Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2020 19:35
rapotacka11

XXX.XXX.212.215

Pozor na vhodný náhubek !

https://www.facebook.com/PrvniPomocPES/

17.6.2020 21:39
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nejde mi to otevřít

17.6.2020 21:50
rapotacka11

XXX.XXX.212.3

Škoda, mně to jde lehce .
Je to na FB.
Zkuste trošku "počarovat", zkopírovat odkaz?
Já neporadím. S pc moc nekamarádím .
Vy o náhubcích víte vše.
Je to o těch plastových šílenostech, které někteří
vesele na psa navlečou. Je to poučení, vysvětlení.

17.6.2020 21:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.215

GAELLE napsal(a):
nejde mi to otevřít

Zkopírováno z FB:

🛑Fixační náhubek - pomocník, který zabíjí.🛑

Nesprávným použitím pomůcky, kterou běžně pořídíte ve zverimexu,💲 způsobíte svému psu obrovské zdravotní potíže.❗ Riskujete přehřátí, kolaps i srdeční zástavu.
Výběr správného náhubku přitom není žádná věda.

▶️Fixační náhubek zakoupíte v každém průměrném zverimexu, na eshopu nebo v chovatelských potřebách za zhruba 150 korun. Zda s ním umíte správně pracovat se ale nikdo neptá.
🤦V popisu produktu naleznete: “kvalitní náhubky pro pejsky každé velikosti. Pro přepravu MHD postačí lehký nylonový náhubek”. K čemu ale takový výrobek opravdu slouží?

▶️K čemu je fixační náhubek určen?

Je určen k fixaci psa při ošetření. Jeho funkce je znehybnění tlamy tak, aby se zamezilo kousnutí. Čelisti psa jsou fixovány pevně u sebe. Mimo to, že pes nemůže kousat, nemůže ani pít, nebo dýchat s otevřenou tlamou a vyplazeným jazykem. Pes tedy není schopen regulovat svou tělesnou teplotu a dochází k vážným zdravotním komplikacím.

▶️Proč se pes se zavřenou tlamou přehřívá.

Pes nemá aktivní potní žlázy po celém těle tak, jako je tomu u člověka. Termoregulace, tedy úprava tělesné teploty, probíhá u psa zejména prostřednictvím otevřené tlamy a vyplazeného jazyka. Jazyk a sliznice uvnitř tlamy psa jsou silně prokrvené, protéká tudy velké množství krve. Proudící krev se díky přístupu chladnějšího vzduchu ochlazuje. Tato ochlazená krev se rozvádí do oběhu psa a snižuje tak jeho tělesnou teplotu. Roli hraje také vydechování horkého vzduchu a vdechování chladnějšího vzduchu z prostředí.

‼️Rizika při nevhodném použití fixačního náhubku.‼️

➖ přehřátí
➖ omezení, nebo úplné zamezení termoregulace
➖ kolaps
➖ dehydratace
➖ náhlá zástava krevního oběhu
➖ smrt

▶️Výběr správného náhubku.

Při výběru náhubku si všímejte jeho délky, hloubky a šířky. Délka musí být dostatečná, náhubek se nesmí dotýkat nosní houby psa ani mu zasahovat do očí. Správnou hloubku poznáte podle toho, že si v náhubku pes pohodlně zívne. Šířku je vhodné zvolit tak, aby náhubek netlačil na žvýkacích svalech, ale ani nebyl příliš volný.

www.pppes.cz
www.instagram.com/PP_PES

*zdroj foto - internet, doghealth

17.6.2020 22:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.3

V popisu produktu naleznete:
“kvalitní náhubky
pro pejsky každé velikosti.
Pro přepravu MHD postačí lehký nylonový náhubek”

17.6.2020 22:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Fiona.Praha napsal(a):
Zkopírováno z FB:

🛑Fixační náhubek - pomocník, který zabíjí.🛑

Nesprávným použitím pomůcky, kterou běžně pořídíte ve zverimexu,💲 způsobíte svému psu obrovské zdravotní potíže.❗ Riskujete přehřátí, kolaps i srdeční zástavu.
Výběr správného náhubku přitom není žádná věda.

▶️Fixační náhubek zakoupíte v každém průměrném zverimexu, na eshopu nebo v chovatelských potřebách za zhruba 150 korun. Zda s ním umíte správně pracovat se ale nikdo neptá.
🤦V popisu produktu naleznete: “kvalitní náhubky pro pejsky každé velikosti. Pro přepravu MHD postačí lehký nylonový náhubek”. K čemu ale takový výrobek opravdu slouží?

▶️K čemu je fixační náhubek určen?

Je určen k fixaci psa při ošetření. Jeho funkce je znehybnění tlamy tak, aby se zamezilo kousnutí. Čelisti psa jsou fixovány pevně u sebe. Mimo to, že pes nemůže kousat, nemůže ani pít, nebo dýchat s otevřenou tlamou a vyplazeným jazykem. Pes tedy není schopen regulovat svou tělesnou teplotu a dochází k vážným zdravotním komplikacím.

▶️Proč se pes se zavřenou tlamou přehřívá.

Pes nemá aktivní potní žlázy po celém těle tak, jako je tomu u člověka. Termoregulace, tedy úprava tělesné teploty, probíhá u psa zejména prostřednictvím otevřené tlamy a vyplazeného jazyka. Jazyk a sliznice uvnitř tlamy psa jsou silně prokrvené, protéká tudy velké množství krve. Proudící krev se díky přístupu chladnějšího vzduchu ochlazuje. Tato ochlazená krev se rozvádí do oběhu psa a snižuje tak jeho tělesnou teplotu. Roli hraje také vydechování horkého vzduchu a vdechování chladnějšího vzduchu z prostředí.

‼️Rizika při nevhodném použití fixačního náhubku.‼️

➖ přehřátí
➖ omezení, nebo úplné zamezení termoregulace
➖ kolaps
➖ dehydratace
➖ náhlá zástava krevního oběhu
➖ smrt

▶️Výběr správného náhubku.

