Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

.Bebe.

21.6.2020 16:14
.Bebe.

XXX.XXX.74.115

Dobrý den, co dělat, když pes neposlechne na povel? Prý by se povel neměl opakovat, protože by si potom pes myslel, že může poslechnout až na ten několikátý...ale třeba já bych v dané chvíli potřebovala aby pes přestal dělat, to co dělá a přiběhl nahned a ne až na to čtvrtý zavolání

21.6.2020 16:16
rapotacka11

XXX.XXX.212.136

Proč?

21.6.2020 16:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

.Bebe. napsal(a):
Dobrý den, co dělat, když pes neposlechne na povel? Prý by se povel neměl opakovat, protože by si potom pes myslel, že může poslechnout až na ten několikátý...ale třeba já bych v dané chvíli potřebovala aby pes přestal dělat, to co dělá a přiběhl nahned a ne až na to čtvrtý zavolání

No víte, nejdřív toho psa musíte to poslouchání NAUČIT - bez toho to nepůjde.

21.6.2020 16:40
LájošM

XXX.XXX.14.251

A jakou má pes motivaci, aby přiběhl hned?
Proč by měl poslechnout, když má jinde zajímavější zábavu?
Jak učíte přivolání? Rozumí vůbec pes, co po něm chcete?
Cvičíte přivolání cíleně? V různém prostředí, různých situacích, s rušivkami, s pomocníky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2020 16:41

Inspektor Pišišvor napsal(a):

No jo, ale právě to zadavatelka neumí.

.Bebe.

21.6.2020 16:48
.Bebe.

XXX.XXX.74.115

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Však on ví, co se po něm chce

21.6.2020 16:50

.Bebe. napsal(a):

Tak proč to nefunguje?

21.6.2020 17:00

A naschvál nepřiběhne. To proto, aby vás naštval!!

Ale teď vážně. Ví, co po něm chcete, ale povel nemá naučený. Nejdřív doma na dvorku, když nemá co na práci. Zavoláte 1x, podívá se a nepůjde. Proto bude mít delší vodítko a vy si ho zlehka přitáhnete. Zlehka, ne brutálně, aby věděl, že poslechnout musí. Až to tak uděláte 100x, tak pes bude vědět, že poslechnout musí a na ten pověl přijde sám. A vy ho odměníte tím, co má nejraději. Míčkem, pískací hrakou, pamlskem - vysoké hodnoty. Za to nemůžete pokládat granuli, kterých dostane večer misku. Čím častěji se vám povede ho odměnit, tím ochotněji k vám bude přicházet.
Cesta od "on ví, co po něm chci" až po slušné provozní přivolání je dlouhá.
I kdyby lelkoval a otálel a nakonec přišel, nikdy mu nesmíte vynadat, natož mu nařezat.
A pokřikovat dokola "pocem" je také nesmysl. Klidně volejte "pocem", ale 1x a vynuťte si splnění povelu. Když víte na 50 procent, že nepřijde, tak ani nevolejte.
Ale určitě vám to někdo zde vysvětlí líp.

21.6.2020 17:03

Zásada : Na pamlsek nelákáme, pamlskem odměňujeme správné chování.
I když - když se pes chystá zmizet v dáli za zvěří, je lepší povel "Ňamináááá", než pes v trapu. Ale do výcviku to nepatří.

.Bebe.

21.6.2020 17:16
.Bebe.

XXX.XXX.74.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A naschvál nepřiběhne. To proto, aby vás naštval!!

Ale teď vážně. Ví, co po něm chcete, ale povel nemá naučený. Nejdřív doma na dvorku, když nemá co na práci. Zavoláte 1x, podívá se a nepůjde. Proto bude mít delší vodítko a vy si ho zlehka přitáhnete. Zlehka, ne brutálně, aby věděl, že poslechnout musí. Až to tak uděláte 100x, tak pes bude vědět, že poslechnout musí a na ten pověl přijde sám. A vy ho odměníte tím, co má nejraději. Míčkem, pískací hrakou, pamlskem - vysoké hodnoty. Za to nemůžete pokládat granuli, kterých dostane večer misku. Čím častěji se vám povede ho odměnit, tím ochotněji k vám bude přicházet.
Cesta od "on ví, co po něm chci" až po slušné provozní přivolání je dlouhá.
I kdyby lelkoval a otálel a nakonec přišel, nikdy mu nesmíte vynadat, natož mu nařezat.
A pokřikovat dokola "pocem" je také nesmysl. Klidně volejte "pocem", ale 1x a vynuťte si splnění povelu. Když víte na 50 procent, že nepřijde, tak ani nevolejte.
Ale určitě vám to někdo zde vysvětlí líp.

