ve volném čase. Dívala jsem se na to dokonce 2x. Jediné z čeho stran toho filmu mám nedobrý pocit, je to, jestli to nezanechá následky na těch herečkách. Byly velmi velmi mladinké... A fyzické násilí tam není, i když chápu, že někdy to psychické (sexuální) předčí i fyzická zranění.

..ja to nemohla týden vyhnat z hlavy....az se mi chtělo při koukani zvracet a to jsem hodně otrla a hned tak mně něco nerozhodí....

8.12.2020 19:31
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Blbku zavřít, bez milosti.

8.12.2020 19:37

Je to tragédie a přitom tak zbytečná, vždyť pořádné oplocení, když si pořídím psa je základ a kdyby bylo, tak by se nemuselo nic stát......zbytečná smrt staré paní...psali že pes už nežije, takže zbytečná smrt psa, tragédie v obou rodinách...........ach jo...

neverend

8.12.2020 21:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Pes byl vítací a přátelský typ..🙂 Stejně tak si mnoho lidí i zde myslí že svého psa odvolá v případě nutnosti. Ovšem tito to budou mít možná "natvrdo" odsezené. Milujeme psy a zvířata obecně, ale taky víme myslím většina z nás,že psovi se prostě tisíc lidí zamlouvá, chová se jak ňuňátko a pak přijde podmět bez ohledu na socializaci a může se změnit ve smrtonosnou zbraň.

8.12.2020 22:10

neverend napsal(a):
Pes byl vítací a přátelský typ..🙂 Stejně tak si mnoho lidí i zde myslí že svého psa odvolá v případě nutnosti. Ovšem tito to budou mít možná "natvrdo" odsezené. Milujeme psy a zvířata obecně, ale taky víme myslím většina z nás,že psovi se prostě tisíc lidí zamlouvá, chová se jak ňuňátko a pak přijde podmět bez ohledu na socializaci a může se změnit ve smrtonosnou zbraň.

Aby nepřišel s podmětem i přísudek.

8.12.2020 22:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):

Tak já si nemyslím, že ho odvolám, protože on si vždycky dával na čas a s tím, jak pozbývá rozumu, už mě ani nenapadne, to po něm chtít Ale to, že by se to ňuňátko mohlo proměnit ve smrtonosnou zbraň, tak to vylučuju s naprostou jistotou. Ano, s tím jak ho bolí to a támhleto by se mohl ohnat, sice nikdy nic podobného neudělal, ale tohle už raděj sleduju, ale bylo by to maximálně cvaknutí. Když se na něj zavěsila cca před rokem jedna sousedovic holka, že málem spadnul, tak jsem ho poprvé slyšela na člověka vrkmout, ale jen spíš takové zamručení, jako ,,nech ňáá" to bylo, ale právě proto už víc sleduju, aby se mu nedělo nějaké příkoří, na které by musel reagovat. JRT holky jsou po víc jak měsíci hárání konečně venku a jsou tak nadšené, že mu málem rajtují po zádech...zatím to dává v pohodě.

neverend

9.12.2020 00:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Aby nepřišel s podmětem i přísudek.

Spíš rozsudek.😃😃😃

9.12.2020 02:18
fikovnice

XXX.XXX.135.8

neverend napsal(a):
Spíš rozsudek.😃😃😃

Anebo zločin a trest. Rozhodně ale by to bylo lepší než ten Váš podmět!

9.12.2020 06:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, to je pravda- kočárky úplně běžně a dneska je to nepředstavitelné. Ale je fakt, že dneska před marketem (a nejenom tam) jsou k vidění individua, která kdybych potkala tenkrát, tak z toho 14 dní nespím
Moje bývalá kolegyně z práce kdysi vyprávěla, jak kluka před tím obchodem dokonce zapomněla a začal jí chybět až doma - bylo to krátce po propuštění z porodnice, ještě neměla zažité nákupy s dítětem.
Ale taky si pamatuju, že moje máma to odkládání dětí před obchody nesnášela už tenkrát. Pro mě, jako pro dítě, bývaly kočárky před krámem atrakce - koukala jsem, co je kluk a co holka (jasně, že podle oblečení ), jaký mají peřinky a dudlíky.
Psy nechávají někteří lidi venku dodnes a naprosto to nechápu. Psa může kdokoli ukrást, nakrmit čímkoli, může ho napadnout jiný pes. Já jsem nechala fenu jen párkrát před poštou, která je mrňavá a celou dobu jsem na ní skrz dveře viděla.

