ivanahal

XXX.XXX.193.180
Mám 12-ti letou fenu křížence NO a boxer. Asi tak před měsícem a půl mi začala kašlat, nechtěla moc žrát a i štěkání jí moc nešlo, tak jsem zašla za vet. a prý je to psincový kašel, tak jí dal nejdříve tablety Codein, ale po těch byla dost apatická, tak jsem jí je raději přestala dávat. Pak dostala 3 krab. ATB. K tomu se jí dává jitrocelový sirup a Imunnovet, ale toto už bohužel né pravidelně( mám psa u mamky). Sice už baští dobře, štekat taky začala, sice ten štěkot ještě není úplně ono, ale stále má ten kašel, sice už méně, hlavně když se napije, tak si potom většinou odkašle a vyjede s ní taková bílá pěna s vodou, nebo když žere,tak potom si taky odkašle. Přes den kašle jinak prý už málo. Jinak se chová normálně. Ještě jí vet.dělal ultrazvuk a říkal, že srdce vypadá vpořádku, že i to dýchání je normální, že pokud by byla srdcař, že by dýchala jinak. Ještě jí chtějí udělat rengen plich, ale moc jí nechci nechat uspávat a nevím jesli by vydržela ležet i bez uspání (ale asi to budu muset risknout). Chci se zeptat, může psincový kašel trvat tak dlouho? Zlepšení tam sice je, ale není to prostě ještě ono. Nebo jí ještě něco k tomu dávat? Četla jsem, že na psincový kašel je dobrá bazalka. Nemá někdo s tím zkušenost? Děkuji
ivanahal
napsal(a):
Mám 12-ti letou fenu křížence NO a boxer. Asi tak před měsícem a půl mi začala kašlat, nechtěla moc žrát a i štěkání jí moc nešlo, tak jsem zašla za vet. a prý je to psincový kašel, tak jí dal nejdříve tablety Codein, ale po těch byla dost apatická, tak jsem jí je raději přestala dávat. Pak dostala 3 krab. ATB. K tomu se jí dává jitrocelový sirup a Imunnovet, ale toto už bohužel né pravidelně( mám psa u mamky). Sice už baští dobře, štekat taky začala, sice ten štěkot ještě není úplně ono, ale stále má ten kašel, sice už méně, hlavně když se napije, tak si potom většinou odkašle a vyjede s ní taková bílá pěna s vodou, nebo když žere,tak potom si taky odkašle. Přes den kašle jinak prý už málo. Jinak se chová normálně. Ještě jí vet.dělal ultrazvuk a říkal, že srdce vypadá vpořádku, že i to dýchání je normální, že pokud by byla srdcař, že by dýchala jinak. Ještě jí chtějí udělat rengen plich, ale moc jí nechci nechat uspávat a nevím jesli by vydržela ležet i bez uspání (ale asi to budu muset risknout). Chci se zeptat, může psincový kašel trvat tak dlouho? Zlepšení tam sice je, ale není to prostě ještě ono. Nebo jí ještě něco k tomu dávat? Četla jsem, že na psincový kašel je dobrá bazalka. Nemá někdo s tím zkušenost? Děkuji
Jsem bylinkář, takže jen k té bazalce: nevím proč by na to měla být bazalka? Pokud je nějaká bylinka na kašel, je to majoránka. Ale jestli vám to bude pes pít netuším. Nejúčinější je ten jitrocelák, klidně dávejte, dokud nebude dobrá. Někdo myslím psal, že mu psincák také trval dlouho. Nevím proč, mí psi měli po jitroceláku za 3 dny po kašli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Jsem bylinkář, takže jen k té bazalce: nevím proč by na to měla být bazalka? Pokud je nějaká bylinka na kašel, je to majoránka. Ale jestli vám to bude pes pít netuším. Nejúčinější je ten jitrocelák, klidně dávejte, dokud nebude dobrá. Někdo myslím psal, že mu psincák také trval dlouho. Nevím proč, mí psi měli po jitroceláku za 3 dny po kašli.
Bylo mně řečeno vetem, že těžší bývá, pokud se k tomu přidruží i bakteriální infekce, to se musí nasadit atb a trvá to několik týdnů. Můj pes měl za 3 dny jen s jitrocelákem taky po kašli. Jinak ta bazalka se vyloženě doporučuje přisypat do krmení, buď čerstvá, nebo sušená.
napsal(a):
Bylo mně řečeno vetem, že těžší bývá, pokud se k tomu přidruží i bakteriální infekce, to se musí nasadit atb a trvá to několik týdnů. Můj pes měl za 3 dny jen s jitrocelákem taky po kašli. Jinak ta bazalka se vyloženě doporučuje přisypat do krmení, buď čerstvá, nebo sušená.
To klidně, ale na trávení, ne na kašel. Také občas psu do jídla dám. Jasně, když se psincák rozjede do něčeho nepěkného, to mi je jasné, jen si nejsem jistá, jestli po tom vet vůbec pátral, nebo hned ATB. Po mých zkušenostech, poslední před týdnem, už se fakt nedivím ničemu. A co tak čtu, několik týdnů to pak trvá těm, co dostali ta ATB. Jestli je ale měli dostat, toť otázka.

