ISARA BOHEMIA štěně kavalíra

Prodám Kavalír king charles španěla - Ch. st. ISARA BOHEMIA nabízí k zadání...
30000 KčEluk
XXX.XXX.55.95
Je lepší pořídit psa nebo fenečku..?
Odlišuje se u nich povaha ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neliší. Stejně jako lidé jsou všichni psi klony.
To záleží, co chcete se psem dělat, jestli chcete chovat, co Vám osobně víc vyhovuje, na jaké natrefíte jedince, jestli Vám bude víc vadit hárání nebo běhání za háravkami...
Fakt se to nedá od stolu odhadnout, jestli je lepší pes, nebo fena.
A ano, povahou se psi mezi sebou liší. Co se týče pohlaví, tak někdo je schopen přísahat, že fenky jsou mazlivější, někdo zas tvrdí, že mazlivější jsou psi. To samé u žárlivosti - většina majitelů tvrdí, že tam rozdíly jsou, ale které pohlaví je žárlivější, na tom už se neshodnou.
Obecně - dobře vychovaný pes nemá špatné pohlaví.
Eluk
napsal(a):
Je lepší pořídit psa nebo fenečku..?
Odlišuje se u nich povaha ?
Pro někoho lepší pes, někomu víc vyhovuje fena.......
ale myslím, že tohle může říct až člověk, který měl obé pohlaví nejlépe vícekrát....ten pak může říct..."zkusil jsem obojí a více mi vyhovuje pes/fena a popř. je to jedno, protože oba mají něco do sebe.
Edit: obecně bych řekla, že feny jsou vyčůranější a psi takoví přímější....
Co já mám zkušenost tak pes je jednodušší a primejsi. Ano, někdy si s ním člověk musí v pubertě vysvětlit, kdo bude šéf,ale pokud se to podaří, tak je jasno . A pak,co se pes naučí,to bere, dělá to tak a nevymysli. Feny jsou jezinky, a vymýšlí, jak to ocurat pořád. Přesto , nebo právě proto, mám feny 🤣
impact
napsal(a):
Láskyplně pusinkovat psovi bříško nelze.
...musite hrudníček.....
napsal(a):
Pro někoho lepší pes, někomu víc vyhovuje fena.......
ale myslím, že tohle může říct až člověk, který měl obé pohlaví nejlépe vícekrát....ten pak může říct..."zkusil jsem obojí a více mi vyhovuje pes/fena a popř. je to jedno, protože oba mají něco do sebe.
Edit: obecně bych řekla, že feny jsou vyčůranější a psi takoví přímější....
Přesně! Kamarádka léta chovala pudlíky, vždycky si nechávala feny. Jednou si nechala psa a povídala - fakt je to rozdíl, ti chlapi jsou prostě jednodušší, nemyslí za roh...
impact
napsal(a):
Nene, já chci pupík. 🥰🥰🥰
..tak to tedy pak raději tu fenečku....
janaa
napsal(a):
Co já mám zkušenost tak pes je jednodušší a primejsi. Ano, někdy si s ním člověk musí v pubertě vysvětlit, kdo bude šéf,ale pokud se to podaří, tak je jasno . A pak,co se pes naučí,to bere, dělá to tak a nevymysli. Feny jsou jezinky, a vymýšlí, jak to ocurat pořád. Přesto , nebo právě proto, mám feny 🤣
Už jsem to psala nejednou, vyrůstala jsem s klukama, kamarádku jsem měla vždycky nějakou jen na chvilku, protože to holčičí kňourání a řešení kravin mi leze na nervy doteď. A později, v babském kolektivu...bože pořád jim někdo vadil, já sem kámoška s tebou a s ní nebudem, jo? Děkuju, nechci a rozhodně si nebudu pořizovat fenu, abych tohle řešila ještě se psy
napsal(a):
Přesně! Kamarádka léta chovala pudlíky, vždycky si nechávala feny. Jednou si nechala psa a povídala - fakt je to rozdíl, ti chlapi jsou prostě jednodušší, nemyslí za roh...
No ono je to nermankatnější, pokud má člověk současně psa a fenu stejného plemene, fena oblafne psa-samce na tři doby, kdy si vzpomene......já si o svým afgánovi myslela, že je to ten nejchytřejší pes na světě, ale kdybych současně s ním měla fenu...afgánku, tak bych možná zjistila, že je to taky troubelín.
U mých ber-berů by ten rozdíl nejvíce vystihovalo asi toto: pes na mě kouká, jak na svatej obrázek a fena?? tak ta v klidu řekla "hele, tak kdo je tady svatej obrázek..já nebo ty??"...a já na to "já si myslim...." a ona "a víš, co znamená myslet??...od toho jsem tady já, ty už myslet nemusíš, já vím stejně všechno nejlíp....takže přestaň myslet a pojď se mazlindat....ty jsi moje holka, tak si nenamáhej hlavinku přemejšlením, já to obstarám...ještě, že mě máte, nevím, co byste beze mě dělali "
No a právě proto, že jsme nevěděli, co dělat, když nás opustila, zůstali jsme jako siroty bědný bloumající od ničeho k ničemu, tak jsme pořídili další psí holku, aby vnesla do našeho života zase řád a smysl. Ginuša je ještě prtě, ale dle toho, jak pěkně se umí rozčilovat, když se jí něco nelíbí, tak si myslím, že by z ní mohla bejt taky taková "protivná štěkna a semetrika", jako byla Sárina....doufám
Souhlasím se sardullah a je to jako u lidí. Proto jsem se kamarádila vždycky spíš s klukama a psy měla taky kluky. Sice mi to machruje na veškerou konkurenci, ale je to prostě nižší stupeň vývoje a je průhledný a méně komplikovaný. Né, holky jsou taky v pohodě, ale pes je tvor, za kterého nesu totální odpovědnost a vzájemné porozumění je základ. U holek nejsou ty signály tak jasné a hlavně jsou pevnější v názorech, i v těch negativních.
lesnížínka
napsal(a):
Už jsem to psala nejednou, vyrůstala jsem s klukama, kamarádku jsem měla vždycky nějakou jen na chvilku, protože to holčičí kňourání a řešení kravin mi leze na nervy doteď. A později, v babském kolektivu...bože pořád jim někdo vadil, já sem kámoška s tebou a s ní nebudem, jo? Děkuju, nechci a rozhodně si nebudu pořizovat fenu, abych tohle řešila ještě se psy
Holčičí kňourání a řešení kravin??......v říši lidí jsem na tom velmi podobně, ale co se psů týče, tak tohle u nás obstarává v pohodě můj psí kluk......fena neřešila, kravinu tak max seřvala a pokud to byla kravina ukňouraná, tak jí ukousla palici a bylo po kňourání.
Ne nechci tady vychvalovat feny do nebes....ono totiž přesně o tom to je....někomu naprosto perfektně sedí psí kluci, někdo nedá dopustit na holky a někomu je to tak nějak jedno......
Proto na otázku někoho, kdo ještě psa neměl není možné jednoznačně odpovědět, já poradím fenu a on by byl třeba právě pro toho dotyčného ideální psí kluk a obráceně.
Obecně pes je jednodušší a navíc nehárá....fena mi naopak, přesto všechno, že vymejšlí, přijde vhodnější pro začátečníka....
napsal(a):
Ti chlapi jsou jednodušší??...ti jsou omega jednoduchý
Jo aha...to se nebavíme o lidských chlapech, ale o psech ....ups
Však já taky nedoporučuju, jen jsem konstatovala, jak to mám já. Fenu jsem neměla, nikdy jsme fenu neměli, Mandy je první a i když je v podstatě hodná...mě prostě nesedí. Mám ji ráda, zachránila jsem ji, když se topila (to bych ale udělala pro každého psa) ale nevím, proč, prostě ne. A to se říká, že feny jsou poslušnější, mírnější...
lesnížínka
napsal(a):
Však já taky nedoporučuju, jen jsem konstatovala, jak to mám já. Fenu jsem neměla, nikdy jsme fenu neměli, Mandy je první a i když je v podstatě hodná...mě prostě nesedí. Mám ji ráda, zachránila jsem ji, když se topila (to bych ale udělala pro každého psa) ale nevím, proč, prostě ne. A to se říká, že feny jsou poslušnější, mírnější...
A to se říká, že feny jsou poslušnější, mírnější...
...koho jste potkali?? co vám to nalhali??
Tak některé ve srovnání s některými psy asi určitě....
Na druhou stranu, pokud se někdy v budoucnu rozhodnu Gině pořídit dalšího psího parťáka, tak to bude psí kluk....na dvě semetriky bych si netroufla... , ale jedna semetrika a trouba, co nic nevymyslí...to se zvládnout dá
impact
napsal(a):
Nene, já chci pupík. 🥰🥰🥰
Jasnačka, "zaprdět" na pupíček....
lesnížínka
napsal(a):
Moje čtyři feny teda nic takovýho neřeší a pěkně táhnou za jeden provaz. Když vymyslí nějakou pítchovinu, tak vždycky společně. A jak se umí pěkně podporovat, když ze mě chtějí vyrazit pamlsky.
U mých ber-berů by ten rozdíl nejvíce vystihovalo asi toto: pes na mě kouká, jak na svatej obrázek a fena?? tak ta v klidu řekla "hele, tak kdo je tady svatej obrázek..já nebo ty??"
U nás spíš tak,že pes samec - jsi můj absolutní bůh, paní moje. Feny jsou taky závislačky, ale říkaj - ty můj absolutní bože,tak jsem si nějak myslela,že by to mohlo jít i takhle
Vyzkoušela jsem si oboje a za mne do budoucna už jen a pouze feny.. mne osobně u psů nevyhovuje neustále zvedání nožky na kdejakej patník,běhání za haravkama, i to drbkání na břiše je tam takové náročnější ale co hlavně.. jsou to strasne jednoduchý tvorové.. to me nebaví.. Jak mi bylo řečeno a dávám tomu za pravdu psy zajímá jen to aby měly plnej pupík a prazdnej pytlík.. To mě víc baví feny,který prostě myslej,někdy až moc ale s tím počítám.. občas mám pocit že vidím i za roh a o deset minut v čase vpřed jen proto abych ji "zkomandovala" včas a nebyl průšvih... ale padlo to tady už milionkrát,každému vyhovuje něco jiného a každý si na to svoje musí přijít sam
rapotacka11
napsal(a):
Santinan
psy zajímá jen to aby měly plnej pupík a prazdnej pytlík..
Znám asi jiné psy než Vy.
....souhlasím....navic můj současný pes je nejlepsi pes meho života a to jsem měla dvě skvěle feny....ja uz jenom psy odpada problém s haranim a jine zdravotni komplilce, do kastrace se mi nechce, tak je pes ideální řešení.....no a nás pes velmi oceňuje ležíc na zadech hubinovaní hlavy a usi....
napsal(a):
Tak některé ve srovnání s některými psy asi určitě....
Na druhou stranu, pokud se někdy v budoucnu rozhodnu Gině pořídit dalšího psího parťáka, tak to bude psí kluk....na dvě semetriky bych si netroufla... , ale jedna semetrika a trouba, co nic nevymyslí...to se zvládnout dá
S tím se setkávám stále.
Vždy jsem měla holky, k první jsem přišla tak nějak omylem (chtěla jsem původně psa) a pak už to byly vždy holky. Zvykla jsem si na holčičí povahu, vyhovuje mi to a nad klukem už ani nepřemýšlím.
Ale.....za těch pár desítek let, co mám fenky, jsem mockrát slyšela, že se mám, že to mám jednoduché, protože ty holky jsou klidnější, poslušnější, mazlivější, drží se víc páníčka, neperou se, nezajímá je hárání jiných fen, bla bla bla....Vždy to bylo podáno tak, že jsem vlastně klikař, protože mám jednu nebo víc vychovaných fen a dotyčný má chudák toho Černého Petra v podobě nekastrovaného psa. Často debata končí slovy: A já ho nechám vykastrovat a bude klid.
Párkrát jsem se zeptala, proč má dotyčná/dotyčný tedy toho strašného kluka, když ty holky jsou tak super a vlastně se rodí téměř vychované a klidné. Často za to nemůžou, protože jim to koupili např. děti, nebo ho nikdo jako štěně nechtěl nebo někdo někde měl taky kluka a ten byl super, ale tenhle je úplně jiný, bla bla bla....
Dnes už se do diskusí na tohle téma nepouštím a odpovídám "hm hm hm" a to samé dělám u debat, kdy stejní lidé ke mně mají dlouhý projev na téma, jak jsem strašná, že s hárající fenou vyrazím klidně ven a teď ten jejich kluk, zase bude chtít jít za námi. Zase odpovídám "hm, hm, hm", protože pár takových debat už jsem zažila a závěr byl, že mám být s fenou ty 3 týdny zavřená doma a nechodit ven, aby to nedráždilo ty psí kluky. A závěrem se vrací k větě: A já ho nechám vykastrovat a bude klid.
napsal(a):
Ti chlapi jsou jednodušší??...ti jsou omega jednoduchý
Jo aha...to se nebavíme o lidských chlapech, ale o psech ....ups
Pssst! Ono je to i o lidských chlapech - ale chtěla jsem být genderově korektní. Ale ne, že bych proti nim něco měla, rozhodně je s nimi život zábavnější.
Santinan
napsal(a):
Nooo s haravkou se zavřete doma ať nám nedrazdite naše psy.. Ooo ano tahle debata mě vždy hodně bavila.. A nikdy jsem tu logiku tohohle nepochopila.. Asi jinej gang..
Asi jinej gang .....
No jo, je to tak. Když jsem se ze začátku snažila nějak "diskutovat", bylo mi doporučeno, ať naučím fenu doma na hadr, noviny, podložku.
A také mi jiné (nebyla to jedna, ale vždy ženy) doporučily, ať se fena venčí na balkonu. Neměla jsem sílu se zeptat, jestli na balkon mám dát taky hadr nebo tam mám bobek nechat jen tak ležet, sebrat nebo kopnout dolů a moč utřít nebo nechat téct dolů. Jedinou myšlenku, kterou jsem měla, jestli si ta dotyčná nepotřebuje doktora a event. prášky. Ale na blbost asi prášky bohužel nejsou.
Škodolibě mne těší, že v tom asi nejsem sama a že takové názory jsou i jinde než u nás
Ne,v tomhle fakt nejste sama.. já to taky takhle dostala naservírovaný od ženských,chlap většinou jen něco zamrmlal ale šel a moc neřešil... Ale jednou jsem se neudržela a dotyčných se ptala,zda když mají své dny tak jsou taky zavřené doma a chodí na hadru.. koukaly na mne jak zjara ale od té doby jsem je u nás nepotkala...
Měla jsem jak psy,tak feny,ikdyž psů více.Hodně záleží na jedincích,ale i na tom k čemu psa chci.Jako splečníka bych volila fenu,je poddajnější,bezproblémová na cvičení,prostě jednodušší.I na "jemnější" práce byly feny lepší,ale když se bylo potřeba postavit beranovi,zahnat psy aby nenapadli kozy,ovce,to jsou lepší psi.Jsou tvrdší,samostatnější,razantnější,nikdy jsem neměla problém,že by dobře vycvičený pes nepracoval s háravou fenou,ovšem háravá fena měla své vrtochy a na práci spolehlivá nebyla.To už byla lepší fena kastrovaná.
Santinan
napsal(a):
Nooo s haravkou se zavřete doma ať nám nedrazdite naše psy.. Ooo ano tahle debata mě vždy hodně bavila.. A nikdy jsem tu logiku tohohle nepochopila.. Asi jinej gang..
Tak momentálně na vsi. Je to vylepšené o to, že bych měla zodpovídat za všechny uteklé psy z vesnice. Chápu, že sousedy štvou, očůravají ploty, lítaj jim přes zahrady.
Já jednou, dvakrát.....zavolám majitelům...a co dál? A sousedi chodí : To už vám zas hárá? ( jednou za 8 měsíců)
napsal(a):
Měla jsem jak psy,tak feny,ikdyž psů více.Hodně záleží na jedincích,ale i na tom k čemu psa chci.Jako splečníka bych volila fenu,je poddajnější,bezproblémová na cvičení,prostě jednodušší.I na "jemnější" práce byly feny lepší,ale když se bylo potřeba postavit beranovi,zahnat psy aby nenapadli kozy,ovce,to jsou lepší psi.Jsou tvrdší,samostatnější,razantnější,nikdy jsem neměla problém,že by dobře vycvičený pes nepracoval s háravou fenou,ovšem háravá fena měla své vrtochy a na práci spolehlivá nebyla.To už byla lepší fena kastrovaná.
S fenou je problém 14 dní před háráním se chystá ( moc se nechce hnout od domu, vyhláží své pravidelné nápadníky, píská na kdejakého psa ), pak 3 týdny hárá a pak 2 měsíce řeší falešnou březost. A pak klušeme na sono, jestli je v pořádku. Veterinář se baví.....jste jediní, kdo chodí, aniž by pes měl problém.
napsal(a):
S fenou je problém 14 dní před háráním se chystá ( moc se nechce hnout od domu, vyhláží své pravidelné nápadníky, píská na kdejakého psa ), pak 3 týdny hárá a pak 2 měsíce řeší falešnou březost. A pak klušeme na sono, jestli je v pořádku. Veterinář se baví.....jste jediní, kdo chodí, aniž by pes měl problém.
Tak to asi je.Já měla s nimi problém když háraly,to je zajímalo vše jen ne práce a pak faleška,to si také vymýšlely,hrabaly nory,zalézaly.Některé si sem tam chtěli přivlastnit kůzle či jehně.
napsal(a):
Tak to asi je.Já měla s nimi problém když háraly,to je zajímalo vše jen ne práce a pak faleška,to si také vymýšlely,hrabaly nory,zalézaly.Některé si sem tam chtěli přivlastnit kůzle či jehně.
Jo, to je jedinej čas, kdy mi fakt pijou krev. Když maj krycí dny, tak se permanentně oprcávají a nedá se s nima dojít nikam na procházku.
Kdysi jsem se na procházce málem zechcala smíchy, když Mamba rajtovala po Mercině (Merci je trochu ADHD) a já na ně zavolala jakože piškot. A pobóchaná Mercina letěla o zlomkrk ke mě aj s prcající Mambou na zádech.
Já jsem měla oboje (a spoustu dalších důvěrně znala), dokonce v různých kombinacích, a přiznám se, že si netroufnu paušálně říci, co je lepší a proč. Napadá mě jen to, že teď, co máme jen feny, tak nemáme očůrané všechny květináče a rohy baráku a pergoly
Jen jsem si v souvislosti s touto diskuzí vzpomněla na poučku, která platí u koní: 'valachovi poruč, hřebce požádej a s kobylou prodiskutuj'.
Santinan
napsal(a):
Vyzkoušela jsem si oboje a za mne do budoucna už jen a pouze feny.. mne osobně u psů nevyhovuje neustále zvedání nožky na kdejakej patník,běhání za haravkama, i to drbkání na břiše je tam takové náročnější ale co hlavně.. jsou to strasne jednoduchý tvorové.. to me nebaví.. Jak mi bylo řečeno a dávám tomu za pravdu psy zajímá jen to aby měly plnej pupík a prazdnej pytlík.. To mě víc baví feny,který prostě myslej,někdy až moc ale s tím počítám.. občas mám pocit že vidím i za roh a o deset minut v čase vpřed jen proto abych ji "zkomandovala" včas a nebyl průšvih... ale padlo to tady už milionkrát,každému vyhovuje něco jiného a každý si na to svoje musí přijít sam
U těch jednoduchých tvorů asi hraje roli i plemeno, u nás je neustále diskutující manipulátor i pes. Ale o to větší střelec je pak ta holka. Každopádně téměř stopro jistota jsou ty vztahy - vzhledem k nekopromisnímu matriarchátu se feny zásadně nežerou. Kluci u nás většinou neřeší zbytečnosti, tj. na seznamu typů k eliminaci nebývají kastráti a slabší senioři, štěňata se max. vychovávají.
napsal(a):
U těch jednoduchých tvorů asi hraje roli i plemeno, u nás je neustále diskutující manipulátor i pes. Ale o to větší střelec je pak ta holka. Každopádně téměř stopro jistota jsou ty vztahy - vzhledem k nekopromisnímu matriarchátu se feny zásadně nežerou. Kluci u nás většinou neřeší zbytečnosti, tj. na seznamu typů k eliminaci nebývají kastráti a slabší senioři, štěňata se max. vychovávají.
Máme to stejně. Feny jsou posvátné, kdyby mu sežraly hlavu, staré psy má v úctě, mladé vychovává, štěnda jsou totéž co feny.
A k těm občůraným rohům - neexistuje, aby mi psi občůrávali barák a pergolu! To se dá přece naučit. Mají tisíc jiných míst kolem na čůrání...
Když jsem měla psa, tak na zdi ( ani naši ani jinou ), na auta, zábradlí......čůrat nesměl a nečůral. Za to psi, kteří mi běhají za fenou, tak ti na tato má přání vůbec neberou ohled.
Při jednom hárání si "soused" z druhého konce vesnice pro psa přijel, až když jsem mu mailem poslala fotku, jak jeho pes stojí na naší terase na stole a močí na okno.
S dovětkem, že ve vsi je volné pobíhání..... atd.
lesnížínka
napsal(a):
Máme to stejně. Feny jsou posvátné, kdyby mu sežraly hlavu, staré psy má v úctě, mladé vychovává, štěnda jsou totéž co feny.
A k těm občůraným rohům - neexistuje, aby mi psi občůrávali barák a pergolu! To se dá přece naučit. Mají tisíc jiných míst kolem na čůrání...
Jj, u nových objektů u obchodů a hospod stačí zavrčet "pokračuj" a příště to nechá být, i kdyby ten květináč přečůralo 10 nej nepřátel na zabití za sebou.
napsal(a):
Když jsem měla psa, tak na zdi ( ani naši ani jinou ), na auta, zábradlí......čůrat nesměl a nečůral. Za to psi, kteří mi běhají za fenou, tak ti na tato má přání vůbec neberou ohled.
Při jednom hárání si "soused" z druhého konce vesnice pro psa přijel, až když jsem mu mailem poslala fotku, jak jeho pes stojí na naší terase na stole a močí na okno.
S dovětkem, že ve vsi je volné pobíhání..... atd.
Akorát že naši byli vždy na zahradě a tam se uhlídat opravdu nedali