neverend

9.12.2020 15:35
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Anebo zločin a trest. Rozhodně ale by to bylo lepší než ten Váš podmět!

😃😃 Tak to je asi každého věc, já to za něj odsedět nepůjdu. Jinak té paní je mi strašně líto a škoda že nebyl na místě chlap dřív či někdo ozbrojený.😒 Chudák, to musela být strašná smrt. Ovšem jestli to takhle bude častější, tak nám brzy některá plemena budou evidovat na povolení jako "bouchačky".

9.12.2020 15:37

Mě strašně baví, jak Meifi používá výrazy "my" a "vy" pro stejnou skupinu lidí podle toho, jak se mu to právě hodí. Všimněte si

neverend

9.12.2020 15:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě strašně baví, jak Meifi používá výrazy "my" a "vy" pro stejnou skupinu lidí podle toho, jak se mu to právě hodí. Všimněte si

Mě to i tak trvá celkem dost než něco sesmolím.😃 Slovensky čtu kolikrát za pomoci překladače. A máte pravdu že si kolikrát po sobě přečtu příspěvek a sám se zhrozím.😒 Já totiž jak češtinu oposlochávám, tak jí i píšu.😃 Vím o tom a říkalo mi to víc lidí.

9.12.2020 16:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
😃😃 Tak to je asi každého věc, já to za něj odsedět nepůjdu. Jinak té paní je mi strašně líto a škoda že nebyl na místě chlap dřív či někdo ozbrojený.😒 Chudák, to musela být strašná smrt. Ovšem jestli to takhle bude častější, tak nám brzy některá plemena budou evidovat na povolení jako "bouchačky".

Nechci, aby to vyznělo krutě, ani, že to chci zlehčovat. Paní umřela po útoku psa a to se nezmění a majitelka by měla jít sedět. Ale..četla jsem vyjádření doktora, co ji ošetřoval a ten řekl, že mladý člověk by nemusel být ani hospitalizovaný, prostě by rány zašili a šel by domů. Bohužel křehká babička se vážně zranila pádem na chodítko(což nikdo neobjevil) a možná, že by i tak umřela už z toho šoku. Takže ne, ten pes ji ,,neroztrhal".

neverend

9.12.2020 16:46
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Nechci, aby to vyznělo krutě, ani, že to chci zlehčovat. Paní umřela po útoku psa a to se nezmění a majitelka by měla jít sedět. Ale..četla jsem vyjádření doktora, co ji ošetřoval a ten řekl, že mladý člověk by nemusel být ani hospitalizovaný, prostě by rány zašili a šel by domů. Bohužel křehká babička se vážně zranila pádem na chodítko(což nikdo neobjevil) a možná, že by i tak umřela už z toho šoku. Takže ne, ten pes ji ,,neroztrhal".

Jenže vemte si třeba Horsanu z koňské diskuze. Má strach ze psů přímo panický a astma k tomu. Nikdy nevíte kdo půjde okolo.😒 Ta paní by bez toho útoku psa tady ještě byla. Je už druhořadé na co vlastně zemřela.

9.12.2020 16:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
Jenže vemte si třeba Horsanu z koňské diskuze. Má strach ze psů přímo panický a astma k tomu. Nikdy nevíte kdo půjde okolo.😒 Ta paní by bez toho útoku psa tady ještě byla. Je už druhořadé na co vlastně zemřela.