Při výběru náhubku si všímejte jeho délky, hloubky a šířky. Délka musí být dostatečná, náhubek se nesmí dotýkat nosní houby psa ani mu zasahovat do očí. Správnou hloubku poznáte podle toho, že si v náhubku pes pohodlně zívne. Šířku je vhodné zvolit tak, aby náhubek netlačil na žvýkacích svalech, ale ani nebyl příliš volný.

www.pppes.cz
www.instagram.com/PP_PES

*zdroj foto - internet, doghealth

Moc děkuji. Fixační jsme používat museli často neboť pes nebyl 9 let na žádnou manipulaci zvyklý a když se muselo kapat do uší či do očí okamžitě nás kousal...................do vlaku samozřejmě koš kovový a vhodně velký. Ale je fakt že lidi neví a hodně často vidím psy s malými košíky z plastu a bohužel i s těmi fixačními v busech nebo ve vlaku

17.6.2020 22:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.215

Pro mne teda článek o ničem. Takový výkřik do tmy.

Do MHD jsou nylonové náhubky dostatečné, protože náhubek je pro většinu pejskařů "nutné zlo", které vyžaduje přepravní řád.
Většina majitelů psů (včetně mne) nasadí náhubek těsně před nástupem do MHD a sundavá při výstupu. Pochybuji, že někdo jezdí MHD se psem celé hodiny, aby takový náhubek psa ohrozil.

Jeho funkce je znehybnění tlamy tak, aby se zamezilo kousnutí.
Přesně kvůli zamezení kousnutí je potřeba mít náhubek při přepravě v MHD.

Píši o MHD, tedy městské hromadné dopravě, nikoli vlacích a dálkových autobusech.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2020 00:22

Fiona.Praha napsal(a):
Pro mne teda článek o ničem. Takový výkřik do tmy.

Do MHD jsou nylonové náhubky dostatečné, protože náhubek je pro většinu pejskařů "nutné zlo", které vyžaduje přepravní řád.
Většina majitelů psů (včetně mne) nasadí náhubek těsně před nástupem do MHD a sundavá při výstupu. Pochybuji, že někdo jezdí MHD se psem celé hodiny, aby takový náhubek psa ohrozil.

Jeho funkce je znehybnění tlamy tak, aby se zamezilo kousnutí.
Přesně kvůli zamezení kousnutí je potřeba mít náhubek při přepravě v MHD.

Píši o MHD, tedy městské hromadné dopravě, nikoli vlacích a dálkových autobusech.

Jak rychle se může pes přehřát? V MHD rychle a snadno, když bude mít fixační náhubek a nebude se moci chladit dýcháním s otevřenou tlamou. A kor v létě. To by měl vědět každý majitel psa. A taky to, že kovový náhubek zabrání kousnutí, ale pes si v něm, pokud má odpovídající velikost, může otevřít tlamu, a účinně se chladit. Není to žádná věda pro člověka, který má svého psa rád.

18.6.2020 08:07
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Když už se tady diskutuje o náhubcích, tak se s dovolením připíchnu. Máte prosím někdo zkušenosti s těmito náhubky: http://www.gappay.cz/poslusnost/nahubky-dratene ? Jde mi o velikost, zda skutečně odpovídají uvedeným plemenu, váhám, zda objednat feně velikost NO-pes nebo NO fena. Rozměry zde totiž uvedeny nejsou a moje fena je velká, 32 kg, rozměry spís drobnějšího psa. Děkuji.

18.6.2020 08:20
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

HanaNO napsal(a):
Když už se tady diskutuje o náhubcích, tak se s dovolením připíchnu. Máte prosím někdo zkušenosti s těmito náhubky: http://www.gappay.cz/poslusnost/nahubky-dratene ? Jde mi o velikost, zda skutečně odpovídají uvedeným plemenu, váhám, zda objednat feně velikost NO-pes nebo NO fena. Rozměry zde totiž uvedeny nejsou a moje fena je velká, 32 kg, rozměry spís drobnějšího psa. Děkuji.

Na to bacha, já jsem ráda, že jsem nakonec jela koupit nový náhubek spolu fenkou - pro drobnější X zl.retrívra mám náhubek, který měl označení "labrador/pes" , vyzkoušela jsem jí asi 8 typů a většina byla dost malá. Přitom nemá nijak velkou "čuňu" ... takže fakt raději zajet odzkoušet, třeba nakonec odjetete s úplně jiným typem/na jiné plemeno.

18.6.2020 08:32
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Terapeutka napsal(a):
Na to bacha, já jsem ráda, že jsem nakonec jela koupit nový náhubek spolu fenkou - pro drobnější X zl.retrívra mám náhubek, který měl označení "labrador/pes" , vyzkoušela jsem jí asi 8 typů a většina byla dost malá. Přitom nemá nijak velkou "čuňu" ... takže fakt raději zajet odzkoušet, třeba nakonec odjetete s úplně jiným typem/na jiné plemeno.

Děkuji za radu, problém je, že nikde v okolí 50 km není jediný solidní obchod, kde by tyto kovové měli:-( Kožených, nylonových, fixačních i plastových mraky, ale kovové skoro nic

18.6.2020 08:36
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

No já jsem objela malé zverimexy při hypermarketech, v jednom je petcentrum - tento typ náhubku tam byl za 489,- a u hyperalberta máme najký neznámý menší a tam jsme koupili za necelé 300,- a výběr byl dost velký. Jen jsem byla nejistá, jestli můžu se psem do obchoďáku ... tak jsem se šla vždy napřed zeptat, ale nikde nebyl problém, prý to mají domluvené.

18.6.2020 08:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak rychle se může pes přehřát? V MHD rychle a snadno, když bude mít fixační náhubek a nebude se moci chladit dýcháním s otevřenou tlamou. A kor v létě. To by měl vědět každý majitel psa. A taky to, že kovový náhubek zabrání kousnutí, ale pes si v něm, pokud má odpovídající velikost, může otevřít tlamu, a účinně se chladit. Není to žádná věda pro člověka, který má svého psa rád.

To je věc názoru.

Jak rychlé a snadné je "rychle a snadno"?
Možná, že já píši o minutách v MHD a Vy o hodinách ve vlaku nebo autobuse.

Zvláštní je názor, že u veterináře se snadno a rychle pes nepřehřeje. Takže pár minut u veterináře je v pořádku, ale v MHD život ohrožujících.
Já ještě v MHD neviděla přehřátého nebo kolabujícího psa. A to jezdím MHD denně se psem i bez psa.

Nebudu si pořizovat kovový koš, když mi na těch pár minut stačí fixační náhubek, který odpovídá požadavkům přepravního řád. Po opuštění MHD náhubek strčím do kapsy a je to.
S láskou ke svému psovi to nemá vůbec nic společného.

18.6.2020 09:16

Fiona.Praha napsal(a):
To je věc názoru.

Zvláštní je názor, že u veterináře se snadno a rychle pes nepřehřeje. Takže pár minut u veterináře je v pořádku, ale v MHD život ohrožujících.
Já ještě v MHD neviděla přehřátého nebo kolabujícího psa. A to jezdím MHD denně se psem i bez psa.

Nebudu si pořizovat kovový koš, když mi na těch pár minut stačí fixační náhubek, který odpovídá požadavkům přepravního řád. Po opuštění MHD náhubek strčím do kapsy a je to.

To je trošku sobecký přístup, nemyslíte? To že Vám pes v MHD rovnou nezkolabuje ještě neznamená, že je mu v náhubku dobře. Jak by bylo Vám, kdybyste si vždycky do autobusu musela obléct tlustou péřovou bundu? A to i v létě ve vedru, kdy je v autobuse už tak na padnutí? Pravděpodobně byste také těch pár minut vydržela, ale skvěle byste se necítila.

18.6.2020 10:08

Fiona.Praha napsal(a):
To je věc názoru.

Fixační náhubek jindy, než u veterináře či při ošetření, je prasárna. Jakmile psovi upřete možnost se chladit, dýchat tlamou, tak ho vždy vystavujete nepříjemným pocitům. Argumentujete pár minutami v MHD, a tím, že se jedná o městskou dopravu a ne dálkovou. Děláte to jen proto, abyste ospravedlnila svůj přístup. V MHD, a myslím v městské hromadné dopravě, můžete jet třeba hodinu i víc, podle toho, kam jedete a jaká je dopravní situace. Vy můžete tvrdit, že nikdy nejedete více jak pár minut, ale ono je to vlastně jedno. Jde o princip. O to, že psa vystavujete nepříjemným pocitům, o to, že vám může pes v extrému zkolabovat. Argumentace přepravním řádem je mimo, přepravní řád neurčuje typ náhubku, ale hovoří pouze o náhubku. Člověk nerozumějící psům, bez kynologických znalostí, může fixační náhubek považovat za vhodný. Ne tak kynolog a milující majitel.

18.6.2020 11:38
juhaj

XXX.XXX.164.121

Fiona.Praha napsal(a):
To je věc názoru.

A to já jsem toho byla svědkem, v narvané pražské tramvaji. A věřte, nebyl to hezký pohled,

18.6.2020 12:39
odberryho

XXX.XXX.161.34

Takže jediný důvod, proč si tu někdo obhajuje fixační náhubky do MHD je jen a pouze pohodlnost a lenost. Protože fixační lze složit do kapsy. Hmmm aha.

18.6.2020 13:03

Žádná pohodlnost a lenost. Kovový náhubek je demagogie. Přece záleží na tom kam jedu a čím jedu. Třeba vlaky na naší trati jsou v zimě vytápěné a teď chlazené - klimatizace se tomu tuším říká. Takže psovi je v tomhle vlaku líp s fixačním náhubkem než venku bez náhubku. A ještě jsem nepotkala psa, který by ho měl utažený tak jako u veterináře. Je to takové, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Pes s ním může štípnout, ale nekousne naplno. A rozhodně se v něm neudusí. Jezdím s ním 10 let a v pohodě.
A když to berete z pohledu psa, tak fenu ohlávka ( fixační) stresuje míň než drátěný koš. Jasně - je to o zvyku.

18.6.2020 13:35

Žádná pohodlnost a lenost. Kovový náhubek je demagogie. Přece záleží na tom kam jedu a čím jedu. Třeba vlaky na naší trati jsou v zimě vytápěné a teď chlazené - klimatizace se tomu tuším říká. Takže psovi je v tomhle vlaku líp s fixačním náhubkem než venku bez náhubku. A ještě jsem nepotkala psa, který by ho měl utažený tak jako u veterináře. Je to takové, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Pes s ním může štípnout, ale nekousne naplno. A rozhodně se v něm neudusí. Jezdím s ním 10 let a v pohodě.
A když to berete z pohledu psa, tak fenu ohlávka ( fixační) stresuje míň než drátěný koš. Jasně - je to o zvyku.

Pohodlnost a lenost tedy ne. Tak hloupost na jedné straně, a vyčůranost na druhé. Hloupost proto, že i když má pes tlamu trochu pootevřenou v případě neutaženého fixačního náhubku, není to totéž, jako když se může chladit otevřenou tlamou a vyplazeným jazykem. I v případě, že je v místnosti, dopravním prostředku, klimatizace, se pes tímto způsobem chladí.
Vyčůranost proto, že zase malý český človíček vyzrál na předpisy, protože ty jsou přece od toho, aby se nedodržovaly. A tak má sice jeho pes náhubek, ale fixační a povolený, čímž není zajištěno, že nemůže pokousat, tak jak by to bylo zajištěno v případě použití kovového náhubku.

Přeji vám, co fixační náhubek používáte v rozporu s jeho určením, abyste měli možnost si to vyzkoušet na vlastní kůži. Škoda, že to nejde.