Děkuji 🙂👍

21.6.2020 17:27

Zásada : Na pamlsek nelákáme, pamlskem odměňujeme správné chování.
I když - když se pes chystá zmizet v dáli za zvěří, je lepší povel "Ňamináááá", než pes v trapu. Ale do výcviku to nepatří.

To mi připomíná, jak tady někdo psal(a) před léty, že má naučené koně na "Naa!" (myšleno dobrůtku). A jak se to osvědčilo v případě, že jezdec na vyjížďce upadl a kůň chtěl prchnout. Naa! zabralo. Takže proč ne.

21.6.2020 17:42

Na předchozí fenu jsem v případě nouze nejvyšší ( když se rozhodla, že turisti neprojdou např.) volala "perníčééék" - milovala perníkové koření. Škoda že nosework byl v té době neznámá disciplina - určitě by vynikala.
Není špatné mít takové nouzové volání.
Na psa mého milujícího platilo, když jsem vydala skřek, abych upoutala jeho pozornost, flákla jsem sebou a skučela au,au,au. Nic pak nebylo důležitější, než mě zachránit :-))

21.6.2020 18:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No a my takhle zase máme v uvozovkách povel "papání". Venku to teda nepoužívám, tam není potřeba, ale paradoxně to občas použiju na zahradě, když fena nechce jít domů. To se mi stává když je teplo a ona se venku opaluje, to na mě pak upřeně čumí, ještě s takovým hrdým výrazem ,ale ani se nehne . "Papání" v tu chvíli většinou zabere a potom jí teda dám aspoň nějaký pamlsek .

21.6.2020 18:41

Na předchozí fenu jsem v případě nouze nejvyšší ( když se rozhodla, že turisti neprojdou např.) volala "perníčééék" - milovala perníkové koření. Škoda že nosework byl v té době neznámá disciplina - určitě by vynikala.
Na psa mého milujícího platilo, když jsem vydala skřek, abych upoutala jeho pozornost, flákla jsem sebou a skučela au,au,au. Nic pak nebylo důležitější, než mě zachránit :-))

A vo tom to je

21.6.2020 19:16

marcelaamax napsal(a):
No a my takhle zase máme v uvozovkách povel "papání". Venku to teda nepoužívám, tam není potřeba, ale paradoxně to občas použiju na zahradě, když fena nechce jít domů. To se mi stává když je teplo a ona se venku opaluje, to na mě pak upřeně čumí, ještě s takovým hrdým výrazem ,ale ani se nehne . "Papání" v tu chvíli většinou zabere a potom jí teda dám aspoň nějaký pamlsek .

Tak to já jako nouzovku na zahradě používám vyoperované pískátko z pískací hračky....zabírá na stopro, venku zahvízdám, ale jako hodně nahlas.....osvědčilo se mi to i u chrta, který se na hvizd vracel i když se zrovna hnal za zajícem. Nepoužívám to na běžné přivolání, ale až v případě krajní nouze....zabírá mi to na všechny psy.

21.6.2020 21:20
TyVed

XXX.XXX.44.89

Tak to já jako nouzovku na zahradě používám vyoperované pískátko z pískací hračky....zabírá na stopro, venku zahvízdám, ale jako hodně nahlas.....osvědčilo se mi to i u chrta, který se na hvizd vracel i když se zrovna hnal za zajícem. Nepoužívám to na běžné přivolání, ale až v případě krajní nouze....zabírá mi to na všechny psy.

To by mě zajímalo, zda to s novou pasteveckou slečnou udržíte. Tak řekněme někdy za 8 měsíců.

21.6.2020 21:41

TyVed napsal(a):
To by mě zajímalo, zda to s novou pasteveckou slečnou udržíte. Tak řekněme někdy za 8 měsíců.