Ano, však ano, souhlasím s váma jen, že to vyznělo, že ta zranění od psa nebyla slučitelná se životem.
Druhá věc je někdo, kdo má paniku ze psa, jen ho vidí. Můj pes někdy vyštěkne, hlavně proto, aby upozornil, že po cestě někdo jde, nebo jede na kole. Jít slečna a míjet nás, on vyštěkne, tak ji trefí šlak a...bude to moje vina?

9.12.2020 17:09

lesnížínka napsal(a):
Ano, však ano, souhlasím s váma jen, že to vyznělo, že ta zranění od psa nebyla slučitelná se životem.
Druhá věc je někdo, kdo má paniku ze psa, jen ho vidí. Můj pes někdy vyštěkne, hlavně proto, aby upozornil, že po cestě někdo jde, nebo jede na kole. Jít slečna a míjet nás, on vyštěkne, tak ji trefí šlak a...bude to moje vina?

Kdo se bojí psů tak moc, tak nechodí těsně podél plotu, buďte v klidu.

Tyhle vážné případy se dějí ze dvou důvodů -
1) majitel iq venkovní teploty + svině
2) vždy se ukáže, že to není první psův/majitelův hřích
A tak se pořád čeká, po útěcích, napadeních apod., až někoho zabije.
Kdo šel do vězení, nebo dostal pořádný trest po tom, co jeho pes napadl/usmrtil člověka?

10.12.2020 13:23

lesnížínka napsal(a):

To je takové co by kdyby......Zranění způsobené útokem psa bylo s životem neslučitelné - natržená slezina. A je úplně jedno, jestli si ji natrhla o chodítko, nebo o kámen na chodníku. Nakonec jí snad tu smrt přivodilo chodítko? Kdyby ho neměla....a vůbec, kdyby ležela v posteli ve svém věku......
A možná, kdyby nepřiběhl kolemjdoucí a psa neodchytl, že by paní tu hlavu ukousl.....

10.12.2020 18:40
marta1

XXX.XXX.169.240

Je mi jasné že mě teď asi ukamenujete, ale já bych byla pro regulaci některých plemen psů.
Ne úplný zákaz, jen regulaci - tedy že pro pořízení určitých plemen by bylo nutné mít nějakou "licenci" podmíněnou zkouškou.
Jo, něco jako zbroják.

Zároveň si ale sama uvědomuju slabiny - co s kříženci?
Kdo by určoval který pes, který klidně může být kříženec kříženců, by spadal pod regulaci a který ne?
Atd...

10.12.2020 18:49

marta1 napsal(a):
Je mi jasné že mě teď asi ukamenujete, ale já bych byla pro regulaci některých plemen psů.
Ne úplný zákaz, jen regulaci - tedy že pro pořízení určitých plemen by bylo nutné mít nějakou "licenci" podmíněnou zkouškou.
Jo, něco jako zbroják.

Kdo by určoval který pes, který klidně může být kříženec kříženců, by spadal pod regulaci a který ne?
Atd...

Kterých plemen? Zařadíme ta, co jsou alergická na lidi, nebo ta, co si ráda kousnou do psů? Rozlišíme to váhou?
Co bude ve zkoušce? Bude i psycho test?
Kříženec se řeší tak, že vyškolený veterinář se znalcem psů (tn. Cesar) řekne - je to kříženec zabijáka, uspat.

10.12.2020 18:50

marta1 napsal(a):
Jo, něco jako zbroják.

Atd...

jo, něco jako zbroják

takže naučit nazpaměť nějakou vyhlášku a prokázat, že umím psa připnout na vodítko?

neverend

10.12.2020 19:34
neverend

XXX.XXX.213.247

jo, něco jako zbroják

takže naučit nazpaměť nějakou vyhlášku a prokázat, že umím psa připnout na vodítko?

Ono jde spíš o to ztížit přístupnost, víš? U zbrojáku musíš projít psychotest pokud lékař určí, dále bezúhonnost, spolehlivost a i na tvém obecním úřadě může policie pátrat jak se chováš. Tím spíš pokud chceš zbraň nosit u sebe k obraně zdraví a majetku. Zdravotní způsobilost je také samozřejmostí. Prostě nezaručí to na sto procent, ale vyřadí to takové ty blázínky co musí zkusit vše a přitom mají mizivou představu o následcích které mohou způsobit.

10.12.2020 19:40

marta1 napsal(a):
Jo, něco jako zbroják.

Atd...

Já teda obecně nemám takové kategorizování ráda, ale zatímco na nějakýho staforda bude potřeba "zbroják", tak německýho ovčouna, co si klidně kousne se to týkat nebude a pak co třeba nějaký malý pes, co se klidně každému zakousne do nohy...tak toho se to netýká protože je malej.

A jak by takovej zbroják měl vypadat??..."našprtanej" pes klidně nějakou základní zkoušku složí, ale to neznamená, že v praxi, v běžném provozu bude stopro ovladatelný, že ho majitel nepustí na volno a že nezabije nějakého pidi psa, že mu neuteče ze zahrady a podobně.
Defakto to bude pouze zkouška toho, že pes umí jakž takž chodit na vodítku.....

Vždycky mě naštve, když nějaké "bojové plemeno" či jeho kříženec, který je tomuto vzhledově podobný, má majitele dementa, který se chová nezodpovědně a je z toho průšvih, protože začne debata o zákazu těchto plemen do které automaticky spadnou všicni ti zodpovědní.

Po pravdě se musím vždycky pousmát, protože moje Sára..kříženec bernardýna a BSP by do kategorie "zbroják" určitě nespadala a přesto byla tisíckrát nebezpečnější jak pro psy, tak pro lidi než nějakej vysmátej staford...

10.12.2020 19:42
Terven

XXX.XXX.110.191

marta1 napsal(a):
Jo, něco jako zbroják.

Atd...

Jo, slabiny to teda má a dost zásadní. Většina těch nebezpečných bull psů je bez PP, takže těch by se to vlastně netýkalo ...nebo by někdo posuzoval, jestli mají dost velkou hlavu a šikmé oči?
Podmínky té jakože licence by mě taky velmi zajímaly...ona totiž bull plemena mají poměrně velkou ochotu spolupracovat s člověkem, takže nějakou základní poslušnost by ta dvojice nejspíše byla schopná předvést. Což se vůbec nevylučuje s tím, že ten pes někde bez dozoru navolno nerozcupuje čivavu.
To, že pes složí nějakou zkoušku, naprosto nic nevypovídá o jeho sklonech k agresivitě. Je úplně k ničemu, že před komisí předvede přivolání, pokud ho majitel nechává běhat bez dozoru kolem hospody.

neverend

10.12.2020 20:06
neverend

XXX.XXX.213.247

Tu je to popsáno:
https://de.wikipedia.org/wiki/Rasseliste

https://de.wikipedia.org/wiki/Wesenstest_f%C3%BCr_Hunde_(Deutschland)

Jistě že to jde omezit a jestli bude přibývat útoků, tak s tím něco prostě budou muset dělat. A co z nich vypadne je snad jasné,ne? Restrikce a zákazy pro všechny. To ovšem neznamená že bych toho třeba já byl zastáncem. Nedávno jsem choval na klíně fenku Bulíka u kamarádky a tedy takhle milého psa jsem dlouho neviděl. Opravdu neskutečný mazlíček.🙂

10.12.2020 20:58

Já myslím, že by úplně bohatě stačilo, kdyby padaly daleko přísnější tresty.

10.12.2020 21:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Já myslím, že by úplně bohatě stačilo, kdyby padaly daleko přísnější tresty.

Kdyby padaly aspoň nějaký tresty...

10.12.2020 21:13

Leda kdyby padaly trakaře.
Nebo facky. To je stejně hustej vynález :-)

11.12.2020 17:49

https://mppraha.cz/uvod-czech/starsi-udalosti/item/4094-pokousana-straznice

Hlasuju pro ty facky. Taky pranýř byl dobrý vynález. Vystavit paničku v kleci před obchoďákem !

Přidejte reakci

Přidat smajlík