Rozpálený chodník – pozor na popálené psí tlapky

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2020 21:22

Ve středu jsem byla ve městě. Překvapilo mě, co lidí vláčelo ( doslova) psy kolem třetí odpoledne po chodnících. Chápu, přijdou z práce - pes potřebuje vyvenčit. Ale tak ho nechám vyčůrat na trávníku, mažu domů a na procházku jdu v 8. Však je vidět do 1/210. A ve městě celou noc.

4.7.2020 23:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve středu jsem byla ve městě. Překvapilo mě, co lidí vláčelo ( doslova) psy kolem třetí odpoledne po chodnících. Chápu, přijdou z práce - pes potřebuje vyvenčit. Ale tak ho nechám vyčůrat na trávníku, mažu domů a na procházku jdu v 8. Však je vidět do 1/210. A ve městě celou noc.

Já jdu teda se psema taky ven klidně ve 2, ve 3 odpoledne. Ale když je takové teplo, tak většinou dojedu autem k rybníku, je to sice kousek, ale po silnici. Pak se vyřádí ve vodě a jdeme lítat na louku, aby uschli. Je ale fakt, že i když jdu po té silnici, tak jsou psi naučení, že chodí vedle po trávě u příkopu, takže problém s tlapkami by nebyl. Ale my tady celkově moc po takových cestách nechodíme, spíš po loukách, lesích, polňačkách... Teď je teda ideální ten les, kde je chládek.

Ale i teď v těch vedrech vídám pravidelně pána, který jezdí s ovčákem na kole po asfaltové silnici, pes neběží po trávě, ale fakt po silnici.

A ještě k venčení ve městech, když vezmu třeba kamarádku, která bydlí v bytě - okolo prostě nikde tráva není a když už, tak jen takový malý pruh mezi silnicí a chodníkem, a mezitím jsou ještě vjezdy. Ona teda psa nemá, ale když vezmu že bych tam bydlela já, tak třeba můj pes se jen tak někde nevyvenčí (neudělá bobek) na to potřebuje keře, vysokou trávu nebo tak něco a i tak hledá místo dost dlouho, takže když bych třeba ve 2 přijela z práce, tak bych s ním na to venčení taky někam musela dojít, po chodníku a nebo jet autem, ale zase ne každý má auto... Zase ale na druhou stranu pes (můj, vlastně oba) většinou bobek dělá ráno , ale taky ne vždycky.

5.7.2020 07:51

Určitě si pamatujete ty fakt asfaltové chodníky, posypané bílými kamínky, tak ten se fakt na sluníčku roztejkal, šlo do něj obtisknout podrážku, ženské na zastávce do něj vystály důlek podpatkama.....tak na ten bych psa nepustila....jinak zkuste si to bosíma nohama sami, žádná hrůza se nekoná, a to máme my lidé ty nohy docela zhýčkané, mě se docelai líbí si nohy bořit do "rozpáleného" písku .....spíš ta teplota do půl metru nad chodníkem je pro psy nepříjemná...ale kdo má město zmapované, ví jak se dostat kam potřebuje tak, aby byl ve stínu nebo po cestě improvizovat, já třeba můžu psa vykoupat v řece i ve městě...

5.7.2020 08:53

"Jinak zkuste si to bosíma nohama sami, žádná hrůza se nekoná"

To nevim, kde to zkousite, ale po opravdu rozpalene dlazbe se chodit bosky neda.

5.7.2020 12:11

Na jaké dlažbě. Verun mluví o takovém tom starém hladkém asfaltu, co se normálně lepil na boty a nešel sundat. Byl na starých sídlištích.. no vlastně všude, a ještě občas někde k vidění je, je to ten hodně popraskaný.
Dnes se dělá s větší hrubostí a tu teplotu fakt nemá.
Hladká dlažba ano. A tak dnes můžeme zkusit osahávat dlažby městům :-) pak sem hlašte výsledky :-)
Ale kdo jde ven se psem v tom horku, tak je skoro jedno, kudy. My bez koupání nevylezeme vůbec. Tak před osmou ráno a po sedmé večer a stejně se stavujeme v potoce. Včera v dvoumetrové hasičské nádrži. Spadl tam tenisák, nebyl vidět, utopil se, zafungoval archimédes a pes se nemohl potopit, pak chvíli plakala, tak už to vypadalo, že tam budu muset taky, ale šla urvat klacek tak ok... jak se vykoupala, tak už vůbec nebyla unavená. Takže ti, co se plouží po obědě ve 30 stupních, .. slyší ten pes vůbec, však má zavařený mozek, ne?

5.7.2020 12:22

Na jaké dlažbě. Verun mluví o takovém tom starém hladkém asfaltu, co se normálně lepil na boty a nešel sundat. Byl na starých sídlištích.. no vlastně všude, a ještě občas někde k vidění je, je to ten hodně popraskaný.
Hladká dlažba ano. A tak dnes můžeme zkusit osahávat dlažby městům :-) pak sem hlašte výsledky :-)
Ale kdo jde ven se psem v tom horku, tak je skoro jedno, kudy. My bez koupání nevylezeme vůbec. Tak před osmou ráno a po sedmé večer a stejně se stavujeme v potoce. Včera v dvoumetrové hasičské nádrži. Spadl tam tenisák, nebyl vidět, utopil se, zafungoval archimédes a pes se nemohl potopit, pak chvíli plakala, tak už to vypadalo, že tam budu muset taky, ale šla urvat klacek tak ok... jak se vykoupala, tak už vůbec nebyla unavená. Takže ti, co se plouží po obědě ve 30 stupních, .. slyší ten pes vůbec, však má zavařený mozek, ne?

Takže ti, co se plouží po obědě ve 30 stupních, .. slyší ten pes vůbec, však má zavařený mozek, ne?

Po obědě se odpočívá, to ví každej a v případě veder se odpočívá celý den...alespoň teda moji pesani moc k nějaké činnosti náladu nemají (já teda taky ne), tak max vytáhnout hadici, pustit vodu, tak to se angažují.
No a večer se odvezeme autem do trochu výše položené oblasti, kde je chladněji a vezmeme to podél potoka, tak to by mohlo být fajn.

5.7.2020 12:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já mám asi divné psy, ale teplo jim nějak zvlášť nevadí. Byli jsme u rybníka, plavat a pak jsme šli na louku, kde lítali za pullerem, na sluníčku. Ale zas nejsem blázen, abych je nechala lítat do padnuti. Cestou zpátky ještě ochlazení ve vodě a teď už tak půl hoďky oba leží na zámkovce na sluníčku.

Jako nepůjdu s nimi v tomhle někde na sluníčku 15 km, ani jim nedám pořádný trénink - to buď ráno, nebo večer. Ale na nějakou kratší procházku, a trocha běhání za hrackou - není problém.

Každý pes to teplo snáší jinak, předešlý pes teplo rád neměl, byl zalezly ve stínu a chodili jsme maximálně k vodě a až navecer. Ten to teplo moc nedával.

5.7.2020 12:52
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Já mám asi divné psy, ale teplo jim nějak zvlášť nevadí. Byli jsme u rybníka, plavat a pak jsme šli na louku, kde lítali za pullerem, na sluníčku. Ale zas nejsem blázen, abych je nechala lítat do padnuti. Cestou zpátky ještě ochlazení ve vodě a teď už tak půl hoďky oba leží na zámkovce na sluníčku.

Jako nepůjdu s nimi v tomhle někde na sluníčku 15 km, ani jim nedám pořádný trénink - to buď ráno, nebo večer. Ale na nějakou kratší procházku, a trocha běhání za hrackou - není problém.

Každý pes to teplo snáší jinak, předešlý pes teplo rád neměl, byl zalezly ve stínu a chodili jsme maximálně k vodě a až navecer. Ten to teplo moc nedával.

Já mám jednoho psa divnýho a jednoho normálního.
U vás to bude tím, že krátkosrsťáci jsou přecejen více teplomilní, vidím to na pinčové - teprve teď se konečně přestala klepat zimou
A pak máte tzv. hujery, pro ty je prostě priorita následovat páníčka. To taky vidím na pinčové.
Vikina vedro těžce nesnáší a pokud nemá hodně dobrej důvod k pohybu vpřed - což teda čůrací vycházka po chronicky známých místech rozhodně není - nemá problém se svalit na chodník a chůzi bojkotovat.
Pinčová je jednak závislák a druhak teplo poměrně dobře snáší, takže kdybych měla jenom jí, nebyl by problém kamkoli se vydat přes den.

5.7.2020 12:54
impact

XXX.XXX.16.70

To nevim, kde to zkousite, ale po opravdu rozpalene dlazbe se chodit bosky neda.

No mě pere slunko na dvůr celý odpoledne (mám tam chodníkovou dlažbu) a když ji mám přejít bosa, třeba pro prádlo na šňůře, tak hopsám po špičkách a nadávám jak špaček.

Na druhou stranu moje feny si tam klidně na půl hodiny lehnou a grilují se.

5.7.2020 13:35

marcelaamax napsal(a):

Tak můj chrťák byl taky nahřívací, horko mu nevadilo vůbec, ale momentální situace u nás doma je, že se pesani přišli naobědvat, Jack zalezl do sklepa do prádelny, malá se vycachtala v bazénku, poběhala...protože když je někdo mokrej, tak to musí vzít několikrát dokola druhou kosmickou rychlostí a padla za vlast na chodbě na dlažbě.

Celý den ani nevím o tom, že mám psy. Nevýhoda je, že jak malá celej den prospí, tak večer, jak se ochladí, začne řádit jak černá ruka a odpadne tak v jedenáct večer.

5.7.2020 13:36

impact napsal(a):
No mě pere slunko na dvůr celý odpoledne (mám tam chodníkovou dlažbu) a když ji mám přejít bosa, třeba pro prádlo na šňůře, tak hopsám po špičkách a nadávám jak špaček.

Na druhou stranu moje feny si tam klidně na půl hodiny lehnou a grilují se.

Já ráda chodím po zahradě bosa a pokud kvůli nějaké činnosti potřebuju chodit i po dvoře, tak dlažbu postříkám vodou....
To teda měli rádi i pesani a když jsem dlažbu zchladila vodou, tak se tam chodili válet.

5.7.2020 13:48
impact

XXX.XXX.16.70

Já ráda chodím po zahradě bosa a pokud kvůli nějaké činnosti potřebuju chodit i po dvoře, tak dlažbu postříkám vodou....
To teda měli rádi i pesani a když jsem dlažbu zchladila vodou, tak se tam chodili válet.

Za tři minuty je to suchý.

5.7.2020 14:16

impact napsal(a):
Za tři minuty je to suchý.

No taky neříkám, že to vydrží na věky věků

5.7.2020 16:47

Tak vedro se da do jiste miry i natrenovat, aby psovi vadilo mene.
Mam kratkolebce a v lete zavodi.

Ale nikdy by me nenapadlo ho nutit/nedat mu jinou moznost chodit po rozpalenem s tim, ze to zase tolika nepali

To, ze se vyvali na dlazbu a opaluji se - to je zase jejich volba

5.7.2020 17:59

a po ledu a sněhu boso někdo chodíte?

5.7.2020 18:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.239

Terven napsal(a):
Já mám jednoho psa divnýho a jednoho normálního.
U vás to bude tím, že krátkosrsťáci jsou přecejen více teplomilní, vidím to na pinčové - teprve teď se konečně přestala klepat zimou
A pak máte tzv. hujery, pro ty je prostě priorita následovat páníčka. To taky vidím na pinčové.
Vikina vedro těžce nesnáší a pokud nemá hodně dobrej důvod k pohybu vpřed - což teda čůrací vycházka po chronicky známých místech rozhodně není - nemá problém se svalit na chodník a chůzi bojkotovat.
Pinčová je jednak závislák a druhak teplo poměrně dobře snáší, takže kdybych měla jenom jí, nebyl by problém kamkoli se vydat přes den.

Nějaký čas jsem tu nebyla a teprve teď jsem si všimla, že máte fenky dvě
Můžete porovnávat jak tvar těla čtverec/obdélník, tak i srst krátká/dlouhá. To se může hodit

5.7.2020 18:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Asi tak, no...přijde mi krapet mimo mísu srovnávat psy s bosýma lidma. Pes chodí bez bot pořád, člověk jen velmi výjimečně. Kdyby chodil bos tolik, co pes, chodidla by si zvykla na ledacos.

5.7.2020 18:37

Se snehem a ledem priroda asi pocitala.
S zivotem psa ve meste - tezko.

5.7.2020 18:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Fiona.Praha napsal(a):
Nějaký čas jsem tu nebyla a teprve teď jsem si všimla, že máte fenky dvě
Můžete porovnávat jak tvar těla čtverec/obdélník, tak i srst krátká/dlouhá. To se může hodit

No, nejenom tohle můžu porovnávat
Hlavně teda porovnávám hyperaktivního neunavitelnýho pinče a psa, kterej si každej pohyb velmi dobře rozmyslí a neudělá krok zbytečně
A můžu porovnávat hyperzávislost a nezávislost.

5.7.2020 18:40

Se snehem a ledem priroda asi pocitala.
S zivotem psa ve meste - tezko.

terven pochopila......

5.7.2020 18:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.239

Terven napsal(a):
No, nejenom tohle můžu porovnávat
Hlavně teda porovnávám hyperaktivního neunavitelnýho pinče a psa, kterej si každej pohyb velmi dobře rozmyslí a neudělá krok zbytečně
A můžu porovnávat hyperzávislost a nezávislost.

Hmmmmm, si umíte vybrat
Čtverec/obdélník, srst krátká/dlouhá, srst línající/nelínající, hyperaktiv/lenoch a závislost/nezávislost. To byl záměr, jak se s pohodovou klidnou fenkou nenudit? Jsou aspoň podobně staré?

5.7.2020 18:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Fiona.Praha napsal(a):
Hmmmmm, si umíte vybrat
Čtverec/obdélník, srst krátká/dlouhá, srst línající/nelínající, hyperaktiv/lenoch a závislost/nezávislost. To byl záměr, jak se s pohodovou klidnou fenkou nenudit? Jsou aspoň podobně staré?

Uznávám, že je v tom kus masochismu, já jsem si ale toho pinče strašně přála. Nebo prostě nějakou jinou hyperaktivku, co na mě bude viset očima
A kdybych čekala, až mix dvou dlouhověkých plemen odejde do psího nebe, vyšel by mi pinč na důchod.
Společné zaměstnání a vycházky jsou poněkud vyšší dívčí, ale říkám si, kdo chce kam, pomozme mu tam a nelituju. Má to něco do sebe. A asi můžu každou zvlášť víc ocenit.
Jj, podobně staré -4 a 6 let.

5.7.2020 19:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.239

Terven napsal(a):
Uznávám, že je v tom kus masochismu, já jsem si ale toho pinče strašně přála. Nebo prostě nějakou jinou hyperaktivku, co na mě bude viset očima
A kdybych čekala, až mix dvou dlouhověkých plemen odejde do psího nebe, vyšel by mi pinč na důchod.
Společné zaměstnání a vycházky jsou poněkud vyšší dívčí, ale říkám si, kdo chce kam, pomozme mu tam a nelituju. Má to něco do sebe. A asi můžu každou zvlášť víc ocenit.
Jj, podobně staré -4 a 6 let.

Díky za objasnění.
Podle věku tipuji, že je to nějaké nechtěné dědictví, darovací nebo útulkačka.
Taky uvažuji, že pořídím své pese pořídit kámošku podobného věku, ale já teda do extrému nejdu, nejsem masochista. Tak nějak si nedovedu představit, že jedna už nemůže a druhá by řádila nebo šlapala klidně dál. To dáte jednu do vozíku a druhá ji táhne?

5.7.2020 19:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Já bych na tohle koupila psu botky, stačej ty, co používaj musheři pro svoje psy. Já si myslim, že pro městskýho psa to je výbava k nezaplacení, jak v létě proti rozpálený dlažbě, tak v zimě, kvůli rozsolenejm chodníkům...

5.7.2020 19:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Fiona.Praha napsal(a):
Díky za objasnění.
Podle věku tipuji, že je to nějaké nechtěné dědictví, darovací nebo útulkačka.
Taky uvažuji, že pořídím své pese pořídit kámošku podobného věku, ale já teda do extrému nejdu, nejsem masochista. Tak nějak si nedovedu představit, že jedna už nemůže a druhá by řádila nebo šlapala klidně dál. To dáte jednu do vozíku a druhá ji táhne?

Útulkačka, ale nikoli nalezenec, nýbrž těžká rodinná situace.
Ono to není tak, že by jedna nemohla- ona spíš nechce nebo jí to neba...a blbě snáší léto, to je pravda.
Je to trochu inženýrství - volím trasy, aby byly atraktivní, kolem vody, občas vyjedem autem....psí hřiště mají rády obě. Vikině občas schovám skořici, dělá nosework, to pinčová ještě neumí. Když se naopak Vikina někde zasekne u myší díry, cvičím s pinčovou povely. No a holt toho pinčová na procházkách naběhá 10 x tolik

5.7.2020 20:12

Chrti v poušti mají takový nástřik. Nevím, co přesně to je.. a chrt je sprinter.
A musheři prý používají nějaký vosk, myslím, někde jsem to četla.
už vím :-)
https://desertwindhounds.tumblr.com/post/135416331940/qatarism-saluki-hunting-dog-with-henna-on-her

5.7.2020 21:36

"To, ze se vyvali na dlazbu a opaluji se - to je zase jejich volba"

U černého ( vlastně ani jiného) bych tak úplně nenechala na něm, jak dlouho se bude válet na sluníčku.
Také jsem si myslela, že pes může ležet na slunci, když mu to tak vyhovuje, až jsem jednou v horkém létě zažila u veterináře dva smrťáky ze sluníčka jeden den.
Pravda, jeden mladý bláznivý pes se uhnal v běhu, ale ten druhý ležel s majitelkou na zahradě ( mohl kdykoliv odejít do stínu ), pak vstal a rozeběhl se ke vrátkům, padl a už nevstal. Druhý byl černý pudl.

5.7.2020 21:39

Já nárazově a krátkodobě ano - když v zimě věším nebo uklízím prádlo na balkóně - i když uznávám, že toho sněhu poslední zimy moc není.

6.7.2020 18:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"To, ze se vyvali na dlazbu a opaluji se - to je zase jejich volba"

U černého ( vlastně ani jiného) bych tak úplně nenechala na něm, jak dlouho se bude válet na sluníčku.
Také jsem si myslela, že pes může ležet na slunci, když mu to tak vyhovuje, až jsem jednou v horkém létě zažila u veterináře dva smrťáky ze sluníčka jeden den.
Pravda, jeden mladý bláznivý pes se uhnal v běhu, ale ten druhý ležel s majitelkou na zahradě ( mohl kdykoliv odejít do stínu ), pak vstal a rozeběhl se ke vrátkům, padl a už nevstal. Druhý byl černý pudl.

Já je taky občas nazenu do stínu, když už vidím, že se ochlazuji i dýcháním a mají jazyk venku. Tak do stínu, namočit do bazénu a zase se můžou jít vyhřívat. Většinou jdou do toho bazenu a stínu samy. Ale tak oni jsou víceméně venku se mnou, sama jen fena a moc ne. Ale jak to dělají lidí, co mají psy pořád venku?

Častěji je vyhazuji v zimě od kamen, protože to jsou nalepeni hned vedle kamen a je tam vedro, že nechápu, jak tam můžou vydržet. Byli by tam klidně několik hodin. Pak už začnou i "funet" teplem, tak je od těch kamen pošlu pryč.

Jinak o jednom psovi co se uhnal v létě taky vím. Bylo to ve vodě, ne žádné kilometrové plavání, ani ne rozhicovany pes šup do vody. Prostě takové pohodové blbnutí u vody, kdy pak pes vylezl z vody, seknul sebou a konec.

6.7.2020 18:37

Prostě takové pohodové blbnutí u vody

chytal a polykal tu vodu?

6.7.2020 22:20

Intoxikace vodou

Potřebuji ještě jednu indicii :-)
Myslíte torzi?

fikovnice

XXX.XXX.135.11

Proč se na to ptáte? Opět nerýpu, ale dávám dotaz ze zájmu, co jste měla tímto na mysli...?
Jinak jedno hovado, které mělo tuším nějakýho kříženýho retrívra nebo něco takového poměrně velkého, ale s hodně huňatou srstí, tak s ním jezdil tak, že pes musel běžet za ním, který jel na kole. Byla strašlivá vedra (už je to pár let zpět) a tady ten člověk obvykle zamířil do hospody, kde sám sebe chladil pivem. Uříceného psa nechal ležet na slunku, a bohužel...posléze se pes zvedl a ihned spadl a na místě zemřel. Jediné, co je na tomto "dobré" je, že ten pes měl aspoň přijatelnou smrt. Jinak ale takovíto lidi... !

6.7.2020 22:21

Potřebuji ještě jednu indicii :-)
Myslíte torzi?

http://www.prvnipomocpropsy.cz/intoxikace-vodou/

6.7.2020 22:25

Je to problém i u tonoucích lidí, sice je zachráníte ale.....

6.7.2020 22:25

Intoxikace vodou

Taky dobrý. Ale na tom psovi nebylo nic vidět, nic ho nebolelo, furt si hrál ve vodě, vylezl a umřel?

6.7.2020 22:29

Taky dobrý. Ale na tom psovi nebylo nic vidět, nic ho nebolelo, furt si hrál ve vodě, vylezl a umřel?

Tak něco srdečního-oběhového, to je většinou ráz na ráz .....ruptura výdutě o které nemusel nikdo vědět a.t.d.
Edit: většinou ty ledviny souvisí s tlakem...

6.7.2020 22:31
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Je to problém i u tonoucích lidí, sice je zachráníte ale.....

Já myslím, že u lidí je průšvih hlavně to, že vodu aspirují... Ale to je jedno - obojí je závažné. Však co teď bylo úmrtí na vodě při vzedmutých hladinách toků...

6.7.2020 22:34
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Tak něco srdečního-oběhového, to je většinou ráz na ráz .....ruptura výdutě o které nemusel nikdo vědět a.t.d.

Teď tomu nerozumím - proč píšete o ledvinách? Ano, souvisí samozřejmě s tlakem. Ale u tonoucího psa a jeho náhlém úmrtí (výše popisovaném) mi tam nic s ledvinami nepasuje...?
Mohl zaaspirovat (a to je fakt velkej průser), mohl napolykat moc vody a srdce to neutáhlo...ale to jsou vše z mé strany spekulace.

6.7.2020 22:38

Tonoucí- i z plic se voda dostává do krevního oběhu.....
Pokud pes nahltá hodně vody(PES SE NETOPIL): ledviny nestíhají(PŘEČTĚTE INTOXIKACI VODOU)....PAK zvýšení tlaku?

6.7.2020 22:41

Mě jenom zaráží, že torze i tahleta otrava vodou musí bolet, nějaké křeče, motání.. a že nic neviděli..
Může to být třeba jako "nepijte ledovou vodu v létě", protože všichni kromě srdce pak musí pracovat na ohřátí vody na normální teplotu?

6.7.2020 22:42
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Tonoucí- i z plic se voda dostává do krevního oběhu.....
Pokud pes nahltá hodně vody(PES SE NETOPIL): ledviny nestíhají(PŘEČTĚTE INTOXIKACI VODOU)....PAK zvýšení tlaku?

Noo, souhlasím... Ale primárně nestíhá srdce a krevní oběh a ta úmrtí jsou právě z toho, že krevní oběh nevydrží nebo neutáhne ten náhlý nápor tekutin. Ale máte pravdu, že samozřejmě ledviny dostávají také zabrat, takže je to jedno s druhým a navíc úzce související.

6.7.2020 22:45
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Mě jenom zaráží, že torze i tahleta otrava vodou musí bolet, nějaké křeče, motání.. a že nic neviděli..
Může to být třeba jako "nepijte ledovou vodu v létě", protože všichni kromě srdce pak musí pracovat na ohřátí vody na normální teplotu?

Já myslím, že otrava vodou nemusí bolet. Torze samozřejmě ano a moc.
Znala jsem holku - bulimičku/anorektičku, která se sebepoškozovala nadměrným pitím vody. Denně to bylo snad i 7-8 litrů. Párkrát skončila na urgentním příjmu, ale ne kvůli bolestem. Ale vím - zase srovnávám lidi a zvířata.

6.7.2020 22:50

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že otrava vodou nemusí bolet. Torze samozřejmě ano a moc.
Znala jsem holku - bulimičku/anorektičku, která se sebepoškozovala nadměrným pitím vody. Denně to bylo snad i 7-8 litrů. Párkrát skončila na urgentním příjmu, ale ne kvůli bolestem. Ale vím - zase srovnávám lidi a zvířata.

Ono asi nemusí nic, to já nevím, nebude na to asi nijaká tabulka.. zajímavé je, že dehydratace a převodnění mají stejné příznaky.
Tlak se zvýší opravdu při přepití. A kombinace fyzická námaha, horko, tlak, .. ?

6.7.2020 22:54
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Ono asi nemusí nic, to já nevím, nebude na to asi nijaká tabulka.. zajímavé je, že dehydratace a převodnění mají stejné příznaky.
Tlak se zvýší opravdu při přepití. A kombinace fyzická námaha, horko, tlak, .. ?

No, to, co píšete v poslední větě se stalo osudným tomu psovi, o němž píšu výše. Jak si jej ten deb.l uhnaného vzal do hospody a nechal jej ležet na slunku!

6.7.2020 22:59

Tomu se říká úžeh....

7.7.2020 13:01
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A tak dnes můžeme zkusit osahávat dlažby městům :-) pak sem hlašte výsledky :-)

V pátek: Vyškov, čas cca kolem 11:00, u nemocnice 37°C, na autobusovém nádraží 36,5°C, u Alberta ve stínu 28°C.
Sobota: Náměšť, u Oslavanu, ve tři odpoledne, kočičí hlavy 35°C, klasický dlážděný chodník 39,5°C, Třebíč, v šest odpoledne, autobusové nádraží, silnice, 36°C.
Neděle, Třebíč, fakt nevím kde, prostě jsme zastavili a já se vyklonila z auta, čas cca v pět odpoledne silnice 26°C, chodník 22,5°C.
Pondělí, Třebíč, u Alberta, asi ve dvě odpoledne, po dešti, 19°C.

Teď jsem zvědavá, co z toho vyvodíte. :)

7.7.2020 13:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):

V pátek: Vyškov, čas cca kolem 11:00, u nemocnice 37°C, na autobusovém nádraží 36,5°C, u Alberta ve stínu 28°C.
Sobota: Náměšť, u Oslavanu, ve tři odpoledne, kočičí hlavy 35°C, klasický dlážděný chodník 39,5°C, Třebíč, v šest odpoledne, autobusové nádraží, silnice, 36°C.
Neděle, Třebíč, fakt nevím kde, prostě jsme zastavili a já se vyklonila z auta, čas cca v pět odpoledne silnice 26°C, chodník 22,5°C.

👍

7.7.2020 15:28

Varaxi napsal(a):

Nedostatečné informace, to máte tak za 3.
Potřebuji složení chodníku v Třebíči, jinak předběžný závěr je:
asfalt je nejméně teplý a od 10 do 17 je lepší nikam nechodit. Od 17 můžete třeba na pyžamovou párty nebo tak, od 18 kamkoli, prodají Vám i alkohol!
A ještě Vám povím, co z toho vyvodíte Vy:
megí měla zase pravdu :-)

7.7.2020 15:36

fikovnice napsal(a):
No, to, co píšete v poslední větě se stalo osudným tomu psovi, o němž píšu výše. Jak si jej ten deb.l uhnaného vzal do hospody a nechal jej ležet na slunku!

No, verun myslela něco jiného, ale to si musíte přečíst o té otravě. Normálně vypijete cisternu vody, zvýší se tlak a to způsobí co..

Jsme byly s megí venku hodinu, já dokonce mikinu, protože fouká.. teče tam taková malinká stoka, megí z toho pije.. doběhne pro míček, vezme to stokou a chlemtá.. a tu vodu vyblinkla a vydržela tam asi 20 minut a já to vzdala, je jí teprve 5 roků, tak snad není rozbitá, ale v zimě nepřestane běhat nikdy a vleze do zmrzlého potoka.. no tak prostě na to kašlu, půjde se ráno před sedmou a večer.

7.7.2020 20:23

Varaxi napsal(a):

Z teploty chodníku nevyvodím nic, já prostě ty nohy občas z bot vyndám a zkusím, takže vím, ...a je skoro stejná jako teplota těla psa tj. 38-39°C , říkám, žádná hrůza, pálení tlapek se konat nebude..... jak jsem psala výše, spíš ten vzduch půl metru nad chodníkem, ten psa neochladí. .....tam je zakopanej pes.

8.7.2020 08:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne, ten pes nechytal a nepolykal vodu. Byl po břicho ve vodě a chladil se, pak si uplaval jedno, dvě kolečka, vylezl ven a spadnul... Nenechali ho pitvat, takže těžko říct, co mu bylo. Jestli úžeh? Nebo třeba nějaká vrozená vada? Kdo ví, byl to cca 5ti letý pes, do té doby zdravý, aktivní, cvičící....

Ještě k těm chodníkům - teplotu jsem sice nezkoušela - teda ne na silnici a chodníku, maximálně doma na zámkovce. Ale třeba u nás na té silnici, která vede k rybníku je rozteklej asfalt, a to si myslím, že by pro psí tlapky asi nebylo úplně příjemné. Já tam taky chodím po trávě.

A pak ještě třeba když se někde koupeme a je tam písek nebo kameny - já po tom moc bosa chodit nemůžu, mě to prostě pálí, ale psi po tom lítají úplně v klidu a nikdy s tlapama nic neměli. Není to přece jen tak, jak už někdo psal, že psi prostě mají jinak uzpůsobené tlapy, než člověk nohu?

8.7.2020 08:52

bulimičku/anorektičku, která se sebepoškozovala nadměrným pitím vody. Denně to bylo snad i 7-8 litrů

nekdy je to chytani vody u psu taky uz trochu obcese.
plati to i pro micky -musi se nekteri hlidat, aby se nesebeposkozovali.

v kazdem pripade ta otrava vodou musi byt tak, ze piji delsi dobu, mensi objem.
pri poradnem napiti by "jen" zvraceli

Byl po břicho ve vodě a chladil se, pak si uplaval jedno, dvě kolečka, vylezl ven a spadnul...

kdyz se beha se psy vytrvalostka ( 20km s povinyma prestavkama ) je tam urcite opatreni kolem tepot - nepamatuju si to presne -ale snad nesmi byt vice nez 20st?
a presto je tam durazne varovani, pokud se beha kolem vody - nepoustet psy do vody.
ze uz se prave stal prusvih, psi zkolabovaii.
premyslela jsem taky, co se teda tomu psovi deje v organismu?
tihle vodu nelokaji, nejsou zase tak uplne prehrati -a presto zkolabovali?

8.7.2020 09:10

marcelaamax napsal(a):
Ne, ten pes nechytal a nepolykal vodu. Byl po břicho ve vodě a chladil se, pak si uplaval jedno, dvě kolečka, vylezl ven a spadnul... Nenechali ho pitvat, takže těžko říct, co mu bylo. Jestli úžeh? Nebo třeba nějaká vrozená vada? Kdo ví, byl to cca 5ti letý pes, do té doby zdravý, aktivní, cvičící....

Ještě k těm chodníkům - teplotu jsem sice nezkoušela - teda ne na silnici a chodníku, maximálně doma na zámkovce. Ale třeba u nás na té silnici, která vede k rybníku je rozteklej asfalt, a to si myslím, že by pro psí tlapky asi nebylo úplně příjemné. Já tam taky chodím po trávě.

A pak ještě třeba když se někde koupeme a je tam písek nebo kameny - já po tom moc bosa chodit nemůžu, mě to prostě pálí, ale psi po tom lítají úplně v klidu a nikdy s tlapama nic neměli. Není to přece jen tak, jak už někdo psal, že psi prostě mají jinak uzpůsobené tlapy, než člověk nohu?

Ono kdybychom chodlii bosky jako naši prapředci, tak naše chodidla vypadají zespodu jinak a určitě by víc vydržela. Si myslím.

8.7.2020 09:24
rapotacka11

XXX.XXX.212.8

Nejde o chodidla, ale o čumáčky mrňousů.

8.7.2020 09:33
marcelaamax

XXX.XXX.246.112

rapotacka11 napsal(a):
Nejde o chodidla, ale o čumáčky mrňousů.

Tak ale název vlákna je "pozor na popálené psí tlapky"...

9.7.2020 03:39
rapotacka11

XXX.XXX.212.50

Ó, opět se mýlím.
Nepochopila jsem nic
Myslela jsem, že hlavní myšlenka je rozpálený chodník a pes.
Příspěvek má fakt packový název.
Máte smůlu.
Zkusím tedy najít článek ještě "čumákový",
aby bylo jasno všem.

.
.

Přidejte reakci

Přidat smajlík