18.6.2020 14:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.232

Fixační náhubek jindy, než u veterináře či při ošetření, je prasárna. Jakmile psovi upřete možnost se chladit, dýchat tlamou, tak ho vždy vystavujete nepříjemným pocitům. Argumentujete pár minutami v MHD, a tím, že se jedná o městskou dopravu a ne dálkovou. Děláte to jen proto, abyste ospravedlnila svůj přístup. V MHD, a myslím v městské hromadné dopravě, můžete jet třeba hodinu i víc, podle toho, kam jedete a jaká je dopravní situace. Vy můžete tvrdit, že nikdy nejedete více jak pár minut, ale ono je to vlastně jedno. Jde o princip. O to, že psa vystavujete nepříjemným pocitům, o to, že vám může pes v extrému zkolabovat. Argumentace přepravním řádem je mimo, přepravní řád neurčuje typ náhubku, ale hovoří pouze o náhubku. Člověk nerozumějící psům, bez kynologických znalostí, může fixační náhubek považovat za vhodný. Ne tak kynolog a milující majitel.

Pro mého psa je fixační náhubek pro mou cestu v MHD dostačující. Je to nutné zlo, abych se nemusela dohadovat s revizorem a event. platit pokutu.
Vždy vím, jak dlouho a kam pojedu, ať si o tom myslíte, co chcete. Já se totiž MHD neprojíždím, ale jedu vždy z bodu A do bodu B.
Ale s někým, kdo neví, o čem je řeč, nemá cenu o tom diskutovat.

A ještě něco Vám prozradím: Na jízdu např. vlakem mám normální plastový košík, protože předpokládám, že cesta nebude trvat pár minut jako v MHD v Praze.
To je, co?

18.6.2020 14:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.232

odberryho napsal(a):
Takže jediný důvod, proč si tu někdo obhajuje fixační náhubky do MHD je jen a pouze pohodlnost a lenost. Protože fixační lze složit do kapsy. Hmmm aha.

Ano jsem líná a pohodlná, protože používám fixační náhubek, který strčím do kapsy a nemám kovový košík, který nechám psovi na hubě pořád. Když se totiž podívám po Praze, tak kovový košík téměř nikdo psovi nesundá a nenese ho v ruce. Ne ne, pes si ho hezky nese sám.

18.6.2020 14:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.232

Pes s kovovým košíkem ve výši dětského kočárku nebo ve výšce malého dítěte v narvané tramvaji, autobusu nebo metru, to je teda bojovka, aby pes ač nerad košíkem neublížil sobě nebo někomu okolo.
To jsem zase, na rozdíl od kolabujícího psa v MHD v Praze, párkrát viděla já.

18.6.2020 14:46
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Fiona.Praha napsal(a):
Pro mého psa je fixační náhubek pro mou cestu v MHD dostačující. Je to nutné zlo, abych se nemusela dohadovat s revizorem a event. platit pokutu.
Vždy vím, jak dlouho a kam pojedu, ať si o tom myslíte, co chcete. Já se totiž MHD neprojíždím, ale jedu vždy z bodu A do bodu B.
Ale s někým, kdo neví, o čem je řeč, nemá cenu o tom diskutovat.

A ještě něco Vám prozradím: Na jízdu např. vlakem mám normální plastový košík, protože předpokládám, že cesta nebude trvat pár minut jako v MHD v Praze.
To je, co?

on ten plastový je bohužel většinou také psům malý......nevím jaké máte plemeno a nebudu se dohadovat. Ale velmi často jezdím vlakem i busem a vidím psy v absolutně nevyhovujících košíkách
I kamarádce která má NO když jsem řekla že má košík malý tak se ještě na mne naštvala........
Chudáci psi v tom fixačním i když jedou jen pár stanic.
Je to váš pes a vaše volba ale za mne pouze na ošetření doma či na veteře.

18.6.2020 14:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Fiona.Praha napsal(a):
Ano jsem líná a pohodlná, protože používám fixační náhubek, který strčím do kapsy a nemám kovový košík, který nechám psovi na hubě pořád. Když se totiž podívám po Praze, tak kovový košík téměř nikdo psovi nesundá a nenese ho v ruce. Ne ne, pes si ho hezky nese sám.

A co je špatného na tom, že jde pes v centru Prahy s košíkem na tlamě?

To je zase takové to polidšťování psů, že on chudáček musí mít košík a jak mu to musí vadit, to taky občas slýchávám. I když pravda je taková, že pokud má pes dobře sedící náhubek a je na něj normálně naučený, tak to vůbec neřeší a nevadí mu.

Pes s kovovým košíkem ve výši dětského kočárku nebo ve výšce malého dítěte v narvané tramvaji, autobusu nebo metru, to je teda bojovka, aby pes ač nerad košíkem neublížil sobě nebo někomu okolo.

Jezdím se psema vlakem, autobusem a párkrát jsme jeli i narvaným MHD. Vždy s kovovýma košíkama a nikdy se mi nestalo, že by psi košíkem někoho pomlátili. V uličce chodí v řadě za mnou, když si sednu tak si zalezou ke mě k nohám.

18.6.2020 14:49
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Takže psovi je v tomhle vlaku líp s fixačním náhubkem než venku bez náhubku.
Možná naháčovi. Normální pes skutečně reguluje teplotu primárně tlamou a umožnit mu to je důležitější než snížit okolní teplotu o pár stupňů.
Pes s ním může štípnout, ale nekousne naplno.
Pakliže může pes štípnout, není splněna podmínka bezpečnosti pro spolucestující, tzn. pes nemůže do autobusu/vlaku.
A když to berete z pohledu psa, tak fenu ohlávka ( fixační) stresuje míň než drátěný koš.
Správně vybraný kovový náhubek psa prakticky nijak neomezuje. Může si s ním opřít hlavu, lehnout si, zívnout si, napít se. Oproti tomu fixační náhubek znemožňuje tlamu otevřít, zívat, pít, někdy i se olíznout. Pokud je tak povolený, že to umožňuje, pak není splněna podmínka bezpečnosti, viz výše.

