Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ehm

19.6.2020 18:54
ehm

XXX.XXX.237.61

Ahoj, jaký máte názor na povely od jiných lidí kromě páníčka u 3 měsíčního štěněte? Respektive jak se mám dívat na to, když známí na návštěvě začnou chtít po štěněti sedni, pac, hop atd. aniž by to štěně ještě bezchybně ovládalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2020 18:59

ehm napsal(a):
Ahoj, jaký máte názor na povely od jiných lidí kromě páníčka u 3 měsíčního štěněte? Respektive jak se mám dívat na to, když známí na návštěvě začnou chtít po štěněti sedni, pac, hop atd. aniž by to štěně ještě bezchybně ovládalo.

Já jednoznačně, ať si ho klidně povelujou ....posledních pár let mám psy, kteří povely od cizích ignorují i jako dospělí jedinci, kteří už je znají a tudíž je jasné, jak to vypadalo, když tito jedinci byly štěňaty.

Pokud vám to vadí, tak to návštěvě prostě zatrhněte a je to....váš pes, váš byt, vaše pravidla
U povelu "hop" bych se dost důrazně ohradila i já, štěně nemá kam co skákat, stačí co naskáče samo o sobě na prochajdě....

ehm

19.6.2020 19:32
ehm

XXX.XXX.237.61

Tak super, to jsem ráda. Já dost právě slýchávám názory, jak psa musí učit jeden člověk, že ho to jinak kazí a tak.

A tohle jsou samozřejmě výjimečné situace, a hop jsem utla, to v tomhle věku rozhodně neučím.

Mě osobně na tom asi nejvíc vadí ta absence slušnosti se mě nejdřív zeptat, to samý dávání ňamek a hlazení u úplně cizích. Zatím mě nejvíc překvapily 2 holčičky, co jsme potkaly ve zverimexu, které se jako dobře vychované slečny, nejdřív zeptaly.

19.6.2020 20:13

ehm napsal(a):
Tak super, to jsem ráda. Já dost právě slýchávám názory, jak psa musí učit jeden člověk, že ho to jinak kazí a tak.

A tohle jsou samozřejmě výjimečné situace, a hop jsem utla, to v tomhle věku rozhodně neučím.

Mě osobně na tom asi nejvíc vadí ta absence slušnosti se mě nejdřív zeptat, to samý dávání ňamek a hlazení u úplně cizích. Zatím mě nejvíc překvapily 2 holčičky, co jsme potkaly ve zverimexu, které se jako dobře vychované slečny, nejdřív zeptaly.

psa musí učit jeden člověk,

Tak na to zase bacha, to jsme si úplně nerozuměli....pokud by se jednalo o učení povelů, tak tam bych to já o osobně návštěvě zatrhla a to ne proto, že by psa musel nutně "učit" jeden člověk, běžně se na výchově podílí celá rodina, ale ta je mnou instruována, jak to budeme dělat, ale absolutně nevím, proč by návštěva měla moje štěně něco učit...tak to ani omylem.

Dávání mňamek bez mého výslovného souhlasu neexistuje a hlazení to samé.

Já teda musím říct, že momentálně mám dost roztomilé štěně, dost venku budí pozornost, takže dost lidí, co potkáme se s náma zastaví, zajímají se, co je to za psa a samozřejmě projeví zájem si štěndo pohladit, ale ještě se mi nestalo, že by si malou někdo hladil bez dovolení a vůbec bych cizímu člověku nedovolila svého psa pamlskovat.

19.6.2020 20:13
eli22

XXX.XXX.58.41

No já bych jim spíš slušně řekla, aby to nedělali. Kdyby teda k nám někdo na návštěvu chodil . My si na návštěvy moc nepotrpíme, a ony asi taky ne, protože tady řvou papouši /což my ale neslyšíme, tudíž občas nechápu, proč návštěva přichází s prstama v uších/.

19.6.2020 21:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pamlskuju všechny sousedovic psy, párkrát se zeptám a když mi x krát řeknou, že v pohodě, tak už se víc neptám. Nejsem asi cizí, my se tu všichni známe. Povelovat...no ano, taky jejich psy poveluju. Protože většina, naposled novou labradorku, učí své psy třeba neskákat na cizí lidi(a labradoři jsou v tom hodně dobří ) takže teď, když už to není malé štěndo, ale malá slečna tak dám sedni a teprve dostane kokinko. Že nás někdo potká, jelikož mám velkého psa tak ano, zeptá se, jestli si ho může pohladit a při té příležitosti třeba řekne: a dáš mi pacičku, umíš dát pacinku? Dělali to, i když psi byli štěnda a ne, nijak mi to nevadí. Beru to jako součást etikety vychovaného společenského psa, protože to on je

19.6.2020 22:10

lesnížínka napsal(a):
Pamlskuju všechny sousedovic psy, párkrát se zeptám a když mi x krát řeknou, že v pohodě, tak už se víc neptám. Nejsem asi cizí, my se tu všichni známe. Povelovat...no ano, taky jejich psy poveluju. Protože většina, naposled novou labradorku, učí své psy třeba neskákat na cizí lidi(a labradoři jsou v tom hodně dobří ) takže teď, když už to není malé štěndo, ale malá slečna tak dám sedni a teprve dostane kokinko. Že nás někdo potká, jelikož mám velkého psa tak ano, zeptá se, jestli si ho může pohladit a při té příležitosti třeba řekne: a dáš mi pacičku, umíš dát pacinku? Dělali to, i když psi byli štěnda a ne, nijak mi to nevadí. Beru to jako součást etikety vychovaného společenského psa, protože to on je

Moji sousedi taky pamlskovali "bez dovolení", ale s tím, že se mě zeptali, jestli můžou dát občas psům piškotek. Nevadilo mi to, tak proč ne. Ale to je pamlskování s dovolením.