U tý mojí potvory?...na rovinu, za týden jí budou 3 měsíce a už se tak nějak začíná pouštět "máminy sukně", začíná mi chvílemi připomínat mýho chrťáka, chvílemi mojí Sárinu, taková kombinace.
A včera mi madam oznámila, že už je velká holka a rozhodně už nebude spát s maminkou v posteli a ani v ložnici, že prý velký psi spí na chodbě a že si jde tudíž lehnout k Jackovi...takže asi tak.
Už teď vidím, když jí něco řeknu, jak třeba sedí, kouká, ale ne jako ten můj troubík Jackulíneček, jak jí to v tý hlavince šrotuje a mě taky, protože musím najít způsob, aby po tomhle promyšlení uznala, že bych mohla mít pravdu....přesně takhle jsem si to představovala, je prostě boží

Edit: měla jsem spíš napsat, že hvízdání mi ZABÍRALO na všechny moje psy

21.6.2020 22:00

Norina žádný nouzový přivolání nemá. Největší úspěch má prostě obyčejné ke mně, prostě jasný sdělení požadavku. Řekni mi, co chceš, a já to zvážím. Ale nedělej ze mě debila.

21.6.2020 23:19
TyVed

XXX.XXX.44.89

U tý mojí potvory?...na rovinu, za týden jí budou 3 měsíce a už se tak nějak začíná pouštět "máminy sukně", začíná mi chvílemi připomínat mýho chrťáka, chvílemi mojí Sárinu, taková kombinace.
A včera mi madam oznámila, že už je velká holka a rozhodně už nebude spát s maminkou v posteli a ani v ložnici, že prý velký psi spí na chodbě a že si jde tudíž lehnout k Jackovi...takže asi tak.
Už teď vidím, když jí něco řeknu, jak třeba sedí, kouká, ale ne jako ten můj troubík Jackulíneček, jak jí to v tý hlavince šrotuje a mě taky, protože musím najít způsob, aby po tomhle promyšlení uznala, že bych mohla mít pravdu....přesně takhle jsem si to představovala, je prostě boží

Edit: měla jsem spíš napsat, že hvízdání mi ZABÍRALO na všechny moje psy

Tak koukám, že je všechno uplně v pořádku . |To se musí zažít no.

22.6.2020 22:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak pracuju v zahradě, takřka pořád pes slyší skřeky, řev, nadávání...podle toho, jestli je panička zamotaná do růží, sedla si do kopřiv, pokud se sekne srpem, i krev teče..a Worka? Ani brvou nehne, pochybuju, že vůbec zvedne hlavu Zrovna onehdá jsme šli na prochajdě, já čuměla po třešni a on se začichal, takže jsem přes něj přeletěla. Já bych to jinak ustála, ale hňácnula bych na něj a to sem nechtěla, tak jsem se s řevem natáhnula za ním. Bolelo mne zápěstí, takže bylo: sakra Wori, au, au, ty jsi jelito!....načež se znechuceně kouknul s výrazem, jestli nejsem úplně blbá, že sem ho mohla zabít a šel raděj pryč

22.6.2020 22:28

Ještě to chce vědět, co tam ten pes dělá.
Když vidí srnečku, na nějaký povel se víte co.
Takže nevolám to naše - ke mně - ale výrazné - čekej.
To je jasná hláska na začátku a znamená to, že se pes zastaví, což je o hodně moc jednodušší, než se zcela probrat + začít vnímat + uvědomit si "aha, já jsem pes domácí" + se otočit + se rozběhnout správným směrem na páníčka + tam fakt k páníčkovi doběhnout.
Takže zařvu - čekej - a když teda pes zabrzdí, tak pak teprve vydám povel
ke mně, lehni, nebo si pro něj dojdu.
Průběžně se cvičí přivolání, ale ono to nejde hned - pes to nedá hned za dva dny a rozhodně se nenechá odpovelovat k páníčkovi od jiných psů, zvěře, feny, cyklisty,...
1) bych změnila to slovo, kterým povelujete
2) nejdřív učit doma, pak na zahradě, pak před cizími psy,........a když to bude pro psa moc těžké, vyrobte si ještě jiný povel, jednoudušší = stůj, čekej, ..a hezky to zkoušejte 3x denně 5 minut a je to... pak už ten pes funguje i na "děláš si ze mě...?"
Za rok budete sehraní.
Pozdravujte na cvičáku.

23.6.2020 08:11

Takže nevolám to naše - ke mně - ale výrazné - čekej.
To je jasná hláska na začátku a znamená to, že se pes zastaví, což je o hodně moc jednodušší

23.6.2020 08:55
impact

XXX.XXX.59.63

.Bebe. napsal(a):

Tak Vy nejspíš taky víte, že musíte chodit do práce a nechce se Vám. Kdyby Vám ale šéf dobře zvedl prémie, motivace bude jiná, že? Tak ty prémie za příchod k Vám zvedněte i psovi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík