Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
DohodouČivavaJim
XXX.XXX.13.237
Dobry den,mame 10tydenni stene civavy.Je jeste bojacny a k lidem neduverivy.Meli jsme rodinnou oslavu,ze zacatku se bal,ale pak se okouka a byl skvelej.Po nejake dobe usnul manzelovi v naruci.Babicka z oslavy odchazela a chtela stene pohladit a to se ohnalo a babicku kouslo do prstu.Ta hned zacala nadavat jakej to je agresivni mrzak 😢 .Ja jsem ji rekla,ze spinkal,ze se leknul,tak se branil.No,jeste vsichni na me koukali,ze ho rozmazluju a tak.Myslite,ze stebe reagovalo prehnane?Mela jsem ho potrestat?Nechcu,aby takhle po nekom zase vyjel,ale zaroven nechci udelat chybu ve vychovd.Dekuji vsem za nazory,rady.Pekny den
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na spícího psa se nesahá, to bych asi babičce odpověděla.
Už moje děti v útlém věku byly učeny, že na spícího psa se nesahá, že se pejsek (mám vždycky velká plemena) může leknout a ani nemusí kousnout, zprudka se otočí s pootevřenou tlamajznou a praští dotyčného a třeba pes spící na gauči a u něj stojící malé dítě, tak to tak nějak vychází, že by ho mohl pořádně praštit do obličeje, což u čivavy asi nehrozí.
Moje děti to už tak od 2 let (to už určitě) chápaly a dodržovaly, tak si myslím, že dospělá návštěva by mohla taky a vy jste tam od toho, abyste návštěvu instruovala dopředu a ne až pak vysvětlovala proč a jak.
Takže vychovávejte, ale nejen psa...i návštěvy....váš pes, vaše domácnost, vaše pravidla.
ČivavaJim
napsal(a):
Dobry den,mame 10tydenni stene civavy.Je jeste bojacny a k lidem neduverivy.Meli jsme rodinnou oslavu,ze zacatku se bal,ale pak se okouka a byl skvelej.Po nejake dobe usnul manzelovi v naruci.Babicka z oslavy odchazela a chtela stene pohladit a to se ohnalo a babicku kouslo do prstu.Ta hned zacala nadavat jakej to je agresivni mrzak 😢 .Ja jsem ji rekla,ze spinkal,ze se leknul,tak se branil.No,jeste vsichni na me koukali,ze ho rozmazluju a tak.Myslite,ze stebe reagovalo prehnane?Mela jsem ho potrestat?Nechcu,aby takhle po nekom zase vyjel,ale zaroven nechci udelat chybu ve vychovd.Dekuji vsem za nazory,rady.Pekny den
Při výchově psa je nutné spoluvychovávat celou rodinu.
Pes se stane členem rodiny a musí se přizpůsobit chodu domácnosti, ale celá rodina se musí přizpůsobit životu se psem.
Štěně bych netrestala a postarala se o to, aby se to už nikdy nestalo. Když by babička pochopila, že si to nepřeji, bylo by to super. Když by to nepochopila a já bych chtěla babičce vyhovět, opatrně bych si své štěně vzbudila, aby si ho mohla babička pohladit.
Je to váš pes a vy s ním budete dalších X let, babička ho uvidí občas, proto je nutné, abyste ho před takovými situacemi ubránila a nemusela ještě poslouchat, že je to "agresivní mrzák".
ČivavaJim
XXX.XXX.13.237
Diky,ano,vi to I nase deti,babicka bohuzel ne!
ČivavaJim
napsal(a):
Diky,ano,vi to I nase deti,babicka bohuzel ne!
No ono s babičkama je to někdy těžký....já byla u mamiky na návštěvě se štěnětem, malá tam odpadla, protože před tím lítala za barákem s jiným psem a mamka se rozplývala a pořád, že by si jí pohladila....tak to jsem teda rázně zatrhla já, ne proto, že by jí malá kousla, že by se lekla, to ona když spí, tak prostě spí, ne že bych svoje štěňátko nemilovala, ale tak nějak jsme rádi, když ta kousavá potvora usne a máme chvilku klid
Takže pššš...mluvit monotónně, tiššeji a nedělat prudký pohyby