To, že vybrat správný kovový náhubek je u některých plemen obtížné až nemožné, je zase jiná věc. Ale fixační náhubek vhodný není nikdy.

18.6.2020 15:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.232

marcelaamax napsal(a):
A co je špatného na tom, že jde pes v centru Prahy s košíkem na tlamě?

To je zase takové to polidšťování psů, že on chudáček musí mít košík a jak mu to musí vadit, to taky občas slýchávám. I když pravda je taková, že pokud má pes dobře sedící náhubek a je na něj normálně naučený, tak to vůbec neřeší a nevadí mu.

Jezdím se psema vlakem, autobusem a párkrát jsme jeli i narvaným MHD. Vždy s kovovýma košíkama a nikdy se mi nestalo, že by psi košíkem někoho pomlátili. V uličce chodí v řadě za mnou, když si sednu tak si zalezou ke mě k nohám.

Co je špatného na tom, že můj pes s košíkem nechodí, protože jsem líná a pohodlná, tak ten fixační strčím do kapsy?

Vaše pravda je taková, že když má pes dobře sedící náhubek, nevadí mu. Moje pravda je taková, že je pro psa být lepší bez náhubku. Čí pravda je lepší?

To, že jste párkrát jela narvaným MHD a nic se nestalo, neznamená, že se to nestane nikdy nikomu. Já jezdím MHD denně a párkrát jsem to viděla.

18.6.2020 15:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

Fiona.Praha napsal(a):

Jistě, to je mi jasné, jezdila jsem tramvaji s fenou 50 cm v kohoutku. Vždy jsem na ní měla kovový košík, popravdě mi štval, protože od tramvaje jsme šli kus pěšky a já ho pak nesla v ruce. Nicméně, jako rodilá pražačka vím, jaké v tramvaji, zvláště v létě, bylo dýchatelno a jak pes funěl. Takže jsem mu nepohodlným náhubkem nechtěla zhoršovat situaci.
Teda, já nevím, jak je to teď, jsem už dost let mimo Prahu, ale za mně v tramvaji nebo autobusu jezdil pes pouze v prostoru za řidičem a kočárek na zadní plošině.

18.6.2020 15:13

Jen bych doplnila, že v pražské MHD nesmí být pes přepravován na plošině vozu, kde je umístěn dětský kočárek s dítětem (s výjimkou případů, kdy dětský kočárek i psa přepravuje současně jeden cestující). Navíc ve většině dopravních prostředků (tramvaje, lanové dráhy, autobusy a trolejbusy) rozhoduje o možnosti přepravy cestujícího se psem bez schrány řidič.

Zdroj: https://pid.cz/wp-content/uploads/ke-stazeni/tarif/SPP_PID_2018-08-01.pdf

18.6.2020 15:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.232

juhaj napsal(a):
Jistě, to je mi jasné, jezdila jsem tramvaji s fenou 50 cm v kohoutku. Vždy jsem na ní měla kovový košík, popravdě mi štval, protože od tramvaje jsme šli kus pěšky a já ho pak nesla v ruce. Nicméně, jako rodilá pražačka vím, jaké v tramvaji, zvláště v létě, bylo dýchatelno a jak pes funěl. Takže jsem mu nepohodlným náhubkem nechtěla zhoršovat situaci.
Teda, já nevím, jak je to teď, jsem už dost let mimo Prahu, ale za mně v tramvaji nebo autobusu jezdil pes pouze v prostoru za řidičem a kočárek na zadní plošině.

Konečně někdo, kdo tuší, jak to v Praze funguje a nepíše o něčem, o čem nemá potuchy.
Také nediskutuji s těmi, kteří řeší, že chodí venčit na pole a do lesů a jak se mají chovat psi, páníčci, majitelé pozemků, myslivci.......
Nediskutuji o sousedských sporech se štěkáním, plotech, vratech, hárání, boudách a podobných věcech, protože v paneláku v Praze je to o něčem jiném.

Nyní už je v Praze hodně tramvají klimatizovaných, takže je to lepší než v těch starých. Když můžu, počkám na klimatizovanou se psem nebo bez psa.
V metru je chládek a průvan vlastně pořád, takže to je super a používám ho k přepravě nejčastěji, protože je nejrychlejší a pro mne nejpohodlnější.
Autobusy jsou v létě peklíčko, takže když můžu naplánuji to jinak nebo dojdeme pěšky, přískokem ve stínu kam potřebujeme. I když některé už jsou taky klimatizované, ale je jich málo (aspoň v mém okolí)
Bydlím na hezkém zeleném sídlišti, takže by mne ani nenapadlo, abych se jela procházet se psem s košíkem nebo bez košíku třeba do centra, v jakémkoli ročním období.

18.6.2020 15:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

Fiona.Praha napsal(a):
Konečně někdo, kdo tuší, jak to v Praze funguje a nepíše o něčem, o čem nemá potuchy.
Také nediskutuji s těmi, kteří řeší, že chodí venčit na pole a do lesů a jak se mají chovat psi, páníčci, majitelé pozemků, myslivci.......
Nediskutuji o sousedských sporech se štěkáním, plotech, vratech, hárání, boudách a podobných věcech, protože v paneláku v Praze je to o něčem jiném.

Nyní už je v Praze hodně tramvají klimatizovaných, takže je to lepší než v těch starých. Když můžu, počkám na klimatizovanou se psem nebo bez psa.
V metru je chládek a průvan vlastně pořád, takže to je super a používám ho k přepravě nejčastěji, protože je nejrychlejší a pro mne nejpohodlnější.
Autobusy jsou v létě peklíčko, takže když můžu naplánuji to jinak nebo dojdeme pěšky, přískokem ve stínu kam potřebujeme. I když některé už jsou taky klimatizované, ale je jich málo (aspoň v mém okolí)
Bydlím na hezkém zeleném sídlišti, takže by mne ani nenapadlo, abych se jela procházet se psem s košíkem nebo bez košíku třeba do centra, v jakémkoli ročním období.

Tak to se máte už líp, než v těch starých mi. Bydlela jsem na Barrandově, tam byly vycházky super, ale koně jsme měli úplně jinde, takže tam jsme holt museli dojet. A psina tam byla šťastná, kolikrát jsme tam i spávali, takže to se mnou vždy musela jet. Metra jsem se docela bála, kvůli schodům, ale to jsme k cestě naštěstí nepotřebovali, takže to jsem na cestě se psem využila jen párkrát.

18.6.2020 15:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.232

juhaj napsal(a):
Tak to se máte už líp, než v těch starých mi. Bydlela jsem na Barrandově, tam byly vycházky super, ale koně jsme měli úplně jinde, takže tam jsme holt museli dojet. A psina tam byla šťastná, kolikrát jsme tam i spávali, takže to se mnou vždy musela jet. Metra jsem se docela bála, kvůli schodům, ale to jsme k cestě naštěstí nepotřebovali, takže to jsem na cestě se psem využila jen párkrát.

Já metrem fakt jezdím nejčastěji, jako rodilé mi jezdící schody nevadí. Vadí mi davy a jezdící schody, když jedu se psem. Takže když je moc lidí, což je téměř vždy, vezmu psa do ruky a vyvezu nebo jdeme po schodech (schody jsou snad ve všem stanicích). Taky už jsou snad téměř ve všech stanicích metra výtahy, takže může i člověk se psem vyjet výtahem.

18.6.2020 16:20

Fiona.Praha napsal(a):

A navíc ve výši mých kolen. To není lenost, to je obava o má stařecká kolena. Mívali mí knírači kovové košíky a já modřiny.

18.6.2020 16:47
juhaj

XXX.XXX.164.121

Fiona.Praha napsal(a):
Já metrem fakt jezdím nejčastěji, jako rodilé mi jezdící schody nevadí. Vadí mi davy a jezdící schody, když jedu se psem. Takže když je moc lidí, což je téměř vždy, vezmu psa do ruky a vyvezu nebo jdeme po schodech (schody jsou snad ve všem stanicích). Taky už jsou snad téměř ve všech stanicích metra výtahy, takže může i člověk se psem vyjet výtahem.

Tak já se bála o psí tlapky na jezdících schodech, říkalo se, že můžou psovi tlapku přiskřípnout. A dav a pes je kapitola sama pro sebe.Jinak já metrem jezdila ráda, mám přátele po celé Praze a metro , kam až dosáhne, je opravdu nejrychlejší dopravní prostředek

18.6.2020 19:45

Fiona.Praha napsal(a):

Svět není jen Praha a MHD jezdí v řadě českých a moravských měst. Uznávám, metro jí můžeme všichni závidět. Ale jinak je to srovnatelné - šaliny, tedy tramvaje, trolejbusy a autobusy. Narvané často k prasknutí. A do toho cestující se psem, který ani nemůže otevřít tlamu. Pokud jedete jednu, dvě zastávky, je to těch pár minut. Ale jestliže jedete déle, a není problém jak po Praze tak po Brně cestovat hodinu a to ani nejedete z jednoho konce na druhý, už to musí být pro psa ve fixačním náhubku přinejmenším náročné, když se nemůže chladit.

18.6.2020 20:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

V tom metru nejvíc bych se bála těch eskalátorů aby tam psovi nezůstal dráp nebo mu tam nezajela tlapka. I malé děti tam mohou mít úraz.

18.6.2020 21:00

GAELLE napsal(a):
V tom metru nejvíc bych se bála těch eskalátorů aby tam psovi nezůstal dráp nebo mu tam nezajela tlapka. I malé děti tam mohou mít úraz.

Zatím jsem se se psem po Praze nepohybovala, s inval. vozíkem ano. Tak i tak je třeba využít výtah.

18.6.2020 21:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zatím jsem se se psem po Praze nepohybovala, s inval. vozíkem ano. Tak i tak je třeba využít výtah.

všude asi výtah není.............stačilo mi když psovi uvízl dráp na kovových schodech jak strašně naříkal a bála jsem se že si ho celý vytrhne jak se snažil se dostat pryč. od té doby jsme raděj obešli celé město abychom tudy nemuseli. přítel ho tam přenášel v náručí když jsme šli oba

18.6.2020 22:26

GAELLE napsal(a):
všude asi výtah není.............stačilo mi když psovi uvízl dráp na kovových schodech jak strašně naříkal a bála jsem se že si ho celý vytrhne jak se snažil se dostat pryč. od té doby jsme raděj obešli celé město abychom tudy nemuseli. přítel ho tam přenášel v náručí když jsme šli oba

Ty schody na obrázku jsou pro psí nohy mor. Zvlášť tak dlouhé. Po takových schodech s psicí nechodím. Někdy na podobné narazím na výletě, ale pes třeba může jít vedle.
Třeba na Drábské světničky jsem psici kvůli roštům nevzala.

18.6.2020 22:50
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ty schody na obrázku jsou pro psí nohy mor. Zvlášť tak dlouhé. Po takových schodech s psicí nechodím. Někdy na podobné narazím na výletě, ale pes třeba může jít vedle.
Třeba na Drábské světničky jsem psici kvůli roštům nevzala.

na to jak byl starý tak chodil v pohodě i po takovémto mostě a nebál se ale od té příhody s drápem už to nebylo ono. Sama jsem tam s ním už nechodila. Teď už tam konečně na 1/3schodu dali prkýnka a buduje se tam nový "šnek" aby byl i pro cyklisty. V Českém ráji schody dával v pohodě. V metru jsme nikdy nebyli ani v obchoďáku kde jsou jezdicí schody tam bych měla fakt strach že tam uvízne a dráp mu zajede mezi schod a krycí plech............

20.6.2020 01:33

Kose opet ve hre?

V Prazske MHD proste lidi s kovovym kosem skoro nenajdete.
Proc?

Presne jak pise Fiona i Orionka - otre se pes s kovakem = pruser.... boli to....modriny....
Otre se pes s plastakem/textilakem = ok, dejme tomu.