fikovnice
napsal(a):
Jsem taky bylinkář, ale spíše z donucení!
Na kašel stran bylinek proběhly i klinické studie s velmi dobrým výsledkem u břečťanu popínavého (Hedera helix). Tedy píšu o humánní medicíně, ale asi léky na kašel (vč. bylin) by se nemusely nijak lišit od zvířecích farmak.
No to pro psa nepůjde.. viz složení hedelixu. Oni ani lidé tu kytku nijak moc rádi nemají, ne?
napsal(a):
No to pro psa nepůjde.. viz složení hedelixu. Oni ani lidé tu kytku nijak moc rádi nemají, ne?
Neměla jsem na mysli komerční přípravek, ale zda by nešlo rostlinu třeba nadrtit do jídla....? Nevím. Byl to návrh toho, o čem vím, že funguje u lidí. Ale třeba je to pro psy blbost.

fikovnice
napsal(a):
Neměla jsem na mysli komerční přípravek, ale zda by nešlo rostlinu třeba nadrtit do jídla....? Nevím. Byl to návrh toho, o čem vím, že funguje u lidí. Ale třeba je to pro psy blbost.
Tohle se mi zdá potenciálně jako poněkud nebezpečná rada nebo nápad. Břečťan může být poměrně dráždivý, bobule jsou jedovaté... No, radši bych s tím moc neexperimentovala.
Já znám na kašel zase diviznu, akorát kvete, tak by se dala nasbírat. Doporučuje se i při astmatu, to se, tuším, květy macerovaly v bílém víně.

fikovnice
napsal(a):
Ten komerční je ale bezpečnější - pro lidi - protože je to přesný extrakt. No a i tak .. Dostanete vyrážku, přijde otok a smrt. Např. Kašlete na to ;-)
Pomůcka: to, co je v přírodě hořké, je hořké z určitého důvodu.

Divizna má divné jméno, to bych taky nejedla
Na kašel je odjakživa cibule s medem, cukrem, zavřít do sklenice, čekat, čekat, vypít.
A psí sádlo.
A to se sem nehodí :-)
napsal(a):
Na kašel je odjakživa cibule s medem, cukrem, zavřít do sklenice, čekat, čekat, vypít.
A psí sádlo.
Psí sádlo není až tak úplně na kašel, ale na astma Divizna na kašel je a ještě asi dalších x bylinek. Jen jsem psala, že tu bazalku někdo prostě popletl a nejspíš s tou majoránkou Psu teda asi nebude nikdo ani nakládat cibuli...

lesnížínka
napsal(a):
Psí sádlo není až tak úplně na kašel, ale na astma Divizna na kašel je a ještě asi dalších x bylinek. Jen jsem psala, že tu bazalku někdo prostě popletl a nejspíš s tou majoránkou Psu teda asi nebude nikdo ani nakládat cibuli...
Jestli to nebyla máta :-)

lesnížínka
napsal(a):
Může být, ale neznám nikoho, kdo ji na kašel užívá. Prvotně se máta užívá na žaludek A nevím, jak jsou na tom psi a mojito
My mátu přimíchávali koním do čajových průduškových směsí - nakoupila jsem vždycky pytlíčky se slézem, plicníkem, lípou, podbělem...
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Děkuji všem za odpověď. V úterý jdeme na ten rentgen, mám strach aby tam nenašel něco vážnějšího Může ten psincový kašel tak dlouho trvat? Vím je starší a není to byťák, ale i tak? Někde jsem četla, že lidi dávají i Mucosolvan pro děti. Mám jí to zkus dát? Už začínám být bezradná

Nedávejte jí Mucosolvan. Jestli je přeléčená 3 krabičkami atb a měsíc a půl kašel neustává, tak to asi nebude psincák. Počkejte na vyšetření rtg, neexperimentujte. Věřím, že se bojíte, ale zkuste se nestresovat. Uvidíte, co a jak veterinář zjistí v úterý, určitě to zvládnete i bez sedace. Zkuste věnovat těch 5 dní čekání tomu, že fenku naučíte nechat se zvednout v náručí na stůl a na povel se položit na bok. Pěkně přes pamlsky a dobré slovo. To se bude při vyšetření hodit.
lesnížínka
napsal(a):
Může být, ale neznám nikoho, kdo ji na kašel užívá. Prvotně se máta užívá na žaludek A nevím, jak jsou na tom psi a mojito
Souhlasím. Máta se sice v některých knihách doporučuje na dýchací cesty. Ale ona hodně vysušuje. A to může ještě víc dráždit ke kašli. Já třeba mám mátový čaj ráda, ale na kašel bych ji nedávala. Naopak - jak píšeš - na zklidnění zažívání ano.
Jinak - teď nevím, zda je to v tomto vlákně nebo jsem to četla někde jinde - psům se dává na kašel opiát? Mám na mysli kodein (někde zmíněný). I u lidí se už od něj upouští v této indikaci.
napsal(a):
My mátu přimíchávali koním do čajových průduškových směsí - nakoupila jsem vždycky pytlíčky se slézem, plicníkem, lípou, podbělem...
Jj, krom plicníku jsme sbíraly s mámou všechny ostatní Vámi zmíněné byliny, a např. podběl na dýchací cesty je opravdu super!
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Ano, to jsem psala. Jako první jsme dostali právě kodein, ale po nich byla jak opilá a protože je na zahradě a ke dveřím vedou schody, tak jsem měla strach aby nespadla, už nemá tak dobré klouby. Když jsem to řekla vet.že je nedávám, tak mi na to řekl, že nic jiného na kašel není, ale i tak jsem jí ti už nedala.
ivanahal
napsal(a):
Ano, to jsem psala. Jako první jsme dostali právě kodein, ale po nich byla jak opilá a protože je na zahradě a ke dveřím vedou schody, tak jsem měla strach aby nespadla, už nemá tak dobré klouby. Když jsem to řekla vet.že je nedávám, tak mi na to řekl, že nic jiného na kašel není, ale i tak jsem jí ti už nedala.
Je možné, že neopiátová antitusika se psům dávat nemohou, to nevím. Ale nedivím se, že byla jako opilá...a ani se nedivím, že jste kodein vysadila...
Jinak je tu někde "moje" vlákno, kde se také řešil psincák našeho vestaje. Zkuste pohledat (pokud Vás to zajímá) - asi to najdete dle toho, která vlákna jsem založila. Nicméně u nás to psincák není... Trvá to už velmi dlouho a pes je momentálně na Euphyllinu s takovým nějakým +- efektem. Dnes, jak mě po delší době zase viděl a jel se mnou na chalupu (dostal záchvat šílené radosti), tak zas sípal a i jeden záchvat kašle vyprodukoval. Mívá to hlavně, když se rozradostní.
ivanahal
napsal(a):
Jo, tak tady to máte v případě zájmu k pročtení:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3687478/astma-u-psa
fikovnice
napsal(a):
Je možné, že neopiátová antitusika se psům dávat nemohou, to nevím. Ale nedivím se, že byla jako opilá...a ani se nedivím, že jste kodein vysadila...
Jinak je tu někde "moje" vlákno, kde se také řešil psincák našeho vestaje. Zkuste pohledat (pokud Vás to zajímá) - asi to najdete dle toho, která vlákna jsem založila. Nicméně u nás to psincák není... Trvá to už velmi dlouho a pes je momentálně na Euphyllinu s takovým nějakým +- efektem. Dnes, jak mě po delší době zase viděl a jel se mnou na chalupu (dostal záchvat šílené radosti), tak zas sípal a i jeden záchvat kašle vyprodukoval. Mívá to hlavně, když se rozradostní.
Ještě dodatek - vzhledem k délce trvání obtíží to u našeho psa evidentně psincák není, to jen abych nemátla zadavatelku.
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Děkuji, určitě si to přečtu. Dnes jsem jí viděla ( mám jí u mamky na zahradě, takže s ní nejsem každý den, jezdím tam cca 2x týdně ) a přišlo mi, že kašlala o něco více i když ležela v klidu, tak sem tam zakašlala, ale baští dobře a když někdo prošel moc blízko plotu, tak ho i pozdravila V úterý půjdeme na ten rentgen a budeme o něco chytřejší. Jen se obávám, že jí bude muset asi uspat, protože na tom stole bude asi dost vytřepaná a do lehu jí asi nedám vždycky když jsme šli na očkování, tak stála na zemi a nemocná až do teď nebyla. Právě až teď jsme jí jednou zkusili dát na ten stůl a byla bobek z toho úplně mimo. No a z narkózy mám dost strach, ale ten rentgen potřebujeme abychom se hnuli. Možná překvapí.
napsal(a):
A psí sádlo.
Psí sádlo?
A nestačilo by vepřové?
Pacientka s rakovinou plic měla
silnou potřebu - chuť na sádlo .
Vepřové ji uspokojilo, ulevilo.
rapotacka11
napsal(a):
Psí sádlo?
A nestačilo by vepřové?
Pacientka s rakovinou plic měla
silnou potřebu - chuť na sádlo .
Vepřové ji uspokojilo, ulevilo.
Stačilo, ona je to pověra. To se nejí, to se maže na hrudník. Ale mám to jen z doslechu od tchánů. U nás by tohle nikoho nenapadlo A bylo to kdysi, když léky na to ještě neexistovaly.
No psincák může trvat týdny a atb ho nevyléčí, je virového původu, atb se dávají jen aby nevznikly komplikace v plicích. Dává se obvykle jitrocelový a echinaceový sirup pro děti. Kdysi mi to u jednoho psa taky nezabralo a nakonec jsme měli od veta nějaký eukalyptový kapky a vyléčil se až po těch. Chce to taky posilovat imunitu, takže nejlépe něco s vit.C.

"No psincák může trvat týdny a atb ho nevyléčí, je virového původu"
ach jo.
"Psincak" - zanet na pruduskach - muze byt jak viroveho tak bakterialniho puvodu. Zpusobuje ho cela rada patogenu...Je to jeden nazev pro nemoc, co muze mit ruzne priciny.
To az zase budete remcat na veta, ze dava atb "bezduvodne na viry"
A když trva tydny -neni to uplne normalni a vestinou uz jsou to nasledky - a ty uz muzou byt opravdu jinde nez na pruduskach/plicich.
Je treba dalsi vysetreni - bezte na ten rtg. je to to nejlepsi, co muzete udelat.
btw - natrhat brectan do krmeni ? vazne?
Dávám jitrocelák, cibuli s cukrem a smrkový domácí sirup (ten si dělám a schovávám hlavně pro psy pro případ psincáku). Obecně bylinky jsou super,ale dávají se podle druhu kašle a ostatních symptomů. Břečťan do žrádla bych fakt jako nedoporučovala,jednak by to nežral,jednak jsou i snazší cesty,jak si psa odrovnat
Ale tady bude problém jinde, rtg určitě nutností a od toho se odpíchnout. Držím zadavatelce palce
Není břečťan jako břečťan!!!
"Břečťan popínavý: Respirační: Oficiální - Droga má velmi důležité místo mezi saponinovými drogami, působí nejen jako expektorans (působení helixinu), ale mimo sekretolytického byl prokázán i spasmolytický efekt. Droga, resp. její výtažky se uplatňují v přípravcích proti černému kašli a při spastických bronchitídách (lékové formy jsou kapky, čípky, tablety i aerosol). Droga se někdy také kombinuje do expektoračních čajovin (spolu např. s listem podbělu, natí plicníku, plodem anýzu, plodem fenyklu a s kořenem lékořice, příp. s dalšími)."
A btw, dámy, čím si nejsem jistá, tak NIKDY nepíšu nic ve smyslu, že je to 100% účinné a že to mají daní jedinci určitě dát psovi! Psala jsem to, co o té rostlině vím, ale s dodatkem, že "pro psy je to možná blbost".
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Já vím, že rtg musíme udělat, jen mě zajímalo, jestli ten psincový kašel může vůbec trvat tak dlouho (12.7. to budou 2.měs.)? Už jsem se několikrát dočetla, že může trvat několik týdnů, ale kolik? Nebo nějaké zkušenosti s tak dlouho trvajícím kašlem. Vím, že diagnózu budu vědět až v to úterý, ale pořád musím do toho šťárat. A ještě jsem se chtěla zeptat na zkušenosti s tou narkózou v tomto věku psa? Nikdy jí neměla, tak nevím co mám očekávat? děkuji
ivanahal
napsal(a):
Já vím, že rtg musíme udělat, jen mě zajímalo, jestli ten psincový kašel může vůbec trvat tak dlouho (12.7. to budou 2.měs.)? Už jsem se několikrát dočetla, že může trvat několik týdnů, ale kolik? Nebo nějaké zkušenosti s tak dlouho trvajícím kašlem. Vím, že diagnózu budu vědět až v to úterý, ale pořád musím do toho šťárat. A ještě jsem se chtěla zeptat na zkušenosti s tou narkózou v tomto věku psa? Nikdy jí neměla, tak nevím co mám očekávat? děkuji
A myslíte, že byste ji fakt neudržela? S námi na VFU o narkóze při RTG vůbec nediskutovali. Obdrželi jsme vesty a psa jsme drželi dva. Ale netuším, co je větší zátěž, mám na mysli, že náš pes z toho všeho byl dost vystresovaný.

ivanahal
napsal(a):
Nedostane narkozu, ale sedaci
A je to lepsi nez se psem "bojovat".
Pak se muze stat, ze ho nevysetri poradne a neco prehlednou. A jeste z toho bude pes spatny.
Pred sedaci mu nechte samo udelat vysetreni krve.
Zazila jsem dlouhodobe problemy po nedolecenem psincaku, ale tam uz to nebylo o kasli - pes uz davno nekaslal a presto mel nasledky.
Jinak bezne je tak max 14 dni pri tezkem prubehu a nedodrzovami klidu

fikovnice
napsal(a):
Není břečťan jako břečťan!!!
"Břečťan popínavý: Respirační: Oficiální - Droga má velmi důležité místo mezi saponinovými drogami, působí nejen jako expektorans (působení helixinu), ale mimo sekretolytického byl prokázán i spasmolytický efekt. Droga, resp. její výtažky se uplatňují v přípravcích proti černému kašli a při spastických bronchitídách (lékové formy jsou kapky, čípky, tablety i aerosol). Droga se někdy také kombinuje do expektoračních čajovin (spolu např. s listem podbělu, natí plicníku, plodem anýzu, plodem fenyklu a s kořenem lékořice, příp. s dalšími)."
A btw, dámy, čím si nejsem jistá, tak NIKDY nepíšu nic ve smyslu, že je to 100% účinné a že to mají daní jedinci určitě dát psovi! Psala jsem to, co o té rostlině vím, ale s dodatkem, že "pro psy je to možná blbost".
"Psala jsem to, co o té rostlině vím, ale s dodatkem, že "pro psy je to možná blbost". "
Je to urcite blbost.
ivanahal

XXX.XXX.193.180
V květnu jí bylo 12 let. Mám to domluvené tak, že nejdříve jí zkusíme držet a kdyby to nešlo, tak by jí uspal. Prý jí dají injekci a až to udělají, tak jí píchnou další na probuzení ( měla by být vzhůru do 5 min.) a pak bude mít ještě kapačku s nějakou vodou, aby to šlo z ní rychle pryč.
napsal(a):
"Psala jsem to, co o té rostlině vím, ale s dodatkem, že "pro psy je to možná blbost". "
Je to urcite blbost.
OK, tak je to blbost. Já nemám problém přiznat, že jsem něco napsala chybně... S čím mám určitý problém, tak to je to, že mám pocit, že se zde množí reakce, které mají druhého nějak shodit, nevhodně zkritizovat, apod.! Já vím, jsme tu téměř samé ženské , takže takový větší dvorek, ale myslím, že i kritiku lze napsat nějak slušně. A teď ani tak nejde o "můj" blbej břečťan, myslím to všeobecně, je to skoro v každém vláknu.
Nevhodná kritika ať klidně slouží k potírání trollů!
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Ona je hrozně hodná, ale na stole byla jen jednou ( a to byla z toho dost nervózní a vyplašená), kdyby se to dělalo na zemi ( vím, že to nejde) tak bych jí asi udržela. No uvidíme, hlavně ať to všechno dobře dopadne.
ivanahal
napsal(a):
Ona je hrozně hodná, ale na stole byla jen jednou ( a to byla z toho dost nervózní a vyplašená), kdyby se to dělalo na zemi ( vím, že to nejde) tak bych jí asi udržela. No uvidíme, hlavně ať to všechno dobře dopadne.
Nebojte, budem držet všechny tlapky a že jich tu je!
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Je děkuji jste moc hodná. Dám pak určitě vědět. Děkuji
ivanahal
napsal(a):
určitě to zvládnete. držím pěsti
třeba uspání nebude ani potřeba. buďte v klidu vy bude i pes

Máte psa odčerveného? odčervujete pravidelně? co třeba plicní červivost-plicnivky?
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Verun ta plicní červivost se prosím Vás projevuje jak? Četla jsem teď článek, že to můžou přenášet slimáci. Máme jich na zahradě dost. Nikdy jsme je neměli ( nebo jsem na ně aspoň nenarazila) ale letos nám lezl i po okně (kousek od jejich misek ). Teď jste mi dala brouka do hlavy.

ivanahal
napsal(a):
Verun ta plicní červivost se prosím Vás projevuje jak? Četla jsem teď článek, že to můžou přenášet slimáci. Máme jich na zahradě dost. Nikdy jsme je neměli ( nebo jsem na ně aspoň nenarazila) ale letos nám lezl i po okně (kousek od jejich misek ). Teď jste mi dala brouka do hlavy.
Samozřejmě, že všechno je možné. Ale, když se řeknou plicnivky, tak se mi vybaví hlavně přežvýkavci (domácí i divocí), u masožravců bych je na prvním místě nehledala.
ivanahal

XXX.XXX.193.180
Tak jsem včera byla na tom RTG plic a v první řadě musím svého hafana moc pochválit, protože to zvládla bez narkózy, ležela úplně ukázkově RTG plic dopadl dobře, srdíčko má v pořádku, na plících taky nic nenašel a kolaps průdušnice taky vyloučil. Zkusil jí podráždit průdušnici a hned začala strašně kašlat, takže to vypadá na ten psincový kašel, jen se ho nemůžeme nějak zbavit. Koupila jsem jí betaglukan, dávám jí ještě imunovet a jitrocelový sirup, ale bohužel ne pravidelně, mám jí u mamky na zahradě, takže s tím je trochu problém. Nemáte ještě nějaké rady, jak bych jí mohla pomoct, nebo zlepšit imunitu? děkuji
Tak nás to taky poprvé potkalo. Teda diagnózu jsem si určila sama, ale dle příznaků je to řekla bych jasné. Celkem mě to v noci vyděsilo, už jsem mu prohledávala tlamu, zda něco nevdechnul. Za celých 5 let ho neměl. Zatím léčím teplem, klidem a jitrocelovým sirupem, chci koupit enterozoo gel (ve zverimexu?). Ještě nějaká babská rada?

poprvé za více než čtvrtstoletí jsem se s psincákem potkala letos na jaře. Párkrát psík typicky zakašlal - nasadili jsme jitricelák, vitamín C, omezili procházky - a po třech dnech se zdál zcela bez potíží. Po týdnu přišel z procházky - zalezl na pelech a začal se klepat jak ratlík... horečka, na veterině v tu chvíli bez jasného nálezu - dostal jen léky na horečku... a druhý den už byl poslechově špatný (navíc se tvářil nemocně- nežral) - a byly z toho ATB na skoro tři týdny...
_Fifinka

XXX.XXX.110.35
Andrýsek3
napsal(a):
Tak nás to taky poprvé potkalo. Teda diagnózu jsem si určila sama, ale dle příznaků je to řekla bych jasné. Celkem mě to v noci vyděsilo, už jsem mu prohledávala tlamu, zda něco nevdechnul. Za celých 5 let ho neměl. Zatím léčím teplem, klidem a jitrocelovým sirupem, chci koupit enterozoo gel (ve zverimexu?). Ještě nějaká babská rada?
Uvařit vývar (dělám z kuřecího se zeleninou, domácí nudle a bobkový list + nové koření), podávám vlažný. Samozřejmě klidový režim. Psovi jsem takto už třikrát mírnou formu zažehnala.
_Fifinka
napsal(a):
Uvařit vývar (dělám z kuřecího se zeleninou, domácí nudle a bobkový list + nové koření), podávám vlažný. Samozřejmě klidový režim. Psovi jsem takto už třikrát mírnou formu zažehnala.
Pukud psu nevadí majoránka(můj ji nějak nerad) tak bych špetku dala místo nového koření, neb majoránka je přímo proti kašli u lidí, snad tedy i u psů
lesnížínka
napsal(a):
entero je myslím zbytečný, je to střevní desínfekce, tedy trávícího traktu na dýchací ústrojí nemá vliv...alespoň co si pamatuju.
Máte pravdu, já to našla na nějaké stránce, ale špatně jsem se podívala. Tak ten nee. 😄
Na vývar se chystám dnes, zase celou noc nespal kvůli tomu.

Andrysku, vy máte tuším kardiaka. Nebylo by lepší ten psincák nechat potvrdit vetem? Jestli je to opravdu kašel, nebo nedej bože srdce?

My jsme si přivezli psincák z výstavy v Brně na začátku září, teda pes, ale postupně to chytly i všechny feny, akorát to neměly tak těžký. První noc jsme nikdo nespali, pes pořád vykašlával hleny, všude byly chuchvalce, ve dvě v noci jsem musela umýt celý patro. Nasadili jsme jitrocelák, céčko, kuřecí vývar, betaglukan, echinaceový sirup, ven se chodilo jen čůrat. I tak to trvalo cca týden, ale noci už byly klidnější. Přemejšlím, že psa nechám naočkovat, loni touhle dobou ho měl taky, to jsme si ho zase přivezli ze zkoušek.
Obnovuji starší téma, protože je možné, že jsme si z tábora přivezli kromě zážitků i psincák :(
Prozatím mám jitrocelový sirup, echinaceu a vitC.
Nikde jsem ovšem nenašla JAK DLOUHO PO ODEZNĚNÍ KAŠLE JE PES JEŠTĚ INFEKČNÍ? Tušíte? Běžně se vídáme se psímy kamarády a vážně to nechci poslat dál. Vetce samozřejmě volat budu.

lenocka
napsal(a):
Obnovuji starší téma, protože je možné, že jsme si z tábora přivezli kromě zážitků i psincák :(
Prozatím mám jitrocelový sirup, echinaceu a vitC.
Nikde jsem ovšem nenašla JAK DLOUHO PO ODEZNĚNÍ KAŠLE JE PES JEŠTĚ INFEKČNÍ? Tušíte? Běžně se vídáme se psímy kamarády a vážně to nechci poslat dál. Vetce samozřejmě volat budu.
My jsme si tím teď taky prošli, premiéra. Týden pekla, kdy chrchlal v podstatě zásadně pouze doma a noční záchvaty byly luxusní. Akorát máme ještě VET-P-IM na imunitu, dostali jsme na veterině. A do jídla dostává bazalku jako přírodní antibiotikum. Říká se, že jak pes přestane kašlat, tak už by být infekční neměl. Ale nejsem vet, zítra budu volat kvůli přeočkování, tak se zeptám.

oni jsou infekcni pred vypuknutim priznaku, bohuzel...
Dobrý den, dovolím si obnovit diskuzi ohledně psincového kašle. Máme zamluvené štěňátko v chs (štěňátka mají 14 dní) a bohužel chytla kašel. Dostávají antibiotika. Někde jsem četla, že psincový kašel může vážně poškodit srdce. Jaký je Váš názor, případně lze to srdíčko zjistit nějakým vyšetřením? Mám na mysli, zda ho ten kašel nepoškodil?
Předem děkuji za rady.