Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2020 16:18
Ivet94

XXX.XXX.112.105

Dobrý den, prosím o radu, třeba někdo z Vás zažil se svým psem to co já. Před 3 týdny jsme nechali našemu psu (4 roky) odstranit v oblasti žeber tkáň, cca 5x5cm, dnes přišly výsledky a byl to naštěstí lipom, ale vyrůstal dle vet. ze svalu...
Avšak na netu jsem se dočetla, že je pravděpodobnost výskytu dalších, sice nezhoubných, ale jeden nikdy neví... Také v článku bylo napsáno toto: Obzvlášť pokud má pes vyšší příjem živin a omezený pohyb, tukové bulky mnohem rychleji rostou.
Když byl malý, krmila jsem britem s jehněčím, před cca 2roky jsem přešla na Acanu grasslands, je to skvělé krmivo, občas mu dopřeji i konzervu topstein s kusy masa a přidám zeleninu. Se psem chodím na procházky jak je to dle mého nepravidelného pracovního režimu možné, měla bych změnit granule? Ačkoliv s acanou jsem velmi spokojena a nerada bych jí měnila, vím, že nejlepší je barf, ale právě kvůli nepravidelné pracovní době je pro mě lepší krmit granulemi, doufám, že mi kdokoli poradí, děkuji.

2.7.2020 19:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejsem veterinář, ale nemyslím si, že v tom bude rozdíl lidi-psi. K tomuto jsou vlohy, dědí se to v rodinách, nemyslím si, že to má se stravou něco společného. Tchýni vyřezávali tři z předloktí. Není úplně štíhlá, no ani vyloženě obézní, na předloktí teda zrovna moc tuku není. A řekla bych, že jí zdravěji, než já. Tvrdili jí, že se jí to vrátí, že prostě má tu dispozici a vrátí se to. Je to asi 15let a zatím ho nemá. Muž ho má za krkem taky. A já na boku a na stejném místě ho měl i můj taťka. Jako mateřské znaménko jsem to zdědila Mám ho asi 20let velikosti hrášku. Takže ještě, že nemáme děti, ty by dopadly..chudery lipomové hrbaté...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2020 19:34

Také mi na veterině bylo řečeno, že to má většinou nějaký genetický podklad. Ono od určitého věku to má asi většina psů...

Můj je oboulovaný všude možně, těch boulí už je tolik, že ani není reálné každou jednotlivě kontrolovat ve smyslu biopsie. Ono je to na něm tedy i dost vidět, je štíhlý a hladkosrstý. Kdyby měl hustou srst, tak o spoustě z nich nejspíš ani nevím.

Myslím, že stravou to moc nezměníte, ale nejsem lékař/veterinář. Co jsem pochopila, je to spíše o obezitě, tam jsou ta rizika vzniku z podstaty věci vyšší.

5.7.2020 22:20
Ivet94

XXX.XXX.112.105

Dobře, děkuji Vám moc za odpovědi, ačkoliv bych si moc přála, aby se žádná další neobjevila, je hodně mladý na lipomy :-/

5.7.2020 23:47

Ivet94 napsal(a):
Dobře, děkuji Vám moc za odpovědi, ačkoliv bych si moc přála, aby se žádná další neobjevila, je hodně mladý na lipomy :-/

Jó, to si přejeme všichni. Tedy já u jsem v té fázi, že si přeji, aby to byly jen lipomy... Každopádně se tím nestresujte, ono to opravdu moc neovlivníte. Nikdo Vám nemůže zaručit, že se neobjeví znovu nebo někde jinde. Na druhou stranu... řekla bych, že je to - s trochou nadsázky - ve většině případů spíše estetický problém. Že bylo nutné odoperovat jeden ještě neznamená, že to tak bude s případnými dalšími...

U mého psa byl první lipom ojedinělý, další se objevil až po letech. Pak byl zase nějakou dobu klid, a pak se to rozjelo. Přidaly se i bradavičky. Ale už na to má věk, je to dědeček. Třeba Vás to trochu uklidní, i když je to z pohledu statistiky zcela nevýznamné.

Uvádí se, že nejčastější je výskyt snad po osmém roce života.

Přidejte reakci

Přidat smajlík