Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rumk

27.6.2020 16:30
Rumk

XXX.XXX.168.69

Dobrý den, zajímá mě, jestli se smí a jestli to někdo dělá, že spojí exterieráka a pracáka. Jak vlastně pak takové štěně vypadá. 😁

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2020 17:42

U kterého plemene? Snad u žádného ještě nejsou "dvě větve" takhle striktně rozdělené. Pořád je to jedno plemeno a když vám (případně ) poradce chovu doporučí krycího psa, je snad jedno jestli je spíš na výstavy, nebo i pracuje. Rozhodující by měly být jiné parametry, zdraví. DKK a pod.

27.6.2020 21:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U kterého plemene? Snad u žádného ještě nejsou "dvě větve" takhle striktně rozdělené. Pořád je to jedno plemeno a když vám (případně ) poradce chovu doporučí krycího psa, je snad jedno jestli je spíš na výstavy, nebo i pracuje. Rozhodující by měly být jiné parametry, zdraví. DKK a pod.

U NO i BO jsou dvě striktně oddělené linie, které spolu mají společný už více méně jen nazev plemene, a míchat mezi sebou je nesmysl, protože to pak nechce ani pracovat, ani se to nehodí na výstavy.

27.6.2020 22:01
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
U NO i BO jsou dvě striktně oddělené linie, které spolu mají společný už více méně jen nazev plemene, a míchat mezi sebou je nesmysl, protože to pak nechce ani pracovat, ani se to nehodí na výstavy.

kam ten chov dospěl

28.6.2020 08:35

GAELLE napsal(a):

kam ten chov dospěl

tam, kam ho dovedli chovatelé a klub.....

ale nevidím to zas tak negativně

ZinaO5

28.6.2020 09:17
ZinaO5

XXX.XXX.44.146

Já se v chovech moc neorientuji, ale máme labradora a když jsme si ho pořídili, tak ségra co žije v Bavorsku vyzvidala jestli je to pracovní, nebo výstavní linie. Prý se to u nich musí uvádět a psi vypadají zcela jinak. Pak mi to i dokázala, když vyhledala plno fotek a inzerátů byla jsem celkem překvapená jak vypadají psi opravdu jinak... Když přijela a koukla na naše štěně, konstatovala, že bude mít krátké nohy a zavalité tělo, protože je to jasná výstavní linie. ... :-) No neměla tak úplně pravdu - na labika je to celkem atlet, ale do jejich pracovní linie má celkem daleko.

28.6.2020 12:05
janaa

XXX.XXX.247.135

ZinaO5 napsal(a):
Já se v chovech moc neorientuji, ale máme labradora a když jsme si ho pořídili, tak ségra co žije v Bavorsku vyzvidala jestli je to pracovní, nebo výstavní linie. Prý se to u nich musí uvádět a psi vypadají zcela jinak. Pak mi to i dokázala, když vyhledala plno fotek a inzerátů byla jsem celkem překvapená jak vypadají psi opravdu jinak... Když přijela a koukla na naše štěně, konstatovala, že bude mít krátké nohy a zavalité tělo, protože je to jasná výstavní linie. ... :-) No neměla tak úplně pravdu - na labika je to celkem atlet, ale do jejich pracovní linie má celkem daleko.

To ale není klasická pracovní a výstavní linie. Ta "pracovní" to je field trial, ti opravdu vypadají jinak. "Výstavní",to jsou klasičtí labradoři, ale není to tak,že by se s nimi nepracovalo,naopak,co tady chodí po vrcholových zkouškách nebo se s nima pracuje v myslivost,to jsou právě ti "výstaváci". Jen mezi těma výstavákama jsou právě ti krátkonozí zavalití,až po spíš atletické psy. S trialákama se chodí wt a trialy, pracuje se s nima jinak, jsou subtilnější,rychlejší atd. Ale není to tak,že by byla jedna linie na výstavy a druhá na práci

Rumk

28.6.2020 15:19
Rumk

XXX.XXX.168.69

Pardon, ptám se má to u NO. Jen mě to zajímalo

28.6.2020 20:12

Rumk napsal(a):
Pardon, ptám se má to u NO. Jen mě to zajímalo

Obcas se neco takoveho objevi.
Ale malo, hodne malo