O nic vic ci min nez prezit prepravu bez uhony tady preci nejde.

A jen aby bylo jasno stran te "lenosti"....
Nasi psi maj jak textilaky, tak plasty i kovaky.
Ale beru jim do baglu vzdy jen to, co mi prijde vhodne pro dannou prilezitost....
V prazske MHD vitezi jednoznacte plast.

20.6.2020 10:39

"V prazske MHD vitezi jednoznacte plast"

Tak ja treba plastak na ty svoje nesezenu.

Ale zase tech lidi s fixacnim uz tolika nepotkavam. Uz se to preci jen mezi lidmi rozsirilo, ze to fakt nemaji pouzivat

20.6.2020 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"V prazske MHD vitezi jednoznacte plast"

Tak ja treba plastak na ty svoje nesezenu.

Ale zase tech lidi s fixacnim uz tolika nepotkavam. Uz se to preci jen mezi lidmi rozsirilo, ze to fakt nemaji pouzivat

Já teda na psa plastový košík také mám - baskerville. Používám hlavně při seznámení a kontaktu se psy, a pak taky na coursing, nebo když mi s čubinou běhají společně za udičkou - aby ji kdyžtak v plné rychlosti nenapálil kovovým košem. A pravda je taková, že dokonalý kovový koš stále sháním a ještě jsem nesehnala , ale ven jeden kovák nosí, celkem jde, ale není to úplně top. No a fena mi z kováku taky "vyrostla", je jí úzký. Takže taky budu shánět nový.

S fixačníma náhubkama taky tolik lidí nepotkávám, spíš s takovýma těma nylonovýma páskovýma, nebo s plastovýma... To už jsem tu taky psala, jak jsem potřebovala na čubinu, když byla štěně, košík, protože jsme měli jet vlakem. Ty po psovi už jsem asi rozdala a už jsem měla jen samé velké, no tak jsme se vydali do zverimexu. Když jsem prodavačce řekla, že sháním kovový náhubek, tak se zhrozila, proč na takové štěňátko vůbec náhubek a hlavně proč kovový. No vysvětlovala jsem ji, že to máme do vlaku. Začala mi nutit fixační náhubek, že je to super, lepší než kovový a do vlaku, že to stačí. Nemohla jsem ji vysvětlit,že to nechci. Nakonec už jsem se fakt docela naštvala, takže mi nakonec ukázala ty náhubky kovové. Nicméně žádný neseděl. A tak jsem koukala právě na ty nylonové, páskové - náhubek "dalmatin" byl celkem vyhovující, na tu jednu cestu, než z toho vyroste. No ovšem prodavačka zase začala, že ten náhubek je jí obrosvký a že je to na dalmatina, že jí to sedět nemůže a rvala mi nějaký, ve kterém fena ani neotevřela hubu.... To už jsem chytala nerva a řekla jí, že buď mi dá ten náhubek na dalmatina nebo odcházím... Dala mi ho. A tomu zverimexu se od té doby vyhýbám obloukem...

Edit.: V prazske MHD vitezi jednoznacte plast

Já zase když jedu do Prahy, tak většinou někam na výlet, nebo se prostě po té Praze pohybujeme a pes mezi lidmi a psy má nahubek pořád. Takže je pro mě jednodušší vzít jen kovový náhubek, který bude mít pak i po městě, než tahat ještě plastový do MHD a venku pak přehazovat kovový...

20.6.2020 11:01

20.6.2020 11:13

20.6.2020 11:15

A u nás tak :-)

Chudák!

20.6.2020 11:31

Chudák!

Jasně, měla ho na čumáku asi 10 minut, než jsem si došla pro razítko. Fakt je, že kdyby měla kovový, byla by větší jistota, že k ní nikdo nepoleze.
Ale fakt se za těch 10 minut nepřehřála. Nejsem b.lb, abych nevěděla.....A o tom, kolik jsem viděla psů s vydřeným čumákem od kovových košíků....radši nepíšu.
Jediné, co můžete namítat, že by stejně s tím páskem kousla, ale to už je zase moje odpovědnost.

20.6.2020 11:37

Jasně, měla ho na čumáku asi 10 minut, než jsem si došla pro razítko. Fakt je, že kdyby měla kovový, byla by větší jistota, že k ní nikdo nepoleze.
Ale fakt se za těch 10 minut nepřehřála. Nejsem b.lb, abych nevěděla.....A o tom, kolik jsem viděla psů s vydřeným čumákem od kovových košíků....radši nepíšu.
Jediné, co můžete namítat, že by stejně s tím páskem kousla, ale to už je zase moje odpovědnost.

Tak jasne, vas pes, vas nazor...
Ale nekouka se na to moc hezky.

20.6.2020 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.212.84

Dobrá,
perfektní osvěta.

20.6.2020 12:32

rapotacka11 napsal(a):
Dobrá,
perfektní osvěta.

.A o tom, kolik jsem viděla psů s vydřeným čumákem od kovových košíků....radši nepíšu.

20.6.2020 12:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No jo, i ten kovový košík se musí vybrat správně sedící, případně upravit. Ani jeden z mých psů nikdy neměl odřený čumák od kovového koše.

A navíc teď jsme se teda bavili o 10ti minutách - za tu dobu košík psovi jistě čumák nevydře.

Že vy to nachvíli použijete - ok.. Ale nedávala bych to sem jako příklad náhubku, protože jiní se podle toho můžou řídit a můžou už to používat na delší dobu..

A co se týče tohoto fixačního náhubku/ohlváky, nebo co to vlastně je?, ve vlaku tak tam mi to úplně postrádá smysl - buď je to utažené tak, že pes nemůže dýchat a nebo je to povolené tak, že pes může kousnout

20.6.2020 12:50

.A o tom, kolik jsem viděla psů s vydřeným čumákem od kovových košíků....radši nepíšu.

Jako sorry, ale tohle je docela uboha argumentace

20.6.2020 14:30

Možná, jen jsem tím chtěla říct, že když se blbě používá kovový - je to prů.ser, stejně jako když se použije blbě fixační, nebo ohlávka, či co to vlastně je. V návodu deklarováno jako náhubek do dopr.pr.

20.6.2020 14:32
rapotacka11

XXX.XXX.212.71

Já tedy, když jsem kupovala koš, vždy jsem ho celý
pečlivě projela prstama a hledala jsem problém.
Nánosník byl např z ?... prostě ne kožený a opravdu
ty hrany byly ostré. Dala jsem tam kůži
místo té koženky nebo co to bylo za materiál.
Problém = odřeniny se nekonaly.

20.6.2020 14:54

Možná, jen jsem tím chtěla říct, že když se blbě používá kovový - je to prů.ser, stejně jako když se použije blbě fixační, nebo ohlávka, či co to vlastně je. V návodu deklarováno jako náhubek do dopr.pr.

"když se použije blbě fixační"

A blbe ve smyslu, ze nefixuje nebo ze znemoznuje chlazeni?
To je totiz ten paradox nejvetsi.

Ne, vase volba, co date psovi na cumak. Je to vas pes.

20.6.2020 15:00

V návodu deklarováno jako náhubek do dopr.pr...

To je fajn, náhubek na mého samojeda byl deklarován na rotvajlera. Ten by ho nenavlékl. Člověk musí myslet, ne slepé věřit tomu, co je kde napsáno.

20.6.2020 15:42
rapotacka11

XXX.XXX.212.71

Výrobky na kšeft,
nevyrábí (většinou) lidi, kteří zvířatům rozumí.
Jsou to spíš lidi, kteří "umí "cosi vyrobit a nějak se živit musí.
Ať už je to "králíkárna, overal na psa nebo košík".
Něco spatlají, hezky zabalí, s fantazijí svůj výrobek popíší.
Neználci nadšeně nakoupí a chudák zvíře.

20.6.2020 18:13

Tak zrovna tu naši ohlávku dělá trixie. Což asi není úplně blbec, který by patlal něco na koleně. Ale klidně mě vyveďte z omylu.
Kovové košíky dělá kdejaký zámečník.

20.6.2020 18:32
rapotacka11

XXX.XXX.212.71

Tak zrovna tu naši ohlávku dělá trixie.
Hm, je fakt hezká.

Jistě máte pravdu, mýlím se určitě já.
Možná jsem přihlouple zaujatá.
Vídám - tedy když ji vyvedou,
na chytré, vymakané, krásné ,profi, hodně nakrátko držené
ohlávce, pitomou borderu, která za 7 let nepochopila,
jak má šlapat u kočáru.

20.6.2020 18:35

Tak u kočáru určitě nešlape, u kočáru bude šlapat maximálně až v něm budou vozit mě, ale budu se modlit, abychom se toho nedožily.

20.6.2020 20:52

rapotacka11 napsal(a):
Tak zrovna tu naši ohlávku dělá trixie.
Hm, je fakt hezká.

Jistě máte pravdu, mýlím se určitě já.
Možná jsem přihlouple zaujatá.
Vídám - tedy když ji vyvedou,
na chytré, vymakané, krásné ,profi, hodně nakrátko držené
ohlávce, pitomou borderu, která za 7 let nepochopila,
jak má šlapat u kočáru.

Ale to asi není problém ohlávky, ale majitelů, kteří si pořídili nevhodného psa. Nebo jsou nevhodní ti majitelé?

21.6.2020 11:09

Tak zrovna tu naši ohlávku dělá trixie. Což asi není úplně blbec, který by patlal něco na koleně. Ale klidně mě vyveďte z omylu.

trixie vyrobi vse, co lidi koupi :-D
protitahaci postroj taky koupite, kdyz ho maji v nabidce?

nebo tohle?
https://www.zooroyal.cz/trixie-nahubek-se-sitkou-polyester-cerny-xs

21.6.2020 11:15

Howg

22.6.2020 08:54
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ale to není náhubek, to je vodicí ohlávka ala halti.
Správně nasazená je do MHD úplně k ničemu a zároveň ničemu nevadí - pes může kousat, může zívat, může štěkat, může všechno.
A blbě nasazená je ještě větší svinstvo než fixák, kombinuje nevýhody fixačního náhubku (brání pořádně dýchat, zívat, pes nemá pohodlí) a volné tlamy (pes může do jisté míry kousat).
A že případné pokousání je Vaše zodpovědnost, no, ano, to je. V případě havárie vyděšený pes je schopný pokousat i majitele, o ostatních cestujících, záchranářích a hasičích nemluvě.
Pro cestování hromadnou dopravou je zkrátka pevná schrána nebo pevný kovový košík nutností.

10.7.2020 19:54

Jé, tak přesně za tenhle výrobek jsem tady před rokem dostávala pěknou sodu

10.7.2020 20:23

Jé, tak přesně za tenhle výrobek jsem tady před rokem dostávala pěknou sodu

Nic si z toho nedějte, já letos.

10.7.2020 20:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.233

Nic si z toho nedějte, já letos.

Já už kdysi a letos zas

10.7.2020 20:36

Už dost, nebo to začne znovu. Fakt je, že teď ve vedru nejezdím dopravou, ale radši sednem do auta - bez náhubku.

10.7.2020 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Výrobky Trixie u mě po mnohých zkušenostech spadají do kategorie "nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci".
Vždycky jsem se nechala zlákat nízkou cenou, abych ve finále po blbých zkušenostech stejně skončila u dražší kvalitnější varianty - kdybych to udělala hned, výrazně bych ušetřila.

10.7.2020 21:02

Nemám tak bohaté zkušenosti, náhubek-ohlávka je jediný výrobek té značky u nás doma. Pak mám ještě 10 let vodítko hurta a stejně dlouho naviják flexi. A také podobně dlouho obojek beze značky.
Ale psa mám s PP

Přidejte reakci

Přidat smajlík