S tím povelováním od cizích to asi já vnímám trochu jinak, všichni moji psi i vycvičená ovřanda, tak nějak povely od cizích ignorovali....o chrtovi ani nemluvím, ten defakto ignoroval i mě, když mu povel nepřišel smysluplný...a Sárinu, tak od té nikdy nikdo packu ani nechtěl

Já to možná vnímám jinak, protože nemám společenské psy, ale psy prioritně hlídací a tudíž nemám ani tendence třeba psa cíleně "učit", že se má od lidí nechat hladit...má zájem fajn, nemám nic proti tomu, aby ho někdo pohladi, nemá zájem...no tak nic.
A asi je to taky tím, že já mám psy rezervované a vlastně mi to vyhovuje, jediný sluníčkář byl setr a to se přiznám...to nebyla úplně vyhovující povaha pro mě, i když byl zlatíčkovatej

19.6.2020 22:25

No... Učila jsem jen povely, které jsem potřebovala. Sedni mezi nimi nebylo. Ale umí to (netvrdím, že s ohledem na naturel bezvýhradně plní), pamlskáři naučili už v útlém věku. Za kus žvance by se tyhle potvory přerazily. Jednou jako prcek viděl za pac pamlsek. Chtěl běžet žebrat, odvolala jsem ho. Pár minut poté druhé pac a to už se na mě vykašlal a řítil se pánovi dát tlapku, ačkoliv to nikdy předtím neviděl. Nevěřila jsem.

19.6.2020 22:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

devítiletého velkého psa jsem naučila "pacik" a "druhou" a byla to sranda ho pozorovat hlavně když mu piškot dávalo dítě menší než on. Nechal se v pohodě od lidí i dětí hladit na to byl zlatý. Od nás si piškot vzal jemně i z pusy. Ale jak viděl psa byl se slušným chováním konec.................

20.6.2020 13:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
devítiletého velkého psa jsem naučila "pacik" a "druhou" a byla to sranda ho pozorovat hlavně když mu piškot dávalo dítě menší než on. Nechal se v pohodě od lidí i dětí hladit na to byl zlatý. Od nás si piškot vzal jemně i z pusy. Ale jak viděl psa byl se slušným chováním konec.................

No, ono to tak bylo i u nás. Přišla mamka a: dej mi pacinku...A psi nic, já je to neučila. Oni neumí dát packu? Takovou blbinu!(jako, že jsou asi tupí ) Ne, neumí a taky na co?!? Jenže každý druhý mazlič: dej pacinku. No tak se to naučili a hned i: a druhou

20.6.2020 13:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nevadí mi, pokud se někdo zeptá a pak si psa pohladí (teda u nás fenu, pes na to od cizích není zvědavej), nevadí mi, když přijede někdo z rodiny (nebo kamarádi, kteří sem jezdí často) a dá psům piškot, to je taky domluvené, že můžou.

Ale asi bych nechtěla, aby mi malému štěněti dávali nějaké povely a to hlavně proto, že dost často ti lidi samy neví, jak psa něco naučit, opakují povely desetkrát, odměňují pozdě a nebo odmění i přesto, že pes povel neudělal... .Takové to "sedni, sedni, sedni, no tak sedneš si už, jee ty sis lehnul, no to je taky dobrý tak na".... Ale zase to, že chce návštěva dát psům piškot a před tím jim řekne "sedni" nebo "pac", tak to neřeším. Třeba děti z rodiny dávají feně "sedni" "lehni" "pac" "čekej" a ona to za piškot nadšeně plní. Oni zase psi nejsou blbí a rychle zjistí, u koho jim co projde.

Co by se mi ale fakt nelíbilo by bylo, kdyby mi někdo psa hladil, krmil nebo poveloval přes plot. Tohle řešili sousedi, když jim za štěnětem CC chodily děti z vesnice, dávali mu nějaké asi zbytky svačin, povelovali a hladili přes plot...

20.6.2020 23:08
conie

XXX.XXX.206.202

Pinčové ani pastevci nebudou poslouchat nikoho cizího, naštěstí. Taky zírám, kolik lidí by chtělo venku cizího psa povelovat. U vrat nám to zkouší kolemjdoucí turisté dost často, holky jim to dokáží ale vysvětlit důrazně. Nesouhlasím s tím, aby mému psovi, zvlášť mladému nebo dokonce štěněti, dával povel někdo mimo nejbližší rodinu. Dospěláci již mají každého mimo nás na háku, ale to je spíše o plemenu, výchově a vzájemném vztahu. Můžu vzít kteroukoliv fenu mezi děti a na můj pokyn pak splní i jejich povely, ale jen v mé přítomnosti.

21.6.2020 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

conie napsal(a):
Pinčové ani pastevci nebudou poslouchat nikoho cizího, naštěstí. Taky zírám, kolik lidí by chtělo venku cizího psa povelovat. U vrat nám to zkouší kolemjdoucí turisté dost často, holky jim to dokáží ale vysvětlit důrazně. Nesouhlasím s tím, aby mému psovi, zvlášť mladému nebo dokonce štěněti, dával povel někdo mimo nejbližší rodinu. Dospěláci již mají každého mimo nás na háku, ale to je spíše o plemenu, výchově a vzájemném vztahu. Můžu vzít kteroukoliv fenu mezi děti a na můj pokyn pak splní i jejich povely, ale jen v mé přítomnosti.

Tak jako on pes taky většinou na ty povely nereaguje a kouká na mne, jestli ho pobídnu, že tu packu má dát. Ale to lidem nebrání mu ty povely dávat. Ať si dávají, pro mne na tom není nic špatného. Příklad dnes ráno. Kvůli velké vodě máme jinou trasu, takže jsme šli kolem velmi nepříjemného NO jedněch sousedů. Ten pes je pro mne vyloženě ,,divný". Zná nás léta, ví, že od nás to kokino dostane a vypadá, že se i na něj těší, ale nebrání mu to lítat vztekle kolem nízkého plotu a řvát, bohužel je to mezi domy a ten jeho hlas je hrozný. Majitelku asi nenapadlo, že v dešti půjdem kolem, tak když na nás začal řvát, vyběhnula ze dveří ho okřiknout(oni se taky bojí, že tím plotem jednou projde) Jsem na ni zavolala(zpoza keřů) že to jsme my že se nic neděje a psa jsem taky povelovala: ticho, neřvi sakra, to je hrozný řev od tebe, ticho buď, nebo dostanem všichni! Hele kokčo a ticho! Ták hodný, tady máš kokino. Ale to jsou lidi, kterým ten pes trochu ,přerostl přes hlavu", oni už jsou hodně starší a asi by byli i rádi, kdyby ho někdo trochu ,,usměrnil".

21.6.2020 11:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ticho, neřvi sakra, to je hrozný řev od tebe, ticho buď, nebo dostanem všichni! Hele kokčo a ticho! Ták hodný, tady máš kokino.

Tak já bych třeba nebyla nadšená, kdyby mi takhle někdo řval na štěkajícího psa na mé zahradě. Druhá věc je, že pes by na to stejně nereagoval a rozhodně by kvůli tomu štěkat nepřestal . Ale já tohle řešit nemusím, pes je doma, venku je jen když jsem tam já a na lidi ho řvát nenechám, ono do vesnice máme stejně jen malou část plotu, když někdo prochází, pak pes běží ke vratům a štěká, když dotyčný opustí úroveň vrat, tak pes většinou přestane a jde zpátky. Když se tam někdo zastaví nebo tak, tak psa volám. Pokud jde někdo se psem, tak ho volám hned.

To pamlskování psů za plotem je další věc, kterou nechápu. Ale to už jsme tu spolu někdy řešily, vím, že majitelům těch psů, které krmíte vy, to nevadí .

21.6.2020 12:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
ticho, neřvi sakra, to je hrozný řev od tebe, ticho buď, nebo dostanem všichni! Hele kokčo a ticho! Ták hodný, tady máš kokino.

Tak já bych třeba nebyla nadšená, kdyby mi takhle někdo řval na štěkajícího psa na mé zahradě. Druhá věc je, že pes by na to stejně nereagoval a rozhodně by kvůli tomu štěkat nepřestal . Ale já tohle řešit nemusím, pes je doma, venku je jen když jsem tam já a na lidi ho řvát nenechám, ono do vesnice máme stejně jen malou část plotu, když někdo prochází, pak pes běží ke vratům a štěká, když dotyčný opustí úroveň vrat, tak pes většinou přestane a jde zpátky. Když se tam někdo zastaví nebo tak, tak psa volám. Pokud jde někdo se psem, tak ho volám hned.

To pamlskování psů za plotem je další věc, kterou nechápu. Ale to už jsme tu spolu někdy řešily, vím, že majitelům těch psů, které krmíte vy, to nevadí .

Ne, opravdu nevadí, to jsou psi, kteří tam jsou sami a nebo...jejich majitele ani nenapadne jim něco takového koupit(nasušit maso) takže jsou vlastně rádi, že jejich pes to kokčo dostane. Část z nich jsou vzdálení příbuzní mně nebo muže. Či sousedé, jejichž psi jsou naši velcí kamarádi. Tenhle NO zrovna ne a ještě jeden pes, kterého si vzali přistěhovaní mladí z útulku, kříženec labradora. Ale všichni o tom, že psu dáme kokčo ví a jak píšu, vlastně jsou rádi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík